Обсъждат се послания и символи на българското председателство на ЕС

Обсъждат се послания и символи на българското председателство на ЕС

© Георги КожухаровНа срещи с целеви групи се обменят мнения и идеи за образа на България като председател на Съвета на ЕС, обсъждат се предложения за основни послания, символи, които да станат част от логото на Председателството, както и личности, които могат да бъдат лица на комуникационната кампания. Това гласи отчетът за свършеното между май и юли по подготовката на българското председателство, одобрен от правителството днес.


През септември директорът на Центърa за изкуства БОЗАР (BOZAR) пристига на работно посещение в България, за да бъдат обсъдени събитията и експозициите, които ще се проведат в Брюксел в рамките на българското председателство.


За трите месеца са определени 188 души от екипа, които предстои да преминат допълнителни обучения. Други 24 експерта от различни министерства и институции са провели стажове в държави-членки, институции на ЕС
Общо 810 души от екипа през септември започват тримесечен курс на обучение. Обсъжда се изграждането на база данни за участниците в обученията и техните оценки.
Съгласувана е документацията, по която Националният дворец на културата ще бъде преустроен за нуждите на председателството. През юли кабинетът отдели 17 млн. лв. за целта.


Заради изтеглянето на председателството през първата половина на 2018 г., се актуализира планът за провеждане на обществени поръчки.


Вече функционира и Национален център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС. Всички министерства и ведомства, свързани с председателството, предстои да определят екипи от координатори, които ще участват в разяснителни срещи.


Българското председателство ще струва около 150 млн. лв. Досега са одобрени 50 млн. лв.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK