Името ми беше обявено сега, за да не се попречи на работата на парламента, каза Цачева

Името ми беше обявено сега, за да не се попречи на работата на парламента, каза Цачева

© Юлия ЛазароваНоминацията на кандидата на ГЕРБ за президент е обявена едва в началото на октомври, за да не се попречи на работа на парламента, в момент, в който той е трябвало да приема важни решения, обясни днес по БНТ председателят на НС и номиниран за държавен глава Цецка Цачева. Тя поясни, че в началото на лятото са били посочени "осем-десет имена", като са се търсили и хора сред "израстналите в последните години кадри на ГЕРБ".


Пред "Нова телевизия" Цачева пък обяви, че "според правомощията по Конситуция", отговаря на профила да бъде кандидат-президент. "Затова се съгласих и приех номинацията. Тръгвам със самочувствие и увереност от наученото в българския парламент", допълни тя.


Цачева поясни, че с издигането на втория човек в държавата, ГЕРБ отговаря на критиката, че подценява президентските избори. Кандидат-президентът обяви за най-голям свой враг апатията на хората към политиците и липсата на желание да се гласува. Цачева допълни, че основната и амбиция в предизборната кампания ще бъде да получи доверие и подкрепа от избиратели извън своята партия.
Тя изрази надежда, че предизборната кампания ще е състезание на идеи. "Дали ще се превърне в битка, няма аз да коментирам. Ако срещу нас се сипят хули, клевети и лъжи, няма само да се усмихвам, каза още кандидатът на ГЕРБ.


Ако нямаше атаки, щях да се притесня


Твърденията че е ляв кандидат, защото е била член на БКП и разпространения клип, на който пее на празненство на партията, Цачева определи като очаквани атаки. "Бих се притеснила, ако не беше така, защото това щеше да означава, че е предложена безлична кандидатура", допълни председателят на парламента.


Цецка Цачева обави, че не се срамува от нищо в своята биографи. Родителите и са били безпартийни, но като студент в Юридическия факултет е трябвало да стане партиен член "защото такива са били времената".


Що се отнася до клипа, с нейното изпълнение на "Цъфнал ГЕРБ", Цачева попита водещия "Нима вие никога не сте пял, когато сте били в настроение". Кандидат-президентът на ГЕРБ каза още, че в случая е атакувана от тъжни и комплексирани хора.


"Не виждам от какво да се срамувам. Пяла съм в Северняшкия ансамбъл в Плевен и в компания, с приятели, ми е хубаво, мога да пея", каза още Цачева.


В отговор на въпрос, тя обяви, че няма никаква военна подготовка, но ако се наложи, ще се качи на каквото и да е военнотехническо средство.


За Цачева правомощията на президента са достатъчни


Според Цецка Цачева в момента президентът има достатъчно правомощия, като най-силни са те в моменти, когато държавата е в кризисна ситуация. "Президентът трябва да е достатъчно силно легитимиран и затова се избира пряко от народа. Институцията е толкова силна, колкото е силен президентът", каза още настоящият председател на парламента.


Цачева отказа да даде оценка на сегашния държавен глава и неговия заместник, тъй като мандатът им още не е изтекъл. "Имаше добри послания в тежки и трудни моменти - две служебни правителства, предсрочни избори. Личната ми позиция е, че формите на диалог трябваше да вървят по по-различен начин", коментира тя.


На въпрос за външнополитическата ориентация на страната, Цецка Цачева обяви, че България трябва да е лоялна държава-членка на НАТО и ЕС, като със със силен глас поставя своите проблеми. Освен това страната трябвало да е в диалог "с всички останали столици", при спазване на ангажиментите, които е поела.


Попитана за смяната на българския кандидат за лидер на ООН, Цачева каза, че е нормално да се подкрепи онзи, които има най-голям шанс в това сложно и многоетапно състезание. "Когато кандидатът губи шансове е естествено решението, беше трудно и смело, но то ни доближава до това да имаме българин начело на ООН", допълня тя.


На конкретен въпрос - дали съдебната реформа е приключила или има още какво да се направи, Цачева отговори с общи приказки за това какво значи работеща съдебна система. Тя все пак мимоходом спомена, че има много работа, за да се твърди, че България е правова държава.


В края на интервюто по БНТ тя не пропусна да отбележи, че синът й, който е победител в множество световни състезания по математика, е резултат на българската образователна система.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 274 Разстроено

  Закривайте държавата и това ....

  От един час се опитвам да си представя как ще изглежда среща на президентско ниво, ако ние си изберем мама Тетка, а американците си изберат Тръмп....ГРОБ и ТРУП....сериала Walking Dead ще има материал за безброй продължения...

 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  ГЕРБ ме изгубиха за тези избори. Съжалявам, но няма начин да гласувам за това нещо.

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Лелеееее, Цачева сериозно си е поВЕрвала!

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 4. 4 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Разстроено

  Туй нещо ще бъде президент на България 5 години!

  MADRE DE DIOS!

  TAKE THE RED PILL!
 5. 5 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Като етолкова ценна и незаменима за НС нека си седи там.

  No Pain No Gain
 6. 6 Профил на think
  think
  Рейтинг: 221 Неутрално
 7. 7 Профил на ems37520974
  ems37520974
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Боже, колко цветен и харизматичен бил президента Плевнелиев!?!

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/24552
 8. 8 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Това нещо си е въобразило, че става за президент на страната и главнокомандващ!!!!!!!!
  Боже, пази България!

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Аз не чух смислен отговор, защо точно Цачева!

 10. 10 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Абсолютна управленска импотентност от страна на ГЕРБ.

  По-добре да бяха номинирали първия в линията незнайни партийни членове.

 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  "Не виждам от какво да се срамувам. Пяла съм в Северняшкия ансамбъл в Плевен и в компания, с приятели ми е хубаво, мога да пея", каза още Цачева.
  _____________
  Палава купонджийка е тя- руско славейче!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  <<...като студент в Юридическия факултет е трябвало да стане партиен член "защото такива са били времената".>>

  Айде и тая! Такива бяха времената, ама не за свестните хора, а за тетки, боковци, цветановци и подобните им.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 13. 13 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 468 Неутрално

  колко време беше на работа в парламента през месец септември цецкееее, я да видим ? още отсега почва със лъжите и тарикатлъците, нали все за "чисти и неопетнени" хора говорите , е как със стари комунистически ку...... ще правите нов бардак ?

 14. 14 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 693 Неутрално
 15. 15 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 660 Весело

  С какво номинацията и три месец преди изборите щеше да попречи на работата на парламента? И какво се е променило за два месеца ваканция на депутатите, та сега номинацията и няма да попречи на номинацията на парламента?
  Те че са семпли, семпли са (вожда си призна), ама де не ни мислят нас за такива. Някои никога не сме гласували за тях, няма и да го направим.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 16. 16 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1409 Весело

  Цецка е стабилна! След стабилния бащица колко му е една стабилна майка. Абе, стабилност да има.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 17. 17 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Това е тест за избирателите на ГЕРБ - ще се отсеят мислещите ( може би все пак ги има) от овцете. За съжаление ние най-вероятно ще платим твърде висока цена за този тест.

 18. 18 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Безвкусно.Ще трябва да учи от реника на метафорите.

 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Щом са решили тази да бъде,значи митът че в ГЕРБ е бъкано от подходящи да заемат този пост хора,рухва.
  Всъщност,мяза й.Тази институция комунистите така я скроиха,че да е по мярка само на комунисти,марксисти и бракоразводни юристи.

 20. 20 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 488 Разстроено

  "Кандидат-президентът обяви за най-голям свой враг апатията на хората към политиците и липсата на желание да се гласува. "

  Е тя точно, със сигурност ще помогне... мислех да гласувам с невалидна, ама сега ще си избера който и да е отсреща, без изключения... Няма как да приема това чучело да представлява държавата ми пред света... В сравнение с нея, Жельо беше исполин!

 21. 21 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Ако Трайчо не стигне до балотаж на втори тур няма да гласувам! Няма да си причиня самоунижението да гласувам за Цецка, Цацка, Цоцка или Цуцка.

 22. 22 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 660 Весело

  Навремето Станимир Стоилов отговаряше на въпроси за селекцията в Левски "Колкото повече гледам други играчи, толкова повече харесвам своите."
  Имам своите забележки към президента Плевнелиев, но всяка следваща минута след кандидатурата на Цачева, започвам все повече и повече да го харесвам

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 23. 23 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Цачева поясни, че с издигането на втория човек в държавата, ГЕРБ отговаря на критиката, че подценява президентските избори."
  -----------------------------------------------------
  Дали ГЕРБ подценява изборите си е техен вътрешнопартиен въпрос, но надявам се, са начина по който се отнесоха към същите, вкл. и с така и този предложен кандидат, да са подценили избирателите си и много от последните да си включат и втората сигнална система на 06.11.16г.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 24. 24 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дрън-дрън... Слънцето се чуди до последния момент, ама наистина изборът беше предизвестен. Цецка отговаря на изискванията Му: зависима, праволинейна, предана, няма да говори против Русия, няма да Му създава проблеми... Е, малко е непопулярна, ама той Цецо ще свърши работата за избирането й!

  Who Is John Galt?
 25. 25 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Цецка не е виновна. Даже е прекалено много за Офчеландия. Все пак е завършила задочно и пяла в хора. Щото можеха и некой барман да издигнат за магаре... От Чоко и Боко друго не чекайте. Те си пазят задниците и париците...

 26. 26 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  С кандидатурата на Цачева,"ГЕРБ" искат да върнат българския народ 30,40 години назад.

  marinov1018
 27. 27 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 453 Неутрално

  На кое да не попречи, на работата на институцията с най-ниско доверие, дори и под това на прокуратурата, хайде стига. След като си сасипал въровния орган на страната, не мисля, че имаш друго място освен в затвора.

 28. 28 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Весело

  Буля Цецка повече няма да пречи на Парламента, вече ще пречи на Президентството

 29. 29 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#4:"Beyond"]Туй нещо ще бъде президент на България 5 години! [/quote]

  Туй е като унуй, дето сикаджията го чукаше по челото.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 30. 30 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 274 Весело

  От отличен източник разбрах, че снощи Трайков е бил пиян от щастие! В момента избира подарък на Бащицата!

 31. 31 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Весело

  До коментар [#9] от "4ort":

  "Воден от окултните наставления на „началниците горе“ /които и да са те – независимо дали в Брюксел или на небето/, наш Бойко Борисов бил в трескаво търсене на руса жена за президент… Така, както била предрекла и пророчицата Ванга, че „руса жена ке помогне на страната“ /това е точният цитат/.
  След като Йорданка Фандъкова отказала, въпреки многократните увещания, изборът паднал върху Цецка Цачева. Че Фандъкова няма да е кандидат със сигурност свидетелства важен детайл от закона – тя, както и Цецо Цветанов са се записали като говорители в изборната нош. По закон, те нямат право да са и кандидати! А срокът за оттеглянето им и евентуална промяна е изтекъл.
  http://webnovinar.com/2016/09/29/%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8/

 32. 32 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#17:"bpcorp"]Това е тест за избирателите на ГЕРБ - ще се отсеят мислещите ( може би все пак ги има) от овцете.[/quote]

  Това е тест за избирателите на коалиционните партньори на мутромилиционерската шайка. Тест за най-умните и интелигентните, които по форумите анонимно се подиграват на банкянската мутра, а на избори - вече 10 г. заедно "громят комунистите".

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 33. 33 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#23:"нуцо"]Дали ГЕРБ подценява изборите си е техен вътрешнопартиен въпрос, но надявам се, са начина по който се отнесоха към същите, вкл. и с така и този предложен кандидат, да са подценили избирателите си и много от последните да си включат и втората сигнална система на 06.11.16г. [/quote]
  Не просто ги подценяват, направиха всичко възможно да принизят и изборите, и институцията! Заслужават много звучен шамар, ама няма кой да им го даде! Защото повечето им избиратели просто нямат какво да включат...

  Who Is John Galt?
 34. 34 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Хаха, като й видях муцунката изпръхнах облак капки срещу монитора.. ))
  То човек освен да се смее.. Особено като види опциите..
  И верно някой пуснал педофилите на свобода?? Че даже им дал пари за нови избори?

  Fail with honour then succeed by fraud
 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1310 Весело

  че той парламента лятото беше ваканция ма МАМЕ

 36. 36 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Всъщност номинацията на Цачева е своебразен лакмус, дали наистина сме толкова прост народ, че бихми избрали и магаре. Стига да е посочено от новия тато.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  Начи ... гледах репортажа от сборището ...

  Ми ... някак нямаше голямо настроение.
  А и Той ... ужким цъфва гербер, а един такъв осланен ...
  Като печена тиква, ама престояла бая време на витрината, защото никой не я купува ...

  А иначе в обявяването на Тетка за Майка на ... таковата ... има и положителен момент.
  Вече ако псуваш на майка - няма само да те мислят за простак, но и явно за сбърканяк. Та може и да се поограничи попържането по нашите краища.
  Ама пък поводи бол, че и се множат ...
  Не знам, не знам кое ще надделее ...

 38. 38 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Не, не, не е истина
  Гербаджийте явно смятат всички за еднакво малоумни и тъпи.

 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Весело

  Дори Вицето много по-убаф от кандидат президента

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  [quote#36:"Индивидуален паметник на културата"]Всъщност номинацията на Цачева е своебразен лакмус, дали наистина сме толкова прост народ, че бихми избрали и магаре. Стига да е посочено от новия тато. [/quote]
  Има и такъв момент, май ...
  Както младите момичета ги малтретират сутеньорите, та да ги пречупят тотално, като ги правят проститутки ...

 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  Има два варианта, за смисъла от издигането на Цецка Цачева, за кандидат президент...!
  Първия, бате Бойко до толкова си е повярвал, че ще печели всякакви избори, докато свят светува, че въобще не му дреме, кой е кандидата. Мат`ряла, ще го избере!
  Втори вариант, бъдещата тройна коалиция с БСП/АБВ и ДПС е вече договорена! Бате Бойко и тесен кръг приближени срещу скромен комисион, ги оставят на спокойствие. Останалите ГЕРБ-ери ще бъдат хвърлени на кучетата, тоест в ръцете на Цацаров, че народа да гледа малко зрелища и отчитане на дейност по борбата с корупцията...!
  Само на мене ли ми мирише на предсрочни избори, следващата пролет...?!

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Весело

  А на бас, че сега като и се подигравате, накрая ще я изберете буля Цецка/Цецо

 43. 43 Профил на GRUBO
  GRUBO
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Има нещо, което всички хора, които не са живели в активна възраст в соца, трябва да знаят - големият юрист Цачева е завършила право по втория начин чрез. т.нар. "РАБ ФАК". Всички малоумни каскети и шапкари обожават да съкращават и всъщност РАБ ФАК означава РАБОТНИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ, където комунистите вкарваха доверените си лица БЕЗ ИЗПИТ, а само по предложение на някой партиен секретар от съответното предприятие. Това НЕ Е ОТДЕЛЕН ФАКУЛТЕТ, в който се обучават тези подлоги, а те бяха разхвърляни по специалностите, които искат. Така комунистическата отрепка Цецка, която всички твърдят, че е спала с правилния партиен секретар, влиза специалност право и завършва за три години тогавашния четиригодишен курс. Сега има реална опасност две комунистически мекерета да се състезават на балотажа.

  Ето това е последицата от неприложената ЛУСТРАЦИЯ - 99 % от политическия ни елит и възловите постове в бизнеса и банките се заемат от бивши комунисти и техните отрочета ... ОТВРАТ!

  Все пак, добре е, че имам избор - ще гласувам за Трайчо Трайков.

 44. 44 Профил на cp01
  cp01
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "мога да пея"! Това е по-страшно от номинацията.

 45. 45 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1550 Гневно

  Ха!Ха!Ха!
  Само, че не е смешно, а трагично и жалко!
  Ще изгледам интервюто, но ми се струва, че Иво Никодимов трябва да поизостави малко добрия тон и да спира поне лъжите на комунистическия боклук.
  Тетке, В юридическия факултет никога не е имало изискване да си член на БКП. Подобно изискване имаше за РАБФАК. РАБФАК беше начин децата на "наши хора" да влизат да учат във ВУЗ с двойка от приемния изпит (тогава, за разлика от сега с оценка под 5.00 почти не можеше да се влезне).
  А това, че синът ти е добър математик се дължи не на образователната система, а на него и на учителите му.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1310 Весело

  [quote#21:"bpcorp"]Ако Трайчо не стигне до балотаж на втори тур няма да гласувам! [/quote]
  и да стигне Трайчо на балотаж, шанс за нещо нормално нема... сепак, мама Цеци неслучайно влезе в играта директно с дъщерята и унучето на партята... БОЙКОТ му е майката... аре да ги видим как пичелят бекапетата - как от 35-40% колкото е купения циганор мамчето на партята ше "спичели" 35-40% отрочета хахаха

 47. 47 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Весело

  Щом българската социология стигна до извода,че кандидата на ГЕРБ има 51%преди още да бъде обявен,можеше и Цеца Величкович да сложат от ГЕРБ.

 48. 48 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 221 Неутрално


  "Гледам Бащата на нацията. Гледам Майката на нацията. Гледам самата нация. Какво да ви кажа, генетиката си е точна наука" Из мрежата

 49. 49 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  До коментар [#47] от "chicago514":

  каква социология, какви 5 лева... числата илизат с лек преглед на резултатите от няколко поредни избора - абсолютно ясно е колко и откъде може да напомпи Цецо с обичайните си манипулации, слагаш му там 5% отгоре за хъс и си готов

 50. 50 Профил на tefal
  tefal
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А не се ли срамуваш, че управляваш институцията с най-нисък рейтинг?Не се ли срамуваш, че си председател на Парламента на най-бедната държава? Не се ли срамуваш, че докато ти купонясваш и ни успиваш колко сме си добре, а синът ти учи и живее в чужбина, народът гладува и си брои стотинките от заплата до заплата?Има ли друга държава , която има цяла Оперативна програма за храна на бедните? не се ли срамуваш, че като всяка корумпирана и бананова държава 5 % живеят добре като теб и управляват, а останалите разчитат на роднини в чужбина и помощи?

 51. 51 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Каква картинка, класната и генерала!
  На знам защо, ама като видя Цецка си
  спомням за Цола Драгойчева !!!

 52. 52 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Сега разбрах за още една причина герб да издигнат последни кандидат-президент. За да могат да краднат идеи и послания. Това, че президентството е толкова силно, колкото е силна личността на президента го каза преди няколко дни Трайчо Трайков в интервю за национална телевизия.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 53. 53 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5670 Неутрално

  За госпожа Цачева правомощията на президентската институция са даже твърде много

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 54. 54 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 914 Неутрално

  ГЕРБ дължат обяснение, какво му беше лошото на Плевнелиев. А обяснението на Цецка за работата на парламента е слабо.

 55. 55 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Весело

  [quote#51:"valtoro"]На знам защо, ама като видя Цецка си
  спомням за Цола Драгойчева !!! [/quote]
  А аз - за Пеко Таков.
  И он беше Прецедател на Парлама.
  И он беше бил чирак-кондурджия или шивашки калфа, май, преди Партията да го изкласи покрай мътната вълна на глобалните процеси ...

 56. 56 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1550 Весело

  Не обявили кандидатурата и през лятото за да не се пречи на работата на Парламента. По време на парламентарната ваканция?
  Тетке не всички сме тъпи като теб и началниците ти.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 57. 57 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Родителите и са били безпартийни, но като студент в Юридическия факултет е трябвало да стане партиен член "защото такива са били времената".
  ==================
  Е тук направо лъже.
  В БКП въобще не можеше да станеш член без поне единият родител да е такъв и отделно с двама партийни поръчители.
  Защо журналята не я питат кои са били ?
  БКП са били към 1 000 000 членове от 8 000 000 население така, че не всички е трябвало да станат партийни членове за да учат и работят.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Не разбрах:
  – Рабфаг ли е била Цецка или задочно е завършила право?
  – Имало ли е по време на социализма студенти в СУ, които да не са били членове на БКП, или обратно, както тя твърди?
  – На сина й звезда ли е кръстена или метеорит?
  – Какво значи, че според конституционните правомощия отговаря на профила да бъде кандидат президент?

 59. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  ком.58

  да се чете рабфак

 60. 60 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Даже не се усеща как се излага. Ако казаното е вярно, значи преди месец, отричайки, че ще е кандидат, е лъгала съзнателно.
  Не ми трябва такъв президент.

  "Я з москалями не балакаю!"
 61. 61 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Явно от сега нататък парламента няма да работи...

 62. 62 Профил на cyril_collard
  cyril_collard
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Може би за да излизат по-малко видеа като ей тва (различно е от "Цъфнал ГЕРБ"

  https://www.youtube.com/watch?v=zeO-UtGowxU  Гледаш, гледаш, викаш си...е, кво толкова, на всеки се случва да си пийне...После си я представяш като президент на Републиката и ти става малко тъжно...

 63. 63 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 922 Любопитно

  Цачева ,Цецка Цачева -президент ?! Кой толкова я мрази тази женица???
  ДС -Монтерей/панта рей/-затова не успяхте с капитализЪма и парите и ресурса да вземете и подигравки кисели да правите,по щастливи май не ставате ,и не се въобразявайте на световни ...-винаги сте втора цигулка.
  Толкова сте застреляни и про..,че и на конкурс за смотаняци, ще заемете второто място!!!

 64. 64 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Едно време имаше ултра амбизиозни селянки и селяни ..

  Те, със зъби и нокто бързаха, натискаха се, драпаха свсики възможни средства- да станат БКП членове...По на 19-20 години , даже ...

  След това , поради тъпота и ген - не можейки да издържат изпитите за Виши учебни заведения , партията / с голямо "П" / им даваше възможност , бидейки НЕЙНИ членове -
  ги 'произвеждаше " като РАБфак студентиии...

  Тези студенти - караха около 9 месеца - учебни занятия - гимназиалния курс- да си го преговорят :)
  И след това - БЕЗ изпити - се записваха студенти- съобразно връзките или мнението на Партията :))

  След това , тези 'студенти"- посещаваха задължително СЪБРАНИЯТА на БКП организацията в съответнния ВУЗ - където 'заседаваха' с ТЕХНИТЕ бъдещи преподаватели - членове на БКП - които преподаватели , ПОСЛЕ-ги ..'изпитваха" , познавайки се , разбира се ,. КОЙ - кой е ...

  Та, това е пътят на цецки, иванчовци, драгановци, и сие ..
  Поради тъпота, но ВЕРНИ на партията майка - те завършваха " ""вишето " образование
  Та , тази може и президент да ви стане :))

  BIG AL
 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тези , са по-верни на партията от всички други :
  Те цял живот си знаят , че БЕЗ БКП партията , те са едно ...НИЩО :))
  Те , дори са по- зле и от разни други хора , които заради кариера - научна, шефове на отдели или заводски цехове - ставаха БКП членове -
  но СЛЕД като са показали някакви качества и партията ги е ИЗНУДИЛА , заплашила, 'предложила " -ВЕЧЕ да станат партийни БКП членове / не съм от тях ./...)

  BIG AL
 66. 66 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Още в началото почваме с лъжите... Преди един месец тази твърдеше, че няма опасност да е кандидатът на ГЕРБ.
  http://clubz.bg/45157-veche_nqma_opasnost_cacheva_da_e_kandidat_prezident_ima_opasnost_da_e_prezident

 67. 67 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Очакването свърши,макар и неочаквано.И аз мисля че ЦЦ не е подходяща кандидатура,важно е обаче ,как мисли ББ.Резултатът от избора ще покаже.

  5ar8
 68. 68 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Но друго е по- важно тук..

  В СЪЗНАТЕЛНА възраст, ти / тя/ , се стремила със зъби и нокти да служи на ДИКТАТУРАТА на БКП , на Тошо,
  а НЕ на държавността , както дрънка тя ...:))
  Служиш на Закона - на диктатора , на тоталитарното общество - държава - и сега и днес да си кандидат на десноцентристите !!??
  Мутрата - десноцентрист ???
  Партията ГЕРБ - пълна с бивши комунисти - десно центристи !!
  ???
  Тя е била ГОТОВА , стемила се е, искала го е - да служи на тази, на БКП- партията и не е била невменяема или малолетна :)
  Искала е партията да я постави на място - където да е НАД другите граждани и НЕ по качества някакви,
  а САМО защото е вече член на ..БКП :))
  Т.е , да бъде нещо ПОВЕЧЕ - от онези, безпартийните ...)
  ..................
  .......................................
  Боже , пак съм безпартиен, трябва да взема мерки ...
  Хахахаааааа............

  BIG AL
 69. 69 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Цачева е ясна, а кой е фатмакът до нея?

  No Pain No Gain
 70. 70 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  тя не пропусна да отбележи, че синът й, който е победител в множество световни състезания по математика, е резултат на българската образователна система...)
  ...............................................
  Срещу КОЛКО ?? Срещу 50 000 долара ГОДИШНО - в Масачузетс ...))

  BIG AL
 71. 71 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Учудващо е , как една селянка , може , все още да се опитва да будалка , голяма част от българския народ ...:
  Колко ли ще и се хванат ,сега ??

  И онзи,шефът и , ИМА само 29 бона в книжка ...))
  Е, има опита на бившите БКП - партийни събрания ...
  На колко юристи е 'предложено " - студенти или преди това - да станат членове на БКП ???
  И колко са пожелали???
  Хахахахаааа......
  Селският хитрец- лика прилика с Боко рапона ..:)

  BIG AL
 72. 72 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Любопитно

  Баце - бащата ну, а тетка - МАМА. дано не почнат да "правят" деца, че стана страшно.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 73. 73 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Кого всъщност да предложат ,
  Цв.- рабфак - ВИФаджията , син на шофьорче от МВР или натискащият се да стане ДС- ченге в Симеоново - Боко ???
  "Нормален " избор, гербаджийски" - за """десноцентрист " ...
  Хахахахахааа.....

  BIG AL
 74. 74 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Глупости, само щеше да подобри работата на парламента.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 75. 75 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 499 Неутрално

  хилихме се в офиса, че в крайна сметка Цецка не е толкова зле, на фона на Сергей Станишев - шеф на ПЕС и Бокова на ЮНЕСКО

  те какво да кажат

  Ти за мен си Мики Маус!
 76. 76 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 974 Любопитно

  До коментар [#70] от "BIG AL":

  Какви световни "състезания"?
  Тая лъже като Роми ГЕРБ

 77. 77 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Весело

  [quote#75:"stonedridah1"]хилихме се в офиса, че в крайна сметка Цецка не е толкова зле, на фона на Сергей Станишев - шеф на ПЕС и Бокова на ЮНЕСКО

  те какво да кажат[/quote]
  Е, как какво?
  Ами на фона на Митю Пищова, а? Колко е по-добре от Митю!
  Ами на фона на зелените еуглени и всякакъв планктон?
  Дори на фона на Вселената стои добре, почти безкрайна ...
  Но не чак толкова, колкото вас, умници ...

 78. 78 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 328 Весело

  Политическата мафия не може да излъчи читав кандидат президент. Ровиха,ровиха, и това изровиха. С политика се занимават само некадърници, послушковци и слабохарактерни блъдогъзовци.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 79. 79 Профил на deep_water
  deep_water
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Името й беше обявено сега, защото до последно е опитвала да му откаже да ви кажа. Сомо, че на Бойко не може да му се отказва. Милата

 80. 80 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Борисов очевидно смята да е и министър председател, и президент едновременно, но се заблуждава в 2 неща.
  Първото е, че Цачева ще му бъде вярна и послушна както досега.
  Плевнелиев и Цацаров обаче са доказателство че не се случва така - първия за добро, втория не толкова за добро.
  Втората заблуда на Борисов е, че си мисли че каквото и да предложи за президент, то ще бъде избрано. Може да бъде избрано, а може и да не бъде.

 81. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  [quote#75:"stonedridah1"]хилихме се в офиса, че в крайна сметка Цецка не е толкова зле, на фона на Сергей Станишев - шеф на ПЕС и Бокова на ЮНЕСКО

  те какво да кажат[/quote]
  Прочее ... сега, като ме накарахте да се замисля ... донякъде сте прав.

  Ами какво да кажат?
  То навсякъде, гледам, е така. Хората просто вдигат рамене ...

  Да си спомним какви реакции, какви баталии бяха, когато се издигнаха кандидатурите на Радев, Трайчо, на Каракачанов ...
  На Орешарски дори!
  А за Тетка ... вяло, вяло ... Глейте и тук - вече втори ден - шепа постове, ей тъй, от немайкъде ...
  Ма к'во да кажеш ...

 82. 82 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Цачева ще бъде избрана на първи тур. голяма част пот избирателите поне от 10 години не се хващат на приказки от нови хора ,нови идеи , несистемен играч и прочие простотии. Ние сме в ЕС и Нато ..Точка. можем да мърдаме в тесни граници и да си устояваме националните интереси. Но не можем да си въртим задниците на изток както предлагат от БСП. Народа това го знае.И затова Цачева ще бъде избрана на първи тур , защото за другите просто няма смисъл да се гласува....

 83. 83 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Неутрално

  [quote#57:"Танас"]В БКП въобще не можеше да станеш член без поне единият родител да е такъв и отделно с двама партийни поръчители.[/quote]
  -Не съм фен на г-жата, но не е вярно, че ,,В БКП въобще не можеше да станеш член без поне единият родител да е такъв...'' Инак не с двама, а с трима поръчители партийни членове се обсъждаше евентуалното членство на кандидата''.
  А това е наистина ,,опашата лъжа'' : "като студент в Юридическия факултет е трябвало да стане партиен член "защото такива са били времената".'' Много мои близки завършиха ЮФ и нито един не стана член на БКП, като студент. Такива бяха 99.99%% от студентите ристи в СУ. Тази лъжа прилича на изречената от сегашния военен министър, че в Стоителни войски е стамал мл. сержант, само защото инак е щял да влезе в затвора.

 84. 84 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 480 Любопитно

  Тази кандидатура предизвиква много сериозен размисъл. Варианти много:
  Вариант А - Бойко играе за някой друг. Подава удобна топка с неизбираема кандидатура за да спечели друг кандидат. Чудя се обачи кой ли е другият?
  Вариант Б - ГЕРБ са загубили всякаква реална представа за положението и нагласите на избирателите в страната, ако вярват, че това е печеливша и обединяваща кандидатура.
  Вариант В - подвариант на Б - знаят хала на Цачева от социологическите проучвания, но залагат на машината за фалшификации на изборите ръководена от Цветан Цветанов успешно от 2011 година насам.
  Вариант Г - просто искат елегантна загуба, която да им даде основание да обявят предсрочни избори, за да ги фалшифицират успешно.
  С една дума, това е неизбираем кандидат, въпросът е защо го определиха точно него?

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 85. 85 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#84] от "Sars Saraktos":
  Подава удобна топка с неизбираема кандидатура за да спечели друг кандидат. Чудя се обачи кой ли е другият?
  ...................
  Калфин е пресечната точка между А и Б отбора на БКП.
  В нормална държава Трайчо Трайков би станал президент.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 86. 85 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Весело

  [quote#56:"Gopeто"]Не обявили кандидатурата и през лятото за да не се пречи на работата на Парламента. По време на парламентарната ваканция?[/quote]
  -Ами щяло е да попречи на спокойното й ваканцуване. Журналята щели били да я преследват за итервюта дори ,,на дълбокото'' в морето. А грижата да не се удави някой упорит журналист е първа грижа на истинския политик. А е можела и тя да пострада във водата и тогава е трябвало някой да й прави изкуствено дишане ,,уста в уста''. Та така.

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  "основната и амбиция в предизборната кампания ще бъде да получи доверие и подкрепа от избиратели извън своята партия."
  Мисия невъзможна. Тя почна да губи избиратели даже от собствената си партия.

 88. 88 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Неутрално

  -Само вариантите Б, В и Г са ,,достатъчно основание'' за това ,,чудо'':
  [quote#84:"Sars Saraktos"]Вариант Б - ГЕРБ са загубили всякаква реална представа за положението и нагласите на избирателите в страната, ако вярват, че това е печеливша и обединяваща кандидатура.
  Вариант В - подвариант на Б - знаят хала на Цачева от социологическите проучвания, но залагат на машината за фалшификации на изборите ръководена от Цветан Цветанов успешно от 2011 година насам.
  Вариант Г - просто искат елегантна загуба, която да им даде основание да обявят предсрочни избори, за да ги фалшифицират успешно. [/quote]

 89. 89 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#84] от "Sars Saraktos":

  Вариант Д: Нещата вече изобщо не зависят от това кой каква бюлетина пуска в деня на изборите. Механизмите за генериране на нужните гласове са тотално овладяни и резултатът е подготвен предварително.

  No Pain No Gain
 90. 90 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#83] от "Бенк-Бенк":

  Да , ама когато виден местен другар от БКП - те е "'обгрижвал " и пробутвал по селска линия , .....може :)
  хахахаааааааа.....

  BIG AL
 91. 91 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  ГЕРБ дойдоха със смели (и както се оказа - лъжливи) заявки за справедливост и реформи.

  Нито справедливост, нито реформи (даже напротив - държавата сякаш забрави че се издържа с парите на бизнеса и гражданите, и се почувстваха самодостатъчни), а на всичкото отгоре нЯщото на снимката даже обяви съдебната реформа за ПРИКЛЮЧИЛА, преди още въобще да е започнала.

  Българското общество (или поне мислещата част) очаква президентската институция да е коректив на такива самозабравили се .... , а вместо това ГЕРБ предлагат не просто послушковец, а направо редник табуретка за президент.

 92. 92 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 846 Весело

  [quote#44:"cp01"]"мога да пея"! Това е по-страшно от номинацията.[/quote]
  -Страшно е , ами. След това заявление, горката Лили Иванова май ще да е получила сценичен уплах.

 93. 93 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Когато една селянка се самозабрави , става ..така ...))
  ..........................................
  ..................................................


  Какво и как яде и колко плаща на фона на мизерията в страната парламентарният шеф Цецка Цачева?
  Елена Иванова, която работи в кухнята на ресторант, разказва за унижението, което е изпитала, обслужвайки Цецка Цачева по време на вечерята й в ресторант. Текстa тя публикува в социалната мрежа, цитиран от "Светът днес":

  „Искам да споделя нещо с вас. Работя в ресторант в центъра и сама си гледам двете деца. Вчера в 18 часа в ресторанта ни се вдигна лека шумотевица. Цецка Цачева идва на вечеря. ОК, идва, НСО проверява обекта, влизат в кухнята. Накараха всички работници да си сложат силиконови ръкавици, поискаха проби, намазки и ред други неща, даже се стигна до заповед клиентите на ресторанта да не посещават WC-то на етажа.

  Влезе въпросната г-жа и започна да поръчва за 4-ма души. Поръча 15 ястия + плато от риба, все скъпи ястия. Когато се върна посудата, видяхме, че е пробвано по хапка – две от ястие. Сметката им беше близо 1 700 лв.

  И тогава се сетих, че аз вземам жалка надница, а тези светилища, които правят ежедневни циркове и ни обясняват, че няма пари за детски надбавки, че няма пари и ще дават на хората само в натура… Повярвайте ми, искаше ми се от целия този фарс на края на деня да не се бях раждала, а камо ли да гледам деца в тази държава.

  И на децата ни е отредено да мизерстват още преди да се родят, заради удобството на тези хора", пише Иванова.

  BIG AL
 94. 94 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Бойку ни се подиграва за пореден път!

 95. 95 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Борисов допусна стратегическа грешка, че не си кандидатира.

 96. 96 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Цачева: "Името ми беше обявено сега, за да не се попречи на работата на парламента"
  Дрън - дрън!

 97. 97 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#93] от "BIG AL":
  ''......една селянка се самозабрави....''
  Еб.ти долнопробната пропаганда ! Аз да разкажа ли за Ореха , Радев , Трайчо ..... А ? Колега иЗлагаш се .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 98. 98 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 515 Разстроено
 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Разстроено

  Много се изравниха шансовете на кандидатите
  след Цецка, Митьо Пищова изглежда сериозен

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1465 Весело

  [quote#69:"tokkay"]Цачева е ясна, а кой е фатмакът до нея?
  [/quote]
  Морската сирена и морякът удавник.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK