Трета жалба блокира поръчката за изграждане на тол-системата

Трета жалба блокира поръчката за изграждане на тол-системата

© Георги КожухаровОще една – трета, жалба е постъпила в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу обявената обществена поръчка за изграждане на тол-системата за автомобили, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).


Жалбата е от "Пропърти Стан" ЕООД и тя е постъпила на 8 август, показва справка на сайта на КЗК. В нея има искане за спиране на процедурата за въвеждането на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3.5 т (тол) и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3.5 т (електронна винетка).


Към момента процедурата за възлагане на обществената поръчка ще остане спряна, докато не приключи производството по обжалване по отношение на исканията за спирането ѝ, се казва в съобщение на пътната агенция.
Търгът за изграждането на тол-системата бе обявен на 5 април. Поръчката е за 200 млн. лева без ДДС със срок на изпълнение 19 месеца. Тол-системата трябва да замени сегашните винетки за събиране на пътни такси.


Обществената поръчка бе обжалвана два пъти от фирмата "Мархинженеринг". Първата жалба бе отхвърлена от съда, но заради нея срокът за подаване на оферти бе удължен с близо 3 месеца. На 18 юли компанията пусна втора жалба срещу обществената поръчка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK