Нямаше натиск от премиера, оттеглянето ми е морален акт, каза областният управител на София

Веселин Пенев вижда зад атаката опит за всяване на раздор между подкрепящите управлението партии

© Надежда Чипева, Капитал

Веселин Пенев вижда зад атаката опит за всяване на раздор между подкрепящите управлението партииНатиск от Бойко Борисов за моята оставка не е имало. Имаше разговор с премиера и аз реших да се съобразя със сериозния обществен интрес към казуса и като мораленда се оттегля, докато се изясни всичко по процедурата. Това каза днес по Би Ти Ви бившият областен управител на София Веселин Пенев.


Той напусна поста си в петък, след скандал, свързан с продажбата на терен в района на бившите Царски конюшни на столичния бул. "Дондуков". Пенев намекна, че може да бъде върнат на поста, когато се установи че няма нарушния на закона и държавният интерес е бил защитен.


По казуса, за който шум през миналата седмица вдигна БСП вече тече проверка от прокуратурата и главния инспекторат към Министерският съвет. Социалистите обявиха, че 7.5 декара на "пъпа" на София, са продадени за 658 870 лева или по 90 лева за квадратен метър.
Пенев обяви, че не се чувства като бушон в случая, а атаката от БСП беше окачествена като "тежка инсинуация" и груба лъжа. Той подозира, че целта е била да се вкара клин между партиите, подкрепящи управляващата коалиция.


На терена не можело да се прави нищо


Веселин Пенев потвърди обявената сума, но заяви, че със сделката е прекратена съсобственост за имот, на който инвеститорът не може да направи нищо, защото на него са разположени сгради с над 30 собственици - държавни и частни. Теренът е с обслужващи функции, допълни той.

Една от сградите, в която държавата е съсобственик заедно с частна фирма.

© Анелия Николова

Една от сградите, в която държавата е съсобственик заедно с частна фирма.


Бившият областен управител на София обясни, че сагата с терена се точи от 2003 година, когато една фирма криминално е придобила собствеността върху спорния имот и част от най-апетитните държавни сгради на него. Две години по-късно е започнала нова процедура, защото документи за продажба на сградите не е имало и тогава станало ясно, че сделка с тях вече е сключена.


След продължителни съдебни борби било признато правото на съсобственост на сградите на държавата, в лицето на три министерства - МРРБ, МВР и Министерство на земеделието и незначитечна част на фирма "Евротрансбилд", на която сега е прехвърлен теренът, за който се говори. Веселин Пенев обяви, че имотът е продаден на база данъчна оценка.


Според него държавата може да спечели, и от сградите, ако се появи нов архитектурен проект и инвеститор, който иска да ги купи. За да стане това обаче е нужна и промяна в подробния устройствен план на района.

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  Пенев подал оставка, Борисов я приел… И смятат с това да замажат нещата?

  Прокуратурата…???

  Абе, някой скоро да е виждал Цацаров ?

  [email protected]
 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Вили Лилков разби декларацията на РБ за „Царските конюшни“ в 10 точки


  Дали областният управител би продал свой имот на тази цена и защо я е приел за нормална, пита дългогодишният общински съветник от ДСБ
  Вевести Бг


  След разразилия се вчера скандал с продажбата на т.нар. „Царски конюшни“ и последвалата поискана от премиера и подадената оставка от областният управител на София Веселин Пенев, днес частта от Реформаторския блок, подкрепяща управлението излезе с декларация.

  В нея се настоява оставката да не се приема докато прокуратурата не провери случая.

  Социалните мрежи реагираха нееднозначно, а депутатът от РБ и ДСБ Вили Лилков публикува във Фейсбук 10 довода да не се съгласи с декралацията на РБ-управляващи до медиите.

  Вили Лилков е дългогодишен общински съветник, а в един период и зам.-председател на СОС.

  Публикуваме позицията изцяло, запазвайки специфичните съкращения, използвани от автора.

  Защо не приемам тази декларация на колегите от РБ? Дори да приемем презумпцията за невинност, налице е погазване на държавния/обществения интерес. Няма нужда от прокурори на този етап. Ето моите 10 довода/въпроса:

  1. Нормално ли е за обл. у-л, че фирмата, която печели конкурса за оценител се оттегля, а втория в класирането е фирма, която е получила лиценз за оценител на 1.12.2015г., което означава, че е била подготвена целенасочено да извърши тази оценка?

  2. Дали обл. у-л би продал свой имот на тази цена и защо я е приел за нормална?

  3. Защо не е оспорил оценката, която е далеч-далеч под пазарната? Той има право на това!

  4. Защо е пристъпил към продажба на терена, при условие, че е налице съдебен спор за имоти в същия терен между фирмата-купувач и друга фирма, което е видно от самия договор за продажба?

  5. Защо не е провел процедура по изкупуване на 14-те процента от фирмата, което е нормално, когато имаш 86% собственост, още повече теренът е с много добра перспектива – в идеалния център?

  6. Защо не се е поинтересувал има ли процедура за обявяване на имота за недвижимо културно наследство в НИНКН?

  7. Защо не се е запитал, по каква причина повече от 10 години областните управители на София отказват да извършат продажбата?

  8. Как е приел за нормална данъчната оценка на имота, която е смешна на фона на данъчните оценки на недвижимите имоти на граждани в район „Оборище“?

  9. Поинтересувал ли се е обл. у-л, каква е перспективата на този имот от гл. т. на бъдещо застрояване и защо не е направена оценка за бъдещите ползи, които за държавата биха били огромни? В цената на всеки имот се включва от продавача и неговата перспектива, което обл. у-л като бизнесмен знае прекрасно!

  10. Знае ли обл. у-л, че онзи обл. у-л от ДПС, който допусна като съсобственик с 14% в имота тази фирма преди 10 години, блажено заживя в Швейцария веднага след тази сделка?

 3. 3 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Да, в Белград е...

  No Pain No Gain
 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Весело

  Всички пращят от висок морал!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 642 Неутрално

  ... и от`де се появи тоз` МОРАЛ???

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 6. 6 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пенев, нали БСП били ударили греда с информацията за царските конюшни, защо подаде оставка?

 7. 7 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Любопитно

  Този, на снимката, който трябва да е с БЕЛЕЗНИЦИ вече, на кого е бил пряко подчинен?

 8. 8 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 717 Неутрално
 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Шизофренията на РБ и ДСБ по случая е много забавана.

 10. 10 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3990 Весело

  "Нямаше натиск от премиера, оттеглянето ми е морален акт, каза областният управител на София"

  Да бе, сигурно така е било. Още малко и ще ти повярвам Весо.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 11. 11 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Прокуратурата може да провери само дали е спазена процедурата. Няма право да се произнася за цената. Съмнявам се, че следващия областен управител може да вземе повече пари от тази сделка.

 12. 12 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2073 Весело

  Намирам за страшно вдъхновяващ надписа в мораво върху конюшната "Защо шофираш пиян, когато можеш да летиш трезвен". Тази мъдрост сама по себе си е паметник на нещо и задължително требва да се запази за поколенията за назидание...

 13. 13 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Този пък!Дали си вярва че на някой му пука защо и как си е подал оставката? Клептоманите,на които е свършил работа,на тях да се обяснява.

 14. 14 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Морален акт от очевидно неморален човек???

 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#7:"stenli1"]Този, на снимката, който трябва да е с БЕЛЕЗНИЦИ вече, на кого е бил пряко подчинен?[/quote]

  До коментар [#7] от "stenli1":

  В тази сделка - само на себе си. - "Малинов обясни, че точно преди да се извърши сегашната сделка, Агенцията по кадастъра е разделила имота на три части. Според бившия областен управител целта е била да бъде заобиколен Министерския съвет. По закон всички сделки с държавна собственост на стойност над 500 000 лева се сключват от МС. Разделянето на имота на три части прави възможно за областния управител Веселин Пенев да сключи сам сделката."
  http://www.mediapool.bg/bivsh-shef-v-ktb-kupi-na-beztsenitsa-tsarskite-konyushni-na-papa-na-sofiya-news253860.html

 16. 16 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  [quote#9:"niakoi_si"]Шизофренията на РБ и ДСБ по случая е много забавана. [/quote] РъБ получиха 10 млн$ долара от Турция зестра, за включването на турската националистическа партия"свобода и достойство за Корман Исмаилиов в коалицията РъБ! Те не че са национални предатели, или политически ********, просто парите им трябваха! След това набухата този кадър на РъБ на Бойко. А от там нататък кой какви планове е кроял, не мога да твърдя със сигурност! Но всички областни управители са част от ПОЛИТИЧЕСКИЯ кабинет на ПРЕМИЕРА! Негови подчинени, призвани да провеждат НЕГОВАТА политика.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 17. 17 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#9] от "niakoi_si":
  Шизофренията е в главата ти.
  ДСБ излязоха от управлението и оттеглиха своите представители там, и доверието си от тези, които не пожелаха да си зарежат службицата.
  Странно защо всички милиционери начело с Цвинокио ставате много активни в нападките си към ДСБ, точно около избори? За бсп не отделяте толкова слюнка и не нападате толкова яростно, а дори си партнирате в определени ситуации.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 18. 18 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#0:"от Статията"]
  Веселин Пенев обяви, че имотът е продаден на база данъчна оценка.[/quote]

  Нали уж има оценка от лицензиран оценител? Този съвсем се оплете в лъжите си


  [quote#0:"от Статията"]
  Според него държавата може да спечели, и от сградите, ако се появи нов архитектурен проект и инвеститор, който иска да ги купи. За да стане това обаче е нужна и промяна в подробния устройствен план на района. [/quote]

  Този пасаж казва всичко - и за сделката и за "морала" на този толуп.

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2296 Весело

  [quote#1:"karabastun"]Абе, някой скоро да е виждал Цацаров ?[/quote]
  его-на
  http://www.segabg.com/pic/12248/821977-l.jpg

 20. 20 Профил на Андрей Русев
  Андрей Русев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Напълно възможно е всичко да е законно. Просто законът е такъв. До днешна дата много други имоти са били продадени по този начин, но навярно не са били толкова "известни".
  При условие, че г-н Пенев преди няколко дни каза, че на 1000% процента всички процедури по продажбата са законосъобразни и няма причина, поради която да подаде оставка, значи единствената причина да го направи е НАТИСК.
  Политиците не използват морал.

  Adventure Stars Here | Kiddimoto
 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  До коментар [#19] от "extraCACA":

  Ония на шезлонците 2-та Клана ли са?

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3343 Весело

  Моралният стожер!

  И ... ориентир

 23. 23 Профил на Мерудия
  Мерудия
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Някой от трите министерства ще отговори ли " Защо не е провел процедура по изкупуване на 14-те процента от фирмата, което е нормално, когато имаш 86% собственост, още повече теренът е с много добра перспектива – в идеалния център? "
  А МК има ли идея - в кой нормален европейски град ще зарежат на произвола автентичен и МНОГО добре запазен 100г. архитектурен комплекс ?

 24. 24 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1660 Любопитно

  #КОЙ клати стабилността, бе!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 25. 25 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#17] от "Индивидуален паметник на културата":

  Първо форумните десебари бяха против областния и сделката. Оня ден Пърдан се изказа в защита, всички десебари скочиха в защита на областния. Днес Вили Лилков обратно - всички десебари вече са на нож с областния...

  Ташак. ТИ си дращи каквото искаш де, лудите за това са луди, защото не го осъзнават

 26. 26 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Весело

  Евала!
  И тоя е пълен с наднормено тегло, фекалии и морал!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 27. 27 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  А пресконференцията, на която обяви, че няма да подаваш оставка морален акт ли беше? Егати наглата сus scrofa domestica!!!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#23] от "Мерудия":

  Щото наеш ли каква цена ще им поиска собственика на тия 14%?

  Всички зовете държавата това, онова, ама държавата трябва и пенсии да плаща.

 29. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#23] от "Мерудия":

  Апропо знаеш ли колко е бюджета на МК?

 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  [quote#25:"niakoi_si"]Оня ден Пърдан се изказа в защита, всички десебари скочиха в защита на областния.[/quote]
  Бухахахаххахахаха, ей богу, ченгето и лъжата вървят ръка за ръка.


  До коментар [#16] от "Крадолюб ДемоКРАДов":

  Не знам какво пиеш, но искам от същото!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ОК! Повярвахме ти!
  Ти да не си някакъв лъжец, я!

  Да разлая троловете!!
 32. 32 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#25] от "niakoi_si":
  Радан не се е изказвал в защита на Пенев. Изказването на Радан беше припомняне към останалите в РБ, че вече ги е предупредил да последват примера на ДСБ и изтеглят представителите си в управлението, защото в противен случай рискуват да станат удобно извинение за поредния провал на милиционерите.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Неутрално

  [quote#24:"BG Stability"]
  #КОЙ клати стабилността, бе![/quote]
  -Собствената управленска алчност и простотия!

 35. 35 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#32] от "Индивидуален паметник на културата":

  Няма нужда да се извиняват, просто уволниха протежето на Радан и готово. Той да предупреждава когото си иска. Никой не го бръсне него за слива.

 36. 36 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Не е имало натиск, само
  яко дърпане на уши !!!

 37. 37 Профил на Мерудия
  Мерудия
  Рейтинг: 227 Неутрално

  до коментар 29 - МК трябва да е двигателят това да се запази и превърне в модерен културен център с кафенета, арт магазини, ателиета, камерни концерти - а трите м-ва собственици да печелят от наемите! Има и оперативни програми с ОГРОМНИ ПАРИ, които се пилеят за безумни възтановки . А добре похарчени ли са според Вас 27 млн. лева (! ) само за реконструкция на бившата галерия за чужд. изк-во ??? Ако половината се вложат в Царските конюшни, но без да се крадат от фирми, чудеса ще станат с този обект!!

 38. 38 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Неутрално

  [quote#14:"bpcorp"]Морален акт от очевидно неморален човек???[/quote]
  -А ,,оправданията'' му за законност на сключената от него сделка по всички конкретни въпроси много приличат на отговорите на Мирча Кришнан за краставицата.

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#35] от "niakoi_si":

  Не. Просто Баце и неговият служител се разбраха единият да си тръгне сам, а другият да не го съди.


  До коментар [#33] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  Основно по твоите бъркаме, ама сме прекалили май. Че тия 10 млн...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 479 Неутрално

  още от времената на Вальо топлото с милиони кеш в Австрия.. нещата си вървят по един и същи начин.. и да го съдят е ясно, че е все тая..

 41. 41 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Как бързо надебеляват хората и как бърже изпосталява моралът им, когато властта ги облажи.

 42. 42 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Весело

  [quote#1:"karabastun"]Пенев подал оставка, Борисов я приел… И смятат с това да замажат нещата?
  [/quote]
  -,,Рапорт даден-рапорт приет'' ?!?

 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  [quote#39:"Darth Plagueis"]Не. Просто Баце и неговият служител се разбраха единият да си тръгне сам, а другият да не го съди. [/quote]
  Разбрали са се, да си тръгне (и няма да бъде съден), за да не Му са клати "стабилността"
  Боца жертва поредната "пешка", за да спаси собствения си г..

 44. 44 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Неутрално

  [quote#2:"stenli1"]Вили Лилков разби декларацията на РБ за „Царските конюшни“ в 10 точки
  [/quote]
  -Браво на него за личната му позиция, която повтаря онова, което от БСП-то вече седмица говорят. Жалко че всички от ,,управляващите опозиционери'' не са като него. Независимо от принадлежността към едно или друго партийно ,,племе'' трябва да се говори истината от всички политици. И тогава нещата ще вървят в правилна посока, а не само ,,блеене'' по проблема с корупцията.

 45. 45 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  [quote#23:"Мерудия"]Защо не е провел процедура по изкупуване на 14-те процента от фирмата[/quote]
  Тази "процедура" като как си я представяш ?
  Национализация ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 46. 46 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Неутрално

  [quote#41:"Мърмор"]Как бързо надебеляват хората и как бърже изпосталява моралът им, когато властта ги облажи.[/quote]
  -Ама ,, не става само с ядене, трябва и акъл'', дори в политиканстването, в което важи принципът: ,,Моралът всеки тука оставете''.

 47. 47 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Натиск може и да е нямало,но подканяне имаше.

 48. 48 Профил на Филателист
  Филателист
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Вие го виждате като атака,
  а пък аз като престъпление.

 49. 49 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Вие ли точно ще ми говорите за морал?!

  marinov1018
 50. 50 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Любопитно

  [quote#36:"valtoro"]Не е имало натиск, само
  яко дърпане на уши !!![/quote]
  -Това ,,дърпане на уши'', щото са го хванали и ,,осветили'', ли е?

 51. 51 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 721 Разстроено

  Предлагам да кръстим улица на този моралист.

 52. 52 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Весело

  [quote#22:"xm..."]Моралният стожер!

  И ... ориентир
  [/quote]
  -Така се разбира пропагандирането на морал и морализаторството от някои. Нявга в древния Рим, когато опозицинерите му обвинили Сенека, че проповядва скромност и въздържание, а сам трупа богатства отговорил с думи прости: ,,Не ме гледайте какво правя, а само слушайте какво ви говоря''. И днес в БГ-то някои политици предпочитат избирателите да им слушат приказките, а не да ги гледат какво правят,

 53. 53 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 769 Весело

  [quote#51:"nwj49315903"]Предлагам да кръстим улица на този моралист.[/quote]
  -Може и някоя конюшна или цял хиподрум.

 54. 54 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#46:"Бенк-Бенк"]-Ама ,, не става само с ядене, трябва и акъл'', дори в политиканстването, в което важи принципът: ,,Моралът всеки тука оставете''.[/quote]
  Точно!

 55. 55 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#2] от "stenli1":

  +++++
  Силна позиция на Вили Лилков и единствената правилна в случая, за разлика от тази на Кънев...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 56. 56 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  На снимката гледаме събирателния "реформаторски" образ.

 57. 57 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Данаил Кирилов (ГЕРБ) каза, че когато бил областен управител на София, имало клиент, който давал 20 милиона за конюшните, но той не ги продал. Защо не ги е продал , не е ли ощетил държавата така като не е взел 20 милиона за този "нестойностен" парцел.

 58. 58 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#4:"Крадолюб ДемоКРАДов"]Всички пращят от висок морал![/quote]
  Че пращи пращи , но дали е от морал...съмнявам се?!?!?

 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Главбулгарстрой купиха терена срещу остров св. Тома при Виденов, но не можеха да направят нищо, защото това беше само нива. При Костов взеха на концесия част от Арапя и част от Аркутино. При царя промениха статута на нивата от НУПИ на УПИ. При тройната построиха най-скъпарския курорт по черноморието.
  Няма зелени, няма бенбени. А само на около километър от там, до самия плаж се издигат бетоните на полуготов комплекс, който през 82ра Людмила Живкова гласеше ксто курорт за датовити деца. Но той беше забавен след смърта й и после напълно спрян от зелените, защото пречел на гнезденето на някакви пъстрогъзи късошийки.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5405 Неутрално

  Мисля, че се опитва да запази ББ от атаки, значи залага на него или очаква да получи снизхождение от разследването на Цацаров - той слуша "ти си го избра" докато е на власт.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 61 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#56] от "Стоян":

  Ами реформирал е човека! Реформирал е държавна собственост в частна!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 62. 62 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 766 Неутрално

  [quote#6:"cases"]Пенев, нали БСП били ударили греда с информацията за царските конюшни, защо подаде оставка?[/quote]

  Ами той го е обяснил ясно и разбрано. Оттеглял се "като мораленда", което явно означава нещо важно.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 63. 63 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Цацаров, спинкаш ли, май френд?

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  А някой обърна ли внимание, че фирмата е на бивш изпълнителен директор на КТБ. Т.е. с откраднати от нас пари е купен и терена и е платен и подкупа.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Получил катарзис човека... Силно писмо на Вили Лилков, дали ще помогне на тукашните партийни войници, които оправдаваха сделката да се опомнят?

  С всички сили се пречи да се създаде нормална дясна формация, която да бъде коректив на ГЕРБ, толкова надежди възлагахме на РБ, а за тези 2 години само неадекватна медийна и коалиционна политика, липса на кадрови потенциал, скандали, корупция...

  Броя на негласуващите само ще се увеличава...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 66. 66 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Браво винаги съм знаел че българските политици са високо "морални".

 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4222 Весело

  До коментар [#38] от "Бенк-Бенк":
  Ба, мене ми приличат на обясненията на осите, че кошерът с меда бил техен, защото те били почтени и трябвало, следователно, да им се вярва на думите /Лафонтен, Басни/.

 68. 68 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":
  Почива от както стана главен прокурор!

 69. 69 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Вижте го добре - авера на Радан Кънев!

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 70. 70 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 269 Гневно

  Гледах го сутринта по БТВ. Това което мога да кажа с риска за бан е - НАГЛА ДЕБЕЛА КРАДЛИВА СВОЛАЧ, начело с ГерП и РФ.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 71. 71 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#69] от "Зарзават":

  Баси ТП си !
  Ама от жени ГерП - толкУ .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 72. 72 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Като видях тоя дебелия и заглавието и помислих, че Цацаров се е оттеглил, ама не би...

 73. 73 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 493 Неутрално

  На принципа - АКО МИНЕ...

  Наглец - как гледа децата и роднините си в очите..

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#69] от "Зарзават":

  Знаем единствено, че е подчинен на Баце. За връзки с Радан говори единствено Цветанов, което автоматично означава, че няма такива.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Разстроено

  До коментар [#70] от "Thracian":

  Приятел, по времето на тройна коалиция бивш шеф на ДКМС "купуваше"от тогавашния областен управител държавни имоти около централен столичен булевард само срещу режийните и обещания за апартаменти. Тогава кв.м.в София бе по 800-850евро! А той за по 35хил.лв.целия имот! И вдигаше цяла кооперация. Хвалеше се, че при една от сделките е прецакал персона държаща съседен имот, общоизвестно свъзана здраво с Лаборанта да му "удари шамара". Всички са в кюпа. Няма чист. Общински служители срещу комисионна дават на властимащите информация за незастроени държавни имоти. Затова излезе наяве лютата битка за областни управители при Орешарски. Много апетитен пост.

 76. 76 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#73] от "smart":

  как, как - ще ги гледа от някоя яхта, купена с морално заработените парички...

 77. 77 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Много морален тоя реформатор Пенев бе...ще излезе по морален и от ментора си Радан...тоя поне даде оставка и излезе от управлението а Радан още се гуши от държавата...

 78. 78 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хаха, с оставката баце спаси авера си от съдебни действия и му спести едни пари, които иначе щеше да дава на цаце. Е, резна му и далаверата по тая линия, но пък натрупа политически точки. Честито на мат'ряла, който ще плати масрафа. :-D

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 79. 79 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Бойко сега трябва да помоли всички натрапени му нещастници от ДСБ, начело с Москов, да си фащат торбичките и кой откъде е!

  Ти за мен си Мики Маус!
 80. 80 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4222 Весело

  До коментар [#50] от "Бенк-Бенк":Ами да!
  Нашите управници моралът им е като според руската поговорка: "Не е хванат - не е разбойник, не са я заварили в леглото - не е разпътница!"

 81. 81 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 565 Неутрално

  "Бившият областен управител на София обясни, че сагата с терена се точи от 2003 година, когато една фирма криминално е придобила собствеността върху спорния имот и част от най-апетитните държавни сгради на него"
  През годините на т.нар. преход се извършиха такива престъпления и грабежи, че сега трудно ще се оправят нещата. Раздаваха си и си разпределяха имоти и парцели като за Бог да прости. Независимо каква и чия е собствеността на имота, истината е, че областния управител е искал да купи земята за жълти стотинки., за което плати с благодатната си длъжност. А празните лафове за това, как си е подал оставката не под натиск, а като морален акт, това сме го чували, ама едва ли някой ще му се върже.

 82. 82 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално
 83. 83 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 553 Любопитно

  "... оттеглянето ми е морален акт, каза областният управител на София" - хахахахаха, този изби рибата!

 84. 84 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#2] от "stenli1":


  [quote#2:"stenli1"]Вили Лилков разби декларацията на РБ за „Царските конюшни“ в 10 точки [/quote]
  Абе,Градски-от РБ не си ли говорят,не си ли контактуват нормално,ами си пишат по Фейса?!

  ПП-този пост трбваше да го пуснеш от ника си "ДОбрич" ,че като "Стенли1" се правиш на комунист...

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Любопитно

  До коментар [#17] от "Индивидуален паметник на културата":


  [quote#17:"Индивидуален паметник на културата"]ДСБ излязоха от управлението и оттеглиха своите представители там, и доверието си от тези, които не пожелаха да си зарежат службицата. [/quote]Кога сте низверганли Москов и Иван Иванов

 86. 86 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#74] от "Darth Plagueis":


  [quote#74:"Darth Plagueis"]Знаем единствено, че е подчинен на Баце. За връзки с Радан говори единствено Цветанов, [/quote]
  Забравям,че всеки път,когато някой от ДСБ се оцапа,и винаги казвате,че го правел в лично качество.И били назначавани,щото са големи специалисти,а не защото били от квотата на РБ/ДСБ.И родината на Раданчо в ТЕРМ беше същия...

 87. 87 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 686 Неутрално

  абе стига сте повтаряли цветановата опорна точка - ''човек на Кънев'! Предложен е от КОРМАН - и в РБ са го включили в списъка с предложения! Кънев не е шеф на РБ! Няколко души от РБ, между тях и Радан са занесли на Борисов списък с имена! А после е назначен от Борисов - след като РБ му предложи няколко кандидати! Толкова е на радан, колкото на Кунева, Лукарски... на куриера с писмото
  Какви доказателства даде Цветанов че Радан много е настоявал за Пенев - НИКАКВИ! Ама по системата ''Една лъжа повторена 1000 пъти.....''
  Назначен е от от този който му поиска оставката и я получи - Борисов!
  И я обяснете - сега Лилков човек на радан ли е?

 88. 88 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До тук добре , но кой ще покрие разликата 4- 5 мил. до пазарната цена , ако сделката не се обяви за нищожна ??? Това е важното , другото е празни приказки за мат'ряла !!! В тази държава всичко е редовно по документи , но като частно лице никога няма да ги направиш , щот трябва да си луд да подаряваш!

 89. 89 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  "Натиск от Бойко Борисов за моята оставка не е имало..."

  Заглавията в медиите, по-скоро говориха за точно обратното!
  По-интересно би било да се фокусира на политическата подкрепа от РБ... Защо я неглижира така в полза на "обществения интерес"?

  😄😄😄

  I Want To Believe
 90. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  [quote#71:"navy"]Баси ТП си ![/quote]
  ТПЗ?

 91. 91 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  [quote#86:"yanne"]И родината на Раданчо в ТЕРМ беше същия...[/quote]
  И какво направи "роднината на Раданчо" с ТЕРЕМ? Вдигна го на крака, спря кражбите, стана от губещо в печелившо предприятие. И напусна. Може да започне пак разграбването.

 92. 92 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Морален акт?!
  Така ли му викате вече?

  ДЕБЕЛООЧИЕ!!!!

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 93. 93 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ето един истински реформатор)) Хахаха
  Със лъснал задник

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 94. 94 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Премиерът с функции на политически екзорсизъм..

 95. 95 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 611 Весело

  [quote#59:"tribiri"] защото пречел на гнезденето на някакви пъстрогъзи късошийки. [/quote]

  Лаф на седмицата- благодарим ти, драги ни орнитолозе!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Обаче им аи двама министри, които са дали съгласие, ате са от ГЕРБ. Защо се крият и не си признават.

 97. 97 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 759 Неутрално

  "Пенев намекна, че може да бъде върнат на поста, когато се установи че няма нарушния на закона и държавният интерес е бил защитен."

  За да го "намекне " потърпевшия , трябва да му бъде намекнато от този " който МОЖЕ да го върне на поста" Трябва да си доста тъп ,че да не разбереш , че бълваш противоречия . Нямало натиск . Ами разбира се , че е нямало . Просто разпореждане - подай оставката . И естествено , не е имало натиск от негова страна да не си я подава. И когато се установи , че държавния интерес е бил защитен , хоп на старото място . Но ако е бил защитен ,защо ли държавата е завела дело сделката да бъде разтурена и да бъде осъществена по пазарни цени " Е , как да е защитен държавния интерес щом продажбата е за нищо пари ? .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK