Трети ден Планинската спасителна служба издирва мъж под връх Ботев

Трети ден Планинската спасителна служба издирва мъж под връх Ботев

© Надежда Чипева, Капитал34-годишният Мирослав Късовски е изгубен в централната част на Стара планина от сряда. Видян е последно на 26 октомври, когато е напуснал хижа "Тъжа" на велосипеда си на път за връх Ботев. Сигналът за изчезването му е подаден ден по-късно.


Трети ден Планинската спасителна служба издирва изгубения човек, но лошото време в района затруднява акцията и към момента е преустановена, съобщава БНР.


Утре на помощ се очаква да пристигнат и военни и освен по земя, търсенето ще продължи и по въздух, добавя репортажът на Нова телевизия. Обходени са всички райони, където се предполага, че може да се е изгубил. Наравно със спасителите в търсенето участват и близки на Мирослав, но днес от рано е трябвало да прекратят заради метеорологичните условия.
Пред камерата близките му разказват, че успели да се свържат с него веднъж по телефона. Обяснил е, че времето е тръгнало да се разваля. Не е бил притеснен. Но след това спрял да вдига, включително и сега един от номерата му дава свободно, без отговор.


"Лошо е времето горе. Над 2000 метра има мъгла, много е студено. Иска ми се да гледаме позитивно на нещата, но като че ли отиват към лош край. Дано не е така", коментира кметът на Калофер Румен Стоянов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK