Перата щял да пази жени от нападения на мигранти след концерта на Слави Трифонов

В началото на октомври се проведе протестно шествие срещу мигрантите в България и с искане за сваляне на правителството. На него присъства и Петър Низамов-Перата,

© Георги Кожухаров

В началото на октомври се проведе протестно шествие срещу мигрантите в България и с искане за сваляне на правителството. На него присъства и Петър Низамов-Перата,Последните дни в социалната мрежа "Фейсбук" се разпространява призив на Петър Низамов–Перата за организиране на "всички граждански патрули и истински българи" в акция по охрана на обществения ред по време и след концерта на Слави Трифонов в района около Орлов мост на 29 октомври заради "информация за планирани нападения към групи жени след концерта в околните улички до Орлов мост".


Перата стана известен с доброволческите отряди, които организира по българско-турската граница. Той бе задържан и обвинен, след като в интернет изтече видеозапис как "арестува" нелегални мигранти. Срещу него беше и внесен обвинителен акт в началото на октомври."Дневник" се свърза с Низамов, който потвърди, че призивът е негов. Заяви, че никой
нямало да види гражданските отряди и дори да разбере, че са там, ако мигрантите не предприемат нищо.


Разказа, че имал информация от източници, които отказа да спомене - за тяхна сигурност, че фондации от Катар и Саудитска Арабия спонсорират мигрантите за извършването на такива действия. Даде за пример сигналите за нападения над жени от Кьолн, Египет и Швеция.


Низамов обвини МВР и медиите, че изкривяват фактите по тези истории и не ги наричат с истинските им имена. На няколко пъти подчерта, че това не са бежанци, както твърдят МВР и медиите, а са мигранти, които тормозят българите.


Той заяви още, че


сформира гражданските патрули покрай концерта на Слави Трифонов не защото не вярва, че МВР си върши работата, а защото фактите показват това.


Полицията в Кьолн не предпазила жените не защото не можела, а защото се страхувала, че ще приемат действията й за расистки. Същото било положението и в България, където освен това се приемали закони за защита правата на мигрантите и се прикривали престъпленията, като полицията пазела тях, а не българите.


От МВР обясниха пред "Дневник", че на 29 октомври ще има засилени мерки за сигурност по опазване на обществения ред и са запознати с призива във "Фейсбук".


Вчера в предаването си Слави Трифонов определи информацията като провокация, която създава напрежение. Заяви, че е несериозна и че екипът му няма такива сведения.


На 7 октомври се проведе протестно шествие срещу мигрантите в България, което поиска и оставката на правителството. Повече за протеста четете тук. В края на миналата седмица отново в София, както и Варна и Ямбол представители на националистически движения излязоха на протест срещу мигрантите. И двата протеста в столицата бяха предвождани от Перата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK