Семействата на вицепремиер и депутати от "Единна Русия" притежават имоти по морето

Президентът на Русия Владимир Путин на посещение в Сочи с вицепремиера Дмитрий Козак (втори от ляво) на 7 февруари 2013 г.

© Reuters/New York Times

Президентът на Русия Владимир Путин на посещение в Сочи с вицепремиера Дмитрий Козак (втори от ляво) на 7 февруари 2013 г.Семействата на поне шест високопоставени партийни функционери от управляващата партия на президента на Русия Владимир Путин имат фирми и недвижима собственост в България, показа проучване на "Дневник" в българския Търговски регистър и декларациите на кандидат-депутатите на проведените неотдавна парламентарни избори в Русия.


"Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме," каза в деня на изборите кандидатът за депутат от "Единна Русия" Пьотр Толстой пред кореспондента на БНТ в Москва в отговор на пожелание да води доброжелателна политика към България. След като беше избран за депутат телевизионният водещ, нарече изказването си за България "хумористично" и увери, че не е искал да обиди страната и нейните граждани. Думите му обаче предизвикаха широка реакция в страната, защото втората част от изказването му звучеше реалистично.


Какво показват регистрите
Синът на вицепремиера на Русия Дмитрий Козак - Алексей, и на председателя на правната комисия в руската Дума Владимир Плигин - Александър, са собственици на фирми, регистрирани във Варна през 2008 г.


Руските граждани обикновенно регистрират фирми у нас за да могат да купят собственост. Tова са направили и семействата на двама политици, които според руските медии са сред най-близките до Путин.


Алексей Козак притежава фирмата "Нептун Про" ЕООД, а Александр Плигин е собственик на фирмата "Юпитер Про" ЕООД.


И двете компании първоначално са регистрирани във Варна на ул. "Атанас Георгиев" No 6, ет. 1, ап. 2 през март 2008 г. като дъщерни на "НЕВА БЪЛГАРИЯ" ООД. Управлявящите на "НЕВА" и дъщерните фирми първоначално са Сергий Косинкин и Максим Косинкин.


"НЕВА" продава дяловете от "Нептун Про" през 2009 г. на Юлия Евгениевна Квачева, чието бащино и фамилно име съвпадат с тези на Наталия Квачева, която е втората жена на Козак. През 2012 Алексей Козак купува фирмата от Квачева. Козак прехвърля дяловете си на Николай Митев на 2 октомври 2014 г., за да си ги купи обратно на 28 октомври същата година. Оттогава фирмата е с нов адрес - гр. Несебър 8230 ж.к. Естебан, вх. Д, ет. 4, ап. Д-42. На същия адрес има апарт-хотел. От отчета на компанията за миналата година личи, че фирмата е инвестирала в недвижима собственост и цената на покупката е 96 000 лв. От началото на този месец фирмата е обявена в ликвидация. От имотния регистър става ясно, че "Нептун" притежава и апартамент от 183.7 кв. м., от вилно селище в местност - Буджака в гр.Созопол


Комплекс "Естебан" в Несебър.

© Google Earth Street View

Комплекс "Естебан" в Несебър.


"Юпитер Про" е придобита през 2009 г. от съпругата на Владимир Плигин - Нина Плигина, а през 2013 г. тя прехвърля фирмата на Александър Владимирович Плигин. От 26 септември 2014 година, адресът на "Юпитер" е същият като на "Нептун" - гр. Несебър 8230 ж.к. Естебан, вх. Д, ет. 4, ап. Д-42. От финансовия отчет на компанията се вижда, че тя е инвестирала 91 000 лв. "в земя и сгради", а от имотния регистър, че става въпрос за апартамент в същия комплекс от 170.88 кв. в Буджака.


През август 2012 г. Руската дума започна обсъждането на закон за забрана на държавни служители да притежават имоти зад граница, който влезе в сила през май 2013 г. Това е причината за двете прехвърляния на имената на синовете на политиците.


Тетяна Бондарчук, която е снаха на известния режисьор Фьодор Бондарчук, също е регистрирала фирма във Варна - ЕАРТ ТЕЛЕКОМУНИКЕЙШЪН ЕВРОПА ЕООД през 2013 г. Компанията не е развивала дейност според отчета й. Фьодор Бондарчук е член на Висшия съвет на "Едина Русия".


Трима кандидат-депутати от "Едина Русия" са декларирали собственост в България


Антон Михайлович Мороз е декларирал, че има апартамент и паркомясто в България, купено на 15.10.2008 г. за 8 575 741,75 руб. (240 849 евро). На негово име няма регистрирана фирма в България.


Сергей Алексеевич Ладочкин притежава половината от гараж и апартамент, купени за 13 000 и 44 000 евро на 28.08.2009 г. Лице със същите имена е бил съдружник в ТОМИЗИДА ООД до 2013 г. и ОБЗОР БЪЛГАРИЯ ООД до 2015 г. Двете компании са инвестирали милиони в сгради у нас, се вижда от декларациите им.


Сергей Ладочкин

© http://ladochkin.livejournal.com/

Сергей Ладочкин


Ладочкин е ръководител на Комисията по жилищно-комунално стопанство и строителство в Социалната платформа на "Единна Русия", има още няколко партийни поста и е съветник на губернатора на Севастопол.


Съпругът на кандидат-депутатката Ольга Ярославская - Альберт Золотдинов също има апартамент в България. Той е купен на 22.02.2013 г. и декларираната му цена е 42 163 лева. За двамата няма данни в търговския регистър. Ярославская е действащ депутат от Московската градска дума.


Санкции ли?


Александър Плигин е роден на 19.5.1960 г. в Игнатово, Вологодска област, СССР. Председател на Комисията по конституционно право на Думата. В списъка със санкции на ЕС е от 12.5.2014 г., тъй като той е отговорен за приемането на законодателството за анексирането на Крим и Севастопол в Руската федерация.

Владимир Плигин

© Сайт на

Владимир Плигин


Дмитрий Козак е заместник-председател на правителството на Руската федерация, като от 2008 г. отговаряше за Олимпиадата в Сочи, а от 23 март 2014 г. - за "новите субекти" на федерацията- Крим и Севастопол. Поради тази причина той също е в списъка на санкции на ЕС от 29.4.2014 г.


Семействата на Плигин и Козак са близки от много години, а отделно са близки и с руския президент Владимир Путин според публикации в руските медии.


Според решението на Европейския съвет на територията на ЕС трябва да бъдат замразени "всички финансови средства и икономически ресурси, принадлежащи, притежавани, държани или контролирани от физически лица" и на "свързани с тях физически и юридически лица" от списъците. Санкциите все още не са отменени.


Управляващата партия ГЕРБ и други политически сили осъдиха изказването на Толстой и поискаха извинение, но засега няма публични данни отговорните институции да са направили проверка поне на включените в списъка със санкциите. Депутатите Петър Славов (РБ) и Методи Андреев (ГЕРБ) внесоха обаче парламентарни въпроси към премиера Бойко Борисов за изкупуването на земи от лица извън ЕС.

Коментари (205)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Ха сега един хубав данък за собственици на имоти от държави извън ЕС. Те имат пари, расия е бъчва без дъно.

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Руските нацисти ни смятат за своя колония. Но ще си счупят зъбките в нас. Който се е захванал с нас, добро не е видял.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5019 Весело

  Ха-хааааа
  Тези да не се готвят за емиграция ?!?!
  Все пак
  17-та ГОДИНА НАБЛИЖАВА

 4. 4 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Да се изнасят заедно с путинопитеците.

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3951 Весело

  Семействата на поне шест високопоставени партийни функционери от управляващата партия на президента на Русия Владимир Путин.Като нищо на шега могат да поискат един референдум - Кои са повече по южното черноморие-българи или руснаци и кой трябва да бъде официалния език.

 6. 6 Профил на today
  today
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Имат, нали с помощта на Гоце и други продажници разцепват комисионни от разни руски енергийни проекти, после си купуват имоти. Това българският народ го плаща!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 7. 7 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 654 Весело

  Нека истерията почне сега..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Патреотете ще протестират ли, че чужденци купуват имоти.

 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Управляващите обслужват руското нашествие. Няма как другояче да се обясни това затваряне на очите за хора в списъка със санкциите и опитите да се намали прага на инвестицията за продължително пребиваване.

 10. 10 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Нептун, Юпитер...ако цялото звездно небе се засели у нас, наистина ще ни превземат...зелените човечета.

 11. 11 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 654 Любопитно

  Интересно защо ли се строят ваканционни имоти за чужденци..като явно според някои не би трябвало да се продават на..чужденци..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 12. 12 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Не разбирам само къде е новината тука?

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#1] от "EU defender":

  От техните данъци да изплащаме беленския самовар.

 14. 14 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 332 Неутрално

  И сега какво,ще замразим ли сметките на тези ""другари""?

 15. 15 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Ой ой ой...
  Какая ошибка!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2762 Весело

  Ясно руските депутати изкупуват България и застрашават националната ни сигурност за разлика от американските които не купуват нищо но с едно скръцване на зъби спират руските проекти които били неизгодни за България според тях!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 18. 18 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Да ги вкарват директно в следващите санкции - запор на сметки и ЕС през крив макарон!

 19. 19 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Путито колко е дребничък завалията-той затова иска да го снимат само сам -да не личи какъв е запартък.

 20. 20 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  санкциите трябва явно да важат за цялата рода на санкционираните, както в някои страни се процедира с наркопласьорите

  Birds of a feather flock together.
 21. 21 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2762 Любопитно

  [quote#8:"4ort"]Патреотете ще протестират ли, че чужденци купуват имоти. [/quote]
  Вие явно предпочитате евроатлантическите партньори от Турция да изкупуват земите ни и да им ставаме пак роби!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  Замразяване на собствеността на фирми и операции с тях поради санкциите на ЕС е отделен ход, задължителен за европейска България. Това не изключва действия по "шегите" на Толстой. Какво да се прави нямаме чувство за "дърварски" или по-скоро "войнишки" хумор...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#10] от "Fiji":


  [quote#10:"Fiji"]Нептун, Юпитер..[/quote]
  Венера намеси ли се, тогава...

 26. 26 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А може ли ние да изпратим путинофилчетата към Русия като замяна?

 27. 27 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Много самонадеяно твърдение, за жалост. Няма значение, дали те ни смятат за колония, или не. Това просто е една тъжна реалност.

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Я не се излагайте. Тия бетонни коптори по морето, ако не са руснаците да ги изкупят....

  Вместо да се радвате, че някой дава пари за тоя боклук...

 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  [quote#12:"sluchaynia"]Не разбирам само къде е новината тука? [/quote]
  Поддържане на огъня.

 30. 30 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  Харесва ми дирижирания разнобой на защитната за руските интереси стена в нашия форум.
  От вземай им парите те имат много, през какво предпочитате, турците ли да ви изкупят, та до треперете, ще скръцнатъ със зъби американците и ще ни спрат поредни идиотски проект, след който задлъжняваме с поредмия милиард.
  Ясно е, че с това ч някой си е купил имот няма как да ни обърне държавата и единственото на което трябва да се обърне внимание, това е имуществения ценз, при даване на гражданство. Никакви 20 или не знам колко хиляди - милион минимум в зелено, при това инвестиран при специални условия и ако е рекъл Господ, след пробен срок и изпит по български, след 10-15 години може и пасорт да получат.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Сигурно по времето на Хитлер, послушните нацистки медии са правели такива "журналистически разследвания" за да оправдаят изпращането на евреите в концлагери.

  Това се нарича гьобелсова пропаганда.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 698 Любопитно

  Затова ли герб бързат да им изплатят още милиард и двеста милиона. Спадна цената на петрол и природен газ, и не им стигат парите да купят още имоти.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 34. 34 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#31] от "fresia":

  [quote#31:"fresia"]Възпитани,чисти,културни хора. [/quote]

  Очевидно твоите критерии за възпитание, чистота и култура са доста различни от общоприетите в цивилизования свят.

  Ние имаме ваканционен апартамент в съседство на снимания по-горе "Естебан" и сме заобиколено отвсякъде от руснаци: шумни, арогантни и безвкусно облечени.

  ПП Оставяй интервали след препинателните знаци, изключително трудно е да те чете човек.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 35. 35 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 445 Гневно

  До коментар [#21] от "Julian Mall":

  Няма жив човек, живял по време на османското / турското присъствие, но за сметка на това има милиони хора с пропилян живот под ботуша на мАсковското робство...

  Stef
 36. 36 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Би ли обяснил къде точно е аналогията? То вярно, че цялото им ръководство е за затвора, ама все пак...

  [quote#32:"tribiri"]послушните нацистки медии[/quote]

  [quote#32:"tribiri"]гьобелсова пропаганда. [/quote]

  Ама висиш по цял ден тук във форума, а? Защо не ходиш да четеш "Дума"?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 37. 37 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Депутатите Петър Славов (РБ) и Методи Андреев (ГЕРБ) внесоха обаче парламентарни въпроси към премиера Бойко Борисов за изкупуването на земи от лица извън ЕС.
  ======================================
  Добре ами сега британците като излязат от ЕС трябва да ги изгоним ли от имотите им тук?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 259 Весело

  [quote#31:"fresia"]Възпитани,чисти,културни хора. [/quote]

  Честен ли си?! Ти някога руски консумативи за водене на война на живо виждал ли си??? Били възпитани и културни.. за чистотата просто нямам коментар.

  Направо ни разплака от смях, още нещо от торбата с недодяланите шеги ще извадиш ли?

 40. 40 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#38] от "tribiri":

  [quote#38:"tribiri"]нискочелите хейтърчета да ръмжат, да се давят в храчките си и попържат и могат да отидат да пият кафе, спокойни за днешния треафик. [/quote]

  Което и направихте.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 41. 41 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 445 Весело

  [quote#36:"nv"]Ама висиш по цял ден тук във форума, а?[/quote]

  Тук се плаща двойно

  Stef
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 269 Неутрално
 44. 44 Профил на Todor Todorov
  Todor Todorov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Много интересно ще стане, ако се направи съпоставка между декларациите, подадени от съответните лица в Русия и декларираните продажби в България. Единия гледам си е купил над 180 м2 апартамент в Несебър за 96 000 лв! Има - няма 250 евро на м2! Може да са на промоция за братушките пък!!!
  Някой в България укрива приходи и данъци?
  Айде бе! Това е невъзможно!

 45. 45 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Весело

  [quote#1:"EU defender"]Ха сега един хубав данък за собственици на имоти от държави извън ЕС.[/quote]
  Ами за руснаците които имат имоти тук това няма да е проблем.
  Проблем ще е за британците, които най-вероятно ще предпочетат да продадат имотите си, може би на .... руснаци.
  Нагледах се на такива продажби през последните години.

 46. 46 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 930 Гневно

  Най-гадното е ,чè тези хора са толкова велики,че ЗАКОН не ги лови.И само като се каже -"едни руснаци" и всички гащи и задръжки на кметове ,общинари и архитекти падат на земята.
  В Банско пътя заобиколи буквално по най брутален назин и разбира се- 'най-законен' начин, един такъв имот на руски олигофрен,пардон олигарх оффшор.
  Само добри и слини данъци ...но КОЙ да ги наложи ,кой??????
  На КОЙ му стиска???

 47. 47 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 841 Неутрално

  НАП-а да се размърда!

  Да разлая троловете!!
 48. 48 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 930 Неутрално

  До коментар [#45] от "Panda":

  ДА продава който иска важното е законност да се въдвори.
  Британците също доста се 'окопитиха ' и се възползват от системата.

 49. 49 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Цацата - дреме!
  Има разпореждане за санкции, но санкции НЕТ! Руски интереси има - няма българи в Европейска България - има русофили на хранилка!
  .... после - що си правят такива дебелашки “шеги“ за наша сметка ... ами щото си нямаме държава!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 50. 50 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  Предлагаш да правим лагери за руснаци?
  ОК! Подкрепям те!

  Да разлая троловете!!
 51. 51 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU defender":

  Жална му майка на ЕС тогава

 52. 52 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  За разлика от нас, република Черна гора отказала да продаде 7 километрова плажна ивица от Улчин до албанската граница на руския магнат Михаил Ходорковский! За сметка на това пък, продали къщи на остров Свети Стефан на бившия канцлер на Германия - Вили Бранд, на шведския скиор Ингемар Стенмарк и на италианската актриса София Лорен.

 53. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#47] от "lone_wolf":


  [quote#47:"lone_wolf"]НАП-а да се размърда! [/quote]
  Да играе казачок ли?

 54. 54 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Проблем? Да не би само в България да имат имоти?

 55. 55 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Любопитно

  До коментар [#35] от "stef":

  Защо не ми припомниш колко от водачите на СССР са руснаци? Ленин-евреин. Сталин-грузинец. Хрушчов-украинец. Брежнев-украинец. Андропов- баща с неизяснен произход:арменец, евереин или грък. Майка му еврейка. Черненко-украинец. Правете разлика между руснаци и рускоговорящи. С руснаци не съм имал проблеми. Но миналата година на морето и в Банско с литовци или латвийци голяма простотия. За изметта на Британия няма да говоря. Всяко стадо си има крастави овце. Та леко с генералните изводи, че в Германия е по-добре да казваш, че си македонец или сърбин. И да криеш, че си българин.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 445 Любопитно

  До коментар [#55] от "65vesso":

  Само Путя изпусна, както и 100 млн рашки, дето го обожествяват... Обратното на "храни куче да те лае"
  При тях е нещо като - "дръж гладно куче, да те тачи"

  И да - сблъсъците с руснаци по нашите земи са доста неприятни...

  Stef
 58. 58 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 785 Весело

  "Семействата на вицепремиер и депутати от "Единна Русия" притежават имоти по морето"...

  Е те скоро и цяла България ще притежават, вие за едни имоти по морето сте се затръшкали...хайде не издребнявайте де.

 59. 59 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дедо Либен":
  Относно о-в Св.Стефан,където уж си купиха имоти споменатите от теб,че дори Клаудиа Шифър и Бранджелина.Чист рекламен трик се оказа.Иди,разходи се до острова-не е кой знае какво,да ти кажа.Няма Да Чуеш Друга Реч Освен Руска.
  Гърция продаде на Абрамович парцел надолу,към Напфлио,за 500 млн.евра.Сигурно щото са прости гърците.

 60. 60 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дедо Либен":

  Крайбрежната плажна ивица в България е изключителна държавна собственост.

  А висчки тези покупки на имоти са добре дошли за България, защото са директни ивестиции в страната и много народ се храни точно от това.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  кочината ще падне.Америка ще ви унищожи икономически

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Управляващата партия ГЕРБ и други политически сили осъдиха изказването на Толстой и поискаха извинение, но засега няма публични данни отговорните институции да са направили проверка поне на включените в списъка със санкциите. [/quote]

  Само този факт би трябвало да извади очите на онези, които венцехвалят йезуитската и предателска политика на ГЕРБ.
  Останалите ужполитически партии - лизачи на сапаги няма смисъл да споменавам.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#8] от "4ort":

  Те патреотете га протестираха вие десните им се смеехте, сега що ривети че руснаците купуват? Ми имат пари - купуват Пазар! Нали това искате

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  [quote#59:"fresia"]Гърция продаде на Абрамович парцел надолу,към Напфлио,за 500 млн.евра.Сигурно щото са прости гърците. [/quote]
  Не са прости, но са алчни лизачи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Любопитно

  До коментар [#57] от "stef":

  Правиш ли разлика между Съюз на съветските социалистически републики/СССР/ и Руска федерация? Правиш ли разлика между руснаци и рускоговорящи? Нито съм русофил, нито съм русофоб. Но сляпо лизане на американски задници нито ще ме направи демократ, нито принципен.

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  До коментар [#65] от "Сталкер":
  Да се смееш над случващото се говори за наглост, простотия и липса на елемнтарна грижа за родината.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  [quote#12:"sluchaynia"]Не разбирам само къде е новината тука?[/quote]
  няма новина . новина щеше да има ако стойността на тези имоти беше съпоставена със стойността на Лукойл . с приложена кратка справка кой/какво/кога продал . в единия случай купили от частни лица/фирми , в другия подарили им държавно имущество . та много са сладки лаборантите под такива хипер мега новини

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 71. 71 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Айде една забрана на лица извън Ес да притежават земя и недвижимо имущество в България и да видим колко ще му е хумористично на Толстой и компания!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 72. 72 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Като гледам цените на апартаментите, явно се продаваме за жълти стотинки. Колко ли данъци са били спестени?

 73. 73 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Любопитно

  До коментар [#67] от "Храбър":

  А швейцарците, испанците и Монако на кой не продадоха? В центъра на Лондон освен руснаци и араби има ли други?

 74. 74 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2792 Весело

  Всъщност, Толстой свърши добро дело- хвърли камък в блатото на путинската инвазия чрез закупуване на имоти по Черноморието. Най-малкото, което сега трябва да стане (и ще стане-много мощна и еднозначна е реакцията на истинските българи), е всички съмнителни покупко-продажби да бъдат подведени под законодателството на ЕС. След такова размирисване вече няма как скъсаната черга да бъде пъхната под миндера- ще лъсне с цялата си красота. А и ще се види, кой , кога и от кого е купувал-например, ОЧЕВАДНО е, че ВСИЧКИ цитирани покупки са в периода до 2009 г. , като най-интензивни са през 2008-2009 г., когато на хоризанта се очертаваше изборна победа на ГЕРБ. След 2009 вече има само прехвърляния и пререгистрации.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Весело

  [quote#68:"65vesso"] Нито съм русофил, нито съм русофоб. Но сляпо лизане на американски задници нито ще ме направи демократ, нито принципен.[/quote]
  Хе-хе!
  И как стигна до горното заключение!?
  Причината едва ли се дължи на твърдението ти, че не си бил "нито русофоб, нито русофил".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 259 Весело

  До коментар [#56] от "fresia":

  Като ти чета писанията оставам с впечатлението, че ти си трола-продажник. Нищо лично, разбира се.

  Не че не ти вярвам, но и аз съм виждал на живо руснаци и знам как се държат - невъзпитано, арогантно и сякаш целия Свят е техен. Като по правило пияни от сутринта, шумни и 'ухаещи' на пот и нечистотии. Да видиш 14 годишна рускиня в нощен клуб да обръща седмата голяма водка - безценно.

  Тези ли ми хвалиш?

 77. 77 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 841 Любопитно

  До коментар [#53] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Да не си снощен?

  Да разлая троловете!!
 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  До коментар [#73] от "65vesso":
  Престанете да плещите тези глупави сравнения!
  Отношенията на Русия с "швейцарците, испанците и Монако" са коренно различни от тези между нас и руснаците!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#77] от "lone_wolf":

  Какво очакваш от НАП? Смяташ, че чужденците, купили си имоти у нас не си плащат данъците?

 80. 80 Профил на okok
  okok
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Наще управляващи пък имат в Гърция по морето.

 81. 81 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Обществена тайна е че руснаците са си накупили имоти у нас, нормално е сред тях да има депутати. Като им гледам имотите просто са си купили жилища за почивка, нашите депутати си купуват в Монако, но никой не обелва дума. Всеки може да си купи имот у нас, не е забранено и не може да си го занесе. Ще дойде, ще похарчи някоя рубла и ще си иде. Не че руснаците са цвете, но това че са руснаци не ги прави по подразбиране някакви.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 82. 82 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2879 Весело

  [quote#25:"Добрин ВЕЛКОВ"]Венера намеси ли се, тогава...[/quote]
  Венера може да изплува от вълните на Черно море, сигурно във вид на подводница.

 83. 83 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 761 Любопитно

  нямаше ли декрет политици да не купуват имоти в чужбина

 84. 84 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 445 Любопитно

  [quote#68:"65vesso"]Правиш ли разлика между Съюз на съветските социалистически републики/СССР/ и Руска федерация?[/quote]

  Аз правя, но на Путя му се губи тая разлика - той още мисли, че Украйна си му е бащиния, а на балтийските републики гледа като на непокорни дечурлига...


  [quote#68:"65vesso"]Но сляпо лизане на американски задници нито ще ме направи демократ, нито принципен.[/quote]

  Това някаква опорна точка ли е, която по подразбиране трябва подхвърлиш ни в клин ни в ръкав в разговора, иначе все едно не си писал "коментар"?

  Stef
 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Весело

  [quote#56:"fresia"]Продажниците нямат нищо интересно за казване. [/quote]
  Защо тогава ни пробутваш безинтересни неща?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 871 Неутрално

  На шегаджията/Толстой/, от Кремъл са му скръцнали със зъби, че се е изпуснал, и е привлякъл ненужно вниманието. Ние пък трябва да сме му благодарни. Така отвори очите и на много романтично заблудени българи "русофили"за това какво са си мислели и продължават да мислят за нас в Москва от край време. "Задунайская губерния". Всички собственици на жилища и земя в България, които не са граждани на ЕС, Норвегия, Швейцария, САЩ и Канада, трябва да бъдат обложени със закон, с еднократен данък/"убиец"/, който да ги принуди да се разделят със собствеността си. Тогава мужиците собственици в БГ ще останат пренебрежимо малко. Това е въпрос на национална сигурност.

 87. 87 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#79] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Не само смятам че не си плащат символичните данъци, а си мисля че не знаят за съществуването на такива!

  Да разлая троловете!!
 88. 88 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2969 Весело

  [quote#72:"brainless"]Като гледам цените на апартаментите, явно се продаваме за жълти стотинки. [/quote]
  съпостави я с продажната цена (на продавача) на Лукойл

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 89. 89 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2969 Любопитно

  [quote#87:"lone_wolf"]Не само смятам че не си плащат символичните данъци, а си мисля че не знаят за съществуването на такива[/quote]
  и това е проблем на руснаците или на местни данъци и такси ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 90. 90 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 471 Разстроено

  Американците си построиха в Южния парк в София огромно посолство? В ПАРК!!! Преди месец една яка дама от посолството буквално ме подсече отзад като български футболист. Ами решила да завие в последния момент по страничната алея. Аз какво правя на пътя й? Света е нейн. Слушай абсолютната истина от Си Ен Ен. За репортерите от Ройтерс и който твърди различно "умни бомби".

 91. 91 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 944 Любопитно

  До коментар [#90] от "65vesso":

  Очевидно живееш в един ужасно враждебен за тебе свят. Емиграция в любимата Москва може би е добро решение?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 92. 92 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#87] от "lone_wolf":

  Вместо да се мъчиш да мислиш, попитай данъчните служби към общините дали руснаците си плащат данъците за имотите и тогава дрънкай глупости !

 93. 93 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  До коментар [#87] от "lone_wolf":


  [quote#87:"lone_wolf"]Не само смятам че не си плащат символичните данъци, а си мисля че не знаят за съществуването на такива! [/quote]
  То едно е да смяташ, друго е да е истина. Плащат си. И руснаците, и англичаните и турците.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#21] от "Julian Mall":

  Евроатлантическите партньори от Турция са ясни и разгдаеми за народа български.Поради простата причина,че нямат претенции да бъдат наши освободители!По-сложно е със загадъчната руска душа.Обаче,неоходима е една полупиянска изцепка и булото на загадъчност може да се повдигне.А отдолу ИМА,какво да се види!!!!Не става бързо,но ще бъде интересно.

 96. 96 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Семействата на вицепремиер и депутати от "Единна Русия" притежават имоти по морето
  ***
  Ах нима, ах ниужели?? Уникалин случай у световната практика, депутати и вице-премиер имат имоти?? По морето?? И как тва море у нашийо частен случай са случило нащо, ма у други не толко часни случай по Флорида, по Испания, по Лазурнийо брег и прочее!!?! Каква изненада и какъв просто сюрпрайз!!!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 97. 97 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#6] от "today":

  Не забравяй Боце ,който е трябвало да наложи санкции на въпросните особи.

 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#71] от "пустиняк":

  За съжаление тук стана точно обратното - герберастията забрани именно на гражданите от ЕС да притежават имоти. Нямат проблем рашките да притежават.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#2:"EU defender"]Който се е захванал с нас, добро не е видял. [/quote]

  Точно така, внимателно наблюдавай какво ще се случи следващите десетина години с ЕС и НАТО.

 100. 100 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#31:"fresia"]Плюйте още по руските туристи,пък проспете как ни пазариха държавата за маймунярник...
  [/quote]
  Тя не проспиват, а отклоняват вниманието от харизването на държавата за маймунарник. Какви пари сме получили за това? Просто плащат мизерна сума за спирането на ислямските навлеци тук.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK