Изпълнителната власт води антизападна външна политика, смятат общественици

Снимката е от посещението на премиера Бойко Борисов в Турция и срещата му с премиера Бинали Йълдъръм на 26 август.

© Надежда Чипева

Снимката е от посещението на премиера Бойко Борисов в Турция и срещата му с премиера Бинали Йълдъръм на 26 август.Общественици заявиха в открито писмо, че се наблюдават "тревожни тенденции" във външната политика, която определят като антизападна, а изпълнителната власт е предприела в последните седмици действия, които са в разрез и с националния интерес.


"През последните седмици се допуснаха редица небалансирани инициативи в двустранните ни отношения с Русия и Турция, които имат откровено антизападна насоченост и могат да предизвикат тежки последствия за страната ни", се казва в откритото писмо до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева. В него обществениците призовават за "внимателно осмисляне на провежданата външна и европейска политика и за лоялното ни придържане към общите позиции на ЕС и НАТО". Повод за писмото са отношенията с Турция в контекста на проблема с мигрантите и с Русия, успоредно с кризата в Украйна и заявките за възобновяване на проекта за АЕЦ "Белене" и "Южен поток".


Ето пълния текст на откритото писмо:
Уважаеми г-н Президент,
Уважаем г-н Министър-председател,
Уважаема г-жо Председател на Народното събрание,


Обръщаме се към Вас, за да изразим тревогата си от наблюдаваните през последните седмици действия на изпълнителната власт, които влизат в разрез с националния интерес на Република България и развитието ни като европейска демократична държава, чиито обществен модел, сигурност и икономическо развитие са гарантирани от Европейския съюз и Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО).


Присъединяването на България към семейството на европейските демократични държави и западната общност е стратегическа национална цел от периода на българското Възраждане. Постигането й обединява българското общество и обуславя неговия напредък през последните 20 години. За съжаление, мнозинството български политици възприемат принадлежността към ЕС и към НАТО като някаква мода, като в същото време продължават да следват старите, наследени от тоталитарната власт, модели на вътрешна и външна свързаност с чужди геополитически интереси. Те отхвърлят ценностите и стандартите на евроатлантическото семейство, които ограничават възможностите им да реализират модела на прехода и да прокарват политическата, икономическа и финансова свързаност с традиционните им партньори на Изток.


През последните седмици се допуснаха редица небалансирани инициативи в двустранните ни отношения с Русия и Турция, които имат откровено антизападна насоченост и могат да предизвикат тежки последствия за страната ни. В българските медии и обществено пространство се води целенасочена задкулисна кампания срещу принадлежността ни към ЕС и НАТО. Значителна част от тези действия се маскират като загриженост за българските национални интереси, като безалтернативни действия, неизпълнението на които би довело до катастрофални последствия, дори "война на наша територия"!? Създаването на паника е добре познат предизборен похват. Но в сегашната кризисна ситуация, той ерозира доверието към България и застрашава реално сигурността ни.


Очевидно е, че Турция изнудва Европейския съюз чрез темата "бежанци срещу визи". Ангажирането на българския министър-председател с каузата на рекетиращия е изключително опасна стъпка, без прецедент в най-новата история на българската дипломация. Още повече, че настояването за падане на визовия режим от страна на Турция, без изпълнение на европейските изисквания за реформи и без умиротворяване на Югоизточна Турция, е изключително рисково. То не може да бъде разглеждано извън контекста на анонсираните намерения на турското правителство да даде турско гражданство на значителна част от бежанците, нито извън контекста на конфликта в Югоизточен Анадол. От друга страна, споделяме убеждението, че ако се поддадат на турския натиск сега, България и Европейският рискуват да отприщят серия стъпки на дългосрочен рекет от страна на Анкара занапред.


В двустранните отношения с Република Турция, ние споделяме разбирането за необходимостта от добросъседство и партньорство. Допълнителен аргумент е наличието на голям брой български граждани с двойно гражданство, живеещи в южната ни съседка. Но сме убедени, че в настоящия период на деликатни отношения между Турция, ЕС и НАТО, България трябва да действа "изправена", с ясна и коректна дипломация, без да допуска небалансирани ходове, без да се огъва под натиск, без да се намесва във вътрешни за турското общество отношения и без да създава предпоставки за настройване срещу страната ни на опозицията срещу днешния режим в самата Турция. Темата с мигрантския натиск и темата за визовата либерализация следва да бъдат извадени от двустранния диалог София-Анкара и пренесени изцяло на европейско ниво.


Успоредно на кризисната ситуация в южната ни съседка, равнището на милитаризация на Крим и конфликтния потенциал в Източна Украйна са на непознати дори и от времето на Студената война равнища. На този фон, "умиротворителното" говорене за демилитаризация е друг пример за застрашаваща сигурността ни едностранна отстъпка. Най-лошото е, че този предизборен популизъм създава измамни представи в българската общественост за реалните рискове. Единствената защита на националния ни интерес срещу тези рискове е активна политика в рамките на НАТО. Илюзия е, че съществуват изключителни възможности за посредничество и за двустранни договаряния както с Русия, така и с Турция.


Тревога предизвикват и недопустимите флиртове, засягащи националната енергийна сигурност, като заявките за възобновяване на стратегически проекти с доказан и консумиран огромен негативен ефект като АЕЦ "Белене" и "Южен Поток". Липсата на последователност в енергийната политика поставя страната пред риск от нови финансови, политически и материални загуби. Нанасят се щети върху репутацията ни като надежден и предсказуем партньор, който преследва националните си цели в рамките на общата енергийна политика на ЕС.


Предвид на всичко гореизложено, считаме, че е от изключително значение в действията на официалните лица и в позициите на институциите ни България да се върне към защита на националния си интерес, с целия ресурс на Европейския съюз и Организацията на Северноатлантическия договор. Подобен подход е единственият възможен път към трайно решаване на миграционната криза.


Водени от тези убеждения се обръщаме към Вас, като настояваме за внимателно осмисляне на провежданата външна и европейска политика и за лоялното ни придържане към общите позиции на ЕС и НАТО, от които страната ни е неделима част. Доколкото вярваме, че в една демократична държава въпросите на външната и европейската политика на страната са въпроси от общ интерес, които трябва да бъдат достояние на цялото общество и да се решават при отчитане на мнението на гражданите, възнамеряваме да инициираме публичен дебат по поставените в настоящото писмо проблеми и искрено се надяваме на вашето отговорно и ангажирано участие в него, както по време на президентската кампания, така и след нея. Настояваме важните решения във външнополитическа и европейска перспектива да се вземат след достатъчно информиран и балансиран вътрешен дебат, въз основа на общите принципи и насоки, произтичащи от участието на България в ЕС и НАТО.


Алекс Алексиев
Борислав Мавров
Борис Вунчев
Владимир Кисьов
Гроздан Караджов
Димитър Бечев
Илиян Василев
Красен Станчев
Нели Огнянова
Трайчо Трайков
Христо Иванов
Христо Христев
Юлиана Николова

Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Напълно споделям тревогите на авторите на откритото писмо.Не знам само дали е налице зъл умисъл или липса на мисъл или и двете

 2. 2 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3175 Неутрално


  Абсолютно вярно !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 3. 3 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Премиера е страхлив.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 4. 4 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 898 Неутрално

  А западната политика към България не е ли антибългарска? Забравиха ни за Шенген, забравиха, че външните граници на ЕС съвпадат с нашите...
  Забравиха много, но не забравят, че сме славяни.

 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  Уж общественици, пък повечето от групата на ДСБ и компания, с изключение на Алекс Алексиев и още някой друг. Но не се учудвам, предвид лобито на тази партия в редакцията на "Дневник". Въпреки това, приемам аргументите им. Според мен по отношение на въпроса с мигрантите трябва да поддържаме много близки отношения с Вишеградската четворка - там в момента има най-много здрав разум в целия ЕС.

 6. 6 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3175 Неутрално


  Боко е онзи, който закопава България ! Това банкянско недоразумение е МНОГО опасно за България !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 7. 7 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 480 Гневно

  Другаря борисов, имитирайки бай тошо в пореден опит да си прави ПР за сметка на България и българите.Да обясняваш пред всички как си щял да носиш някаква карта от Турция в Европа, как си щял да настояваш Европа да взема решения, да помага и пр..!?
  България е в Европа, не някъде извън нея, без значение, че сме най-бедната държава и български министър председател няма право да създава впечатление с изказванията си, че България не е част от Европа.Само заради това си поведение, борисов трябва да си подаде оставката!

 8. 8 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не знам за зъл умисъл. Но така изглежда. Когато пипаш макро настройките на България без колебание, изглежда страшно.До коментар [#1] от "slonsco":

 9. 9 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Я, как така Минеков не е сред тия "общестеници"
  Има много по-голямо основание да се нарече такъв в сравнение с Трайчо , Гроздан и Ицето...


  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 10. 10 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Надявам се един ден да израстем достатъчно, че някой да алармира, че се води антибългарска външна и вътрешна политика!

 11. 11 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  +++++ Подкрепям.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#4] от "yavooor":

  " Забравиха ни за Шенген ... "


  Нищо подобно !
  Не са ни забравили, а отлагат приемането ни, защото в България е пълно с корумпирани хора по всички етажи на властта, няма правосъдна реформа и както е известно, комунистът-мутра ни дърпа към енергийна зависимост от Кремъл !
  НЕ СМЕ ЗАБРАВЕНИ, А ОСТАВЕНИ ... ЗАСЕГА ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#10] от "Paolo Di Canio":

  Уви, това няма да е скоро. Видно е, че голяма част от родните общественици са партийни притурки или грантаджии, които следват определена егоистична линия. За такава констатация е нужен коренно различен елит, както и държавници, начело на страната. Както е било преди 09.09.1944 г.

 14. 14 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За един приятел питам: тия общественици грантове получавали ли са някога:))))

  Плаче ми се просто, скъпият Запад се залива с ислямисти, опитва се да ни превърне в депо за мигранти, открито подкрепя години наред главорези в Сирия, сключи сделки с Ердоган, гледа как избиват християни и алевити в Близкия Изток и като за капак ние водим антизападна политика :)))))

 15. 15 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  Да си се каже направо:Изпълнителната власт води РУСКА ПОЛИТИКА!

 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#9] от "qwertqwert":

  Пази си кандидат-президентския авторитет. Очертава се много тънка битка и всеки ход трябва да е пределно прецизен. Все пак очаквам изненади в нощта на изборите.

 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2041 Любопитно

  нищо ново ,просто манталитета,същноста на гербера е АНТИевропейски ,така че това писмо е"малко" закъсняло

 18. 18 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2199 Весело

  Че тя изпълнителната власт не беше ли на Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО Развитие на България и леко опозиционните им "реформатори"???

 19. 19 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Издигнете си кандидат-президент пък после започвайте с анти-ГЕРБ кампанията де. Не ви ли е ясно наистина, че няма да хване дикиш ?? Да се хванем ли на бас, че ако дори има балотаж аз ще напусна форума завинаги?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 20. 20 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Защо не ги наричате хранениците на фондацията,а опорочавате понятието общественик?

 21. 21 Профил на pc
  pc
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Няма антизападна има пробългарска и антибългарска политика!!! А небългарски "интелектуалци" е най-добре е да изоставят българските си документи за самоличност и да се отправят към "хранилките" облъчващи ги с омраза към народа ни!

 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1769 Весело

  нема страшно, сичко е стабиуно в Симитли

 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  Изключително много ме дразнят нафърфорени кръчмарски приказки като горните. Все едно са изречени от хора, които са господари на "целия ресурс на Европейския съюз и Организацията на Северноатлантическия договор".
  Лаладжии, най-обикновени.
  Единственият, който ме разочарова, е Алекс Алексиев, но на него мога да простя, защото човекът има цял живот причини.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 540 Любопитно

  Егати смешниците!
  1. "Обществениците???" не са упълномощени от никого да определят външната политика. Имат право да не споделят водената в момента политика, но да се определят като единствените изразители на Светата Истина от последна инстанция е твърде гротескно.
  2. Да определящ един , и само един виновник, а не включчват и Прецедента /след днешния ден/ - когото боготворят на думи, е не само гротескно, но и трагично смешно и жалко.
  Не случайно са са от средите на умните и готини...

 25. 25 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Явно за тези "общественици" в българската конституция трябва да влезе нов чл. 1-ви:
  "Изпълнителната власт е длъжна да провежда прозападна и антируска политика!".
  Но докато това стане, не е лошо да си припомнят какво гласи сегашният чл. 1 от Конституцията на Република България:

  Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

  (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

  (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

 26. 26 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Срещу мутиралата тодорживковщина , приела в епохата на прехода към демокрация натрапващото се име бойкоборисовщина ,трябва да застанат не само видните общественици а цялото общество.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Moxito
  Moxito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Същите тия общественици, с изключение на Алексиев в едни други години биха писали писма, подкрепяйки партията в твърдия й антизападен курс. Ама американците как си ги избраха просто.... С конкурс не биха намерили по-добри.

 29. 29 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Димитър Бечев
  Илиян Василев
  Красен Станчев
  Нели Огнянова
  Трайчо Трайков
  =====================================
  Като няма какво да кажеш и какво ново да предложиш нито имаш представа как да помогнеш на страната си, затънала в дълбока криза, кажи че си за ЕС и НАТО. Плоско, но безопасно и политкоректно а и наближават избори, гледат от "съюзническите" посолства.

 30. 30 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално


  Напълно подкрепям!
  Нещо повече - от няколко месеца пиша буквално същото!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 31. 31 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Абсолютно вярно! ГЕРБ е част от руската пета колона, въпреки всичките им лупинги. В последните месеци лъсна проруската им същност, която и без друго трудно прикриваха. Ще се преструват на прозападни докато има какво да крадат от еврофондовете. Ако им ги спрат ще станат като Атака.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2616 Весело

  ДСБ води предизборна президентска кампания, макар че няма понятие, кого до калеса за кандидат! Със задръжката в обявяването на своите кандидати ГЕРБ срина всичките болшевишки планове за отвличане на вниманието от главните проблеми, забавянето на тяхното решаване и съответно натрупване на политически капитал за сметка на всички нас, които ще теглим последствията, ако например бежанците нахлуят в България. Толкова просто и логично, че даже е прозрачно!
  Сега и БСП, и ДПС, и ДСБ, и АБВ, и всичките там реформатори, патриоти и другите, които кълват от държавната софра, са се обединили около страха, ГЕРБ да не спечели президентските избори с такъв съкрушителен резултат, че на фона му да лъсне цялата им несъстоятелност. Бих нарекъл този алианс "ОФ на големия страх".
  А иначе в списъка горе са все до болка познати имена, всички от листата на дежурните заподозрени. Защо са общественици , ми е трудно да кажа, но щом са се нарекли така, здраве да е...
  Сигурно е заради "гражданското общество" (преборих се със себе си, за да го напиша).

 33. 33 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#8] от "xfactor":

  При сегашния премиер липсата на мисъл също не трябва да се изключва

 34. 34 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  До коментар [#23] от "dogwoman":

  С такъв скок на амбразурата направо ще разрушиш бункера с тяло!!!

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#34] от "quatro_4x3":

  Ако имаш нещо по темата, напиши го. За мен не се бой - излизам от форума задълго.

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  [quote#24:"ПРОРОК ИЛИЯ"]1. "Обществениците???" не са упълномощени от никого да определят външната политика. Имат право да не споделят водената в момента политика, но да се определят като единствените изразители на Светата Истина от последна инстанция е твърде гротескно. [/quote]

  Противоречиш си! Те просто изразяват неодобрението си и ти им признаваш това право. Не се определят като никакви!!!

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 37. 37 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  [quote#35:"dogwoman"]Ако имаш нещо по темата, напиши го.[/quote]

  Написал съм.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Faihle
  Faihle
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Про-руски съм настроен аз, не ГЕРБ.
  Как точно ще издигнат слугинята на САЩ и Германия - Кирсталина, ако са про-руски настроени.

 40. 40 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  [quote#35:"dogwoman"]За мен не се бой - излизам от форума задълго.[/quote]

  Кажи го на ГЕРБ за да ти определят заместник.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 41. 41 Профил на regin
  regin
  Рейтинг: 217 Весело

  Събрали се и се замислили, как да получат някой друг грант......... и се сетили за открито писмо в полза на американските интереси

 42. 42 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#21] от "pc":

  антизападна и антибългарска в днешно време са синоними.

  това е положението

  Birds of a feather flock together.
 43. 43 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  равнището на милитаризация на Крим и конфликтния потенциал в Източна Украйна
  =================================
  Не ми е съвсем ясно какво общо има НАТО с Източна Украйна или пък с Крим? Там има нормандски формат по отношение на Източна Украйна и някакви споразумения, лоши, хубави по които НАТО като военна организация не е страна. Крим вече е вътрешен въпрос на Русия, както Косово вече си е самостоятелна държава и НАТО не може да се отнесе към него по никакъв начин.

 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ама че смях

  властта ражда паразити
 45. 45 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  На толкова елементарна провокация може да се хване Рашидов,но не и Борисов.От толкова двуличници и интересчии кучето е обръгнало.

 46. 46 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Весело

  Под тая статия прави впечатление единомислието между гербаджиите и русофилите. А единомислието обикновено довежда единодействието. Поради що се срамите да си кажете, че сте едно и също нещо и служите на един гаспадар???

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 47. 47 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Де да беше вярно, поне малко от малко, ама кабинетът води точно обратното на твърдението на тия "общественици", а именно прозападна политика. Освен това тези "български" "общественици"...Начело с действащ агент на ЦРУ, т.е. човек, който направо милее за родината. Най-много да е някой от живеещите в САЩ тролове, които списват и под тукашните статии.

  мурзилка
 48. 48 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  [quote#43:"Каишков - Системен нарушител"]Не ми е съвсем ясно какво [/quote]

  Защо изобщо пишеш при положение, че поне половината ти коментари съдържат " не ми е ясно" и " не разбрах"?! Като не ти е ясно и не си разбрал не пиши, а чети!

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 49. 49 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Съгласен съм да бъдем в ЕС само,ако те ни третират като равноправен член и зачитат и нашето мнение,но ако тези,които с Берлинския договор след освобождението ни окастриха териториите дадени ни по Сан Стефанския мирен договор,а сега се опитват да ни направят на помийната яма на Европа,като ни стоварят техните емигрснти като че ли са наши,не съм съгласен с участието ни в такъв Европейски съюз и трябва като Англия да направим референдум,за оставане,след като никой от политиците не ни попита преди да влезем в този съюз дали сме съгласни...

 50. 50 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#3:"Tru Soulja"]Премиера е страхлив. [/quote]
  Че премиера е страхлив е доказано многократно с действия и думи! Но с последните си ДЕЛА той постъпи подло към България, вкарвайки я в орбитата на Русия!
  Това си е чисто предателство, подлежащо на съд!

 51. 51 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#5:"Читател - подкрепям budd.bg"]пък повечето от групата на ДСБ и компания, [/quote]
  Типично тролене! Не е важно какво, а кой го казва!
  Важна е истината, а не политическото противопоставяне!!!

 52. 52 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  [quote#50:"Alexander97"]Че премиера е страхлив е доказано многократно с действия и думи! Но с последните си ДЕЛА той постъпи подло към България, вкарвайки я в орбитата на Русия!
  Това си е чисто предателство, подлежащо на съд!
  [/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 53. 53 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Десебарите сутин са граждани, на обяд - НПО-та, а вечер - партийни секретари. И във всичките си роли правят едно и също - работят срещу гражданите, Борисов, ГЕРБ и България като цяло. Доколкото им стигат силите - и срещу ЕС. Най-важният европейски политик - Ангела Меркел - отлага официална среща със седем европейски премиери, за да даде време на Борисов да се срещне с турските власти, нашите "активисти" ни обясняват как Борисов "отхвърлял ценностите и стандартите на евроатлантическото семейство"... Неприлични забавления на Кърниградска. Ще трябва да започнат да отпечатват червена точка на публикациите за ДСБ...

 54. 54 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#3] от "Tru Soulja":Съгласна напълно-ограничен човек,политически и дипоматически неграмотен,а на всичко отгоре и самонадеян нарцис!Това не е Ипон,а държава!

 55. 55 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Ама моля ви се, Турция е в НАТО, нещо повече пРезидентина и МО на тях се надяват за армадата и пазенето на въздушната граница.

 56. 56 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#30:"mr. wonderworld."]Нещо повече - от няколко месеца пиша буквално същото! [/quote]
  Аз също, но в Дневник читателите са няколко хиляди, троловете десетина, народът не чете политическа преса - предпочита жълта.

 57. 57 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Джо Байдън от Белград, официално се извини на сърбите за бомбардировките от САЩ и убийството над 4 хиляди сърби по време на кризата за Косово. Обществениците седем пъти споменават НАТО в писмото си без да ги е грижа че сляпото преклонение пред САЩ И НАТО могат да доведат до нови беди и нови извинения.А на обществениците ще цитирам А.Константинов''На маймуни ни обърнахте,да ви вземе дявола маскари.....''

 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Добре, време беше някой да каже истината в очите и да се обяви против тази политика на ББ която ни прави слуги на Путин и Ердоган. Общественици и будни граждани, не партиите с меркантилните им интереси. Бих ги посъветвал и да направят една подписка и Фейсбук група, да знае ББ че не приемаме такава политика. И че обществото ще намери достатъчно сили да се възпротиви на нея. Ако трябва с граждански протести.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 59. 59 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Целото ЧервеноРуско войнства се метнаха, като един на амбразурата, за да бранят Росси - Ремъчков, Таллахов и Ко...
  Каква Санстефанска България, какви 5 лева:
  За освобождението на България и във връзка с националното обединение загинаха 200 000 български войници и офицери в 5 войни. Който не споменава това, не е българин.
  Освободителната война 1877-78* се водеше със санкцията на Великите сили, а не по волята само на Русия. В нея участваха също и Великобритания и Австро-Унгария. Русия стана причината за тази война, като провали съзнателно Цариградската конференция ( чрез ген граф Игнатиев, руският посланик при Високата порта) и се договори с Австро-Унгария за орязване на българското национално пространство (Райхщадтския договор, подписан един ден преди провалянето на Цариградската конференция, в който изрично се отбелязва, че на полуострова няма да се създава голяма „славянска“ държава). С настояването на Русия, от България на Берлинската конференция се откъснаха ОСВЕН ДРУГОТО и Сев добруджа и Пиротски и Нишки санджаци. В резултат бяха създадени една българска държавица и една по същество турска област** с територии, общо по-малка от 40% от бълг. национално пространство. Сравнете с двете български държави от цариградската конференция с територия почти 95% от българското национално пространство (общо по-големи от т.нар „Санстефанска България“ – една фантасмагория, създадена за успиване на наивните българи). Да не говорим за необявената война, която Русия води срещу българското движение за църковна независимост (българските владици са двукратно заточавани от Високата порта, след жесток натиск от руска страна) и най-вече срещу идеята и дейците на борбата за българско национално освобождение и обединение – така например ген граф Игнатиев, руският посланик при Високата порта, успява да уреди процес срещу Левски да не се води в Цариград, а вместо това да се проведе следствие от Анкетна комисия в София, като внедрява в Комисията четирима послушни българи, чиято задача е да съдействат за осъдително заключение по криминални подбуди.По този начин е осуетена опасността (за Русия) да излезе наяве истината за политическа националноосвободителна организация по българските земи – каквато е била тезата на бившия Велик везир Митхад паша (свален с руски натиск). Комисията завършва с благоприятно за Русия мнение и препоръка – осъждане на виновните за криминални престъпления***. Графът тържествува (документирано)! След десетина години Иванчо х.Пенчович ще проплаче: „Каква стана тя, нали гръфът ни каза, че осъждаме разбойник“…
  _________________________________________
  *между 15000 и 16000 убитивойници и офицери на Дунавския фронт
  **присъединена към Отечеството от българите и против волята на Русия, която насъсква Сърбия на война срещу Княжеството (документирано)
  ***Левски не е осъден от съд, каквито са били по това време турските процесуални норми – Турция е имала по това време НПК, съответстващ на европейското право (така напр този НПК се е използвал в Княжество България до началото на ХХ век)

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 60. 60 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  ПОПРАВКА

  ....за да бранят Россия- Ремъчков, Таллахов и Ко...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 61. 61 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fred":

  С тоя премиер на България не ѝ трябват врагове.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 62. 62 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Весело

  [quote#0:"Статия"]Общественици заявиха в открито писмо [/quote]
  Письмо запорожцев турецкому султану, в което изброяват собствените си "тревожни тенденции" (да се разбира, псувни към властта)
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%81%D1%8C%D0%BC%D0%BE_%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D1%86%D0%B5%D0%B2_%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83_%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83
  [quote#0:"Статия"] настоящия период на деликатни отношения между Турция, ЕС и НАТО, България трябва да действа "изправена", с ясна и коректна дипломация[/quote]
  Нали ситуациата била "деликатна", а тия запорожци се вихрят като слон в стъкларски магазин.
  И да, Турция е НАТО. Тия, май, искат "задкулисно" да разцепят евро-атлантския съюз.

 63. 63 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  " Темата с мигрантския натиск и темата за визовата либерализация следва да бъдат извадени от двустранния диалог София-Анкара и пренесени изцяло на европейско ниво."
  Ето това е правилният подход. Ние не можем да сме посредници между ЕС и Анкара, защото не сме външен субект, а трябва да се подчиняваме на решенията, които се вземат в ЕС. Затова трябва да изоставим частните инициативи и да изчакаме онези там да вземат решение. Освен това Борисов не трябва да взема никакви важни външнополитически решения без разискване в парламента. Колкото и да не му се ще, ние сме парламентарна република. Така че ако иска да не бъде мишена на всякакви нападки, трябва всичко да минава през парламента.

 64. 64 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Любопитно

  [quote#59:"Уточнител"] В нея участваха също и Великобритания и Австро-Унгария.[/quote]
  Колко жертви дадоха тия "велики сили" през 1877-1878 г. за да оправдаят разширението на империите си с по една България (Княжество България)?
  И как участваха в тая война - с предобиването на остров Крит и монополни търговски права за търговия на Великобритания в Османската империя и придобиване на Босненския санджак от Австро-Унгария?

 65. 65 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Туй че изпълнителната власт водела антизападна или антиизточна политика не е чак такава беда. Бедата е, че води антибългарска политика.

 66. 66 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  [quote#58:"Fred"]обществото ще намери достатъчно сили да се възпротиви на нея.[/quote]
  Ето, на 6-ти ноември има и избори, и референдум. Издигнете кандидат, гласувайте и се "възпротивете" ... на слугуването на чужди армии. Щото другото са "крачмарски приказки" за "усвояването" грантаджийските ракийки.
  Баси "обществениците", дето един инициативен комитет не могат да сформират и да издигнат "правилната" кандидатура за президент и вице-президент!?

 67. 67 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До #59. Уточнител. Аз не говоря за ролята на Русия,а само показвам фактите такива каквито са,а що се отнася за ролята на Русия в този договор можем само да гадаем.Как си обясняваш факта Русия да подпише един договор с Турция,а в Берлин да има точно противоположно мнение,освен,ако не е била изнудена от другите "велики сили"...

 68. 68 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Любопитно

  [quote#42:"Sitting Duck"]антизападна и антибългарска в днешно време са синоними.[/quote]
  Това в кой речник го прочете? В англо-американския ли? Има и други речници (немски, френски, италиански, испански). Не се ограничавай кат комуне само до един източник!

 69. 69 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#57:"chuggun"]бомбардировките от САЩ и убийството над 4 хиляди сърби по време на кризата за Косово.[/quote]
  Не знам как да те нарека, като сам си си избрал "чугун"!
  Милошевич отвори войни, които щяха да продължат без намесата на НАТО. Колко бяха жертвите до този момент?
  Хайде, отговори!

 70. 70 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тези подписалите,явно не са чели Български Народни Приказки. Там има една приказка за Неволята, а Неволята е нещо подобно на ЕС. Двамата братя се късали да викат - "Невольо ела да ни оправиш колата,че се счупи!" ,както ги "посъветвал" баща им, а Неволята не идвала и не идвала. И тогава взели,че сами си оправили колата и стигнали за където били тръгнали. Четене му е майката,господа загрижени граждани,до поумняване и бачкане,господа,до избачкване. Я вижте на Бойко какъв му е дебел врата,защото не чака Неволята(ЕС) да му свърши работа,а сам си я върши,че тя я дойде навреме, я не. Дано,дано,ама надали.А вие сте седнали да пишете писмо за помощ на неволята, пък вратовете ви ще се скършат вятъра, чекиджиии недни.

 71. 71 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#70:"perperikon"]Я вижте на Бойко какъв му е дебел врата,защото не чака Неволята(ЕС) да му свърши работа,а сам си я върши,че тя я дойде навреме, я не. [/quote]
  И а свърши като кучето на нивата!!!

  По народна приказка, както ти обичаш.

 72. 72 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  [quote#23:"dogwoman"]Единственият, който ме разочарова, е Алекс Алексиев, но на него мога да простя, защото човекът има цял живот причини. [/quote]
  Алекс ме разочарова по-отдавна, когато зовеше НАТО да изгони Турция от редиците си заради липса на демокрация. Това е смайваща щуротия дори за долнопробен политически коментатор или с други думи НАТО да допусне руският черноморски флот да плъзне по света.

 73. 73 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  На първо място Изпълнителната власт води антибългарска политика и това би трябвало повече да смущава тези "общественици".

 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4531 Весело

  ,,Изпълнителната власт води антизападна външна политика, смятат общественици,,

  Въх ма начии, общественици с партийна окраска.
  Все едно виждам едновремешното ОФ. И те от ОФ-то също така бяха такива общественици с партийна окраска

 75. 75 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#59:"Уточнител"]За освобождението на България и във връзка с националното обединение загинаха 200 000 български войници и офицери в 5 войни.[/quote]
  Прекрасно уточнение, уточнителю!
  Обаче българинът не обича да чете, той знае!
  Цялата ни история е пренаписана под руска диктовка! Това е първото, което трябва да залегне в реформата на образованието - истинската история на България, а не онази в която Дедо Иван дошЕл и ни освободил. Дарил ни свобода!!!

 76. 76 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  [quote#67:"aiaks"]Как си обясняваш факта Русия да подпише един договор с Турция,а в Берлин да има точно противоположно мнение[/quote]
  Нарича се "политика": Русия не е имала "капацитет" (след загубите и мирния договор от Кримската война 1853-1856 г.) да води тая война, въпреки огромният мерак за контрол на проливите. Възползвайки се от Априлското възстание, първоначалната идея е била да разшири (възстанови, противодейства на Великобритания) сферата си на вляение на Балканите и малко да се разшири (Молдова). За да реализира този скромен план (първа стъпка на свиване на Османската империя) се е договаряла с Австро-Унгария (да не я удари изотзад). А след постигане на повече от очаквания успех, се е договаряла с Великобритания. Предварителният, Сан-Стефански договор е "прах в очите" на Балканите и опит да се намали вече договореното в полза на другите две империи. Руската дипломация успява само да прокара присъствие на делегации на вече "освободени" държави (Сърбия, Гърция и Влашкото княжество, които също "намазват" ), но не е българска. "Българският интерес" е последна "дупка на кавала" на всички "велики сили", еле пък Великобритания. Но руският император трябва да даде някакъв отчет пред народа си (записал се доброволец във войната) и се ангажира с изграждането на българската държава. Не е било безплатно за нововъзникналата българска държава, но "операцията" е била повече от "животоспасяваща". Но неблагодарници винаги ще има както и сега е и отношението ни дори към собствените ни лекари.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4531 Весело

  До коментар [#70] от "perperikon":

  А ве те са от умните и красивите, а умните и красивите не четат такива глупости като Българските народни приказки

 78. 78 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#4] от "yavooor":
  баща ми е концлагерист от Белене ,политически ,който ми разправя ,че всички политически затворници в Белене са лежали години наред ,при все ,че запада е знаел за тях и е поддържал добри отношения с комунистическия режим ,не си е мръднал пръстта ,за да притисне по някакъв начин още тогава правителството и държавните органи ,та сега ,реакцията си е нормална ,няма лошо ,а ,че нашите ДС креатури са против запада е ясно на всички ,нищо ново .

 79. 79 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 685 Весело

  [quote#58:"Fred"]Бих ги посъветвал и да направят една подписка и Фейсбук група, да знае ББ че не приемаме такава политика. И че обществото ще намери достатъчно сили да се възпротиви на нея. Ако трябва с граждански протести.[/quote]

  Много сте прозрачни комунистическите тролове, ама много! Довчера пишехте само хубави работи за ГЕРБ и Борисов, днес се обърнахте на 180 градуса и то по повод на горната боза... "Обществениците", между които двама кандидат-президенти, един бивш министър и двама-трима от актива на ДСБ и личните адютанти на др.Костов и посланика му в Лондон (Б.Мавров), казват едно, а мислят друго. Раданкъневщина в действие! Управляващи опозиционери, лицемери и най-обикновена ГЕРБ-отпадъчна материя.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 80. 80 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#78:"edin drug"]при все ,че запада е знаел за тях и е поддържал добри отношения с комунистическия режим ,не си е мръднал пръстта ,за да притисне по някакъв начин още тогава правителството и държавните органи [/quote]
  Ако баща ти е жив, сигурно го е срам от теб.
  Чувал ли си за ограниченията, които са налагани на соц. страните, та дори за комп, Правец е трябвало да се краде АйБиЕм, та нашите инж. да го претворят в "живо дело"!
  Моят баща също дълго е сменял затворите, та знам настроенията на затворниците. Много станахте, дето хем комунистите ги тормозили, хем запада виновен, а накрая никой не ще в Раша, всеки гледа у Париж. Като Бокова например!

 81. 81 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  [quote#55:"ceci_"]Турция е в НАТО, нещо повече [/quote]
  Още повече - и "Големият брат" - Джо Байдън отиде да се договаря с Ердоган.
  Ако ББ е "предател на евроатлантизма", то Джо Байдън трябва да е "голям предател". Ама слугинските кучета не лаят по господаря.

 82. 82 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Бас ловя, че откритото писмо е написано от Г. Караджов и за да укрепи опозиционната проБе-Се-Парска предизборна врътка на ДСБ са примамили неколцина "общественици". Напомня ми за "Манифеста" на професорите сътворен от Е. Дайнов и подкрепен от О. Минчев, Антони Тодоров и А. Кьосев, които след седмица осъзнаха, че са използвани за политически интриги и се оттеглиха. Колцина все още си спомнят за този Манифест, носещ громкото име "за Републиката"?!

 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#19] от "достатъчно":

  " ..., аз ще напусна форума завинаги . "


  И сигурно няма да те има цял час, докато се върнеш с ... нов ник ?! За 2 години колко ника смени ?
  Е, сега мисля, че работиш за Ердоган, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#82] от "4i4oti":

  " ..., носещ громкото име ... "


  Няма ли български думи за тебе, бе ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 85. 85 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#35:"dogwoman"] излизам от форума задълго.[/quote]

  Недей!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2071 Весело

  [quote#75:"Alexander97"]истинската история на България, а не онази в която Дедо Иван дошЕл и ни освободил. Дарил ни свобода!!![/quote]Българските опълченци , руските, румънските и финландските войни освободиха България
  Приемете фактите и ще ви олекне на душата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  [quote#80:"Alexander97"]Чувал ли си за ограниченията, които са налагани на соц. страните[/quote]
  Явно сте роден през 1997 г.
  "Още през 1949 г. Западът създава КОКОМ – Координационен комитет за многостранен контрол на износа – единна западна стратегия в търговията с технологии. Целта е да се ограничи достъпа на страните от източния блок до съвременни научни постижения. След 70-те години КОКОМ и най-вече САЩ затягат още повече контрола, особено върху модерните технологии."
  Обаче между 1944 и 1949 г. по внушение основно на Чърчил в България (отлага изборите с 18 месеца ... за да може комунистите да се укрепят) се чака да изгрее звездата на Отечествения фронт, без британска подкрепа и наложени, пак основно заради Велокобритания, репарации (в полза на Юголсавия, Гърция и СССР, който се отказва от тях).
  А по тия дължини и на изток британското лицемерие няма никаква стойност.

 88. 88 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1769 Весело

  [quote#79:"Непукистка"]ГЕРБ-отпадъчна материя. [/quote]
  ма изразявайте се по-разбрано де... тва последното ся, за тъпкача от Симитли или за оня от Агромах се отнася?

 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#49] от "aiaks":

  " Съгласен съм да бъдем в ЕС ... "


  Еееее, хората се изтрепаха да ти искат съгласието ... Може да виеш срещу Луната, но до 2020 ще има евросубсидии и ще СМЕ там с или без твоето съгласие, а след тази дата миризливите комундери ще направят всичко, за да ни завлекат в Евразия, но и тогава никой няма да те пита ... !
  Стопли, ли ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90 Профил на matthew.g
  matthew.g
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#5:"Читател - подкрепям budd.bg"]
  Уж общественици, пък повечето от групата на ДСБ и компания, с изключение на Алекс Алексиев[/quote]
  Защо "с изключение"? Този е един от най-великите антибългари в нашето съвремие.

 91. 91 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2253 Весело

  Манифеста беше последван от клекнала снимка. Сега клекналата снимка предхожда възванието.

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8289 Неутрално

  Много е наивно да си мислим, че бивши мутри, ченгета и агенти на ДС ще ни водят към цивилизования свят, нищо че децата на всички са там, и то преди 1989 година. И никой няма да ни пита, когато насочат България към дивата Азия. Пак ще кажа, че за всичко сме си виновни ние. Ние, дето ги избираме, ръкопляскаме и ги търпим.

 93. 93 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  До коментар [#32] от "Дон Кихот":

  Ако все пак бежанците нахлуят в България в по-големи количества, основния виновник ще се казва Бойко Борисов! Но няма да му е виновен някой друг, независимо дали са БСП, АБВ, ДПС, НФСБ, ДСБ или РБ, ако щете! Виновният е той, защото от няколко години строят ограда голяма, колкото китайската стена и не могат да я построят! Но за сметка на това, непрекъснато вървят скандали за парите покрай нея! Службите ни са разграден двор, имаме за вътрешен министър някаква леля, какво очаквате от това?!
  Мога да ви кажа, че най-много се страхуват от президентските избори, самите ГЕРБ-аджии, защото усещат, че са изтървали положението. Народната любов не е в такива количества, каквито беше преди две години. Дори и да спечели кандидата на ГЕРБ, няма да е с много и ще е на балотаж. Даже Плевнелиев спечели на балотаж, ако си спомняте..., а тогава бяха силните години на ГЕРБ.
  Засега, в ГЕРБ имат да черпят! Непредвидената лакомия на Първанов, довела до скандал между БСП и АБВ, определено е в полза на ГЕРБ.
  Другото, което се забелязва е, че Борисов винаги бяга от открити дискусии и срещи с политически опоненти в телевизионните студия! Това показва страх и неподготвеност, да говори и да защитава политически идеи и виждания, да не говорим за икономически и социални. Баналните клишета, за контрабанда, стабилност и магистрали, втръснаха на всички!
  Очертават се неприятни президентски избори, в тежък момент. Идва тежка зима, защото икономически не сме добре. Дребния и малък бизнес е смачкан и едва диша...! В ГЕРБ много добре си дават сметка, че самостоятелно не могат да управляват, а цената и постовете, за да се поддържат коалиции, нараства...!

  Бивш tww09306483.
 94. 94 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2253 Весело

  До коментар [#35] от "dogwoman":

  Давайте го по весело. Днес празнуваме "Прозрачност". Със здраве.

 95. 95 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  До коментар [#50] от "Alexander97":орбитата на Русия! Какво общо има у Русия с Турция и бежанците ?

 96. 96 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#95:"ahasver"]Какво общо има у Русия с Турция и бежанците ? [/quote]
  Всяко от двете има общо.
  Кой не плаща реакторите? Писъка - лихвите всеки ден растат...
  Трябва ли ни още ел ток, та да строим НЕНУЖНО Белене?
  А Южен поток?

  Паспорти за турци ще спрат ли потока или Ердоган ще ги раздаде на кюрдите?
  И къде ще ги дяваме тогава?
  Трябва ли да му се даде на Ердоган сега, та после да изнудва Европа безкрай?

 97. 97 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да, така е. И като добавим невероятното му его и нетърпимост към по умни и инкомислещи, става мътеница.До коментар [#33] от "slonsco":

 98. 98 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Група тежки грантажии написали писмо инспирирано от спонсорите им. Нищо повече! Не представляват никого, освен политическите интереси на работодателите си. И своите, разбира се! Преди малко гледах "Мулен Руж" на Джон Хюстън от 1952 г. с За За Габор(след 5 месеца ще навърши 100 години , да е жива и здрава).Правя известна аналогогия между тези заклети "евроатлантици" и парижките шантонерки от времето на Толуз-Лотрек - мили са с тези , които им плащат.

 99. 99 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално


  Каква Санстефанска България, какви 5 лева:

  За освобождението на България и във връзка с националното обединение загинаха 200 000 български войници и офицери в 5 войни. Който не споменава това, не е българин.
  Освободителната война 1877-78* се водеше със санкцията на Великите сили, а не по волята само на Русия. В нея участваха също и Великобритания и Австро-Унгария. Русия стана причината за тази война, като провали съзнателно Цариградската конференция ( чрез ген граф Игнатиев, руският посланик при Високата порта) и се договори с Австро-Унгария за орязване на българското национално пространство (Райхщадтския договор, подписан един ден преди провалянето на Цариградската конференция, в който изрично се отбелязва, че на полуострова няма да се създава голяма „славянска“ държава). С настояването на Русия, от България на Берлинската конференция се откъснаха ОСВЕН ДРУГОТО и Сев добруджа и Пиротски и Нишки санджаци. В резултат бяха създадени една българска държавица и една по същество турска област** с територии, общо по-малка от 40% от бълг. национално пространство. Сравнете с двете български държави от цариградската конференция с територия почти 95% от българското национално пространство (общо по-големи от т.нар „Санстефанска България“ – една фантасмагория, създадена за успиване на наивните българи). Да не говорим за необявената война, която Русия води срещу българското движение за църковна независимост (българските владици са двукратно заточавани от Високата порта, след жесток натиск от руска страна) и най-вече срещу идеята и дейците на борбата за българско национално освобождение и обединение – така например ген граф Игнатиев, руският посланик при Високата порта, успява да уреди процес срещу Левски да не се води в Цариград, а вместо това да се проведе следствие от Анкетна комисия в София, като внедрява в Комисията четирима послушни българи, чиято задача е да съдействат за осъдително заключение по криминални подбуди.По този начин е осуетена опасността (за Русия) да излезе наяве истината за политическа националноосвободителна организация по българските земи – каквато е била тезата на бившия Велик везир Митхад паша (свален с руски натиск). Комисията завършва с благоприятно за Русия мнение и препоръка – осъждане на виновните за криминални престъпления***. Графът тържествува (документирано)! След десетина години Иванчо х.Пенчович ще проплаче: „Каква стана тя, нали гръфът ни каза, че осъждаме разбойник“…
  _________________________________________
  *между 15000 и 16000 убитивойници и офицери на Дунавския фронт
  **присъединена към Отечеството от българите и против волята на Русия, която насъсква Сърбия на война срещу Княжеството (документирано)
  ***Левски не е осъден от съд, каквито са били по това време турските процесуални норми – Турция е имала по това време НПК, съответстващ на европейското право (така напр този НПК се е използвал в Княжество България до началото на ХХ век)
  истината е по-важна от честта на Великая Россия

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 100. 100 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#59:"Уточнител"]Освободителната война 1877-78* се водеше със санкцията на Великите сили, а не по волята само на Русия. [/quote]
  Боже, слез си прибери версиите ! Това в "Организациите" много странна история учите и преподавате. Ако разчитахме, на "великите" ви сили, щяхме да сме още в положението на кюрдите. Добре, че Неблагодарниците са рядкост в България, защото щеше или да ме е срам, или да ме е яд, че НПО-тата са успели да промият толкоз много мозъци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK