Ако сградата ти е по-културна от теб, не я пали

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Проблема е че няма как лумпена със светнали жадни очички за пари да го разбере това докато сградата не падне на кухата му лакома главичка. Защото правосъдието както виждаме е нещо "на ръба на закона" което не може да го удари силно, но откакто започнаха масово да ни унищожават културното наследство, Веждичката започна с ПР предизборната акция за промени в закона. Малко стана след дъжд качулка като сградите няма как да се възстановят в автентичния им вид вече, но може да дадем на Божо и неговите кръгове от фирмички да ги възстановят!

  Дела трябват, а не думи.
 2. 2 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1875 Неутрално


  " Ако сградата е по-културна от теб, не я пали "


  Видях надписите пред горящите складове по NOVA и мислено поздравих авторите !
  Друг е въпросът, че тези сгради са МНОГО ПО- УМНИ от мутрите с бели якички, но БЕЗСИЛНИ срещу тях ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 3. 3 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Честно казано започна да ми писва от тия клутурни паметници..
  Какъв културен паметник е склад за тютюн?

  Стари сгради в БГ бол . Тоя/ония имал спомени тук/там, еди кой си автор писал за това/онова. Пълни глупости. Културата се крие в ЗНАНИЕТО не в някаква разпадаща се стара сграда.

 4. 4 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#1:"Infernus"] но може да дадем на Божо и неговите кръгове от фирмички да ги възстановят![/quote]
  Много плахо работиш! Дай по директно,че целевата ти аудитория не'ма те разбе'рат!! "Божо плати на клошара..." ей така се прави!!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 5. 5 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "oporna_to4ka":

  Добре, Божо пусна поръчка на фирмата на дъщеря си да отпечата с държани парици неговата стихосбирка! Така добре ли е? За Веждичката искаш ли да си говорим?

  Дела трябват, а не думи.
 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#5:"Infernus"]За Веждичката искаш ли да си говорим?[/quote]
  Говори ми за Серж, Доган,Пеевски, Сидеров, Мая, Бареков....

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Време е за словесни изпражнения. Сега сульо и пульо ще се изхождат по темата.

 8. 8 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Дневник ме разочарова, че публикува този комунистически цитат от Димитър Димов. Нима са против свободата, демокрацията и пазарната икономика?

 9. 9 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Хората ги е страх да бъдат снимани защото може после да ги скъсат от проверки. 21-ви век, в страна членка на ЕС.

 10. 10 Профил на rasporama
  rasporama
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Аз също не мисля, че един склад е паметник на културата.. Нещо куцат понятия определени със закон от 1970 писан от комунисти. Пък и този закон дали ще издържи в Конституционния съд? Какво означава да не мога да се разпореждам със собственост и да имам само задължения? Пък и как ще се отвори място за нови архитектурни постижения, ако пазим стените на разстрелите? https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B1%D1%83%D0%BD%D1%82_1953_%D0%B3.

 11. 11 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 831 Неутрално

  "...Имаше някаква мафия, която управляваше невидимо държавата. Имаше някакъв съюз от много богати хора, от търговци, индустриалци и банкери, който беше подчинил правителството, полицията, войската, който решаваше и направляваше всичко, който нямаше милост и не се спираше пред никакви средства, за да запази властта и грабителството си. И Рединготчето влизаше в този невидим съюз, в тази всесилна мафия. Нима щеше да се намери разумен човек, който да отрече, че фирмите могат да отделят лепта от милионните си печалби, за да повишат надниците? Тютюневите господари живееха в малки дворци, возеха се в лимузини, оскандаляваха семейната чест на хората — тук Чакъра си спомни за Ирина и потрепера от гняв, — а работниците тънеха в безправие, немотия и болести. Всеки знаеше, че големците на много партии влизаха в управителните съвети на фирмите, че министри и генерали участвуваха с поставени лица в предприятия, на които „Никотиана“ купуваше тютюна и даваше трохи от печалбите си. На всички беше известно, че търговците, банкерите, индустриалците, министрите и генералите се поддържаха взаимно, че мафията им като огромен октопод, с хиляди заповядващи и смучещи пипала, беше обхванала сега целия народ и за да увеличи печалбите си, го тикаше към страната на германците, от които — Чакъра знаеше това от миналата война — не можеше да се очаква нищо добро. Старшията отдавна съзнаваше това, но не смееше да го признае ясно пред себе си, защото същото твърдяха и комунистите. Но сега, когато мафията беше оскандалила дъщеря му, когато го изпращаше на явна гибел, когато му заповядваше да разгони с двадесет души хиляда и петстотин гладни хора, старшията го съзна ясно. Съвсем не беше виновен толкова околийският началник, който трепереше за хляба си и му даваше тази неизпълнима заповед!… Над околийския началник стоеше областният, над областния — министърът, над министъра — правителството, а над правителството — мафията — невидима, всемогъща и безчовечна!… И тогава Чакъра въпреки дребното си благополучие, въпреки лозето и нивата си, въпреки малкия си имотец на село съзна изведнъж, че той и стражарите, които сега щеше да поведе, бяха само жалки слуги, само мизерно платени наемници на тази мафия, която не даваше ни пукната пара за живота им и гледаше само печалбите си...."

 12. 12 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#11] от "Субсидиран Евроатлантик":

  Това откъс от романа Герберюн ли е?
  Добре са описали положението в България в началото на 21 век.

  "Да, България"
 13. 13 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  От исторически известното предназначение на сградите - складове за тютюн и от кадрите покрай пожарите ясно се вижда, че това са сгради, неизползваеми за НИЩО в съвременни условия - оказа се, че една стая е била обитавана 37 години от някакъв клошар?!? Ако преди 100 години е било нормално в центъра на града да има складове, днес това далеч не е така - складовете на всички фирми са далеч извън очертанията на градовете - защото е по-евтино, защото достъпът е в пъти по-лесен, защото е по-сигурно и т.н. Конструктивно сградите са отчайващо остарели - видно е, че освен външните тухлени стени всичко от вътрешната архитектура е било дърво, евентуално някакви кални мазилки и сега имаме три или четири абсолютно неизползваеми хамбара. Всяка разумна и уважаваща себе си държава би позволила разрушаването на тези сгради и построяването на нови, със съвременно вътрешно оформление, позволяващо използването им за офиси, търговски площи или жилища, при изрично изискване външният облик да бъде запазен. Не знам какъв е този неистов рев по медиите и защо уж заинтересованите НПО-та, съюзи и други организации не настояват за подобно разрешение на казуса, а се тръшкат какви велики "паметници" били копторите в центъра на втория по големина град в страната. Хайде малко-по-рационално и разумно, моля. Дори измисленият ви лидер - др. Кънев - не ходи да разглежда художествени галерии и музеи във Виена, а да се налива с бира с гастарбайтерите из виенските кръчми. Няма нужда да се правите на по-културни, отколкото всички виждаме, че сте!

 14. 14 Профил на Tzvetan Kirilov
  Tzvetan Kirilov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези , и да са чели Д. Димов , едва ли им пука . А типажи като Чакъра - с лопата да ги ринеш.

 15. 15 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Всички отказаха да бъдат снимани и да се представят поради различни причини, но най-вече за да избегнат проверки."

  Този цитат от статията изчерпва цялата драма на управлението на ГЕРБ, превърнало всеки вид държавен контрол в санкция. Проверката като наказание. Тук е зарит и отговора на въпроса защо се поддържа батак в съдебната система, защото батака е следствие на умишлено многозначителната нормативна база, позволяваща своеволие на контролните органи, чрез свободна интерпретация на смисъла и съдържанието на нормативните уредби. Така всеки бизнес се държи в страх и подчинение.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  [quote#10:"rasporama"]Какво означава да не мога да се разпореждам със собственост и да имам само задължения? [/quote]

  ХАХАХАХАХАХ


  До коментар [#13] от "Румборак":

  Колко очаквано. Герберастията застана защити пожара. Сградите не ставали за нищо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#10:"rasporama"]Какво означава да не мога да се разпореждам със собственост и да имам само задължения?[/quote]

  Ам а де, и аз се чудя що не ми дават да си купя, инсталирам и гърмя от време на време по 100 килограмови бомби в апартамента.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 18. 18 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Само талибаните, ИД и българските мутробизнесмени разрушават архитектурни и културни паметници!

  SAVE EUROPE!!!
 19. 19 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#18] от "Johannes Cabal":

  Не само те - общинските и държавни власти също.

 20. 20 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#16] от "Darth Plagueis":

  А ти готов ли си да дадеш някой лев от твоите за тези толкова "ценни" сгради и да ги държиш така или пък да ги развива!? Или държиш някой друг да плаща от джоба си?

 21. 21 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1115 Любопитно

  То повечето от съ/селяни/гражданите ни са по-некултурни и от панелка в Дружба, така че какво ги грее (пожара)?

 22. 22 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 629 Любопитно

  До коментар [#13] от "Румборак":
  Другарю милиционер, вижте сградата на тази снимка
  http://manchesterhistory.net/manchester/tours/tour1/VandAhotel3.jpg
  Според вас тя дали е строена за хотел? И дали "глупавите" англичани щяха да запазят фасадата, ако имаше някой като вас да ги светне, че [quote#13:"Румборак"]От исторически известното предназначение на сградите - складове за тютюн и от кадрите покрай пожарите ясно се вижда, че това са сгради, неизползваеми за НИЩО[/quote]

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#20] от "svoboden":

  Аз да дам? Нещо, станал съм собственик без да знам ли?
  Можеш да си сигурен, че за моята собственост давам пари. Включително имам къща-археологичен паметник. И не, не съм я съборил, напротив, поддържам си я. Що питаш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#22] от "Индивидуален паметник на културата":

  Или пък това...
  http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/03/1415034645842_wps_24_13_May_2011_Germany_the_m.jpg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#3:"sv3tli0"]Какъв културен паметник е склад за тютюн? [/quote]
  Ако културното министерство искаха тази сграда да е културно наследство трябваше да направят всичко възможно тя да не се продава.Частната собственост в БГ е неприкосновена според конституцията и с нея може да се разпорежда само собственикът и. Иначе според мен мястото на този склад не е в центъра на Пловдив.Няма никъде по света голям град в който да има застроени складове още повече тютюневи.

 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  [quote#25:"registriran"]според конституцията и с нея може да се разпорежда само собственикът и. [/quote]

  Глупости..

  [quote#25:"registriran"]Няма никъде по света голям град в който да има застроени складове още повече тютюневи. [/quote]
  Мхм...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1698 Весело

  [quote#16:"Darth Plagueis"]Колко очаквано. Герберастията застана защити пожара. Сградите не ставали за нищо. [/quote]
  че как, нали следващата стъпка е разрешителното за строеж на готелчето на пещаците

 28. 28 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#23:"Darth Plagueis"]И не, не съм я съборил, напротив, поддържам си я[/quote]
  Чудесно.Това си е твое решение и твое право,но трябва ли да се задължават всички собственици да играят по свирката на няколко души "експерти" от министерството на културата, да определят кое е паметник и кое не?Такива сгради се нуждаят от поддръжка и не винаги собственика има средства и възможности да го прави. Това е един от начините мафията да изкупува топ имоти на безценица.

 29. 29 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#26:"Darth Plagueis"]Мхм...[/quote]
  Не виждам да си опровергал написаното...

 30. 30 Профил на Ел Бала
  Ел Бала
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И лошите закони са закони и трябва да важат за всички.
  Добре, тъпо е държавата да ти разпорежда какво да правиш с имота ти, защото виж е паметник на културата, но ако решението е палене, то сега хиляди други сгради трябва да лумнат...

 31. 31 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#22:"Индивидуален паметник на културата"]Според вас тя дали е строена за хотел? И дали "глупавите" англичани щяха да запазят фасадата, ако[/quote]
  Ако имахте и най-бегла представа от архитектурата в обединеното кралство щяхте да знаете, че голяма част от сградите, включително съвременни такива, са построени в този типичен стил и всичко е червено - ето, да се ограмотите малко - това е вторият по големина град - Бирмингам:

  https://www.google.com/maps/place/%D0%91%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%BC,+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/@52.4786833,-1.9127533,3a,75y,230h,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s-4NnNzx93UlA%2FVODl7jDdaDI%2FAAAAAAAAOZA%2FmcAsI8JfsEEEoQRixwfZDabeksLb9DnGA!2e4!3e12!6s%2F%2Flh4.googleusercontent.com%2F-4NnNzx93UlA%2FVODl7jDdaDI%2FAAAAAAAAOZA%2FmcAsI8JfsEEEoQRixwfZDabeksLb9DnGA%2Fs203-k-no%2F!7i2048!8i1365!4m5!3m4!1s0x4870942d1b417173:0xca81fef0aeee7998!8m2!3d52.486243!4d-1.890401!6m1!1e1

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  [quote#28:"registriran"]трябва ли да се задължават всички собственици да играят по свирката на няколко души "експерти" от министерството на културата, да определят кое е паметник и кое не?[/quote]

  Да, трябва. А ако собствениците нямат средства - продават и готово. Все ще се намери някой да има средства.


  ПП А как точно нямаш средства, пък искаш да строиш остава неясно.


  [quote#29:"Румборак"]Не виждам да си опровергал написаното... [/quote]
  Не виждам да има нужда. Просто исках да подчертая тъпотата ти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 629 Весело

  До коментар [#31] от "Румборак":
  Фуражка, дали щях да дам линк към точно тази сграда, ако нямах идея колко стара е? Я виж тук какво пише [quote#0:"ва"]...was first built as a warehouse in 1844. Now, a recent £5.2 million renovation has artfully melded old architectural detail with contemporary flair, comfort and services.[/quote]Пробвай с гугъл, ако те затруднява английския

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 34. 34 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#7:"napitbratmu"] Сега сульо и пульо ще се изхождат по темата. [/quote]
  Например:
  "Вие виждали ли сте пожар, който тръгва от покрива? Аз не", каза пред "Дневник" фризьор" ... "Прочетох, че някъде са казали, че мирише на нафта - аз такава миризма не съм усетил", разказа фризьорът."
  И Дн напоително ни запознава със становищата на тези "експерти" ... и всички неистово искат да имат правото да задължат едни хора да си харчат парите, както "обществениците" желаят

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 35. 35 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#2:"niksan1"]" Ако сградата е по-културна от теб, не я пали " [/quote]
  Тъпи сгради с грозна архитектура - мутро-барок от 20-те години на миналия век.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 36. 36 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#34:"роджър"]"Вие виждали ли сте пожар, който тръгва от покрива? Аз не", каза пред "Дневник" фризьор" [/quote]

  Аз пък съм виждал. Точно на една Нова година преди 3-4 години сигнална ракета падна на покрива на плевнята на комшията. Пламна веднага и изгоря за 2 часа. Пожарникарите само оливаха съседните сгради, че лесно огъня можеше да ги обхване и тях.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 37. 37 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#33:"Индивидуален паметник на културата"] Я виж тук какво пише[/quote]
  Я ти виж тук как в центъра на Лондон е разрушен най-големият за времето си хотел в Европа, строен през 1915 и какво има на негово място днес:

  http://www.donaldinsallassociates.co.uk/projects/project/quadrant-3-former-regent-palace-hotel-london

 38. 38 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Това обясняваше Емил Кошлуков 1990-та! Ще се превърнем в общество, където всичко ще се пазарува! Където богатите няма да имат никакви спирачки за нищо! Пък шепа мохикани нека пртестират! Докато избраните ит тях в общинския съвет в Пловдив подкрепят статуквото, ГЕРБ, десните, кмета и всичките им машинации! Не е морално да гласуваш за срито или явно подкрепящи статуквото, и да протестираш срещу онези, които нарушават закона каот палят, именно защото са част то СТАТУКВОТО на безнаказаността!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 39. 39 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 629 Весело

  До коментар [#37] от "Румборак":

  Фуражка, я пак виж дали е разрушен?

  Ама ползвайте го тоя гугъл, безплатно е дори за милиционери.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 40. 40 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Като видиш кои медии се опитват да истеризират обществото заради два изгорени коптора, веднага ти става ясно и кой ги е запалил, и кой организира "протестите", и кой се надява на дивиденти от това - драгалевското крило на компартията!

 41. 41 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 521 Весело

  Имаше някаква МАФИЯ, която управляваше НЕВИДИМО държавата. Имаше някакъв съюз от много богати хора, от търговци, индустриалци и банкери, който беше подчинил правителството, полицията, войската, който решаваше и направляваше всичко, който нямаше милост и не се спираше пред никакви средства, за да запази властта и грабителството си.

  Димитър Димов ( Тютюн )

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 42. 42 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#32:"Darth Plagueis"]Да, трябва. А ако собствениците нямат средства - продават и готово. Все ще се намери някой да има средства.[/quote]
  Практиката показва,че тези които имат средства изкупуват тези имоти на безценица и след това на тяхно място правят каквото си пожелаят.Справка В.Златев с Ягодовата къща, пещераците с тютюневите складове, примери колкото искаш.Явно начина да се определят кои имоти са културни паметници и как да се опазят е друг.

 43. 43 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#39:"Индивидуален паметник на културата"]я пак виж дали е разрушен[/quote]
  Разрушен е и още как...

  The hotel closed on 31 December 2006.[2] The building was largely demolished in 2010-2012 and was replaced by part of the Quadrant 3 project and renamed "Air W1".

  https://en.wikipedia.org/wiki/Regent_Palace_Hotel

  Вижда се кой е фуражката и кой не чете...

 44. 44 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако една складова база,както и да изглежда отвън се води паметник на културата,е много отчайващо каква ни е интелигенцията която е обявила това за паметник на културата.
  Всички ни говорят как във стара Европа хората си пазят старите сгради,но ако ми посочат,коя складова база в Европа е обявена за културно наследство,във центъра на който и да е град,ще почерпим!

  sdg
 45. 45 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#37] от "Румборак":
  То си го пише тук, че фацата на хотела, фасадата, е запазена.
  Никой не е казал, че тютюневите складове трябва да съдържат тютюн. Говорим за архитектура и история на града. Складовете се освежават и преструктурират във всичко възможно. Но не, сега ще се пръкнат паралелепидни панелки с 5 000 апартамента за джуджета, но румбурак ще си живее във виличката, нали така.
  The refurbishment of the Regent Palace Hotel, originally built in 1915, included gutting the shell of the building and retaining the original Grade II listed façade.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 46. 46 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Сгради напълно неизползваеми,ползващи се от клошари и наркомани във центъра на Пловдив,е голям престиж,нямащо.
  И не Тотев ви е виновен на пловдичани,ами този който е дал сградите да се приватизират 2005 година.Ама що да помнят пловдичани,кой им е бил кмета,и кое е било правителството!

  sdg
 47. 47 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#40] от "Румборак":

  +++++++++++++++
  Не зная дали е точно така /нагнетяването на истерия е факт/, но
  нещата са типично вресливи и нечистоплътни, в отработен "стил"

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 48. 48 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#44] от "Svetlio":
  ,но ако ми посочат,коя складова база в Европа е обявена за културно наследство,във центъра на който и да е град,ще почерпим!
  ......................
  Айде отваряй бъчвата или по-скоро бъчвите, че има много да черпиш, а това - благодарение на хоризонтчито ти тясно.
  Целият център на Хамбург е една огромна цкладова база и всяка сграда в него е паметник на културата. Не само на германската култура, а складовета са паметник на световната култура. (UNESCO World Heritage) Упс.
  "The Speicherstadt (German pronunciation: [ˈʃpaɪ̯çɐˌʃtat], literally: 'City of Warehouses', meaning warehouse district) in Hamburg, Germany is the largest warehouse district in the world where the buildings stand on timber-pile foundations, oak logs, in this particular case. It is located in the port of Hamburg—within the HafenCity quarter—and was built from 1883 to 1927.

  The district was built as a free zone to transfer goods without paying customs. As of 2009 the district and the surrounding area is under redevelopment. As the first site in Hamburg, it has been awarded the status of UNESCO World Heritage Site on 5 July 2015."

  nemo malus felix, minime corruptor.
 49. 49 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#45:"СДС"]То си го пише тук, че фацата на хотела, фасадата, е запазена. [/quote]
  Аз какво написах преди два часа? Инвеститорът да е задължен да възстанови оригиналния външен вид на сградите. Но няма как едно кухо хале да бъде превърнато в стабилна съвременна сграда, отговаряща на нормите за безопасност - тя просто няма никакъв скелет - да виждате на снимките колони, вътрешни стени? Събаряне на копторите и изцяло нови сгради, а отвън да ги правят ако искат и като Дисниленд.

 50. 50 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#48] от "СДС":

  Ей браво,имаме един за черпало.

  sdg
 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#40] от "Румборак":
  http://terminal3.bg/iskame-si-pametnika-na-kulturata/

 52. 52 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Не че трябва да се унищожават подобни сгради, но там е едно от най-неприветливите места в Пловдив - гледаш да го отминеш възможно по-бързо - а е почти в центъра. Или да им се намери някакво предназначение на тези складове, различно от приютяването на клошари, или да се строи нещо съвременно.

 53. 53 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 328 Неутрално

  "Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над
  правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
  Този цитат от "Тютюн" обяснява всичко. Нищо не се е променило от времената на "Тютюн", всичко си е по старому.

 54. 54 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#52:"ambros"] или да се строи нещо съвременно.
  [/quote]
  Нееее, "обществениците" не искат нищо позитивно, искат да врещят ... не че не пътуват по магистрали или че не влизат в молове

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 55. 55 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  Каквото и да пише е след дъжд качулка.

 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Герберастията си отговаря сама на себе си, дава си линкове, в които пише точно обратното на твърденията им, и като цяло ни казва, че съвременен мол е нещо по-добро от архитектурен паметник.
  Не е лесно да си тъп, това го знаем, но все пак всичко трябва да е с мярка.
  [quote#40:"Румборак"]драгалевското крило [/quote]
  ХАХАХАХАХАХХАХАХ

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7287 Неутрално

  Стана също като палежа на Партийния дом. Средствата са същите, само целта е друга.
  "Светлина в мрака хвърли документален филм на режисьорката Малина Петрова. Според нея досиетата не са били там, а по-скоро целта на палежа са били документи за връзките, с които е бил обвързан режимът от 1946 до 1989 г. – комуникации, финанси, износ и внос на капитали и пр. Авторката е убедена, че не „лумпените” са запалили Партийния дом, а всичко е протекло по добре отработен сценарий. Главни действащи лица са били “дебеловрати момчета с бухалки”. При работата си над филма тя се натъква на безспорни доказателства, че някои от участниците в бурните събития скоро след тях се оказват притежатели на скъпи имоти в центъра на София, сядат в луксозни коли. "

 58. 58 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#56:"Darth Plagueis"]съвременен мол е нещо по-добро от архитектурен паметник. [/quote]
  Вероятно за склададжиите складът има статут на паметник, но ние не носим вина за интелектуалните и цивилизационни дефицити на бай тошовата работническа класа...

 59. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#58] от "Румборак":

  Феноменална милиционерска мисъл. Т.е., да оставим дворците само там, където има кралства? Божр, колко си умен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 60 Профил на marinyotov
  marinyotov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#3] от "sv3tli0":
  Честно казано започна да ми писва от тия клутурни паметници..

  И на мен ми писна от "клутурни" типове като теб, ама какво да направя...

 61. 61 Профил на marinyotov
  marinyotov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#10] от "rasporama":

  Тотев, ти ли си ма?

 62. 62 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#43] от "Румборак":

  Фуражка, на първия линк даден от теб не пише за събаряне. Дори на втория не пише за ЦЯЛОСТНО събаряне, а от снимките се вижда, че е запазена предната фасада.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 63. 63 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#62:"Индивидуален паметник на културата"]на първия линк даден от теб не пише [/quote]
  Ама ти не ми ли даваше някакви съвети да съм четял? И да съм си търсел информация от Гугъл? Аз няма нужда да търся, защото знам, ти ми се оправдаваш сега като шестокласничка на черната дъска, че не съм ти бил дал какво да четеш... Я по-сериозно, моля.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK