С над 9 хил. лв. приключи дарителската кампания за Мария Звездева от Стара Загора

Мария Звездева реагира в момент, в който възрастните в тролейбуса отговорили само с паника и виков

© Анелия Николова

Мария Звездева реагира в момент, в който възрастните в тролейбуса отговорили само с паника и виковДнес приключи кампанията за набиране на средства за образованието на Мария Звездева от Стара Загора. Общата дарена сума, която ще се използва за покриване на нуждите й в училище и в спортната й подготовка, са 9145 лв.


Момичето се прочу този януари, когато без колебание и без грешка оказа първа помощ на припаднал тролейбусен шофьор в родния си град Стара Загора. 15-годишната ученичка се превърна в истински герой и медийна звезда още на следващия ден и получи признания от Министерството на образованието, от федерацията за деца, лишени от родителски грижи, от граждани и от форума на "Дневник".


Мария живее в социалния дом "Мария Терезия" в Стара Загора и учи в спортното училище "Тодор Каблешков". Мечтае да продължи образованието си и един ден да стане помощник-треньор по плуване. След случая и желанието на много хора да дарят средства за бъдещето й, беше разкрита банкова сметка на името й от Фондация "Благотворител".


Средствата, набрани за Мария, ще бъдат отпускани целево според образователните й нужди до навършване на пълнолетие. Те се управляват от тристранна комисия с представители на фондацията, спортното училище и социалния дом, в който девойката живее.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK