Всеки може да извади един адмирал или пилот за президент, заяви Борисов (допълнена)

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовТова, което ни се предлага в момента от основните ни политически опоненти, е липсата на кандидатури от самите партии", заяви премиерът Бойко Борисов пред събралите се на летен университет от младежката структура на ГЕРБ край Варна.


"Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен човек извън нейните редици. Да няма един в една партия, който да излезе и да каже ето това е нашето лице, а да се скриват зад инициативни комитети. Кой стои зад него, кой носи политическата отговорност. Това е много удобно да се направи, за да може след това да се каже, че ние не сме загубили изборите, ние бяхме инициативен комитет, подкрепяме някого", каза Борисов на младите партийци, цитиран от "Фокус".


"На практика всеки може да извади един генерал, адмирал, пилот от гражданската авиация, за мен да караш от това сам един самолет и да возиш в друг двеста пътници е много по-отговорно, да вземеш пилот от гражданската авиация. Той поне е доказал, че се грижи за пътниците, да ги достави живи и здрави. Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща. Ето това имаме срещу нас като основен опонент. Въобще не коментирам личните качества", каза още Бойко Борисов. Думите му са за бившия шеф на ВВС генерал Румен Радев, който бе номиниран за кандидат-президент от БСП и АБВ, но в крайна сметка ще бъде регистриран от инициативен комитет в ЦИК.
Борисов открехна завесата казвайки, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде излъчена от хора, които са започнали, развивали са се и имат успешна кариера в рамките на политическата партия. "Другото е изключително безотговорно -да търсиш певци, артисти, военни, да ги подлъжеш", даде съвет Борисов.


Предсрочни избори, при загуба на президентската надпревара


Ако ГЕРБ загуби президентските избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява и това трябва да стане незабавно, каза още Борисов. "Винаги съм вярвал в инстинкта на народа. Демокрацията е това – ако народът е преценил, ние трябва да се съобразим с това, което казва народът. Ако народът счита, че други ще се справят по-добре и на президентските избори вземе това решение, аз казах на първия тур, защото тогава очаквах БСП да имат кандидат, партиите да се преборим, за да се преброим... Но въпреки всичко считам, че ако ние загубим тези избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява и това трябва да стане незабавно", заяви Борисов. "Ние не може да мислим от името на хората кое е по-правилно. Има и такива управления – режимите са точно това. Ние сме различна партия, различни са ни ценностите и усещането към хората", добави още той.


Кампанията - и във "Фейсбук"


"Предизборната кампания не е само на жълтите павета. Като искаш да влияеш, да покажеш на тези хора отношение. Трябва да строиш - затова ние правим сега училища, детски площадки, пазари, ако щете", каза Борисов на младата си смяна.


На въпрос на младеж как МГЕРБ да помогне на партията в изборната кампания, Борисов му даде директни насоки за кампания в социалните мрежи: "Държавата в момента се крепи на два вида комуникация - на тези във "Фейсбук" и на тези, които са извън мрежата. На вашата възраст вие сте в мрежата. Казвайте направо: "Никой няма шанс да се доближи на светлинни години от това, което прави ГЕРБ!"


В ЕС се съгласили, че Борисов бил прав за затварянето на границите


"Не можем да се превърнем в място, откъдето да тръгва релокацията на мигрантите - нито народът ще го приеме, нито ние го приемаме, нито е правилно", заяви Борисов пред младежите от партията му. Той каза, че в началото предложенията му са срещали категорична съпротива и по никакъв начин европейските му колеги не са искали да го разберат.


"Моето предложение тогава беше да се затвори Балканският път, да се усилят с хора, техника, морските и сухопътни граници на България, Гърция и Италия", каза премиерът. Неговото първо предложение било незабавно да се затворят границите освен ГКПП-тата, а второто - страните, които са външна граница на ЕС да бъдат подкрепени с финанси, с техника и с хора. По-късно в Европа са заявили, че той е бил прав.


Защо изнасяме демокрация за Афганистан, а те бягат


Бойко Борисов разви пред младежите тезата си, че няма как с война да се постигне мир. "България между 60 и 80 млн. мисля, че на година, ни струва поддръжката на контингент в Афганистан. Ами като не е успешeн нашият износ на революция или на демокрация, защо продължаваме да го правим", попита риторично премиерът. "Ние продължаваме всяка година да държим българи там, да им рискуваме живота и да плащаме пари и в същото време оттам бягат по 50-60 души на нощ задържаме афганистанци. Значи нещо в дипломацията е сбъркано", направи извод премиерът.


Споразумението на Турция с ЕС – в полза на двете страните


За споразумението на Турция с ЕС, което предвижда Турция да задържи мигрантите на нейна територия, а съюзът да премахне визите за турски граждани при спазване на определени условия, Борисов разказа: "Понеже участвах в неговото подписване, тогава всички знаеха, че това, което се приема дори е неизпълнимо, защото не виждах колеги като президента на Франция или канцлера на Австрия, които имат като национална доктрина Турция да е извън от ЕС, ще го обяснят като се върнат. Но толкова беше критична ситуацията тогава в Европа, ако си спомняте тогава на гръцко-македонската граница хървати с унгарци, пред военни конфликти бяхме тука на Балканите, че го подписахме, за да може да се задържат тези над 3 млн. в Турция."


Според Борисов в дипломацията обикновено успешно е това, което работи и за двете страни. "За Европа работи ли тези хора да стоят далече от нейните граници - работи. За Турция работи ли да има партньор в лицето на ЕС, защото тя пък има доста изгоди в търговията – работи. Е, трябва ли да допуснем спорът да стане такъв, че ни едно от тези неща да не сработи? То не е в интерес нито на Европа, нито на Турция", каза още Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (252)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 869 Весело

  "Ами като не е успешeн нашият износ на революция или на демокрация, защо продължаваме да го правим"

  А, де. Ти кажи...

 2. 2 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 360 Неутрално

  тия дни се появи слух, че щял да издигне вътрешната министърка герб, ако направи това, ще си е харакири

 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#0:"статиа"] Всеки можел да извади един адмирал или пилот от гражданската авиация за президент [/quote] Но не всеки може да извади учителка по руски и успешен кмет... Това ни подксазва г-н Бойко да се сетим НИЕ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1651 Весело

  След като може генерал от пожарната, защо да не може адмирал от флота?

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Неутрално

  ГЕРБ ще изкара направо главнокомандващ !

  [email protected]
 6. 6 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Всеки може да извади един адмирал или пилот за президент, заяви Борисов...
  Ами какво да кажем за Пожарникарите?

 7. 7 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 480 Неутрално

  "Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен човек извън нейните редици"
  Ами какво да кажем за една партия, която все още не е представила своя кандидат. Това говори за дефицит на личности в партията.

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2819 Любопитно

  "липсата на кандидатури от самите партии..." - и затова НЕГОВАТА партия така ще уважи избирателите като им сервира "кандидат" в последния момент! Не само, че е неуважение към хората, но и несигурност и диктат едновременно. А, директивите са спуснати и то към младите - възхвала и стабилност, за кариера де. Строител!?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 906 Неутрално

  "Казвайте направо: "Никой няма шанс да се доближи на светлинни години от това, което прави ГЕРБ!"
  Точно така са го приели младите герберчета. Постоянно са на амбразурата и правят каквото им каже вождът. Не е нужно да мислят и да имат собствено мнение,в тази партия това не се цени.

 10. 10 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#7] от "proza":

  Аз лично дори не познавам нормален човек, който да е симпатизант на герб, а за личност в техните редици едва ли може да се говори.

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2677 Весело

  Школата"Симеоново"проговори.

 12. 12 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  За тези си думи ББ щеше да бъде съден като национален предател в друга държава. Но в България на ваканцуващите страхливци, това се явява нормалност.

  CONTADOR GRATUITO!
 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 974 Любопитно

  Интересно, дали има един гербер, дето преди това да не е бил член на друга партия: БКП, БСП, НДСВ и т.н.?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Колко му е на един адмирал, а в краен случай пилот.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Роди се дипломатът в Бойко и сега никой не може да го спре.

 16. 16 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  " ... да возиш в друг [самолет] двеста пътници е много по-отговорно, да вземеш пилот от гражданската авиация"

  Така е - а да си президент или премиер на цяла държава е още по-отговорно. По това спор няма.

 17. 17 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Баце, пука им на дъртите ченгета дали ще издигнат военен пилот, пожарникар или цирков артист. Еднакво добре ви дърпат конците в ущърб на обществото.

 18. 18 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5062 Неутрално

  ""Държавата в момента се крепи на два вида комуникация - на тези във "Фейсбук" и на тези, които са извън мрежата...."
  Не бях се сетил, че Фейсбука на Боко крепи държавата.

 19. 19 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Верно е и ти си един "генерал - тиква" Въобще у нас политиканите са до един поставени - лица. Целят да ни вкарат в Османската империя с подобни крадливи шутове. И засега много успешно успяват.

 20. 20 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#1:"Баце"]Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен човек извън нейните редици.[/quote]

  Баце, през 2009 г. май точно ти направи министър Плевнелиев, който не беше член на ГЕРБ. През 2011 г. го издигна за президентския пост. Зер ГЕРБ още през 2009 г. е била "толкова изпаднала", че е трябвало да търси човек извън нейните редици.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 21. 21 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#17] от "neznaiko.bg":

  А зад нашите ченгета стоят техните шефове във Вашингтон и Москва. А зад тях са баш шефовете на Уол Стрийт и Ситито.

 22. 22 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#0:"Баце"]Ако ГЕРБ загуби президентските избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява и това трябва да стане незабавно, каза още Борисов. [/quote]

  Баце, не говори таквиз работи, че изгуби начаса Реформаторите и Патриотите на Валери.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 23. 23 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Започна поредната предизборна кампания на много ниско ниво.
  Без предложения и програми....без политика !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 24. 24 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]да возиш пътници е много по-отговорно[/quote]
  Прав е Б.Б.
  Един "бакшиш" на маршрутка е по-отговорен от завършил БЪЛГАРСКО военно училище.
  Този негов цитат трябва да бъде поставен на видно място във всички военни училища на България. За Б.Б. дори "бакшиша" е по-отговорен от българския офицер.

 25. 25 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 868 Неутрално

  буда е на ясно,че клишитата в политическият му език звучат смешно пред истински генерал.
  Няма и как да удря под пояса защото генерала няма политическо минало.
  Очертава се дедо буда на дърти години да се набира на лоста.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 26. 26 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  "На вашата възраст вие сте в мрежата. Казвайте направо: "Никой няма шанс да се доближи на светлинни години от това, което прави ГЕРБ!"
  Учителят на тролчета.
  "Ние не може да мислим от името на хората кое е по-правилно. Има и такива управления – режимите са точно това. Ние сме различна партия"
  Демократът.
  "Бойко Борисов разви пред младежите тезата си, че няма как с война да се постигне мир."
  Миротворецът.
  "Според Борисов в дипломацията обикновено успешно е това, което работи и за двете страни."
  Дипломатът.

 27. 27 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  Казвайте направо: "Никой няма шанс да се доближи на светлинни години от това, което прави ГЕРБ!"
  ББ
  Абсолютно вярно! Такова говорене, самохвалене на фона на НИКАКВИ реформи никой не е успял да доближи на светлинни години!
  Де гиди кръчмарски левент!

 28. 28 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  Бойко,онова "Няма да ме питате глупости в събота",само за журналисти ли се отнася?

 29. 29 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#27:"Alexander97"]на фона на НИКАКВИ реформи [/quote]
  За вашите "реформи" гласуваха 8%, които за две години успяхте да свалите до 3! Колкото и да се опитвате да изкарате опорните точки на Радан Кънев меродавни, социологията и живият живот безмилостно ви опровергават. А реформи се правят непрекъснато, във всички сектори. Това, че вие не го признавате си е проблем на споменатите 3%, не на нацията.

 30. 30 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alexander97":

  От гледан точка на кражбите и предаването на България обаче Буда е прав. Никой не може да го задмине него и гробарския башибозук около него.

 31. 31 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 257 Неутрално

  "Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща."
  Този човек развращава. Менталните проблеми се задълбочават с всяка следваща публична изява. И си представям какви нахилени слънцеугодни физиономии са имали "младите партийци"; Бацка, те обаче го правят в очакване на кьорсофрата довечера.

 32. 32 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  [quote#27:"Alexander97"]Такова говорене, самохвалене на фона на НИКАКВИ реформи никой не е успял да доближи на светлинни години! [/quote]
  Айде стига празни приказки за тия реформи! Много пъти питам, какви реформи предлагаше Радан и никой не ми отговори! ГЕРБ направиха абсолютно всичко, което е възможно в това НС! Без разбира се мечтата на Радан да се смени ВСС и да се сложат костовисти! Това ви е мъката, иначе нищичко не направихте! Абсолютно нищичко! Ама приказки-бол! Празни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 33. 33 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  "Защо изнасяме демокрация за Афганистан, а те бягат"

  Звучи логично въпросът.
  Не ми се иска това, което казва да е заплаха. Не искам БСП, ама и ГЕРБ не ме ентусиазира много.

 34. 34 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#32] от "lz2":

  Верно е реформите на Буда имат резултат - офшорните сметки на крадците набъбнаха няколко пъти, а България се е превърнала в пропаднала държава от която само емигрантите се множат.

 35. 35 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Фандъкова или Бъчварова? Това е въпросът.

 36. 36 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#35] от "waterfall":


  [quote#35:"waterfall"]Фандъкова или Бъчварова? Това е въпросът. [/quote]
  А защо не Маргарита Попова?

 37. 37 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1833 Весело

  До коментар [#26] от "Fiji":

  +++!
  Учител, Демократ и Дипломат!
  Само забрави, Държавник, ама нейсе!

 38. 38 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1833 Весело

  [quote#35:"waterfall"]Фандъкова или Бъчварова? Това е въпросът. [/quote]

  Почти Шекспирова драма, с елементи на Самюел Бекетовия "В очакване на Годо".
  Ама малко остана, белки доживеем!

 39. 39 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1178 Любопитно

  Щом всеки може значи не е проблем за Борисов да излезе срещу тях и да се пребори, нали така?
  Обаче той се отказа...

 40. 40 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 624 Весело

  Абв хора, да не би президентската двойка на герберюхите да са Братя Галеви?
  Щот така вече ще стане ясно къде са били и защо ги няма: учели са се да управляват. И те като тоА...кажгоде.....мин'стърпридсидателчето....на селсъвета мутренски.
  Боко, квото и да говориш, СИМИТЛИ

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 41. 41 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Брей, силна държава сме били

 42. 42 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  До коментар [#3] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  " Но не всеки може да извади учителка по руски и успешен кмет . "


  Живея в Мюнхен, а в България съм от провинцията . За мен е успешен онзи столичен кмет, който направи референдум сред столичани и ликвидира чудовището с народно име МОЧА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 43. 43 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#42] от "niksan1":


  [quote#42:"niksan1"]ойто направи референдум сред столичани и ликвидира чудовището с народно име МОЧА ! [/quote]
  Да ама при нас вече не се клечи за щяло и нещяло пред НС.Сорри

 44. 44 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  кмета на симитли ще е избора на герб))))))))

 45. 45 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 627 Весело

  Партията на калинките с главният пожарникар и милиционер се изказа..Хау!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 46. 46 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  До коментар [#32] от "lz2":

  " Много пъти питам, какви реформи предлагаше Радан ... "


  Кого / кои си питал ? Защо не опиташ да пиеш вода от извора, от екс-министър Христо Иванов ? Човекът вече отговори на този и други въпроси . Боко му е казал в прав текст : " Прави каквито искаш реформи, но не пипай прокуратурата " ... ?! За какви реформи в правосъдната система говорим, ако прокуратурата остане непокътната и си остане със същите правомощия главният адвокат на мафията, който между другото е и главен прокурор ... ?
  ЗАЩО ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 47. 47 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Всеки може адмирал и пилот, но само Боце може да извади плюнка като Плевньо и сега се стяга за второ "попадение"..

 48. 48 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 304 Неутрално

  А защо не и ватман? Още повече известен светски лъв и разкрепостен евроатлантик от всички страни.

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  До коментар [#43] от "xali":

  " Да, ама при нас не се клечи за щяло и нещяло пред НС . Сори . "


  Къде видя да предлагам " клечене " ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Егаси идиота, как сравнява/обижда военен пилот с граждански!?! Военния пилот не само хвърла, а трябва да сваля заплахи, които могат да застрашават хиляди, стотици хиляди и дори милиони граждани.

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Весело

  [quote#12:"г-н Думанов"]За тези си думи ББ щеше да бъде съден като национален предател в друга държава.[/quote]
  Имаш предвид Русия!
  Нали!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Моето определение заТРОЛ. Полу хибридна мутация в следствие на ГМО от хранилката на ГЕРБ.Някой виждал ли ги е тези младежи,верността към ГЕРБ е Последната им надежда да не умрат от глад,да завършат без изпити и да се уредят в любимите структори,където да правят каквото си поискат.Погледнете ги в очите--Страх и Покорност.Боже,пази БЪЛГАРИЯ от българите.Аланкоолу,като влизат 80 афганистанци,що не кажеш колко твои сънародници напускат Твоята БЪЛГАРИЯ???Управлявана от теб?

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Любопитно

  [quote#43:"xali"]Да ама при нас вече не се клечи за щяло и нещяло пред НС.Сорри [/quote]
  Ти да не искаш да остане този лъжовник в центъра на София?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Историята се повтаря - трагична преди 70 години, трагикомична сега. Отново имаме здрави партийни организации по места, отново имаме комсомолска организация на управляваща партия, няма концлагери, но имаме медии, чрез които постоянно ни плашат и дрънкат оръжие - какви лоши неща ще ни се случат ако не изберем ГЕРБ - партията на алчността и интереса. Самият Генерален секретар Борисов ежечасно е в медийното пространство, за да сподели "успехите" си и за да се разсеят всякакви съмнения, че лудостта му придобива застрашителни размери.

 55. 55 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Няма да коментирам обикновените тъпизми на този примитив, които галят и забавляват оскотелия българин... Немога да не забележя тенденцията не само към анти-еворпейска нагласи но и анти-НАТО. Не виждам политическа необходимост да го прави за да се харесва на путнофилите, тъй като той вече се харесва, защото е един от тях.

 56. 56 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  "Военният пилот кара един самолет и ако види, че не може да го кара – катапултира. Имаме такива случаи, машината се разбива, държавата плаща. "

  Човек с такива възгледи открито заяви, че ще се кандидатира на следващите президентски избори?! Ако бъде избран, ще е главнокомандващ - господи помилуй...

  I Want To Believe
 57. 57 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 554 Неутрално

  МНОГОГОВОРЕНЕТО И НИЩОНЕКАЗВАНЕТО ВЪРВЯТ ПО ПЛАН. Баце

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Ами при толкова адмирали на толкова малка армия и при толкова пилоти без самолети така ще. Хората стоят без работа, огледат се пък решат да станат политици

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 59. 59 Профил на Grandgousier
  Grandgousier
  Рейтинг: 441 Неутрално

  На президенстките избори през 2011г. герб също не можа да предложи кандидат от редовете на партията. "Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен човек извън нейните редици."

 60. 60 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  ами ние от край време изнасяме революция и оръжие ,пари и тероризъм по света , сега и населението се почти изнесе , та вече няма какво да изнасяме от комунистическа България , сега остана да се внесат хора ,да живеят тук ,ха да познаем какви ще бъдат те .

 61. 61 Профил на gosho3
  gosho3
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мисля, че тази самоувереност на премиера е прекалена.
  1. Той може да вдигне до максимум 1000 000 гласа чрез партийните си структури
  2. БСП- 700 000 макс 800 000.
  3. РБ не повече от 400 000
  4, ПФ ако и атака застане зад тях около 500 000
  5. ДПС - 400 000 гарантирани.
  Хайде направете си аритметиката. За победа му трябват около 1600 000 - 1800 000. С кого ще се пазари за балотажа?
  Избирателите на РБ могат въобще да не излезат до урните при балотаж, щото Трайчо може да си говори, че при балотаж ще подкрепи ГЕРБ, ама той има един глас.
  Каракачанов може да откаже подкрепа.
  и тогава какво му остава ? Да ходи в сараите за гласовете на ДПС. И като го направи си зачерква обществената подкрепа и мечтите един ден от пожарникар да стане президент.
  Най-лошият вариант за него е ако избирателите на РБ и ПФ откажат да го подкрепят на балотажа и му направят бойкот. Тогава БСП бързо ще се споразумее с ДПС и на балотажа ще го бият.
  А по въпроса, че трябва да бъде "фигура от партията" е направо смешен. И Трайчо и ген Радев не са партийни фигури или някакви там членове на партии. Нито ген Събев.
  Нека си избере някоя женичка , пък да я видим как ще срича по въпросите на сигурността несвързани приказки.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Такситата и леките коли са вредни правят задръствания само шофьорите в градския транспорт са полезни превозват стотици хора

 64. 64 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Току що се сетих за пернатата фауна.Оказа се,че освен пощенски гълъби имало и пожарникарски.Ще обясня на кратко по време на Ренесанса, в по големите градове е имало пожарни субсидирани от общините,нали се сещате впряг от 6 коня,камбани,красиви и стройни пожарникари,с генералски лампази,много престижно.В повечето замъци са купували такива гълъби,не знам с какви пари лири или евро,но винаги по 5- бр. защото били охранени с много помощи и някои не орентирани соколи закусвали с тях.това е приказка без край.Нещо против,справка любимото гуугле.

 65. 65 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Човек остава с впечатлението, че у нас адмиралите и генералите вървят по пет за лев. Ама знаеш ли, верно може да е така...

 66. 66 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1039 Гневно

  [quote#8:"ЗаНи3А"]НЕГОВАТА партия така ще уважи избирателите като им сервира "кандидат" в последния момент! Не само, че е неуважение към хората, но и несигурност и диктат едновременно. [/quote]
  Направо ще бъде изнудване: избирайте този или ние подаваме оставка и вкарваме държавата в изборна криза!

 67. 67 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  [quote#24:"Dохкeflyt"]Един "бакшиш" на маршрутка е по-отговорен от завършил БЪЛГАРСКО военно училище. [/quote]
  Бих искал да добавя, че преди да влезе във военновъздушното училище като летец, Радев е завършил Математическата Гимназия в Хасково. И не е бил собственик на охранителна фирма, не. Нито е бил бодигард на Тато, нито на царя. Издигнал се е от редови военен летец до командващ ВВС, завършвайки и академията на САЩ. В армията не лижат дирници, нито подливат вода, ами си помагат един друг в трудни моменти. Такъв живот е живял, служил е на Републиката живеейки по гарнизоните. Сравнявай с Б.Б.

 68. 68 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#42:"niksan1"]Живея в Мюнхен, а в България съм от провинцията . За мен е успешен онзи столичен кмет, който направи референдум сред столичани и ликвидира чудовището с народно име МОЧА ! [/quote]
  Някои хора не в Мюнхен, ами във факела на "Статуята на свободата" да ги сложат да живеят, пак ще си останат болшевики и варвари! Украйна събори всички паметници на Ленин и съветската армия - да не би да цъфнаха и вързаха там? ПАМЕТникът изпълнява своята функция единствено и само тогава, когато държи жива ПАМЕТта на една нация за дадено събитие, личност, епоха. Когато стои забравен и никой не му обръща внимание, той си е просто един архитектурен елемент от градската среда, като беседката, пейката или шадравана в парка. И тук идва същественият въпрос - кои са тези, които систематично и неотклонно поддържат ЖИВА ПАМЕТТА за това, което този паметник символизира? Противно на очакванията това не са комунистите от Позитано, а уж най-големите им врагове - "автентично десните" в България! Помислете над това, другари "автентични".

 69. 69 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  Какво е харакири?

 70. 70 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 367 Весело

  И само Бойко Борисов може да извади своя член за кандидат-президент (и да спечели).

 71. 71 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#4] от "4ort":

  Скоро имаше статистика в Америка за най-престижни професии.Оказа се че:На 2-ро място в класацията е ПОЖАРНИКАР!!!!

 72. 72 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Кат чета шменти капелите на баце се сещам за класическият тарикатски лаф от времето на соца.
  Мек ..., жълти стотинки и сладък лаф, всеки може да извади. Но банкянското слънце е ненадминат.
  http://reduta.bg/v2/article/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B0

 73. 73 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#66:"vankata1"]Направо ще бъде изнудване[/quote]
  Не знаех, че спазването на българските закони е изнудване. Съгласно българското законодателство, предизборната кампания започва един месец преди датата на изборите. След като е преценено, че един месец е достатъчен за представяне на кандидатите, всякакви изказвания като горното издават единствено невежество. Интересно, че най-гласовитите радетели за правова държава и върховенство на закона с лека ръка загърбват именно закона, регламентиращ изборния процес и си позволяват да сипят обвинения с надежда да спечелят политически дивиденти. Ако законът е определил един месец за предизборна кампания, а вие ревете от началото на годината ГЕРБ да ви представели кандидата си, то какво би ви попречило да поискате да ви представят следващия си кандидат (за президентските избори през 2021) на другия ден след встъпването в длъжност на новия Президент? Защо се опитвате да газите законите, другари радетели за законност и справедливост?

 74. 74 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 227 Неутрално

  в една гора има хиляди дървета , но едно отива за направа на къща ? странно, но не зависи от пътуващите покрай гората , а от този който търси точното дърво

 75. 75 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#66] от "vankata1":

  Защо не.Има ли нарушение на закона?Няма.Жалко,че не знаеш кого да плюеш.А до уважението към хората-има го над 2 милиона души.Съжалявам,че не си от тях.

 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Весело

  [quote#68:"Румборак"]Когато стои забравен и никой не му обръща внимание, той си е просто един архитектурен елемент от градската среда, като беседката, пейката или шадравана в парка. [/quote]
  Това изречение е паметник на глупостта и неразбирането, когато са съединени с претенциозното перчене на един устат лаик!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#76:"Храбър"]паметник на глупостта и неразбирането[/quote]
  Някак увисват във въздуха тези констатации, когато не са подкрепени с ВАШЕТО разбиране по въпроса, не мислите ли?

 78. 78 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Не разбирам!Толкова ли са тъпи тези "форумци",че у нас има разделение на властите.БЕ МОЖЕ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ДА СЕ МЕСИ В ДРУГИТЕ.Борисов не може да прави реформи в правосъдието,а само да ги финансира.Що за пасквили пишете!

 79. 79 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Всеки може да издигне шопска селска мутра за премиер. И какво от това.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 80. 80 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#10] от "truly":

  Аз съм един от тях.А за личности:Т.Дончев,Фандъкова,Л.Павлова.А ти ми посочи от вашите.Ж.Виденов,Първанов,Станишев......

 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Весело

  До коментар [#77] от "Румборак":
  Функциите на един паметник са коренно различни от "пейките и шадравана" драги! Ако не беше така червените, а и Русия нямаше да дават мило и драго за да защитят лъжата която се опитват да прокарат чрез Моча. Не случайно обикновените хора наричат Моча така или използват другата много показателна дума Лъжовник.
  Това което се опитваш да пробуташ с твоята некадърна "философия" може да се определи като философия на щрауса, който си внушава, че като си зарови главата в пясъка опасността вече не съществува.
  Има ли смисъл да обяснявам по-нататък?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  И още нещо важно - червеното генералче не го е е*ал кмета на Симитли

  Обичам да грухтя и плюскам.
 83. 83 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Тия нямат читав кандидат. Затова сега се чудят какво да правят. Борисов прави селски задявки по отношение на Радев, но го е страх от загуба.
  Радев предизвика на дебат Борисов на тема авиация, но Борисов си трае. Защото нищо не разбира. И по други въпроси нищо не разбира, но на него винаги му се задават удобни въпроси и той никога не дебатира със специалисти в съответните области. В крайна сметка този е един елементарен пожарникар и дано по-скоро се отървем от него.

 84. 84 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Баце е на онзи етап на Тодор Живков от 1988 г. и малко преди ноемврийския пленум от 1989 г. А както знаем ЦК на БКП приема предложената още през 1988 г. оставка на Тодор Живков от поста генерален секретар на ЦК на БКП.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 85. 85 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Историята с диктаторите по нашите земи не търпи промяна , повтаря се .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 86. 86 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#19] от "sqrt":

  Е Радев е генерал-не-обработено захарче.Той ще ни вкара в Русия-успешно.

 87. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3696 Весело

  Бибитко ще извади маршал!

  klimentm
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Весело

  [quote#83:"678"]Радев предизвика на дебат Борисов на тема авиация, но Борисов си трае...[/quote]
  И от какъв зор темата трябва да е авиация?
  До колко тя е най-характеризиращата за работата на един президент?
  Според мен Радев просто от нищо друго не разбира, та затова се опитва да спори само по тази тема.
  С това си предизвикателство Радев просто заявява, че няма хал- хабер от каквото и да е друго. С други думи той е неспособен да изпълнява функциите които са задължителни за един президент на страната!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До говорим сериозно. Имаше ли баце читав кандидат отдавна да го е Фърлил на тезгяха. Ама той иска, хем избираем, хем послушко, хем да не обиди "партньорите" патриоти, депесари, бесепари и божо и кунева.
  Не може и душата в рая и х.. в п...... .
  А чудесно си дава сметка, че няма никаква гаранция за успех. Изборите сега са преди всичко мажоритарни. Неговите евентуални претенденти вече са изхабени от пребиваването си във власта и дори сами на себе си са омръзнали. Самият бочко с удоволствие и огромен ищах би се включил в "играта", това в кавичките по него ама де е гаранцията че ще смени адреса на отсрещният тртоар. А загубата означава само едно. герб отива при царистите.
  Мъка банкянска нямаща полезен ход.

 90. 90 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5222 Неутрално

  "Казвайте направо: "Никой няма шанс да се доближи на светлинни години от това, което прави ГЕРБ!" - когато си до уши в кацата с л..та, има ли луд, който да те доближи. Всеки ще те заобикаля отдалече
  Що се отнася до генералите и адмиралите - генерал Борисов значи катапултира спасително от пожарната в управлението и затова България гори, а той се въздържа от коментари точно за пожарите

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 91. 91 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  ""Това, което ни се предлага в момента от основните ни политически опоненти, е липсата на кандидатури от самите партии", заяви премиерът Бойко Борисов ..."

  Точна констатация. Партийките и партийчетата, всички еднолични ООД-та, разноцветни, но на основата на червеното (ДС-КГБ-ГРУ), се крият зад гърба на "комитети", а целта е - да не дразнят ГЕРБ и да не предизвикат предсрочни избори. Жалки лапачи. Дай им да плюскат, я отговорност и почтеност - нанай.

  [quote#68:"Румборак"]Противно на очакванията това не са комунистите от Позитано, а уж най-големите им врагове - "автентично десните" в България! [/quote]
  Този, на когото пишете е обикновен и не много умен ренегат - ветропоказател. Татяна Дончева е негов кумир, а след нея веднага е... Христо Иванов. Тъй че... полза от приканването да се замислят такива като него няма.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 92. 92 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#67] от "vankata1":

  Огромна лъжа.Ей комунале!!!!!!Самият Първанов каза АЗ СЪМ ГО НАПРАВИЛ ГЕНЕРАЛ.Дори се скара с"мъжкото момиче"-чие протеже е той.Стига лъжи вече.

 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  "На вашата възраст вие сте в мрежата. Казвайте направо: "Никой няма шанс да се доближи на светлинни години от това, което прави ГЕРБ!"
  И те го правят. Непрекъснато искат да ни втълпят, че без Борисов , България е изгубена. Някои мислим точно обратното.
  Че това, което все пак се случва тука е въпреки него.

 94. 94 Профил на suny_2
  suny_2
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#55] от "Noname":

  Този оскотел българин си има апартамент,кола.Ходи на почивка в Гърция,Турция,Македония.......Лъжоен българин (а може руснак)?

 95. 95 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#68] от "Румборак":

  Добре, че ме подсетихте - паметникът на Съветската армия трябва да бъде премахнат! Без повече приказки! Веднага!

 96. 96 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#86] от "suny_2":

  Да бе ще те вкара в лудницата Който си мисли ,ч е генерал на натовка държава минал американска академия не е поне американски агент значи е луд за връзване. Това какво си говори е за лудите. Важното е какво прави - а то е че затри ВВС заедно с политиканите.

 97. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  "...кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде излъчена от хора, които са започнали, развивали са се и имат успешна кариера в рамките на политическата партия...."

  БСП издигна ген. Радев прекрасно съзнавайки, че има факти, които го злепоставят и които ще бъдат използувани срещу него. ГЕРБ бавят номинацията за да запазят своите кандидати от "компромати", за които очевидно те си знаят. Та като гледам създалото се положение много се плаша от мисълта какви ли откровени олигофрени са подготвили от ГЕРБ!

 98. 98 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Герб ще пасуват на президентските избори. Ще видите!!!!😀😀😀

 99. 99 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1625 Весело

  [quote#98:"Maradona"]Герб ще пасуват на президентските избори. Ще видите!!!![/quote]

  Др. Костов, Вие ли сте? Нещо за "шейната по Коледа" да ни кажете или това беше за 2014? Щяхте да си отваряте устата и за виновниците за ограбването на КГБ банката, какво стана? Много ни липсвате, др. Костов... мно-го!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 100. 100 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Гроб ще играят на практика за т.н. ген Радев. Той е кандидата на САЩ. Агент е на САЩ още преди да мине тяхната военна академия. Дрънкането за спасяване на авиацията и прочие е всъщност замазване на факта че Радефф е част от агентурата която досрина българските ВВС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK