Цитат на деня: Не дължите нищо на днешна Русия

Цитат на деня: Не дължите нищо на днешна Русия

© Юлия Лазарова"Отношението ви с Русия не трябва да се определя от историята, още по-малко от подменена и осакатена история, а от вашите интереси и ценностите ви. Днес няма място за признание по отношение на сегашна Русия, на която не дължите нищо – нито вашата свобода през 1878 г., нито вашето потисничество през 1994 г."


Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан по време на финалната си лекция пред Атлантическия клуб.


Дипломатът допълни: "Но имате дълг към руските, финландските, полските, украинските, естонските войници, загинали за вас по времето на Руско-турската освободителна война" Той каза още, че не съществува вечна дружба между народи и държави, а отношенията между държавите са основани на интереси, но и на споделени ценности.
Мандатът на дипломата изтича и той напуска страната, а днешната му лекция беше определена от Соломон Паси като "ябълковата реч" заради популярната реплика на посланика, че в българската съдебна система има "гнили ябълки".


Четете по-късно в "Дневник" какво още каза посланик Дьо Кабан.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK