Исканията на полицейските синдикати са част от кампания срещу МВР, смята Бъчварова

Исканията на полицейските синдикати са част от кампания срещу МВР, смята Бъчварова

© Велко АнгеловОт медиите научавам за това, което искат синдикатите. Мисля, че това е част от кампанията, която започва срещу МВР и има политически гръб, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Хасково, цитирана от БТА.


Коментарът й е по повод разпространено вчера до медиите писмо от най-големия полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР, в което те се оплакват, че пожарникари работят в екипи с недостатъчен брой служители, както и че на десетки гранични полицаи не били изплатени парите за извънреден труд за май и април 2015 г. Синдикатите обявиха готовност и за протесни действия при необходимост.


"Нека да видим какви са исканията. Те имат право да протестират. Надявам се да не се подведат по кампании. След закъсненията, които имахме миналата година, ситуацията и финансово, и като цяла е доста по-спокойна", увери Бъчварова. Тя допълни, че диалогът в съвета с участието на синдикати и двама зам.-министри не е спирал. Освен това нямало и причини да се бавят плащанията.
Главният секретар на МВР Георги Костов пък каза, че синдикатите не са се обърнали към професионалното ръководство на МВР за проблемите си. А да се говори през медиите е некоректно, допълни още той.


В писмото си синдикалната организация твърди, че е информирала ръководството на вътрешното министерство и по двата въпроса. Като решение до момента нямало.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK