В дебати Трайков, Каракачанов, Калфин и Орешарски се обявиха за по-високи доходи и спиране на нелегалните мигранти

Кандидатите за президент Трайчо Трайков, Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин и Пламен Орешарси влязоха в предизборен дебат.

© Дневник

Кандидатите за президент Трайчо Трайков, Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин и Пламен Орешарси влязоха в предизборен дебат.Кандидатите за президент Трайчо Трайков (Реформаторски блок), Красимир Каракачанов ("Обединени патриоти"), Ивайло Калфин ("Калфин-Президент") и Пламен Орешарски (подкрепен от ДПС) влязоха в предизборни дебати в ефира на Нова телевизия. Първият сблъсък бе на тема "Доходи", вторият - за корупцията и съдебната реформа, а третият - на тема "Външна политика". Претендентите, които според социологическите проучвания имат най-голям шанс за балотаж, Цецка Цачева (ГЕРБ) и ген. Румен Радев, (БСП) не участваха в диспута.


Как да се вдигнат доходите


Макар че президентът няма преки правомоция за увеличаване на доходите, и четиримата кандидати за държавен глава обявиха това като цел и приоритет. Според Трайчо Трайков "пенсиите са срамни, защото парите в държавата изчезват на други места". Той даде пример, че при обществените поръчки имало 20-30% "данък ДПС".
Красимир Каракачанов пък заяви, че президентът може и трябва да бъде активен за увеличаване на доходите. Според него минималната пенсия трябва да е поне 300 лева, колкото е линията на бедността, определена с решение на Министерския съвет. "Не е нормално пенсиите в България да бъдат по-ниски от тези в Албания", смята Каракачанов. Той поиска и ревизия на инвалидните пенсии.


Бившият социален министър в кабинета "Борисов 2" Ивайло Калфин се обяви за преизчисляване на пенсиите, както през 2008 г., както и за нов профил на икономиката, който да задържа хората у нас. За Пламен Орешарски борбата с бедността е функция на икономическото развитие, но и елемент на националната сигурност.


Съдебна реформа за борба с корупцията


Според Трайчо Трайков в момента държавата не може да бъде гарант, че правилата се спазват. Първото нещо, което трябва да се промени в конституцията - по думите му - е да се реши, че вече няма да има Велико Народно събрание. "Как си представяте главният прорурор да каже: "Искам да се отчитам пред вас и, ако не спазвам правилата, да ми направите импийчмънт"?, попита Трайков.


И според Ивайло Калфин всичко опира до Великото Народно събрание. Той се обяви за инициирани от президента дебати за съдебната реформа и заяви, че съдебната система трябва да дава справедливост и ефективност.


Красимир Каракачанов е на мнение, че личният пример на политиците трябва да бъде преди всичко, а в момента обществото остава с впечатление, че има 10-процентови комисиионни. "Как да има нормална система, като хората виждат, че политическата класа е корумпирана? Когато стана президент, няма да казвам: "Кажи си, Иване! (бел.ред. - така президентът Петър Стоянов попита тогавашния премиер Иван Костов за корупцията по високите етажи), а ще задавам въпроса: "Защо, Иване?", заяви Каракачанов.


Според Пламен Орешарски проблемът с корупцията е проблем на върховенството на закона, разбирано като спазване на правила във всички области на обществено-политическия и икономическия живот.


Към кого да бъде насочена външната ни политика


И четиримата кандидати за президент се обявиха за разрешаване на проблема с бежанците. Според Красимир Каракачанов у нас не трябва да се допускат нелегални мигранти, а Европа не трябва да приема директиви за приемане и разселване на бежанци. Ако бъде избран за президент Ивайло Калфин обеща активна дипломатическа дейност за връщане на нелегалните мигранти обратно. Според Трайчо Трайков България трябва да се справи при битката с "каналджийската мафия". Пламен Орешарски пък се похвали, че като премиер е започнал изграждането на оградата по границата, която всъщност е довела до намаляване на броя на бежанците у нас.


Според Трайчо Трайков българският президент трябва да създаде предпоставки за балансирани отношения и с Турция, и с Русия. По думите на реформатора санкциите на Европейския съюз (ЕС) срещу Русия са наложени не от друг, а от действия на президента Владимир Путин. Красимир Каракачанов пък разкритикува българския президент Росен Плевнелиев за изказвания за флоти срещу Русия, които са довели до отлива на руски туристи у нас, заради което сме загубили 400-500 млн. евро. Той се обяви против санкциите срещу Русия.


Ивайло Калфин видя опасностите за България на друго място - в Близкия Изток, където има етническо и религиозно напрежение. Той заяви, че би направил инициатива за "Еврорегион в Черно море", както и за Б5, при която петте държави от Балканите в ЕС да излизат с общи решения. Така според него щели да се върнат времената, когато българският президент ходел и в Русия, и в САЩ, а после му връщали визитите. И според Трайчо Трайков регионалната политика е задължение номер 1.


Пламен Орешарски заяви, че като президент би полагал усилия да поддържа приятелства и да осъществява нови. По думите му санкциите, в т.ч. и срещу Русия, не са играли добра роля на никого. Той определи като диктатура връщането на турски граждани без съд, каквито случаи имаше от българска страна.


Трайков попита Калфин дали е добре, ако Турция си хареса парче от България, а той му отвърна, че няма как някой да подкрепи такова нещо. "Това значи обаче България да има достатъчно средства за самозащита", заяви Калфин.


Срещу изборни манипулации


Пламен Орешарски призова всички опоненти да подпишат декларация срещу изборни манипулации, а участниците в дебата се съгласиха.


И четиримата кандидати критикуваха отсъствието на Цецка Цачева и на ген. Румен Радев от дебата. "Тези хора, които бягат от дебати, нека да си получат заслуженото от българските граждани", призова Красимир Каракачанов. Той помоли отсъстващите да бъдат питани за бежанците, за връщането на казармата и за членството на Турция в ЕС. А Трайчо Трайков обобщи, че щом кандидатите се крият от дебати, се крият и от хората. В началото на диспута Ивайло Калфин ги призова да слушат, тъй като могат да научат нещо.


По време на дебата в спор влязоха само Каракачанов и Калфин по въпроса с интеграцията на ромите, която не била постигната и от бившия социален министър. Поводът бе въпрос за декларация, в която лидерът на НФСБ Валери Симеонов определял ромските майки като "майки с инстинкт на улична кучка". Калфин попита Каракачанов как ще обединява тези майки, ако стане президент.


Опонентите разкритикуваха Трайчо Трайков, че спрял строежа на АЕЦ "Белене", заради което България тепърва щяла да си плаща.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 927 Неутрално

  "Претендентите, които според социологическите проучвания имат най-голям шанс за балотаж, Цецка Цачева (ГЕРБ) и ген. Румен Радев (БСП) не участваха в диспута. "

  Как да участват?! Тия двамата, освен трите си имена и ЕГН-то нищо друго смислено не могат да кажат! Могат да декламират клишета, за да затвърдят впечатлението, че за нищо не стават!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 2. 2 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Най-големият популист е Каракачанов - плъзка се по елементарни и несъществени теми. Всички се стъписаха и не реагираха, когато Трайков каза, че корупцията е причината за ниските пенсии и нарече "данък ДПС". Калфин се направи на изумен, не е чувал за схемите на ДПС.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Весело

  В дебат Трайков, Каракачанов, Калфин и Орешарски се обявиха за по-високи доходи и спиране на нелегалните мигранти
  ==========


  Трябвало е да дебатират и за времето - дали да е слънчево, например.
  И също така да се обявят за слънчево време и против облаците.

  Ама една м'гла са стеле, майкоооо!

 4. 4 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Дано неучастието на Тетка и Радев в дебати да им изиграе неприятна изненада и хората да не гласуват за тях. От всички известни участници, тези двамата са най-зле като компетентност. Ако все пак на балотаж отидат тези двамата, може би ще гласувам за Радев, защото знае английски и освен това дали избирам БКП 1 или 2 няма значение.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 5. 5 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 500 Неутрално

  ЦЦ и РР избягаха позорно. Никой от останалите не впечатли. ТТ също не впечатли, особено с "Аз спрях Белене", което както знаем не отговаря на фактологията. Не му прави чест да лъже, но явно влиянието на господин Радан си казва думата. Няма да гласувам за никой от тези 4-мата.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 6. 6 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  “И според Ивайло Клафин всичко опира до Великото Народно събрание.”

  По-коректно е да се каже “и според Трайков”, защото това беше позиция на Калфин с която всики се съгласиха!

  I Want To Believe
 7. 7 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1369 Весело

  драхти пинтиите... тъй ли па немаше баре един с по туба месечно бензинец?

 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#5] от "Правоверен грант-коментатор":

  Верно е. Ти го спря. Гласувай за Цецка и си свиркай.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  избирателите на РБ на 2я тур щели да подкрепят повече Радев, а не Цецка - мисля това е достатъчно и всякакви дебати за ценностите им оттук нататък са излишни - РОт Фронт и Но пасаран пише на лилавите знаменца

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 10. 10 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  От тия шарани не зависи нищо. Могат само да гонят топките зад вратата......

 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  "Опонентите разкритикуваха Трайчо Трайков, че спрял строежа на АЕЦ "Белене"...
  ---------------
  Само това е предостатъчно и казва всичко. Само един Трайчо сред глутница комунисти, това е!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Според Трайчо Трайков "пенсиите са срамни, защото парите в държавата изчезват на други места". Той даде пример, че при обществените поръчки имало 20-30% "данък ДПС".Ами ако не е вярно,ДПС да го съди.Що се отнася до доходите,в България президентската институция нищо не може да направи пряко за тяхното увеличаване,може само да констатира това което вижда и знае целия народ.

 13. 13 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#10] от "1_bulgarin":

  Зависи, зависи! Балотажът явно ще се реши от гласовете на два БКП отряда - този на ДПС и този на обединените съвеЦки патрЕорари. Ще спечели този, който се договори с тях, тоест с Доган и агента на ДС Каракачанов. Ако това е дефакто неизбираемата партийна секретарка на бай Член, не ми се мисли за обещанията и договорките които ТОЙ ще направи с Доган! Ще бъде поне толкова тежък вариант, колкото и цървеното генералче, че ако не и по-зле.

  Така че, ако наистина се стигне до избора между двама червенотиквеничковчета - Цецка и Радев, то единствено би имало смисъл, евентуално... да се гласува за този, който не е подкрепен от ДПС.
  Аз за БСП не съм гласувал никога и едва ли ще мога да го направя и сега, а за Цецка, подкрепена от Доган няма да гласувам! Така че на балотажа, ако са тези двамата - най-вероятно със сгрешена бюлетина + жизненоважното трибуквие "К..Р".

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  "Не е нормално пенсиите в България да бъдат по-ниски от тези в Албания", смята Каракачанов."Ами ако имат по здрава икономика и по малко се краде,що да не е нормално.

 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Весело

  Когато стана президент, няма да казвам: "Кажи си, Иване! (бел.ред. - така президентът Петър Стоянов попита тогавашния премиер Иван Костов за корупцията по високите етажи), а ще задавам въпроса: "Защо, Иване?", заяви Каракачанов."Себе си ли ще питаш бе,агент Иван!?

 16. 16 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1565 Неутрално
 17. 17 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 500 Неутрално

  [quote#15:"chicago514"]Себе си ли ще питаш бе,агент Иван!?[/quote]

  точно пък Каракачанов в корупция няма как да обвиниш. Може в много други неща, но корупция - не.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 18. 18 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 842 Любопитно

  И какво е общото между доходите на българите и Президента?
  Тия хептен ни взеха за канарчета!

  Да разлая троловете!!
 19. 19 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Ми Трайчо да не си трайка ами да каже къде изчезват парите в държавата. Беше министър при тиквоглавата ламя, тея работи са му ясни. Особенно много ме интересуват парите от акцизи. Колко от акциза на бензина отиват за екология и пътища? Колко от акциза от цигари и алкохол отиват в здравеопазване? За ддс и оръжеен комплекс няма да питам.

 20. 20 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Въобще не гледам тези дебати!

 21. 21 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#18:"lone_wolf"]И какво е общото между доходите на българите и Президента?
  Тия хептен ни взеха за канарчета! [/quote]
  не си ли чувал колко анкетирани гласоподаватели казват президента да вдигне пенсиите и заплатите да осигури работа и прочие безмислици

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#5:"Правоверен грант-коментатор"]ТТ също не впечатли, особено с "Аз спрях Белене", което както знаем не отговаря на фактологията. [/quote]

  Знаеш пасти да ядеш.
  Защо другите дето уж знаят не отрекоха казаното?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  [quote#6:"2.5"] “и според Трайков”[/quote]
  Не е така. Трайков каза, че Народното събрание трябва да отмени Великото народно събрание. И да взема решения...Щото който навива за Велико народно събрание, трудно реализуемо, на практика е за статуквото.

 24. 24 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  До коментар [#10] от "1_bulgarin":

  Така е, всичко зависи от един пожарникар и кукловодите му, за това и ще си останем на тоя хал, защото от умните, способните и образованите у нас не зависи нищо. За това и скоро няма да останат такива тук

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#19:"foure"]Ми Трайчо да не си трайка ами да каже къде изчезват парите в държавата. [/quote]
  Най-малко отговорния, а най-много го обвиняват.
  Ореховски даже има наглостта да обвини Т.Т. че заради него сега сме плащали сума пари на руснаците заради АЕЦ-ца.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Пълна излагация!

  "Нова" се изложи с малоумните въпроси. "Какво ще направите за доходите?" Ма това не е в правомощията на президента, бе! Все едно да ги бяхте питали кога ще доведат Цецо Мустакатия в България. Много слабо представяне на водещите.

  За неявяването на Тетка и генерала - пълен гьонсурат. Много се надявам българитке в чужбина да са по-активни и да им объркат сметките за балотажа. Вярвам, че с Кодекса си Каракачанов и Тетка загубиха българите зад граница, пък БКП по принцип се представя много слабо извън страната, та при по-голям протестен вот един от двамата може да увисне.

  Иначе балотаж РР-ЦЦ ще е много лош вариант за страната - като 2006, когато изибирахме между Гоце и Болен.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 27. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  До коментар [#5] от "Правоверен грант-коментатор":
  Трайков поне каза нещо ново. За разлика от другите. Мама Божка и Радев не се явиха, за да не се прегърнат отново или нещо повече? Щото и двамата разчитат на един и същ електорат.

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Гневно

  До коментар [#6] от "2.5":
  Калфин пък беше достатъчно дебелоок на дебат за български президент да защитава руски интереси!
  Очевидно, също като неговия бос, той би бил най-голямата руска марионетка.
  Но така и не пожела да отговори на въпроса на Т.Т. какво ще каже на пограничното ни население, след като защитава правото на дадена страна да си вземе части от съседна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#13] от "virtual brain":

  За втория тур единствения управляем електорат е на ДПС. И то вече не целия. Все пак и там има хора дето мислят с главите си. Пък и ДОСТ се яви.
  Така ,че народа вече е наясно с всичко. Партиите всички са били в управлението. Дори и малките. Така ,че сметките на социолозите са без кръчмар. Президент подкрепен от комунисти и ДПС няма как да се случи. Така ,че Радев ще върви да си харчи 200 бона пенсионерски и бонуса за това дето го разкарват като мечка из България.....

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  "Опонентите разкритикуваха Трайчо Трайков, че спрял строежа на АЕЦ "Белене", заради което България тепърва щяла да си плаща."

  >>> Да напомним, че на референдума за АЕЦ Белене ВМРО гласува "За", заедно с БСП

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 31. 31 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  Обичайните вагони обещания.
  От които накрая изпълнимото е едва едно ремарке на пикап, а пък изпълненото се събира в кофичка от кисело мляко.

  Бойкот на изборите.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 32. 32 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#21] от "stg":


  [quote#21:"stg"]....анкетирани гласоподаватели....[/quote]

  Тия са си само "електорални субекти"! Даже и за мат'риал не стават!

  Да разлая троловете!!
 33. 33 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  [quote#23:"dobrich"]Не е така. Трайков каза, че Народното събрание трябва да отмени Великото народно събрание.[/quote]

  Каза го, но след Калфин!
  Текстът по-горе обаче, внушава съевсем различни неща!

  I Want To Believe
 34. 34 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#26] от "majorman":

  Зад "границата" за която намекваш, гласуват по малко от един файтон хора... няма как въобще да повлияят на избора в България на 06 11 2016...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  Грешно!

  По такава "логика" няма нужда също от Върховен и основен (най-стабилен) закон Конституция.

  Чудно как в други Конституционни държави не са се сетили всеки кандидат за нещо си да може да променя или амендва Конституция...

  Ако недостига култура за добросъвестно спазване на правила,
  и съвършени да станат (правилата) - все тая.

  Апропо, радикалното хоро против Велико народно събрание поведе дост Местан, с "втория майчин език".

  Предложението му беше:
  Свикване на ВНС с единствена цел "разпускане на ВНС".

  "Според Трайчо Трайков в момента държавата не може да бъде гарант, че правилата се спазват.

  Първото нещо, което трябва да се промени в конституцията - по думите му - е да се реши, че вече няма да има Велико Народно събрание.

  И според Ивайло Клафин всичко опира до Великото Народно събрание."

 36. 36 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#32:"lone_wolf"]Тия са си само "електорални субекти"! Даже и за мат'риал не стават! [/quote]
  не ти се иска, на мен също да знаеш колко са процента обаче нали

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 37. 37 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  [quote#28:"Храбър"]Но така и не пожела да отговори на въпроса на Т.Т. какво ще каже на пограничното ни население, след като защитава правото на дадена страна да си вземе части от съседна[/quote]

  Ами и съвсем правилно не отговори на въпроса, защото беше прекалено тъп!

  I Want To Believe
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Весело

  До коментар [#33] от "2.5":
  "Това грозде е кисело."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Не издържах да го гледам до края, признавам си. Това не беше никакъв дебат, а неорганизирана говорилня, в която всеки беше свободен да прекъсва другия и да дърдори, докато си пожелае. Качеството на въпросите беше потресаващо ниско.
  Според мен беше унижение за всички участващи и срам за телевизията, която го беше "организирала".

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Любопитно

  До коментар [#37] от "2.5":
  А защо да е тъп?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#1] от "quatro_4x3":
  А може би просто кандидати като ТТ, КК, ЙК и ПО не са им в категорията и няма смисъл да правят на "дребните" излишен ПР?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 500 Неутрално

  [quote#27:"dobrich"]Трайков поне каза нещо ново. За разлика от другите. Мама Божка и Радев не се явиха, за да не се прегърнат отново или нещо повече? Щото и двамата разчитат на един и същ електорат. [/quote]

  Нищо ново не каза ТТ. Отделно, не може да си чупил кръст няколко години пред ББ и после да се изкарваш "дисидент" в правителството му. Мантрата за Белене може да работи само пред слабо запознати и слабо-интелигентни избиратели. Да не повдигаме и темата за конфликта му на интереси в Каолин и други съмнителни от морално естество прояви.

  ЦЦ не се явява, защото е представител на управляващите и очевидно е в неизгодна позиция. Ако беше истински можеща и знаеща това не би било пречка, уви - такъв е материала. Отделно е 100% на балотажа - защо да се цапа?

  РР не се явява, защото е слабо подготвен и ще стане смешен. Представян е за сигурен балотажник и почти спечелил, защо да се бута м/у шамарите. Не е много мъжко, но за неговия електорат е ок.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 43. 43 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  До коментар [#38] от "Храбър":

  Надай се коньо на зелена трева!

  I Want To Believe
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#41] от "boby1945":
  Страх ги е!
  Страх ги е, че на цяла България ще стане ясно, какви нищожества са!
  По-страшното е, че двете уж най-големи политически сили в страната съвсем целенасочено пречат за качествения избор на избирателите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1815 Весело

  [quote#31:"Николай Теллалов"]Бойкот на изборите.[/quote]
  Ха-ха. Бойкот на мажоритарна система — нещо като дървено желязо и суха вода... или опит, да се разубедят имащите право на глас да гласуват (да гласуват така, че гласа им да няма тежест), та купения вот да натежи и определи победителя?

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#4] от "soave":

  Аз няма да гласувам на балотажа. За мен изборът между лайно и кал не е избор. Придвиждам изборен разгром на ГЕРБ, за който ще е еднолично виновен Боко Тиквата. Ако беше издигнал що-годе приемлив кандидат (напр. Томислав Дончев), може би на втори тур щях да отида и да го подкрепя, колкото да не спечели руската гарга. Обаче номинирането на нелепата плевенска стругарка за Президент (и върховен главнокомандващ на натовска армия) беше подигравка с нацията. Заради тази подигравка Тиквата трябва да подаде оставка, поемайки отговорността за неминуемата изборна загуба.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Любопитно

  До коментар [#43] от "2.5":
  Понеже отговаряш неадекватно, ще те попитам по друг начин:
  Прекалено тъпо ли е да се поставя въпроса за запазване на български земи в тяхната цялост?
  Правилно ли е Турция (или Русия) да предяви претенции към част от нашите земи?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#47:"Norman Granz"]Придвиждам изборен разгром на ГЕРБ, за който ще е еднолично виновен Боко Тиквата. Ако беше издигнал що-годе приемлив кандидат (напр. Томислав Дончев), може би на втори тур щях да отида и да го подкрепя, колкото да не спечели руската гарга. [/quote]
  Напълно съгласен!
  Боко целенасочено издигна неизбираем кандидат.
  Тази неугледна лелка просто няма какво да предложи както в умствено отношение, така и по отношение на външно излъчване!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на русофил=ПРЕДАТЕЛ
  русофил=ПРЕДАТЕЛ
  Рейтинг: 434 Неутрално

  !

  МИЗЕРИЯТА Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА на РУСОФИЛИСТИЯТА!
 51. 51 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 753 Весело

  Тримата комунисти критикуваха Tрайчо, задето спрял далаверата с руснаците
  Настроение:падам от смях

  Eff U Greta
 52. 52 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аватари

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 53. 53 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  [quote#48:"Храбър"]Прекалено тъпо ли е да се поставя въпроса за запазване на български земи в тяхната цялост?[/quote]

  Така както питаш виждам че нещо те притеснява?
  Но иначе за да ти отговоря директно, от твоите уста звучи още по-тъпо! Ние сме член на ЕС и НАТО и този въпрос не съществува вън от този контекст, освен може би в главата на Трайков!

  I Want To Believe
 54. 54 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Ха-ха-ха казвах ви преди месец подредбата на първи тур:
  Първи тур, поредност на кандидатите: 
  1. Радев 
  2. Каракачанов 
  3. Цачева 
  4. Калфин 
  5. Дончева 
  6. Трайков 

  Идва балотажа, депесарите подкрепят Радев, герберастите, Каракачанов. 
  Президент - Каракачанов. 
  Това е.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 55. 55 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#47:"Norman Granz"]нелепата плевенска стругарка за Президент[/quote]

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Ти си малко полудял, да ти кажа. Това е председател за втори път на българския парламент. То бива заслепяване, ама чак и от бивол курбан не бива.

  Доброто е заразно
 56. 56 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Не дъм гледал дебата.
  И очевидно, съм си използвал времето по-ползотворно, независимо какво съм правил тогава.
  Обсъждали теми, които са извън правомощията на президента.
  Както един колега се изрази по-горе - със съшия успех са можели да обсъждат времето.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 57. 57 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 434 Неутрално

  дрън дрън та пляс
  първо, пред работодателите ще клекнат, просто хвърлят димки
  второ, то не спират ли ги в момента (след като чак след избирането им искат да ги спират)???

 58. 58 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  По абсолютно същия начин ще постъпим още стотици хиляди избиратели. Дори няколкото заблудени гербера, които познавам са потресени от номинацията на Слънчо. С избора на леля Цеца, Боко на практика подари изборите на Румен Радев. От тук нататък тиквун трябва да даде отговор, защо даде президентството на комунистите, като част от каква гнусна сделка.

 59. 59 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Само вижте заглавието:
  "В дебати Трайков, Каракачанов, Калфин и Орешарски се обявиха за по-високи доходи и спиране на нелегалните мигранти"
  Гол популизъм!!
  Остава да се добави и "всеобщо благоденствие"

 60. 60 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#54] от "Sars Saraktos":

  "Красимир Каракачанов е на мнение, че личният пример на политиците трябва да бъде преди всичко ..."
  всички ли да ставаме доносници?

 61. 61 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  А иначе, що-годе свестни кандидатури са Радев, Калфин и Орешарски. Каракачанив също е интетесен. Не е кой знае колко компетентен, но така или иначе, от президента нищо не зависи. Но не може да му се отрече, че има твърда и неизменна позиция по важни за България въпроси и си я отстояеа твърдо, без да увърта.

  Трайчо Трайков няма шанс. Чак вчера разбрах, че се е скатал от военна служба.
  Нацията има нужда от водач с тежест, а не от мамини синчета или тьотки.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Хахах обявили се хахаха. А свещ запалиха ли измамниците?

 64. 64 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#60] от "leo1971":

  Това за доносничеството е най-малкото проблемът е продажничеството и предателството към България. А това е професия на всичките кандидати.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Гневно

  [quote#53:"2.5"]Но иначе за да ти отговоря директно, от твоите уста звучи още по-тъпо! Ние сме член на ЕС и НАТО и този въпрос не съществува вън от този контекст, освен може би в главата на Трайков![/quote]
  Тогава обясни ми като как Калфин ще стои по средата между ЕС и Русия, след като на два пъти в продължението на дебата не се поколеба да защити руските интереси, при това без да се съобразява какви биха били последствията от неговите приказки за България.
  И това щяло да бъде български президент.
  Ай сиктир бе!

  п.п. Двугите двама (Каракачанов и Орешарски) също са руски подлоги (доказвали са го нееднократно), но поне се стараят да не звучат толкова очебийно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Малко ме дразни, че винаги дискусията се върти около един кандидат, който няма шанс.
  Добре, че тази агония скоро ще свърши - има-няма 5 дена, и отново ще се върнем в реалността.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#61] от "г-н Саранди Говедаров":
  Казаното от теб е пример за най-груба манипулация.
  Всичко което си написал е точно обратното на реалното положение.
  От всичките трима нито един не е способен. Единствено този който си обявил за некомпетентен е по-умен!
  А точно Трайков би бил ней-честния и най-полезния за България президент.
  ОчевАдно е, че подохждаш партийно. В дадения случай обаче се изискват личностните характеристики на кандидата. Не случайно изборът е за личност, а не за партийно присъствие!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Тиквоча направи поредица от грешки.
  Първо с атаките си срещу Плевнята, който беше най-добрия вариант за втори мандат президент.
  Второ, заради забавянето на номинацията. Вероятно защото няма чиста и качествена кандидатура сред гербовете.
  Трето, заради порочната си практика да се обгражда и лансира женички, които да гледат "великия мачо" в очичките и да слушкат. Вижте му само министърките, като започнем с вътрешните работи и стигнем до правосъдието. Та и баба Цеца по същата логика...
  Жалкото е, че грешките на тиквата ги плаща обществото

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#68:"marker"]Жалкото е, че грешките на тиквата ги плаща обществото[/quote]
  Само дето тези..."грешки" бяха целенасочени!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  [quote#55:"dogwoman"]Ти си малко полудял, да ти кажа. Това е председател за втори път на българския парламент. [/quote]

  Което обаче не говори добре за Парламента, щом човек като Цецка му е Председател за втори път. И кожто Парламент се "радва" на исторически ниски нива на доверие на избирателите

 71. 71 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 458 Весело

  Трайчо Трайков направо ги разби (не само с "данък ДПС".
  А аз напълно оправдавам Цачева - нямаше какво да прави на диспута, като го няма страхливия генерал Радев.
  Въобще, без "генерала" Цачева щеше да е в най-лошата позиция - да спори с популисти, като Каракачанов и Орешарски.

 72. 72 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 946 Неутрално

  "В дебати Трайков, Каракачанов, Калфин и Орешарски се обявиха за по-високи доходи и спиране на нелегалните мигранти"

  And world peace, of course......

  Знанието е сила, информацията - власт
 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Весело

  [quote#66:"г-н Саранди Говедаров"]Добре, че тази агония скоро ще свърши - има-няма 5 дена, и отново ще се върнем в реалността.[/quote]
  За теб агония, а за мен е кеф.
  Като гледам само как руските подлоги се гърчат пред неумолимостта на фактите срещу тях!
  И те горките се чудят как да съчетаят в едно верността към ЕС и принадлежността си към платените агенти на Русия в България.
  Страшно са смешни когато хем да се бият у гърдите като патриоти и привърженици на европейския ни път, хем се чудят как да докажат пред господаря в Москва, че вярно му служат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#58:"zle_platen_trol"]С избора на леля Цеца, Боко на практика подари изборите на Румен Радев. [/quote]
  По-скоро издърпа ГЕРБ на много по-задна позиция.
  Почти съм сигурен, че избирателят ще даде своите предпочитания на Трайков пред Цачка Цецева!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#67] от "Храбър":

  [quote#67:"Храбър"]А точно Трайков би бил ней-честния и най-полезния за България президент. [/quote]
  Много си прав.
  Само че виж какво е нивото на българския избирател , щом един бивш (не знам дали може да бъде само бивш) ДС агент и настоящ безпринципен популист като Каракачанов, според социологическите проучвания има по-висок процент от Трайчо.
  За жалост това ни е матряла.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  За теб агония, а за мен е кеф.
  Като гледам само как руските подлоги се гърчат пред неумолимостта на фактите срещу тях!

  До коментар [#73] от "Храбър":

  Ъхъм,
  Като те гледам колко яростно пишеш под тази статия - голям кеф пада, явно...
  Аз просто си пия второто кафе за днес.
  Дерзай, другарю.....стискай зъби още 5 дена.
  Тогава за Трайков всичко ще свърши, а на теб отново ще ти дадат назначение на "руското направление". Там срокове няма - ще я караш по-лежерно.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 79. 79 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А къде бяха основните фаворити?! То ясно, че никой от тези дето се джафкаха няма да спечели. Въпреки че Орешарски сто пъти каза - аз като президент. Тоя президент никога не може да стане, да не се пъне много

 80. 80 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  ОчевАдно е, че подохждаш партийно.

  До коментар [#67] от "Храбър":

  Нима?
  И коя партия защитавам?
  Имай предвид, че съм от "мръсните капиталисти" - има -няма 25 години вече.

  Не си ли задавате въпроса вие "автентичните десни", защо такива като мен не ви вземат насериозно.
  Десни сте само на думи.
  От разходки по жълтите павета не ви остава време да вникнете дори от какво има нужда бизнеса. Камо ли да му помогнете с нещо. Хал-хабер си нямате от бизнес. Никой от вас не се занимава с РЕАЛЕН бизнес. Именно РЕАЛЕН. Тук изключвам работа по "проекти", грантове, фондацийки....
  Лаладжии.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#80:"г-н Саранди Говедаров"]Десни сте само на думи.[/quote]
  Какво като си червен ужкапиталист, който е натрупал пари чрез кражби и измами, а сега разчита единствено на държавни поръчки за бизнеса си?
  А точно заради това не си десен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Какво като си червен ужкапиталист, който е натрупал пари чрез кражби и измами,

  До коментар [#81] от "Храбър":

  Тоя па ?!
  Айде бегай, не ми се занимава повече с теб.
  Имам си по-важни неща за вършене.
  Лек ден.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 83. 83 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Каракачански и Кокошкарски въобще не ме интересуват, и двамата са доказани лицемери, трябва да си луд за да гласуваш за тях.

 84. 84 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 970 Любопитно

  [quote#0:"статиа"] В дебати Трайков, Каракачанов, Калфин и Орешарски се обявиха за по-високи доходи и спиране на нелегалните мигранти [/quote] Тези неща зависят ли от президента, или всички са ДЕМАГОГСТВАЛИ? И са говорили за нещо, коеот няма как да зависи от тях така или иначе:
  1)по правомощия
  2)по волята на анрода няма да ги изберат
  Трайчков направи много кръпки в джоба на българина с присъдиняването на ВЕИ-тата и плащанията за Блеене! Да, той повиши доходите на ВЕИ-собствениците НЕИМОВЕРНО! Да!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  [quote#5:"Правоверен грант-коментатор"]Няма да гласувам за никой от тези 4-мата. [/quote]
  Никой не се съмнява в това. Ти си за Радев.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Любопитно

  [quote#61:"г-н Саранди Говедаров"]Чак вчера разбрах, че се е скатал от военна служба[/quote]
  А дали си разбрал, че Станишев, Луканов, Пирински, Сидеров са скътали военната служба?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 87. 87 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 666 Разстроено

  Играта е ясна. Бойко номинира неизбираемата мухопатка ЦеЦе, за да бъде изпълнено поставеното му поръчение - в президентската институция да бъде спуснат парашутиста под пагон Гумен Радев ! Останалите рубладжийски статисти също са подбрани за целта. Няма друго спасение за демократична България, освен да изпратим с гласа си единствения необременен от БКП/ДС зависимости Трайчо Трайков !

 88. 88 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 666 Разстроено

  Играта е ясна. Бойко номинира неизбираемата мухопатка ЦеЦе, за да бъде изпълнено поставеното му поръчение - в президентската институция да бъде спуснат парашутиста под пагон Гумен Радев ! Останалите рубладжийски статисти също са подбрани за целта. Няма друго спасение за демократична България, освен да изпратим с гласа си единствения необременен от БКП/ДС зависимости Трайчо Трайков !

 89. 89 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#88] от "objective":

  От кога се става президент с 3.8% подкрепа на изборите ?

 90. 90 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Смешен и скучен дебат, а трайчо си мрънкаше под носа

 91. 91 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Чудно ми е нещата за които са се обявили в способностите на президента ли са или си правят политическа реклама за сметка на изборите за Президент ?

  Президента поне спрямо днешното ни разбиране и това на конституцията, не определя държавнате политика, а по-скоро представителна фигура със силно ограничени правомощия..

  Тоест и такива неща са чисто ПОПУЛИСТКИ с абсолютно никакво покритие и идея, как ще го постигнат ако са президенти !

 92. 92 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#86] от "Blood Red Skies":
  Скътали са разбира се,, ама и той като тях, нали са от едно червено котило

 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  До коментар [#92] от "shileto":

  Като няма какво да кажеш по-добре замълчи, вместо да тролиш глупости.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 94. 94 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 666 Любопитно

  До коментар [#89] от "aboto":

  Ами нали именно затова съм призовал гласоподавателите - да мислят с главите си не само 4% от тях !

 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3637 Любопитно

  [quote#29:"1_bulgarin"]Президент подкрепен от комунисти и ДПС няма как да се случи.[/quote]

  Може и да се случи, след като гледам как в този форум всички играят срещу един. И играта почна с Радановото изказване относно Плевнелиев. Знаеше се, че ГЕРБ биха издигнали Плевнелиев за втори мандат, а това разваляше сметките на КОЙ. Дойде Радан и както го каза Борисов, без да се допита до коалиционните си партньори, без да пита Плевнелиев, дори без да пита собствената си партия, каза партиите ориентирани към Европа да подкрепят Плевнелиев за втори мандат издигнат от инициативен комитет. Много гадно и подло изиграно от Радан Кънев

 96. 96 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1694 Любопитно

  Има ли още някой да вярва, че изборите са истински?
  ?
  !

 97. 97 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Аз няма да гласувам, призовавам и всички хора да не гласуват.

 98. 98 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#18] от "lone_wolf":

  Трупат точки.

 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#9] от "hhhuuunnnn":


  [quote#9:"hhhuuunnnn"]избирателите на РБ на 2я тур щели да подкрепят повече Радев, а не Цецка - мисля това е достатъчно и всякакви дебати за ценностите им оттук нататък са излишни - РОт Фронт и Но пасаран пише на лилавите знаменца[/quote]
  Естествено-те и през 2010-та подкрепиха Калфин.Нищо,че сега си късат ризата и викат "Плевнелиев,обичаме те!"

 100. 100 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3637 Весело

  ,,В дебати Трайков, Каракачанов, Калфин и Орешарски се обявиха за по-високи доходи и спиране на нелегалните мигранти,,

  Въх, опасната четворка кандидат президенти са обявява за по високи доходи. Като че ли сега доходите не растат, а са намаляват. Като че ли заплатите не растат а падат. Като че ли държавата не се бори за спиране на нелегалните мигранти. Не знам дали ,,умните,,то знаят, но за пръв път заплатите в частния сектор са по високи с 8% от тези на държавния сектор и това е много добър знак. Защото при капитализъма, частния сектор движи икономиката и от там с по високите заплати и по високо потреблевие

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK