Mamma mia, или коя е Цецка Цачева

2009 - Цачева, Борисов и Цветанов пред президентството след среща с тогавашния държавен глава Георги Първанов

© Дневник

2009 - Цачева, Борисов и Цветанов пред президентството след среща с тогавашния държавен глава Георги ПървановВъпреки че Цецка Цачева поне три пъти се отрече от възможността да бъде кандидат за президент на ГЕРБ през последните три месеца, днес тя беше официално обявена като номинацията на управляващата партия заедно с адмирал Пламен Манушев за вицепрезидент. При представянето й премиерът Бойко Борисов обяви, че след толкова приказки за баща на нацията, най-после било време да има и майка и това естествено стана основна тема за коментари в социалните мрежи.


Съдейки по последните социологически проучвания, които бяха направени "на тъмно", още преди да бъде обявен претендентът на партията на Бойко Борисов, можем да направим "обосновано предположение" (по израза на Цветан Цветанов), че е твърде вероятно Цачева да смени адреса на работното си място от площад "Народно събрание" на "Дондуков" 2.


Ако Цачева спечели изборите, ще бъде и първата жена президент на България.
Пътят - от село Драгана към "Дондуков" 2


Цецка Цачева е родена на 24 май 1958 г. в село Драгана, община Угърчин, в тогавашния Ловешки окръг.


Средното си образование завършва в днешното СОУ "Анастасия Димитрова"– град Плевен, известно и като първото светско девическо училище в България.


Завършва право задочно в Софийския университет "Св. Климент Охридски". В официалната й биография не е отразено какво работи, докато учи. След това става юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. Член на БКП до 1989 г. Няколко пъти отрича слуховете, че е била партиен секретар. От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.


7 години и половина е консултант на община Плевен, като приключва работата си за общината след скандал с тогавашния кмет Найден Зеленогорски. През юни 2008 г. той подава сигнал срещу Цачева до адвокатската колегия в Плевен, че Цачева е действала срещу интересите на община Плевен, като, докато е оказвала правна помощ на местната администрация, тя е давала съвети и на насрещните страни по същите дела.


Според официалната й визитка владее немски и руски.


Политически изгрев


Политическата звезда на Цецка Цачева изгрява заедно със създаването на партия ГЕРБ от Бойко Борисов. На местните избори през 2007 г. тя е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ. Остава трета в надпреварата, но става общински съветник. Постът й в партията по това време е общински ръководител. На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ в Плевен. Избрана е мажоритарно с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП - Румен Петков.


Тогава Бойко Борисов я предлага за председател на парламента. Представя я така: "... Госпожа, победила в Плевен два пъти Румен Петков, три пъти партията на кмета на Плевен Найден Зеленогорски, добър юрист, 52-годишна, семейна, авторитетна."

Цачева и Борисов по време на предизборната кампания през 2009г.

© Анелия Николова

Цачева и Борисов по време на предизборната кампания през 2009г.


"Разбира се, и Красимир Велчев е изключително добър човек с качества, доказани, партията го обича, имаме няколко варианта, но аз специално по-лесно работя с жени, а и българските жени по-добре се представят в Брюксел", аргументира избора си Борисов.


Тогава Цачева стана първата жена, председател на Народното събрание, в цялата история на България, като е избрана с 227 гласа "за" и трима "въздържали се".


Тя е втори мандат председател на парламент, доверието в което спада. Според последното проучване на "Алфа рисърч" за оценката за дейността на парламента само 8% от българите дават положителна, а 57% - отрицателна.


Цачева в ролята си на председател има одобрението на 15% от хората, а неодобрението към нея е 41 на сто.


Първа слава


В интервю за несъществуващия вече плевенски вестник "BGСевер" непосредствено след избирането й за шеф на парламента Цачева споделя: "... Не съм очаквала какво ще ми се случи седмица след избирането ми за депутат. Номинацията ми за председател на НС от ГЕРБ и лично от лидера Борисов за мен беше изненада. Работата не ме притеснява в чисто професионален план, що се отнася до пленарната зала, до администриране на НС."

Цачева и Борисов в парламента

© Велко Ангелов, Капитал

Цачева и Борисов в парламента


Цачева се притеснява от "известните ограничения в свободата", които й налага охраната от НСО. "И ако имате предвид хирургични намеси, няма да ползвам такива. Такава, каквато родителите ми са ме създали, такава ще си остана", отговаря Цачева на въпрос дали смята да променя нещо във външния си вид.


Знаци и подбор


Името на Цачева като евентуален кандидат-президент се спряга от почти две години. Цялата история започна от думите на Бойко Борисов по време на общото събрание на "Жени - ГЕРБ" през януари 2015: "Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент? Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме."


Цачева отрича възможността да е кандидат за президент цялото отминало лято, след като през юни тази година се разбра, че името й е едно от петте обсъждани в ГЕРБ за поста на държавен глава и тествано в социологическо проучване.


"Уважавам чувството за хумор на всички представители на медиите в Плевен", коментира Цачева на 25 юли в Плевен възможността да е кандидат-президент. "Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост", казва тя пред БНР на 30 август.


До избора на Цачева от Бойко Борисов и ГЕРБ се стигна след отпадането на останалите обсъждани - кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и вицепремиера Томислав Дончев. Разговори са водени и с бившия външен министър и настоящ представител на ООН Николай Младенов. Решението е взето през последните няколко дни, като според запознати Томислав Дончев е бил последният отпаднал заради премиерския страх от бъдеща негова "еманципация".


При официалното представяне в неделя (2 октомври) Борисов аргументира защо всеки от другите трима кандидати е по-важно да остане на настоящия си пост.


В ГЕРБ са убедени, че тя може да консолидира и подкрепата на партията. Според наблюдателите срещу нея трудно ще има с какво да се води евентуално компроматна война от другите опоненти.


"Цъфнал ГЕРБ" - душата на купона


Хората, които са били поне веднъж в неформална обстановка, описват Цецка Цачева, като "душата на купона". В компания тя е обратното на това, което се вижда през телевизионния екран от парламентарната трибуна.


Това се вижда добре и на изтеклия в мрежата видеозапис от празненство на активисти на ГЕРБ след победата през 2009 г. На него Цецка Цачева се опитва да организира и дирижира няколко маси с "гербери" в хорова импровизация с късия текст "Цъфнал ГЕРБ".


След изтичането на клипа тогава в пленарната зала на подвиквания от БСП за "Цъфнал ГЕРБ" Цачева отвърна: "Веселбата е най-доброто лечение за духа и за тялото, колеги."

"Майката на нацията" и семейството й


Цецка Цачева е омъжена за плевенския архитект Румен Данговски. Имат син, носещ същото име – Румен.


През 2009 г. Румен–старши работи в "Булгартабак", но според думите на Цачева "той няма отношение към приватизацията на холдинга", а се занимавал само с узаконяване на сгради. Приватизацията на БТ приключва през 2011 г.


През 2015 става ясно, че архитектът работи в Ръководство въздушно движение (РВД) според сайта на bTV и още няколко електронни издания. Заплатите там са доста по-високи от тази на парламентарния шеф.


Румен–младши завършва Софийската математическа гимназия и е победител в множество световни състезания по математика. През 2013 г. Румен Данговски печели второ място в категорията "Математически науки", придружено от парична награда от 1500 щатски долара, с проекта си: On the Lower Central Series of Pi-algebras на състезанието Intel ISEF (Intel International Science and Engineering Fair). Това е най-голямото в света състезание за ученици, които представят оригинални изследователски проекти в областта на природо-математическите науки и инженерството. Наградата включва и именуване на астероид на негово име.


"Дива къпина" и сбъднато желание по Коелю

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ - Цецка Цачева и Пламен Малушев

© Надежда Чипева, Капитал

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ - Цецка Цачева и Пламен Малушев


От едно от ранните интервюта на Цачева през 2009 година се разбира, че тя заема томчетата на Паоло Коелю и Карлос Кастанеда от шкафчето на съпруга си, а тя самата харесва поезия. Любимата стихосбирка на Цачева е "Дива къпина" на Маргарита Петкова и тя дори имала чувството, че е писано за нея. Ето и едноименното стихотворение:


Дива къпина


Като дива къпина съм – ни хубост у мен, ни сладост.
Стипчива съм, но мога да утоля някому глада и жаждата.
Крехки са ми уж корените, а за скалата здраво се вкопчват.
Не мога да вирея върху изискана паркетна почва.
Стигат ми ласката на дъжда и на слънцето топлината.
(а по душата ми – следи от зъбите на вятъра).
Като дива къпина съм – предупреждавам.
Когато нехайно посягат към мене – умея до кръв да ранявам.
Внимавай! Да не се закачиш, както случайно си свърнал –
няма отърване!


"Когато силно желаеш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да го постигнеш", казва старият цар на главния герой в най-четената книга на Паоло Коелю - "Алхимикът". Около номинацията й последните дни въпросът беше дали Цачева е пожелала силно поста на "Дондуков 2", или "Цецка Цачева – президент на ГЕРБ" ще бъде сбъднато желание на Бойко Борисов, защото в случая се е оказала най-удобният и възможен кандидат.


Умишлено или не - с обявяването й за майка на нацията премиерът измести коментарите за нея от изпълнението "Цъфнал ГЕРБ" към шеги в стил "Положението е Mamma mia".

Росен Плевнелиев може да бъде заменен от Цецка Цачева

© Юлия Лазарова

Росен Плевнелиев може да бъде заменен от Цецка Цачева


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (344)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на robotrop
  robotrop
  Рейтинг: 237 Весело

  Някой се е бил подготвил предварително
  Похвално!

 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1031 Неутрално
 3. 3 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 466 Весело

  Досега мъж в пола, от сега жена в панталони ! Да ни е честито !

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1031 Весело

  Чакам и нащ'а леля да ни покаже Бащицата.
  Есента си е тиквено време все пак

 6. 6 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  Бих гласувал за Томислав Дончев, но не и за Цачева.
  Явно ГЕРБ не може да предостави качествен кандидат.
  Какво пък! Има и качествени кандидати.

 7. 7 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1031 Весело

  [quote#4:"oporna_to4ka"]"Цачева е проста"[/quote]

  Ей, я да не обиждаш мама

 8. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  Цецка си е феномен!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 10 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Да благодарим на ГЕРБ и на Бащицата лично, че повдигнаха рязко настроението на нацията

 10. 11 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Ужасно сиво същество...
  Няма да забравя в предния парламент как обясняваше че хем е в пленарна зала, хем не е. беше много смешно.

  nikoia
 11. 12 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 745 Неутрално

  С такива "родители" предпочитам да съм сираче.

  Румен Радев вече не ми изглежда чак толкова абсурдна кандидатура...

  No Pain No Gain
 12. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#1:"robotrop"]Някой се е бил подготвил предварително
  Похвално![/quote]
  Шиуу...как я мислиш тази работа ?!? В отдела местят на едно табло снимки на предполагаемата двойка от 3 месеца вече. Да останат неподготвени е немислимо за тях

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 13. 14 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  Силно се надявам, че са отминали времената когато важеше максимата "и магаре да им предложа - и магаре ще изберат".
  Предстои да видим.

 14. 15 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Сарказмът не е добър съветник Раданкъневци.....
  ГЕРБ има МОЩНИ структури, много организирани и дисциплинирани.....
  Цачева, ясно, че е на балотаж, въпросът е ако там попадне и Трайков какво ще сатне.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 15. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2261 Неутрално

  Цецка Цачева е комунист,така както и пожарникаря.

 16. 17 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#4] от "oporna_to4ka":

  не бе, ти си прост.

 17. 18 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Цецка е началото на края на Гейрб, защото номинацията ти означава, че кадровата скамейка на Гейрб е пълен леш.

 18. 19 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Mamma mia, или коя е Цецка Цачев.

  Мамата.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 19. 20 Профил на Raisa Kadulina
  Raisa Kadulina
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#14] от "atmanpg":

  Не са отминали , и магарицата цецка ще ни е президентка.

 20. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 22 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Същинска екатерина велика-българска

 22. 23 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 466 Весело

  Таааакаааа, сега малко на козметик, особено на зоната под носа, ако отидеме, мааалко сешоарчеееее, и ще сме муцка !

 23. 24 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 347 Любопитно

  "...според запознати Томислав Дончев е бил последният отпаднал, заради премиерския страх от бъдеща негова "еманципация"

  А пък на леля Цецка явно може да се разчита безрезервно в тези отношения.

 24. 25 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Въпреки, че Цецка Цачева поне три пъти се отрече от възможността да бъде кандидат за президент на ГЕРБ през последните три месеца, днес тя беше официално обявена като номинацията на управляващата партия " Голяма кандърма е било какви ли средства са използвали може би електро шок!?

 25. 26 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ...Грам харизма на жена няма. Наистина ли Герб са така самозабравени.

 26. 27 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Ами ако не спечели?
  Ще видим ли началото на края?

 27. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3634 Неутрално

  През юни 2008 г. той подава сигнал срещу Цачева до Адвокатската колегия в Плевен, че Цачева е действала срещу интересите на Община Плевен, като докато е оказвала правна помощ на местната администрация, тя е давала съвети и на насрещните страни по същите дела.
  --------------------------------------------------------------------
  Във ВСЯКА БЯЛА ДЪРЖАВА
  лице демонстрирало НЕЛОЯЛНОСТ
  И ВОДИЛО ДВОЙНА ИГРА
  изобщо НЕ БИ БИЛО НОМИНИРАНО
  ЗА ДЪРЖАВЕН ПОСТ
  Хеле пък за ПРЕЗИДЕНТ
  Г Н У С

 28. 29 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Балотаж май няма да има.

 29. 30 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 466 Весело

  Помните ли момченцето, което гледаше карусела с кончето в увеселителния парк " Искааамммм на Марусяяяя" !

 30. 31 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Песента на АББА от днес стана за Герб онова, което е била крушата за Луис Филип I.

 31. 32 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Всъщност, от днес аз започнах да се вълнувам, кой е Трайчо Трайков.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 32. 33 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#30] от "evelin_m":

  Шегите ти са неуместни, изсмукани от пръстите.

 33. 34 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  След тази номинация май ще трябва герберите да пеят "прецъфтял герб", мама миа. Това ли беше дълго пазената велика тайна, мама миа. Е иначе незнам дали това е най подходяящия кандидат, но със сигурност е най удобния, мама миа

 34. 35 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Някое пророчество не е ли цитирал Баце ? Това би наелектризирало широките народни, но прости като гьон маси.

 35. 36 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#28:"Hawaii"]През юни 2008 г. той подава сигнал срещу Цачева до Адвокатската колегия в Плевен, че Цачева е действала срещу интересите на Община Плевен[/quote]
  А стига верно ли??

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 36. 37 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 421 Неутрално

  ИСКАМ ДА ПИТАМ ДЕСНИТЕ. Трайчо няма никви шансове. Вижда се от социологията, която колкото и да греши, той е последен там. Та ... при балотаж на Цецка и Летеца, КО ПРАИМ?

 37. 38 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  [quote#28:"Hawaii"]лице демонстрирало НЕЛОЯЛНОСТ
  И ВОДИЛО ДВОЙНА ИГРА
  изобщо НЕ БИ БИЛО НОМИНИРАНО
  ЗА ДЪРЖАВЕН ПОСТ
  Хеле пък за ПРЕЗИДЕНТ
  Г Н У С [/quote]
  Баце само такива ги ги събира! Да не говорим за Кунева и другите управляващи от либералната опозиция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 38. 39 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Звезден миг за Цачева

 39. 40 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#24] от "lustmord":

  Борисов в предисловието си изрази силно недоволство спрямо "анахронизма" президентът при нас да бъде избиран мажоритарно и да е безпартиен.
  Даже стигна до там да твърди, че ето и сега като станат президент и вице ще трябва и те един вид "проформа" да се откажат от партийната си принадлежност.
  Имаше и примери Путин как посочвал Медведев и т.н.

 40. 41 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дундурук":
  Летеца си е с лява душица но и тое е минал през либертарианските метаморфози така ,че е приемлив за мириканското посолство защото отговаря на стандартите на НАТО!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 41. 42 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Ами къфто мат'рялът, такъв и премиерът му, еле пък президента.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 42. 43 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  [quote#37:"Дундурук"]Та ... при балотаж на Цецка и Летеца, КО ПРАИМ? [/quote]

  Съжалявам, ама летеца става за президент по-малко и от Цецка...
  Силно се надявам, че няма да се стигне до там.

 43. 44 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 736 Весело

  Е...ло си е мамата...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 44. 45 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ама айде молявисе стига със злостните коментари по адрес на мамата, че глей още утре сутрин бащицата я сменил и вземе, че обяви нещо друго... знам, че това би било много нетипично за него, ама все пак...

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 47 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Прекрасна кандидатура...

 47. 48 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 696 Неутрално
 48. 49 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  До коментар [#25] от "exit13":

  Той и Роско колко пъти рече, че няма да е кандидат президент, ама като остана насаме с Баце, чемберите са играли...

  Цецка е логичния избор. За Баце. Баце и Маце... сори, Майка...

  Значи, имаме си премиер член на БКП, сега ще си имаме и президент член на БКП... че Роско милия беше само комсомолец...

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1741 Любопитно


  Страшилището, Майка, Закрилник Цецка Цачева - пРезидент на ГЕРБ!
  Да живей!

  Това дори не е интересно.
  Важният въпрос е какво прави един български офицер и още маса други такива в МИЛИЦИОНЕРСКАТА ПАРТИЯ!
  Винаги за армейски офицер е било под достойнството и мерзост да се сравни с Милиционер. Още по-малко да му се подчини и предаде!
  Какво правят в ГЕРБ тези офицери макар и от резерва. Откога български офицер лиже краката на Милиционер?
  Само мерзавец и предател на офицерската армейска чест може да си позволи това!
  Така че вицето е МЕРЗАВЕЦ!
  !

 51. 52 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#1] от "robotrop":

  И аз същото си помислих. ГЕРБ обявиха мама Цецка само преди час, а Дневник вече са готови с житието - битието и. Май си имат информатори на високо ниво в партията.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 52. 53 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 409 Гневно

  Лицето Цецка, като предложение на най-влиятелната партия, показва пълното обезличаване на политическия ни елит. Така тотална липса на качествени хора в политиката ще доведе до големи социални промени следващите десетилетия. Не може утайката на едно общество да властва толкова дълго!

 53. 54 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Конгениален ход на баце. Да пусне малко фъндък на кУрнеливците. В името на "стабилноста". Аецка е обремена от изключително ниският рейтинг на НС. А самата тя е символ на безличието. Истинско чудо, колкото и цвъки да се поти е да я докарат до балотаж. На нейният фон Трайчо Трайков е Господ-Слънце!
  ТОЙ е!

 54. 55 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3634 Весело

  Завършва право задочно в Софийския университет "Св. св. Климент Охридски".
  -------------------------------------------------------
  Р А Б Ф А К

  Перлата на соц. ВИШУТО образование

  Интересно,как би било обяснено в БЕЛИТЕ

  държави образованието на евентуалната ни

  президенКа

 55. 56 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  .................. Бойко Борисов обяви, че след толкова приказки за баща на нацията, най-после било време да има и майка..............

  И с този ход осъществи...полов геноцид над цялата нация.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3634 Любопитно

  На местните избори през 2007 г. тя е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ. Остава трета в надпреварата
  ---------------------------------------------------------------------
  Питаме ние

  В КОЯ бяла държава, лице, което

  В РОДНИЯ СИ ГРАД Е С ТРЕТИ !!!!

  Т Р Е Т И !!!!

  резултат в избори за КМЕТ

  В КОЯ бяла държава такова лице

  би имало нахалството да се пробутва

  като кандидат за ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!

  Н А Р О Д Е ? ? ? ?

 58. 59 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 305 Неутрално
 59. 60 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Хм, ясна е работата. Цецко „ша“ разтвори кесията и „сичкото рома“ у нас ще се пооблажи на президентските избори. Иначе лелката е неизбираема при нормални условия и в нормални страни! Трайков изглежда читав човек, ама „матрияла“ едва ли ще го припознае за свой кандидат.

 60. До коментар [#52] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Венче, езък че кечиш всеки ден тука...

  Още оняденка писаха как ЦЦ е кандидат.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 61. 62 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1787 Неутрално

  Е не е ли срамота да имат кандидат къде не знае английски? То сигурно и немски толко знае, ма не може да няма поне елементарни изисквания към президент. В края на крайщата з всяка работа има някакви изисквания, даже и за овчар.

 62. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3113 Неутрално

  [quote#18:"Дундурук"]Цецка е началото на края на Гейрб, защото номинацията ти означава, че кадровата скамейка на Гейрб е пълен леш. [/quote]
  Хм ...

  За първото съм склонен да се съглася, че гербавите утичат, но не е заради сканапейката. Всякогаш в китната ни мамковина можеше да прилъжат и по-читаво, дори да не е гербаво.
  Мисля, че май Баце се готви да сдава. Защото:
  1. Той обещаваше еврофондове. От догодина ги режат с 1/4.
  Ако сте внимавали в изведените акценти в Словото Му днес - обяви Край на Мегаломанските проекти
  Е, ако няма да храни олигарси - за какво да Го държат? И това Той много добре си го знае и сега тръгва да се изшумулява по терлици.
  2. Общините са закъсали масово финансово. Е, как да усвоятват вече в тия мащаби, дори и да искат? Няма как да осигурят съфинансирането. И Баце се изсулва ...
  3. Имигрантите. Вече ни заливат, тепърва ще идват още, а зад нас са сложили тапата. Пък и Меркел може да ни сурне обратно едни 20-тина хиляди, които дори Мити им не ги ще.
  А мат'рялът хич биля не е в настроение за такива гости ...
  4. Баце се провали с газа. Путин официално Му рекнА от Санкт Петербург директно "Ай сиктир!". За Хъбчето дори не става дума, а за доставките въобще на газ. Само след няколко години, когато почнем да я прекупуваме през Турция и Гърция.
  И Баце се изсулва о'време ...
  5. Още куп междунатродни провали и отсвирвания, като вече употребен ...
  6. Баце просто си е такъв. Няма нито един довършен мандат!

  Та така ...

 63. 64 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 710 Любопитно

  [quote#0:"статията"]След това става юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, където по-късно става началник на правния отдел. Член на БКП до 1989 г.[/quote]Няма ли един от върхушката та милиционерите, който да не е пребоядисан комунист?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 64. 65 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#22] от "xali":

  ... с тази разлика, че Екатерина Велика си е немкиня по произход.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 65. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Е, айде сега ..Винаги трябва да се черпи от ..извора :.............
  ........................................................
  Плевналия - 02.10.2016 г. 12:56:02

  В Плевен повечето хора знаят за “известната” юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много въпроси.

  Цецка Цачева ГЕРБ ПлевенИ така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й – виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. “Надежното” момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си.
  Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет – Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар.

  Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време – той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка “заигравка” на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума – узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора “изгоряха” заради нея. Тя ги “топеше” за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка.

  BIG AL
 66. До коментар [#58] от "Hawaii":

  Червения трол ти пусна кукичката на голо и ти веднага захапа, а?

  Жалка история.

  А тоя тая глупост я джитка още от сутринта.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 69 Профил на Радост вкъщи
  Радост вкъщи
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Леля Цецка - президент. Нека плюенето започне сега...

 69. 70 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1222 Весело

  Баце нзистина ще направк България цветна градина и няма как да не стане поливайки с тая лейка... аки и куха

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 70. 71 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#57] от "Wornoxmaniak от държавата Германция":

  Май усещам при обсъждането на политически кандидатури някаква лична нападка и опит за обида на коментиращия? Когато няма какво добро да кажете за нелепата пародия Цачева, какво са ви виновни гражданите на тази държава?

  No Pain No Gain
 71. 72 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3634 Любопитно

  видеозапис от празнентво на активисти на ГЕРБ след победата през 2009 г. На него Цецка Цачева се опитва да организира и дирижира няколко маси с "гербери" в хорова импровизация с късия текст "Цъфнал ГЕРБ".
  -----------------------------------------------------------------
  Да пази Господ !!!!

  Представяте ли си Хилъри Клинтън,например

  НА ПЕТ РАКИИ да дирижира ПИЯНСКИ ХОР

  ОТ СЪПАРТИЙЦИ на КЬОРСОФРА ?!?!?!?!

  Н А Р О Д Е ????

 72. 73 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Тетка Тачева бивш комунист. г-н Радев настояща кандидатура на комунистите, Калфин от друга комунистическа секта, Каракачанов агент от ДС, Орешарски маша на комунистите...
  Освен Трайчо Трайков има ли друг кандидат за президент да не е замесен или бил замесен с комунистите?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 73. 74 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1222 Весело

  До коментар [#69] от "Радост вкъщи":

  Ко да му плюеш... на осраното

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 74. 75 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3634 Любопитно

  [quote#67:"Wornoxmaniak от държавата Германция"]Червения трол ти пусна кукичката на голо и ти веднага захапа, а?

  Жалка история. [/quote]
  ГЕРБчо,

  КОЕ от нещата,които коментираме,

  и аз,и колегите ми,не е вярно ?!?!?!

 75. 76 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Весело

  [quote#37:"Дундурук"]Та ... при балотаж на Цецка и Летеца, КО ПРАИМ? [/quote]
  още от сега единствения герберски довод е, че тя видиш ли била все пак по малко смотания кандидат от тоя на БСП, кво да ти кажа добро начало на кампания

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 76. 77 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#63] от "xm...":

  Комуне, не лъжи, а си гледай партията-кърмилница.
  В сайта на ЕО много ясно е обяснено защо режат субсидиите, а също така, че това не се отнася до България....

  Приготви се за твърдо Приземяване по корем след един месец!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 77. 78 Профил на february
  february
  Рейтинг: 409 Любопитно

  Mamma mia, или коя е Цецка Цачева


  Травестит от крайнолява фракция на БКП?!

 78. 79 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Цецка е точно най-лошият възможен тип..Див кариерист -бюрократ, типична селска пръчка, за която да смени работата в ОК на БКП с длъжност в партия , член на ЕНП е детска игра.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 79. 80 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Пашата Боко, след като си свърши 'речта' , си БРЪКНА в единия джоиб и така посрещаше кандидатите :))
  Но , друго тук е по- важно ...

  Щяло да има 'катаклизми" , ако фандъчка и онзи от Бургас , били кандидати ..
  Трябвало НОВИ избори в тези градове - а това щяло да бъде ...'катаклизъм' !!??
  Боко, с две думи, вече го е СТРАХ от всякакви избори ..)

  Докопалата се до власт , МУТРА , вече не иска чести избори , иска си дълъг период - на управление и т .н...
  Или избори - по Тошовски - всичко да е ясно и предвидимо и ..заблуда за хората , разбира се ...)

  BIG AL
 80. 81 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#55:"Hawaii"]Интересно,как би било обяснено в БЕЛИТЕ

  държави образованието на евентуалната ни

  президенКа [/quote]
  вишУ

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 81. 82 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#37:"Дундурук"]ИСКАМ ДА ПИТАМ ДЕСНИТЕ. Трайчо няма никви шансове. Вижда се от социологията, която колкото и да греши, той е последен там. Та ... при балотаж на Цецка и Летеца, КО ПРАИМ?[/quote]
  ..ние десните ще решим какво да правим, а вие левите, тодорживковисти + лиловисти си гласувайте за когото ви кажат....

  Колкото повече, толкова повече!
 82. 83 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 581 Разстроено

  До коментар [#68] от "barcelonski":

  Летеца-парашутист няма да стигне до балотажа..
  ВЕРВАЙ МИ!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 83. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#79] от "1Sion1":

  А добрият е?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 84. 85 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Не можете да си представите ,
  колко много ми се иска да има балотаж !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 85. 86 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 710 Весело

  [quote#4:"oporna_to4ka"]"Цачева е проста"!![/quote]
  Ами не е от най-сложните, щом търпи един самозабравил се неосъществен първи секретар да я ползва по най-безогледен начив

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 86. 87 Профил на tekomashinist
  tekomashinist
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Борисов се оттегля постепенно от властта. Цецка няма и на балотаж да стигне и именно за това я е посочил. После ще се направи на обидено момче и ще предизвика предсрочни избори, които ГЕРБ ще загубят с много и така ще има легитимно основание да се отърве от властта и от зависимостите, с които го изнудват. А след совалките между Турция, Русия и ЕС ,са му казали, че БГ-то няма да го бъде.

 87. До коментар [#71] от "tokkay":

  Не усещай, а мисли.
  И само за сведение да ти кажа, че аз съм първият дето е написал добра дума за Цецка Цачева в Дневник и съм се борил като лъв да ви отварям очите коя. Така че ми дишате прахта и мога само да триумфирам след президентските избори.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 88. 89 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3634 Любопитно

  Като дива къпина съм – ни хубост у мен, ни сладост.
  Стипчива съм, но мога да утоля някому глада и жаждата.
  -------------------------------------------------------------

  Чекай ся...

  С реплики от еротични комедии ли ще водим

  кандидат президентската кампания ?!?!!

 89. 90 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Аман от селяни, каквобможе да очаквашнот човек пеещ някакви чалги, отврат направо

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 90. 91 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Гневно

  [quote#16:"chicago514"]Цецка Цачева е комунист,така както и пожарникаря.[/quote]Както и почти всичко свястно преди 1989
  = няма ли да спрете с едни и същи глупости
  в тази възрастова група други няма
  ... а и Цецка не е особена гордост за БКП
  ама сред 1 милион ги има всякакви де !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 91. 92 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И това доживяхме ...
  Една селянка от угърчинските села,
  която БКП бута да учи нещо, поради вродена тъпота ,
  става фактор в страната на МУТРИТЕ !!!
  Схемата е стара - БКП - схема, от онези времена , когато прости хора - бяха монтирани от Партията БКП - да управляват

  ..И сега - 25 гоидини след 1989 година - пак така ..
  Какво ново да измислят мутрите, освен един сламен човек - отпред , по- простоватичък - да ги покрива , тях, криминалните :))

  BIG AL
 92. 93 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#63] от "xm...":

  +++++

  Не е ли обратното Ако Баце се е засилил да се изсулва - трябваше той да е кандидатът - и някой друг да руча жабетата като премиер
  А иначе проблемът е тъкмо този - как ще изхранва и олигархията- и себе си в нея - и купените кметове - че и населението - на което не вдига данъците Заемите рано или късно ще ударят обратно - пари не може да печата - в борд сме
  Не знам защо никой не говори за слона в стаята - населението ще избере ГЕРБ защото се оправя малко по-добре материално
  Кой на държавна служба - кой на държавен бизнес - кой работи частно при ниски данъци и не го търсят за нищо Дугото е ала-бала Като се спука балонът - Баце бързо ще падне Освен ако не е открил Философския камък да прави злато от кал

 93. 94 Профил на Радост вкъщи
  Радост вкъщи
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#74] от "ь":

  По принцип си прав. Някои тука са се взели така на сериозно, че и от ирония не разбират, а цъкат ли цъкат минуси...

 94. 95 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#88] от "Wornoxmaniak от държавата Германция":

  http://www.mediapool.bg/tsetska-tsacheva-stana-partizanka-vav-vietnam-news192502.html

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#79:"1Sion1"]да смени работата в ОК на БКП с длъжност в партия , член на ЕНП е детска игра.[/quote]За нормалния свят смяната на политическото семейство е равносилна на смяна на пола .... ама в България е като смяна на полата По същия начин и миглена от либерал стана от ЕНП = Европа беше в шок как може да се сменят либералните ценности с демократични ама в България никой не схваща разликата. Ужас

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 97 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#88] от "Wornoxmaniak от държавата Германция":

  Лелката от Драгана не заслужава нищо повече от презрение. А ще стане президент не защото струва нещо, а защото е кандидата-магаре на партията, която държи в ръцете си всички лостове, с които се печелят избори.

  No Pain No Gain
 97. 98 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  Хе-хе-хе-е-е-е-е...! ГЕРБ-ерите изпаднАха в несвяст от заслепителната кандидатура на Цецка Цачева! Малко се освЕстиха, след няколко часа и сега очаквам, да ни залее вълна от обяснения, колко харизматична е леля Цецка, колко мъдър е вожда Бойко Борисов и как всички вкупом ще гласуват, за предизвестения победител/ка, хе-хе-хе-е-е-е-е...!!!

  Бивш tww09306483.
 98. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Разстроено

  [quote#46:"Явор Рг"]Каквато им е работата, такъв им е и купона.
  Скапан и тъп.[/quote]Гарантирано от ГЕРБ ! Сега = президента Цецка - олицетворение на нацията (като клипа)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 99. 100 Профил на february
  february
  Рейтинг: 409 Разстроено

  On second thought:

  С тази нелепа номинация,Боко да не би да разчиства пътя за кандидат-президентите на Москва?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK