"Корупционната България": история на българската корупция в прехода към демокрация

"Корупционната България": история на българската корупция в прехода към демокрация


Над четвърт век след началото на прехода държавните институции бяха превърнати в марионетки на паралелната тайна власт, упражнявана от свързани с властта олигархически структури, изградени от остатъчните структури на бившата Държавна сигурност – и натрупали мощ и влияние по престъпен и нечестен начин. А корупционните реалности от 2013 и 2014 г., придобили известност като модела "Кой?, представляват доказателство за това, че корупционните практики са овладели държавните институции в степен, която застрашава националната сигурност и представлява пряка заплаха за държавността.


Многобройни конкретни проявления за корупционните схеми, събрани и анализирани от авторите Едвин Сугарев, Христо Христов и Петър Бучков, са представени в


книгата "Корупционната България" - история на българската корупция в прехода към демокрация, която ще бъде представена тази вечер в залата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" 11 от 18.30 ч.
Книгата обхваща периода от 1989 до 1997 г. и е първият том от мащабно изследване на корупцията в България от началото на демократичните промени /1989 до 2014 г./. Изданието е реализирано от Гражданско сдружение "Либертариум" с подкрепата на фондация "Америка за България". Книгата ще бъде представена от Момчил Методиев.


А в петък - 21 октомври, в 11.30 ч. ще има брифинг за журналисти в информационното бюро на Европейския парламент /Дома на Европа/ на ул. "Раковски" 124.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK