Из "Яневагейт": Адвокати, синдици и кой ходи горе при Делян Пеевски

Из "Яневагейт": Адвокати, синдици и кой ходи горе при Делян Пеевски

© ДневникСлед няколкодневна пауза, сайтът "Бивол" публикува нов разговор от записите по "Яневагейт" между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, Румяна Ченалова и адвокат Момчил Мондешки. Събеседниците си говорят за Иван Тодоров, адвокат и собственик на издателство "Сиела", че е близък до депутата от ДПС Делян Пеевски.


В записа думата основно има Мондешки - единственият, който Висшият съдебен съвет не успя да открие за да го изслуша по повод проверката на разговорите. Той разказва как адвокат Тодоров се сдобил с привилегията да е близък до Делян Пеевски - като спечелил дело на БТК, която била на фирма на "Делян". Делото е било срещу Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) пред арбитражния съд в Париж. Адвокат Явор Камбуров, който защитавал Агенцията за приватизация, бил загубил умишлено делото за 30 млн. евро, твърди още Мондешки.


Във втората част от записа Румяна Ченалова чете хороскоп за Риби и Лъв.

Мондешки: Ахъм.
Ченалова: Що той?
Мондешки: Ся вече можеш съвсем спокойно да се видиш с Мария, на Младен Адвокатката, която си виждала два-три пъти долу при Катя. Да ти обясни за какво, какво говори с цялата си наглост, за тебе. Преди нали трябваше все пак да се пазиш да не би случайно тя а сега, просто можеш да я видиш. (въздиша) Не го е срам. Ходи горе постоянно.
Янева: При кой?

Мондешки: Делян, Делян.
Ченалова: Как па се е намърдал там?
Мондешки: Мм. Още преди време, когато течеше делото с БТК, за уволнените 114 хиляди души. Тва беше част от приватизационната сделка да не се уволнят в продължение на две години. Бяха уволнени и сумата беше около 30 милиона обезщетение, което трябваше да плати на Делян фирмата. Тогава Пандуров /вероятно Камбуров - бел. ред./ защитаваше Агенцията за следприватизационен контрол АСПК, Иван Тодоров – БТК. Тогава Явор Камбуров загуби умишлено.
Янева: Мм.
Мондешки: Мда, така че... Още тогава работеше, това беше преди шест години. Познават се.
Янева: Аз съм говорила с Делян знам, че се познават.
Мондешки: Работят. Иван Тодоров е толкова нахален, че ти го гониш през вратата той влиза през прозореца. Нищо не остава скрито, така че то ще излезе. Цецо Банков излита.
Янева: Щоо?
Мондешки: Като синдик. Министърът го е предложил да го заличат заради украинския посланик.
Ченалова: Абе ужас.
Янева: (не се разбира) делото. Иии не, не, не
Мондешки: Излита. Ани Миленкова излетя.
Ченалова: Така ли? Защо?
Мондешки: Лишиха я от права, по тва.
Ченалова: По кое?
Мондешки: Няма право да бъде арбитър повече никога и са дали за предложение да я заличат като синдик.
Ченалова: Защо?
Мондешки: Еми арбитър заради някакво дело по арбитража, по което пуснали сигнал. Значи в момента пусне ли се сигнал по някое дело, министърът веднага го приключва.
Ченалова: Брее, то тоя май, ще яде дърво
Мондешки: Той пък що не яде бой?


Коментарът на Иван Тодоров пред "Бивол" е в писмен вид. "Дневник" го публикува:


Фирмата, която представлявахме по време международното арбитражно дело, за което Бивол пише, беше Неф Телеком България и в нея акционери бяха 15-20 реални и главно чуждестранни акционери. Поради тази причина не виждам никакъв начин тя да е била притежавана от г-н Пеевски. Между другото това лесно може да се провери. Много е нелепо и жалко, когато някой дрънка без да се е поинтересувал как в действителност стоят нещата.


Кантората, в която работя сме адвокати на БТК от приватизацията през 2003 г. Смениха се много собственици, но управляващият екип на компанията явно е бил доволен от нас и поради това не сме били сменяни при промяна на собствеността. По тази линия бяхме привлечени и като адвокати на Неф Телеком България, в което няма нищо необичайно. Само да спомена, че доколкото си спомням делото започна още през 2009 г., когато нямаше и помен даже от приказки за връзка между г-н Пеевски и БТК. Във всички международни юридически справочници ние сме на първо място по Litigation и Arbitration и е съвсем нормално да ни търсят по международни арбитражни дела.
Наистина се смяхме с колегите, като прочетохме как по едно арбитражно дело, което е водено от фирмата, в която работя, адвокатът на насрещната страна Явор Камбуров, бил направил така, че неговият клиент да загуби делото срещу защитавания от нас клиент.


Ако това твърдение действително е казано от действащ адвокат


– както се твърди че това бил адв. Кирил Мондешки – то със сигурност мога да твърдя, че колегата никога не е участвал в международно арбитражно дело и никога не е чел подобно решение, включително по конкретното дело.


Всеки клиент по големите арбитражни дела има сериозни правни отдели. И тези правни отдели участват в подготовката на делото и в частност на документацията. Ако някоя адвокатска фирма тръгне да губи умишлено дело, това със сигурност незабавно ще се забележи от юристите в съответния правен отдел. Нещо повече – липсата на активност ще се забележи и от арбитражния съд. Това би нанесло неимоверно много-по-големи вреди на всяка една сериозна адвокатска фирма, много повече отколкото да й дадат някакви пари.


А как ще се обясни на целия екип юристи, работещи по дадено арбитражно дело, че трябва да то да бъде загубено?


И колцина ще се съгласят с подобно нещо. Няма сериозна адвокатска фирма, която да постъпи така.
Ако се прочете арбитражното решение по съответното дело и се види документацията по него, ще се разбере, че кантората на адв. Камбуров е хвърляла големи усилия да спечели делото, представени са огромен брой документи, правни искания и сериозни становища. Даже беше поискан отвод на единия от арбитрите – доста нетипично за адвокат, който иска да загуби дело. Всички, които познават адвокатите от фирмата на адв. Камбуров и самия адв. Камбуров знаят, че подобни твърдения как фирмата му нарочно загубила дело, са пълни глупости и са израз на липса на елементарен опит по това как се водят международни арбитражни дела. Което ме кара да мисля, че голяма част от това, което записваните говорят са просто измишльотини. Още повече че адвокатската кантора на адв. Камбурова се ползва с висок авторитет и фигурира сред най-добрите фирми във всички международни юридически справочници.


За голяма радост международните арбитражни състави по никакъв начин не могат да бъдат купени.


Поради много причини – това са авторитетни юристи, с високи доходи, с много високи хонорари като арбитри. Да би се намекнало някъде за подобна случка за даден арбитър и неговото бъдеще като арбитър и въобще като юрист на международната сцена приключва. Никой арбитър в световен арбитраж няма да си позволи това.
Що се отнася до конкретното международно арбитражно дело, то нямаше как да бъде спечелено от държавата. Поради простата причина, че клиентът ни не е страна по договора за приватизация, който е в предмета на делото и няма как да отговаря вместо страна по договора. Който и да беше на мястото на фирмата на адв. Камбуров, щеше да загуби делото.


Това ме кара да мисля, че нещата, които се говорят от тримата записани колеги, са много далеч от истината –дали умишлено, дали поради други причини – не знам. Така че каквото и да говорят – просто вече не бих могъл да им вярвам за каквото и да било.


Фирмата в която работя има най-много международни арбитражни дела. Ще отбележа, че никога не сме се уреждали да сме адвокати на държавата – винаги са ни наемали срещу нея. Това също е показателно. Досега, може би и поради късмет, сме спечелили всички. И не е имало как изключително авторитетните български и чуждестранни фирми, защитаващи отсрещните страни, да правят все така, че клиентите им да губят. Последното голямо арбитражно дело (най-голямото в България) беше на Атомстройекспорт срещу Белене, което също спечелихме заедно с чуждестранните ни партньори. А адвокатът на държавата беше една от най-авторитетните международни адвокатски фирми – лидер в арбитражните производства.
Още повече ме развесели как съм бил ходил "горе" при г-н Пеевски. Преди време във всички медии, свързани с г-н Пеевски, писаха неща, които звучаха неблагоприятно за мен. Включително се публикуваха някакви смс-и, които с разпечатка от телефона ми показах, че са фалшиви. Интересно как съм се имал с човек, който е инициирал писания срещу мен. Да не говорим, че още през далечната 2003 г. при приватизацията на БТК, аз водих всичките дела срещу турския КОЧ Холдинг. Тогава държавата в лицето на Министерския съвет и Агенцията за приватизация взеха решения в полза на КОЧ Холдинг, които бяха отменени от съда. Не знам дали това е добра основа за симпатия с определени кръгове.
Бидейки кантора, която води големи дела и консултира големи сделки, съвсем нормално е да бъдем повод за разговори в юридическите среди. Но все пак съм имал надежда тези разговори да не са очевидни глупости. Вероятно подобни словоблудства ще има и за напред – нищо ново под слънцето. Вместо такива разговори, колко по-добре щеше да се използва това време да се напише една статия, учебник или да се каже нещо смислено.
Нямам представа дали въпросните разговори на тримата записвани са автентични или манипулирани или някои неща са нарочно казвани. Но поради очевидните разминавания между думите на тези хора и очевидните факти, смятам, че не си заслужава да се обръща повече внимание на подобни махленски приказки или украсени небивалици. Не твърдя, че тези хора не могат да кажат случайно и нещо вярно. Но достоверността е нулева.
Хубавото на всичко това е, че човек все пак свиква с глупостите и злобата – все пак това е България.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stoedin
  stoedin
  Рейтинг: 473 Неутрално

  ДАНС, прокуратура, полиция, съд, министри, депутати, президент, някой няма ли да направи нещо? Държавата е приватизирана от мутри, ченгета от ДС и руско-турски мекерета...

  Демократ за силна България
 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Тук вече не става дума за ОСТАВКИ, а за ЗАТВОР.

  Държавата умишлено губи дело срещу Пеевски и ощетява всички ни с 30 милиона

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Това е някакъв кошмар. Никой народ, колкото и малко достойнство да му е останало, няма да търпи тази гавра с държавата и със себе си.

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  Сега, вместо уж отпадащият европейският мониторинг над България, като задействат една Европейска Прокуратура, която да извършва (както и беше съобщението от Европа) "наблюдение на демокрацията и върховенството на закона във всички страни членки", ще им дойде #Бай и #Кой като гръм от ясно небе

 5. 5 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Мдам, нахален е господин „Сиела”, спор няма.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 6. 6 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 530 Неутрално

  От Камбуров повече адвокат не става,след такива изказвания,да ти дадат такова дело и ти да загубиш умишлено е равно на това някой да ти плати да го защитаваш,а отсрещната страна да се договори с адвоката ти и да загубиш,евалата!

 7. 7 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Адвокати на дявола
  (Нека се провери колко пъти шефа на АП Караниколов - назначен от Бойко, е плащал за услуги на кантората на Камбуров като адвокати или като участници в консорциуми по мандати възлагани от АП)
  Малка подробност - Караниколов продаде Булгартабак на ВТБ и компания след одобрение от ГЕРБ

  krastitel
 8. 8 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#6] от "gembirdkz":

  Този Камбуров не е взел на своя глава решението държавата да загуби делото

 9. 9 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 511 Любопитно

  Ако цитатът на отговора в дословен със запазен правопис, въпросният адвокат е преди всичко неграмотен... освен че трудно му тече мисълта, следвайки как прескача от посока на посока, и обратно... не знам каква международно кантора представлява и какви дела е печелил... Друго - някой да ми направи впечатление, че този тъпчо в отговора си заявява от името на работодателя си, че е работил на страната на Атомстройекспорт срещу НЕК... Само на мен ли ми просветва лампа на какво може да се дължи резултатът от делото в страна като България???

 10. 10 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Умилително е как адв Тодоров защитава кантората на противника си Камбуров - направо веселба. Но ясно е че Камбуров е изгубил арбитража заради клиента си - Караниколов (Т.е държавата) но все пак Камбуров и Тодоров са взели хонорари въпреки загубата на данъкоплатците!

  krastitel
 11. 11 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#6] от "gembirdkz":

  Кога е бил Камбуров адвокат, че повече няма да бъде?
  Всъщност е публична тайна с какво се занимават и Тодоров и Камбуров.
  Ма така е като всички мълчат...

 12. 12 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  Този адвокат Мондешки, така се е разприказвал, че сигурно след още един-два епизода подобни словоизлеяния, накрая ще ядосат всички и той "ще яде дърво" (по Ченалова) ...
  Пък ха дано и прокуратурата накрая да разследва по същество!

 13. 13 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3116 Любопитно

  А забелязахте ли, ако сте чули и самият запис от сайта на Биволъ, че днешният епизод, първата му част е нова, а преди четенето на хороскопи е предишна вече пускана част, и днес всъщност е по-пълна картина!

  Предполагам точно изявата на ББ по Нова е провокирала 5-минутния по-пълен епизод (ако първата му по-рано част е пазена за да се проверят и разследват фактите около тези споменати адвокати и арбитражно дело!

 14. 14 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  [quote#13:"Наблюдател"]ако сте чули и самият запис от сайта на Биволъ[/quote]

  https://bivol.bg/badapples-talking-s3-12.html

 15. 15 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#2:"stenli1"]Тук вече не става дума за ОСТАВКИ, а за ЗАТВОР.

  Държавата умишлено губи дело срещу Пеевски и ощетява всички ни с 30 милиона [/quote]

  Гоше,тогава твоите бяха на власт,Гошее.Юни 2009-та ръководството на АПСК назначава Камбуров по "молба" на Прасчо.Що се правиш на разсеян какъв як секс падаше в оня мандат?Това при Орешарски не беше нищо,комар ви боцнал.

 16. 16 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "че голяма част от това, което записваните говорят са просто измишльотини. "


  Тука съм абсолютно съгласен.. 2 каки и некакъв смешник ни правят на луди с празните си приказки.

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#15] от "ret":

  БайХ.. ГЕРБ


  С писмо изх. № 07-00-47/25.05.2010 г. на Агенция за следприватизационен контрол (АСК), чийто универсален правоприемник е Агенция за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК), Адвокатско дружество „Симеонов и Дерменджиев” е поканено да участва в провеждане на процедура „ограничен конкурс” за възлагане извършването на процесуално представителство.

  В искането се сочи, че предметът на конкурса е свързан с възлагане извършването на процесуално представителство на Република България, представлявана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по арбитражно дело, образувано във връзка с неизпълнение на задължения по Договор за приватизационна продажба на 65% от капитала на „Българска телекомуникационна компания”, сключен на 20.02.2004 г.

 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  С писмо с изх. № 07-00-48/25.05.2010 г. на АСК Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници“ е поканено да участва в процедура за провеждането на ограничен конкурс за възлагането на процесуално представителство на Република България, представлявана от Агенцията. В изискуемия срок Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници” е подало предложение, в съответствие с изискванията на Правилата за провеждане на ограничен конкурс за извършване на действия на процесуално представителство. С писмо на АПСК, Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници” е уведомено, че е класирано на първо място в проведения ограничен конкурс. На 08.06.2010 г. между АПСК и Адвокатско дружество „Камбуров и съдружници” е сключен Договор за предоставянето на адвокатски услуги за процесуално представителство.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2884 Неутрално

  Вай, вай, вай!
  Това писание, ако е верно (не изключвам на 100% вариант на злонамерена фалшификация и конспирация) означава, че адвокат Иван Тодоров е тъп да дрънка!
  Функционален тъпънар и най обикновен глупендер.
  И не само адв. Тодоров и колегите му в кантората му също.
  Ако "адв." Тодоров се почувства засегнат от тоя мой пост тръгне да ме съди позволявам на редакцията да му предостави личните ми данни и ще имам удоволствието да докажа в в съда, че адвокат Тодорово е обикновен дебил.
  Дебил, в смисъл не може да прави умствени логически връзки, неадекватен в конкретна ситуация и изобщо най-обикновен дебил в общото разбиране в обществото на тоя термин.

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#15] от "ret":

  Където е да разровиш изскача ГЕРБ и непоносимо смърди

 22. 22 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#21] от "stenli1":

  Така трябва,иначе ще ровиш по кофите,ако ги няма ГЕРБ.
  Кой ви плаща сега?Кирчо?Колкото и да ти дават,все ти е много,от мен да знаеш.

 23. 23 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#19] от "ret":

  АПСК сключва договор с Камбуров през 2010

 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#19] от "ret":

  Освен ПИГ ГЕРБерите нещо друго четете ли?

 25. 25 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#19] от "ret":

  ГЕРБер договора през 2010 с Камбуров е сключен за:

  Съгласно предоставената информацията за обекта на конкурса, по арбитражен ред следва да бъде предявена неустойка в размер на 37 719 400 лв. (тридесет и седем милиона седемстотин и деветнадесет хиляди и четиристотин) лева, ведно с дължимата законна лихва за забава, която неустойка, съгласно Договора, е за частично неизпълнение на трудовата заетост за трети отчетен период (12.06.2006 г. до 11.06.2007

 26. 26 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Иван Тодоров и кантората му Георгиев, Тодоров и Ко с известни с това, че умеят да "въздействат" на съдебни състави с извънсъдебни аргументи. "Корупция" е другото име на тази кантора и то е добре известно в адвокатските и магистратски среди.

 27. 27 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Не зная съвсем нищо за Иван Тодорв и кантората му.

  Съдейки по нивото , на което работи абсолютно не изключвам възможността да предава, приема или най-малкото брокерира подкупи. С вълците трябва да се вие.

  Но отговорът му, който прочетох на страницата в Бивол, беше на много, много прилично ниво.

  Ще ми се повече хора - и особено журналисти - да можеха да отговарят така просто и ясно.

  Не значи, че е вярно, разбира се, но е просто, логично и изчистено.

  Контрастът с нивото на езика на авторите на самата статия в Бивол, която го цитира, е повече от очевиден.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 28. 28 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  До коментар [#4] от "Наблюдател":

  ха ха , ако може да си водим и делата в ЕС , да не е тук ,при нашата мафия ,тази държава ще тръгне .

 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Неутрално

  Не съм наясно с международните арбитражи. Но не бих се осланял на адвокат, който (най-вероятно афектиран) е разпилян в изложението си. Явно има други силни страни. Последният му арбитраж за Белене, е силно корупционна сделка и не виждам позитиви, с които да се гордее от него. Интересно ще бъде да се видят другите му арбитражни дела срещу България. Що се отнася до фирмата му Сиела, в търговете на държавната администрация тя печели доста от тях, да кажем, с непозволени средства

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Гневно

  Благодарение на нереформиранат ни съдебна система и безкрайно корумпираните ни магистрати, КРАЖБАТА СЕ ПРЕВЪРНА В НАЦИОНАЛЕН СПОРТ, а не в престъпление!!!!
  До кога така, бе българи????

 31. 31 Профил на Mel Vi
  Mel Vi
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#22] от "ret":
  Така трябва,иначе ще ровиш по кофите,ако ги няма ГЕРБ.
  ----
  Моля Ви, вицовете и анекдотите са в отделна рубрика!

 32. 32 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 880 Весело

  Що не викат Комарницки да направи малко карикатури и тови би било много смешна серия от комикси, нещо като серийките на Пиф или Мики Маус, Ну Заяц погоди....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 33. 33 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  "когато течеше делото с БТК, за уволнените 114 хиляди души."
  ???????
  И как не са го намерили този адвокат Мондешки, как са го търсили ?

 34. 34 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Събудете се! Пеевски, Борисов, Цацаров (и зад тримата Доган)... накъде отиваме?!

 35. 35 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 676 Неутрално

  И до другаря адвокат който обяснява че разговорите не били достверни. С тези плоски факти ли ще ни убедите? Как от една дума се правят заплахи за пускане на ДАНС срещу кандидат президенти, а тук месеци наред изтича информация дикредитираща Борисов, Пеевски и Цацаров и те си траят? Траят знаят че тези разговори са автентични!

 36. 36 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  А, прокуратурата търси кой бил направил записите, без да обръкща внимание на изнесените факти - МАФИЯ

 37. 37 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 913 Весело

  а прокуратурата продължава да се прави на щраус ,с глава завряна дълбоко в пясъка

 38. 38 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Сайта "Интелинюз" (Intellinews.com), базиран в Лондон и Бостън, част от бизнес изданието "Emerging markets", което отразява световните бизнес и политически новини, е поместил информация за аферата "Яневагейт". Което показва, че аферата отдавна е прекосила границите на България и има значително влияние върху репутацията на държавата.

  "Интелинюз" припомня още, че аферата е започнала през 2015 година, а записите са показали намесата на олигарси и политици върху делата на българската съдебна власт. В един от разговорите Владимира Янева казва, че българските служби "не са на Бойко, а на Делян.", пише сайтът. В публикацията се допълва, че в други записи Янева е казвала, че Борисов и Пеевски винаги са играели заедно, а службите са на ДПС.
  Висшият съдебен съвет (ВСС) проведе проверка на записите и накрая я приключи случая с аргумент, че записите са били манипулирани. От друга страна "Биволъ" поръча независима експертиза в авторитетна лаборатория, която показа, че съдържанието на разговорите не е било променяно допълнително, пише "Интелинюз".

 39. 39 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#16] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  [quote#16:"ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!"]"че голяма част от това, което записваните говорят са просто измишльотини. "

  Тука съм абсолютно съгласен.. 2 каки и некакъв смешник ни правят на луди с празните си приказки. [/quote]

  Ей, пропаганда, не става въпрос за приказките между кои да е каки от Долно нанагорнище, а за "КАКИ" от Софийски градски съд, най-важният в България, едната от които е неговият председател Янева.
  Тези разговори разкриват механизма на управление и гледане на дела, в Съдебната система, така и на управление на Държавата. А този подъл механизъм, пропаганда матросовска, не е и във ваша полза , но нали вие трябва да нещо зомбирано да лаете, щото такава е партийната повеля, нали ?!?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 40. 40 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Иван Тодоров казва, че това са махленски приказки и небивалици. Добре. Тогава да си зададем въпросите: как е възможно председателят на СГС да говори така (махленски); как е възможно такъв човек да е заемал този важен пост; има ли и други такива калинки в съдебната система и ако има, кой е отговорен за това?

 41. 41 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#20] от "k_":

  Че и секретарка явно няма, та да прочете и коригира грешките...

  Умен и красив жълтопаветник.
 42. 42 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Професор Иван Тодоров беше най-талантливият докторант на БАН по право, когото съм обучавал по философия на правото.
  Всеки, който подценява професионализма и почтеността на професор Тодоров, е или пълен глупак, или пълен негодник.
  Професорът

 43. 43 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 904 Неутрално

  "Адвокат Явор Камбуров, който защитавал Агенцията за приватизация, бил загубил умишлено делото за 30 млн. евро,..."
  Ох на батьо... Яворчето е вървежен но щом може да се губи с умисъл.

 44. 44 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 620 Неутрално

  [quote#22:"ret"]Така трябва,иначе ще ровиш по кофите,ако ги няма ГЕРБ.
  Кой ви плаща сега?[/quote]
  Първо уточни ,за какво плащане става въпрос?
  След това кажи, кой плаща? ГЕРБ ли?

 45. 45 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 620 Неутрално

  [quote#31:"Mel Vi"]Моля Ви, вицовете и анекдотите са в отделна рубрика! [/quote]
  Неговото не са вицове и анекдоти, а безсмислени бръщолевения, нямащи връзка с реалността.
  Гербав трол, какво да го правиш. Надницата го кара да ръси из форума, че светът е почнал и винаги ще се състои само от Бойку.
  След Него ще настъпи потоп, което всъщност не е далеч от истината де. Първите признаци са налице.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Като им четеш разговорите имаш чувството, че разговарят някакви с незавършено основно образование , няма едно завършено изречение. А става въпрос за председател на най-големия съд в България/бивш/ и адвокат.

 47. 47 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 904 Весело

  [quote#5:"BG Stability"]
  Мдам, нахален е господин „Сиела”, спор няма.[/quote]
  отговора му звучи обидено!!
  Няма да вярва повече.!! на КОЙ???

 48. 48 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 517 Неутрално

  На мястото на адв. Тодоров, който според мен е изключителен специалист, бих предприел и съответните законови действия, защото казаното от адв. Мондешки е най-малкото клевета. В противен случай остава едно много неприятно усещане.

 49. 49 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 450 Гневно

  А бе, тази конска ф...ия най важното нещо ли е в тази държава?
  Я по- добре кажете кой стои зад него, кой го крепи.
  Омръзна ми непрекъснато да слушам за тоя примат, все едно е Бог.
  Кой го крепи?
  Не казвайте че е ДПС или БСП или подобни втръснали буламачи.
  Тия си имат ИМЕНА!
  И те са, които потопиха страната в най- голямата и почти безизходна тиня!
  Толкова ли няма двама журналисти с топки?
  Измряха ли? Нали уж имаше няколко по едно време?
  Или и те бяха кадър от пейзажа, та се скатаха след като си изпълниха ролята?
  Иначе породата от монтанските села, разните Мами Цецки, майки- полуграмотни медийни кралици и прочее сволоч накрая ще танцува върху мъртвото тяло на една нещастна страна!

 50. 50 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  “Адвокат Явор Камбуров, който защитавал Агенцията за приватизация, бил загубил умишлено делото за 30 млн. евро, твърди още Мондешки.”

  Кой ли му е вкарал тази мисъл в главата?

  I Want To Believe
 51. 51 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Този същия ли е дето беше в управителния съвет на "Левски"?

 52. 52 Профил на pornpig
  pornpig
  Рейтинг: 229 Весело

  Това не са "адвокати", а "посредници". Всяко дете го знае

 53. 53 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#31:"Mel Vi"]Моля Ви, вицовете и анекдотите са в отделна рубрика! [/quote]

  Тъй ли?
  Съмнявам се,че си разбрала какво имам предвид с коментара ми към stenli1.

  До коментар [#31] от "Mel Vi":

 54. 54 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 277 Весело

  [quote#40:"Fiji"]Добре. Тогава да си зададем въпросите: как е възможно председателят на СГС да говори така (махленски); как е възможно такъв човек да е заемал този важен пост; има ли и други такива калинки в съдебната система и ако има, кой е отговорен за това?[/quote]

  Ма ти да не си мислиш, че в съдебната система работят кой знае какви нечовешки гении и морални стожери?!?
  Ми то си е чиновническа работа, макар и доста квалифицирана. Много си се нагледал на американски съдебни сериали и филми. Има много свестни и в същото време умни хора в съдебната система, но като навсякъде си има поне едни 20% плява.
  Що се отнася до това, което говорят - Ченалова я изловиха по бели гащи, както и Янева и сега този, който може да ги отърве (и ги отървава явно в момента), той им подава и репликите. Те иначе и двете, особено Ченалова, отдавна да се утекли в канализацията ....на историята...

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 55. 55 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 666 Неутрално

  "Адвокат Явор Камбуров, който защитавал Агенцията за приватизация, бил загубил умишлено делото за 30 млн. евро"

  Леле мале, ставя ясно как мамин-прас е натрупал състоянието си. И тези 30 млн. са само какпка в морето, колко още дела и сделки са опраскани на тъмно... сигурно за милиарди.

  Адвокат Явор Камбуров - да гориш в пъкъла дано!

 56. 56 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Човек да се хване за главата. Асен /Бивол/ пуска едно, брат му в ПИК обратното, БЛИЦ трето за Иво и НОВА ТВ...де му е краят?

 57. 57 Профил на sluchaynia
  sluchaynia
  Рейтинг: 277 Весело

  [quote#56:"man_un"]Човек да се хване за главата. Асен /Бивол/ пуска едно, брат му в ПИК обратното, БЛИЦ трето за Иво и НОВА ТВ...де му е краят?[/quote]

  Ми бизнес, кво да правиш.... Който плаща, той поръчва музиката...
  Въпросът е, че дори да е имало такава договорка е много трудно да се докаже. Ако не се открият финансови потоци от 30 милиона евро и не се свържат с краен получател кантората на Камбуров, нищо няма да се докаже.
  Що се отнася до адв. Тодоров, не забравяйте, че той стои зад Куневица и БГ, така че нищо чудно да има и политически аспект на цялото това нещо преди изборите. Ще поживеем, ще видим...

  Гниеща бензиностанция: https://www.entrepreneur.com/article/290503
 58. 58 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 701 Любопитно

  До коментар [#48] от "Woland":
  Прости въпроси - какво е казал Мондешки, къде и кога?
  Какви медии публикуват, препубликуват и поддържат съмнителни, непотвърдени, съшити с бели конци, имащи вид на изфабрикувани "новини"?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 59. 59 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  Тези разговори са предназначени за определени хора - тези, които искат да опраскат двете каки. Със записите те предупреждават да не ги закачат повече, за да не излязат някои по-пикантни подробности, при това подплатени с документи. Страничният ефект от записите е, че се удря по Бай Х. (не, че не го заслужава де), а на Цацаров му се загатва да мълчи и слушка.

 60. 60 Профил на cgl09310346
  cgl09310346
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Да обадим някои неща на този проф, д-р по право с адв кантора с 40 човека, международен лиготейшън и арбитрейшън, щото много яростно твърди (странно съвпада твърдението на този доктор по-право, че нищо верно нема в казаното по „яневагейт”, не само за свързаното с него, но въобще, съвпада с твърдението на винету-тиква, че „яневагейт” било сериал който се снема в момента от едни хора и час по час пускат некоя серия), без да съм чел арбитражни решения, еле па по това дело, още нещо, що тоя доктор по неправо така звярски защитава неговия колега, който е бил за агенцията по приватизация в арбитража, не е нормално толкова да се пенѝ, толкова яростно да защитава загубилия арбитража, все едно себе си защитава,
  това нещо не е нормално, та на въпроса:
  1. цитат „Кантората, в която работя сме адвокати на БТК от приватизацията през 2003 г. Смениха се много собственици, но управляващият екип на компанията явно е бил доволен от нас и поради това не сме били сменяни при промяна на собствеността”. Отговор: не ви сменят, защото колкото и собственици да се изредят, онзи който реално стои зад всички тях е един и същ (КГБ чрез ДПС, ДПС чрез Пеевски) след първата продажба на БТК (а май и първия собственик беше подставено лице), много бързо продаде актива, който купи от държавата на цена-подарък.
  2. цитат: „Само да спомена, че доколкото си спомням делото започна още през 2009 г., когато нямаше и помен даже от приказки за връзка между г-н Пеевски и БТК”. Отговор: връзката между Пеевски и БТК е много преди 2009 г., а това че още не е била известна на обществеността през 2009 г., не значи че не съществува.
  3. цитат: „секи клиент по големите арбитражни дела има сериозни правни отдели. И тези правни отдели участват в подготовката на делото и в частност на документацията. Ако някоя адвокатска фирма тръгне да губи умишлено дело, това със сигурност незабавно ще се забележи от юристите в съответния правен отдел”. Отговор: всеки клиент, но не и Агенция по приватизация, тя е държавен орган на който висшестоящ държавен орган му е наредил да загуби, не че в тази агенция няма страхотни и почтени юристи, но най-отгоре са наредили да се загуби делото, и юристите не трябва да гледат дали ще се загуби делото и да се обаждат и реагират.
  4. цитат: „Нещо повече – липсата на активност ще се забележи и от арбитражния съд. Това би нанесло неимоверно много-по-големи вреди на всяка една сериозна адвокатска фирма, много повече отколкото да й дадат някакви пари”. Отговор: Може да си много активен (но от твоята активност да следват само вреди за твоя подзащитен) и така да „приспиш” евентуални подозрения от страна на арбитражния съд.
  5. цитат: „А как ще се обясни на целия екип юристи, работещи по дадено арбитражно дело, че трябва да то да бъде загубено?” Отговор: тоя екип от колко човека е – 200 или 300? Всички те са служители в кантората, става въпрос за няколко човека, избираш си най-„благонадежните” и готово. Тоя професор да не пада от небето?, отговор – опитва се да ни убеди че е така, скоро ще започне да ни убеждава че е извънземно.
  6. цитат: „Ако се прочете арбитражното решение по съответното дело и се види документацията по него, ще се разбере, че кантората на адв. Камбуров е хвърляла големи усилия да спечели делото, представени са огромен брой документи, правни искания и сериозни становища. Даже беше поискан отвод на единия от арбитрите – доста нетипично за адвокат, който иска да загуби дело. Всички, които познават адвокатите от фирмата на адв. Камбуров и самия адв. Камбуров знаят, че подобни твърдения как фирмата му нарочно загубила дело, са пълни глупости и са израз на липса на елементарен опит по това как се водят международни арбитражни дела. Още повече че адвокатската кантора на адв. Камбурова се ползва с висок авторитет и фигурира сред най-добрите фирми във всички международни юридически справочници”. Отговор: безплатна реклама на ортака Камбуров, който губи за държавата 30 милиона евро, от проф д-р по неправо, спечелил за пеефски 30 милиона евро, феър плей преди всичко, и да паднем и да бием, пак ще си поделим спечеленото.
  7. цитат: „Което ме кара да мисля, че голяма част от това, което записваните говорят са просто измишльотини.”отговор: оня ден винету-тиква ни убеждаваше същото, браво на професора, знае какво, кога и как да каже.
  8. цитат: „За голяма радост международните арбитражни състави по никакъв начин не могат да бъдат купени”. Отговор: тоя професор е боклук, толкова ли е тъп, или нас смята за толкова тъпи или е писал много бързо отговора до Биволь, та е натепал такива глупости, всеки знае, че се подкупва съдебния състав когато искаш да пичелиш делото, когато искаш да загубиш делото, можеш абсолютно сигурно и без чужда помощ да го направиш.
  9. цитат: „Що се отнася до конкретното международно арбитражно дело, то нямаше как да бъде спечелено от държавата. Поради простата причина, че клиентът ни не е страна по договора за приватизация, който е в предмета на делото и няма как да отговаря вместо страна по договора. Който и да беше на мястото на фирмата на адв. Камбуров, щеше да загуби делото”. Отговор: Ето най-накрая си дойдохме на думата, с това трябваше да започнеш, професоре, и така: а) делото е водено срещу субект, тойто не е страна по договора за приватизация, това означава, че договора за приватизация е в полза на купувача (може да прави каквото си иска), не е защитен Нациналния интерес (да не може да прави каквото си иска купувача), което е КОРУПЦИЯ. След като купувача купува БТК за жълти стотинки, и поема примерно 5 задължения, продава я след 1 г. и новия купувач вече не отговаря за тези 5 задължения, колко е просто. Защо няма клауза са солидарна отговорност-ако новия купувач не изпълнява 5-те задължения, солидарно за тях да отговаря и първия купувач. Такива разпоредби има в Търговския закон, да не говорим за такъв особен договор като продажбата на БТК, структуроопределящо предприятие, свързано с национална сигурност и цялата икономика и т.н., 2) след като отнапред е абсолютно ясно, че държавата няма да спечели делото, защо се пръскат пари за дело, и този камбуров казал ли е на държавата, че тя няма никакъв шанс да спечели, или я е лъгал през цялото време за да си вземе баснословните хонорари, къде е професионалната етика на „честния” професионалист камбуров.
  10. цитат: „Това ме кара да мисля, че нещата, които се говорят от тримата записани колеги, са много далеч от истината –дали умишлено, дали поради други причини – не знам. Така че каквото и да говорят – просто вече не бих могъл да им вярвам за каквото и да било”. Отговор: за трети път натъртва професора, че всичко казано в „яневагейт” е невярно, значи ще му възлагат още много арбитражи, в които държавата ще губи, оня ден винету-тиква ни убеждаваше същото, браво на професора, знае какво, кога и как да каже.
  11. цитат: „Ще отбележа, че никога не сме се уреждали да сме адвокати на държавата – винаги са ни наемали срещу нея. Това също е показателно. Досега, може би и поради късмет, сме спечелили всички. И не е имало как изключително авторитетните български и чуждестранни фирми, защитаващи отсрещните страни, да правят все така, че клиентите им да губят. Последното голямо арбитражно дело (най-голямото в България) беше на Атомстройекспорт срещу Белене, което също спечелихме заедно с чуждестранните ни партньори. А адвокатът на държавата беше една от най-авторитетните международни адвокатски фирми – лидер в арбитражните производства.” Отговор: може да те уредят винаги да си срещу държавата, като се договориш с този, който е от името на държавата, той да загуби, като играете заедно срещу държавата и държавата да загуби, толкова е просто, страшен късмета имаш, винаги пичелиш, як си късметлия. А защо да няма как „авторитетните български и чуждестранни фирми” които виняги губят от името и за сметка на държавата, да правят така, че все да губят, напротив вижда се че има как. Ако говориш за арбитража за реакторите, цена 600 млн. евро или долара беше, дето трябва да плащаме на кремльовците, да знаиш, тия споразумения по които ни осъдиха да плащаме са правени изцяло в полза на кремльовците, отделно „авторитетната и чуждестранна фирма” е защитавала интересите на кремъл за 50 милиарда долара, без да каже на българската страна, щото това е пълна липса на професионализъм и накърняване интересите на клиента-българската държава, щото сте един дол дренки, дали си за държавата, дали си срещу нея, държавата винаги губи.
  12. цитат: „Още повече ме развесели как съм бил ходил "горе" при г-н Пеевски. Преди време във всички медии, свързани с г-н Пеевски, писаха неща, които звучаха неблагоприятно за мен. Включително се публикуваха някакви смс-и, които с разпечатка от телефона ми показах, че са фалшиви. Интересно как съм се имал с човек, който е инициирал писания срещу мен. Да не говорим, че още през далечната 2003 г. при приватизацията на БТК, аз водих всичките дела срещу турския КОЧ Холдинг. Тогава държавата в лицето на Министерския съвет и Агенцията за приватизация взеха решения в полза на КОЧ Холдинг, които бяха отменени от съда. Не знам дали това е добра основа за симпатия с определени кръгове”. Отговор: колко хубаво го каза професоре – преди време. Преди време може да е било едно, а сега да е на 180 градуса различно. Медиите на пеефски може преди да са писали неблагоприятни неща за теб, а сега да пишат благоприяти, може преди да са писали благоприяти неща за теб, а сега да пишат неблагоприятни, виждаш, че г-жа Я(нева) казва в „интервюто”: Аз съм говорила с Делян знам, че се познават”, просто трябва да се сверят периодите, кога е писано благоприятно за теб и кога неблагоприятно и това по период с какви арбитражи или други работи съвпада. А що се отняся до Коч холдинг, назови тези „определени кръгове”, та да ги знаеме и ние, кой е играл в полза на Коч холдинг от името и срущу интереса на държавата и кой е бил срещу Коч холдинг и от името на Кой?
  13. въпрос: „Бидейки кантора, която води големи дела и консултира големи сделки, съвсем нормално е да бъдем повод за разговори в юридическите среди. Но все пак съм имал надежда тези разговори да не са очевидни глупости. Вероятно подобни словоблудства ще има и за напред – нищо ново под слънцето. Вместо такива разговори, колко по-добре щеше да се използва това време да се напише една статия, учебник или да се каже нещо смислено.Нямам представа дали въпросните разговори на тримата записвани са автентични или манипулирани или някои неща са нарочно казвани. Но поради очевидните разминавания между думите на тези хора и очевидните факти, смятам, че не си заслужава да се обръща повече внимание на подобни махленски приказки или украсени небивалици. Не твърдя, че тези хора не могат да кажат случайно и нещо вярно. Но достоверността е нулева.Хубавото на всичко това е, че човек все пак свиква с глупостите и злобата – все пак това е България”. Отговор: За четвърти път в писмения си отговор професора развива опорните точки на винету-тиквата, много го е страх винуту от сериала „яневагайт”, така явно го е страх и професора, та толкова злостно и напада и иска да дискредитира всичко казано в „сериала”, гузен негонен бяга.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK