Дебат за антитерористичния закон: Сигурността е по-важна от отделни граждански права

Кръглата маса на тема: "Заплахите от тероризъм. Предизвикателства и законодателни промени в държавите-членки на ЕС и техните партньори" бе организирана от председателя на вътрешната комисия Цветан Цветанов.

© Георги Кожухаров

Кръглата маса на тема: "Заплахите от тероризъм. Предизвикателства и законодателни промени в държавите-членки на ЕС и техните партньори" бе организирана от председателя на вътрешната комисия Цветан Цветанов.Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов организира днес кръгла маса на тема: "Заплахите от тероризъм. Предизвикателства и законодателни промени в държавите-членки на ЕС и техните партньори".


Очакванията бяха да бъде обсъден законопроектът за противодействие на тероризма, но първите няколко часа преминаха в похвала за българското правителство и работата на службите за сигурност, а тонът на конференцията изкристализира в групова промоция на идеята, че правата на гражданите подлежат на ограничаване, щом се налага.


На кръглата маса бяха поканени представители на Германия, които изразиха възхищението си от това, което се върши в България за охрана на границите й, както и представители от Израел и Гърция.
Основните послания, които прозвучаха в думите на гостите от другите европейски държави и Израел бяха, че най-важното в борбата с тероризма е обмена на информация между службите; защита на външните граници на съюза; превенцията и разбирането, че сигурността е по-важна от отделни граждански права.


"Няма как една държава да реши сама проблемите с организираната престъпност и тероризма, затова трябва да се взимат предвид опитът и законодателните промени на различните страни", заяви в началото на конференцията Цветанов.


"Мерките, които предприемаме срещу нарушенията на човешките права са гаранция, че ще гарантираме човешките права",


заяви Цветанов.


Той изрази изключителното удоволствие, че на поканата му са се отзовали народни представители от всички парламентарни групи в парламента. "Убеден съм, че въпреки критиките, които получаваме от време на време от опозицията, самият факт, че на днешния форум сме заедно, означава много", допълни той.


"Тероризмът е като тежко заболяване, за което разбираш тогава, когато е късно, превенцията е най-ефективният начини за неговото противодействие", заяви от своя страна министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите й терористичните заплахи са станали ежедневие и поетапно обществото загубва чувствителността си. Не било така обаче с органите за сигурността. Тя припомни, че в рамките на няколко месеца в България са проведени две антитерористични обучения - в София и Пловдив.


По думите ѝ терористичните заплахи имат своите дълбоки корени не само във външните обстоятелства и развитието на глобалните процеси, но все по-често имат и своите вътрешни корени. Това се дължало на особеностите на социалното развитие на отделните държави.


Следователно начинът, по който България трябва да се справи с тази заплаха, изисква не само обичайните задължителни умения, знания и мерки, но и по-голяма дълбочина тогава, когато трябва да разберем явлението и да му противодействаме. "Оперативните ни възможности са ясни и в голяма част от държавите те продължават да се развиват, но въпросът е за превенцията на това явление", подчерта вътрешният министър.


По думите на Бъчварова обаче българското общество не е готово да се откаже от свои права заради сигурността си. Тя допълни, че


България не може да се справи без ограничаване на някои граждански права,


без то да бъде драстично.


В деня на обсъждане на антитерористичния закон се разбра, че МВР е задържало френски гражданин по подозрения за терористична дейност. Повече за това - четете тук.


Демокрацията трябвало да може да покаже, че ще отговори на тези, които използват тероризма. "Битката ще е дълга, но трябва да победим", завърши Бъчварова.


"Сигурността е по-важна от някои права"


заяви Моника Холмайер, член на Европейския парламент и на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. По думите й вземането на пръстови отпечатъци не е нарушаване на личните права. Тя отбеляза, че работата трябва да се насочи към младите хора, безперспективните и тези от гетата, защото главно към тях било насочено вербуването от терористични организации.Терористите използвали основно интернет и се смесвали с бежанците, за да се вмъкнат в европейските държави. Затова защитата и контрола на външните граници на Европейския съюз (ЕС) били много важни. Службите в Европа трябвало да засилят обмена на информация помежду си и да повишат доверието си една в друга.


"България е важна съставна част от сигурността на ЕС. Гледам на вас с голям респект, честно. Искаме скоро да ви посрещнем в Шенген", завърши Холмайер.


"Възхищавам се от това, което върши България", "Германците изказват своята похвала към правителството на г-н Борисов, и Цветанов, и Бъчварова", "Вдъхвам Ви сили, г-жо Бъчварова".


С тези думи започна изказването си Ханс-Петер Ул, член на Бундестага и председател на Подкомисията по разоръжаване и контрол над въоръженията. Ханс-Петер Ул беше адвокат на Цветан Цветанов по наказателните му дела, заведени от прокуратурата когато беше в опозиция.


Германският депутат попита и реторично


какво може да направи държавата в борбата с тероризма, без да стане полицейска


Той припомни, че в началото службите по разузнаване не са искали да предават опита си, което не било правилно.


Ханс-Петер Ул заяви още, че завижда на Великобритания, където медиите имали отношение и защитавали държавата си. Намекна и че с миналото на Германия като нацистка държава положението е различно при тях. По думите му населението има други сетива, но ситуацията е променена и трябват действия.


Той се обърна към представителите на МВР с призив да следят медийните публиации, както и мнението на гражданите. Даде пример с Швейцария, където много въпроси се решавали с референдум и ролята на медиите била голяма - дали искат да помогнат на държавата или не.


Цветанов се хвана за примера с Швейцария и взе отново думата. Напомни, че на референдум швейцарците казали "да" за използване на СРС в борбата срещу тероризма. А в друг референдум казали "не" на увеличаването на пенсиите.


Има разлика между общественото мнение и това на медиите, заяви от своя страна Юрген Хайке, член на Баварския Ландтаг и председател на комисията за контрол на специалните служби. По думите му хората знаят какво искат, а за службите в Европа е важно да работят заедно и да не си завиждат и съревновават.


Според него ако държавите искат да приемат, че имат сериозна демокрация, а не че всички имат еди какви си права, тя трябва да може да защитава гражданите си. Той също отбеляза, че в Германия има възможност за подслушване и проследяване, след съответното разрешение от най-високо ниво.

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2094 Весело

  Милиционерско предизборно соаре.

 2. 2 Профил на dogwoman
  dogwoman
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Това е един от ония въпроси, по които и със себе си само да спориш, пак няма да стигнеш до пълно съгласие.
  От една страна вярвам, че ако се откажеш постепенно от всичките си свободи, за да имаш сигурност, то тази сигурност не струва пукната стотинка.
  От друга страна вярвам, че държавата има три основни функции: сигурност, инфраструктура и равен шанс в образованието. Тоест като не може да ти даде сигурност, почти няма смисъл да дава останалото.
  Сложна работа, рийш.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 425 Неутрално

  [quote#0:"Моника Холмайер"]"Сигурността е по-важна от някои права"[/quote]
  Тая Моника говори повече глупости от ДСБ-ту Атанас Атанасов.

 4. 4 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 221 Любопитно

  За кво са ни права и свободи!?
  Лицемерието и евро атлантическите ценности, са ни напълно достатъчни!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 5. 5 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Терористите нахлуха в Европа заедно с пришълците, така е. Това че мерките са закъснели е също така. И тъй като закъснението е фатално, ще се наложат ограничения на гражданските права е вече неминуемо. Още какво? Нещо ново ще ни кажат ли? Превенция. Вече е късно за превенция, много късно. В Европа са засадени десетки, а може би стотици терористични клетки. Те са сред маргинализираното население. Там набъбват, нарастват. Ограничаването на права трябва да се започне от там. А псевдолиберастите и правозащитниците? Какво ще ги правите? Те бяха създадени като терористите и са точно толкова опасни колкото и терористите. За сега Европа не се справя, ако продължи да не се справя ще започнат граждански бунтове и саморазправа. И после? Гражданска война и хаос. Тогава вече ще се наложи диктатура и край на гражданските права.

 6. 6 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  абсолютно съм съгласен, че "СИГУРНОСТТА Е ПО-ВАЖНА ОТ НЯКОИ ПРАВА !

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2745 Весело

  а тонът на конференцията изкристализира в групова промоция на идеята, че правата на гражданите подлежат на ограничаване, щом се налага."
  мдааа , а беше време "кой не скача ... "
  " По думите й вземането на пръстови отпечатъци не е нарушаване на личните права "
  Ц.Ц и адвокат германец защо твърдяха друго .
  "Аргументите на Цветанов са стъписващи – Наредбата противоречи на Конституцията, на Европейската конвенция за правата на човека и на Наказателно-процесуалния кодекс"

 9. 9 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Да погледнем по-конкретно на въпроса...

  Имаш апартамент, къща... В идеалното общество, те не би трябвало въобще да се заключват, защото аз имам правото да гходя навсякъде, вкл. в къщата на съседката, в тази на кмета и на големия бизнесмен. И реципрочно - те също.. Слагането на ключалка, и заключването вече е ограничаване на НВЯКОИ права - на придвижване, на знание (какво готви съседа), и пр..

  Пробвайте да се представите живот в Младост или Сливен, или дори в с. Нови Хан без заключващи се къщи и свободата всеки да ходи където си иска.

  Или защо са ни банкови сметки, банки и охрана по тях.. това е ограничаване на правата ми да ползвам ПРИ откъдето и колкото искам.


  Разбира се, че сигурността изисква лишаване от някои права..

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2745 Весело

  [quote#4:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]За кво са ни права и свободи!? [/quote]
  .... като има ДПС .

 11. 11 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 750 Неутрално

  https://youtu.be/8mUL6giQR8s

  Всъщност германците са отговорили на много въпроси в един скеч. Вижте го!

 12. 12 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Щом цвъки се е захванал... 10% истина няма в доклада и лакардиите по темата.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 13. 13 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 228 Неутрално

  ПРАВО на ЖИВОТ
  ПРАВО на СИГУРНОСТ
  ПРАВО на СВОБОДА на ....
  Проблемът за ПРАВАТА на ЧОВЕКЪТ-ИНДИВИД и на ЧОВЕКЪТ-РОД е най-същественият проблем за и във ФИЛОСОФИЯТА на ПРАВОТО.
  Повтарям - това не е проблем, който се решава и може да се решава в собствените теоретически рамки на ПРАВОТО.
  Това е проблем, който е породен и който може да бъде решаван единствено във ФИЛОСОФИЯТА на ПРАВОТО.
  На пръв поглед това може да не звучи приемливо, но в субординацията на ПРАВАТА на човека изобщо, на човекът като човек доминираща, определяща роля и значение имат ПРАВАТА на ЧОВЕКЪТ-РОД, а НЕ правата на ЧОВЕКЪТ-ИНДИВИД.
  Днешните изключително повърхностни критици на ДЪРЖАВАТА ще трябва да си припомнят, или пък ще се наложи да им бъде припомнено, че гениалните световни мислители, създали непреходната теория за държавата, са разглеждали именно ДЪРЖАВАТА като ВИСШЕ БЛАГО, като ПОЛИТИЯ, без която човекът изобщо ни би могъл да съществува като човек.
  Единствено в държавата и в нейните закони се дефинират ПРАВАТА на ЧОВЕКА именно като ПРАВА, тоест като безусловно юридически понятия.
  Фундаменталното ПРАВО на ЧОВЕКА, това е неговото дефинирано и държавно защитавано ПРАВО на ЖИВОТ.
  Но за да придобие реалност и плътност като ПРЕВАНТИВНО защитавано ПРАВО, правото на ЖИВОТ се затвърждава с ПРАВОТО на СИГУРНОСТ, което право действува НЕ постфактум, НЕ след като ПРАВОТО на ЖИВОТ е вече нарушено, а превантивно спрямо заплахите за живота на гражданите.
  Макар и ОПОСРЕДОВАНО, правото на ЖИВОТ и превантивното спрямо него ПРАВО на СИГУРНОСТ намира израз на първо място в ПРАВОТО на СОБСТВЕНОСТ, защото именно притежаването на защитавана от държавата собственост е формата, чрез която ЧОВЕКЪТ-ИНДИВИД е в състояние ефективно САМ да осигури реализацията на своето ПРАВО на ЖИВОТ и своето ПРАВО на СИГУРНОСТ.
  ПРАВОТО на СВОБОДА на мисленето, на убежденията, на вярата, на съвестта, на словото и прочие подобни ПРАВА са НЕСРАВНИМИ по своята фундаменталност и значимост с ПРАВОТО на ЖИВОТ, ПРАВОТО на СИГУРНОСТ, ПРАВОТО на СОБСТВЕНОСТ.
  Не съществува никаква реална дилема от рода на често повтаряното противопоставяне на СИГУРНОСТ и СВОБОДА.
  Това е измислена дилема, формулирана от фриволни юристи и заинтересовани правозащитници, които нямат никакво понятие за обективната СУБОРДИНАЦИЯ на ПРАВАТА на ЧОВЕКА, която субординация е теоретически проблем НЕ на правото, а на ФИЛОСОФИЯТА на ПРАВОТО.

 14. 14 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#6] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Много лесно предоставяте правата си на Цветанов. Катво значи някои права. Правото на живот ок ли е да ви отнемат?
  Пожелавам на тези, които са готови лесно да се разделят с правата си, никога да не се разочароват от това свое решение.

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8076 Неутрално

  То и тука ролята на медиите е голяма, но за разлика от Швейцария, не в полза на гражданите.

 16. 16 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  "На кръглата маса бяха поканени представители на Германия, които изразиха възхищението си от това, което се върши в България за охрана на границите й, както и представители от Израел и Гърция."
  Значи гърците и евреите не са възхитени
  Що не поканихте сърби? Сигурно защото щаха да кажат неудобни неща за ефективността на огражденията и за каналджиите от гранична полиция.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2488 Весело

  "Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов организира днес кръгла маса..."

  мда, ЦветанЪт е доказан авторитет в сферата на гражданските и най-паче, човешките права

 18. 18 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  До коментар [#13] от "sokrat41":

  Много добре казано само,че това,което казвате не е в умствените способности на организатора.
  Зад антитерористичен закон ще прикрие свободията на дъжавата и ще го превърне в удобен инструмент за тормоз.
  Сладки лакрдии дрънкаосъденият на 2 инстанции покровител на мафията.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 19. 19 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 582 Неутрално
 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2488 Весело

  "Цветанов се хвана за примера с Швейцария и взе отново думата. Напомни, че на референдум швейцарците казали "да" за използване на СРС в борбата срещу тероризма. А в друг референдум казали "не" на увеличаването на пенсиите."

  ахаха, долу пенцийте и най-вече, да живеят СРС-тата че ушевия останА без семейна преателка

 21. 21 Профил на spyrogyra.
  spyrogyra.
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Не всички хора са терористи, но всички имат права. Не пипайте моите, службите да пипат правата на виновните. Иначе , ако ще правим като УСА, поне ни компенсирайте с подобен стандарт на живот.

 22. 22 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  "С тези думи започна изказването си Ханс-Петер Ул, член на Бундестага и председател на Подкомисията по разоръжаване и контрол над въоръженията. Ханс-Петер Ул беше адвокат на Цветан Цветанов по наказателните му дела, заведени от прокуратурата когато беше в опозиция."

  Мафия,мафия.... Този дето му знае кирливите ризи продължава да го подпира.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 23. 23 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Какво казали швейцарците ... наглост герберска! Ако цвъки беше в Швейцария и там прикриваше мафията и самият той бе прикрит от министър-председателят .... партията герб щеше да се стопи за 1 вечер.

  Вярно се казва в оня виц,че България може да стане Швейцария на Балканите... само,че не иска.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 24. 24 Профил на umenn
  umenn
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Главният въпрос е кой генерира несигурност.

 25. 25 Профил на ВЕЛКОВ
  ВЕЛКОВ
  Рейтинг: 3469 Любопитно

  "терористичните заплахи имат своите дълбоки корени не само във външните обстоятелства и развитието на глобалните процеси, но все по-често имат и своите вътрешни корени. Това се дължало на особеностите на социалното развитие на отделните държави".
  Бъчварова, шъ зема да ти стана фен...

 26. 26 Профил на ВЕЛКОВ
  ВЕЛКОВ
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#17] от "extraCACA":


  [quote#17:"extraCACA"]Председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов организира днес кръгла маса..." [/quote]
  С кафе и менерална вода... Така работа не се върши...

 27. 27 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Аз, ако някой ми лансира идеята да ми отнеме права, за да ми осигури сигурност, веднага го пращам на ***** ** *****. Ама бантустанският народец, поел 200+500+45+25 години робство, ще поеме с удоволствие и това.

 28. 28 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  Физкултурници навлязли с потни мишци в полето на философията....Мани, бегай...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 29. 29 Профил на ВЕЛКОВ
  ВЕЛКОВ
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#27] от "Дундурук":


  [quote#27:"Дундурук"]Аз, ако някой ми лансира идеята да ми отнеме права, за да ми осигури сигурност, веднага го пращам на ***** ** *****.[/quote]
  Вече е направено. Началото е поставено още с пръстовите отпечатъци при издаването на международният ти паспорт. Интернета и телефона ти се следи, от нова година банковите ти сметки ще ги има и извън банката ти...
  Още неща мога да ти кажа, но да не те отчайвам...

 30. 30 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 881 Неутрално

  [quote#29:"Добрин Велков"]Вече е направено. [/quote]

  Най-дразнещото за мен е, че до достъп до тея неща имат прости корупмирани деградирали БГ минцифайки.

 31. 31 Профил на ВЕЛКОВ
  ВЕЛКОВ
  Рейтинг: 3469 Неутрално

  До коментар [#30] от "Дундурук":

  Така е...

 32. 32 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Чия сигурност бе, вашата мама...

  властта ражда паразити
 33. 33 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#2] от "dogwoman":

  Вярваш в дядо Коледа значи

  властта ражда паразити
 34. 34 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#9] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Жертво, в "идеалното" общество се спазва принципът "постъпвай с другите така, както искаш да постъпват с теб при аналогични обстоятелства".
  Така че разсъжденията ти с проблясъци на разум пукната пара не струват.
  Ти не говориш за свобода,а за нахалство.

  Относно мнението ти за правилността на ограниченията на правата - идеалната за тебдържава очевидно е Ердоанистан. Бързай да вземеш поданство.

  властта ражда паразити
 35. 35 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#13] от "sokrat41":

  Олеле.
  Че и ник Сократ.
  Ужас.

  властта ражда паразити
 36. 36 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  от кои права възнамеряват камаради Бъчварова и Цветанов да ни лишат?

  Birds of a feather flock together.
 37. 37 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  Израелски

  Антитерористичен Закон

  и всичко си идва на мястото след 5 месеца.


  повелително

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 38. 38 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  "...разбирането, че сигурността е по-важна от отделни граждански права..."

  Йосиф Висарионович харесва това!

 39. 39 Профил на Nimart
  Nimart
  Рейтинг: 4279 Весело

  В Р.България всеки работи и коментира това, което не разбира и не му е работа...

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 735 Неутрално

  "Мерките, които предприемаме срещу нарушенията на човешките права са гаранция, че ще гарантираме човешките права",заяви Цветанов.-от статията.
  Това само проЗД мильцьонер може да го заяви. А да му пригласят могат още по ...

 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9378 Неутрално

  Невероятно, колко много глупости могат да сътворят група хора за толкова късо време. Мисля си, че ако не беше Цветанов нямаше да се справят. Освен това смятам, че той има рядкото качество да привлича глупостта

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Правата и сигурността са непротивопоставими,доколкото се отнася за сигурност срещу увреждане на тези права.Разбира се дадени права могат да бъдат засегнати в някаква степен,ако така се предотвратява значително по-сериозно увреждане,като това се прави минимално и само доколкото е необходимо и това се компенсира.Това и сега е уредено с института на крайната необходимост.Разбира ст някои случаи трябва да се регламентират законодателно именно за да се гарантират правата и да не се допуснат злоупотреби.Например използването на СРС по облекчен ред за целите на противодействие на тероризъм да не може да се използва за други цели,а ако това се допусне,наказанията да са жестоки,а обезщетенията солени.Жертвоприношения на права на олтара на сигурността не са необходими,както и каквито и да било жертвоприношения на какъвто и да било олтар

 45. 45 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
  Бенджамин Франклин

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 46. 46 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  [quote#13:"sokrat41"]Проблемът за ПРАВАТА на ЧОВЕКЪТ-ИНДИВИД и на ЧОВЕКЪТ-РОД е най-същественият проблем за и във ФИЛОСОФИЯТА на ПРАВОТО[/quote]
  ЧОВЕКЪТ-РОД е неправосубектен и не може има права.С всички права е наделен единствено ЧОВЕКЪТ-ИНДИВИД и правата на другите правни субекти ,които са организации на хора,посредством които ЧОВЕКЪТ-ИНДИВИД осъществява и гарантира правата си,техните права произтичат от правата на личността,и те винаги са с ограничена правоспособност спрямо личността.

 47. 47 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 425 Неутрално

  [quote#3:"Dохкeflyt"]Тая Моника говори повече глупости от ДСБ-ту Атанас Атанасов. [/quote]
  Оценка -11 +5

  Добре, бе.
  Атанасов може би говори повече глупости, но и Моника Холмайер също ги е наредила доста.

 48. 48 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3181 Неутрално

  [quote#33:"Николай Теллалов"]Вярваш в дядо Коледа значи[/quote]
  Поне вярва в нещо хубаво и позитивно. За разлика от теб, който вярва в Маркс, Енгелс, Ленин,Троцки и прочее мечтатели за недоносчета.

 49. 49 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  [quote#34:"Николай Теллалов"]Ти не говориш за свобода,а за нахалство.[/quote]
  Очевидно нищо не разбираш... Доказал си го не веднъж..

 50. 50 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  значи, шапкарите винаги ще придърпват чергата към фитила на "сигурността", за да си обезпечат бюджетите, за сметка на "правата". въпросът е - и това много ясно личи в българия - че шапкарите го правят единствено като някаква димна завеса. защото те не използват възможностите си на вече съществуващите апарати за сигурност, чиято цел, да не забравяме, е все пак да гарантира права, не да ги нарушава или свива. затова и няма смисъл да им се алокира повече бюджет - защото от едни безбюджетни шапкари, които се борят за пари, ще станат едни бюджетни, но все тъй некадърни и раздути, които ще продължават същото - т.е. корумпирано да ни отнемат от правата.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 51. 51 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  [quote#14:"nnikolov_bg"]Много лесно предоставяте правата си на Цветанов. Катво значи някои права[/quote]
  цветанов няма нищо общо..

  Правата са относително нещо и никъде няма абсолютна свобода, защото това е анархия.. свободия..

  Правата се ограничават за да не се злоупотрябява с правата на другите..

  Само в комунизма всички имат права..

 52. 52 Профил на zuk_trombon
  zuk_trombon
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  The road to hell is paved with good intentions

  Най- добрия робовладелец е този който успее да убеди робите си че са свободни хора!
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  "Сигурността е по-важна от отделни граждански права"

  Нищо подобно.

 55. 55 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#54] от "atmanpg":

  ми така почват диктатурите. чудя се как още не се е намесило "благото на народа".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  [quote#51:"ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!"]в комунизма всички имат права[/quote]

  тия "всички" да не са онзи 0.5 процентен състав на народонаселението, представен от номьенклатурчьцьй?

  בני אתה אני היום ילדתיך
 58. 58 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 461 Любопитно

  До коментар [#9] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Абе ти да не си слабоумен??!Ти явно си се лишил от мозък какво остава за свобода...

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Овцете търсят сигурност, нормално.

 61. 61 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#9] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Личната собственост е неприкосновена, глупако, това няма нищо общо със сигурността.

 62. 62 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Сигурността идва от гражданските права и гражданското общество, а тая Моника да ходи при Путин да му слугува. Срещу сигурност.

 63. 63 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  Въпросните представители на Германия бяха от фондация Ханс Зайдел - главен външен спонсор на мутромилиционерския проект Герб.

 64. 64 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4914 Весело

  Конфуция на родната физкултура разсъждава?!

  klimentm
 65. 65 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4425 Весело

  До коментар [#64] от "klimentm":

  Май си слял две отделни думи, "кон" и "фуций". За втората не съм сигурен че така се пише, но звучи подходящо

 66. 66 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 663 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]Сигурността е по-важна от отделни граждански права[/quote]

  Добре дошли в New World Order!

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 67. 67 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4914 Весело


  До коментар [#65] от "daskal1":

  Използвам случая Дасакале да ти благодаря за линка който даде за Петка Колбин!

  klimentm
 68. 68 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4425 Весело

  До коментар [#67] от "klimentm":

  Велкоме, велкоме

 69. 69 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Събрал Цацаров правилни говорещи глави "от Европа" които публично да му кажат че е маладец и че нищо страшно ако земе още малко власт в името на народната сигурност.

  Усетил е че има прозорец на възможностите докато в ЕС се оправят с бежанците и с Брексит и със своите важни избори и няма внимателно да гледат към България до средата на 2017г. Т.е. има човека малко по-малко от година за да циментира своето положение на сив кардинал или въобще заедно с ББ веднъж завинаги да пресъздадат руския полически модел:

  Несменяема популистка партия на властта, плюс три несменяеми партии на червена, национилистическа, и социал-демократическа (в нашия случай енто-либерална) основа, които да се правят че са опозиция но да не буйстват много и в замяна да получават министерски кресла и бюджети, и незначителни сини джуджета които периодично нещо да крякат извън парламента.

  Ама да не земе като Ердогана или Путя да организира няколко взривчета в БГ и после да каже на ЕС те като обърнат пак внимание насам "ето виждате ли, аз съм пазителя на държавата и границата тук, без мен--хаос и кръв!"

  Много банални са тия ченгеджийски номера но и много вървежни. Следващите 8-10 месеца ще се види ще прескочи ли БГ демократичния трап или ще се стабилизира като една Путинландия с ЕС субсдидии...

 70. 70 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  И каква е разликата с "гражданските права", преди 1989 г.?!

 71. 71 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Без индивидуални права няма смисъл от сигурност.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#48] от "GreenEyes":

  жертво, обърнах вече внимание върху отчайващото ниво на общата ти култура.
  Не ми приписвай симпатии към мерзавци, които са все на твоята клавиатура, не моята.
  Ако ще ме апострофираш, барем на уикипедско ниво се запознай с нещата.

  властта ражда паразити
 73. 73 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3181 Весело

  До коментар [#72] от "Николай Теллалов":

  С алкохолици и старшини, фенове на терористи анархокомунисти като твоя милост не бих желал да дискутирам каквото и да е. Освен, че си тотално неграмотен, който се подпира на уикито, поради дупките в образованието си, явно си бил и жертва на някой, защото непрекъснато използваш думата жертва. Съжалявам те тав.анархокомунист, ти си представител на най>ретроградните....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах