Заместник на Корман Исмаилов одобри предаването на Бююк на Турция

Корман Исмаилов и Кемал Тинев. Снимка: НПСД

© НПСД

Корман Исмаилов и Кемал Тинев. Снимка: НПСДКемал Тинчев, заместник-председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" (НПСД), част от Реформаторския блок, написа във фейсбук страницата си пространен текст, в който оправдава предаването на Абдулах Бююк на Турция.


Вчера Блокът излезе с декларация в която се казва, че "предаването на преследвания по политически причини Абдулах Бююк на турската държава е незаконен акт, който нарушава Конституцията, националното и международното право; правата на човека, забраната за изтезания, нечовешко и унизително отношение, правото на справедлив процес и защита; принципите на правовата държава и базисните принципи на солидарността, справедливостта, и хуманното отношение.


Лидерът на НПСД Корман Исмаилов не вдигаше телефона си, а вчера не беше на изслушването на номинираните за президент от Реформаторския блок, сред които е и той. Отсъствието му бе оправдано с болест.
Ердинч Имамоглу, който е координатор на НПСД в Истанбул, е публикувал същия текст в социалната мрежа от свое име, час след Тинчев. Текстът е писан от двамата, според изказване в мрежата на Имамоглу.


В коментарите под публикацията му одобрение изразява кандидатът за кмет на село Козлец от Реформаторския блок Юмер Мерт. "Тази публикация е напълно вярна, поздравявам г-н İmamoğlu", написал и Наим Седик, който пък е активист на формацията на Лютви Местан ДОСТ в Пазарджик.


Друг заместник на Исмаилов - Касим Дал, преди седмица подкрепи "демокрацията", като присъства на митинга в подкрепа на Реджеп Ердоган в Истанбул. Това бе порицано от Реформаторския блок.


Ето и целия текст на Тинчев:


"За да спрат спекулациите по случая с принудителното извеждане от страната на турския гражданин Абдулах Бююк (Ферхат Туналъ).


През август 2015 г. Абдуллах Бахри Бююк е задържан в Истанбул в офиса на фирмата, която притежава, по време на сбирка с още 17 бизнесмени. Анадолската прокуратура повдига обвинение срещу него за "пропагандиране на незаконна дейност, политическа, участие и членуване в терористична организация и пране на пари". Същият е освободен до процеса, като му е наложена забрана да напуска Турция. Паспортът му е изискан, но той не го предава, като го обявява за изчезнал.


Турският гражданин Абдуллах Бююк влиза в Република България през ГКПП "Капитан Андреево" с пътнически автобус през септември 2015 г. В началото на февруари при проверка в базата данни на "Интерпол" е установено, че Бююк пребивава в страната с невалидни документи, тъй като паспортът му е обявен за изчезнал няколко месеца по-рано. Тогава Бююк е арестуван и поставен под арест.


На 24 февруари 2016 г. адвокат Димитър Марковски започва процедура по искане на политическо убежище за Абдуллах Бююк. Молбата му е разгледана от Комисията по предоставяне на убежище, която подпомага работата на Вицепрезидента. Членовете ѝ са поискали нарочно становище от ДАНС. За отказа допринася нарочно становище на ДАНС, поискано от комисията в хода на нейната работа.


На 15 февруари 2016 г. от Анадолска главна републиканска прокуратура – гр. Истанбул постъпва искане за екстрадиция на турския гражданин Абдуллах Бююк "заради разследване на лицето за предполагаеми връзки с терористични организации". На 9 март Софийски градски съд не допуска екстрадицията, като приема, че движението на Фетхулах Гюлен, в което Бююк декларира, че членува, не фигурира в утвърдения списък на терористичните организации. На 28 март 2016 г. решението на СГС е потвърдено от Апелативен съд-София. На 27 юли Вицепрезидентът Маргарита Попова постановява отказ да предостави убежище по политически причини на Абдуллах Бююк.


След постановяване на отказа за политическо убежище, от кабинета на Вицепрезидента уведомяват МВР.
На 9 август 2016 г. във връзка с факта, че Абдуллах Бююк не разполага с валиден документ за пребиваване и престой, както и че му е отказано политическо убежище, Дирекция "Миграция" на МВР издава заповед за принудително извеждане от страната на турския гражданин Абдулах Бююк. Преди постановяването на заповедта МВР се допитва и до Държавната агенция по бежанците (ДАБ). Установено е, че "Бююк не е правил постъпки за узаконяване на престоя си и не е бил в процедура за предоставяне на международна закрила."


От началото на годината МВР е експулсирало по същия начин 500 чужденци, от които 31 турски граждани, които са предадени по същия начин на властите в Република Турция. Спрямо 67 турски граждани е издадена заповед за принудително извеждане от страната, като 36 от тях все още се издирват. Когато един чужденец няма валиден документ за самоличност и му е отказано политическо убежище, а самият той не е кандидатствал за друг вид бежански статут и от ДАНС има становище, че представлява заплаха за националната сигурност е явно, че няма друга опция, освен да бъде върнат в държавата, чиито гражданин е. Република Турция е демократична страна и няма никакви доказателства, че Абдуллах Бююк го грози нещо повече от това да се изправи срещу правосъдието. Към момента няма обективни предпоставки да мислим, че Абдуллах Бююк няма да получи справедлив процес.


Отказът за екстрадирането на Бююк постановен от българския съд, не го поставя над останалите закони в Република България, с които всеки чужденец е длъжен да се съобразява. След мотивиран отказ за предоставяне на политическо убежище от страна на Вицепрезидента на Република България, базиран на предоставена информация от МВР и ДАНС, Абдуллах Бююк изчерпва законовите възможности за оставане в страната. Като зам.-председател на НПСД, аз се разграничавам от декларациите на Изпълнителния и Гражданския съвети на РБ в частта им засягаща случая Бююк.


Кемал Тинев – зам.-председател на НПСД"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2575 Гневно

  Кафа стана този Абдуллах Бююк !

  [email protected]
 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 992 Любопитно

  Тези Ердоганисти ли имат зам министър на отбраната на БЪЛГАРИЯ??

  За нищо не ставаме, ей. И за чеп за зеле

 3. 3 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Неутрално

  още едно доказателство за това какво голямо НЕдоразумение беше РБ

 4. 4 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално
 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Още за размисъл:

  "Смея да твърдя, че почти целият политически елит в България е заразен от сектата на Гюлен – хайде да не я наричаме терористична... " - http://clubz.bg/43465-andaj_ankara_do_2_3_dni_shte_ima_novo_poslanie_kym_dps

  "Октай: Връзките на Гюлен с ДПС не са мит, той обучаваше цялата им номенклатура" - http://www.faktor.bg/novini/balgariya/79903-oktay-vrazkite-na-gyulen-s-dps-ne-sa-mit-toy-obuchava-tzyalata-im-nomenklatura.html%7D

 6. 6 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Като зам.-председател на НПСД, аз се разграничавам от декларациите на Изпълнителния и Гражданския съвети на РБ в частта им засягаща случая Бююк.

  Кемал Тинев – зам.-председател на НПСД"

  още веднъж се вижда, че т.нар. реформаторски блок действа като орел, рак и щука, и е карикатурна конструкция

 7. 7 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Кого интересува турските сериали на деформаторите.
  Сбиротак от алчни кариеристи и интриганти с претенции да управляват държава.

 8. 8 Профил на marinyotov
  marinyotov
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Най жалкото е същите тези цървули ( с право ) се оплакват от отношението на България към тях по време на Възродителния процес, но са слепи и глухи за идентичната в момента ситуация. НПСД и ДоСТ - турци сте!

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Май той е единствения, след Божидар Димитров.

 10. 10 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  пълни жалкари в бързината да се топят едни други, касим дал пърха от щастите на митигна на ердоган, а другарчето му курман минал школите на гюлен... и начело ибриците бойко... ама сега им е паднало да правят лов на вещици и да се слагат на султана...

 11. 11 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  България се отърси от голям проблем !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 12. 12 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  Смешниците ще оттеглят ли декларацията от вчера?

 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  Аз и без да съм заместник на .... таковата, одобрявам предаването на Бююк.

 14. 14 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Ако Кемал Тинев е обективен всичко сочи към вицепрезидента Маргарита Попова.
  Може да е била права, но и досега не е обявила становище относно скандала.

 15. 15 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Трябваше да изхвърлят тумора ,хранениците на фондацията още миналата година и сега нямаше да бъдат най-големите лузъри на тези избори.

 16. 16 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Весело

  Риформатор та дрънка.. Тая абсолютно несъвместима паплач наречена РБ ми е толкова жалка Тая жажда за власт на всяка цена събрала царски остатъци, сини огризки, протурски еничари, военен землЛеделец ..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Паралелно "СДС с официална позиция за скандала с Лукарски и Гяуров" /Фактор/

 18. 18 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Любопитно

  Ти да видиш! Какво ли още ще изплува от мътилката около този Бююк? Цяла седмица опищяха света да го защитават.
  И ся кво ши праим с реформаторите?

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Весело

  Мдаааммм ....

  Началникът му ердоганист, заместникът му ердоганист, а по средата детето невинно Корманчо.
  Дето пъпът му е фърлен у Коня да го учат, научат ...

  Абе, как беше оная народна мъдрост ...
  Кажи ми кои са ти приятелите ...

  Реформаторитеее, альооуу?

 20. 20 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  За ползващите немски. Можех и да преведа някои пасажи, доказващи че се касае за вид секта/Хизмет/, но не мисля, че повечето ги интересува.
  Жокер-вижте Доган, помислете дали това което стори в Бълагария е ок. и сами си направете изводите. Защото е явно близък с Гюлен и не от вчера.
  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2013-12/guelen-bewegung-deutschland

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  " вчера не беше на изслушването на номинираните за президент от Реформаторския блок, сред които е и той."
  Абе тези малоумици сериозно ли ни предлагат този ислямист за президент? Дотолкова ли са заслепени от жаждата си за власт, та да продават България за жълти стотинки? Зашото нищо няма да им попречи да загубят изборите, те не го ли разбират. Самият факт, че предлагат това турско мекере е достатъчен за да отблъсне голяма част от електората. Но те разчитат на една малка група добре капсулован "елит", който обаче никога не е в част с народната воля.

 22. 22 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  РБ на ръба на нервна криза? Няма край тази човешка комедия, ей!

 23. 23 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ваййййййййй Радан паша,що стана.Ти едно говориш а истината друга.Вай-вай-вай-вай!
  Сега ще напуснеш ли обиден и омерзен РБ,или ще продължаваш със погнуса а седиш там?

  sdg
 24. 24 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  До коментар [#14] от "Иван Петров":

  Обяви, обяви! И се обяви като ердогански дилаф...

 25. 25 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#24] от "venelingeologia":

  Пропуснал съм.
  И какво обяви?

 26. 26 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Само немога да разбера всички десебари защо не са отвратени от Радан,че не изкарва ДСБ от РБ,а изкарват целия свят виновен,само не техния неопетнен Радку ефенди?

  sdg
 27. 27 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Любопитно

  [quote#18:"Драга"]Какво ли още ще изплува от мътилката около този Бююк? Цяла седмица опищяха света да го защитават.
  И ся кво ши праим с реформаторите?[/quote]
  Ти остави, ами кво ше правим със заблудените от раданчовщини обикновени гласоподаватели и някои разпенявени форумисти?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 28. 28 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Любопитно

  До коментар [#27] от "Непукистка":

  Ще се забавляваме. Та те станаха за посмешище.

  Нали разбра и за драмата около Димо Гяуров? Все повече им лъсват червените ....

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 29. 29 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#28] от "Драга":
  [quote#28:"Драга"]Нали разбра и за драмата около Димо Гяуров? [/quote]
  Покрай червените винаги има драми, свикнала съм вече.
  Сега да чакаме Атанасов да се появи на бяла буболечка (бъг) изпод някоя намазана с мед филия! Всъщност... май всички забравиха за него. Както утре ще забравят драмата с Бююк и утре ще се прегърнат и целунат ни лук яли, ни лук мирисали...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 30. 30 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Крайно време е да се създаде нормална демократична европейска партия в дясно. Разните отпадъчни СДС-та, Куневета и други да си търсят колая поотделно, а не да паразитират върху желанието на милиони интелигентни и почтени хора за правова демократична държава.

 31. 31 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Подобни фенове на ислямската диктатура нямат място в никое демократично образувание...

  ThePirinEagle
 32. 32 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#29] от "Непукистка":


  [quote#29:"Непукистка"]Покрай червените винаги има драми, свикнала съм вече.[/quote]
  Ндаааа, наистина лилявите все повече почервеняват.

  Между другото, Турция се отказва от намерението си да върне смъртното наказание. Така че и тази опока се счупи.
  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/79909-turtziya-se-otkazva-ot-vavezhdaneto-na-smartno-nakazanie.html

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 33. 33 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#29:"Непукистка"]Покрай червените винаги има драми, свикнала съм вече.[/quote]

  Ами Марто с вчерашната декларация за Бююк?Тоя,дето щяха да утрепят на косъм със срязаните спирачки?Червен ли е,оранжев ли е,безцветен като водката "Меринджей" ли е,или е шматка,незнаеща за какво става въпрос по всички въпроси?

  пп Ако чете сега,си представям как върти глава хитро и си мисли "Аз ли не знам"

 34. 34 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  [quote#32:"Драга"]Между другото, Турция се отказва от намерението си да върне смъртното наказание. [/quote]

  Ами знаех си аз, че Ердоган само се опитва да вади дивиденти от срещата си с ВВП. Не са постигнали споразумение и за Сирия, защото тези дни излезе новината, че Русия е започнала въздушни удари в Сирия, използвайки ирански военно-въздушни бази. Турция и, разбира се, Израел и Щатите са изправени на нокти.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 35. 35 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Весело

  [quote#33:"ret"]Ами Марто с вчерашната декларация за Бююк?[/quote]
  Това съм го пропуснала Малтинчо си е същият... плъзгав и котиращ се при всякакви обстоятелства - с Костов или без него. Чудя се, как не свариха да го предложат за президент.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 36. 36 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#35:"Непукистка"]плъзгав[/quote]

 37. 37 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#35:"Непукистка"]Това съм го пропуснала [/quote]

  Не само ти,и Дневник я пропуснаха.
  Ето я:

  Гражданският съвет следи с дълбоко безпокойство и загриженост политическите събития от последните седмици.
  Предаването на преследвания по политически причини Абдуллах Бююк на турската държава е незаконен акт, който нарушава:


  Конституцията, националното и международното право;
  Правата на човека – забраната за изтезания, нечовешко и унизително отношение, правото на справедлив процес и защита;
  Принципите на правовата държава
  Базисните принципи на солидарността, справедливостта, и хуманното отношение.


  Действията на правителството поставят под въпрос основни ценности и принципи, които България защитава като част от цивилизования демократичен свят и като член на ЕС, Съвета на Европа и НАТО. Тези действия, заедно с ангажирането на правителството с енергийните проекти от “Големия шлем” (АЕЦ Белене, Южен поток и Бургас-Александруполис) обслужват чужд геополитически дневен ред, който отклонява България от евроатлантическия й път и нарушава националните ни интереси.

  Гражданският съвет се обявява за сигурност в Черноморския регион и настоява за ангажиране на всички демократични съюзници от НАТО в осигуряване на мира и сигурността в региона. Позициите на премиера по тoзи и други принципни външнополитически въпроси са в разрез с нашето членство в ЕС и НАТО, което предполага солидарност и лоялно сътрудничество между държавите членки.

  Гражданският съвет настоява за ясно поемане на политическа отговорност и съвместни действия с нашите евратлантически партньори за решаване на основните проблеми, които представляват заплаха за националната сигурност на България, вместо действия, които унизяват националното ни достойнство и интереси.

 38. 38 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#35] от "Непукистка":

  Утре ще се насладим и на Костов, който ще има интервю в сутрешния блок на Нова.

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 39. 39 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Весело

  До коментар [#37] от "ret":

  Чакай сега... Рекох си, че Мартинчо си е направил отделна, негова си декларация, щото той... нали... на два-три стола сяда и става ежеминутно, даже и докато паркира колата на жена си (егати жената!). Обясни ми, моля те.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#38] от "Драга":

  Ох, добре, че ми каза! Не го пропускам него никога. Сигурно ще обясни, защо няма да се кандидатира за президент и защо за пореден път остави последователите си скърбящи и неутешими, мятащи се между герберски отпадъци, неуспели скулптори и новобогаташи, замогнали се чрез ... демокрация.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#38] от "Драга":

  Въх, не думай! "Незаобиколим фактор", епизод 2 ли ще дават?

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#40] от "Непукистка":

  На сайта на Нова можеш да се насладиш на едно мило привю на интервюто.

  Доброто е заразно
 43. 43 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#39:"Непукистка"]Обясни ми, моля те. [/quote]

  Не,същата декларация имах предвид,но се сетих импулсивно за Марто от Гражданския съвет.Та затова и го дадох за пример.За имената на другите трябваше да ровя в нета,та така.

  пп Наричат се все още Граждански съвет.За по-авторитетно сигурно.Те си знаят.

 44. 44 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#41] от "dogwoman":

  Ми той нали излезе от политиката? Какъв да му е фактора? Слънцезащитен?

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 45. 45 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#44] от "Драга":

  "Незаобиколим фактор" са думите на тов. Костов по отношение на лицето Николай Бюреков, което се явява по съвместителство мой съгражданин. Срам за Пловдив сега и во веки веков.

  Доброто е заразно
 46. 46 Профил на Vahdettin Kurdi
  Vahdettin Kurdi
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тези дето оправдават предаването на хара на турския съд, са слепи и глухи. Не са чули, че в Турция се говори за връщане на смъртната присъда и че от обвинените за преврата се изтръгват показания чрез насилие. Всички видяхме по телевизията и вестниците снимките на арестуваните военни. Имише видими следи от насилие за всеки, който има очи да види.
  Освен това какъв съд ще ги съди в Турция? Не е ли ясно.

 47. 47 Профил на Димитър Нешев
  Димитър Нешев
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ало ДСБ , какво правите ?!

 48. 48 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#45] от "dogwoman":

  Бях забравила. Благодаря, че ми припомни.
  Ще гледам интервюто.

  ПП. Пловдив е град и на много светли личности. Няма нужда да се срамуваш.

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 49. 49 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 805 Гневно

  До коментар [#11] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  България тепърва започва да си дава сметка в какъв голям проблем се е вкарала, приемайки (противоконституционно) да регистрира етнически партии и по този начин вкарвайки на българска територия конфликти, които дори не ни принадлежат.

  Сега ще е доста трудно да се даде на обратен ход. За мен адекватното решение е забрана и разформироване на всички партии, изградени на етнически принцип, което обаче няма как да стане лесно на този етап. Другият начин е в тези партии да се направи интервенция, да се влезе и да се преобразят из основи, така че да спрат да бъдат етнически (което е противозаконно и без друго).

  Законите трябва да се спазват.

 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#48] от "Драга":

  Шарено нещо е Пловдив.
  Много светли личности, много мерзавци...и ужасно голям брой кибици. Ако има нещо, което най-силно ме дразни, това са последните. Със светли личности и мерзавци що-годе знам как да действам.

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Аууу, ще се избият за благословията на султана... Не се бийте, любов има за всички васали.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 52. 52 Профил на Драга
  Драга
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#50] от "dogwoman":

  Не бих могла да го кажа по-добре. Обичам Пловдив точно заради пъстротата му - във всеки смисъл. Макар че понякога е и дразнещ

  Ако животът ти поднесе лимон, се огледай на кого да го изцъркаш в очите.
 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  [quote#14:"Иван Петров"] всичко сочи към вицепрезидента Маргарита Попова. Може да е била права, но и досега не е обявила становище[/quote]
  Попова направи изявление, ма кой да слуша?

 54. 54 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#2:"stenli1"]За нищо не ставаме, ей. И за чеп за зеле [/quote]
  За нищо не ставаме, ей. И за чеп за зеле
  За нищо не ставаме, ей. И за чеп за зеле
  За нищо не ставаме, ей. И за чеп за зеле

  Другарю Стенли много ми хареса този бисер, другите ряпа да ядат.

 55. 55 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#2] от "stenli1":
  [quote#54:"Ернесто"]За нищо не ставаме, ей. И за чеп за зеле [/quote]

 56. 56 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Сбъркана работа, реформатора Кънев говори точно обратното, най добре се разберете и тогава ни занимавайте със себе си

 57. 57 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Всички дивни ентусиасти на РБ е добре да разберат, че шансът от един Франкенщайн да се получи нормално потомство е нулев!
  Няма как да качваш в каруцата куцо и сакато и в един момент да не цъфнат различията ви! Не в кой да е момент!

  I Want To Believe
 58. 58 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Корман одобри, защото с Касим Дал са един дол дренки и от една партия. Ако каже противното и притока на мангизите по линията на султаната ще изсъхне. Без пари живее ли се, а камо ли се става депутат.

 59. 59 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 655 Разстроено

  А аз мислех, че само кукувицата и лукавия вкарвам заедно с радан, а то се оказа, че и (ер)догансити. Хубава работа, даже имат зам.-министър на отбраната....касим дал пък бил на митинга в Истанбул дето се клеха във вярност на султана и викаха, "Нереди ни да умрем и ще го направим".

 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Неутрално

  Не са чули, че в Турция се говори за връщане на смъртната присъда и че от обвинените за преврата се изтръгват показания чрез насилие.
  ==========
  Смъртната присъда е крайна мярка.
  Прилага се приекстремни ситуации.
  Дори и да бъде отсъдена , почти винаги се превръща в доживотен затвор. До коментар [#46] от "Vahdettin Kurdi":

  Bukalemun
 61. 61 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Любопитно

  До коментар [#36] от "ret": плъзг@з, плъзг@щ. Да не е лагер да се плъзга.

 62. 62 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  С тези техни си ми "свободи и достойнства", на @овек му се иде да се @@@@@. Ако на тези бръщолевици българският народ хваща дикиш, спукана Ви е работата за още 30 години. То и Бог да слезе от небето, няма да може да Ви помогне. Защото сами не си помагате. Никой мортал не може да ти гарантира нито свободата нито достойнствто. Това са клишета с хубави изписани надписи, за да хвърлят прах в о@ите Ви, докато те обират келепира.

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Кой какво бил казал?
  Политическата отговорност остава на Бойко Борисов.

 64. 64 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тоя Исмаилов и заместника му трябва незабавно да бъдат предадени на Ердоган,даже и да не ги иска...Келеши безподобни.

 65. 65 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Аз не знам какво прави тая турска пета колона и много вероятно шпионска резидентура в Реформаторския блок? Съсипва блока или що? И защо още ги търпят?

 66. 66 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#57] от "2.50":

  гербав троле, точно гроб прави всичко за да меша и разделя политическите си опоненти. Нищо чудно вие с вашата агентура да сте внедрили Корморан в РБ. ГРОБ е най-пропадналата партия не само в България а и в Европа.

 67. 67 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#60] от "eti":

  Позорно е да си фен на Ердоган. Зслужавате си турците да станете като Сирия и ще станете именно заради фанатизма ви. Ердоган излъга ли че е направил тримилионен митенг, при положение че на площада не могат да се съберат повече от 600000 души, натъпкани като в консерва, излъга. Излъга ли за телефонния запис, излъга, а ти си тръгнал да го хвалиш. Ами хвалиш един лъжец-мюсюлманин който е дашъл на власт с лъжи и управлява с лъжи. аЛЛАХ би ли одобрил това да си последовател на един селски тарикат като Ердоган? Нека въведе смъртно наказание, като падне от власт и него ще го съдят по тоя аршин, за тия 40000 арестувани той ще си получи лекарството което даде на обществото си. Ще го осъдят и с рой и крясъци ще го обесят като Хюсеин. Щото са ви такива фанатични обществата от изтока и толкова ви е акъла.

 68. 68 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#62] от "Nazlim S":

  Ти ще излезеш читав човек в много отношения. Приятно ме изненада.

 69. 69 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2063 Весело

  [quote#66:"ivanivanovv"]гербав троле, точно гроб прави всичко за да меша и разделя политическите си опоненти.[/quote]

  Иванич, цензурирай си мръсната дзурлъ!
  Не съм гласувал за ГЕРБ - нито веднъж!
  Докато имаше самостоятелно СДС гласувах за тях!

  [quote#66:"ivanivanovv"]Нищо чудно вие с вашата агентура да сте внедрили Корморан в РБ. [/quote]

  Понякога от куртоазия просто не искаш да повярваш че някой може да е толкова кух - кух на квадрат, досущ като ника си!
  Само че голата истина е друга!

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK