Румяна Ченалова към Цацаров: Времето на всеки от нас ще дойде, рано или късно

Цацаров Ченалова

© Дневник

Цацаров Ченалова"За разлика от Вас, аз не съм политически избор" и "Аз не водя битки Господин Главен прокурор. Реших да кажа истината и го правя". Това са част от изявленията на отстранената съдийка Румяна Ченалова към главния прокурор Сотир Цацаров в отворено писмо, разпространено до медиите.


Повод за писмото станаха думи на Цацаров на последното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) - "аферата КТБ ще бъде пратена в съда напролет. Времето на Ченалова също наближава", заяви в четвъртък главният прокурор.


"Царят е гол" и това не може да се промени. Днес ще заглушите моя глас, утре нечий друг. Властта е във Вас, но е безсилна срещу истината", посочва Ченалова. В писмото си тя задава редица въпроси на Цацаров и дава примери за негова намеса по дела, някои разпределени и на нея. Призовава главния прокурор да не подвежда обществото, че тя не си спомня факти от разговорите, станали известни като "Яневагейт", които "биха послужили за изясняване на позорните взаимовръзки между изпълнителната и съдебна власт".
Ченалова обяснява още, че такива въпроси не са й били задавани и твърди, че Цацаров не желае да се докажат твърденията на бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева от записите, разпорстранени в сайта "Биволъ", "подобно на записите известни като "Ало Ваньо" и "Ти си го избра" (става въпрос за Вашия избор)", отбелязва отстранената съдийка. Тя допълва, че такова дело не е образувано и такива въпроси не са й задавани.


Пред "Дневник" Ченалова обясни, че в хода на досъдебното производство са й задавани въпроси за датата и часа на тези разговори например, които тя не помни, а не дали си спомня да е чувала тези факти.


По повод думите на Цацаров, че времето и на Ченалова наближава, тя обяснява, че не се чувства поласкана от специалното внимание, но се учудва, че чрез подобни твърдения главният прокурор дава знак на подчинените му прокурори и съдиите, че тя е извършила престъпление и трябва да бъда осъдена за това. "Все пак кариерното им израстване зависи от ВСС, а Вие сте представител на мнозинството в него", подчертава Ченалова.


Тя отбелязва, че "днес е опасно да казваш истината - възможността да станеш обвиняем е реална", както и че страх е сковал "обикновените прокурори, медиите, обществото". Споменава за изследване на Eurostat, според което българският народ е най-бедният, както и за изследване, проведено от дъблинската агенция за проучвания "Юрофаунд", според което българите са най-нещастни, заедно с класация за свободата на словото, според които страната ни е на 113 от 180 държави и на първо по корупция в Европейския съюз.


Ченалова посочва и как това може да се промени: ако има надежда, която се ражда от дори малка справедливост. Тя пък е налице, когато прокуратурата прилага закона еднакво и безкомпромисно спрямо всички. Затова отстранената съдийка задава и няколко въпроса на Цацаров:


- Защо Господин Главен прокурор прокуратурата избирателно се самосезира от публикации в медии и телевизионни предавания?


- Защо анонимните сигнали в определени случай са основание, а в други не за начало на наказателно преследване?


- Не е ли срамно изявлението на прокуратурата, че конкретните твърдения на Цветан Василев за конкретни събития и лица – политици не съдържали данни дори за извършването на предварителна проверка, което е обида за интелекта на българският народ?


- Защо за прокуратурата е приоритет да изясни кой е направил записите по "Яневагейт", а не дали са се случвали събитията, описани в тях? На този въпрос Ченалова допълва, че тя е обвиняема, но и пита не е ли практика осъждани лица да са основни свидетели (явни или анонимни) по делата на прокуратурата, ня които тя вярва?


- В какво се изразява прокурорският контрол по продължаващите с години досъдебни производства, част от които завършващи катастрофално?


- Защо избирателно защитихте с всички възможности следователя Петьо Петров (известен като Пепи Еврото, повече за случая с бившия шеф на Столичното следствие четете тук - бел.ред.) да избегне дисциплинарна и наказателна отговорност и нарушихте закона, съветвайки Владимира Янева по образуваното срещу нея досъдебно производство?

- Защо се намесихте ултимативно по наказателното дело срещу Цветанов и по делото "Манго" (това е дело за несъстоятелност на фирма, което е било разпределено на Ченалова. Пред "Дневник" тя обясни, че Цацаров е опитвал да й влияе за решението по него чрез Владимира Янева - бел.ред.). Това не е ли нарушение на служебни задължения, което закона определя като престъпление.Защо нито един прокурор в България не възложи предварителна проверка на фактите по "Яневагейт"?


- Защо съдебната реформа изключи възможността за контрол върху дейността на Главния прокурор и ангажиране на дисциплинарна отговорност?


- Некомпетентен ли е Димитър Узунов – представляващ ВСС , когато иззе правомощията на Пленума на ВСС и определи еднолично членовете на ВСС (всички от мнозинството, които се съобразяват с Вашата воля), които да контактуват с европейските прокурори по случая "Янева гейт"и валидно ли е решението му? и др.


След въпросите си Ченалова продължава с констатцията, че "да, страхът, контролът върху медиите са лостовете за управление на всяко псевдодемократично общество. Да, свободата е най - висшата човешка ценност и възможността да я загубиш сковава хората и ги превръща в безволеви примирени същества".


"Е, аз искам да кажа истината на вашите прокурори – предайте им",


пише Ченалова и допълва: "и други ще я кажат защото не си жив, ако не си свободен".

Отстранената съдийка завършва с това, че като главен прокурор, на когото законът поверява да ръководи прокуратурата и пази законността, той е длъжен по закон да даде отчет пред хората, чиито права и основни свободи пази същият този закон. "Това се нарича справедливост", подчертава тя.


"А що се отнася до времето – времето на всеки от нас ще дойде – рано или късно", пише на края на писмото си Ченалова.

Ключови думи към статията:

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Клановете на мафията си дават публичен дебат през медиите, красота!

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 2. 2 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2000 Весело

  Финал по Еклисиаст!
  Гарантиран от времето.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Всички юристи, родени преди 1980 година трябва да се оринат от Съдебната система! Сега е пълна с комунисти!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Някои от въпросите са доста резонни...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 5. 5 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3251 Неутрално

  Малеей, таз същинска гюленистка ще се окаже! Тя и още няколко вестника, сайтове требе да ги затворят и спрат веднага!

 6. 6 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 434 Неутрално

  МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА,ФАКТ

 7. 7 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 426 Весело

  Edna gnila iabulka plus po druga takava

 8. 8 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 426 Весело
 9. 9 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Всеки един от въпросите е напълно основателен и симптом за тежките зависимости и търговия с влияние в съдебната система, независимо от източника му. Главният прокурор дължи отговор на обществото!

  #Оставка на #Кой!!

  Поздрав

 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2028 Весело

  А електората да си избира Президент.

 11. 11 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 426 Весело

  Тъй рече, Заратустра !

 12. 12 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2502 Любопитно

  От най-долна утайка, др. Ченалова бе превърната в героинята на деня, подобно на нечленоразделно грачещата омбуДС-МАЙка. От кого ли...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 13. 13 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "Времето на всеки от нас ще дойде, рано или късно"

  Това за Радан и Прокопи отнася ли се или те са безгрешни и безсмъртни?

  Няма шики-мики.
 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 995 Неутрално

  [quote#12:"Непукистка"]От най-долна утайка, др. Ченалова бе превърната в героинята на деня, подобно на нечленоразделно грачещата омбуДС-МАЙка. От кого ли... [/quote]

  То и Панов плюха преди да го изберат, сега е най-големия борец срещу "статуквото". Цветан Василев с години го плюха, сега е последна инстанция по много въпроси.

  За Плевнелиев да припомням ли десебарите и редакцията колко го плюха преди изборите за президент, сега се кълнат в него като в Господ...

  Редакционни неволи, кво да правиш, вятърът постоянно мени посоката си, само Радан и Прокопи са ВИНАГИ ПРАВИ, да се свети името им...

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1236 Весело

  Когато яде кИфтетата не рева сега те пляснаха и рИвеш

  Цацка пляскай по-редовно малко се поизпразните

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 995 Неутрално

  [quote#1:"Зарзават"]Клановете на мафията си дават публичен дебат през медиите, красота! [/quote]

  Когато комунист дава такава оценка, единствения извод е че и дебата и театъра са организирани от мафията

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 322 Неутрално

  А г-жа Ченалова е вода ненапита!

 18. 18 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Мачкай цаците, како Руми.
  Един по един, до един. И баце за десерт.

 19. 19 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Румяна Ченалова борец за реформа в съдебната система и новата звезда на протестърите!

  Цветан Василев, честен банкер политически емигрант напуснал България заради битката със статуквото!

  Симпатяги от Дневник, никой не вярва на тези неща. Самите вие не вярвате.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 20. 20 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Няма надежда за бантустана, като чета горните полюции на редовите читатели.
  Вместо мощно да застанат зад тия въпроси, които са напълно резонни, те плюят та плюят.
  Е кой при такава среда ще спазва закона...никой. Толкова удобна за беззаконие територия едва ли има на белия свят.

 21. 21 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#6:"reply"]МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА[/quote]

  Точно Ченалова и Цветан са едни от емблематичните фигури на мафията.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 22. 22 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Бравос на Ченалова!
  Те такива смели дами и требат на България,за да са опраи!
  Жалко,че не се кандидатира за вице президент,заедно с Цецка или Трайчо!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 23. 23 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#20:"True Detective"]Вместо мощно да застанат зад тия въпроси, [/quote]

  Няма начин да те вземат на сериозно когато издигаш за знаме хора като Ченалова и Василев. Това предизвиква само усмивки.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#17] от "Cara Mia":

  Напита е и още как. Но и въпросите , които задава са показателни. Нали не мислиш , че съдебната реформа сама се провали?

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#22:"Кой е Бах?"]Жалко,че не се кандидатира за вице президент,заедно с Цецка или Трайчо![/quote]

  Или в кандидат президентска двойка с Цветан Василев! Такива хора ни трябват! Честни неподкупени и доказани менажери! Тогава и от Дневник щяха да имат някого за безусловна подкрепа.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 26. 26 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Искам само да попитам герберските тролове застават ли зад въпросите на Ченалова. Не се Фащайте за това кой ги задава. Смислени ли са или да. Естествено и тя е вътре. Но питанията й висят със страшна сила. Докога мислете, че цацацурата може да издържи да раздава избирателно "правосъдие".
  Иде Видовден и той хич не е далеч.

 27. 27 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  [quote#21:"Български патриот"]Точно Ченалова и Цветан са едни от емблематичните фигури на мафията. [/quote]
  Костов и Филчев са. Сега Цацаров.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Добре си бяха мафиотите при първото правителство на Герб. Имаха си картел, Делянчо спеше в кабинета на Цецо. Боце си привикваше прокурорите в Банкя. Ваньо Танов редовно получаваше амнезия по дела за милиони след обаждане на ЕГНто. Цетан Василев финансираше доограбването на държавата. И всичко се обърка когато Делян реши, че ще наруши омертата ако го направят шеф на ДАНС. От Козак активираха НПОшките за да опазят картела, ама нещата вече не са същите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 529 Весело

  Тц, тц, тц. Стабилност на талази брат!

  "Я з москалями не балакаю!"
 30. 30 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#24:"ka2"]Нали не мислиш , че съдебната реформа сама се провали?[/quote]

  Съдебната реформа не се провали, а успя въпреки опитите на ДСБ и лично на Радан Кънев, Атанасов и Иванов да я торпилират.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 31. 31 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#27:"lz2"]Костов и Филчев са. Сега Цацаров.[/quote]

  Да и те, но има градация. Костов я води.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 32. 32 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Цацаротурата е най-долнопробната и подла част от Мафията. Докато тази измет не бъде тикната в затвора, България няма да мръдне от мястото си.

 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#22] от "Кой е Бах?":

  Ченалова е същата като Делян - мафиотка, нарушила омертата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  До коментар [#1] от "Зарзават":

  Тия са от един клан - бабкянския.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 35. 35 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Оставка на Цацаров и разследване на престъпленията му!

  И мислете преди пак да гласувате за мафията.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 36. 36 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Може да не е вода ненапита, но ако даде сериозни показания включително самопризнания, които могат да доведат до наказания за главния прокурор, корумпирани магистрати и политици, съм за позоваването на смекчаващи вината обстоятелства. Същото важи и за Цветан Цветанов.

 37. 37 Профил на today
  today
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Решила да каже истината ли? Ми да вземе да разкаже за безобразията, които е извършила, и които отдавна са публична тайна.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 38. 38 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1204 Весело
 39. 39 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#33] от "tribiri":

  Не съм съгласен!
  Ченалова е убедена демократка и фен на Реформаторският блок!
  През целият си съзнателен живот, тя се бори срещу мафията,комунистите и за щастието на българският народ!
  Виж я добре на снимката!Виж какво благородно и благо излъчване има!Човек от който струи такова обаяние и доброта,не може да бъде лош!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 40. 40 Профил на Shtiliyan Shtiliyanov
  Shtiliyan Shtiliyanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То много хубаво ги реди госпожата, и право казва че г-н Главния Прокурор е политич'ско назначение, ама тя га яде кюфтетата, що не рева?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 504 Весело

  За Цветан Василев... Неволна грешка.

 43. 43 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Е.ати щом Ченалова е моралния стожер...няма такава помийна яма като съдебната система...само чужденец трябва за сектора...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 44. 44 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#19] от "Български патриот":

  Нема значение чист ли е човекът ако говори истина

  Справедливостта *трябва* да е сляпа

  Човекът сега говорещ истина утре ще се сблъска с истината за себе си и ще си носи последствията

  Справедливостта *трабва* да е сляпа

 45. 45 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#20:"True Detective"]горните полюции на редовите читатели. [/quote]
  Омразата и комплексарщината са си е в кръвта на Ганя.Оная вечер попаднах на профила във фб на няква фотомоделка българка,живее в чужбина.Пишат коментари под постовете и секви.Англичени,немци,франци,испанци,даже и араби имаше(накъде без тия ценители на женските форми).Един пуска комплименти,друг "браво" за красотата,жените разпитват за разни козметични продукти и процедури.Един негативен коментар не видях.Само българските коментари къртеха-"курва","проститутка","за колко си лягаш по бърдаците","тук имаш силикон,там ботокс","тая съм я ебал" и т.н. умствени изпражнения...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 46. 46 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не винаги сме били такива мижитурки ние българите и ако сега идва края на тази 80 годишна мъка,тези и двамата ще са по затворите най-малко!

 47. 47 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#21] от "Български патриот": ТЕ НЕ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗА МОМЕНТА,ДРУГИ СА

 48. 48 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Права е. Усещам как скоро дебелото вратленце на на Цацката ще се окаже на гилотината.

 49. 49 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Браво на Ч
  Дажвече създадохме инициативен комитет - Ченалова главен прокурор
  Тя е вече нашто знаме, а не оня ... Радан

 50. 50 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 583 Гневно

  Тя отбелязва, че "днес е опасно да казваш истината - възможността да станеш обвиняем е реална", както и че страх е сковал "обикновените прокурори, медиите, обществото". ..................................Така е,вижте миньорите на Ковачки.И техния ред ще дойде,ковчега няма джобове.

 51. 51 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 746 Любопитно

  ....альооо, гербавите, сега разбирате ли защо всеки ваш глас на избори за главната мутра е глас и за избрания от него и кукловодите му цацаров, и за цялото блато, което ВИЕ натресохте на нас - сънародниците ви... ВСЕКИ ОТ ВАС носи прсонална отговорност за съсипването на живота на сънародниците ви
  ... сега разбират ли защо герб и по пързалката и защо не може и няма да получи подкрепа на избори от десния избирател !?!

  Колкото повече, толкова повече!
 52. 52 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#13] от "Олд Шетърхенд":
  За съжаление през годините съдбата на България се определяше точно от такива като теб и затова и сме на тоя хал. Сега аз разбирам, че в твоят свят всичко е наред и си безкрайно самодоволен и самозабравен,точно както за всички лица тия лица като теб през годините, за които това да си ангажиран тясно политически с някоя партия е самоцел чрез която ти и роднините ти да бъдете уредени за сметка на всички останали. И това ясно си личи от теб и още 5 такива гербера като теб във форума. Вие сте над нещата, гледате с настроение подигравателно на останалите, защото вие вече сте уредени , а другите са будали. И не си мислете , че народа ви избира и че ви харесва... под 20 процента реално сте от всички и повечето сте зависими от това Герб да са на власт. Такова отчаяние никога не е имало в България, едва ли знаете за какво говоря, но повярвайте 80 процента искрено ви ненавиждаме, но не само вас, всички....

 53. 53 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Върховно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Времето на Голямата Цаца иде неумолимо!
  И не само на него - има едно слънчице, което по нивото си на некомпететност доближава "петното"! Доближава го и по безкнижност. "Еднокнижния" Бочко, който има наглостта да каже, че държава се управлява по-лесно от Столица -
  -Вземаш джи ес ема и натискаш едни копченца...
  Разрешаваш, забраняваш проверки, че и дължината на живота!
  Обида за всеки българин, повярвал в свобода и демокрация са и двамата!!!
  Цв - също!!

 54. 54 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Весело

  Една чиста водица мъти друга чиста водица

 55. 55 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2462 Гневно

  [quote#4:"952"]Някои от въпросите са доста резонни...[/quote]
  Че кой от всичките не е?

 56. 56 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1626 Весело

  До коментар [#12] от "Непукистка":

  Ами освен другарката ченалова и другаря Василев са също мартири на свободното слово истината и демокрацията. Затова всички "либерални" медии ги цитират нонстоп....
  А пък беше време га бяха от наплюваната страна не ли?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 57. 57 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  [quote#12:"Непукистка"]От най-долна утайка, др. Ченалова бе превърната в героинята на деня[/quote]
  С действията си Цацаров я превърна!
  Така става, когато действаш на такъв пост като недосегаем.
  Все ще се намери майстор, който да ти види сметката.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ченалова може да е гнила ябълка,възможно е дори да е ферментирала,но почти всички въпроси,които задава към Цацов са точни и на място.
  Ако Бекона не отговори,а се измъкне с лаконичното "На подсъдими лица не отговарям" или "Не ми е на нивото",мисля че и връхната дреха ще свалят на българската Темида.

 60. 60 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Напълно основателни въпроси. И би било добре да чуем отговорите. Няма значение кой точно ги задава, какъв е и какъв е бил. Отговорите са си отговори. Искам ги!

 61. 61 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Измет.

  Мафията си има държава и се гаври ежедневно с всички извън нейния кръг.

 62. 62 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#44] от "alex2":

  другарю, вы сте гатов за солдат в нашата красная армия с такива вызгледи

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 63. 63 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#12] от "Непукистка":

  който я възприема като героиня според мен е глупак. Друг е въпросът, че няма кой да зададе по адекватни въпроси за мафията в съдебната система от някои който е бил главен изпълнител на волята на тази мафия .. Градски съд не е показателен за състоянитето на съдилищата в цялата страна но определено дава представа за това в каква степен съдебната система на високо ниво е "пробита".

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3689 Любопитно

  МОЧА имени Ленина

  Опасен свидетел, изолиран удобно и за статуквото?

  До коментар [#19] от "Български патриот":

  Цветан Василев, честен банкер политически емигрант напуснал България заради битката със статуквото!

 65. 65 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#10] от "chicago514":

  Не президент - избира МАМАТА на нацията

  "We're not gonna take it! Anymore."
 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#12] от "Непукистка":


  [quote#12:"Непукистка"]От най-долна утайка, др. Ченалова бе превърната в героинята на деня, подобно на нечленоразделно грачещата омбуДС-МАЙка. От кого ли... [/quote]
  От икономическо-медийно политическия кръг "Капитал" ,разбира се. Заедно с ПМ.Към тоя кръг са се присламчили обилно количество червени издънки като Кристиян Таков,който пише речите на Лозан Панов,а май и отворените писма на Ченалова.та този кръг има финансови възможности,но просто неговите партийки нямат никаква електорална подкрепа,та няма как легално да придобият влияние в Съдебната система.Та се опитват да влязат през задния вход.Затова ползват както Ченалова,така и Цветан Василев и изобщо всякакви подсъдими.Колко от захласнатите по Ченалова помнят,че точно тя беше онази ,която съдейства за кражба на френска фирма,та чак френския посланик се намеси?!А колко помнят,че "Дневник" наричаше самия Лозан Панов "изборът на статуквото(разбирай Пеевски)" в началото на 2015-та?!Ама костовистите са на барековия принцип-не ме гледай какво правя,ами ме слушай какво ти говоря и се захласват и по Дончева и по Кадиев и по Ченалова и по Цветан Василев-само и само да кажат нещо лошо срещу ГЕРБ.Пък за червените отрочета като Дайнов,Таков,Кюранов,Левчев да не говорим...

 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#63] от "bludniq_sin":


  [quote#63:"bludniq_sin"]Друг е въпросът, че няма кой да зададе по адекватни въпроси за мафията в съдебната система от някои който е бил главен изпълнител на волята на тази мафия .[/quote]
  само не знам защо мислите,че "мафията" е едно хомегенно цяло,и че Ченалова е спряла да върши това,което е правила винаги,а не просто да е сменила работодателя.Като Лозан Панов,например.

 68. 68 Профил на shumnalia
  shumnalia
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Очевидно главния прокурор трябва да се избира за мандат от 4 години, да дава пълна отчетност на дейността си и да може да бъде разследван и съден. Щом е толкова ли е сложно да се направи, значи заслужаваме да сме най-бедни в ЕС.

 69. 69 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Колкото и да се пънат Ченалова и сие, въпросът е за структурата на прокуратурата, както и за института "главен прокурор", заложен в конституцията. Един аналог на безнаказаността дори за престъпления срещу човечеството, просто защото не са били дефинирани като престъпления по време на извършването им. В този смисъл Цацаров, Велчев, Филчев, Татарчев все са синоними на Главния в сталинската ни прокуратура. Ако има нещо по-лошо от това, то е Главния да е подчинен на кликата в дупетатницата. Не, до момента няма идея за скъсване на пъпната връв на Главния със задкулисието на партийно парламентарното ни управление, което просто е един евфемизъм на олигополията.

 70. 70 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Като чета писанията та троловете, по израза и милиционерските лъжи са едни същи хора. Едни и същи тролят и за комунягите, и за цацаратурата и Цецо политиката. За тия няма страна, кой плаща, той поръчва музиката.

  chavo64
 71. 71 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А целият текст на отвореното писмо на Ченалова къде може да се намери? Дайте линк!

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 72. 72 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1745 Весело

  Идва ми да плача от умиление,като чета оправданията на Цацаров

  Не,не,няма зависимости ,моля Ви ,те са само в главата на избирателите.
  мухаххаха
  Жалки сте,жалки сте

  По-важното е,не кой задава въпросите,а на КОЙ не му изнасят ......

  Отговора е лесен

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 73. 73 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  Изключително резонни въпроси. Силно написано и правдиво.
  "не си жив, ако не си свободен"
  Току се оказало, че Ченалова е наклеветена и жертва на активно мероприятие. Но, дори и да има закононарушения, написаното е вярно и правдиво.
  Не е възможно ГЕРБ да не загубят голяма част от мислещите си десни избиратели, след като покровителстват тази вакханалия на наглостта с главни участници Цацаров и мнозинството му във ВСС.

 74. 74 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  До коментар [#67] от "yanne":

  Напротив,

  мафията не е едно цяло-хомогенно
  Мафията действа синхронно и ситематично,за всеки според зависимостта МУ.

  И е по-важно-на КОЙ не му изнасят отговорите,а още По-важно е и ,че избирателите искат да знаят ИСТИНАТА.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 75. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  "За разлика от Вас, аз не съм политически избор" и "Аз не водя битки Господин Главен прокурор."


  Много срамежливи коментари... Като са говори за политически избор, трябва да се казват имена: Например лицето Цацаров е посочено от мутрата-сикаджия Борисов; като се говори за мафия, става дума конкретно за герберската мафия, защото това подобие на партия, с мутра-лидер, днес управлява страната и дано да е за кратко! А мафията действа според държавната тояга. Да си спомним например герберския мафиот, шеф на ДАИ - Цветелин Цветанов, който успя да обере хората с близо един милион... Министър Московски обяви, че това лице му е наложено от горе! А какво значи от горе, за един герберски министър? Просто е - мутрата или някой негов каскет от върхушката на Герб... Някой пита ли упорито кой назначи Цветанов в ДАИ...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Няма значение , че го казва Ченалова, важното е, че е истина. Същинско блато е и правосъдната ни система и политическата.
  Затова напускат хората България, не защото са по-малки доходите, а защото няма ред и справедливост.

 77. 77 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Интересно, какъв ли ще е ефекта в публичното пространство... Вие какво мислите?

 78. 78 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Верно, бе! Какво стана с "Ало Ваньо" и "Ти си го избра"?
  И аз ще добавя: Вучката, Мишо бирата... Сигурно пропускам някой. В истинските демокрации след всички тези случай се подават оставки. Тук - гръмогласно се мълчи. Затова и живеем в блато. И главна е вината на съдебната система!

 79. 79 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#12] от "Непукистка":

  Харесвате си прокурора?

  Happy face says, adios !
 80. 80 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#66] от "yanne":

  Пусни един смс на "Вожда",
  той ще те разбере...

  Happy face says, adios !
 81. 81 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Въпросите са интересни и дават повод за размисъл !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 82. 82 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#39] от "Кой е Бах?":

  "Виж я добре на снимката!Виж какво благородно и благо излъчване има!Човек от който струи такова обаяние и доброта,не може да бъде лош!"

  Тя в престъпник и затова трябва да говори!
  Според теб,кой да знае по-добре от нея!
  Затова е големия СТРАХ!!!

  Happy face says, adios !
 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  [quote#30:"Български патриот"]Съдебната реформа не се провали, а успя въпреки опитите на ДСБ и лично на Радан Кънев, Атанасов и Иванов да я торпилират.[/quote]
  И как я торпилираха бе многознайко?
  А да обясниш дали има някаква промяна в отношенията между предеставителите на различните съсловия в съдебната система?
  А кой контролира Цацаров дали си вършиправилно работата?
  .....Изобщо, когато плещиш тъпотии из медиите не ставаш по-умен, а ставаш повече за смях и подигравка!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Гневно

  [quote#33:"tribiri"]Ченалова е същата като Делян - мафиотка, нарушила омертата.[/quote]
  Ми щом вече си я осъдил, що не се заемеш и с извършването на присъдата в свои ръце бе!?
  Егати дебилите има из форума!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#82] от "Р. Дражев":

  Убуо де!Аз нали точно това казвам!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 86. 86 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Уви, такова е положението в България, че можем да разчитаме единствено на престъпници да кажат истината. А другите големи престъпници, които не са в немилост, се правят, че не чуват и нагло манипулират закона пред очите на цял народ.

  Долу Цацаров и всички корумпирани магистрати!

 87. 87 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  То пък щото родените след 1980 са света вода ненапита, не са мутри, чалгари, златотърсачки, некадърници, корумпета и герберастчета...

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 88. 88 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Десебари и бесепари отново в странен синхрон.
  А Ченалова и Ц.Василев може да говорят и да питат когато бъдат осъдени за престъпленията които са извършили.А те не са малко и на двамата.
  И много интересно че същите тези двамата станаха големи борци срещу корупцията,а са били най корумпираните.

  sdg
 89. 89 Профил на Stanyo Tenev
  Stanyo Tenev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На 14.10.2016 г. в предаването “Лице в лице” по bTV се проведе разговор с доц.Кристиан Таков - за скандалите в съдебната власт и зациклилата правосъдна реформа. От изнесените данни на доц.Таков и направените от него изводи възникват множество въпроси, от които най-съществените са:
  1.Коя е институцията, която след промените на Конституцията и ЗСВ може да застави отявленият престъпен тип - главен прокурор Сотир Цацаров да изпълни служебните си задължения - прокуратурата да извърши ефективно разследване на изнесените данни ?
  ОТГОВОР: Няма такава институция !
  2.В интервюто на доц.Таков съдържат ли се достатъчно данни за извършена престъпна дейност от гл.прокурор Сотир Цацаров ?
  ОТГОВОР: До ! Налице е отказ от разследване- отказ от правосъдие-престъпление по служба-престъпление против правосъдието.
  Гл.прокурор Цацаров грубо е погазил закона, като е забранил на компетентната прокуратура да извърши разследване на данните за политическа корупция от "Яневагейт” и интервюто на Цветан Василев.
  3.Коя институция може да извършва контрол на функционалната дейност на прокуратурата, включително и на Главния прокурор - при отказ от разследване и образуване на досъдебно производство ?
  ОТГОВОР: Само СЪДЪТ ! Но за това са необходими промени в чл.200 и чл.243 от НПК ! Сега престъпната дейност на прокурорите, не обективното, пълно и всестранно разследване, некадърната работа по преписките, умишленото освобождаване от наказателна отговорност на престъпници и т.н.-не подлежи на съдебен контрол !
  ВСС и ИВСС нямат правомощия да извършват контрол на функционалната дейност на прокуратурата, нито имат ресурса да извършват такъв контрол при жалби на гражданите.
  4.Кои не желаят съдебен контрол на постановленията, с които прокуратурата отказва да образува досъдебни производства, контрол на отказа от извършване на ефективно разследване и кои саботират промените в чл.200 и чл.243 от НПК ?
  ОТГОВОР: Тези, които безнаказано разграбиха държавата, които искат да продължат да управляват задкулисно прокуратурата, да продължи да се шири шуробаджанащината и корупцията в съдебната система, висшият ешелон на властта да продължава безнаказано да върши зулуми в служебната си дейност. Това е шайката от висши магистрати, държавни служители, политици, ръководители на политически партии, депутати, бизнесмени и криминални типове. които желаят безнаказано да продължават да ползват противозаконно, безнаказано облагите на властта и да ограбват българските данъкоплатци !
  ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ДОЦ.КРИСТИАН ТАКОВ:
  "Главният прокурор Сотир Цацаров и представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов продължават една много тъжна тенденция - поставянето на крайно неподходящи лица на отговорни постове. Те възцаряват едно рушене на държавността и създават усещане в свестната част на обществото за безправие и дефицит на справедливост. Това води до фонов стрес и физическо разболяване"
  Сотир Цацаров и Димитъ Узунов не изповядват демократични ценности, а от изказванията им хората могат да се замаят. "Отговорите им са абсурдни. Това обърква хората и стресира мозъка. Когато абсурдът е множествен, това са стари номера, манипулативна техника, те опират до абсурда и обуначването на публиката".
  "Какво всъщност работи г-н Цацаров – дали е цензор, или е главен прокурор? Като главен прокурор видимо не действа, занимава се с изключително несвойствени дейности и обвинява в участие в някакъв сценарий своите опоненти, които го питат защо не прави едно или друго"
  Държавното обвинение показва "откровено нежелание, което граничи с наглост” да разследва фактите около казаното от Цветан Василев и коментарите на съдийките от "Яневагейт”. "Това, че си лош не означава, че всичко казано трябва да се неглижира – напротив, интересните неща обикновено се казват от лошите, когато са принудени да се разприказват, за да се спасят”.
  "С удивителна последователност главният прокурор обяви, че няма да има разследвания, защото данните са дадени от разследвани лица и не са достоверни. Може би Цацаров чака да получи данни от Светия синод или папата. Ясно, че при такива престъпления, данните ще идват от замесени, а не от светци".

 90. 90 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#67] от "yanne":

  оо не го мисля изобщо. просто мафиИ звучи странно

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 91. 91 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Любопитно

  [quote#12:"Непукистка"]От най-долна утайка, др. Ченалова бе превърната в героинята на деня, подобно на нечленоразделно грачещата омбуДС-МАЙка. От кого ли... [/quote]

  Това е от "устата на Господаря"!
  Ничком, пред неговата мъдрост, макар и изказана от устата на един прост милиционер!
  Само дето, "каракачанката", забравяш, че от устата на един, предварително осъден, излиза и истина, освен ако не е Цв.Цв! Ти с "голи гърди", ако имаш де, защитаваше менторът си, и то справедливо, че докато не е осъден, не е престъпник, нали?!
  Къде отиде принципността?! Или..., единствено и само, водачите, Босът и Консолиери на ОПГ ПП ГЕРБ, Вожда и Шамана-Папконосец и Физкултурен– Юрист от ВИФ факултета по "право", ти същият ли си завършила, са в "правото" си, да бъдат невинни, дори и да не са?!
  Какво казва Ченалова?
  Права е, че на всеки Му идва времето, за "равносметка"!

 92. 92 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Весело

  [quote#13:"Олд Шетърхенд"]Това за Радан и Прокопи отнася ли се или те са безгрешни и безсмъртни? [/quote]

  Трудно се обясняват, такива неща, на прости хора, това според Вожда ви, но ще разбереш, когато ти дойде, времето, баджанак!

 93. 93 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Весело

  [quote#16:"Олд Шетърхенд"]Когато комунист дава такава оценка, единствения извод е че и дебата и театъра са организирани от мафията [/quote]

  Е, тук не мога да не се съглася с теб, баджанак!
  Режисьор - Цацата;
  Сценарист - Некой "безименен", от щаба на Строителя, опознал съдебната система от "вътре"!
  Просто сте гениални в "простотата" си!

 94. 94 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Весело

  [quote#17:"Cara Mia"]А г-жа Ченалова е вода ненапита! [/quote]

  Това е най-хубавото, че не е, но не иска да е изкупителна жертва на ОПГ, управляваща държавата на Мафията!
  Време и беше, да започне да "пее", щото се разбра и от най-тъпите, че ще я пожертват!

 95. 95 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  Я!
  Ченалова станала много принципна!

  В Русия съм! В Русия съм!
 96. 96 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Весело

  [quote#19:"Български патриот"]Симпатяги от Дневник, никой не вярва на тези неща. Самите вие не вярвате. [/quote]

  Всичкото "вярващ" в ОПГ ПП ГЕРБ, че е "чисто и непорочно", като Вожда си, дето не е мафиот, Шамана си, че не е бивш ДС служител, да не изброявам другите, щото списъкът е мно'о длиг, ничком, пред олтаря на Светата чиста и непорочна Мафия! Залеееегни!

 97. 97 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  [quote#4:"952"]Някои от въпросите са доста резонни... [/quote]
  Но защо чак сега?

  В Русия съм! В Русия съм!
 98. 98 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Весело

  [quote#21:"Български патриот"]Точно Ченалова и Цветан са едни от емблематичните фигури на мафията. [/quote]

  Не тъ лий срам бе, от таз ръка дет' са раниш, Цветановата, да я хапеш, гиди мискинин, неден!
  Били от Мафията, ми тя си е Вашата, Мафията де!
  К' та чуй Шамана, хеле пък Вожда, има да припикваш чужди дувари.

 99. 99 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Любопитно

  [quote#30:"Български патриот"]Съдебната реформа не се провали, а успя въпреки опитите на ДСБ и лично на Радан Кънев, Атанасов и Иванов да я торпилират. [/quote]

  Мно'о са възхищавам от таквиз умни хора! Бравос!
  Туй сам ли го измисли, или ти помогна някоя възпитателка от помощното?! Направо да не повярваш! Гений!
  Предлагам та за заместник на Цацата, одма!

 100. 100 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2173 Весело

  [quote#33:"tribiri"]Ченалова е същата като Делян - мафиотка, нарушила омертата. [/quote]

  Няма прошка за такива!
  Ша види тя, на Кой са репчи!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK