Борисов сам е инициирал възраждане на диалога между Турция и ЕС

Министърът на вътрешните работи и зам. премиер Румяна Бъчварова даде специална конференция, чиято цел бе да се обясни смисъла и идеите на българските визити в Турция и Европа.

© Юлия Лазарова

Министърът на вътрешните работи и зам. премиер Румяна Бъчварова даде специална конференция, чиято цел бе да се обясни смисъла и идеите на българските визити в Турция и Европа.Инициативата за срещите в края на миналата седмица с турските власти, от една страна, и с представители на Европейския съюз, от друга, е била изцяло на България.


"Не става въпрос за посредничество. Турция не е искала това", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на пресконференция, чиято цел бе да се обясни "смисълът и идеите на визитите в Турция и Европа". Премиерът Бойко Борисов в петък посети Истанбул, а в събота се срещна с германския канцлер Ангела Меркел.


Целта на срещите е била да се възроди диалогът между Турция и Европейския съюз за спазване на споразумението за реадмисия на мигранти. В момента то не се спазва от турска страна, защото не е получило одобрението на правителството, тъй като Турция не срещала разбиране от Европа, която не давала средства на южната ни съседка за справяне с миграционния натиск, който следва да задържи на своя територия.
Турция няма разбирането на ЕС и за визовата либерализация, която е уговорена преди няколко месеца, обясни поведението й Бъчварова.


Въпросът за визите на гражданите на Турция среща силна реакция в Европа, но съюзът е взел преди време политическото решение за това, допълни министърът. С решението са били съгласни всички лидери на държавите членки, а последващите им коментари са отделни национални позиции. Затова предложението на България е било


да се обмислят добре идеите и да не се създават проблеми на граничната полиция в държавите - външни граници на съюза.


Бъчварова обясни още, че са необходими политики, които да решават въпросите общо на 28-те държави, а не да се търсят дву- или тристранни споразумения от отделните страни за индивидуално справяне с проблемите.


Трябва да се постигне политическо разбирателство от страните в Централна Европа, подчерта министърът.
В събота тя е представила тезата на България пред канцлера на Германия Ангела Меркел - сигурността по миграционната криза е на две нива: да се осигурява защита на външна граница на ЕС; след като Европа не се отказва от решението си да приема мигранти, трябва да е ясно как те се разпределят между държавите и какви са общите политики на съюза. Бъчварова отбеляза още, че в някои европейски страни има уклон да помагат на граничните държави, но да отказват да се включат в общата политика по приемане на мигранти.


Министърът на вътрешните работи каза и че въпреки спада от 20-30% на миграционния поток спрямо миналата година се забелязва промяна на структурата му. Доминиращи през 2016 г. са мигранти от Афганистан и Ирак, като се наблюдава и спад на бежанците от Сирия. По думите й това обаче не се отразява отрицателно на криминогенната картина в страната. Тя отбеляза, че България е транзитна държава за мигрантите и


те нямат интерес да привличат вниманието тук.


И въпреки че в Европа се забелязва ръст на битовата престъпност и в частност кражбите заради бежанския поток, България не е допуснала това да се случи тук.


Бъчварова посочи още, че отговорността на България да спазва задължението си като европейски партньор и да не допуска преминаването на мигрантите към Европа се отразява на ситуацията у нас. За момента към 60% са запълнени центровете на Държавната агенция за бежанците и неспазването на споразумението за връщането им в Турция крие рискове пред България:


- да се продължи повишаването на броя на чакащите закрила в страната. Това създава проблеми поради невъзможността им да излизат от България, от една страна, и нежеланието им да останат тук, от друга
- друга възможна, макар и хипотеза, е рязко нахлуване на хора от Турция
- най-сериозната опасност по думите на Бъчварова е дестабилизиране в Европа и голям политически риск за съюза, след като споразумението не се спазва и от двете страни.Въпреки че Турция не спазва споразумението за реадмисия, Бъчварова не пропусна да отбележи усилията й. Към момента тя задържа 3 млн. мигранти и очаква още поне 2 милиона. Като следва да се отчете и сложната политическа обстановка в Турция и близостта й със Сирия.


Вътрешният министър не пропусна да спомене и на два пъти Сърбия, която преди време отправи критики към България, че не си пази границата, поради което тя подсили граничната охрана. Бъчварова онагледи важността решенията в ЕС да се вземат общо и да подпомагат всички държави, а не както например Сърбия, която не е членка на съюза, да иска Унгария да пази границата й. Тя отново отбеляза, че обвиненията на Сърбия са резултат от "политически сюжет". Министърът отбеляза, че България и Сърбия имат споразумение за реадмисия и ако беше вярно, че страната ни пропуска много мигранти към Сърбия, щеше да има молби за връщането им тук, а такива нямало.


По време на срещата с канцлера на Германия, на която са присъствали и премиерите на Хърватия, Австрия и Словения , българските представители са заявили, че ако България бъде приета в Шенген, това ще гарантира европейската сигурност във връзка с миграционна или евентуална терористична опасност. Постигнато било съгласие, извън решението за приемането на България в Шенген, на страната да бъде осигурен достъп до визовата информационна система в съюза. Освен това вътрешният министър и премиерът са поискали България да влезе в чакалнята за еврозоната и се уговорили, че ще изпратят аргументи за приемането й.


България е поискала и помощ - техническа и за високопроходими машини, като Ангела Меркел е дала лично уверение, че страната ще получи необходимото. Тя се съгласила и с възраженията на България, че Гърция получавала 10 пъти повече средства за справяне с мигранти.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1491 Весело

  ТИТАН!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 783 Неутрално

  "Турция няма разбирането на ЕС и за визовата либерализация, която е уговорена преди няколко месеца, обясни поведението й Бъчварова."

  Обяснете на Бъчварова, че първо няма нужда да се прави на адвокат на Турция, и второ, многократно и пределно ясно беше казано, че са поставени условия, и след като Турция не ги изпълнява, няма да пътуват без визи.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 838 Весело

  и кво, аз не разбрах Бочко да е поискал реално някаква помощ, освен да не се карат началниците от Турция и Германия

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Това изказване малко на оправдание ми бие: Не, не бяхме ние, той си прави, каквото си науми, нали го знаете...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 328 Неутрално

  А корабче плува ли?

  I shave with Occam's razor
 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  "Не става въпрос за посредничество. Турция не е искала това", заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова

  Значи не е посредничество, а направо живо слагачество. Още по-зле. Мерси Румянке, че така добре разкриваш пълния провал на Баце.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Бъчварова обясни още, че са необходими политики, които да решават въпросите общо на 28-те държави, а не да се търсят дву- или тристранни споразумения от отделните страни за индивидуално справяне с проблемите.
  ----------------------------------------------------

  И кой (ще)му обясни на Борисов , горното Бъчварова, кой....?!?!?

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 8. 8 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 329 Гневно

  ОСТАВКА НА ТОЗИ ПАЛЯЧО!!!

 9. 9 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Весело

  Значи "опорната точка", че бил пратен на Меркел вече лъсна.

  Отишъл Боко Секретарката при Ердсоган с тетрадка и писалка и после Ердоган го засилил при Меркел с "диктовката"

 10. 10 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 525 Разстроено

  Добре де тази жена явно не означава какво е срам и достойнство,ходи Бойко прави си каквото иска,излиза безсмъртния министър и се обяснява?!Какво е това?Мъжа преди нея имаше много повече достойнства от тази женица!

 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1102 Любопитно

  Вътрешният министър не пропусна да спомене и на два пъти Сърбия, която преди време отправи критики към България, че не си пази границата, поради което тя подсили граничната охрана.
  -------
  Какво стана, другарко? Изведнъж се оказва, че канлджиите ви може да няма къде и как да си пласират стоката, а?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Щом Борисов е инициатор на диалога Турция-ЕС явно отпада култовата реплика от "Синьо лбято", "...и му кажи, че посредникът ни е ...но"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 516 Неутрално

  ....
  Толкова глупаво.
  За срещите на Меркел за обсъждане бъдещето на ЕС след Брекзит в разговори очи на очи с държавните лидери се говореше от седмици.
  Бойко очевидно показа виждането си за бъдещето на ЕС - гасене на бежански пожари и занимание с турски мелодрами.

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#2] от "today":

  Първо - от къде знаеш,че не ги изпълнява???
  И второ - навярно детската ти мечта е да се събудиш с мигранти в спалнята си !

 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1102 Любопитно

  "Министърът отбеляза, че България и Сърбия имат споразумение за реадмисия и ако беше вярно, че страната ни пропуска много мигранти към Сърбия, щеше да има молби за връщането им тук, а такива нямало."
  ------
  Няма такава глупост! Ако никъде не е документирано, че тия мигранти са минали през България, а каналджиите ви директно са ги пласирали в Сръбско, какви молби ще има???

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  ЕС не може да говори със сатрап избиващ кюрди и мачкащ интелигенцията с башибозук ... Та за какъв диалог става дума ? Кой европейски политик би рискувал демонстрации на турци (или кюрди) в европейска страна, ако се срещне с Ердо ? Не си го и помисляйте.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 17. 17 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  А представяш ли си какво щеше да стане ако беше взел свински опашки на така самоинициатираната среща по възраждането на диалога?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 18. 18 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Откакто ББ дръпна няколко речи какви глупости прави Запада в Близкия изток и по въпроса с бежанците, все чакам да почнат да го анатемосват.
  Е, гледам тия дни, започва се.
  Той си помисли, че е министър-председател на независима държава, а пък всъщност си местен вожд в колонийка. Няма как една колонийка да указва грешките на големиите бели господари. Ако направи още веднъж тая грешка, да им каже какви са тъпаци, вместо да обира негативите и да натиска туземците безропотно да поемат, и ще почнат шамарите.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 19. 18 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Некой разбра ли нещо, аз нищо !

 20. 20 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Борисов сам е инициирал възраждане на диалога между Турция и ЕС""

  Какво да прави един политически самодеец? Инициира самодейност.

 21. 21 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 459 Неутрално
 22. 22 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Ей, страхуват ни,а? Миналата година баце се изхвърли с очаквани 10млн.бежанци, тази година намалят дошлите, намалят и цифрата с която ни плашат

 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5410 Неутрално

  Като седнеш между два стола, не се знае на какво ще се наденеш

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  нещо по реално от преразказ на Бъчварова и на казаното от нея
  " Благодарение на споразумението между ЕС и Турция кризата с бежанците поне отстрани изглежда ограничена - или поне временно, докато човек не се замисли за мигрантите от юг и изток на Средиземно море, които чакат своя час. Състоянието на стабилно равновесие обаче е различно от понятието за тактическа формула на компромис, свързана при това със зависимостта от един лидер като Реджеп Тайип Ердоган, който - що се отнася до дългосрочното сътрудничество - придоби заслужена репутация на непредсказуема персона.
  Различните интереси, качества и поведенчески модели на отделните държави в блока може да разкъсат ЕС. Не всички оценяват и се учат от Берлин, и не всички са съгласни, че хегемонията му трябва да продължи.
  Ако германското правителство се откаже от водещата си роля в ЕС, ще бъде трудно; но ако я запази, ще бъде дори още по-трудно. Това е вечната германска дилема, с която Берлин трябва да се справя.
  Проблемът е, че Брекзитът може да се окаже заразен: национализъм, отбранителна идентичност и гняв може да изригнат от вътрешността на обществата, ако бежанската криза - управлявана или не - нагнетява все повече и повече точката на пречупване на търпението, докато от Берлин продължава да звучи енигматичното "Можем да го направим". /Думите, с които Меркел преди година отвори германската граница за бежанците, които се бяха струпали в Унгария, бел.ред./
  Лидерите на страните от източната част от картата на Европа продължават да слушат за германската култура на приемане на чужденци (Wilkommenskultur) и очакват най-лошото. Човек може само да се надява, че съветниците на канцлера Меркел са разбрали посланието им и няма да дръзнат да украсят тяхната драма, за да запазят съществуващата добра атмосфера.

  Българите спасяват шенгенските държави

  Министър-председателят на България Бойко Борисов не спести похвалите и възхищението си от германския канцлер, но също така се оказа и практичен човек, готов за сериозно обсъждане. Българите пазят Европа с ограда и по този начин спасяват държавите от Шенген. Но те не искат да бъдат изоставяни.
  Критиката към Берлин е груба, но оправдана "
  пък припева кой/какво правил ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Затворете границата господа и дами от ГЕРБ в управлението.Турция затъва все повече и може да повлече и нас. България трябва да влезне в боен режим за 2 години .Ограда по границата .10 хилядна въоръжена армия (гранични войски).Стига сте спали.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 26. 26 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1559 Любопитно

  На Борисов времето му изтича. Досега западняците се снимаха и забавляваха с него, но последните самоинициативи от негова страна бяха открито критикувани от дипломат на най-голямата сила в Европа.
  Май идва време за замяната му!

 27. 27 Профил на Писмо До Бойко
  Писмо До Бойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Както се разбира, конференцията е била замислена като похвала на ББ, но тази полуумна парцалеса не може да вдене, че вместо да изпише вежди, е избола очи. Бидейки неповторим страхливец, Боко Тиквата е решил да извърши малко слугинаж в интерес на Ердоган, белким оня стане рахат и не ни напрати много бежанци. Мушнал султанът едно фишече с хабери в ръцете на нашто момче и го проводил при Меркел да и ги отнесе. Боко Тиквоча тъй и постъпил. С което навярно много е ядосал брюкселските охранени атове. Сега ни от юг, ни от север добро не ни чака. Дано пак от изток Дяда ни Иван прояви благост да се застъпи за нас. Щото знаете ли какво ни чака сега? Пеесе иляди беженчета да навлязат у нас и султанът мигом ще намери претекст да въдвори аскера си по нашите земи. И само за 24 часа пак ще си имаме Източна Румелия и Княжество България.

  Търсете си княз, ей!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на Писмо До Бойко
  Писмо До Бойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#25] от "tamplierr":

  За 2 години? Това трябва да стане до 1-2 месеца!

 30. 30 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1379 Весело

  http://www.segabg.com/pic/12236/820133-l.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 31. 31 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Никак не е кавалерско Бойко да се крие зад визето си и да я вкарва в "обяснителен" режим за действия, които сам е замислил и предприел. Бойко, не се крий зад тетка Руми! Грозно е!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 32. 32 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Та с кое от долните неща, които иска премиерът Борисов не сте съгласни. Конкретно, кое не е вярно?

  От Алепо се надигат повече 2 млн. мигранти, а Турция вече изнемогва. Категорично заявих на европейските колеги, че ние няма да приемаме мигранти, ако няма споразумение и реадмисия към Турция", каза Борисов.
  "Казах им в прав текст – как си ме представяте, чакам на аерогарата и вие ми пращате десетки хиляди бежанци. Просто няма да пусна самолетите да дойдат", допълни той.
  "Ние искаме ЕС да спазва своите ангажименти. Аз се обърнах и към много от колегите. Все пак, не трябва да забравяме, че кохезионните фондове, европейската солидарност, не е само в парите, които се дават за тези страни. Така, че се надявам на 16 септември, този по-умерен тон. А и в Европа, аз зададох въпроса, ако дойдат 100 -200 000 на оградата и ние ги спрем и започнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България? Категорично заявих на европейските колеги, че ние няма да приеме имигранти. Някой си мисли, че от Австрия или Унгария или Германия ще ни връща по 10, по 20 или 30 000, че аз ще приема тези самолети"

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Надали Борисов сам е инициирал срещата си в Турция с Ердоган.Самият Ердоган ясно каза на ЕС своите искания.А становището на ЕС е повече от ясно - и Турция трябва да изпълни изискванията,договорени с ЕС.

 35. 35 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  350млн.лв за ограда, която предпазва от бежанци само когато те решават да минат през Гърция. С тези пари можеше да направим временни къщи и да ги подарим на Турция с условието, че са за сирийско турската граница и че ангажимента ни на държавно ниво към бежанците приключва, и остава само този на червения кръст и полумесец.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Малей каква далновидност. Така и предположих, че няма начин тази велика идея да не иде от Боко. То и затуй всичкото приказка си остана хвърлена на вятъра.

 38. 38 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Боца се опита да си направи "президентската" кампания. Но както е "стандартно" при него - оплете конците.

  Поне е договорил с Ердоган гласовете на турците

 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#30] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

 40. 40 Профил на Iliya Panchev
  Iliya Panchev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#26:"vagabond66"]На Борисов времето му изтича.[/quote]
  Изтича, ама на кой ли идва. Бягай от зло, та да попаднеш на още по-зло. Характерно за българската демокрация.

 41. 41 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Кухите лейки си изтриха пръстите и клавишите да плюят Бойко и ГЕРБ или за собствено успокоение или на тези,които им плащат.Коментарите им в сайта и звучат като-"Много сме,силни сме" ,а уж "тъпия" Бойко 10 пъти ги навира на кучето в гъзза и през Ноември ще е 11-тия. Ами очевидно е 11 пъти по-умен от тях, след като горките 11-ти път настъпват една и съща мотика. Направо да ги съжалиш горките писачи(и поръчители) какво време и средства отделят да дращят по сайтовете, а никой не им се връзва. Другари,признайте си ,има два варианта - или вие сте тъпите, а Бойко умния, или сте платени писачи. Самоопределете се! Ограничен е избора, но друг вариант няма. Хайде сега хакайте ми минусите, за да потвърдите правотата ми.

 42. 42 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#19] от "elevation04":

  Целта е постигната - да НЕ разберем нищо ...)
  Ала бала ..)

  BIG AL
 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#40] от "oza17351491":

  По-голяма зло от Боко Т НЯМА

 44. 44 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Весело

  [quote#27:"Писмо До Бойко"]Бидейки неповторим страхливец, Боко Тиквата е решил да извърши малко слугинаж в интерес на Ердоган, белким оня стане рахат и не ни напрати много бежанци. Мушнал султанът едно фишече с хабери в ръцете на нашто момче и го проводил при Меркел да и ги отнесе. Боко Тиквоча тъй и постъпил. С което навярно много е ядосал брюкселските охранени атове. Сега ни от юг, ни от север добро не ни чака.[/quote]
  Това е самата истина

 45. 45 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Тежко и трудно е,
  когато имаш един глупак / модераторе , пиша по принцип и нямам предвид светилото Боко - , така че - не триите ..)/ ...,

  Та, казал НЕЩО глупакът и после да трябва да"обясняваш" какво точно е искал да каже ...Това е задачата на Румянка, но и тя започна да ..пуши ..))

  ДИАЛОГЪТ ,Румянке, НЕ Е прекъсван, за да го "инициира" Боко отново ...:))
  И други глупости си казала , но най- голямата глупост на Боко е , че трябвало либерализираме на режима - за визите !!??
  СЕГА и ДНЕС !!!??

  BIG AL
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#41] от "perperikon":

  Т.е., Тато е бил умен?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#41] от "perperikon":

  Ехо, не се усещаш, нали? Десет пъти вие настъпват мотиката като гласувате за този който не промени страната към по-добро. За два мандата този не е направил и на половината от изминалите. Само реве като селска мома

 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  [quote#3:"carmello"]и кво, аз не разбрах Бочко да е поискал реално някаква помощ, освен да не се карат началниците от Турция и Германия[/quote]
  Ми, то реално изобщо не се разбра какво е поискал и какво е давал, и какво не са му дали, но май са му дали да се разбере.

 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3965 Неутрално

  [quote#18:"elevation04"]Некой разбра ли нещо, аз нищо ! [/quote]
  Какво толкова има за разбиране? Баце пак се е оср@л.

 50. 50 Профил на Iliya Panchev
  Iliya Panchev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#43] от "stenli1":

  Има, имааа. Все полека.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  "Инициативата за срещите в края на миналата седмица с турските власти, от една страна, и с представители на Европейския съюз, от друга, е била изцяло на България."

  Ами това е още по-срамно. Показахме , че имаме най-неадекватния премиер в ЕС. Бъчварова, вместо да му изпише вежди, му извадила очи.

 52. 52 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Тези хора слушат ли се един друг какво говорят?
  Преди няколко дена банкянският корифей сам разправяше, че щял да бъде посредник. Днес другарката разправя, че не било така.
  А изказването й, че "Турция няма разбирането на ЕС и за визовата либерализация, която е уговорена преди няколко месеца..," показва пълно непознаване на реалността и изкривяване на истината.
  Споразумението за визова либерализация е уговорено да влезе в сила САМО И ЕДИНСТВЕНО при положение, че Турция спази ред правила. Тя не иска да го направи и закономерно ЕС отказва либерализация.
  Едва ли в ЕС има държава с по-некадърно управление.

 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Весело

  само едното дсб ни остана другари . това е извода

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  Надали Борисов сам е инициирал срещата си в Турция с Ердоган.
  ========
  Няма.и сметка да разбужда шейтаните които в момента спат . Г..жа Бъчварова не е права. До коментар [#34] от "Cara Mia":

  Bukalemun
 55. 55 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 869 Неутрално

  значи от сичко което е казалата таз жена - министър на МВР не разбрах нито дума - като цяло сбирщина на несвързани изречения и твърдения - и едва ли причината е в Дневник

  евала за пояснението г-жо министър, после се чудим що в Брюксел не ни разбират, горките преводачи - как ли превеждат тия безмислици

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 56. 56 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#29] от "Писмо До Бойко":

  1-2 месеца ще е само окомплектоването на липсващата бригада в армията от сега -5000 души липсват.Сметни от 35-40000 хилядна армия ,колко като % е това .Отделно трябва яка реклама по цялото ТВ пространство + стартова заплата 1000 лева за редник.Доколкото имам спомен само преди ден два излезна инфио,че 25% ,ако небъркам от младежите на 18-35г неработят и учат.Ето един от начините да ги стимулираш.Затова обаче се искат топки , а на ГЕРБ им липсват.Не е въпроса дали са добри или лошите турците като народ .Много по важно е кой стои начело на дадена страна.Когато неговия език ,дела ит.. предизвикват насилие и омраза това е пагубно за целия народ.Нагледен пример е Германия-Хитлер. има и други.Предполагам ,че ББ затова е така смирен и се опитва по мирен начин да реши проблема.Въпроса е ,че ти може и да искаш ,но съседа и противника да е на обратното мнение.Затова е хубаво винаги ,когато правиш нещо да си подготвен и да имаш поне 1-2 вариянта за реагиране .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 57. 57 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Когато вътрешния министър играе параван за външните работи на Премиера а външния министър мълчи като партизанин на рзпит, то тогава Президента трябва да опита да успокои и урегулира нещата. Между другото има ли все още България Президент ?!

  Stupid people make me sick
 58. 58 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#54] от "eti":

  Прав сте,Ети!

 59. 59 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Бухахахаххахаха, стига бе, герберя, ще се задавя от смях! Толкова сте трагично евтини, че вече друго, освен да ви се подигавам от смях, не мога.... Ама ми идва в повече смеха вече, щото не вярвам, че можете всеки ден да измисляте нова тъпотия, а ме опровергавате.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 60. 60 Профил на Писмо До Бойко
  Писмо До Бойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#56] от "tamplierr":

  Няма такъв филм. Мобилизация на запасните и толкоз - готови обучени хора.

 61. 61 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  възродител сущий.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 62. 62 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Любопитно

  До коментар [#32] от "platenputinist":"Та с кое от долните неща, които иска премиерът Борисов не сте съгласни. Конкретно, кое не е вярно?"

  Кажи ти, кое е вярно, а не възможна хипотеза, според страхливия Ти Вожд?
  Тъй, хипотетично, Меркел поиска n-броя "бежанци", които наш Слънчо реши, че ко го прекрачат, няма проблем!
  Е, да ама не!! Проблем има, и не е само "този", а и това, че Той тръгна да се прави на дипломат, което могат да си го позволят само дипломати от. Кариерата, или политици!
  А Той, според теб, е Голям политик, нали?! От "рода" на Кириак Стефчовците, дето са големи патриоти с фесове, а стратегията Му за национална сигурност, включва само и единствено, опазването на авоарите Му в вдна известна банка!
  Та кажи кое не е вярно, в моите думи?!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  [quote#2:"today"]Обяснете на Бъчварова, че първо няма нужда да се прави на адвокат на Турция,[/quote]
  Само с това не съм съгласен. Госпожата адвокатства на Борисов - какво казал, какво тя казала, понеже стана ясно, че Боко е сторил голям гаф !
  Нататък си прав и се знае - турците се правят на неразбрали и изнудват ЕС! Правилата за свободен достъп на турски граждани са обвързани с промени в законите, които те не искат да направят.

 65. 65 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1896 Весело

  До коментар [#41] от "perperikon":"Другари,признайте си ,има два варианта - или вие сте тъпите, а Бойко умния, или сте платени писачи. Самоопределете се!"

  Това изказване, другарят Ти Цв. Цв. Ли ти го подсказа, или другарката Кокетна?! Щото си личи че не е по междуушните ти способности. Освен, ако не ти е набито в междуушието по време на образователния курс:" ГЕРБ-младежи в атака, по предписание на Главния Папконосец, Физкултурния Юрист, строителя на ПП ГЕРБ!"
  Абе, скорозрейке, темата е:
  - изказването на МВР министърът! Защити нея, ще защитиш Вожда!
  Иначе си същия умник, като плеядата лаещи "умно", като каракачанки, ГЕРБерски тролове.

 66. 66 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Искрено благодаря на др. Бъчварова за разясненията на тези гениални и дълбоки по замисъл посещения.Олекна ми. Аз какво ли не си помислих.Отивам да спя спокойно.

 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3718 Любопитно

  МОЧА имени Лелина

  Referendum.bg по въпроса ли бе?

  Гълъб пожарникар с три дини под мишница...

  Външен министър нема ли вън
  поща да носи от един трън на глог
  и от глога на трън?

  "Инициативата
  за срещите в края на миналата седмица
  с турските власти, от една страна,
  и с представители на Европейския съюз, от друга,
  е била изцяло на България.

  "Не става въпрос за посредничество.
  Турция не е искала това",
  заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова на пресконференция, чиято цел бе да се обясни
  "смисълът и идеите на визитите в Турция и Европа".
  Премиерът Бойко Борисов в петък посети Истанбул,
  а в събота се срещна с германския канцлер Ангела Меркел.

 68. 68 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Искаше му се на нашето момче да се пише посредник, но се оказа прост куриер. При това - много прост!

 69. 69 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#60] от "Писмо До Бойко":

  Към 2016 редовните запясняци са 700 души .До 2020 трябва да станат 3000 според БА.Нужно е доста повече жива сила от 700 души запас да пазят границата ни.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 70. 70 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 442 Неутрално

  за чий се набутва м/у шамарите

  не чете ли вестници като съветниците му не казват
  освен всичко има проблем с признаване на геноцида на арменците от страна на немския парламент
  от там отказ на турция официални лица от германия да посещават войниците си в инджирлик
  турците па искат правителство да се дистанцира от парламента си
  итн итн итн

 71. 71 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  1 рисунка казва повече от 1000 думи...

  (или 1 ник)

  До коментар [#32] от "platenputinist":
  ...
  ...
  ...
  ...
  ...
  ...
  ...
  ...
  ...

 72. 72 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 670 Неутрално

  ако мога да перифразирам: То на Ердоган хич не му беше до такива работи, ама като видя как съм се навел, реши да ме уважи

  "We're not gonna take it! Anymore."
 73. 73 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Бъчварова се опитва да замаже фиаското от последната седмица. Първо , Борисов беше привикан в Истанбул. След като му нашокаха канчето ,Тиквето ревна да пускаме турците в Европа без визи..Последва ново нашокване на канчето , този път от ЕС.Дано Меркел го е погалила по главицата, че много цицини в кратък интервал от време му се появиха на банкянското говедо. И що Бъчварова, а не Борисов дава пресконференция по случая?!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 74. 74 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Хм..., министърът на външните работи има ли нещо да каже?

 75. 75 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#74] от "Ivan Tcholakov":

  Министъра на външните работи е соросе и като такова е изтикано от масата. Сега соросоидчетата не са на.мода при Боце.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 76. 76 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 649 Весело

  И от къде се появил този внезапен ентусиазъм на Баце да се изявява като велик дипломат и медиатор?
  Аз като Ви разправям, че Симеоново е същинска магнаурска школа, Вие не, та не.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 77. 77 Профил на mongeneral
  mongeneral
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Явно само Бокича не може да вдене ,че ЕС не приема Турция да използва бежански шантаж.
  Инициативата му е излишна и е само за вътрешна консумация=правим нещо,заради задаващите се избори.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Весело

  Въъйййй!

  Се си мислех, че оная за Петела, който като изкукуригвал изкарвал Слънцето да изгрее, било само приказка, притча с намигване.

  Па ся Рума ни рЕди, че било самата Истина!
  И Пътят, и Животът
  И да се свети името Му, на Пастира не само наш, а и на поне половин ЕС барабар с Турция ...

  Айде, стадото ... подир Ердоган и Меркел - строявайте Му се !

 80. 80 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Весело

  [quote#18:"elevation04"]Некой разбра ли нещо, аз нищо ! [/quote]
  Е, това е и целта на упражнението.

  Понеже явно от цялата тупурдия нищо не излиза, та сега се фъргат всякакви и разнопосочни лакардии, та да затъне да се лута мат'рялът в дунанмата от празни приказки, сред които като сирена на морски фар в мъглата да се извисява тонът на пропагандната машина: "Един е Баце и Той е велик! Айде сички под крилото Му! Там е Спасението!"
  И Стабилността

 81. 81 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 442 Неутрално

  абе, защо тази стрина не беше казала истината- боко тиквоний е създал както турция,така и ЕС.

 82. 82 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5802 Неутрално

  Както обикновено неадекватен ББ . Лошо за България, лошо за българите ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK