Предозиране: И Владимир Кузов поиска да е президент

Предозиране: И Владимир Кузов поиска да е президент

© Надежда ЧипеваВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън държавното управление. Следва съобщение Владимир Кузов, че влиза в надпреварата за държавен глава.


Нова кандидатпрезидентска двойка бе анонсирана днес – осъденият за хомосексуален контакт с малолетен бивш депутат Владимир Кузов и колегата му от "Атака" в 40-ото народно събрание Борислав Ноев, чийто имунитет бе снет от 40-ото Народно събрание заради разследване за шофиране в нетрезво състояние.


Пред "Нова телевизия" Кузов разказа, че е издигнат за президент от инициативен комитет от Варна, наброяващ 30 души.
"Моят избор е цивилизационен избор. За първи път имаме гей за президент. Това ще постави България на световната карта", заяви Кузов, който обясни, че се е преродил, след като публично признал, че е хомосексуален. След това обяви, че ако бъде избран, ще помилва всички затворници в страната и ще опразни затворите.


"Ако приемем, че българският съд не е корумпиран, не е политически ангажиран, ако приемем, че всички хора, които са били – Емчето Масларова, Бисеров, Цветанов, са невинни, наистина, и че всичко това са политически манипулации, значи всички хора, които са осъдени от българския съд, трябва да лежат в затвора. Ако приемем, че българският съд е корумпиран, че е некомпетентен, че е политически ангажиран, няма как да повярваме, че всички тези, които са в затвора са виновни", мотивира се Кузов.


По време на разговора в студиото Кузов настояваше, че не е бил осъждан. В своя защита той прочете част от решение на Софийския градски съд, който обаче е първа инстанция по делото. Последната инстанция – Върховният касационен съд през 2009 г. го осъди на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. През 2014 г. след изтичането на срока Кумов е реабилитиран и това му позволява по закон да се кандидатира за изборни длъжности, без това да противоречи на конституцията.


Кузов заяви още, че Русия била готова да му даде убежище, каквото е искал. "Но предложението беше да се откажа от българското си гражданство, което аз не мога да направя", обясни той и заяви, че съдебната система в Русия била на много по-високо ниво от тази в България. Допълни, че политикът, на когото се възхищава и иска да прилича, е руският държавен глава Владимир Путин.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK