Цитат на деня: Достатъчно ни ядосва Толстой с глупостите, които изговори

Цитат на деня: Достатъчно ни ядосва Толстой с глупостите, които изговори

© Юлия Лазарова"Няма да го изказвам на глас, защото достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори вчера, но това си е негова работа."


Така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното заседание на Министерския съвет думите на депутата от руската партия "Единна Русия" Пьотр Толстой, че "просто ще купим цялата" България и "половината вече я купихме".


"То и хич да не сме част от Европейския съюз, ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи. Да, предатели много има в историята и ние плащаме за подобно предателство. Но отново показваме, че ние изпълняваме своите законови ангажименти", казва още премиерът.
В разговора се включва и министърът на здравеопазването Петър Москов (ДСБ), който нарича Толстой лунатик и призовава за ясна правителствена декларация от името на МВнР за това, че от името на управлението на Русия "подобни неща, които граничат с териториална претенция за България, не могат и не са допустими".


"Аз наистина моля представителите на външно (Министерството на външните работи – бел.ред.) тук, пред медиите, да потвърдят, че нашето външно на фона на изявленията на този лунатик има ясна нота от името на българското правителство, с което ясно показва, че от името на управляващата партия на Русия не могат да излизат подобни тези за България", казва Москов.


В контекста на взетото днес решение Националната електрическа компания да се разплати с руската "Атомстройекспорт" за поръчания реактор за АЕЦ "Белене", Москов честити на руската страна. "За разлика от това, което този Толстой е казал онзи ден, те всъщност са си купили нещо друго – не Черноморието, купили са си част от българските политически партии в името на търговския интерес на Русия. В момента търговският интерес на Русия надделява над националния интерес на България и затова са виновни политическите партии, които са управлявали тогава", казва Москов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK