Френският посланик: Ако емигрирате, оставяте страната си на Пеевски

Френският посланик: Ако емигрирате, оставяте страната си на Пеевски

© Юлия Лазарова"Превратностите на 2015 г. до провала на конституционната реформа, доказаха, че съпротивата е все още много силна и че лагерът на статуквото победи отново."


Това заяви посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан в прощалната си реч пред Атлантическия клуб на тема "Равносметка на мисията и надеждите ми за България".


"Не съм преставал да казвам на младите българи, с които се срещах, които живеят в България сега и много от които споделяха с мен колебанието си да заминат в чужбина, че ако емигрират, ще оставят страната си на Пеевски. България не заслужава ли повече от това, по-добро от това?"
За сегашното състояние на страната


"Липсата на изследване, разбиране, изучаване на реалността на комунизма впримчва България в неблагосъстоянието ѝ.


Тази липса, която позволява на ръководителите на социалистическа партия да поставят цветя на паметника на най-отявления диктатор, който страната ви е имала от Освобождението насам, любезно усмихвайки се пред посланиците на ЕС, малко изненадани от този скандален жест.


Тази липса, която позволява на избягали банкери и на други, които скоро може и те да избягат, да направят състояние на гърба на данъкоплатците, на които оставят дългове от милиарди левове и да не виждат никаква нередност в това.


Тази липса, която позволява на прокурори да изпращат празни преписки за тези от политиците, които са заловени на местопрестъплението, за да са сигурни, че няма да бъдат осъдени.


Тази липса, която позволява на политически партии да избират начело на службите за сигурност млад олигарх на 33 години, чието единствено качество за упражняването на тази професия е, че е верен на бивш член на държавната сигурност.


Тази липса, която позволява на националистически лидер да възхвалява окупацията на Крим от Русия, тъй като историята, която му е била преподавана, както и на цялото му поколение, е била подменена, за да бъде внушено, че България е била освободена от съветските войски през 1944 г. и че България трябва да бъде васал на Съветския съюз."


За скандала "Белведере"


"Мандатът ми бе белязан от неочаквано събитие, както обикновено се получава с мандата на всеки посланик, въпреки опитите ни да предвидим и планираме, се изправяме пред непредвидими обстоятелства. В моя случай това бе опитът да се предизвика фалит на предприятието "Белведере", като за тази цел се използва съдебната система. Делото е добре известно и няма да се спирам пространно на него.


Само ще кажа за последен път на всички тези, които мислеха, че казаното от мен не е дипломатично. От една страна, че, бидейки дипломат от 25 години, знам много добре кое е дипломатично и кое - не. И от друга страна, че скандалът произтече не от това, което казах по отношение на съдебната система по принцип или замесената в скандала съдийка, а от това, че всичко това бе вярно и известно на всички. Да, вярно е, че не е в прерогативите на един посланик да казва, че даден съдия е корумпиран, но е още по-малко допустимо държава - членка на Европейския съюз, да позволи съществуването на такова поведение години наред без каквато и да била санкция. Случилото се след това доказа, че съм бил прав, а именно защото "Белведере" си върна дъщерните дружества, а съдия Ченалова бе уволнена от съдебната система. Изключително малко е, тъй като дори не ѝ беше предявено обвинение и никой друг не беше наказан въпреки записите на разговорите между съдия Ченалова и тогавашната председателка на СГС, които предизвикаха интерес у всички с изключение естествено на уличените поименно в тези записи лица."


За разширяването на Европейския съюз


"Нашият Европейски съюз е, и това е както негово богатство, така и негова слабост, изключително многообразен. Прекалено многообразен, казват тези, които мислят, че не е трябвало да бъде разширяван. Обратно, аз мисля, че разширяването на ЕС беше историческа и политическа потребност. Трябва да работим, за да сближим европейските народи, за да се породи по-бързо чувството на принадлежност към общото политическо пространство и че имаме следователно обща съдба въпреки различните ни истории, вероизповедания, нрави, обичаи и езици."


За комунистическите режими и техните последици


"Автократичните режими искат най-напред да подчинят правосъдието, за да господства политиката. Предпоставки за такова поведение виждаме в някои държави близо до България, които впрочем доста ни притесняват. Защото само демокрацията гарантира, че посредством справедливостта може да се опази мирът между гражданите."


"Комунизмът като идеология претендира, че ликвидира конфликтите, че ги премахва. Такава е крайната му цел, или поне така са твърдели Маркс и Ленин, чиито безвкусни статии и хиляди пъти копирани портрети е трябвало задължително да украсяват пощите, офисите и училищата в цяла, уж Народна, България. Тъй като конфликтът е вътрешно присъщ на отношенията между хората, би било проява на слабоумие да се твърди, че може да се ликвидира конфликтността. Слабоумие, което само по себе си, не е сериозен проблем, стига да не е на власт."


"Тъй като преходът бе овладян от бившите от системата, не можеше да бъде възможно създаване на комисия за установяване на истината и отговорността за престъпленията на покойния режим. Защото да се признае, че режимът е извършил престъпления, означава да се търсят отговорните за тези престъпления.

Слабоумие, което само по себе си, не е сериозен проблем, стига да не е на власт.
Един режим не съществува без служители, кадри, ръководители, които да налагат и да изпълняват дейности. Няма ли престъпления, няма и престъпници, няма и отговорност, която да бъде търсена и която да бъде намирана. Затова трябваше да се забрави, отрече, мълчи, да се онемее по отношение на естественото на режима и най-вече да се не се търси."


За отношенията на посланик Дьо Кабан със собствениците на "Икономедиа"


На въпрос от медиа (задаващата въпроса не се представи от коя медиа е - бел. ред.) дали е ходил на семейни вечери със семейство Прокопиеви (Иво Прокопиев е издател на "Икономедиа", част от която е "Дневник", а съпругата му - Галя Прокопиева, е изпълнителен директор на "Икономедиа"), посланик Дьо Кабан отговори:


"Аз съм ги поканил веднъж за един обяд с много журналисти, включително и моя голям приятел Петьо Блъсков, и мисля, че тази информация, която той казва след това в неподписани статии на неговия много хубав жълт "Труд", тази информация, че сме много близки приятели, е толкова фалшива, колкото да кажа, че аз съм много близък до господин Блъсков. Иначе да ви кажа, да ви припомня един български израз, който много ми харесва и научих преди доста години: "Когато казват, че твоята дъщеря или твоята сестра е проститутка, след това иди да изясниш, че нямаш сестра."


"Мисля, че би било по-добре да си зададете въпроса дали това, каквото сте питала, е информация или само лъжа, клюка. И дори да е така, толкова интересно ли е? Не."

Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Ако не заминем, оставяме себе си на Пеевски.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Почитания за цитата в заглавието!

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  На Пеевски и циганите, които вие не искате и ги връщате в България.

 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  Па тя и сега си е негова и на другия Клан на Борисов

 6. 6 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Добре казано, но матряла се вълнува от бай брадър, фикито и т.н.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 7. 7 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Тук вече съм съгласен с посланика. Обаче във време на демокрации как да си разчистиш сметките с такива като Пеевски като всичко е завзето от тях. Не може с преврат, не може с гражданска война.... как?! Всичко ще бъде обявеноза анти евро ценостите. Без кръв не става. Французите така проведоха техните си революции, като кръцнаха една две краслки зелки, че единият от тях се беше помислил за слънце досущ като нашият пощенски гълъб..

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 8. 8 Профил на Катерина Стоева
  Катерина Стоева
  Рейтинг: 388 Весело

  всички, които псуват и кълнат посланика, си приличат по едно - готови са да целуват навсякъде руския посланик.

 9. 9 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 646 Весело

  Да, но животът е твърде кратък, за да го губиш в напразни опити да промениш системата. То поне да имаше шансове за успех. А у нас няма. Мнозинството гласува за ББ. Надежда всяка тука забравете

 10. 10 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 630 Любопитно

  Гусин Френски,

  Ама ние това много добре го знаем!

  Но с 400 евро средна заплата за страната, как ве гусин Посланик да живеят и творят младите У нас? Как?

  В Белгия, афганите ''бежанци'' кльопат по 800 еврака на месец и по цел ден си размотават белите ЧАРШАФИ из големите белгийски градове

  У нас за 500 евро в СОФИЯ - ЖИВ ЩЕ ТЕ ОДЕРАТ

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 12. 12 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  Дьо Кабан клати на 2-та Клана "стабилността"

 13. 13 Профил на don_123
  don_123
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Ние сме толкова апатични към политическите събития,че ако утре ИДИЛ ни нападне повечето от българите дори няма да забележат.А дали е Пеевски,Борисов или клана на пенсионерите от БСП е все тая.

 14. 14 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Големият проблем на този френски посланик беше ниският му морал - говореше против корупция и едни олигарси, а постоянно обслужваше други олигарски (няма да споменавам име, защото тук ще ме баннат).

  Освен това така влоши френско-българските отношения, че самата Франция сега го праща в трета глуха - Централна Африка. Нека там дава акъл в техния Шератон.

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  По-скоро младите българи се надяват, че като имигрират, Пеевски просто няма да има от кого да краде. Защото скоро и държава няма да има.

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Неутрално

  Много силен посланик, направил за България повече от много от сегашните ни политици...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  Френският посланик заслужава дълбок поклон. Колко хора в България са готови да кажат това, което казва той. А то е голата истина.

 18. 18 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Не виждам какво толкова има в б-я, че да си заслужава човек да пропилее активните си години в борба за нея.

  Когато тя на нас, тогава и ние на нея..

 19. 19 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Защо няма български политик, който наистина да държи за справедливост, истина, откритост когато става въпрос за комунизма?
  Дори Радан не си позволява да говори това което изрече днес посланика.

 20. 20 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 969 Неутрално

  икономически скачен съд - хората винаги ще ходят там където:

  - живеят добре и спокойно
  - бачкат малко или хич не
  - получават много без усилия

  Евроатлантида
 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Концепцията на ДС за посткомунизма не предвиждаше емиграция. Материалът трябваше да си стои за употреба по предназначение. Мъжете - като алкохолици, наркомани, дилъри и др. видове дребни и средни престъпници. Жените - като проститиутки за износ в Италия, Франция, Испания, Холандия и др., където да ощастливяват мераклиите от цяла Европа и да пълнят кесиите на ДС-господарите си. Колкото по-близо е една държава до Русия, в толкова по-голяма степен този план успя да се реализира.

 22. 22 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  А пък Баце заяви: "Бокова остава българският кандидат за ООН".
  Открийте разликите.
  Един французин се оказа много по-голям приятел на България и истински българофил от собственият ни, с извинение, министър председател!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 23. 23 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  Абе вие се напълнихте с бурки, талибани и правоверни мюсюлмани, та сега се загрижихте за християнския български народ. Почвам да се съмнявам в искреността на принципа ви за свобода, братство и равенство!!!!

 24. 24 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  РЕСПЕКТ към френския посланник ! ! ! А на нас дупе да ни е яко , ако не изгоним Доган с Пеевски и ген.Гоцев .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 25. 25 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#17:"Роси"]Френският посланик заслужава дълбок поклон[/quote]

  Ходи му се кланяй тогава. Типично като за почти всеки 2-3 ти българин - обожава чуждопоклонничеството.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 26. 26 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#14] от "12345":

  Ти след посланничество на мосю Кабан в България, къде искаш да го пратят да продължи службата?

  Посланник в САЩ или може би в Китай?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 27. 27 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Поредната западно европейска наглост. Еми нали точно менторите и кукловодите на Пеевски изнесоха парите на България изпраха ги в западни банки и ги върнаха от офшорки и си напазаруваха почти всички сектори на българската икономика. И всичко това под носа ви. Само не ми казвай, че западните служби не са знаели за този грабеж над българските граждани!? Този защо се прави на улав!? Еми след като това го позволихте да стане, защо се учудва г-на, че си имаме Пеевски, Про-копиев, Златев, Ганчев, Дончев и още куп олигарси!? Този резултат е съвсем закономерен след 25 години разрушаване и крадене на България. Последният пример е Спас Русев, който купи БТК, защо не го арестуваха в Лондон да го питат откъде са му парите и да ги докаже!?

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 28. 28 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "Thracian":
  [quote#7:"Thracian"]. Без кръв не става.[/quote]

  Всъщност, става. Достатъчно е русофилските слуги да спрете да опорочавате всеки един простест и инициатива, лъжейки обикновените хора, че протестиращите са платени, "протестъри", "соросоиди", и т.н. Не щем от вас да участвате - искаме да не пречите. Един единствен път го направихте: явно Пеевски беше достатъчно нелицеприятен образ, че не можахте да компрометирате протестите и те успяха без кръв, забележи. Оттам нататък, и преди, и след това, успяхте да превърнете думичките "умни", "красиви" и "демокрация" в нещо обидно; Христо Иванов е платен протестър и Пинокио; Радан Кънев е "Рада Дълбоката" и т.н. и т.н.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#25] от "Thracian":

  Тавагишч, поклони толька на пасоля.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 31. 31 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  " Да, вярно е, че не е в прерогативите на един посланик да казва, че даден съдия е корумпиран, но е още по-малко допустимо държава членка на Европейския съюз да позволи съществуването на такова поведение години наред без каквато и да била санкция."

  Прав сте, господин Посланик! Всички от управляващата клика са ни чули, ни видяли. Така продължава потъването ни, без да им правят впечатление протестите, идеите за промяна на статуквото. Скандал замита скандала.
  Управление и опозиция работят за една цел - за лично облагодетелстване!
  За това сме на опашката в Европейския съюз!
  Ще ни липсва трезвата преценка, честните Ви думи!

 32. 32 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 849 Неутрално

  А ако не емигрираме оставаме роби на Пеевски!

 33. 33 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#28:"stupid_american"]Достатъчно е русофилските слуги[/quote]

  Достатъчно пич. Припознал си се. Може да си мислиш каквото искаш за мен (толкова ти е капацитета явно). Аз чужди задници не целувам за разлика от теб.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 34. 34 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Мусю дьо Кабан, оставете тази пуста кариера! Оставете това пусто Буркино Фасо! Не заминавайте, не ни оставяйте сами с Пеефски. какво ще правим без вас и вашия изтънчен нос, кой ще надушва гнилите работи и ще ни ги посочва?

  nègre littéraire
 35. 35 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Гневно

  Кой луд ще се занимава да подрежда един изтърбушен руски кенеф като настоящата българска държава?!

  Може би за да повиши местния стандарт и по този начин днешните пенсионери, на които дължим текущото състояние да богатеят с европейски пенсии?? Или за да има повече за крадене от любимите на същите пенсионери комунисти и техните ченгета?

  Еми не, благодаря съм!

 36. 36 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#29:"4ort"]Тавагишч, поклони толька на пасоля. [/quote]

  кО? нЕ!

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 37. 37 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8208 Весело

  Сакън, не ни оставяй на Пеевски, мосю Кабане ....!!!

  [email protected]
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 39. 39 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#30:"bohr"]Та даже и учебниците за децата пренастройстват според тази теория![/quote]

  Я бягай от тука с твоите 'учебници' и фалшивата ти история писана от окупатори!

  Като много искаш бъди роб, ние свободните хора имаме право на избор и да кажем НЕ на грабежа. Който има поне малко себеуважение следва да се грижи за себе си и своето семейство, което по никакъв начин не кореспондира с днешния начин на живот в б-я.

 40. 40 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 527 Гневно

  Дьо Кабан казва всичко онова, което ние го знаем, но мръсните ни продажни безродни политици не смеят да го кажат! Чест и почитания на този посланик! Аз знам, че сега лафканите русофилистици ще наскачат и заговорят за някаква си там дипломатическа етика и как посланик нямал право да се меси във вътрешните работи (като междувременно забравят приказките на кобилата Лавровчик за това как България и Албания имали план да разделят Македония?!?!), НО Е ВАЖНО ТИЯ ИЗРОДИ ДА БЪДАТ ИГНОРИРАНИ, И ЗАПРАТЕНИ ТАМ, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО - НА РУБЛАДЖИЙСКОТО БУНИЩЕ!

  Every cradle is a grave.
 41. 41 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До някое време Мосьо ми беше симпатичен, но тук се взел прекалено насериозно ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 42. 42 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#7] от "Thracian":

  Да бе, французи, революции... и затова сега Марсилия е превзета тотално от мафия, а Саркози и Ширак ги разледваха за търговия с влияние... не че съда стигна до някъде де ....

  Отделно, че емигрантите са им се качили на главата, профсъюзите вилнеят как си искат...

  Франция е такава тенджера под налягане... България поне капак няма, парата излиза свободно

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3849 Весело

  До коментар [#1] от "lechevalier":

  Браво! ++++

  klimentm
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 45. 45 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Неутрално

  [quote#38:"bohr"]Ами преборете се за свободата си! Навремето бяхте много активни с "кой не скача е червен"! [/quote]

  На времето беше важно да се скача против червените за да се отворят границите и всички недоволни да могат да се махнат без да ги застрелят 'патриотично' в гърба - това и стана.

  Няма недоволни освен вече усещащите се какво са причинили червени гьонсурати и техните тамагочита-гласоподаватели.

 46. 46 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1014 Гневно

  Аз пък се чувствам лееекичко натъжен и унизен, че МОЯТА държава ,позволява такива - едни исказвания от един ,все пак ЧУЖД посланник!!!
  Дьо Кабан -дьо Табан ...Все тая ...Много си позволява тоя синковец....Да не би да е сайбия/тур.- собственик/ в България?!?!

  Не ме разбирайте погрешно...И на мен ''Шиши'' ми ДЪЛБОКО неприятен.

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 47. 47 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Мосюто съвсем изперка на изпроводяк......

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 48. 48 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#44] от "bohr":

  Ти недей се вълнува толкова за моя хал, вижте се вие каква я свършихте последните 20на години.

  Браво, сигурно сте горди със своите провали.

 49. 49 Профил на bcbg
  bcbg
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#21] от "cinik":

  Вие ги изкарахте ДС някакви страхотни планификатори и стратеги. А си бяха абсолютни смешници и некадърници. Нищо никога не са придвиждали, те към 87-88 такова шубе браха че ще ги колят и бесят, абсурдно е да се мисли че такива празноглавци са предвидили какво ще стане след 89-та. Разбира се, силните на деня си останаха силни на деня, но така е навсякъде - утре и феодализма да върнат в България, пак същите муцуни ще са на горните етажи. Днес у нас всеки за щяло и нещяло говори за ДС, явно е много удобно на някои да се обвинява една изчезнала структура с неясни контури. Тоя или оня били бивши от ДС, и какво ? Ако имахме Гестапо същите индивиди пак щяха да са бивши от там.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Пичът отива в Буркина Фасо. Всичко това говори, че Франция го понижава и се дистанцира от действията му в България. От една страна това е неприятно, защото посланика казваше самата истина. От друго може да се приеме, че го е направил конкретно за тази фирма получавайки някакви облаги, а не от принципни съображения.
  Фактите са - посланика отива в Африка, а Пеевски и Цацата продължават да дърпат конците в съдебната система.

 53. 53 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Ама за чий ми е да спасявам пияндурници и чалгаджии и да си рискувам живота? То тия дето са за колене и за които такива като Боцко и Пеевски са само маши първи се махнаха от България и дърпат конците от Цюрих, Лондон или Йоханесбург.
  До коментар [#38] от "bohr":

 54. 54 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Любопитно

  До коментар [#50] от "bohr":

  Все ми е тая какво мислите ти и Кабан.

  Разбирам лично твоето безсилие и злоба, но няма как да спреш хората да емигрират и да дойдат да ти изкарат една по-достойна пенсия за да си пътуваш на стари години по широкия бял Западен Свят.

 55. 55 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 715 Гневно

  Звучи ми някак нагло този призив на французина. Бих го попитала, дали т.нар. Велики сили не знаеха какво ще се случи, какво се случва в страните от източна Европа, които и неговите хора подариха на сатрапа Сталин и болната му уродлива идеология превърнала всички нас в опитни мишки!?
  Защо бе г-н посланик не подкрепихте Пражката пролет и събитията в Чехия през 60-те години???

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 56. 56 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#45] от "minuva4a":

  Е па 97-ма народа вкара пишман демократите в НС с над 50%, имаха и президент и гл. прокурор и НС и премиер. И какво стана!? След 4 години мъдро управление цялата икономика беше дадена в ръцете на ДС и поставените им лица. Апропо точно тогава и собственика на този сайт получи апетитна хапка от държавната баница. И българският народ си каза, а бе чакай бе нали тези ги избрахме точно за да вкарат крадливите комунисти в затвора, а те взеха, че им подариха за жълти стотинки цялата икономика. И от над 50% днес тези пишман демократи имат 2-3% при 50% гласуващи и затова им трябват Куневици и Корамнци, че да прескочат 4%-та бариера за НС.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 57. 57 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 465 Весело

  [quote#49:"bcbg"]Вие ги изкарахте ДС някакви страхотни планификатори и стратеги. А си бяха абсолютни смешници и некадърници.[/quote]

  Шттттт. Не разваляй опорката сега. И без това в този форум 98% са лапета, дето са чували за ДС само от дядовците си и следват опорките на 2-3 шамана, които самите те са деца на ченгета и първи комунисти

  nègre littéraire
 58. 58 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Доста трудно може да се измисли по-добро изречение, което да мотивира хората да останат в България

 59. 59 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 715 Неутрално

  [quote#49:"bcbg"]
  Вие ги изкарахте ДС някакви страхотни планификатори и стратеги.[/quote]
  Пише се "стратеЗи", а думата "планификатори" явно само ти си я знаеш...Или си на 75, или на 15.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 60. 60 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 465 Весело

  До коментар [#21] от "cinik":

  Къде я прочете тази концепция? да нямаш твоя монография по въпроса?

  nègre littéraire
 61. 61 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#56] от "Зарзават":

  Съгласен съм с по-голямата част от доводите, но все пак държа, че беше важно да се направят макар и козметични промени за да се отворят границите и хората да могат свободно да напуснат тази нещастна територия наречена б-я.

  Както казват някои - колелото на историята се върти и нищо чудно някой ден 'децата да се върнат' в родината.

  Въпроса е дали и кой ще ги дочака тук?

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 63. 63 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  Преди 26 години имах надежда, мислех че комунистите случайно спечелиха първите за 50 години свободни избори, после разбрах че изобщо не е случайно. България е обречена на съществуване подобно на днешното, особенности на народопсихологията.
  Който има сили и средства нека прочете есето на Ст. Михайловски " Политически и философски трактат"писано е много отдавна но е актуално и днес с още по голяма сила, защото нямаме абсолютно никакво оправдание за ставащото с нас!

  klimentm
 64. 64 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 282 Весело

  До коментар [#62] от "bohr":

  На нито дума не ти вярвам, ако се съди по мненията ти не си отишъл по-далече от Мало Конаре.

  Стой си плътно в бегето и инвестирай в местната икономика с надеждата да ти вдигнат пенсията с още няколко левчета.

  Нали си голям русофил, марш в проспериращия руски свят!

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  [quote#9:"znayko84"]Да, но животът е твърде кратък, за да го губиш в напразни опити да промениш системата. [/quote]
  Да, но животът е много кратък, за да не правиш никакви опити за промяна на системата. И ти го доказваш с участието си тук – това е твоят опит, нали?

 66. 66 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#56] от "Зарзават":
  Ами това ни е проблема:


  [quote#56:"Зарзават"] И българският народ си каза, а бе чакай бе нали тези ги избрахме точно за да вкарат крадливите комунисти в затвора, а те взеха, че им подариха за жълти стотинки цялата икономика. [/quote]

  Всъщност едни медии, за които се оказа че са филиал на бившата ДС, подсказаха на народа следното: абе не гледайте това, че ийономиката дръпна яко напред и че заплатите и пенсиите нарастват яко. Не гледайте, че визите отпаднаха, че оня зъл Костов се озъби и на Русия и на САЩ за Косово...Вие гледайте продадените предприятия за жълти стотинки, но не гледайте дълговете им...И народа се върза и го докара до безумието цар-премиер, комуняга-президент и шеф на МВР-митра...

 67. 67 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#63] от "klimentm":

  Прав си! Комунистите са виновни. Преди тях турското робство. Преди тях Аспарух, че се е спрял тука. Абе изобщо, винаги сме прецакани. Как само на нас се случва?

  nègre littéraire
 68. 68 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3849 Весело

  До коментар [#62] от "bohr":

  Забележително! Ти си екзактен пример защо България ще бъде винаги такава каквато е!

  klimentm
 69. 69 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3849 Весело

  До коментар [#67] от "Кристалин Боков-Гутерьев":

  Не си чел внимателно, ние сами сме си виновни, останалото са детски оправдания!

  klimentm
 70. 70 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  [quote#33:"Thracian"]. Аз чужди задници не целувам за разлика от теб.[/quote]

  Знаем знаем, само свои руски...

  Имало едно време ссср...
 71. 71 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Доста противоречив посланик бе дьо Кабан. Много истини казваше, но и доста се бъркаше там, където не му е работата. Навярно заради това следващото му назначение е в Буркина Фаса. И прилича повече на заточение...Не в Сибир, а в Сахара

 72. 72 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 465 Весело

  До коментар [#69] от "klimentm":

  Абе, ни ми казвай как съм чел. Комунистите и ДС са виновни. Е, и мусюто горе много добре го е казал. Дю Кабан е от най-големите спецове по комунизма, които са наминавалали по тези земи, и много добре е разяснил на аборигентите, колко гнил строй е той и колко лошо мирише.

  nègre littéraire
 73. 73 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  "Липсата на изследване, разбиране, изучаване на реалността на комунизма впримчва България в неблагосъстоянието ѝ."Ами така е.И сега комуниста Боко избира комуниста Бокова.

 74. 74 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Все повече се възхищавам от френския посланик! Всичко най- хубаво, г-н посланик!
  А, форумните червенотиквеничковчета да продължават да скачат като шимпанзета по клавиатурите...

 75. 75 Профил на bcbg
  bcbg
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#52] от "neznaiko.bg":

  Това че отива в Буркина Фасо не е понижение, по скоро обратното. Франция има много интереси в африканските страни, за нея Африка е много по важна от Източна Европа. Буркина Фасо е много богата на ресурси страна и доста френски водещи фирми имат инвестиции там. Освен това френския посланик е най важния посланик там, нещо като втори президент.

 76. 76 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 946 Разстроено

  Прав е. Ако не се опитаме (поне) да разбием системата, си я заслужаваме. Ако не спрем със:

  Когато мрак покрие теменугите
  и работите тръгнат зале,
  е.и им майката на другите
  и гледай ти да си добре.

  ще стоим в блатото, завещано ни от бай тоша.

 77. 77 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 465 Весело

  [quote#71:"abygale"]Навярно заради това следващото му назначение е в Буркина Фаса[/quote]

  Грешно съждение. То това си е повишение. Там буркинабетата си шльокат на френски, така че мусюто са го наградили. Почти са го върнали в къщи, а не е в чужбина са го пратили. След аборигените в дивия пост-комунизъм, на които всекидневно трябваше повтаря колко са изостанали от съвремените постижения на западната цивилизация, мусюто сега ще е все едно в задния двор на имението си в прованса.

  nègre littéraire
 78. 78 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Другите европейски държави нямат ли посланици в България?Или нямат достатъчно акъл,та все този се явява да ни поучава?
  Който иска да имигрира,който иска да си седи тука и да дърпа черджето изпод Пеевски.Времето ще покаже кой крив,кой прав.

 79. 79 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1167 Разстроено

  Един реално обичащ България я напуска.
  Благодарим за доброто отношение и куража да си вършите работата в враждебна за нормалната европолитика среда.
  Ще липсвате!

 80. 80 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  [quote#7:"Thracian"] че единият от тях се беше помислил за слънце досущ като нашият пощенски гълъб..[/quote]
  Глупако, Кралят-Слънце си е живял 100 години преди Френската революция...

 81. 81 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Поздравления за посланик Ксавие дьо Кабан!Винаги е казвал истината,колкото и да е неудобна.
  Желая му здраве и успех в новата му мисия.
  Ех,да имаше и други като него сред нас.Нямаше да търсим КОЙ?,а щеше да си бъде осъден и да излежава присъдата си!

 82. 82 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#75] от "bcbg":

  Абсолютно понижение е. Да, Франция има интереси в Африка, но в други страни. Буркина Фасо е сред най-бедните страни в света. Ако не се лъжа бяха в първите 20 по бедност. Ресурсите им са много ограничени. Така че да те преместят от страна членка на ЕС на г..а на географията няма как да е повишение.

 83. 83 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#46] от "onemanband":

  Да ти припомня ли някои изказвания на дипломати от любимата ти Матушка? А, какво ще кажеш за изказването на руската говорителка - много дипломатично...

 84. 84 Профил на indreal
  indreal
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ще има много засегнати от истината в думите му . Дано само обидените не се изложат окончателно, като вземат, че си поискат ордена обратно!

 85. 85 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  [quote#83:"bez_ime2"]Да ти припомня ли някои изказвания на дипломати от любимата ти Матушка?[/quote]
  Любимата ми майка почина преди 3 години ...
  Как е ...Кефиш ли се на тоя факт?
  [quote#83:"bez_ime2"]А, какво ще кажеш за изказването на руската говорителка - много дипломатично...[/quote]
  Драги ми Смехурко....
  Руската говорителка ,НЕ Е посланник в БЪЛГАРИЯ !!!
  Тя е говорител на правителството на Руската Федерация .
  И може да си казва каквото си поиска ,щото все пак се намира в своята си страна ,чаткаш ли ?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 86. 86 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#82] от "neznaiko.bg":

  Явно изобщо не познавате системата на работа и приоритетите на френската дипломация. Това, обаче, не ви пречи да пишете коментари.
  1) Франция има в тази част на Африка големи стратегически и икономически интереси и посланиците й са сред първите, с които местните управляващи се консултират при вземане на решения. От тази гледна точка, изпращането на посланика там е по-скоро повишение.
  2) Буркина Фасо наистина е бедна в момента, но бедността й се дължи на лошо управление и корупция, а не толкова на природна бедност - страната има много сериозни залежи на злато, манган и мед.
  3) в Щатите, Русия, Китай, ООН се изпращат най-висшите дипломати, най-издигнатите йерархично, които после евентуално може да бъдат избрани за министри (на външните работи, на икономиката, висши комисари в ЕС и пр.).

 87. 87 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#86] от "Gaijin":

  Вижте, пишете си коментари каквито искате, но не можете да ми обяснявате за "приоритетите на френската дипломация". Познавам много добре френската история и култура. Бил съм в Африка, макар и в Северна, познавам хора от Буркина Фасо с които съм бил колега. Абсолютна мизерия е там, имат само някакво подобие на животновъдство и растениевъдство. Всеки се опитва да емигрира в Европа или в друга по-богата африканска страна.
  Спестете си обясненията по темата ако обичате, при мен няма как да минат.

 88. 88 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  [quote#85:"onemanband"]Любимата ми майка почина преди 3 години ...
  Как е ...Кефиш ли се на тоя факт[/quote]
  Не, не се кефя, моите съболезнования за майка Ви!

  Драги Патиланчо, много ми е чудно, как така не Ви прави впечатление, когато на руски дипломати нагло обиждат и плюят РОДИНАТА Ви, а френският посланик, щом назове нещата с истинските им имена, Ви бърка в мозъка (да не кажа - г...), Кажете Патиланчо, кое от това, което казва посланика не е вярно?

 89. 89 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  [quote#85:"onemanband"]И може да си казва каквото си поиска ,щото все пак се намира в своята си страна ,чаткаш ли ? [/quote]

  Когато Исаков каза, че сме Троянски кон, пак ли беше в своята си страна? Чаткаш ли?

 90. 90 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  На първия учебен Русе осъмна с неприятни миризми, които се усещаха в почти целия градПовечето от сигналите са за миризма на нефтопродукти, има за миризма на сяра. Още в 20.30 часа екоинспекцията е изпратила екип на обход, при който е бил установен единият от източниците.

  Става дума за френския завод за авточасти „Монтюпе“, който вече на няколко пъти е глобяван за изпускане на неприятни миризми и вредни емисии над нормите.
  Френският посланик Франсоа Дьо Кабан още не се изказал по въпроса, въпреки че е активен по всякакви вътрешно-политически теми.


 91. 91 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#87] от "neznaiko.bg":

  Много хора познават френската история и култура, но това не им помага да разбират коридорите на дипломацията. Казвам ви го като човек, който познава въпросите отвътре.
  Мизерията на населението на една държава няма нищо общо със стратегическите интереси на друга. Няма да ви обяснявам повече. Виждам, че сте от тези, които всичко знаят и нямат желание да научат нещо ново или различно.

 92. 92 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  До коментар [#88] от "bez_ime2":

  я дай пример,щото ако имаше такъв,тука щеше да виси на първа страница половин година.

 93. 93 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#66] от "mrx10354190":

  Викаш това, че Костов хариза (почти) цялата ни икономика на ДС мафиотите е просто медиен трик!? Да почнем ли предприятие по предприятие да гледаме и да видим кои го държи!? Българина може да е прост, ама не е малоумен и знае много добре какво стана.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 94. 94 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#33] от "Thracian":

  Да бе, припознал съм се бе, "пич"...Такива като теб, дето си мислят, че са обективни, демек не целували уж чужди задници, а пък всъщност майчиното им мляко е руската пропаганда, въобще не съм ги виждал по нашего края.

  Ето поздрав за теб, или как съмишлниците ти от Блиц представят нещата:

  "Скандал в БЛИЦ: Заминаващият за Буркина Фасо Ксавие дьо Кабан се извъртя като фурнаджийска лопата за връзките му с Прокопиеви и протестъри"

  http://www.blitz.bg/news/article/444567

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 95. 95 Профил на token
  token
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Френският посланик: Ако емигрирате, оставяте страната си на Пеевски
  +++

  Тъй де, а защо (част от) парите и имотите на престъпника Пеевски са във франция?

 96. 96 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Точно на теб ще давам примери...
  Чети повече и ще научиш...
  До коментар [#92] от "pavur":

 97. 97 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#93] от "Зарзават":

  Я дай да видим кои са тия предприятия, дето Костов ги харизал на ДС. Да ги видим колко са, къде са, как и за колко са "харизани".

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 98. 98 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 467 Неутрално

  А, ако останем ще служим на шопара.

 99. 99 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Прав е, НО! Аз мога да се жертвам, НО децата си не. Няма да ги жертвам за тъпи, злобни червени селяндури!!!

  chavo64
 100. 100 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дьо Кабан е повече български патриот от доста от нас...
  Почитания за него, да е жив и здрав, а ние май трябва да се замислим върху това колко и как обичаме родината си!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK