Пеевски е най-младият син на полка, обяви Цветан Василев

Пеевски е най-младият син на полка, обяви Цветан Василев

© ДневникВъпреки дългогодишното бизнес приятелство между депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев последният и до днес няма представа кой стои всъщност зад Пеевски. Премиерът Бойко Борисов пък имал финансов интерес от редица сделки в държавата и не бил човек, "който не си иска". Това се разбира от интервю на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ, който от две години пребивава в Сърбия, откъдето му е поискана екстрадиция, пред пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал".


Задкулисието "Монтерей"


Василев казва, че допуснал Пеевски близо до себе си и така било до есента на 2014 г., когато настъпил разривът между тях, но и до днес нямал представа кой всъщност стои зад депутата, представян сега от бившия си партньор в бизнес делата като "брокер" на политически и икономически кръгове.
"За мен отговорът е все така неясен, но очевидно корените и източникът са някъде в реформиралите се органи на държавна сигурност", обяснява Василев и препраща към "задкулисието Монтерей", и тези, които са били посочени за техни наследници.


Пеевски очевидно е нещо като най-младият син на полка. Очевидно са го харесали и формирали в техния класически еничарски стил. Сега, до каква степен се е еманципирал от тях, не мога да разбера, обяснява Василев. Според него, ако на този въпрос се даде отговор, ще се разбере всичко.


"Няма нито един от тези, дошли на власт, да не е минал през одобрението на този център", смята той.


Според Василев Пеевски е много изобретателен, а бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев му бил като куриер. "Всъщност Пеевски е бил политическият брокер на тези, които са се възползвали от това, което аз мога най-добре", казва бившият банкер.


Според него хората от този кръг вероятно контролират и Доган, и премиера, което ставало чрез компромати.


"Предполагам, че и на главния прокурор са му намерили кройката, така че да е послушен. Не става само с пари. Не е минало и без пари, но не това е водещото", смята Василев. Той отрича да е осигурявал чрез КТБ пари за прокуратурата като човекът, който се разпореждал в тази сфера бил Пеевски.


Кой ще е наследникът на Пеевски?


Според Василев има много мераклии за поста, но едва ли би могъл да се намери друг "такъв комплексен наследник", който не само да засища непрекъснатия глад за пари в ДПС, "но такъв, който да държи в ръцете си толкова командни пултове от управлението на държавата".


Борисов ли управлява държавата или Пеевски


За отношенията си с премиера Бойко Борисов, при чийто първи мандат КТБ бе в разцвета си, Цветан Василев признава, че били добри, но много противоречиви.


"Имал съм разбиране, но съм срещал и маса неразбиране, и то главно от неговите министри".


Бившият вече банкер дори смята, че в сегашното правителство Пеевски има повече министри, отколкото Борисов. "Например, готовият на всичко, за да защити интереса на Пеевски, свищовски кадър Горанов, Ивайло Московски, недоразумението Лукарски. Те са абсолютно подвластни. Пеевски не е за подценяване", е оценката на Василев.


С Борисов се виждали често и освен за жени си говорели и проблемите в енергетиката, в отбраната, в мултиплексите, "защото първото правителство на Борисов имаше напълно неадекватна политика в тези направления". При него ходил и с инвеститори – и от Китай, и от Оман, и от Австрия. В същото време банкерът се дразнел от нарцисизма на Борисов, макар че сам за себе си казва, че е "до голяма степен съм нарцис".


В същото време Василев открито говори, че премиерът Бойко Борисов имал финансов интерес от някои сделки в държавата, като например "Булгартабак". Повече за нея четете тук.


"Тия хора нямат интерес към компаниите, те имат интерес към парите. Те са брокери – две групи брокери. Те са заинтересовани просто да прехвърлят на безценица на някой, който има интерес и ще им плати", описва ситуацията Василев в отговор на въпрос дали премиерът е имал интерес и от други сделки.


Той посочва, че такъв бил случаят и със сделката с "Дунарит", която ставала погледа и на министъра на финансите Владислав Горанов, и на премиера Борисов.


"Въобще аз се чудя дали Борисов управлява държавата, или Пеевски. Или и двамата. Но Борисов с нищо не е показал, че се е разграничил. Напротив, той показва само зависимости", заключава Василев. Той не може да определи за какъв тип зависимост става дума.


"Ами, очевидно ги има, не знам. Или толкова са се харесали...Аз само се сещам как през 2013 г., както внезапно се засилиха да му разследват "Авиоотряд 28" и "Ало, Ваньо", така внезапно всичко заглъхна след това", което според Василев станало на базата на договорка между Борисов и Пеевски, която била неговата глава.


"Пеевски е главният организатор на атаката срещу мен и главният ползвател", заключава ексбанкерът.


Борисов обещал да спаси КТБ


Според Цветан Василев премиерът Бойко Борисов бил поел ангажимент да спаси КТБ след като тя бе затворена. Това в крайна сметка не се случи и тълкуването на бившия мажоритарен собственик е, че "ако КТБ беше спасена, те нямаше как да осребрят, а пък аз щях да получа реабилитация". Другата му версия е, че е бил натопен за участие в чужди престъпни схеми, в който всъщност е участвал Пеевски. От разговора се разбира, че Василев има предвид контрабандата на цигари на "Булгартабак" в Турция, заради която според турски медии на Пеевски и Доган е бил отказан достъп до страната.


На въпрос какво общо с това би могъл да има премиерът, Василев отговаря, че предполага, че той е бил информиран за неговото предполагаемо участие, "което да го е направило резистентен".


"Аз не го обвинявам. Той просто направи грешка, която ще му коства много. Имам информация, че към оня момент е казал, че е избрал по-малкото зло, тоест Пеевски. Като е избрал по-малкото зло, да си го дундурка сега", заключава Василев.


Брокерите на премиера


Освен за Пеевски като за брокер Цветан Василев говори и за други хора като назовава поименно Александър Сталийски. По думите му той преди бил много близък на премиера.


"Той беше най-довереното му лице и се занимаваше с всичко, свързано с Борисов, включително и като събирач на дължимите суми с неговите приятели – тройката от Перник", разказва Василев, който също не бил подминат от подобни събирания "включително и чрез придобиване на участия – явни и скрити, в компании, за които не са платили и стотинка". По този повод Василев се срещнал с премиера на 6 юни 2014 г. (около две седмици преди да бъде затворена КТБ - бел. ред.), за да му разкаже какво му е било "събрано".


На въпрос Борисов какво получава от събраното, Василев казва, че не знае, но че премиерът със сигурност е информиран. "А и той не е от тия, които не си искат".


Разривът с Пеевски


Той настъпил, по думите на Василев, с идването на власт на кабинета "Орешарски", когато се пуснал слух, че банкерът искал да измести Орешарски и да става премиер. "Оказа се, че Пеевски достойно замести десятниците и стотниците на Борисов и сам успя да погълне това, което другите като група не успяха. Беше се разпрострял навсякъде", разказва за онова време бившият банкер.


През есента на 2013 г. Василев решил, че трябва да намери начин да скъса отношенията с Пеевски. Затова се бил съгласил да се махне без всякакви претенции от "Булгартабак", за да няма разправии с него. "За голямо съжаление не оцених мащаба на заговора и участието на всички държавни институции в него на страната на Пеевски", посочва Василев.


По инициатива на Василев започнала раздялата, но и Пеевски добре се подготвил като организирал въпросните заговори както с отделни политически субекти, така и през ДАНС и съдебната власт.


Според Василев Пеевски има достойно място и в двата мандата на Борисов. "От немай-къде Борисов му спря поръчки за над 1 млрд. лв. Как така си спечелил поръчки за толкова пари? Но това не е престанало. И в момента, ако се погледне, интерконекторът с Турция, пак се строи от "Водстрой" и "Главболгарстрой"", илюстрира тезата си Василев.


"Той беше сложил ръка на почти всичко. Накадрува се в съдебната система, в ДАНС, в прокуратурата. Аз с ужас разбрах, че съм "наредил" всички съдии и прокурори, а един не познавам от тях", казва бившият банкер.


За ползата от Бареков


На въпрос как изгрява звездата на Бареков Василев разказва, че той изглеждал като необходимо зло.


"Аз бях разочарован от Борисов, а след това от БСП и ДПС, и си казах, че е по-добре да има нещо, което да подкрепя националния бизнес. Беше ми омръзнало от непрестанния рекет на политиците", разказва Василев. Защо изборът паднал на Бареков бившият банкер обяснява с това, че наел американска консултантска компания, която е работила за Клинтън. "Те правиха специални изследвания и не намериха по-добър от Бареков. Очевидно и те грешат", заключава Василев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8281 Любопитно

  Добре...сега предизборно, както преди една година - ще ни заливат с лакърдиите на Цветан Василев...
  А КЪДЕ Е Делян Пеевски???

  [email protected]
 2. 2 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  този го чакаме довечера в "шоуто" на слави...

 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  " Пеевски е много изобретателен, а бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев му бил като куриер. " - Боко го прати консул в Солун!?

 4. 4 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Кръгът Монтерей,
  маа пържоли и си пей...

 5. 5 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 684 Гневно

  Пеевски е само един от многобройните капитани на мафията също като Цветан Василев ,днес отстреляха Василев утре ще дойде реда и на Пеевски.
  Утре ще се пръкнат нови перачи на червените пари , а народа ще седи и ще се радва на успешните крадци .

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  И дори малка част от това да е така, как да не се жегне ББ, когато го питаха будни българи в Лондон, дали не вижда образа на Пеевски, като се погледне в огледалото.

 7. 7 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  М-да..., някой спомня ли си, кой беше председател на младежкото НДСВ? Точно така, един младеж на име Пеевски...!
  Някой спомня ли си, кога изгря звездата на Бойко Борисов? Правилно, по времето на НДСВ! От коя партия е депутат днес Пеевски? Правилно, от ДПС! Ха сега, сами се сетете от коя партия дърпат конците на Бойко Борисов...?!

  Бивш tww09306483.
 8. 8 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Василев този път звучи достоверно, говори с повече конкретика и откровенето му повдига завесата върху корпоративния политически и финансов разгул на пордица управляващи. Все-пак съм реалист и не очавам последствия.

  Умен и красив жълтопаветник.
 9. 8 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Евала. Това ако е " информацията", то това е нищо. Не знаел кой стои зад Пеевски. Това е смешно. Бареков бил необходимото зло. Бареков обърна изборите, доведе на власт Доган и Станишев, започнаха проектите с Русия. Сигурно и това не знае. Сигурно не знае и кой стои зад Оманския/ доганския/ фонд. Почти нищо за Пеевски не знае, освен, че бил тъпак, но му бил леко близък.

 10. 10 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  защо е нужно "медиите" да публикуват мохабетите на един престъпник!?!!!!!!??????

 11. 11 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  И нали точно след "огледалото" реши да спира едни съмнителни общественни поръчки за милиард

 12. 12 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Пак с Монерей, задкулисието, ДС. А всичко е много по-просто. Има хора, които са под прожекторите, и които са вършили престъпленията. Цецо Банкеро, Пееф, Б.Б. и Ц.Ц. да се хвърлят в пандиза, доказателсва за безчинствата им бол, и така ще имаме първата стъпка към нормалността. Щото другото е пак да ни пращат за "зелен хайвер".

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 13. 13 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Дядовците от Монтерей са една отдавна залязла легенда, изместени от всякъде, интересуват се от спокойни старини, хубава храна и пиене. И да настанят децата и внуците на доходна служба, примерно в зорлем кретащата банка на Маджо/Гоцев.

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5080 Неутрално

  "Премиерът Бойко Борисов пък имал финансов интерес от редица сделки в държавата и не бил човек, "който не си иска"
  В прав текст.

 15. 15 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 382 Неутрално

  И мафиотите ни са ниска топка, но при тоя бантустански народ дори и те успяват.

 16. 16 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#7] от "tww09306483":
  Всички знаем БКП , тя дърпа конците на всичко и на всички във България .
  Тя си направи безкръвната революция за да узакони крадените пари , а децата и внуците им да се наричат гордо милионери .

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Банкера на годината-връщай се в България да обясняваш всичо което знаеш пред съда.

 18. 18 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1035 Весело

  Най-добре е да идва Августин Пиночетов и да ги събира всички на "Герена", докато още не са сложили козирка на новия сектор ...

 19. 19 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 655 Разстроено

  Защо изборът паднала на Бареков бившият банкер обяснява с това, че наел американска консултантска компания, която е работила за Клинтън. "Те правиха специални изследвания и не намериха по-добър от Бареков. Очевидно и те грешат", заключава Василев.
  -------------------------

  Не намерили по-добър от Бареков??? Ако това е вярно - закривай (държавата)!!!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 20. 20 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 614 Неутрално

  [quote#0:"статията"]През есента на 2013 г. Василев решил, че трябва да намери начин да скъса отношенията с Пеевски. Затова се бил съгласил да се махне без всякакви претенции от "Булгартабак", за да няма разправии с него.[/quote]Да припомним, че Булгартабак беше приватизиран за смешни пари от правителството на герб с премиер Баце през 2011.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 21. 21 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Весело

  До коментар [#13] от "Циклонален вихър":

  Нали и аз това казвам...

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Василев лъже като циганин! Нали всички парични потоци на Пеевски и мама праска минаваха през неговата банка! Ако той не знае зависимостите на Пеевски, значи няма такивЮ

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#4] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Маа мръвки и си пей ще запази и ритъма!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#21] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Това е необходимия дядо Торбалан! На децата треябва непрекъснато да им се измислят баба Яга, Торбалан, кумчо Вълчо и т.н., за да слушкат и папкат ако има какво. Ако няма само да слушкат!

  Дали ще е злия Путин, дали ДС, дали Монтарей .... Няма значение! Иначе как да се откраднат три парцела в центъра на София!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Безпристрастният анализ показва, че Баце е пътник. Атаката от Капитал в последните дни няма как да не е оторизирана от посолството на Козяк. Всички разбраха, че Баце тъче на два стана, но си го влече към дъртите Десари и Съветския съюз. А е настъпило време разделно за нашия регион и БИ и Европа. Очаквам скоро да се появят и други неща, може би чак до Майдан няма са се стигне.
  Разбира се "прозападните" фенове на Баце трябва вече да погледнат, а "пропутиновите" му такива трябва да се готвят за война и да Го бранят.
  От една страна разкарването на толкова вреден човек е много хубава новина. От друга - не ми харесва, че тези които го клатят сега го търпяха толкова време само защото им беше полезен.
  Битката за президент се очертава изключително важна, неслучайно Баце бави кандидатурата толкова време. Изглежда е имал информация какво му се готви.

 26. 26 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#7:"tww09306483"]
  М-да..., някой спомня ли си, кой беше председател на младежкото НДСВ? Точно така, един младеж на име Пеевски...!
  Някой спомня ли си, кога изгря звездата на Бойко Борисов? Правилно, по времето на НДСВ! От коя партия е депутат днес Пеевски? Правилно, от ДПС! Ха сега, сами се сетете от коя партия дърпат конците на Бойко Борисов...?! [/quote]
  От Монтерей и ген. Гоцев?
  Защото генералът докара царя, нали?

 27. 27 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#19] от "majorman":

  разбирай "по-подходящ за моят турбо-популистки поитически проект, скромен но със значим резултат"
  Да не забравяме ролята на Бареков в манипулацията на изборите, последващото назначение на куклата Орешарски и погрома, който нанесоха кукловодите му за времето в което той оцеля.

  Умен и красив жълтопаветник.
 28. 28 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Гневно

  Седем милиона овчици са заложници на двама бащици!!!

 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#8:"grayeagle"]Бареков обърна изборите, доведе на власт Доган и Станишев, започнаха проектите с Русия.[/quote]
  Че сега проектите с Русия спряни ли са?

 30. 30 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#7] от "tww09306483":

  а, имаме познал точния резултат!
  да задълбаем - кой докара ндсв? снууп доги и иля-мулти!
  какво стана с ндсв+дпс+бсп? пръсна се като тумор из цялата система!
  какво се прави с тумор? реже се!

 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#13:"Циклонален вихър"]Дядовците от Монтерей са една отдавна залязла легенда,[/quote]
  Може пък да си имат наследници, кой знае...

 32. 32 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  До коментар [#30] от "zidane":


  [quote#30:"zidane"]какво стана с ндсв+дпс+бсп? пръсна се като тумор из цялата система!
  какво се прави с тумор? реже се! [/quote]
  Късно е. Много разсейки...

 33. 33 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  До коментар [#31] от "Fiji":

  Тихо де...

 34. 34 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 848 Любопитно

  да четеш или да повръщаш ,дори само половината от това да е вярно ....но е така там където мафията си има държава а овчедушието на народа е безкрайно

 35. 35 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#12:"radetzky"] и така ще имаме първата стъпка към нормалността.[/quote]
  Първата /не зная колко е възможна и кога/ стъпка към нормалността е да отслабне влиянието на москва !!!
  Ние просто не можем да го направим сами, трябва нова Ялта, за съжаление ... моментът може би е ок за това, обаче !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 36. 36 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2519 Весело

  Център, който РАКоводи всички БГ важни ОПравници и за привкус или за алиби един Бареков и ... и за жени си говорили! Добре, че за футбол не е ставало дума! Приказките са като след дъжд качулка, а доказателствата, с които да ги "закопае" все се разпръскват и събиране няма, въпреки неистовото желание на всяка държавна институция да ги покаже на света, че у нас, и на НАС всичко ни е ясно...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#24:"tribiri"]Това е необходимия дядо Торбалан! На децата треябва непрекъснато да им се измислят баба Яга, Торбалан, кумчо Вълчо и т[/quote]
  Няма нужда да се измислят плашила, държавата ни е пълна с чудовища – от лилипути до великани.

 38. 38 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Каква ли гадост ще спретнат ченгетата в следващите няколко дни за да отвлекат вниманието от темата?

 39. 39 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Весело

  В България важи поговорката:

  "Куцият е.е когото стигне,
  а слепият - когото хване"!!!

 40. 40 Профил на byclops
  byclops
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Василев казва само неща, които счита че са в негов интерес, така че трудно може да се отдели кое е истина, кое - полуиситна и кое - неистина.

  Ценното в неговите интервюта се съдържа в контекста, в страничната информация, която дава фона, и разсъжденията му и начина му на мислене.
  По този начин волно или неволно ни открехва завесата на задкулисния свят, което много рядко се случва на подобно ниво.

  Освен ако не е наистина ловък манипулатор, но едва ли...

 41. 41 Профил на Мария Ковачева
  Мария Ковачева
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Да се надяваме ,4е ще все пак ще дойде видовден някой ден дано да е по скоро.

 42. 42 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 614 Весело

  До коментар [#38] от "neznaiko.bg":

  Вече спретнаха. Цвинокио врещи като приклещена коза за оттегляне на областния, който бил човек на Радан. Нищо че областния е от НДПС, и е назначен от министерски съвет с министър председател Баце.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 43. 43 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 470 Неутрално

  това виц ли е? или сериозно: " Защо изборът паднала на Бареков бившият банкер обяснява с това, че наел американска консултантска компания, която е работила за Клинтън. "Те правиха специални изследвания и не намериха по-добър от Бареков. "

 44. 44 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#42] от "Индивидуален паметник на културата":

  Опасявам се, че ще последва нещо много по-гадно. Иначе този момент с областния е интересен. Без никакво съмнение в случая става дума за голяма далавера. Но...как така от БСП са се сдобили с информация за точно тази сделка? Дали герберите от администрацията на Областния не са подали услужливо на БСП данните? Така хем Корнелчето вдига малко рейтинг на старицата, хем Баце получава топката за воле да разкара областния който не е от ГЕРБ. Разбира се, рейтинг ще има и за него от сърце.

 45. 45 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Много неща се знаят отдавна, много неща ще се кажат. Но за тези години “демокрация“ кой бе осъден, кой върна заграбеното?
  Всички червени, сини, жълти, кафяви се борят за властта, за да крадат. Знаят много добре, че никой няма да им потърси отговорност, защото цялата власт е в тях.
  А народа - него кучета го яли.
  Сега ще ни вкарат имигранти, за да се взимат пари за тях.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 46. 46 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Василев, лесно е да говориш оттам, където си. Ела да говориш тук, пред когото трябва.

 47. 47 Профил на Радост вкъщи
  Радост вкъщи
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ооооо, здрасти, Цецо, здрасти, Василев! И трябва ли да ти вЕрваме?!

 48. 48 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  В нормални държави Боко Т трябва вече да си е подал ОСТАВКАТА.
  И да е СЛЕДСТВЕН за ТЕЖКА КОРУПЦИЯ и РЕКЕТ

 49. 49 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 558 Неутрално

  "Те правиха специални изследвания и не намериха по-добър от Бареков. Очевидно и те грешат"
  --------

  Какви ще да са били тези изследвания? Кой свири най-добре на дудук?

  Veritas odium parit obsequim amicos
 50. 50 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2019 Весело

  До коментар [#28] от "Дедо Либен":

  "...Девет милиона мишлета изкарват се взаимно ченгета,
  а котараците подхвърлят досиета и си пият кафето..."

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 51. 51 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 578 Весело

  " че премиерът със сигурност е информиран. "А и той не е от тия, които не си искат".

  Остатък му е от младежките години на сикаджийчето .
  Като приказваше, че Комарницки цялата си кариера е изградил на неговия образ , това си помислих :" Намекват ти Христо, плащай процента , иначе ще си рисуваш в къщи".
  Едва ли ще узнаем цялата история КТБ, но и парчетата от нея са отвратителни. Системно ограбване на държавата, нагло газене през закони ..... не е като да не се знае това онова. Но матреала не се замисля, иска силна ръка и единствения виновен му е Радан.
  Близарите вече раздухват измислената от Цветанов "връзка" Радан - Цветан, Борисов размахва пръст на РБ...
  Организираната престъпна група на Пеевски и Герб започва предизборната обработка на овцете. Троловете мощно квичат и храчат по РБ.
  Да не стане като с миньорите на Ковачки - гласуваха Му, направиха го по-силен и с депутати в НС, а сега рИват щото ги освободи без да им плати , а ще ги изгони и от жилищата .

 52. 52 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 563 Весело

  Кой седи зад Монтерей? Е, как кой - Озеро, разбира се!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 53. 53 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#52] от "пустиняк":

  А кой е тоя Озеро? Че ми стана интересно

 54. 54 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Най-после проговори! Стига компроматите срещу родната върхушка са стояли в сейфове в чужди банки!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 55. 55 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Разбираемо е медиите да търсят този дърт циганин (защото много лъже, не за друго!), за да се продават повече. Не разбирам обаче защо, иначе умни хора, му се връзват на акъла, та чак коментират и обсъждат лакардиите му?! Та човек в неговата позиция какво друго би говорил? Ясно е, че знае много, но също така е ясно и че може да каже каквото си иска.
  А схемите и връзките от последните години са видни за всеки, който малко от малко се интересува, и не е заслепен от Слънцето...

  Who Is John Galt?
 56. 56 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 257 Весело

  [quote#55:"heavymetal"]който малко от малко се интересува, и не е заслепен от Слънцето...[/quote]
  Не е задължително да е от Слънцето!
  Например, Темида!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Ами те се размножават.

 58. 58 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 438 Неутрално

  И сега? Има ли смисъл да питам, дали прокуратурата и съдът ще реагират? Има ли смисъл да питам, дали избирателите на ГЕРБ ще си зададат въпроси преди да попълнят бюлетината на 6-ноември? Има ли смисъл да питам, дали от България все още става нещо?

 59. 59 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 563 Весело

  [quote#53:"stenli1"]А кой е тоя Озеро? Че ми стана интересно[/quote]
  Кръгъг Озеро. Известен е с виолончелистите си.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 60. 60 Профил на efg
  efg
  Рейтинг: 213 Весело

  ""Те правиха специални изследвания и не намериха по-добър от Бареков."

  Е, то по-добър от Бареков е само Борисов ама вече е бил ангажиран

 61. 61 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 60 Неутрално

  На Цветан Василев изобщо не трябва да му се дава трибуна за изява, предвид какви измами за милиарди сътвори покрай КТБ, които всички ние косвено ще изплащаме още години. То не съсипа предприятия, то не бяха схеми с кухи фирми, та сега и анализатор го раздава, докато се крие от закона.

 62. 62 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1664 Неутрално


  Горанов, Московски, Лукарски ... ?!
  Не, Боко няма нищо общо с ДПС, те са опозиция, а аз съм Майка Тереза ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  " А КЪДЕ Е Делян Пеевски ? "


  Не слушаш, или не вярваш на премиерина ? Неотдавна той заяви официално, че Пеевски си е изнесъл бизнеса и напуска България ...
  А сега директно на въпроса - Пеевски си е в България под чадъра на Цацаров ! В коя друга държава би могъл да " прави бизнес " - там където свършва прокурорската власт на Цацаров ?
  Айде, по-сериозно ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 677 Неутрално

  ""Няма нито един от тези, дошли на власт, да не е минал през одобрението на този център", смята той.''

  ЕЙ ТУКА НАСТЪПИ КОТЕТО СЕГА. УАУ!!!!
  Всеки от ГЛАВНИТЕ участници на комунистичкия ''преход'' към ЕДНОПАРТИЕН ''КАПИТАЛИЗЪМ'', знае как е извършен. Как се създоха псевдо-"партиите", как се извърши приватизацията, как се създадоха мутренските организации за да не се допуснат НеНАШИ ХОРА в икономиката и политиката, как се натрупа начален капитал чрез обиране на народа с Пирамиди Фараони, Фалиране на банки с високи лихви, Пловдивски игри....
  Да всички Главни Участици го знаят НО ТРЯБВА ДА СПАЗВАТ ОМЕРТАТА. Който е решил че може да излезе срещу ЦЕНТЪРА или да се опита го освети , си тръгва с краката напред.
  П.С.
  А всички опити на обикновени прозрели хора по форумите, биват задушавани от назначените фуражки там. Там се създават и вихрят "люти дискусии" кой бил по-доброто(или по-малкото зло) Боце, Гоце , Станишев, Доган, Асистента на Партията, Снахата на Партията, Руския Националист на Партията.... а ЦЕНТЪРА(дс/бкп) си управлява еднопартийно без прекъсване -комунета, копелдаците им, агентите им, ченгетата им.....
  Пък и медиите знаем на кого са!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 65. 65 Профил на schroeder
  schroeder
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Я, Цецко и тука се обадил. Странно...

 66. 66 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Правилно в статията се пита,Борисов или Пеевски управлява България!?
  Мисля, че я управлява Пеевски,който е успешен бизнесмен,и това е добре за България!Не бива да пренебрегваме и други успешни бизнесмени,като господата Русев,Ганчев,Плевнелиев и т.н.,което също е положително за родината!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 67. 67 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Какво стана с екстрадирането на този селски тарикат? Уж щяха да го екстраират, уж нашата прокуратура била направила постъпки, пък накрая нищо. Явно всичко е за печелене на време и замазване на очите.

 68. 68 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Не звучат сериозно думите му. Например:

  "Според него хората от този кръг вероятно контролират и Доган, и премиера, което ставало чрез компромати.

  "Предполагам, че и на главния прокурор са му намерили кройката, така че да е послушен."

  Всеки, който малко е следил какво става (само чрез медиите, не отвътре) не може да не е стигнал до заключението, че хората за високите постове се избират от банка кадри, които вече са проверени и са станали доброволно и напълно съзнателно част от банката. Т.е. няма нужда да бъдат контролирани чрез търсене и намиране на компромати, да им се търсят и намират кройки, за да са послушни и пр. Всичко това може да се наложи, ако хората си повярват прекалено много и се опитат да изграят за себе си, за да станат по-големи "капи" от предвидената за тях роля, т.е. започнат на своя глава и за собствена сметка да гонят издигане в йерархията.

 69. 69 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#51] от "attitude":

  Забелязал съм,ако не греша,че Прасетата квичат най много,когато ги онождат или по силно,но по кратко като ги колят.За друго не се сещам???

 70. 70 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#68] от "Мондиана":

  За главния прокурор.Грешка.Назначен е Защото Слушка и Папка,за справка виж снимката.

 71. 71 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 257 Любопитно

  При всички тези изповеди, започвам да се чуда защо Пеевски е още жив? :? И всъщност той жив ли е? Знае ли някой къде е той сега?

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 72. 72 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#5] от "lout66":
  [quote#5:"lout66"]а народа ще седи и ще се радва на успешните крадци .[/quote]
  +++++Хареса ми точно този израз.Това е необясним парадокс, да не кажа феномен: преобладаващата част от общество ни е снизходително към откровените крадци от бизнес средите и мутренските банди, но се ожесточава до пълно отрицание, когато става дума за представителите на различните власти- няма почтен държавен служител, полицай, лекар, прокурор или съдия, независимо ,че това няма нищо общо с фактите и рационалната им оценка. 73. 73 Профил на US Россия
  US Россия
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#71] от "Злото ченге":

  Намерил си кой да питаш.
  Точно форумът е място за справка за тези среди и кръгове и точни знания за лицата в тях.

  ЩОМ МРАЗИШ, ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ПОБЕДЕН!
 74. 74 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5497 Неутрално

  Ето за това го иска прокуратурата. За да му затвори устата. Сега трябва външна за България прокуратура, която да разследва всичко казано дотук.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 75. 75 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#71] от "Злото ченге":

  Това братле е точния въпрос!!!!!

  България над всичко!
 76. 76 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Злото тържествува само там, където добрите хора мълчат."
  Да живее Виваком - хранилка на свинята, тиквата и отбора на народа, както и на вуйчо Спас, разбира се!

 77. 77 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 726 Неутрално

  ТУКА СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЕСЕТКИ МИЛЯРДИ ИЗКРАДЕНИ,ТЕ МОГАТ С ТИЯ ПАРИ ДА КУПЯТ ВСЕКИ И ВСИЧКО ТУКА , ТЕ ВЕЧЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ!!! АКО НЕ БЯХТЕ РЕВАЛИ ЦЯЛА ГОДИНА ПО ПЛОЩАДИТЕ И НЕ БЯХТЕ ГО ВЪРНАЛИ ВИНЕТУТО НА БЯЛ КОН ,ЧАСТ ОТ МАСРАФА ТОЯ СЪЩИЯ ГО ЗАПЛАТИ ТОЧНО С ТАКИВА ПАРИ,СЕГА НЕЩАТА ЩЯХА ДА СЕДАТ ПО ДРУГ НАЧИН ТУКА , ИЗБОРА СИ БЕШЕ ИЗЦЯЛО ВАШ , СОРИ

 78. 78 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  До коментар [#61] от "kamen iliev":

  ++++++
  А всички попиват "истините му". Другаде такива "авторитети" изчезват от сцената, лежат където им е мястото, а у нас - дава им се думата, търси се истината в това, което казват. Позволява им се да поучават, да заблуждават и в крайна сметка по един или друг начин да влияят на общественото мнение....

  Доста разочароващо....

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 79. 79 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#19] от "majorman":

  Василев не е в крачка с понятията. Американските критерии за български политик, се различават от американските критерии за американски политик.

  Американците са си търсили, български политик, който според тях е най добър за тях, а не най добър за Василев.

 80. 80 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1798 Любопитно

  До коментар [#79] от "2leva":

  Казваш, "кучи син, ама "наш" кучи син"

 81. 81 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Едно време, в зората на "демокрацията" комунистите тръбяха навсякъде за властта: "с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем". И до ден днешен те контролират и продължават да прибират всичко от държавата на българите, както винаги през последните 80 години. Като свински черва са се навързали. А уж партията им щеше да става общонародна партия, а държавата общонародна държава. Така и държавата си остана само за техния човек, а чрез народа през последните 36 години лесно теглят кредити от международните финансови институции, които после биват откраднати от техните хора. Народът е ограбван също от хазарта, бързите кредити, търговията с наркотици, заложните къщи, които виреят благодарение на тяхното законодателство и благословия.

 82. 82 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#9] от "grayeagle":

  Малко ли ти е, че казва, че Пеевски и ББ са в симбиоза? Това нищо ли е?

 83. 83 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#82] от "truly":

  Това е добре, но в случая трябваше да приложе папка, снимка или запис. Но, и това е добре. Лошото е, че в момента настана гробна тишина. Няма кой да разследва. Задкулисието явно подготвя избори 2 в 1. ББ е за моментална оставка, като предпологам може и да я даде. Тогава пак е лошо- идват само лоши коалиционни варианти и то турскорускочервени. Изобщо, невероятен мафиотски комплот по върховете.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK