Божидар Димитров ще стане тамплиер в замяна на дарение

Божидар Димитров

© Надежда Чипева, Капитал

Божидар ДимитровИзбори 2022

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров ще обяви постъпването си в ордена на тамплиерите по време на представянето на архитектурния план за настилката голямата базилика в Плиска, съобщиха от Националния исторически музей (НИМ). Условието е Великият приор Румен Ралчев да дари бял и разноцветен мрамор, необходим за настилката на базиликата.


В съобщението от (НИМ) се посочва, че създаването на новата настилка е необходимо, защото "премиерът Бойко Борисов не хареса вече готовата част от настилката, правена при предишните реставрации през ХХ век." Автори на проекта за голямата базилика са Владислав Коларов, Теодор Илиев и считания от Димитров за най-добрия специалист в реставрациите – Юлий Фърков.


На представянето ще присъства и Румен Ралчев, който според съобщението от историческия музей "ще обяви, че дарява всичкия необходим мрамор за изграждането на настилката".
При това положение Божидар Димитров ще се окаже принуден да стане тамплиер: "тъй като е известно, че Великият приор Румен Ралчев държи на думата си, Божидар Димитров ще постъпи в ордена на тамплиерите" се казва в съобщението.


Румен Ралчев в бивш служител в Пето управление ("Безопасност и охрана"), а след това в "Национална служба за охрана". Напуска системата през в 1991 г. Бивш началник на охраната на Тодор Живков и Желю Желев, а неговата компания "Балкан секюрити груп" се грижеше за охраната на Симеон Сакскобургготски при завръщането му в България. В скорошно телевизионно интервю Ралчев заявява " гордея се, че съм бил ченге и то елитно ченге".

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK