Депутатът Александър Методиев-Бат Сали се изправя пред съда

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен като бат Сали

© Георги Кожухаров

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен като бат СалиНародният представител от ДПС Александър Методиев, известен с прякора си Бат Сали, ще се изправи пред съда за хулиганство и противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си. Това стана след като прокуратурата днес внесе в съда обвинителен акт срещу депутата, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.


На 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на Методиев. То бе по повод събития от 1 май тази година, когато около 16.10 часа, управлявайки лек автомобил, Методиев влязъл в Костенец.


На място, забранено за изпреварване, той извършил непозволена маневра – т. нар. "тройно изпреварване". Намиращ се в този район полицейски служител незабавно му сигнализирал със стоп–палка да спре. Вместо да спре, Методиев помахал с ръка на полицая, увеличил скоростта си на движение и подминал.
"С тези си действия обвиняемият съзнателно и противозаконно попречил на полицейския служител да изпълни служебните си задължения, а именно да го спре и да му състави акт за установяване на административно нарушение", пише е съобщението. В него се уточнява още, че служителите на МВР били облечени с полицейски униформи, носели светлоотразителни жилетки с надпис "Полиция", а служебният им автомобил бил с отличителни полицейски знаци и надписи, т.е. депутатът е могъл да възприеме, че става въпрос за органи на властта.


Десет минути по-късно полицаите спрели за проверка микробус, в който пътували седем души. Катаджиите поискали документите им за самоличност и тъй като единият от тях нямал такъв, единият от полицаите започнал да му съставя акт.


Спътниците на нарушителя настоявали да не бъде съставян такъв, а един от тях се обадил по телефона на Методиев.


Тогава Бат Сали обърнал колата си и се върнал към мястото, където полицаите съставяли акта. Междувременно той се обадил на началника на районното управление в града и го информирал, че негови подчинени служители са спрели микробус с футболисти от футболния отбор на ромите от Самоков и че съставят акт на един от тях.


Полицейският началник му обяснил, че катаджиите си вършат работата и го помолил да продължи по пътя си и да не нарушава обществения ред. Малко след това Александър Методиев пристигнал при полицейските служители, приближил се до този, който съставял акта и "назидателно и на висок тон започнал да пита и да иска обяснение защо съставят актове на "неговите хора", се разбира от съобщението на прокуратурата.


Той извадил картата си на народен представител и започнал да я размахва пред полицаите, като показно и заплашително афиширал пред тях качеството си на депутат. Освен това Методиев наредил на нарушителя да не го подписва.


"Размахвайки картата си на народен представител, Александър Методиев на няколко пъти изпускал картата и документите си на земята, след което ги събирал, говорел провлачено и лъхал на алкохол." е посочено в обвинителния акт. След като разбрал, че няма да успее да възпрепятства полицаите да съставят акт, той се ядосал още повече, започнал да се държи с тях арогантно и неуважително. Викайки поискал от служителите на МВР отчет за цялостната дейност през дежурството, както и всички съставени от тях актове. Полицаите му отказали, като му обяснили, че има съответен ред за това. Методиев отправил заплаха към полицейските служители, като им казал, че "ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни".


Малко след това бат Сали си тръгнал с колата, с която дошъл, последван от хората, спрени за проверка. Преди да си тръгне, той отново се обадил на полицейския началник като заявил, че е констатирал нарушения на неговите подчинени и че отказвали да му докладват какви произшествия имало. Началникът отново го помолил да не нарушава обществения ред и да остави полицаите да си вършат работата, а Методиев грубо му заявил: "Нема кво да ми се молиш." На същия ден, както и на следващия ден, Бт Сали продължил настоятелно да звъни на началника на районното управление в Костенец без успех.


Спрямо Александър Методиев е с взета мярка за неотклонение "Подписка".


Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Само като му видиш пиянската мутра.....и му даваш 5 години, лявото крило, втори етаж, шефа е строг, но справедлив !!!!!

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Гневно

  Нагъл индивид, а "...Полицейския началник повторно го помолил да не нарушава общ. ред"!?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 3. 3 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 942 Неутрално

  да видим как работи нашата система в този случай. Само заради скандала трябва да напусне Народното Събрание

 4. 4 Профил на ksy541070034
  ksy541070034
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Нашият "независим" съд вероятне ще го пусне на свобода,за да продължи да краде ток.

 5. 5 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Какво доживя България- неграмотен мазен циганин да казва на полицията как да си върши работата!?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 6. 6 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 880 Неутрално

  За ареста на кмета на ДСБ имате ли намерение да пишете?
  Или не е важно?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 7. 7 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 311 Разстроено

  Добре дошли в Абсурдистан!

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Дали ще има изненадАни, ако излезе невинен ???

 9. 9 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 827 Любопитно

  Възпрепятстване ?
  Тинтири-минтири !
  А за кражбите/ няколко десетилетия/ на ток със съдействието на ЧЕЗ,община,милиция и държава в Самоков от така нареченото "енерго на Пиже" /всъщност на Методиев/ ?
  Кога ?
  Всъщност циганите у Самоков почнаха ли да плащат ток , че нещо нищо не се чува по тоя въпрос?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 10. 10 Профил на kikiriki01
  kikiriki01
  Рейтинг: 213 Неутрално

  БРАВО НА НАчАЛСТВОТО В КОСТЕНЕЦ.
  РЕСПЕКТ

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Пробация ли пак. Или един наглец поне ще осъдите , на каквото трябва.

 12. 12 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Гневно

  Народният представител от ДПС Александър Методиев, известен с прякора си Бат Сали, всъщност е цигански представител, носещ гласове на този, който плати повече!!!!

 13. 13 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  С това дело май искат да замажат
  очите на обществото за далаверите
  с тока и др. !!!

 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  А Пиже ще дойде ли да му държи ръката за кураж

 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1891 Весело
 16. 16 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 470 Неутрално

  " Началникът отново го помолил да не нарушава обществения ред и да остави полицаите да си вършат работата, а Методиев грубо му заявил: "Нема кво да ми се молиш."

  И,това "чудо",е народен представител?!!?Законотворец?!.....................................
  Един председател на парламентарно представена партия, прави какви ли не чудесии и простотии,този също,а и колко други,подобни на този,"народен представител",правиха всякакви безобразия и.....нищо!!!Как,изобщо може да се гласува за подобно същество?!?Кебапчета,пари,обещания за постове и службички,и пр.,и пр. атрибути на българския,избирателен процес,това е ясно,но все пак,все пак....трябва да има някакъв,здрав разум,поне капчица да е останала у избиращите,за да разберат,че това не води до никъде! "Бат Сали"-законотворец?!?Стига,бе...

 17. 17 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Сега съдът като му тресне една глоба от 50 лева- да видим ще прави ли пак така!

  Извън майтапа- забелязвам една тенденция- "четвъртата власт" стана първа. Имам съвсем основателни съмнения, че ако този случай не беше раздухан от журналистите- нямаше да има дори 50 лева глоба. А може би полицаите щяха да бъдат принудени да целуват ръка на ромския патриот...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 18. 18 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 660 Гневно

  Само не разбрах защо след като очевидно е лъхал на алкохол, полицаите са го пуснали отново да се качи да шофира. Луд късмет е, че не е убил някой след това пиян.

  @)----,--'--
 19. 19 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Най после е събрал парите!

 20. 20 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Е, как ти не си ли я виждал вече?!До коментар [#3] от "Eisbär":

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK