Съдебният съвет не възстанови Пенгезов, Узунов нямало да се води от закона

Пенгезов беше отстранен през 2014 година.

© Надежда Чипева

Пенгезов беше отстранен през 2014 година.Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет отказа да възстанови като съдия бившия председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, предаде "Правен свят". Молбата му е от преди няколко месеца и е по повод измененията в закона за съдебната власт. Според тях не могат да бъдат отстранявани магистрати, чиито обвинения нямат връзка с пряката им работа.


Пенгезов беше отстранен през май 2014 година заради обвиненията срещу него са за евросредства по проект за популяризиране на военното правосъдие. Делото вече е в съда, а днес съдийската колегия поиска да се запознае с него и това се превърна в основание молбата на Пенгезов да бъде отново отклонена. За кога - не е известно.


Молбата на Пенгезов за възстановяването му е от 15 август.
Днес членът на ВСС Камен Иванов обърна внимание, че месец по-късно е била разпределена за становище на Комисията за атестиране и конкурси. Според него това е нарушение на правилника за работа на колегията, защото комисията, която е трябвало да разгледа молбата, е тази по дисциплинарна дейност. В началото на октомври, Пенгезов изпраща напомнително писмо.


"Трябва да възстановим един подсъдим на длъжност във фазата, когато делото е в съда и се очаква присъда. Доколко законът, с отпадане на чл. 230, ал.2 от ЗСВ, ще създаде добра практика да възстановим временно отстранени магистрати, независимо какви са те, не знам, но така или иначе това е законът", отвори темата Галя Георгиева.


Димитър Узунов стигна до извода, че "след като Пенгезов е уличен, значи молбата му е неоснователна". Той обвини закона в неясност се оплака как ВСС всекидневно се сблъсквал с противоречиви разпоредби и понеже те били такива,


то той стигнал до извода, че всъщност няма да се ръководи от закона.


В днешния брой на в. "24 часа" беше публикувано интервю на Узунов със заглавие: "Не съм човек на Борисов или на когото и да било, а на закона".


Каролина Неделчева предложи днес да не се взема решение Пенгезов да бъде възстановен на длъжност, а то да се отложи, докато ВСС не събере доказателства като копие от обвинителния акт, информация от СГС докъде е стигнало делото, насрочва ли се ритмично, защо се бави. Това се възприе добре от Галя Георгиева, която хареса идеята.


Галина Карагьозова призова колегите си да не отлагат взимането на решението и отбеляза, че за нея няма правен спор.


"Очевидно вече сме нарушили правата на заявителя, поредно отлагане ще е безотговорно. Не мога да разбера как се взимат решения с ясно съзнание в нарушение на закона. Представляващият ВСС заяви, че няма да спази закона, защото е неясен и не го удовлетворява. Не може да прилагаш закона спрямо личността. Ние не даваме оценка спрямо личността, това не е сериозно. Трябва да прилагаме закона еднакво спрямо всички, а не защото ни харесва или не", заяви Калин Калпакчиев.

Решението беше взето с осем на пет гласа.

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Гневно

  тоя като какъв се изживява - над закона ли е ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  ей ,колко трябва да си тапегьоз ,за да те знае цяла България кой си и пак да се натискаш за постове и власт .

 3. 3 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Криво седи стар кадия, криво седи - право съди.....
  Само че, това е било през турско.........

 4. 4 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  “Kрайнонуждаещи се" родственици на висши съдии са получили земя в най-хубавата местност край Приморско Боруна, където е предвидено изграждането на градски парк. 8 парцела с право на строеж, заобиколени от разкошно море и природа, са били учредени при бившия кмет Димитър Димитров."За случая с тези парцели сезирах прокуратурата още докато бях общински съветник през 2007 г. казва кметицата на Приморско Лиляна Димова.

  Оказва се, че с крайни нужди са:

  27-годишната съдийка в Благоевград Деница Урумова, дъщеря на шефа на 3-о отделение на ВАС Николай Урумов.


  Петър Попов, доведеният син на бившия бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов.

  Ваня Генкова, 19-годишната дъщеря нашефа на Първо А отделение въвВАС Панайот Генков.

  Елка Икономова, майка на шефа на 5-о отделениевъв ВАС Андрей Икономов.

  Анна Пенгезова, на 25 г., адвокат, дъщеря на председателя Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов.

 5. 5 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 726 Любопитно

  Вече открито се поставят над закона дори и пионките на Цацаров. Безкрайна наглост и безочие. И крайно ниска интелигентност,предполагам.

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1273 Весело

  Новина от дълбините на канала.

 7. 7 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  след като съдииите и прокурорите не могат да си обяснят и спазят закона сами за себе си, ние КАКВО ОЧАКВАМЕ ОТ ТЯХ ?!!

 8. 8 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#5] от "thepirineagle":

  Ще се опитам да компенсирам неволния минус. Извинявай.
  ++++++++++++++++

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2340 Гневно

  И това ме накара да си мисля че абсолютно правилно съм подкрепил с коментар Съдия Пенгезов.
  Мога да кажа само, че съдия докладчик Милка Итова по гр.дело № 4348 / 2001 г. на ІІ - ро ''В'' отделение отмени решение № 106 на СРС абсолютно срещу правните норми което беше доказано след това по обжалване от всички други инстанции а Съдия Пенгезов като постъпи Председтел на Апелативен Съд разпореди Ревизия на всички дела и всичко си дойде мястото включително и скритите под 10 - ет миндера.
  Като гледах по ТВ номерата дето му спретнаха в един ресторант до съдебната палата вече съм на 100% сигурен, че е поне 90% прав .

  П.С. Милка Итова е втори мандат във ВСС ! ! !

  ОСТАВКА !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 10. 10 Профил на Пеевски вярва в демокрацията                               И вие ли
  Пеевски вярва в демокрацията И вие ли
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  На обществото отдавна му е писнало да следи сапунения сериал на "демократичната съдебна система". За него е ясен само изводът-при тази СИСТЕМА, резултатите са ТАКИВА!
  Всичко друго са предизборни шикалки и алабализми!
  Проблемът се нарича БЕЗнаказаност! И ако не беше ТОЗИ проблем, не само че Пенгелезов не знам си кво, а Трайчо в ЗАТВОРА за подписване на неизгодни анекси за Белене! За плащания за Белене! За присъеднияване на ВЕИ-та, при изрично записана законова възможност за ОТКАЗ БЕЗ обяснения!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 11. 11 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2340 Гневно

  [quote#10:"Евроатлантически вилает Булгаристан!"]а Трайчо в ЗАТВОРА за подписване на неизгодни анекси за Белене! [/quote]

  Я чети на глас и то високо .
  ==============
  Красимир Първанов подписал обвързваща клауза с руската "Атомстройекспорт", според която до 1 юни 2011 г. трябвало да се подпише окончателно споразумение за изграждането на АЕЦ "Белене".


  Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков уволни шефа на НЕК Красимир Първанов заради това, че Първанов е подписал, без да му е даден мандат от правителството, споразумение с "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене", което обвързва страната ни за изпълнение на проекта.

  Премиерът е информиран за случилото се, каза Трайков и добави, че ДАНС ще се заеме със случая защо Първанов е превишил правомощията си.

  "Преговорите с руската страна са приключили днес. Подписани са два документа. Единият е меморандум, който дава на двете страни три месеца, в които да направят допълнителни изследвания по отношение на критериите за безопасност. И това е добре. Второто обаче – Допълнение 12, което задължава страната ни до два месеца да подпише окончателен договор с обвързващи клаузи и което от гледна точка на г-н Първанов, който го е подписал, означава грубо излизане от дадения му мандат за преговори и за мен показва, че очевидно в България руският натиск понякога е по-силен от способността на някои хора, призвани да защитават националния интерес, да му се противопоставят. Затова освобождавам г-н Първанов от длъжността, натоварвам БЕХ да оформи такова решение и продължаваме да работим, в рамките, които имаме", каза Трайков на брифинг в министерство на икономиката.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9247 Неутрално

  Ужасно е всичко, ставащо във ВСС. Още по-ужасно е, че всичко е официално...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  До коментар [#10] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  На 21 октомври в с. Гюргич, община Ружинци, бе открита фотоволтаична електрическа централа (ФВЕЦ).

  По изричното настояване и молба на собствениците на централата, г-н Петър Симеонов и г-н Никола Симеонов, откриването и освещаването на централата извърши Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в съслужение с духовници от Видинска света митрополия.

  На освещаването на единствената в този регион фотоволтаична електрическа централа присъстваха високопоставени гости и приятели на г-да Симеонови.

  Официален гост на празненството бе г-н Красимир Първанов, изпълнителен директор на Националната електрическа компания ЕАД с придружаващи го лица, както и г-н Бойко Младенов, управител на БОЙ-МАР ООД.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2340 Любопитно

  https://www.frognews.bg/news_34088/Megaskandal-v-energetikata-Traikov-uvolni-Parvanov/

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  [quote#9:"Танас"]И това ме накара да си мисля че абсолютно правилно съм подкрепил с коментар Съдия Пенгезов. [/quote]
  хе, Пенгезов е от най-гнусната номенклатура... Солакови, Агайн

  http://www.legalworld.bg/35801.prokuraturata-e-vyzobnovila-razsledvaneto-po-kazusa-primorsko.html&orderby=2
  http://www.politika.bg/article?id=24546

 16. 16 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  [quote#5:"thepirineagle"]Вече открито се поставят над закона дори и пионките на Цацаров.[/quote]
  Принципно си прав! И ти, и останалите, които се възмущават от изказването на Узунов.

  Само да попитам, плахо, ЩО ЗА ЗАКОН е този: "...измененията в закона за съдебната власт. Според тях не могат да бъдат отстранявани магистрати, чиито обвинения нямат връзка с пряката им работа..."?!?

  Само на мен ли ми се струва че не малко закони/тяхната промяна СА СКРОЕНИ да пасват на апашите с пари/влияние?!?

  В нормални държави съдиите са символ на безупречна репутация! Тук...€§*(*§€€§*(*§** §*(*§§*(**() %€§*§€€§*(*§€§*((не е за пред модераторите)

  По тази логика този "хотелиер" (Пенгезов) може да е изнасилвач, педофил и укриващ доходи (последното е почти сигурно, ама НАП нЕмат дуп€ да му направят задълбочена проверка) с дела в съда, АМА ПО ЗАКОН не могат да го отстранят.!

  По този повод истинска (та казват де) случка от нашенско:

  На едно заседание на политици (млади такива, и ветерани, тези от "създателите на държавата", един от младоците се изфукал пред един от ветераните: Чу ли, прокуратурата не успя даа докаже обвиненията за мойта корупция, и съдът ме призна за невинен!!! Какво ще кажеш заа това?!?

  Отговорил ветеранът: Не знам какво да кажа, никога не са ме обвинявали в съд за корупция!
  До коментар [#6] от "chicago514":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 17. 17 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Изчакайте ме да се изкажа във Фейсбук, не бързайте с празните приказки. Още не съм спуснал опорките. Май ще има разместване на тезите...

  Няма шики-мики.
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#9] от "Танас":

  скроиха му капата защото не заигра по свирката на ГЕРБ !!! В тази система не обичат професионалистите. Враждата е още от военния съд, когато осъди едни убийци с пагони !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  "Според тях не могат да бъдат отстранявани магистрати, чиито обвинения нямат връзка с пряката им работа."

  Значи, един магистрат, ако убие някого, ако това не е в пряка връзка с работата му - може да правораздава?

 20. 20 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  [quote#4:"extraCACA"]27-годишната съдийка в Благоевград Деница Урумова, дъщеря на шефа на 3-о отделение на ВАС Николай Урумов. [/quote]
  Е ТЕ ТОВА е един от аПЦурдите в НРБ.2, които НИКОГА няма да разбЕра: КАК МОЖЕ една пикл@ на 27 г', без реален житейски опит, и такъв в съда поне 10-12 г' (като прокурор/адвокат/НЕЩО) да стане съдия и да решава съдбите на хората (търговски дела СЪЩО решават съдби)?!?

  Ама знаела законите, минал/а изпит...'Ми то коммпютър ги знае по добре от някой/я още с мляко по устните, ай' да дадем на компютрите да станат съдии!!!

  ТОВА го няма в нормалните държави!


  До коментар [#4] от "extraCACA":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мойше! Толкоз!!!":

  защото баща и играе за гроб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2340 Неутрално

  До коментар [#15] от "extraCACA":

  Може и така да е но аз си гледам безспорните факти.
  Идеален няма и няма да намериш дори сам себе си се самоопределям вече като умерено честен.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 23. 23 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  [quote#1:"КМЕТ В СЯНКА"]тоя като какъв се изживява - над закона ли е ???[/quote]

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не. Той е извън закона или с други думи незаконен.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#23] от "Lady Zeppelin":

  интересно дали си мислят, че чадърът е вечен ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#15] от "extraCACA":

  каква е неговата родствена връзка ? не ти се разбира. Би ли пояснила ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Димитър Узунов иска закон,който да удовлетворява само него!
  Е,от това по-гнило няма накъде!

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#26] от "Cara Mia":

  май някой има Законът за това, за което мутрата има бухалката !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Деница Урумова вече не е съдия в Благоевград, а в Софийски районен съд. И в интерес на истината се справя доста добре. Що се отнася до "крехката" й възраст - ми не е само тя. Обективно погледнато системата го позволява - държавни изпити, стаж, изпит за правоспособност пред МП, изпит за съдия, НИП и оттам - действащ съдия. Към 27, 28, 29-годишни. Проблемът не е на колко години са или колко знаещи са, а колко са справедливи, колко човеци са и колко имат "топки" да устоят на всевъзможни психоатаки и проверки на Инспектората, образувани по жалби, възражения и сигнали на психоатакисти.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 29. 29 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Този няКОЙ КОЙ? е?

 30. 30 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  От какво да го е страх?!
  Има няколко съдии, осъдени за подкупи, броят се на пръсти, и един осъден прокурор - бившият шуменски обвинител Румен Пенев.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 31. 31 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1151 Весело

  [quote#22:"Танас"]Идеален няма и няма да намериш[/quote]
  ПРАВ си, безусловно
  [quote#22:"Танас"]дори сам себе си се самоопределям вече като умерено честен. [/quote]
  За теб не знам Преди 30+ г' (преди развода с бившата ми) си поставих две морални правила:

  1. Не лъжи за глупости околните си! "Бели лъжи" (к'о яде вчера, фасул или пържола?) или шашарми спрямо данъчните - НЕ влизат в категорията!

  2. Не кради от/не мами/ бедните/тези в по лошо икономическо поможение от мен.

  От тогава живея спокойно със себе си
  До коментар [#22] от "Танас":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 32. 32 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1151 Весело

  [quote#28:"tourlache"]Обективно погледнато системата го позволява - държавни изпити, стаж, изпит за правоспособност пред МП, изпит за съдия, НИП и оттам - действащ съдия. Към 27, 28, 29-годишни.[/quote]
  ТОЧНО ТОВА е проблемът: Законът/системата го позволява. Явно в НРБ.2 са кратно по умни от куп тъпи "западняшки" държави, където се иска "километраж" (житейски+ съдебен опита) за да станеш съдия.

  Да уточня: Имам такава близка позната (МНОГО умно и интелигентно момиче), която на 24 г' стана "младши съдия" в провинцията (и напредна от тогава, ама...само в "търговското право". Демек чете договори и отсъжда според закона).

  Разговаряли сме дълги вечери/нощи/сутрини през уикенда относно нейната работа като съдия (освен и други неща де) По късни доби си признава че не винаги е сигурна в себе си (липса на житейски и съдебен километраж). На заранта ми се пъчи че няма много обратни присъди в по горните инстанции, и че няма "забележки" (каквото и да означава това).

  Питам я -Добре де, утре ще съдиш някой за криминално престъпление, способна ли си да различиш между тряявата, фактите и бек'граунда на нещата?

  Аааа, аз само в търговско право работя

  Да ви имам и системата!
  До коментар [#28] от "tourlache":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 33. 33 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 950 Неутрално

  "Трябва да прилагаме закона еднакво спрямо всички, а не защото ни харесва или не"

  Ей това е големият и истински проблем на България: на закона се гледа като на лост за лична саморазправа или облаготелстване. Няма почит и обич към закона. Докато това не се промени, няма да има оправия и просперитет.

 34. 34 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#10] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  Проблемът не в системата, умньо, ами в кадрите. Които са представителна извадка на народ от тарикати.

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2016 Любопитно

  [quote#21:"КМЕТ В СЯНКА"]защото баща и играе за гроб[/quote]
  а на Пенгезов щерката за кого играе?

 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  [quote#22:"Танас"]аз си гледам безспорните факти[/quote]
  що, тези по отношение на Пенгезов са спорни ли хахаха? Абе може ли 25 години да сърбаш едни и същи миризливи помии и да не проумееш че разлика във вкуса им няма

 37. 37 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#32] от "Мойше! Толкоз!!!":


  [quote#32:"Мойше! Толкоз!!!"]освен и други неща де[/quote]

  Палаво Мойше си ти, ама Толкоз!!!
  Това казвам и аз - топки!
  Впрочем, докато се взираме в "криминалните престъпления", в търговското се лее мед.
  Познавам хора, чели смъртни присъди. Въпросът ми към тях винаги е бил един и същ - имате ли съмнения. "Само за един" - отговаря ми се. "Не ти ли тежи" - питам аз. Мълачание. В тази връзка, героят на статията е един от крепителите на статуквото. Но няма как да не призная, че неговото поколение, с всичките негативи отгоре си, не си е позволявало да тъпче закона по начина, по който се прави в момента. Много хора са яли бял хляб от ръката му, включително и тези които сега му търсят цаката. Милиционери срещу номенклатурчици. Ега ти сблъсъка.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 38. 38 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Можеше да ги избесим, после не Можеше да се случи, но крайното действие на оперетата е- да се се случи!!!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  До коментар [#15] от "extraCACA":

  Съгласен съм, че част от гнусотията, но това не е оправдание за неспазване на закона от висш негов "служител"!

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  До коментар [#15] от "extraCACA":

  Съгласен съм, че част от гнусотията, но това не е оправдание за неспазване на закона от висш негов "служител"!

 41. 41 Профил на balaban
  balaban
  Рейтинг: 217 Неутрално

  8:5 - осем мошеници и петима наивници. ако погледнем кой как живее, ще видим, че осмината тънат в разкош, но не могат да спят нощем, заради дълговете и натрупаните лихви, а и петимата не могат да спят нощем, заради натъртванията в битките с вятърни мелници. единствените, които спят добре, са кадровиците, който са направили психологическия анализ и са определили и мнозинството и малцинството. така и обществото е доволно, че има кой да брани справедливостта, ама все мъничко не достига...

 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2016 Весело

  [quote#18:"КМЕТ В СЯНКА"]скроиха му капата защото не заигра по свирката на ГЕРБ !!![/quote]
  а препоръката на Пенгезов за Янева е обикновен битов инцидент

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2016 Весело

  До коментар [#39] от "vassilun":

  никого не оправдавам... видимо и двете страни са за дърво, така че леко ще се въздържа да поплача за "невинната жертвичка на Пееф"

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7970 Неутрално

  Последно, редно е ли е ВСС да възстанови Пенгезов или не. Този казал, онзи казал, нови разпоредби, поправка в закона и какво следва?

 45. 45 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 470 Весело

  в кочинката на цацката е така

  it comes from inside, just listen ...
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#35] от "extraCACA":

  не е ли адвокатка ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#4] от "extraCACA": “Kрайнонуждаещи се" родственици на висши съдии са получили земя в най-хубавата местност край Приморско Боруна, където е предвидено изграждането на градски парк.
  ====================================

  Какичке, че си екстра, екстра си! Но очевидно това не ти дава право да обвиняваш в нещо непочтено и дори подсъдимо и да не се прекланяш пред хора, които може и да използват служебното си положение за далаверджийски мошеничества, но са НАШИ момчета и момичета. А би трябвало отдавна да ти е ясно, че в съвременна България ЩОМ НЯКОЙ Е НАШ, ЗНАЧИ Е ПРАВ. Или поне не е крив и трябва да направим всичко възможно, за да го спасим. Наприпмер, с поправка в някакъв закон. Или като съзздадем закон тип ВАНКО 1.

 48. 48 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси": Последно, редно е ли е ВСС да възстанови Пенгезов или не. Този казал, онзи казал, нови разпоредби, поправка в закона и какво следва?
  ====================================

  Следва, че правим поправки в законите, така че да оневиним нашите си хора, които са настъпили закона, станали са подсъдими, и сега не им дават да продължат по същия начин. И се сърдим, ако тези поправки не се зачитат и на хората, които са извършили нещо като престъпление по служба, не им съдействаме, за да могат да продължат по същия начен да нарушават законите, като използват служебното си положение..

 49. 49 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#33] от "lechevalier": Няма почит и обич към закона. Докато това не се промени, няма да има оправия и просперитет.
  ====================================

  Няма, защото нямаме закони, които да заслужават почит и уважение. Защото всичките ни закони са такива: В полза на престъпниците и на мошениците, срещу жертвите на престъпленията. Защото депутатите и съдиите имат имунитет, който не дава възможност те да бъдат преследвани за това, което правят служебно или извън служебно, независимо дали то е правилно, неправилно или престъпно. И защото имаме много закони или части от закони от типа на закона ВАНКО 1. А нямаме закони, които да преследват тези две категории властимащи, когато използват служебното си положение за лично обогатяване, като се ограбва косвено държавата.

 50. 50 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#34] от "lechevalier": Проблемът не в системата, умньо, ами в кадрите. Които са представителна извадка на народ от тарикати.
  ====================================

  Точно обратното: ПРОБЛЕМИТЕ СЕ ПОРАЖДАТ ОТ СИСТЕМАТА. А това, че кадрите (тоест, управляващите) са ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА, е пълна лъжа. Елементите на представителната извадка от дадена система се избират по случаен начин. С хвърляне на чоп. Ако не вярваш, запознай се с науката, наречена МАТЕМАТИЧЕСКА СТАТИСТИКА. Докато управляващите кадри се назначават или избират по неслучаен начин, точно за това, уж да ни представят. Така, както се избира адвокат, който да те представлява в съда, или както се купува теле на пазара, за да ти върши работата, за която го купуваш.

  Впрочем, ако за това, което става в дадена държава, са виновни или са заслужили хората, а не системата, защо тогава за всички лоши неща от времето на комунизма упреквате системата, а не народа, в това число и себе си? Или чуждата система е виновна, а нашата не е, макар че и едната, и другата, са политико-икономически управленчески системи?

 51. 51 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Шиши изкомандва и ВСС изпълнява.

 52. 52 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси": Последно, редно е ли е ВСС да възстанови Пенгезов или не. Този казал, онзи казал, нови разпоредби, поправка в закона и какво следва?
  ====================================

  Не съм чел поправката в закона и затова не зная, дали е законно или не. Но че не е редно, това е безспорно. Защото очевидно поправката на закона в полза на Пенгезов си е чисто и просто още едно узаконено беззаконие в нашата законова система.

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3553 Неутрално

  До коментар [#51] от "volarok":

  не е шиши а е бай !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#50] от "glog":

  Системата се поражда от народа. Тя съществува благодарение на народа. Това е голямата ни грешка: че не виждаме, че проблемът е във всички нас, в манталитета ни.

 55. 55 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#49] от "glog":

  Закони, за които говориш, има. Но има и мноого други, които са си съвсем разумни и масово не се спазват. Примерно, хиляди хора живеят на адрес различен от постоянния им и не декларират настоящия си адрес. Пример толкова дребен, колкото и показателен.

 56. 56 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  [quote#53:"КМЕТ В СЯНКА"]не е шиши а е бай ![/quote]Бай Х-й няма цялата власт във ВСС. Там делкат с Шиши и се разбират да играят заедно по отделни въпроси. Баце отдавна се прехласва по Доган, че е овладял медиите и съдебната система. Докато не са се хванали гуша за гуша. Вече има податки за това: http://frognews.bg/news_120914/Otvoreno-pismo-do-Boiko-Borisov-Sezonat-na-palachinkite/
  Онзи ден и феновете на Левски хвърляха бомбички по Народното събрение, та на Баце му беше направен недвусмислен намек да слушка.

 57. 57 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#54] от "lechevalier": Системата се поражда от народа.
  До коментар [#55] от "lechevalier": Закони, за които говориш, има. Но има и мноого други, които са си съвсем разумни и масово не се спазват. Примерно, хиляди хора живеят на адрес различен от постоянния им и не декларират настоящия си адрес. Пример толкова дребен, колкото и показателен.
  ====================================

  Lechevalier, пишеш неверни неща. Или не познаваш това, за което пишеш, или просто се опитваш да ме пратиш за зелен хайвер.

  Първо, не е вярно, че системата се поражда от народа. В 1944/1989 година м България живееше същият народ, който живее и след 1989 година в нея. Кога и как НАРОДЪТ, а не неговият политически елит, създаде две почти правопротивоположни системи, като комунистическата и като неолибералната? И, впрочем, правиш ли разлика между системата народ (държава) и управленческата система на тази държава? Защото и едното, и другото, е система. Само че едното си е едно и също от 1944 година до сега, а другото се е променило радикално през 1989 година.

  Тук говорим за управленческата система. Въпросът е: Кой промени управленческата система на държавата през 1944 и кой през 1989 година? Нима народът? През 1944 година не беше ли съветската окупация на държавата, а през 1989 година дворцовият преврат на ПБ и на ЦК на БКП? Нима народът, а не неговия корумпиран политически и морално елит, организира избори, предложи депутати, а на народа му бе предоставено само да избере измежду тези, които елитът е предложил? Нима народът имаше възможност да избере тези, които той си иска, а не само измежду тези, които са му предложени, без да го питат?

  Така че управляващата ни сега политико-икономическа управленческа система ни е създадена от политическия елит в държавата, който е част от народа, но не е народът. И пак той създава законите, които го правят на практика суверенно управляващ, без народът, който го е избрал, да има възможност да контролира начина, по който го управляват. Дотолково суверенно и независимо от волята на народа, че изобщо не се счита задължен да изпълни поне своите предизборни обещания, заради което е бил избран.

  При това при комунизма имаше еднопартийна (на практика, дори когато, както беше в България, на теория имаше две политически партии) политическа система, така че на практика нямаш избор. При неолиберализма нещата изглеждат различни, но на практика са същите. Защото при системата на неолиберализма всички значими партии в държавата са неолиберални, така че която и портия да избере народът, тя ще го управлява по един и същ, по неолиберален начин. Поради което народът на избори може да смени партията, но не и системата. Нещо, което Иван Кръстев преди десетина години написа в една статия (а може би беше само едно изказване по телевизията?), в която предупреди хората, че това, което те искат да се смени при тяхното управление, няма как да го наложат, именно защото то е породено от системата, а сестемата, в която са всички партии, които ни управляват, още от 1989-та, но особено след 1996-та, е една и съща: НЕОЛИБЕРАЛНА. Тя не зависи от това, как и за кого той гласува. У нас тя и сега е такава, като в момента от значимите политически партии само тези на Каракачанов и на Симеонов леко се различават от твърдо неолибералните партии, най-неолиберална от които е ДСБ. И затова смяната след избори не води до принципни промени. Променят се само партиите и управляващите личности, но всички те управляват съгласно догмите на неолиберализма. А за да се промени принципно политиката, трябва да се промени системата. Неолиберализмът.

  Догми, а не принципи, защото след 2007-ма/2008-ма прилагането на принципите на неореализма е истинската пичина както за възникналата криза в областта на икономиката и на финансите, която все още не е окончателно преодоляна, така и до всички други събития, явления и процеси, които напоследък клатят системата. И непрестанните локални войни, водени или провокирани от САЩ, както възходът на национализма в Европа, както брекзита в Англия, така и невероятното чисто политическо разделение на народа на САЩ.

  Ти говориш за закони, които били хубави, но не се спазвали. Но истината е, че закони и законови системи, който могат безнаказано или с напълно приемливо за нарушителите и престъпниците наказание да се нарушават масово, не са закони, не са законови системи, а управленчески боклук. И те не се спазват именно затова, защото хората, които са създали тези закони, предварително са създали законовата си система такава, че те да могат безнаказано да се нарушават.

  Така че НЕ НАРОДЪТ, А УПРАВЛЕНЧЕСКИЯТ ЕЛИТ НА ДЪРЖАВАТА, който у нас все още е почти изцяло неолиберален, Е ТОЗИ, КОЙТО Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКИ ИДИОТИЗМИ, КОИТО СТАВАТ В НЕЯ.

 58. 58 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#57] от "glog":

  И сто страници да напишеш, положението няма да се промени. Проблемът е в манталитета на българина. От там трябва да почне промяната.

 59. 59 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#58] от "lechevalier": ... положението няма да се промени. Проблемът е в манталитета на българина. ...
  ====================================

  Така е. ПОЛОЖЕНИЕТО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Виновни са политиците и целият елит идеологически и финансово-икономически елит, а не народът, не обикновените хора от народа на България. И до тогава няма да успеете да се оправите, докато не разберете, че вината е във вас. Или докато народът не успее да ви изрита от политическата сцена. Което има известна възможност да стане, макар и не веднага.

 60. 60 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#59] от "glog":

  Виновни са точно "обикновените" хора. "Елитът" с нищо не е по-различен от тях. Всеки "обикновен" докопал се до начина за крадене, се възползва. Да не говорим, че тоя зародишът на тоя "елит" се състои от хора със същия престъпен манталитет, възползвали се от комунистическата система. Не само в България имаше комунизъм. Ама сега България е най-бедната в цял ЕС, където са и един куп други бивши комунистически държави.

  Единственото спасение за България е всички българи да погледнат на закона с почит!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK