Прокуратурата: Няма виновни за прахосването на десетки милиони във Варна

Така е изглеждал Центърът за образоване на деца в неравностойно положение във варненския кв. "Аспарухово" няколко месеца, след като уж е бил завършен.

© Община Варна, Община Варна

Така е изглеждал Центърът за образоване на деца в неравностойно положение във варненския кв. "Аспарухово" няколко месеца, след като уж е бил завършен.Унищожителният доклад на Агенцята за държавна финансова инспекция от 2013г., с който завърши четвъртият, преждевременно прекратен мандат на бившия варненски кмет Кирил Йорданов, остава без последствия. Това показва решението на Варненската окръжна прокуратура, с което разследването по сигналите, отразени в доклада, е прекратено. Мотивът за това решение е "липса на данни за извършено престъпление".


Докладът на агенцията бе изготвен след одитна проверка, в която бяха проверени договори и обществени поръчки, възложени от администрацията на Кирил Йорданов между януари 2009 г. и септември 2012г.


Обект на одита бяха и седем
обществени поръчки за 330 млн. лв.


Освен това през същия период са били похарчени още близо 64.5 млн. лв. без задължителните по закон конкурси.


Сред компаниите, споменати поименно в доклада на АДФИ са "Хидрострой", "Инжстрайинженеринг", дружествата по Закона за дадълженията и договорите "Варна строй 2012", "Зебра Варна" и "Обединение АБ Варна". По силата на договори, сключени след спечелени обществени поръчки през 2012г,. те са поели задълженията по всички дейности за ремонт и строителство на общинската инфраструктура във Варна.


Според констатациите на Агенцията за държавна финансов инспекция (АДФИ), договорите на въпросните компании , са били сключвани в нарушение на Закона за обществените поръчки. В резултат на това процедурите, предвидени в него, са формализирана, а фирмите, изпълняващи дейности – всяка в различен район на Варна, са били превърнати в монополисти с всички последици произтичащи от това.


Според една от най-фрапиращите констатации в доклада на АДФИ, община Варна, представлявана по това време от Кирил Йорданов, е допуснала при отделните компании, работещи в различни части на града,


цените да се различават до 1600 пъти


за идентични ремонтни и строителни дейности.


Освен това устойностяването на ремонтни дейности във Варна е ставало по "анализни цени, в пъти по-високи от вече договорените". В резултат на всичко това са били начислени и изплатени неправомерни разходи в размер на близо 16 млн.лв.


Един от най-фрапиращите случаи, описани в доклада на АДФИ, е свързан със станалия печално известен центъра за социални грижи "Анастасия д-р Железкова". Бюджетът за неговия ремонт е бил в размер на близо 6 млн. лв., а за изпълнител е било определено дружеството "Весела" ООД.
Документите от проведената процедура по възлагане на обществената поръчка показват, че компанията е била предпочетена пред конкурентите си заради предложения нереално кратък срок от 2 месеца за приключване на работата и


рекордния гаранционен срок от.... 70 години


за извършените строителни работи.


Въпреки, че по този случай Агенцията по обществените поръчки излиза със становище за прекратяване на процедурата, то не е било взето под внимание от администрацията на Йорданов.


Според констатациите на Агенцията за държавна финансова инспекция след завършването на ремонта в социалния дом "Анастасия д-р Железкова", предназначен за хора с увреждания, не е имало асансьори или рампи за инвалидни колички. Не е била изградена и отоплителна инсталация, но в замяна на това в санитарните помещения са били монтирани


тоалетни чинии за 470 лв. всяка


За да бъде замазана измамата с нереално краткия срок за изпълнение на обществената поръчка са били съставяни документи с недействително съдържание, сочи докладът на АДФИ. В нарушение на Закона за обществените поръчки са били променени условията по договора, сключен с "Весела" ЕООД. Чрез неоснователно спиране "поради метеорологични условия" и "необходимост от преместване на машини и съоръжения" срокът от 2 месеца за изпълнение на договора е бил изменен. По време на "спирането" обаче работата на обекта е продължавала, сочи проверката.


Друг от


най-фрапиращите случаи


отразени в доклада на АДФИ, е този с изграждането на образователен център за деца в неравностойно положение във варненския кв. "Аспарухово". Освен, че изборът на изпълнител е бил направен незаконосъобразно, за материалите, необходими при строителството (представляващи над 50 % от стойността на поръчката), не е била изискана и съответно не е била представена цена.
Според констатираното по време на инспекцията, комисията за разглеждане на офертите е отстранила неоснователно трима от участниците в търга за възлагане на обществената пръчка. В следствие на това на първо място е класирана оферта на вече споменатата "Весела"ЕООД с


цени до 12 пъти по-високи от най-ниските


предложени от конкурентите й. Избраната компания не е изпълнила поетите задължения за изработване на Подробен устройствен план и технически-инвестиционен проект на обекта, но въпреки това тези дейности на стойност 23 хил. лева са и били платени.


За извършените строително-монтажни дейности в центъра за деца в неравностойно положение в кв. "Аспарухово" не е бил одобрен проект, а основната част от свършената работа не е съответствала на заданието. Освен това тя не е изпълнена в срок, но от Община Варна не са поискали дължимите за това неустойки в размер на над 72 хил. лв.


Освен всичко споменато до тук в доклада на АДФИ, в който прокуратурата не откри данни за престъпление, е записано, че при отчитане на строителството в кв. "Аспарухово" са били съставени


документи с невярно съдържание


Като финал към момента на подписването на приемо-предавателния протокол сградата за деца в неравностойно положение е била без електрическа, водопроводна и канализационна инсталации. По тази причина малко след приемането постройката е изоставена от община Варна, а скоро след това е била и напълно разграбена.


В доклада на АДФИ от 2012г. подробно са описани и няколко случая, в които общинска собственост във Варна е разпродавана в крещящо нарушение на закона, или са били заменяни срещу условно извършени услуги.


Въпреки всичко споменато до тук, след разследване, продължило близо три години, Варненската окръжна прокуратура прекрати досъдебното производство по сигнали на АДФИ, тъй като не откри данни за извършено престъпление.


Според говорителя на прокуратурата Радослав Лазаров същото се отнася и до лицата, чиито действия са били обект на разследването. "Прокурорският акт е изпратен на АДФИ и Община Варна и те имат право да го обжалват в седмодневен срок от получаването му, обясни Лазаров. Ако не се възползват от това свое право, актът може да бъде обект на контрол от страна на Апелативна прокуратура Варна, по неин почин или по жалба от АДФИ например. Този контрол може да се осъществи в двугодишен срок".

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  За съжаление подобни информации у нас са банални.....Затова на румънците им дишаме праха.

 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  "Прокуратурата: Няма виновни за прахосването на десетки милиони във Варна"

  Тук не става дума за прахосване, а за разграбване на обществени пари!
  Превръзката на Темида е изключително здрава - нищо не се вижда!

 3. 3 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Прокуратурата нали помоли медиите да я подкрепят, вие в Дневник пак си правите оглушки значи...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 661 Разстроено

  Все повече се отчайвам, четейки подобни "новини". Как пък поне веднъж не наказаха някой виновен?! Нямаме оправяне и това си е!

 5. 5 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 565 Разстроено

  Каква изненада!

  No Pain No Gain
 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  " Мотивът за това решение е "липса на данни за извършено престъпление"

  Предполагам, няма учудени. Прокуратурата, воглаве с Цацаров се занимават с политика, със съвети кой какво може да говори и къде, но най-вече са в услуга на МАФИЯТА!

 7. 7 Профил на mrmarbles
  mrmarbles
  Рейтинг: 240 Неутрално
 8. 8 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Тази "сграда" на снимката очевидно е била и без стени. Не са разграбени щото е очевидно, че такива е нямало, а не само че "сградата" е била без инсталации... И тука е виновна приемателната комисия

 9. 9 Профил на today
  today
  Рейтинг: 931 Гневно

  То няма и учудени, че няма виновни! С тази съдебна система така ще е!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5080 Гневно

  Няма смисъл просто от закон за обществените поръчки, одити от АДФИ, други проверки, доказателства и т.н. - отсича се "няма виновни" от прокуратурата и кой от къде е...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 11. 11 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Прокуратурата е ясна, благодарим на Дневник за статията.
  Само че ей така се питам що не четем нищо примерно за Врачанския окръжен съд, търговското отделение.
  Примерно що така Тошо Батков премести регистрацията на Вини Сливен от Сливен във Враца и поиска несъстоятелност .
  И колко други такива случаи има и защо ли е така.
  Или някак си не е удобно да пишем за безобразията/престъпленията на нашите хора от Съюза на съдиите?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 12. 12 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#8] от "Хи-хи":

  Не са разграбени щото е очевидно
  -----------------------
  Абе може и да са брали тухлите качествено.
  Пък и кой знае откога точно е снимката.....
  Не че има съществено значение, какъв приемо-предавателен протокол без канализация , ВиК и Ел???????

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 13. 13 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Няма как ТИМ да са виновни

 14. 14 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 297 Неутрално

  То оставаше и да има...писна ми от идиоти.

 15. 15 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#13] от "bpcorp":

  Ми не са, всъщност става въпрос за поредната схема на доброто старо Хидрастрой.

 16. 16 Профил на mimigocheva
  mimigocheva
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Варна е много зле, мутренски град

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#16:"mimigocheva"]Варна е много зле, мутренски град [/quote]
  ако човек се позамисли, това го има във всеки град, под най-различна форма. Класиката е "ремонт на ремонта", а началото бе поставено след като скакалците от Лондон и Мадрид изгониха ОДС - с ремонта на къщичката на Баба Яга в парка на Кюстендил за 90 000 лв!

 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Във Варна КРАДАТ Клановете на Борисов и Пеевски.
  А те са Началници на Цацаров

 19. 19 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Така работи нашата прокуратура - парите ги няма и виновни няма. Логично по цацаровски.

 20. 20 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  нереално е да очакваме, че тази прокурватура ще се бори за постигане на върховенство на закона.

 21. 21 Профил на rharalampieva
  rharalampieva
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Нереално е да очакваме Пеевски да се самообвини. Като прочетох се самоокуражих, че правилно съм решила детето ми да живее зад граница. Не заради лошите, а заради глупавите които позволяват да се случва това. Гласувайте като гледате малко след носа си.

 22. 22 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 974 Гневно

  В родната Варна, а.к.а. Тимаджийска губерния, е така...

 23. 23 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#22] от "гарата":

  В родната България е така, не е само във Варна. Колкото и да не ви се вярва Варна не е толкова зле колкото се описва в Дневник. Проблемът не е Тим, а Пеевски, който се покри за няколко месеца и сега почна отново с неговите схеми, но много по-скрито, много по-дискретно в опит да не се разбере какво прави. Но видиш ли в някоя поръчка, че участва Хидрострой трябва да знаеш, че се очаква само и единствено некачествено изпълнение.

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 24. 24 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1432 Неутрално
 25. 25 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1135 Разстроено

  Вятър духнал, прахосал милионите. На вятъра не може да се търси отговорност, затова виновни няма.

  Видими резултати! СтабиУност!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 26. 26 Профил на Хитър Петър
  Хитър Петър
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава

 27. 27 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 289 Неутрално
 28. 28 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Има ли някой учуден?!? Такива далавери има във всеки град, във всяка община. Ясно е, защо го правят. Защото могат. А могат защото мафиоти в управлението са създали условия това да се случва. Съвсем нарочно, преднамерено и нагло. Отдавна съм спрял да се нервирам, защото оправия няма.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  Проверки, доклади на АДФИ...?! Голям праз! Банално, изтъркано и до болка познато...! Виновни няма, краде се на едро и с политическа благословия, това е!
  А, да...! Да не забравите, че ГЕРБ нямал алтернатива...!

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Самото заглавие е абсурдно...

  ПОВРЪЩАМИСЕОТТАЗИСКАПАНАДЪРЖАВА!!!

 31. 31 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 680 Неутрално

  След като прокуророте смятат, че няма првдтъпление, да им се удържат от заплатите липсващите милиони. Така де, парите ги няма, нямало виновни, значи парите трябва да се появят отнякъде.

 32. 32 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Знаете адреса на Кирчо Йорданов.......ще действате ли??? А ако някой си мисли , че сега е по- различно при кмета Портних.....е , лъжете се !!!!!!!

 33. 33 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Незабавна оставка на Главния Прокурор!!!! Цацаров, махай се бе!

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  Логично... "Хидрострой" е на ББ... Естествено, че няма да има виновни.

 35. 35 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дрън-дрън. Във Варна ни харесва да гледаме чужди ламборджинита купени с нашите пари да се търкалят по разбитите улици.

 36. 36 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 924 Неутрално

  [quote#2:"Alexander97"]Превръзката на Темида е изключително здрава - нищо не се вижда![/quote]
  Най-голямата язва на съдебната система не е съда, а прокуратурата, там се решава изхода на едно дело.
  В конкретния случай, изобщо не е повдигнато обвинение, Темида се прозява, и от време на време за разнообразие отсъжда по някое кокошкарско дело.

 37. 37 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Той Кирчо Йорданов в какви ли не далавери не се беше набутал! И сага ннищо! Евалата!

 38. 38 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#23] от "nikivan":

  Всъщност във Варна е трагично зле. Напуснах родния си град преди 9 години и сега всеки път като се връщам за по няколко дена (не мога да стоя повече) ми се плаче. Мъчно ми е, че родителите ми живеят там, но те нямат вече желание да се борят. Минали са през месомелачката. Най-лошото във Варна са хората... злобни, наплашени и глупави хора с отнето живот и бъдеще. Смазани от мафията и примитивното си общество.

 39. 39 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Комунета виновни НЯМА!

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9017 Неутрално

  Нито един ли. Тогава значи са виновни прокурорите, че не могат да намерят.

 41. 41 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4468 Гневно

  Поредното БГ безумие!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. 42 Профил на pornpig
  pornpig
  Рейтинг: 235 Весело

  Ами аз се чудя толкова ли няма варненци в София да му набие някой два шамара. Този боклук откакто го изритаха обикаля постоянно из София, сменя всяка седмица мерцедеса с кой от кой по-кичозен, и си купува нов ланец и искрящ анцунг армани всяка седмица, може би вместо да ги пере
  Къде сте, варненци??? Или сте твърде заети да се продавате на руснаците?

 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#13:"bpcorp"]Няма как ТИМ да са виновни[/quote]
  А др. Гуцанов?

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#38:"koalarevolution"]Най-лошото във Варна са хората... злобни, наплашени и глупави хора с отнето живот и бъдеще.[/quote]
  Радвам се, че вече сме с един злобен по-малко.

 45. 45 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10900 Неутрално

  Никой не може да забрани на общината да плаща повече отколкото струва една услуга или стока . В това, освен всичко друго няма нищо незаконно.
  (Превод на решението на прокуратурата )

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 46. 46 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Ами явно докладът на АДФИ е бил "съставен" съобразно конюнктурата във Варна тогава, с цел да навреди на кмета и по същество няма правна обосновка ...
  Както се вика дяволът чете евангелието, както му изнася...
  Сега е добре да се извинят на бившия кмет и да си вдигат чукалата "докладчиците" от 2013 година...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 47. 47 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#43] от "historama":

  Гуцанов и Киро по това време вече бяха в твърде обтегнати отношения. Но е факт, че където има кражба от болни, от деца, от пенсионери, Гуцанов няма как да няма пръст. Сещам се един скандален случай (няма общо с текста) как деца събираха пари за ремонт Дръзки и Гуцката ги гепа.

  На мен ми е изключително непонятно какво прави в момента Киро и как тъй не се кандидатира за нещо? Това в кръга на шегата, но ми липсват високопарните му обяснения, няма ли да ги даде по въпроса?

 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#47:"Тарасконски"]Гуцанов и Киро по това време вече бяха в твърде обтегнати отношения. [/quote]
  Киро е от заможно варненско семейство, и дядо му е бил уважаван човек (лекар). Същото не може да се каже за баща му Пепи Йорданов. Киро е реститут, със значителни доходи от наеми (ако не бъркам), и между другото случайно влезе в политиката. Не бих казал, че не се е облажил от кметуването, но в дъното на всички далавери със сигурност са Гуцанов и ТИМ.

 49. 49 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#48] от "historama":

  За първи път в живота си виждам някой да защитава Киро. И изобщо не е влязъл в политиката случайно. Така случайно не се става депутат, областен и кмет. Ей така, случайно... И после като наследство да си търсиш властта, след като с протест над 50 000 те свалиха от престола ти.
  Хайде аз съм никой и всеки може да каже, че твърденията ми са на базата на лична нетърпимост към това мекотело. Но статията я четеш и пак си кривиш душата. Подписа му на тоя изрод седи под всеки документ, нали се сещаш.

 50. 50 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#48] от "historama":

  Олееее-малееее, ти наред ли си? От Варна ли си? Киро и Янко Станев опоскаха общината, той ще ми обяснява колко са чисти. Не, не мога да повярвам, че има толкова заблудени хора.

 51. 51 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 2560 Любопитно

  До коментар [#43] от "historama":
  Той е на пиедестал.
  Макар че в случая не виждам какво общо имат силните на деня във Варна?
  Има направен одит, представен доклад от него, посочени престъпления, сезирана прокуратура. Кой прекъсва процеса и то след толкова време? Прокуратурата. Тя е институция със строго йерархична структура. Всички са подчинени на главният прокурор, а той не е подчинен на никого, но е с мандат 7 години. Какви са инструментите на обществото и изпълнителната власт за контрол и търсене на отговорност в тази институция? Аз поне не се сещам за такива. Има ли достатъчно основание за съмнение да корупция? Възможно ли е Кирил Йорданов да влезе в директен контакт с Главен Прокурор? Възможно ли е и колко е трудно на Главен Прокурор да смачка това разследване? Какви доказателства и по какъв път са / НЕ СА събрани през тези години?
  Аз не бих се затруднил с отговорите на тези въпроси, както и да изведа неизбежните заключения от тях.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 52. 52 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 2560 Любопитно

  До коментар [#48] от "historama":
  Това, което казваш за Киро и за Гуцанов е така.
  Но Кирил Йорданов е професионален политик от 1991 - ва година. Как можеш да наречеш това негово поприще плод на някаква случайност? И аз имам подобен на неговият произход. Реститут съм във Варна, имам/х дядовци и много други роднини лекари и архитекти в България, Франция, Германия и САЩ. Малко по-млад съм от него, но нямаме десет години разлика. Вервай ми, влизането директно на пост Областен управител на град Варна, по това време, а и по всяко друго, няма нищо общо с историята на рода ти или с материалното ти състояние към съответният момент...
  Областният на София, който преди месец само направи тъпият гаф с Царските конюшни, е доволно заможен кадър и няма никаква нужда да работи, както той, така и внуците му. Също можеш да ми се довериш за това...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#52:"Чичи (Ice Man's fan)"]Как можеш да наречеш това негово поприще плод на някаква случайност?[/quote]
  разбира се, не мога да го гарантирам. Но още тогава в средите на СДС се говореше, че след като спечелиха изборите през 1991г. се питали кого да предложат за областен управител, и едва ли не случайно там присъствал Пепи Йорданов и предложил сина си - Киро. Има и друга версия - възможно е да са се познавали с Филип Димитров, това второто не ми се вярва, защото Ф. Димитров е завършил СУ през 1977г., а Киро през 1982г.
  Но честно казано, за мен Христо Кирчев бе по-гаден от Киро Йорданов.

 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#50:"Tata Mata"]От Варна ли си? Киро и Янко Станев опоскаха общината, той ще ми обяснява колко са чисти.[/quote]
  Не съм казал че са чисти, но не сравнявай оня бандит Янко Станев с Киро.

 55. 55 Профил на Георги Георгиев
  Георги Георгиев
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  ТИМ.

  "Изборът между ляво и дясно е, условно казано, избор между капитализъм и социализъм. А ние имаме проблем с феодализма." Кристиан Таков
 56. 56 Профил на modus operandi
  modus operandi
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тцъ, Хидрострой.

  До коментар [#54] от "historama":

  Малко ли далавери направи Йорданов... то не бяха плочки, не бяха палми, не беше осветление. И в гореописания случай Киро е също толкова виновен колкото и Агата. Киро като кмет подписва, Киро като кмет поръчва, Янко Станев "изпълнява" поръчката с Хидростой. Накрая нищо, само едни прибрани пари за куха поръчка. И двамата са за затвора, жалко само че прокуратурата в България не струва.

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  [quote#56:"рататуй ли"]то не бяха плочки, не бяха палми, не беше осветление.[/quote]
  Палмите и лампичките - признавам, голям пропуск! За лампичките фирмата май бе на жена му-конфликт на интереси, а с палмичките бизнеса продължава и при Портних. Може пък далаверата да е с ТИМ?
  Докато за плочките е сигурно, за тях и др. Лили Куцарова (многогодишен шеф на отдел архитектура - баш ТИМаджийка), няколко пъти ходи в Италия да ги избира. Много труден бе избора - хем боклучави, хем скъпи.

 58. 58 Профил на modus operandi
  modus operandi
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#57] от "historama":

  Ама ти Кирил Йорданов го изкара светец. Човек, разбери че Йорданов е направил в пъти повече схеми и далавери отколкото можем дори да си представим. Прочети статията горе, един от многото примери за простотиите които е надробил през годините. Янко Станев е боклук, но Киро е също толкова боклук колкото него. Този плазмодий не заслужава никакво уважение, напротив - трябва да е с ефективна присъда.

 59. 59 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#55] от "Георги Георгиев":

  Погледни пак добре описаните фирми. Няма нито една на ТИМ. Но за сметка на това има доста Пеевски. И естествено всичко е наред, въпреки изгубените за Варна пари.

 60. 60 Профил на boras
  boras
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#57] от "historama":

  Договорите, които Киро сключи в последните си месеци от мандата бяха супер неизгодни и обвързващи за Варна, дълго след него Варна още плаща за поразиите му!
  А Янко Станев продължава да изпълнява де що хване обществена поръчка, без капка свян. Ама кой да го спре??

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK