МВР се отказа от ключови предложения за реформа (допълнена)

МВР се отказа от ключови предложения за реформа (допълнена)

© Велко АнгеловМинистерството на вътрешните работи ще оттегли няколко от основните си предложения за промени в Закона за МВР преди второто четене на законопроекта.


При напускане на системата служителите ще получават обезщетение от 20 заплати, както досега, вместо предлаганите 12 заплати. Освен това платеният годишен отпуск остава в размер на 30 дни и няма да бъде намаляван с 5 дни. Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" запазва статута си, вместо да стане изпълнителна агенция към министерството.


Статута си запазва и Академията на МВР. Назначенията в системата ще стават лично от министъра, който няма да делегира това правомощие на главния секретар.
Това се разбра по време на обществено обсъждане, организирано от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. На него освен депутатите и политическото ръководство на МВР присъстваха и представители на синдикални организации.


Предстои утре проектозаконът да се разглежда на второ четене във вътрешната комисия.


Сред предложенията, които остават, са преминаването на около 5 500 щата, от които към момента са заети 4 500 от Закона за МВР към този за държавния служител. Те преминават към трета категория служители, вместо досегашната първа и ще получават по-малко привилегии по Закона за държавния служител. Преминаването им ще бъде от 1 февруари 2017 г.


Те няма да могат да напуснат сега по Закона за МВР и да получат полагащите им се по този закон обезщетения, преди да преминат към Закона за държавния служител, защото няма необходимия за това бюджет. Но когато напускат системата на МВР, служителите, които са с преобразувано правоотношение след януари 2017 г. ще могат да получат обезщетението, което им се е полагало към момента на преобразуването и обезщетение по Закона за държавния служител, след преобразуването.


Друго предложение е за изнасяне на административните услуги като изваждане на документи за самоличност или регистрация на автомобили в отделно държавно предприятие, в което трябва да бъдат прехвърлени около 1 400 служители.


Освен това ще се увеличат правомощията на главна дирекция "Борба с организираната престъпност", а служителите на МВР ще могат да полагат повече от предвидения в закона извънреден труд от 280 часа годишно, но само след тяхно изрично съгласие.


Спорен въпрос и след общественото обсъждане днес остана статута на оператори и координатори в дирекцията "Национална система 112". Промените предвиждат служебните им правоотношения да преминат към Кодекса на труда, вместо Закона за МВР, както досега. Присъстващите на обсъждането апелираха към преосмисляне на това предложение.


Стабилността е най-важна


Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира по време на дебатите, че най-важна е стабилността на системата при променените обществени отношения, които включват бежански натиск и терористична опасност.


Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов пък заяви след обсъждането, че "реално погледнато може би половината от законопроекта ще отпадне, но това е със съгласуването и с диалога, който беше изграден в тези месеци с ръководството на МВР".


"Важно е служителите да знаят, че парламентът ще приеме законопроект, който се надяваме, че ще стабилизира системата и ще бъдат достатъчно мотивирани за изпълняване на техните професионални задължения", подчерта той.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Отпада реформаторското предложение милиционерите да си клатят само единия крак. Остава в сила клатенето и на двата крака.

 2. 2 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Безвремието в МВР продължава. Говори се само за пари, не за реални реформи. Щяха да прехвърлят униформени на терен!? Няколко пъти го обещаваха.....

 3. 3 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Кой ли е срял реформите?

 4. 4 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Не разбрахте ли, че ГЕРБ реформи НЕ ЖЕЛАЕ... И не само... Прави всичко възможно да парара ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА РЕФОРМИ, без значение в коя сфера....

 5. 5 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 710 Весело

  Ех, ако с такава лекота се отказваха и от 20-те заплати, бонусите, пенсионирането в късна младост...

  No Pain No Gain
 6. 6 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  И това ли било основното от така наречените им рИформи?!

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 7. 7 Профил на Мамата
  Мамата
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Бъчварова става Цв.Цв

 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Баахахаххаха, ей богу, герберастията всичко реформира. Само чакам да разбера как Радан е виновен, останалото е ясно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Има ли още наивни нормални хора, които да вярват, че Боко и кликата му имат желание да провеждат реформи. Не само не искат, но и не могат. Щото те са научени само да грабят.

 10. 10 Профил на 2011
  2011
  Рейтинг: 450 Неутрално
 11. 11 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#1] от "spiegel":

  Винаги можеш да си поклатиш и ти краката.Има много свободни места.

 12. 12 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 498 Весело

  Усещат, че скоро ще им се наложи да ги пазят от народната любов и затова не искат да изнервят милиционерите.

 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  „Проблемът с МВР е много странен. Присъстваме на процес на очиновничаване на последните униформени – те разнасят призовки и пр. , вместо да вършат оперативна работа“, смята пък Николай Радулов.
  Този въпрос е политически и трябва да се отнесе към министъра, но този министър (Румяна Бъчварова – б. ред. ) не е в състояние и няма за цел да осъществява контрол и превенция на престъпността, смята Радулов.
  Политическата воля не е говорене, че искаш да направиш нещо, а да го направиш. Няма воля за справяне на най-ниското ниво на престъпността, но няма и възможност, добави Радулов.
  „Тези, които изпълняват негласните поръчки, биват наказани за пред всички, а всъщност – награждавани. Това е практика в държавата – смъкваш компрометиран директор на ДАНС и го пращаш в Гърция да представлява България”, даде пример Радулов.
  „Смятам, че премиерът е заблуден какво се случва в МВР, а МВР върви към своя фалит. За разлика от министъра премиерът Борисов разбира от тези неща, но той има доста по-сериозни проблеми. Мисля, че той е подведен, докладват му се много хубави неща”, каза Радулов.

 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  [quote#13:"dobrich"]„Смятам, че премиерът е заблуден какво се случва в МВР, а МВР върви към своя фалит. За разлика от министъра премиерът Борисов разбира от тези неща, но той има доста по-сериозни проблеми. Мисля, че той е подведен, докладват му се много хубави неща”, каза Радулов. [/quote]
  „Радулов е твърде толерантен към премиера, това е част от симулацията. Обществото трябва да направи избора какво иска. Гражданите, суверенът, трябва да си поискат сигурност”, каза пък ген. Тихомир Стойчев.
  „Моделът Галиче е модел на държавата. Тези хора – престъпниците, и политиците са заедно“, това каза ген. Тихомир Стойчев пред БТВ по повод напрежението в село Галиче и събитията от последните дни, в които издирвани от полицията се появяват в ефир, преди органите на реда да стигнат до тях.
  „Вместо стимулиране на политики, които да отвоюват държавата от престъпността, имаме симулиране на такива политики”, допълни ген. Стойчев.

 15. 15 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Това правителство ще остане в история като правителството на ударно усвоените еврофондовете със спорно КПД от .... верни на същото назначени или любими храненици.
  Нищо повече от поредното безвремия за наша сметка.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 16. 16 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Преди няколко дни бях в КАТ-Бургас и се пренесох в епохата на социализма.Поздравих др. Бъчварова!

 17. 17 Профил на seguleh
  seguleh
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Да разбирам, че оправиха изборите гроб?

 18. 18 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Гневно

  Това е - имитация на реформа във всички области!

 19. 19 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Цели две години борба-дали да се плащат 20 или 12 заплати-егати реформата.

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Александър Йорданов: Чуждите граждани или бежанците, или мигрантите, си влизат в България, както си искат. Прекарват ги каналджии. Всички до един свързани в миналото с милицията, а днес – с полицията. Да не би да мислите, че човек извън връзката с тази система ще посмее да рискува да става "каналджия"? Примерно: учител-каналджия, лекар-каналджия, университетски преподавател-каналджия!!! Истината е, че мигрантите влизат в България независимо от фукняването на властта и теманетата пред Ердоган. И не само влизат, ами и стигат чак до Лом паланка, та да се удавят в Дунава. Или се мотат по софийския квартал "Овча купел". Всъщност, може ли МВР да каже колко мигранти са влезли незаконно в България, къде се намират, кой ги прекарва и защо България е на челно място сред държавите по количество на каналджии на глава от населението? А иначе много общи приказки за сигурността, МВР-то, заплатите, пенсиите на меверейците. А насреща – нищо, нула. Някакъв си Динко дори се фукняви, че повече работа върши от МВР.-то.
  Свидетели сме на това, което най-много ни дразнеше при комунизма – тоталното разминаваме между това, което се говори и действителтостта. Означава ли това, че ситуацията у нас е посткомунистическа и далеч от демокрацията? Да кажат политиците. Но не е нормално от сутрин до вечер да ни облъчват с думи за сигурност, а мигрантите и каналджиите да си шарят из България като стой та гледай. И гледаме, какво друго да правиме?

 21. 21 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Щом стане въпрос за реформа-всичко се отказва.

  marinov1018
 22. 22 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ГЕРБ и реформи е като магаре в космоса .Поемат по пътя на НДСВ .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 23. 23 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Страхливци! Който се страхува да взима адекватни на обстановката решения, не трябва да управлява.

 24. 24 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 256 Неутрално

  А още ли счетоводителите в МВР и барманите по почивните им станции се водят 1-ва категория?

 25. 25 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1267 Любопитно

  [quote#3:"ial"]Кой ли е срял реформите?[/quote]
  **При напускане на системата служителите ще получават обезщетение от 20 заплати, както досега, вместо предлаганите 12 заплати. Освен това платеният годишен отпуск остава в размер на 30 дни и няма да бъде намаляван с 5 дни....
  Статутът си запазва и Академията на МВР. Назначенията в системата ще стават лично от министъра, който няма да делегира това правомощие на главния секретар.*
  Питане до все още симпатизиращите на ГЕРБ - подкрепяте ли това и яката милиционерска хватка на Цвъцко и подобни?
  Мерси!

 26. 26 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1176 Гневно

  Срам нямате ейййй!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 27. 27 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  На базата на това решение аз пък се отказвам от налудничавата си идея да плащам все пак някакви данъци .......

 28. 28 Профил на herbarii
  herbarii
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Да, безвремието продължава. МВР са най-голямата дупка в бюджетът на държавата, която не се смалява а постоянно увеличава.

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Железни комунисти, братче!!! Милицията да не се пипа и слава на ГЕРБ и мутрата!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Весело

  И да изберете президента на рекетьорската групировка, ей! Гласувайте за слогана и не му мислете много!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 31. 31 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Тая пача я туриха у милицията само да бави топката, да разтега локуми и накрая нищо да не се случи.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 32. 32 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1040 Весело

  До коментар [#31] от "navy":

  Що пача ? Мноо си арна , нема да и откажа ! За другото си прав .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 33. 33 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#2] от "dobrich":
  Прехвърлени са, но трябва да се съкрати административната им работа - воденето на преписки, отчети и доклади, която е за сметка на оперативната.

 34. 34 Профил на lyusien
  lyusien
  Рейтинг: 506 Неутрално

  " Реално погледнато половината от проектозакона ще отпадне " Цв. Цв."
  Ами защо ви е да приемате този тотално орязан закон По добре оставете стария Ще бъде по добре от този орязания които няма да промени нищо

 35. 35 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Орязване на раздутата администрация вместо орязване на придобивки и отпуски. Иначе МВР ще си остане бездънна яма, да не говорим за някаква свършена работа.

 36. 36 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#4] от "someeeee":

  Да така е за реформи се иска политическа воля която ГЕРБ нямат, впрочем нито една партия няма!

 37. 37 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#4] от "someeeee":

  ГЕРБ се провалиха в 2 ключови реформи МВР и Правосъдната.
  От сега нататък не очаквам нищо от тях за мен не са по различни от БСП и другите партии от прехода!

 38. 38 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Je suis 20 заплати!

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 39. 39 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Аз ли нещо не вдявам, к'во ли....
  Имаме система, от която никой не е доволен. Нито тези, които работят в нея, нито тези, които консумират "продукта" й.
  Т.е. имаме проблем.
  Същевременно, след 2 години умиване, излизаме с решение, че стабилността на системата е приоритет номер 1. При това говорим не за някаква нестабилна система, ами за направо инертна такава. Ама стабилизирането на системата няма ли всъщност да стабилизира и проблемите???
  Всъщност, не съм съвсем прав. Не всички са недоволни от това положение. Цвинокио и другите противняци са доволни, защото те искат послушна, зависима, ялова, мизерна правоохранителна (а и правораздавателна) система, която да използват за избори, за шантажи, за ПР-акции, за бухалки, за работни места на своите си калинки. За целта си отглеждат и съответните кадри...

 40. 40 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#8] от "Darth Plagueis":

  Споко, много скоро Радан няма да има възможноста да е виновен за каквото и да е.

 41. 41 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#39] от "nick_wolf1":

  Проблема е, че недоволството на тия в системата и на тия отвън е точно на 180 градуса.

  Тия в системата искат да не им барат социалните придобивки, само ако може да работят още по-малко и да взимат още повече пари. Тия отвън искат да им вземат придобивките, да работят повече и да взимат по-малко пари (по-малък бюджет).

  Та на тия две полярности няма държавник, който да угоди. И понеже двете множества са горе долу еднакви като размер (защото слагаме и роднините на милиционери, военни, държ. служители и администрация) - то нормално всяко правителство само демонстрира действия, без да прави нещо реално. Защото нищо реално не може да се направи, все едните ще са недоволни и ще те бутнат от власт.

 42. 42 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4086 Весело

  Шубето е голям страх!

  klimentm
 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Бъчварова много се переше, а какво стана. Май не тя е министъра, а Цвъко.

 44. 44 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 229 Неутрално
 45. 45 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 536 Неутрално

  На бате ви Бойко любовта няма да се бара!

 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Разстроено

  [quote#33:"Ще върнем България в Европа"] трябва да се съкрати административната им работа[/quote]
  Другия мандат ще стане ли?

 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1273 Гневно

  [quote#41:"niakoi_si"] нормално всяко правителство само демонстрира действия, без да прави нещо реално. Защото нищо реално не може да се направи, все едните ще са недоволни и ще те бутнат от власт.[/quote]
  Да ве, тогава що се натискате толкова да управлявате, като ви е страх????........Ще загубите властта, в това е проблема, няма да има повече далавери, пари, бат Бойко няма да се кукушини като петел на бунище...Типично поставяне на парийните пред държавните интереси!........

 48. 48 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Герберастия до шия...

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 49. 49 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Уж Борисов подкрепяше Бъчварова, но и двамата клекнаха пред Цвъки. Кой по-напред, кой след това. В такива случаи се подава оставка, но не и тук. Всъщност не съм права, Веселин Вучков я подаде. Но не и Бъчварова.

  vesela
 50. 50 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 298 Неутрално
 51. 51 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 450 Весело


  Аз тогава минавам изцяло в сивата икономика. НАП да го .... хат!

  Аз данъци няма да плащам за мързеливи шапкари и вкиснати лелки, които ми се карат всеки път като имам работа по службите, ...

 52. 52 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Тези са като някои клати..ци в БАН. Не те не си клатят краката, за това трябва да седиш, а те лежат.

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#40] от "niakoi_si":

  Е как ще живеете тогава? Сега кой е виновен?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Поредния огромен успех на леля Руми. Под нейното вещо ръководство МВР громи престъпността, границата е непревземаема крепост, изкорени се корупцията, а всички полицаи са с фигури и умения на командоси. Спи спокойно българино, родната полиция ни пази !

 55. 55 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#47] от "dobrich":

  Ми аз власт нямам та да я губя. Ама ако имаш предвид ГЕРБ, ми да я губят, кво ми дреме? После ще дойде някой БСП-ар в комплект с ДПС-ар... и Атака за цвят. Аз ще се оправя не съм умен и красив ще оцелея. Вие да му мислите

  Мисълта ми беше, че електората е съставен от нехомогенни части. Една огромна част са бюроподпирачи и фуражки и който не се съобразява с тях, няма начин да се закрепи на власт. Пък вие си разтягайте локуми.

 56. 56 Профил на _ninja_
  _ninja_
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Да питам плюещите, дали случайно не са от ония замогнали се българи, които на 100% си почиват навън?
  Да, сигурен бях, че на "тях" ред не име е необходим.

  https://www.tapatalk.com/groups/daciaforum/index.php
 57. 57 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#53] от "Darth Plagueis":

  Както живея зимата, когато няма комари

 58. 58 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 639 Весело

  Да им върнат старите соцуниформи. Те и без това са си милиционери!

 59. 59 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 586 Неутрално

  То скоро МВР няма да има, тъй че все тая какъв е закона. Пълната липса на кадрова политика накрая ще остави в МВР само каките-операторки на 112 и тия в паспортните служби и деловодствата.
  Отпадането на тия текстове явно е последен опит да се задържи поне част от тия, дето все още знаят и могат. Защото тия, дето се назначават последните години на две магарета сламата не могат да разделят. Което си е нормално - кой млад мъж, не съвсем глупав, със спортни навици, сравнително образован ще се хване да работи патрулен за 650лв.?

 60. 60 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4400 Гневно

  Поредното срамно изпълнение от ГЕРБ!!!!Докога ще "галите с перце" ченгетата у нас г-да/другари/ управляващи?!

 61. 61 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 858 Любопитно

  милицията трябва да работи за партията не за хората....звучи познато а???

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 62. 62 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Надявам се административните функции (издаване на документи и т.н.) да се отделят от силовите и това наистина да остане до края и да не отпадне по-нататък.

  НО.

  Не може нов бардак със стари курви. А има много такива на ключови постове завещани от тоталитарният режим, когато се ценеше некомпетентността, простотията и послушанието.
  Тези единици хора на високи постове отравят цялата система, обезверяват хората, унищожават работната етика на подчинените си и са като едно голяма миризливо л**но в кацата с меда. Тези хора трябва да бъдат изолирани от системата възможно най-бързо. Ако останат на ключови позиции ще продължат да вмирисват всичко, а на хората в униформа гражданите да гледат като кърджалии и биячи. Това обезверяваи деморализира.

  Дано м-р Бъчварова да се реши да рискува стабилността и да ги махне тези ръководители.

 63. 63 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 858 Весело

  До коментар [#62] от "dggm":

  бъчварова да рискува? майтапиш ли се...какво кога е зависело от нея че да рискува...наивни разсъждения

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5787 Неутрално

  Спазва се повелята на Б. Борисов - стабилност и само стабилност. Значи да се стои на дъното (там е най-стабилно) никакво катерене нагоре

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 65. 65 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 451 Неутрално

  И какво получава обществото срещу тези 20 заплати?Жалки униформени човечета чудещи се от кой да вземат рушвет и в кои храсти да се скатаят...Проститутки с униформи!

 66. 66 Профил на batgoiko
  batgoiko
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Злобеете ли, злобеете ли наркомани долни... пак ще лапате полицейския

 67. 67 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 858 Разстроено

  но че хората са доста прости е ясно,плюят по обикновения униформен все едно че той определя правилата...вижте ми подписа...за съжаление

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 68. 68 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 506 Неутрално

  То от реформи на остана време за работа.
  До коментар [#58] от "Nimart":

  Милиционерите са получавали по 12 заплати а полицаите сеги по 20.

 69. 69 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Според една статия (http://trud.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/) коефициента на интелигентност на новопостъпващите полицаи е около и под IQ 75 (който не знае какво означава това да ползва за справка Google). Ако на някой му се виждат много "социалните придобивки" на полицаите да отиде при тях (ще го вземат веднага). Но ми се струва че желаещи няма да има (освен ако не са с близко до приемното ниво на IQ). Дами и господа, едва ли ще намерите желаещ да работи при такива условия за такива пари и "социални придобивки" освен ако не е изключително глупав. Отчайващото в случая е че само още по-глупави хора могат да мислят че това ще се случи.

  И в морето ми е до колене .....................
 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  До коментар [#69] от "БГА Балкан":

  Супер. А тия хора матряла ги направи управляващи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 629 Неутрално

  И въпреки излагацията с имитацията на реформи, мнозинството в ГЕРБ явно ни смятат за интелигентно стадо - дори и магаре да предложат за президент убедено си вярват, че ще го изберем. Дали пак "стадото" няма да вземе да се реформира и този път да ги бламира?

 72. 72 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#41] от "niakoi_si":

  Това са само глупави оправдания де не се прави нищо.
  Като не знаят как да решават проблеми (или по-лошото не искат) ДА СИ ХОДЯТ.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 73. 73 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#72] от "Морски":

  Ами като спечелите изборите вие, те ще си ходят, а вие ще правите... НЕЩО.

 74. 74 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#73] от "niakoi_si":

  Аз съм си само гласоподавател, обаче като гледам май и доста от управляващите трябваше да си останат такива е на да се занимават с ресори от които нищо не разбират.
  Или според теб Бъчварова е компетентен МВР министър???

  То и на децата е вече ясно, че Бойко си назначава навсякъде жени щото те си го слушкат и нямат его като неговото.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 75. 75 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#74] от "Морски":

  Политиците за това са политици, защото като експерти не ги бива. Експертите изкарват достатъчно пари за да си губят времето с политика.

  Бъчварова е просто поредния министър. България никога не е имал читав министър на тоя пост от 89 година насам. Да не би Богомил Бонев, Мимито, Румен Петков да са били по-добре?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK