Трайчо Трайков: Искам да работя за държавата и да променя статуквото (допълнена)

Трайчо Трайков: Искам да работя за държавата и да променя статуквото (допълнена)

© Велко Ангелов, КапиталНо две неща ми трябват на земята – те са: любов и свобода. За любовта бих жертвал си живота, за свободата – бих дал и любовта". С този стих от Шандор Петьофи започна изказването си кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков на откриването на кампанията си в столичната зала "България". В речта си Трайков се върна към времето, когато беше министър на икономиката и енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов, и беше накаран да подаде оставката си.


Той каза, че е разбрал, че системата не може да се промени от безпартиен експерт. Трайков разказа, че когато е трябвало да посегне на картела на горивата го е направил, но след това го "блъснал ураган". "Направих опит да попреча на кражбата на Пловдивския панаир, на грабежа "Белене". Противопоставях се на многомилионната далавера "Южен поток", припомни Трайков и спря да изброява, за да не "излезе героичен". След оставката му се е видяло, че "мафията си има адвокати, съдии и прокурори".


"Моята оставка не е заровена в пясъците на Катар, а в ледовете на Сибир", открехна още малко темата за оставката си Трайков. "Постигнах и други успехи, но се движех на границата. Аз съм практичен човек, а не идеалист. Нужна е критична маса. Нужен е екип, отбор единомишленици, като Реформаторския блок", каза още Трайков.

Трайчо Трайков: Искам да работя за държавата и да променя статуквото (допълнена)

© Велко Ангелов, Капитал


Искам да работя за държавата и да променя статуквото, заяви кандидат-президентът на Реформаторския блок.
"С номер 7 ще получим глас и той ще е силен. Толкова силен, колкото сила му дадете вие. България сме ние, не моловете, оградата, шосетата. Не очаквайте честна битка, аз не я очаквам", каза в края на изказването си Трайков и добави, че той има силата да бъде свободен.
Преди него говори кандидатът за вицепрезидент Съби Събев. Като генерал от резерва, той обърна внимание върху опасностите за страната.


"Днес започваме битка за европейското бъдеще на България. Има сили които се опитват да ни върнат обратно. Твърдо сме решени да поведем тази битка, защото сме твърдо убедени, че само в европейското семейство можем да развием по-добри перспективи", заяви Събев. Той обърна внимание, че руския политически елит все повече се изолира и конфронтира с ЕС и САЩ и даде пример с ултиматума на Москва за извеждане на изградени отбранителни структури на НАТО от последните присъединили се страни, сред които е и България. "Опитват се да ни поставят под тази зависимост под която бяхме 45 години. Само в ЕС и НАТО България може да бъде най-сигурна и надеждно защитена," каза Събев.


Тези избори не са за нас, а за децата ни, започна изказването си лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той каза, че с президентските избори трябва да изберем обединителят на над 7 млн. българи, който да насочи страната в правилната посока. "Иска ми се да се замислим, как грубата просташка сила надделя над образованието, четвърт век след като режима на цървулите си отиде. Как тридесет и пета година пенсията на българските пенсионери е на половината на следващата пенсия в ЕС, а милиарди потъват при олигарсите. На нашия кандидат за президент, когато се опита да спре това му се казва, че не се справя с работата", каза Кънев.

Трайчо Трайков: Искам да работя за държавата и да променя статуквото (допълнена)

© Велко Ангелов, Капитал


"Ще ви помоля да погледнете децата си и да се замислим, това ли ще оставим след още 25 години? Или ще е едно общество, където законът ще е над всичко? Така както е започнало българското възраждане, то започва в учлището, не в революционните комитети. Може да бъде така след четвърт век, но за да бъде така трябва някой да влезе в битката и да я спечели. Идва важният въпрос - кой може да свърши тази битка? Индже Войвода, Крали Марко или Трайчо Трайков? Тази битка може да бъде спечелена само, ако стотици хиляди тръгнат заедно и има един, който да ги поведе. Трайчо, благодаря ти, че се съгласи! След месец може да бъде първата победа. Нека силата на свободните бъде с теб", завърши Кънев.


"Президентът и вицепрезидентът трябва да са гарант, че България ще прекъсне зависимостта си от Русия. Трябва да са гарант за прекъсване на всички връзки с Държавна сигурност. В тази битка те няма да са сами", каза в изказването си лидерът на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев.


Сред първите, изказали на събитието, беше депутатът от гражданската квота на РБ Гроздан Караджов. "От Гражданския съвет винаги сме давали най-доброто от себе си и днес то е Трайчо Трайков и генерал Съби Събев", каза той.


"На Трайчо и на Съби им предстои тежка задача, да убедим хората, че ние сме алтернативата – на корупцията, на безгръбначието, на лицемерието. На тях и на нас няма да ни е лесно, не защото опонентите ни са непобедими - не са, а защото политиката заприлича на шоу, а демокрацията на водевил. Лошите управници винаги се избират от онези добри граждани, които не гласуват", смята Караджов.


"В последно време се надига една популистка вълна в България, която иска да промени нашия път. Ние сме тук, за да кажем, че няма да допуснем това. Ние сме тук, за да кажем, че няма да позволим Кремъл да определя пътя ни. Победа!", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.


"Тези избори са по-различни, защото и светът днес е по-различен. Трябват ни хора, които не са зависими от миналото, което може да ги компроментира Именно такива са нашите кандидати. СДС им дава безрервната си и категорична подкрепа и те могат да разчитат на всички седесари", каза заместник-председателят на партията Румен Христов.


Според председателя на ДБГ Меглена Кунева днес, в тази зала чуваме думи на сила и свобода, думи за България в Европа и категорична евроатлантическа посока за страната ни. "ДБГ ще работи с всички сили за победата на г-н Трайков и ген. Събев на тези избори. Те дават перспективата за свобода и справедливост", каза Кунева.


"Аз истински вярвам, че така както се събрахме, така както стиснахме ръце и се обединихме около фундаменталните ценности, принципи и кауза, днес този път изнася напред двама нови лидери на блока, на обществото и на България. Ние сме тук, обединени зад г-н Трайков и г-н Събев", каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов. Той изрази "притеснение" че двамата кандидати са прекалено експертно подготвени и прекалено толерантни за тази кална кампания.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (232)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 418 Весело

  Трай, Трайчо ! Трайчо Костов и Делчо Спасов !

 2. 2 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "Нужен е екип, отбор единомишленици, като Реформаторския блок", каза още Трайков.

  Хаха ей тука ме събори от коня

 3. 3 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това добре, но за съжаление ,повечето българи, мърлявото статукво, в което живеят ги устройва напълно, и не желаят никаква промяна. В обществен план нещата са като в личен- животът е резултат от взетите досега решения и направени избори. Българите многократно са решавали да живеят така, и многократно са препотвъждавали своя избор.Сори, Трайчо, но ще се бориш за четвъртото място, даже съм скептик и за него, и бензинджията Марешки ще те изпревари.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Защо не живеехме и ние в нормална европейска държава. И тогава със сигурност бъдещия президент щеше да се казва Трайчо Трайков.

 5. 5 Профил на Elina Gent
  Elina Gent
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много правописни грешки, бе! Журналисти!

 6. 6 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Нали имаше вече възможност да работиш за държавата бе Трайчо.Какви резултати постигна и защо да ти се доверяваме за втори път?

 7. 7 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Трайчо - ако се класираш на четвърто място трябва да черпиш.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  ""Направих опит да попреча на кражбата на Пловдивския панаир, на грабежа "Белене"....


  Наистина се бореше, но за съжалетие - срещу вятърни мелници. Щом като само един от консултантите на АЕЦ "Белене" - "Уорли Парсънс" са получили 196 млн. лв, няма грешка 196 000 000 лв. борбата е била с предрешен край...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 264 Весело

  хм, за мнозина подаването на оставка при управлението на Борисов не е суверенен акт. ауа.

 10. 10 Профил на kardi
  kardi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#6] от "tosho_toto":

  Той го казва, ама няма кой да чете :Трайков разказа, че когато е трябвало да посегне на картела на горивата го е направил но след това го блъснал ураган. "Направих опит да попреча на кражбата на Пловдивския панаир, на грабежа "Белене", Противопоставях се многомилионната далавера "Южен поток"

 11. 11 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  "Нужен е екип, отбор единомишленици," – това е европейско, демократично мислене.
  А не както разсъждава Бойко: АЗ ви давам парите и обществените поръчки, АЗ ви правя Президенти, главни прокурори, депутати, министри и трябва да ме слушате, и да сте ми благодарни.

 12. 12 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamilton F1":

  Азбучна истина е, че договорите за консултантски услуги са легален начин за източване на средства с цел осигуряване на подкупи. Сменя се властта, сменят се и консултантите.

  ДАНС-манс - всичко спи! Никой не следи накъде текат паричните потоци в последствие.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Замълчи, замълчи... българска песен.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  Патамуща избираме социални президенти с големи членове.

 15. 15 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Този и той ще се бори със "статуквото". Какво, ще прогонва комунизма за втори път и ще започне нов 20-30-годишен преход? Не, благодаря!

 16. 16 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 523 Весело

  Трайчо, успех!!!

  За начало, поне не е бил член на студентското БКП!
  Не е разтривал ушите на Тодор Живков..., на Цар-о...
  Пашата, Машата, Прасето...списъка е дълъг...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 17. 17 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#10] от "kardi":

  А казва ли за закона за ВЕИ, приет през 2011, в конфликт с европейското законодателство ... щот точно той докара увеличението на цените на тока и ямата в енергетиката. Ами прелапването на Горна Арда от ЕВН без конкурс, малко подаръче за работодателя? Приватизацията на миноритарните дялове на ЕРПетата през фондовата борса?

  Трайчоооо, трайчо ... кротко ммче изглежда , ма що поразии направи ...

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 18. 18 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5053 Неутрално

  Каквото и да ми приказват щом си бил министър на енергетиката не може да не си бръкнал в меда. Въпреки всичко ще гласувам за РБ, никога за ГЕРБ

 19. 19 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#7] от "678":
  С матрял, като тебЕ Радеф, ще стигне до балотаж.

 20. 20 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  Защото не сте нормални европейци, елементарно е

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Трайчо Трайков е единственият кандидат на тези избори, който не попада в една от двете категории:

  1. Руска агентура
  или
  2. Циркаджии, панаирджийски уроди и други чудатости.

  Затова аз и всички около мен убедено ще гласуваме за него.

  Успех, Трайчо!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#10] от "kardi":
  Аз опитах всичко,но не направих нищо в ресора който управлявах.Бях безсилен и с вързани ръце и понеже знаех,че нищо не мога да направя,не си подадох оставката и да изляза с достойнство от това управление ами киснех в него до като не ме изритаха.

 24. 24 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 542 Неутрално

  ТЕБЕ ТЕ ОСВОБОДИХА ПРЕДИ СДЕЛКАТА ЗА ПАТОКА УЖНИЯ ПРИ СТРАННИ ОБСТОЯТЕЛСТВА,ПОДКАРАХА ТЕ И ТИ КАЗА ЧЕ ЩЕ ОПОВЕСТИШ КАКВО Е АНЕКС 2 И ТЕ ТЕ ОСТАВИХА , ТОВА ЧЕ ЗНАЕШ МНОГО Е ФАКТ НЕУСПОРИМ ВЪПРОСА Е ЗАЩО МЪЛЧИШ

 25. 25 Профил на ded
  ded
  Рейтинг: 213 Весело

  Това Трайчо дето беше министърът от Герб ли е? Те като са го изгонили от властта станал реформатор значи?

  Като стана въпрос за реформаторите, те сега последно в управлението ли са или опозиция? Питам щото се обърках вече.

 26. 26 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Харесва ми как едни медии го подпират,а едни политици така говорят сякаш той е паднал от небето и не е бил 3 години министър на ГЕРБ и Борисов.А най интересното е че се прави на жертва.

  sdg
 27. 27 Профил на Оставката2
  Оставката2
  Рейтинг: 209 Неутрално

  Реалния резултат на Трайчо е 4-то място. Ако е по-назад ще е пълен позор!

 28. 28 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Не кандидат, а слънце! А и вицето не пада по-долу.
  И най-вече-НОРМАЛНИ!
  Трябва да си психо да не ги подкрепиш!
  Трайчо Трайков-Президент!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  "Но две неща ми трябват на земята – те са: любов и свобода. За любовта бих жертвал си живота, за свободата – бих дал и любовта"

  Трайчо вече е фаворит на Дневник ,
  с много мейнстрийм се облъчва колко бил искал да работи за държавата!
  Ама Ви лъже , Трайчо е активен корпократ и либертофонска креатура и ще бъде същата работа като Роско!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Трайчо има голяма вероятност да спечели надпреварата.

  Нещем мама, искаме батко Успех

 32. 32 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "Но две неща ми трябват на земята – те са: любов и свобода. За любовта бих жертвал си живота, за свободата – бих дал и любовта".

  Демонстрация на интелигентност. Ненапразно след оставката на трайков излезе анекдокт, че коефициентът на интелигентност на правителството е спаднал с 98%
  Изборът на така формулираната мисъл на Петьофи, обаче, е многозначителен. И преди всичко - егоцентричен.
  Така че, логиката подсказва и неизказано допълнение от рода на "И понеже видях, че любовта и свободата се постигат с пари и власт, кандидатирам се за президент".
  Не, благодаря! Та той е поредния оксиморон - егоцентрик, драпащ за високи постове, на които би трябвало да работи за народа, а не за собствените си интереси...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#6] от "tosho_toto":

  Спря Белене и отказа ЮП. Напълно достатъчно. Това, че герберастията ги продължи не е негов проблем.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 572 Любопитно

  ,, Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество".

  Христо Ботев

 35. 35 Профил на ded
  ded
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#31:"xali"]Трайчо има голяма вероятност да спечели надпреварата. [/quote]

  Червените така разправят и за Радев! В кърпа им било вързано президентството. Явно от догодина ще имаме 3-4 президента.

  Много разочаровани ще има след месец. Е не чак толкова много де, всъщност разочарованите ще бъдат основно от този форум. И Америка за България ще са, щото ще разберат как са си хвърляли парите на вятъра.

 36. 36 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#33] от "Darth Plagueis":


  "Спря Белене и отказа ЮП. Напълно достатъчно. Това, че герберастията ги продължи не е негов проблем."
  -----------------------------------------------------------------------------------
  И македонците така.Като нямат история си я измислят.

 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#36] от "tosho_toto":

  Да, като герберастите. Като Трайчо отказа да разреши подписването на споразумения, Баце го направи през него. Като нямат начин - измислят си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Трайчо, немаш шанс!
  На вторият тур,кебапчетата които ще раздаде ДПС ще решат всичко!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 39. 39 Профил на dubitandum
  dubitandum
  Рейтинг: 213 Неутрално
 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2326 Весело

  "Идва важния въпрос кой може да свърше тази битка - Индже Войвода, Крали Марко или Трайчо Трайков?"

  Хахахах... Раданчо-о, пак си се изцепил. Пак левееш.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#38] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":

  Факт, ДПС отново ще подкрепят герберастията. Но пък поне може да им припари малко.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Две неща ми трябват на земята –
  те са любовта и свободата.
  Жертвал бих живота безвъзвратно за любов,
  любовта да дам за свободата съм готов!

 43. 43 Профил на Red Chief
  Red Chief
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Трайчо много добре знае,че президентската длъжност е синекурна.(за сведения на модераторите тази дума не е нецензурна).
  България е парламентарна република и най-важно е Народното събрание.Няма как да си изритан министър от ГЕРБ и да очакваш,че може да те изберат за президент и след това през мандата си да правиш нещо ,въпреки Парламента и правителнтвото.
  Да се надяваме,че няма да гледаме в българско политическо изпълнение баснята за Орела,рака и щуката.

  Свободата на словото се подкрепя от техническия прогрес
 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":
  Така е. Ще е необходимо време.Народите със слаба памет,имат дълъг преход...

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 934 Весело

  Трайчо Трайков-работих за Борисов и за ЕРП. Присъединих ВЕИ-та за над 8 млрд €вро,заради които всяка година плащате над 1 млрд лв повече към сметките си за ток. Подписах и сума ти анекси за Белене! По мое време правителството плати над 707 млн€ за Белене. Освен дължимите сега 670 млн € + лихвите. Докато бях министър НЕ промених несправедливата наредба за топлофикациите, според която такса мощност дъжат и хорая с откачени радиатори за НЕПОИСКАНА услуга, която НЕ ползват! По мое време плащахме и никскоефективната енергия като"високоефективна". Говоря зле, с досада в интонацията. Казах, че Бойко трябва да ме подкрепи мен! Аз съм "дървена патица", която само трябва да отклонява гласове срещу Борисов, за да не загуби Цачева! Защото стане ли това на 1-ви тур, бившия ми началник Бойко сдава оставка! Пиша смислени неща, но винаги съм действал в полза на чуждите монополи! Май съм масон, в което няма нищо лошо ДЕ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Успех Трайчо! Гласуваме за теб!

 47. 47 Профил на kardi
  kardi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#36] от "tosho_toto":Като нямат история си я измислят.

  Други с вековна история непрекъснато я пренаписват !

 48. 48 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1183 Весело

  [quote#43:"Red Chief"]Няма как да си изритан министър от ГЕРБ[/quote]
  По добре изритан от ГерБорисов, отколкото изритан от хората. Гониха ви с камъни....

 49. 49 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Нескопосен ренегат и момче без авторитет и харизма. За нищо не става, за президент -най-малко. По-малко и от Митьо Пищова, който поне е откровен простак и не се превзема.След изборите , като събере 5%, да си взема джапанките и хавлията и направо към плажа в Катар.

 50. 50 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#45] от "Ради е добър, Радев е лош, а Радан е супер!":

  Нещо си се объркал. Трайчо не е подписал нито едно споразумение за Белене, и нито един миливат ВЕИ. Това, най-малкото не е в правомощията на министъра.

  Ти, разбира се, можеш да извадиш документ с неговия подпис, и да ме обориш. Ае, давай?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 51. 51 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ще работи за народа както го правеше и в ЕРПтата

 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#29:"jtb38507691"]Не сме забравили как Борисов го изрита след онзи скандал на плажа в Катар. [/quote]

  Това е за пред хората. Истината е друга и по мръсна. Трайчето си призна, че като министър бил привикан от Руснаците в една според него добре изолирана стая някъде на спявка относно АЕЦ Белене

 53. 53 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#37] от "Darth Plagueis":
  Казваш ако не беше Трайчо,сега и ЮП и Белене щяха да бъдат факт и да функционират.
  Как пък не го чух веднъж да се похвали с тези си постижения по време на управлението си.Може пък и да е забравил.Или пък е просто скромен?

 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#50:"Darth Plagueis"]Нещо си се объркал. Трайчо не е подписал нито едно споразумение за Белене, и нито един миливат ВЕИ. Това, най-малкото не е в правомощията на министъра.
  [/quote]

  Тва е в правомощията на Боко, изпреварих та, хи хи хи

 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#53] от "tosho_toto":

  Не. Казвам, че ако беше останал, нямаше да дължим милиард на рашките.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Що се хаби?Не избираем!
  Когато можеше и трябваше да говори мълчèше.
  Липсват личностни качèства.И в политиката нещо се постига с ПАРТИЯ.Борисов го разбра,един куп уж интелигентни хора не!
  Е партия се прави трудно и дълго!Особено ако е качèствена!А за такова нещо пари в Бг няма ,а отвън не дават!

 57. 57 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Любопитно

  [quote#52:"сидер"] Трайчето си призна, че като министър бил привикан от Руснаците [/quote]
  С призовка ли са го привикали... или чрез Баце

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 58. 58 Профил на ramsi
  ramsi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#45] от "Ради е добър, Радев е лош, а Радан е супер!":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Абсолютно точно написано, нито един българин, който си спомня Трайчо Трайков в битието му на министър в миналото няма да гласува за него. Абсолютно недостоен кандидат за президент на България. Предполагам едноцифрен процент подкрепа, най-вероятно даже по-малко от 5%.

 59. 59 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Единственият адекватен вариант на тези избори !
  Успех !

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#31:"xali"]Нещем мама, искаме батко Успех
  [/quote]

  А батко Руми що го отсвири

 61. 61 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Дотук има трима войнствено настроени (Радев, Калфин и Каракачанов, които до един "тръгват в битка", един, който иска да "работи" (Трайков) и една, която иска "състезание" (Цачева). Падам си по работещите и състезаващите се, така че дотук - добре.
  А, забравих Дончева - не я знам какво иска, освен да превози овцата и вълка по яз. Искър, за което й пожелавам, разбира се, успех.

  Доброто е заразно
 62. 62 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#58] от "ramsi":

  Точно, само дето нито едно от твърденията в казаното не е вярно. Иначе е абсолютно точно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 63. 63 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1183 Весело

  [quote#16:"dustman №7"]Не е разтривал ушаците на Тодор Живков..., на Цар-о... [/quote]
  Не е бил приятел на Гоце, не е играл карти със Златев, не е издиган за гладен секретар от Бригадир Аспарухов, не е повишаван в генерал по предложение на Амет Домус Доан, не е издигал Бокова за шеф на Юнеско и ООН, не е назначавал Овчаров, Гагузов, крайния русороб Петър Димитров, сина на Любен Корнезов и внука на Пеко Таков....И още много не е!!!!.......

 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#56] от "jelev_jelqzko":

  Какво значи избираем или неизбираем? Кажи ми един по-добър кандидат от него, и с какво е по-добър?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Весело

  [quote#56:"jelev_jelqzko"]Борисов го разбра,един куп уж интелигентни хора не! [/quote]
  Ако Борисов се оттегли от тази партия ... пиши я у киреча Такива партии се създава заради лидера си да обслужват него и обкръжението му. За да станеш част от това обкръжение обаче има условия ... да снасяш колкото ти поискат, да не пропускаш да споменеш името Му ида си ... страстен "гъзолизец"

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 66. 66 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#64] от "Darth Plagueis":

  Аз имам даже трима.
  Костов.
  Катя Михайлова.
  Петър Стоянов.
  Добре де, Стоянов е с въпросителна от моя страна, брой ги двама.

  Доброто е заразно
 67. 67 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално
 68. 68 Профил на wealthy
  wealthy
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#30:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Трайчо вече е фаворит на Дневник ,
  с много мейнстрийм се облъчва колко бил искал да работи за държавата!
  Ама Ви лъже , Трайчо е активен корпократ и либертофонска креатура и ще бъде същата работа като Роско! [/quote]
  Няма да бъде като Роско, защото Трайчо до балотаж няма да стигне.

  Заради 12-никовия ЛЪЖЕЦ GreenEyes си струва да си форума, за да се проследи деградацията на русофобията.
 69. 69 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Любопитно

  До коментар [#2] от "jackdaniels":

  Ти пък кога ли си се качвал на кон?
  По вероятно ти приляга точно обратното.
  И то си личи.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 70. 70 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Весело

  До коментар [#65] от "ь":

  Ти май си от учениците на Райчев, а стажа при болен си изкарал.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Rosicams
  Rosicams
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най не обичам да ми пълнят главата с външнополитически отношения. На тези двамата само това ли им е в програмата?

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3340 Весело

  Обществено смешен !!!
  + ВСИчКАТА ПРОПАГАНДА ЗА тр,!!

  [email protected]
 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#55:"Darth Plagueis"]Не. Казвам, че ако беше останал, нямаше да дължим милиард на рашките. [/quote]

  Да верно, щехче да имаме АЕЦ Белене и дълг само от 20млрд.
  За потвърждесие:
  ,,Тр. Трайков:
        . . . няма да дойде преди по-малко от година. И сега при това положение, ако ние не искаме да се замрази площадката, да трябва да се прави нов ОВОС, да влезем в съдебните процедури и спорове с изпълнителя, ако не искаме всичко това, тогава трябва да намерим друго решение. Другото решение го предлага руската страна, което според мен, според мен е уникално предложение, стига да бъде правилно разписано в подробностите и в детайлите.
  Те предлагат да финансират проекта,,

  Ето това предлага Трайчето пред водещата Цветанка Ризова, вадено е от запис, асо речеш вадено от контекста, контекста е още по зловещ. Оказва се, че Трайчето според негово признание като министър е викан на спявка от руснаците относно Белене в добре изолирана стая някъде. И това го има в контекста

 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#75] от "сидер":

  Трайчето, мозъко, отказа да подпише Анекс 12 и затова излетя. А ти ме контрираш с ОВОС. Умен си, винаги си бил.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#29:"jtb38507691"] Рециклираните Боклуци (РБ)[/quote]
  Това наистина е не само оригинално, но и вярно. Надявам се до края на тази година да попаднат так, където им е мястото. Мразя фарисейщината.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#64:"Darth Plagueis"]Какво значи избираем или неизбираем? Кажи ми един по-добър кандидат от него, и с какво е по-добър? [/quote]

  Ми Румката ве, ноо от ваште вече пишат, че ако Румката отиде до балотаж, за него ша гласуват

 80. 80 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Тук има много "Пишурки" с оценки от -20 та и по-долу. Аз ако имам такива оценки бих се засрамил и излязъл от форума.
  Трайчо Трайков е единственият десен кандидат-президент в тези избори. Всички останали са руски проводници, воглаве с партийната секретарка на БКП от Плевен.
  Господ да пази България от нея и ней подобните!
  Аз ще гласувам за него.
  Ако поне мъничко ви е болно за състоянието на държавата ни - направете като мен!

 81. 81 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Ми и аз за него ще гласувам, няма и друг избор.

  Любов и светлина!
 82. 82 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Реалното съотношение на електоралната маса предполага Трайков да остане на трето място. За първите две се знае кой ще ги спечели. Симпатизирам на Трайков, но не мога да се примиря с факта, че зад него стои Кунева. Единствено това ме спира да дам гласа си за него. Кандидатът на Кунева не може да бъде за мен правилният кандидат.

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#76:"Darth Plagueis"]Трайчето, мозъко, отказа да подпише Анекс 12 и затова излетя. [/quote]

  Трайчето умнико излетя заради тайната среща с руснаците. Ако и ти беше премиер сигурно и ти щеше да го шитнеш след като разузнаването ти донесе такива факти, не че имам нещо лично срещу Трайчето

 84. 84 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#2] от "jackdaniels":

  Статуквото в България може да се промени само по един единствен начин посочен ни от умните и напредничави държави отхвърлиликомунизма и комунистическите кадри,а това изисква безуговорачна ЛУСТРАЦИЯ на 1,5 милиона комунистически и комсомолски глупаци и тъпаци за срок от минимум 40 год.в това число и всички кандидати за слава: и второ безкомпромисна НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ и експроприация на всички богатства на тези душмани на народа.Комунягата може да бъде ликвидиран само ,когато му отнемеш парите и власта или по примера на знаещите и можещите го изпратиш в небитието.Това ни подсказват всички умни и практични държавници ог Запада.Тези карикатури комунета ,като Трайчо и другите агенти на ДС нищо не могат да направят ,както нищо не направии комунето и агента на ДС известен ,като Буда -тиквата.След седем години тотална власт и 17 год.във власта България е все още на последно място в ЕС и продължава да се отдалечава от отличниците от "Империята на злото".От комуняга и доносник на ДС може да излезе само получовек,лъжец,мошеник,далавераджия и най-много убиец.на собствения си народ-чрез първобитна бедност и мизерия ,като съзнателно водена политика.

 85. 85 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Любопитно

  До коментар [#18] от "pet_fire":

  Има си един руски лаф: независимо за какво иде реч, руснаците пригласят "А, вие защо си биете негрите"......

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 86. 86 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  С теб сме Трайков. На балотажа също!

  The best way to predict the future is to invent it.
 87. 87 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Весело

  [quote#78:"Captain Shakespeare"]Отдалеч миришеш на руские сапоги![/quote]

  [quote#71:"Captain Shakespeare"]jelev_jelqzko е фен на крушовишката биволица......[/quote]

  [quote#70:"Captain Shakespeare"]Ти май си от учениците на Райчев, а стажа при болен си изкарал.[/quote]

  Направо на разби Ай ся дай аргумент защо трябва да се гласува за как' Тетка, ама само не този, че не била ... по- умна от Баце, макар да звучи най- смислен

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 88. 88 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 525 Любопитно

  До коментар [#83] от "сидер":

  Какво разузнаване бълнуваш!
  Да бяха подшушнали къде са парите на БСП,ДПС и на енергийната мафия!!!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 89. 89 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Трайчо, питам аз какви мерки ще вземеш срещу ислямските варвари, които напират и всекидневно прекосяват границите ни? По тоя въпрос си пълен пас. Само дежурните плевневизми на тема Русия и евроатлантизъм. Е, тогава и аз ще съм пас за теб откъм глас.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 90. 90 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Трайчо е единствения що годе читав кандидат. Само им чуйте пополистките глупости на останалите.

  chavo64
 91. 91 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#50] от "Darth Plagueis":

  Спря Белене и отказа ЮП. Напълно достатъчно. Това, че герберастията ги продължи не е негов проблем.

  Нещо си се объркал. Трайчо не е подписал нито едно споразумение за Белене, и нито един миливат ВЕИ. Това, най-малкото не е в правомощията на министъра.

  поясни сега кое от двете е вярно

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 92. 92 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Трайчо Трайков е едно добро начало към възвръщане на нормалността в България и в политиката. Успех!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 93. 93 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Опитват се да ни поставят под тази зависимост под която бяхме 45 години. Само в ЕС и НАТО България може да бъде най-сигурна и надеждно защитена," каза Събев.

  Това е моят кандидат!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 94. 94 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#66] от "dogwoman":

  Цецке, прекаляваш!

  Happy face says, adios !
 95. 95 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#73] от "Captain Shakespeare":
  Не беше нужно да си го казваш пак, отдавна те знаем

 96. 96 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#29] от "jtb38507691":

  Това, че Борисов го изрита, е само плюс за кандидатурата на Трайков. Виж, ако Бойко го беше погалил по главичката...
  Виждам, че след тази статия Трайчо е подложен на безмилостен кръстосан огън от всички БСП- и най-вече от тъпоумните герберски тролове. Дано сме живи до 2020 да видим как се сгромолясва великанът на глинени (с европейски пари за крадене) крака - т.нар. Граждани за европейско развитие на България - най-низшата каста на бившето БКП.

 97. 97 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  [quote#22:"jtb38507691"]Катарския гларус, изритан с мощен шут, тръгнал да става президент??[/quote]
  Знаем, че шефът ти нагло излъга! Нищо че е борец за мир - платноходки, плажуващи, чайки. Всичко това между зелени човечета/любезни/, руски крайцери, военни самолети в небето!
  Само за да напишеш тази лъжа се логна в Дневник по заповед на Боко, нали??

 98. 98 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  [quote#27:"Ретрограден_меркурий"]Реалния резултат на Трайчо е 4-то място.[/quote]
  А на Цецка Тетка сигурно първо, щото знае - ЕС е столица на Брюксел!

 99. 99 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  [quote#35:"ded"]Много разочаровани ще има след месец. Е не чак толкова много де, всъщност разочарованите ще бъдат основно от този форум. И Америка за България ще са, щото ще разберат как са си хвърляли парите на вятъра.[/quote]
  Надяваш се очарованите да са поддържащите от Герп.
  Леля Цеца - майката на нацията!!!

 100. 100 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#83] от "сидер":

  Глупако лъжлив, ти помниш ли кой го прати на тази среща? Ако не помниш, поразрови се, инфото го има в нета.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK