"Алфа Рисърч": Драматичен втори тур между Цачева и Радев

"Алфа Рисърч": Драматичен втори тур между Цачева и Радев

© ДневникБъдещият президент на България ще бъде излъчен на балотаж, с голяма вероятност – между кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и на БСП Румен Радев. Цачева започва с електорална преднина от 7.9% пред Радев и за нея биха гласували 29.3% срещу 21.4% за подкрепения от БСП кандидат. Втори тур между двамата ще бъде драматичен, с разлика между тях от около 1%. Това показва изследване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 8-13 октомври сред 1025 пълнолетни граждани от цялата страна.


Проучването отчита увеличаване на хората, които декларират намерение за участие в изборите – заявилите, че ще гласуват, са 61%, с около 7 на сто повече спрямо септември месец. "Трудно е да се каже дали тази мобилизация се дължи на задължителното гласуване или на политическата конкуренция, но към момента може да се прогнозира избирателна активност около 61%, или малко над 3.5 млн. души", посочват социолозите.


С най-висока мобилизация за момента се открояват привържениците на левите партии – БСП, АБВ, "Движение 21". Колебание е налице сред симпатизантите на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Според "Алфа Рисърч" трети в надпреварата ще бъде кандидатът на обединението около Патриотичния фронт Красимир Каракачанов с 8.7% от гласуващите, следван от Ивайло Калфин (АБВ) – с 6.8%. Петото място е за кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков, за когото ще гласуват 5%, следван от Татяна Дончева ("Движение 21" - НДСВ) с 4.5 на сто. Бизнесменът Веселин Марешки печели подкрепата на 3.3%. Жорж Ганчев и излезлият от НФСБ Велизар Енчев събират малко над 1%, а бившият премиер Пламен Орешарски тръгва с под 1% лична подкрепа.


Първият тур ще е индикатор за бъдещата управленска формула
"Освен оспорвания балотаж предстоящите избори имат още един силен залог – бъдещата управленска формула, което стана особено ясно през последните няколко дни. Предвид липсата на ясно парламентарно мнозинство и хипотезата за предсрочни избори, подкрепата, която ще получи всеки кандидат на първия тур на изборите, ще бъде индикатор за действителната електорална тежест на партиите и съответно – за мястото им в бъдеща политическа конфигурация", посочват социолозите.


Според тях електоралната тежест на партиите оказва най-голямо влияние върху стартовите позиции на кандидатите. Отчита се, че кандидатите на малките формации, като Калфин и Дончева, имат относително най-силен мажоритарен вот и успяват да удвоят резултата на собствените си политически сили.


Формациите вдясно – ГЕРБ и Реформаторският блок, се движат стриктно в рамките на собствените си избиратели, като Цецка Цачева привлича 75% от симпатизантите на ГЕРБ, но не и от други партии. В изследването се отбелязва, че трусовете в Реформаторския блок ограничават началната подкрепа за Трайчо Трайков.


Драматичен втори тур заради ляво-патриотичните избиратели


Същевременно ген. Румен Радев успява да мобилизира 2/3 от избирателите на БСП. Останалите обаче се насочват към Татяна Дончева, Ивайло Калфин и Красимир Каракачанов. Ситуацията при симпатизантите на Патриотичния фронт е сходна, като подкрепата им се разделя между собствения им кандидат и за други от този спектър, отбелязват социолозите. Според тях именно тази близост на избирателите от ляво-националистическия спектър е предпоставка за драматичен втори тур.


При балотаж между Цецка Цачева и Румен Радев 32.6% биха гласували за Цачева срещу 31.3 на сто за кандидата на БСП, докато 36.1% заявяват, че няма да гласуват. При хипотетичен втори тур между Цачева и Красимир Каракачанов кандидатът на ГЕРБ би получила 31.9% срещу 25.1 на сто за патриотичния кандидат. Тогава 43% декларират, че няма да гласуват.


Социолозите посочват, че на втори тур Цачева би привлякла допълнително основно симпатизанти от Реформаторския блок, докато повечето, подкрепили левите кандидати Калфин и Дончева и Красимир Каракачанов и другите по-слаби кандидати, биха гласували по-скоро за Румен Радев. "Остава открит въпросът за гласовете на ДПС, 80% от чиито симпатизанти заявяват, че към момента не са решили за кого да гласуват или "не подкрепят никого", се казва в изследването.


Спечелете от изборите: прогнозирайте резултатите на кандидат-президентите в играта на "Дневник" и спечелете голямата наградата - цифров огледално-рефлексен фотоапарат Canon EOS 1200D с обектив 18-55mm DC III за висококачествени снимки и видео. Повече подробности вижте тук.


Настоящото изследване е проведено в периода 08 – 13 октомври 2016г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Изследването е проведено сред 1025 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (241)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Подкрепете Цачева.Българина все нещо дели,все нещо .. Щом на власт са Герб - най логично е представителя на Герб да е президент.

  Горд българин с три години стаж в Испания .Вече в България и занимаващ се с крипто валути .
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2713 Весело

  "Алфа Рисърч" предрече драматичен втори тур - а пък баба Ванга предрече, че руса жена КЕ ВОДИ БЪЛГАРИЯ !

  [email protected]
 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  На края избирателите ще изненадат всички, като спретнат балотаж между Трайчо Трайков - като представител на проевропейският електорат и Каракачанов или Марешкки, като представител на проруският електорат.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Ако те стигнат до белотаж, ще е доста интересен белотаж..!

 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Весело

  Бай Боко:
  "Вярвам само на онази, как й беше името, социоложката Боряна от Алфа рисърч."

 6. 6 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Ако Радев си пусне дълга руса коса, може човек да го сбърка за Цачева.

  Every cradle is a grave.
 7. 7 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Страшна стъкмистика са изнесли Радев изобщо не го виждам на балотаж, а за процентите за ченгето Каракачанов направо нямам думи. Трайчо Трайков е много вероятно да бъде на балотаж също така, уважаеми Алфа Рисърч.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 8. 8 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 450 Весело

  Искам си Малък Тошко ! Той е най-добрия избор и алтернатива !

 9. 9 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 420 Весело

  Трайко допусна грешка. Трябваше да се съюзи с Марешки, за да има шанс да настигне по гласове... Каракачанов.
  Муахаххааааааа....

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 10. 10 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Петото място е за кандидата на Регформаторския блок Трайчо Трайков
  ----------------------------------
  Не е пето, а калъфка номер 4.
  И не е реГформаторски блок.
  Както и да е, знаем си, че мисълта и грамотността не са силната страна на Дневник.
  Много интересен балотаж се очаква.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 11. 11 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 284 Неутрално

  29% са прекалено много за Цачева. Не повече от 25% ще вземе. Разликата между нея и Радев ще е доста малка на първия тур. Но на втория ГЕРБ ще получат тежко кроше. Вероятно усещат това и затова сега предлагат махане на ограничения брой секции. Надяват се да договорят с ДПС и турците в Турция да изберат Цачева. Но ще видим дали ще им излезе сметката.

 12. 12 Профил на Melancholy Beloved
  Melancholy Beloved
  Рейтинг: 229 Весело

  Ако Алфа Рисърч предрече потоп, най-добре се гответе за вулканично изригване.

  Не си правете труда ме ме цитирате, нямам намерение да чета или отговарям. Поканите за физическа саморазправа - при католикоса.
 13. 13 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1463 Разстроено

  Не е истина!
  Ако това се случи в действителност, то прави ще са онези, които казват, че на българските "избиратели" и магаре да му предложиш за кандидат, то те ще си го изберат, защото е предложено от правилния "стопанин". В случая - две магарета.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 14. 14 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  [quote#6:"Ватник"]Ако Радев си пусне дълга руса коса, може човек да го сбърка за Цачева.[/quote]
  Едва ли. Цачева на нищо не прилича, та ще е трудно някой да заприлича на нея. А летеца-генерал, въпреки че е очевидно, че не е много интелигентен и няма големи умствени възможности, все-пак е доста по симпатичен от Це-Ца. Даже е и по-женствено то нея.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 15. 15 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1960 Весело

  ама какъв балотаж?


  ББ иска сигурна победа още на първия тур,иначе избори

  или и сега ще се изметне

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 16. 16 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Трайчо - Президент!

  Въпреки, че на Алфа Рисърч прогнозите се сбъдват.

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 17. 17 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 420 Весело

  [quote#7:"Щ"]Страшна стъкмистика са изнесли[/quote]
  Направо си го кажи това, дето те напъва отвътре - Алфа Рисърч и те са комунета и са се продали за рубли, щом наш Трайко е изпаднал така лошо на дъното.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 18. 18 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 761 Весело

  [quote#4:"sv3tli0"]доста интересен белотаж[/quote]
  бЕлотажът е основен похват на Бойко Б. за решаване на важни държавни въпроси.

  @)----,--'--
 19. 19 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Изборът май ще е между г-н Радев и г-жа Цачева. С цялото ми уважение - абе как можахте да ни докарате дотам?

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#13] от "BG Stability":

  Ами той и Трайчо може да мине в категорията на дългоухите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  [quote#9:"Александр Г. Дугин (№55)"]Трайко допусна грешка. Трябваше да се съюзи с Марешки, за да има шанс да настигне по гласове... Каракачанов. [/quote]
  Няма как проевропеец, да се съюзи с руски кандидат. Ако мислиш, че Марешки постига цените, с които стана популярен, в пленена държава, като България, без пряка и директна руска подкрепа, си много наивен. Русия стои зад Марешки. Само така, могат да се обяснят ниските цени, по неговите бензиностанции. По един или друг начин, руската Люкойл му дава отстъпки, които му позволяват тези цени. Убеден съм, че Марешки е поредният проект на Кремъл!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 22. 22 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Промиването на мозъци не спира. ИК, категорично трябва да забрани всякакви социологически изяви през предизборната кампания.

 23. 23 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 761 Разстроено

  [quote#16:"dustman №7"]Трайчо - Президент! [/quote]
  За съжаление тези избори са с толкова депресиращи кандидати и толкова далече от европйските ценности. Трайчо колкото и симпатичен да ми стана напоследък ще стане жертва на раздробяването на вота срещу статуквото. Това е идеята зад балотажа – така да се раздроби вота, че накрая да нямаме избор и да избираме между трън и глог.

  @)----,--'--
 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Ако приемем за верни соц. проучванията, Трайков с 5% одобрение при евент. гласували 3,5 млн. души - 200 000 няма да могат да се достигнат...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 25. 25 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 498 Весело

  Смешно социологическо проучване. Трайчо пред Марешки? Дрън, дрън...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 420 Весело

  [quote#21:"Георги"]Няма как проевропеец, да се съюзи с руски кандидат. Ако мислиш, че Марешки постига цените, с които стана популярен, в пленена държава, като България, без пряка и директна руска подкрепа, си много наивен[/quote]
  А, аз не толкова по идеологическа линия ги събрах. Казвам, че само така има шанс да догони... Каракачанов.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 28. 28 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 565 Неутрално

  [quote#23:"MyTwoCents"]че накрая да нямаме избор и да избираме между трън и глог.[/quote]

  Мани, недей...тръпки ме побиват, само като си представя Цецка да чете новогодишното обръщение по телевизията към народонаселението.
  Ще изтрезнея...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Любопитно

  Малеййй, представяш ли си Цецко Цачев да ни представя пред света 5 г.?

 30. 30 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  и ако е вярно това на втори тур ще трябва да гласувам за единия от двата (стигнали до балотаж) руски кандидата. А мерси!!! Този път може би ще ме убедят да се прехвърля да живея в Денбъри

 31. 31 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 761 Весело

  [quote#14:"Георги"]Цачева на нищо не прилича[/quote]
  А бе имаше един джендър, който се оприличаваше като „жена, която се чувства и облича като мъж в женски дрехи“. Все на това ми напомня...

  Ама това е външно впечатление. Вътрешно откриваме чувствителна душа, поклоник на Булат Окуджава.

  @)----,--'--
 32. 32 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1256 Разстроено

  "Алфа Рисърч": Драматичен втори тур между Цачева и Радев
  Брех.....!
  Проспал съм първия.....!?!

  Иронично....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#7] от "Щ":

  Естествено като излязат резултатите, при тазьи прогноза ще се наложи да си смените ника на Ь.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Весело

  До коментар [#31] от "MyTwoCents":

  Била чела "Огоньок", ама "Оганьок" не е разбрал

 35. 35 Профил на turmion_katlot
  turmion_katlot
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Театрото продължава. Тръмп и Килъри в балкански вариант.

  ... wide awake, but still asleep, always a stranger in the crowd!!! .أبو فرح
 36. 36 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Всъщност какво точно означават думите на Баце за това, че съм изпуснал този момент, а сега на няколко пъти го чета? Че ще подаде оставка ако Цецка не спечели изборите още на първи тур или ако не е първа преди балотажа?

 37. 37 Профил на Over
  Over
  Рейтинг: 506 Неутрално

  В България няма особен смисъл от проучвания месец преди вота. Скандалите все още е са започнали.

 38. 38 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  А къде е квадратчето "никого"?

  Мърфи е оптимист!
 39. 39 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Нито Цачева, нито Радев стават за президент. Като ръбове са, освен това тотално некомпетентни за тази длъжност. Някакъв ужас ни чака.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 40. 40 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Ако пък Цачева се подстиже нула номе, може да я объркат с Румен Радев
  До коментар [#6] от "Ватник":

 41. 41 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Гневно

  Боко може да се спазари с БСП-то така:
  Вие ни давате Президентството, ние ви вкарваме в новото ни коалиционно правителство - останалите да го духат и подсмърчат отвън!!!!

 42. 42 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#3] от "Георги":
  трайчо ще е последен, не спирате да мечтаете

 43. 43 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#11:"678"]Надяват се да договорят с ДПС и турците в Турция да изберат Цачева[/quote]
  Това е сигурно,но въпроса е на каква цена?

 44. 44 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Радев ще бъде подкрепен от всичките червени и сини комунисти

 45. 45 Профил на tabakow
  tabakow
  Рейтинг: 229 Весело

  На първия тур за Цецка, на втория за Радев. Трайчо ще финишира даже след Марешки и Каракачанов, даже може би и след Пищова и Шишарката.

  Газпром Национальное достояние!
 46. 46 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#26] от "...And justice for all":

  Прав си. И което е още по-тъжно - олигофрените не го крият.

 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#3:"Георги"]На края избирателите ще изненадат всички, като спретнат балотаж между Трайчо Трайков[/quote]

  И аз мисля, че Трайков ще бъде на балотаж срещу Цачева. Резултатът на "генерала"е силно надценен.

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 565 Весело

  Дедо Либене,
  Представяш ли си какъв хаос ще настане в междуушието на Шилето?

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 49. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Весело

  До коментар [#3] от "Георги":


  [quote#3:"Георги"]На края избирателите ще изненадат всички, като спретнат балотаж между Трайчо Трайков - като представител на проевропейският електорат и Каракачанов или Марешкки, като представител на проруският електорат. [/quote]
  Почна циганската сватба за костовистите и почнахте да обещавате балотажи и победи...

 50. 50 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Няма най-добър кандидат. Винаги се избира най-малко лошият. Във време, когато цивилизованият свят е настръхнал срещу варварските бомбардировки на Русия в Сирия и продължаваща дестабилизация в Украйна, подклаждана от Путин, единството в ЕС и НАТО е изключително важно, за да се даде отпор на руската агресия. Евентуален избор за президент на отявлен русофилски продажник като Радев може да бъде фатално за България.
  Цачева остава единственият разумен избор. Каквито и компромиси да е правила, все пак като човек, чийто близък роднина е убит от комунистите, ще поддържа евроатлантическа ориентация на страната ни.

 51. 51 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Весело

  На българските социологически агенции не вярвам отдавна.
  Ако имаме малко мозък в главите си, нека гласуваме за балотаж Трайков - Радев и следните проценти:
  Трайчо Трайков 30%
  Радев 15%
  Цачева 10 %
  Не подкрепям никого 44%
  всички останали общо под 1%

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2194 Весело

  “В изследването се отбелязва, че трусовете в Реформаторския блок ограничават началната подкрепа за Трайчо Трайков.”

  Сега е моментът, Кънев да се обърне към Трайков с Бай*уй!
  С това ще привлече масово електората на ГЕРБ и току виж стигнал до балотаж?! За всеки случай, след това е добре да се въздържа от това обръщение, за да не прелее гласове в конкуренцията!

  I Want To Believe
 53. 53 Профил на homer
  homer
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Мислех, че когато ходих да гласувам за Първанов на балотажа срещу Волен Сидеров си отбих патриотичния дълг завинаги.

 54. 54 Профил на tabakow
  tabakow
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#47] от "EU defender":

  След изцепката на Радан за "бай Х**" Трайчо трайно ще завземе около 1.5-2%.

  Газпром Национальное достояние!
 55. 55 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Мъжете активни гласоподаватели са ходели войници. И как мислите ще гласуват за бивш генерал да стане президент. Всички те знаят колко им е IQ.........

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#26] от "...And justice for all":


  [quote#26:"...And justice for all"]Честно казано, направо съм учуден от оптимизма на поддръжниците на реформаторите в този форум. [/quote]
  Ами така е с платената любов.Тук е така преди избори.После следва ругаене на лошия народ,който не ги харесвал,а те були най-готините...

 57. 57 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#3] от "Георги":

  Няма да познаеш, както винаги...

 58. 58 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Пропагандата продължава да ни втълпява, да забравим всички кандидат- президенти и че вота ще е партиен, с ГЕРБ и БСП!
  Изглежда страха от истинските десни в ГЕРБ и от умните "леви" в БСП е голям

 59. 59 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#3:"Георги"]На края избирателите ще изненадат всички, като спретнат балотаж между Трайчо Трайков [/quote]

  Само в мокрите ти сънища. Грешката на Трайков че, се хвана с този разграден двор наречен реформаторски блок. Ако беше независим иимаше далеч по големи шансове. За да спечели, партията която го издига би трябвало да е партия с гръб а РБ се оказаха шайак безгръбначни мекотели. Москов е най-показателният образ за интресчия, който заслужава да бъде наплют в лицето и обесен за мазният му шал. Направих грешката веднъж да гласувам за тях, втори път няма да повторя. Няма да гласувам и за ГЕРБ по традиция. Най-читавата кандидатура е тази на Радев, пък вие ако щете гласувайте на втори тур.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 60. 60 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Като правят проучвания няма да е зле да социолозите да влязат и в две-три цигански маали, и за да не се затрудняват особено, да задават само един въпрос: "Знаете ли, че ще има избори?".

 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Весело

  До коментар [#51] от "etty1":


  [quote#51:"etty1"]Трайчо Трайков 30%[/quote]
  Ейги на-мечите са без пари...

 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#55] от "1_bulgarin":


  [quote#55:"1_bulgarin"]Мъжете активни гласоподаватели са ходели войници. И как мислите ще гласуват за бивш генерал да стане президент. Всички те знаят колко им е IQ...[/quote]
  Трябваше Радев рабфаг да изкара. Там са умните, пилотите са неграмотна работа...

 63. 63 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нарочно ни втълпяват, че балотъжът ще е Цецка - Райчев, та нормалните хора да се отвратят и да не гласуват ( иначе биха гласували за Трайчо).

 64. 64 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Защо никой не брои Цачева vs Орешарски?

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Весело

  До коментар [#58] от "uq":


  [quote#58:"uq"]Изглежда страха от истинските десни в ГЕРБ и от умните "леви" в БСП е голям [/quote]
  Ахааа,а ДСб от кои се явява-от умните леви май,а?!

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Гневно

  Не мога да повярвам, че някои си позволяват да лъжат толкова нагло и безочливо!
  Най-големите абдали и некадърници щели да бъдат на втори тур видите ли!
  Ако това наистина се получи, вече изобщо няма да вярвам че гласуването в България е гласа на народа.
  И преди имаше много съмнения за манипулация и жестокки измами на изборите. Особено, когато руските подлоги от АБВ и Атака "влязоха" (по-скоро бяха вкарани) в последния момент в парламента.
  Но, ако горната тъпотия изнесена от самообявилата се за социологическа агенция Алфа Рисърч се получи като резултат направо ще тегля една майна на всички членове мафията АБВ/БСП/ДПС/ГЕРБ и ще спра да плащам данъците за да ги хрантутя!
  Просто е невъзможно народът ни да е толкова ограничен и хрисим като добиче!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 561 Весело

  Колко хитро не е дадено какво би станало на балотаж трайков - Цецка или Райков - Радев

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 68. 68 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Искам да видите всички проучвания на соц.агенциите ни назад през годините,за да видите как постоянно даваха изравнени резултати на БСП-ГЕРБ,даже на моменти имаха наглостта да дават и по голям процент за БСП,но на изборите истината ги опровергаваше.

  sdg
 69. 69 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#55] от "1_bulgarin":

  А за жените гласоподаватели какво мислиш?
  За пилота ли ще гласуват, или за МАМА?

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Весело

  До коментар [#65] от "yanne":
  Абе много сте жалки!
  Непрекъснато правите опити да се пробутате за десни и то по най-елемнтарния и смешен начин!
  С какви очи имате наглостта да обявявате точно ДСБ за леви, бе некадърни, подли, червенобузести гербери!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Не искам балотаж между Цачева и Радев...няма кого да избера из между двама комунисти...

 72. 72 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#66] от "Храбър":

  Ти в паралелна вселена ли си?
  Колко процента ще има Трайков според теб?

 73. 73 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Весело

  "1025 пълнолетни граждани от цялата страна"

  Тези граждани са роднини и приятели на анкетьорите и отговарят според нуждите на поръчителя.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 74. 74 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  [quote#66:"Храбър"]Най-големите абдали и некадърници щели да бъдат на втори тур видите ли[/quote]

  Като извършат манипулациите на изборите, тези "изследвания" ще легитимират резултатите.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 75. 75 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Нещо не се връзват нещата математически. 2/3 от БСП избирателите щели да гласуват за Радев. Как тогава постигат тези 21?
  Ако това за 2/3 е вярно "генерала" ще вземе около 10%.

  The best way to predict the future is to invent it.
 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Весело

  [quote#50:"ambros"]Евентуален избор за президент на отявлен русофилски продажник като Радев може да бъде фатално за България. Цачева остава единственият разумен избор. [/quote]
  Ти Тетка Цачева за некомунист и патриот ли я мислиш!?
  Разликата между нея и сбъркания ужгенерал е само дето той се води мъж, а тя се води жена!
  И двамата ще лижат руски задници на поразия!
  Всъщност те и сега го правят!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#71] от "BGman1 - Ronin":

  Точно за това отиди и ти, и твоите роднини, приятели и познати на 1-ви тур и си гласувайте за вашия човек. Тези "соц. изследвания" точно това целят - да погнусят хората, да ги демотивират да гласуват, да изберат "по-малкото зло" на първи тур (защото за техния кандидат "нямало" шанс).

 78. 78 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Ако Радан Кънев не се покаже 5-6 дена преди изборите по медиите.... много хора ще гласуват за Трайчо!!! Но явно задачата на Кънев е да гони потдръжниците на БР и Трайчо.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 79. 79 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#11:"678"]Надяват се да договорят с ДПС и турците в Турция да изберат Цачева[/quote]
  Това е сигурно,но въпроса е на каква цена?
  [quote#60:"Дъската ми хлопа устойчиво"] в две-три цигански маали, и за да не се затрудняват особено, да задават само един въпрос: "Знаете ли, че ще има избори?".[/quote]
  Естествено,че отговора ще е,че не знаят,но пък за сметка на това на 6 ноември всичките под строй ще излязат да гласуват за "любимият" си кандидат/ка ,дори и без да знаят и да могат да му прочетат името.

 80. 80 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#19:"espresso"]Изборът май ще е между г-н Радев и г-жа Цачева.[/quote]

  Вие рИформар феновете така се държите все едно в саксия ви гледат бе! Ама наистина тези 3-5 % къде гласувате за тях ли се мислите за толкова умни и велики демократи а другите за прости?! Наистина ли вярвате че, може да управлявате Държава при все че, не може да се разберете кой да ръфа оглзозганите кокали къде ви подхвърлят от ГЕРБ?! Един Радан се опитва да се държа принципно ама той не е достатъчен. Москов е най-добрият пример за службогонец, да не говорим за карикатури като Лукарски и онзи на отбраната на някаква си мумифицирана партия като БЗНС. Радан има шанс ако скъса със сянката на Костов и се пробва сам.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 81. 81 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2794 Любопитно

  До коментар [#70] от "Храбър":


  [quote#70:"Храбър"]С какви очи имате наглостта да обявявате точно ДСБ за леви[/quote]
  Ами реториката ви е болшевишка...действията ви са болшевишки...гуруто и членовете ви са болшевики...за какви да ви обявим...за десни болшевики ли?

 82. 82 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Това го знаем. Трагичното е, че това е реалността.

 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  [quote#47:"EU defender"]Резултатът на "генерала"е силно надценен.[/quote]
  Абсолютно!
  Един тотално неизвестен и то лаик в политиката просто няма как да бъде харесан от който и да е нормално мислещ избирател!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3066 Весело

  [quote#11:"678"]Но на втория ГЕРБ ще получат тежко кроше.[/quote]

  Знаем за новото ви ОФ, БСП, ДПС, ДСБ, те затова са надявате, ма пак ша копаете

 85. 85 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Гласуваш за замразеното пиле - получаваш Путин. Гласуваш за агент Иван - получаваш Путин. Гласуваш за Радев - получаваш Путин.
  Гласуваш за Трайков - гласуваш за смислен кандидат. Ама от фенове на канала "планета" и евтината шльокавица няма как да се очаква нещо такова, те за това гледат да направят гласуването на българите в чужбина невъзможно.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 86. 86 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#70:"Храбър"]С какви очи имате наглостта да обявявате точно ДСБ за леви, бе некадърни, подли, червенобузести гербери!? [/quote]

  По говоренето и действията им.Все пак Радан призова да се гласува за Радев,ако Трайчо не се класира за балотаж.
  От това по "лява" позиция къде да търсим!

  sdg
 87. 87 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Весело

  толкова от една доказано герберска "агенция"

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Весело

  До коментар [#17] от "Александр Г. Дугин (№55)":
  Изпаднали са го миличко!
  Не се и опитвай да вкараш някаква логика в измислицата на Алфа-.......

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#78] от "chichka":


  [quote#78:"chichka"] Радан Кънев не се покаже 5-6 дена преди изборите по медиите.... много хора ще гласуват за Трайчо!![/quote]
  Чичка,остави хората да гласуват за когото си искат.Ти реши ли за кого ще гласуваш или бате ти Бойко взе решение вместо теб

 90. 90 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#1] от "Петър Петров":

  [quote#1:"Петър Петров"]Щом на власт са Герб - най логично е представителя на Герб да е президент.[/quote]

  А ако представителят на Герб не е президент, какво е най-логично?

 91. 91 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#85] от "меншевик":

  Гласуваш за Трайчо получаваш Радев!Браво супер сте,а после не били леви ДСБ.

  sdg
 92. 92 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Tози балотаж ми прилича по абсурдност на този от 2006 между нискочелия доносник и перхидроления.

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  [quote#81:"BGman1 - Ronin"]Ами реториката ви е болшевишка...действията ви са болшевишки...гуруто и членовете ви са болшевики...за какви да ви обявим...за десни болшевики ли?[/quote]
  То, че след всяка дума се опитваш да вкараш определението болшевишко/а, съвсем не те прави по-убедителен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 284 Весело

  [quote#83:"Храбър"]Абсолютно![/quote]

  6 Ноември ще бъде тъжен ден за вас.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2523 Неутрално


  " Драматичен втори тур между Цачева и Радев "


  ЕЛЕМЕНТАРНО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ !
  От една седмица и пералната да си пусне чове и оттам ще се покажат партийната секретарка и комунистът-летец ! Статуквото обслужвано от слугата-страхливец от Банкя, доволно потрива ръце - който и от двамата да успее, все в тяхна услуга ще бъде, все при Путин и Евразия ще иска да ни води .
  В същото време, всички останали кандидати са В ДЪЛБОКА СЯНКА, с което се внушава на мат'реяла, че горните двама комуняги са единствените, които ще успеят, а другите не са важни ...
  ПОВТАРЯМ, ГРАНДИОЗНО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#62:"Добрин Велков"]Трябваше Радев рабфаг да изкара. Там са умните, пилотите са неграмотна работа...[/quote]

  Ако Радев е умен, значи много умело го прикрива. Като му видя физиономията, ми се доплаква.

 97. 97 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Мвжду президентските избори в БГ И САЩ няма да има никаква разлика. "Се в г**".

  Интересното е, че няма дебат между кандидатите. Дори нещо повече! Самите кандидати се явяват с тв студиата с още някой от по-силен от самите тях в партията, който говори от тяхно име.
  Ген. Радев се яви с Ламбо. Последният отговаряше на всеки въпрос отправен към генерала. Радев говореше само за кариерата си на пилот.
  Същото и с Цачева.

  Ни дума за България! Планове за държавата липсват в главите и кампаниите им.

  Благодаря Ви особено много, аз ще гласувам за Орешарски!)

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 98. 98 Профил на Bogdan Hristov
  Bogdan Hristov
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Пълни простотии и стъкмистики. Ама пълни.

 99. 99 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#66] от "Храбър":

  То "народа" ако се разходиш и го видиш кво представлява ще се хванеш за главата. Да ти припомня, че преди години избирахме на балотаж между Първанов, дето ни натресе големия шлем, и Сидеров. Та не се учудвам на всякакви резултати.

 100. 100 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До коментар [#89] от "registriran":
  Не съм решил, искам да гласувам за Трайчо.... но още вечерта Радан Кънев ще обсеби медиите, все едно той е избраният! Е това ме спира, омръзнаха ми глупостите и простотиите на Кънев, еле пък сутринта с това Бай Хуй!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK