Кампанията на Орешарски - приказки с неочакван край

Последната снимка на Орешарски, заедно с депутати на ДПС от Разград. Според пиара на щаба на Орешарски - Ралица Стоянова - това е последната предизборна проява на кандидата

© ДПС

Последната снимка на Орешарски, заедно с депутати на ДПС от Разград. Според пиара на щаба на Орешарски - Ралица Стоянова - това е последната предизборна проява на кандидатаКампанията на обявения за независим кандидат и подкрепен от ДПС Пламен Орешарски приключи седмица преди президентския вот на шести ноември. В неделя, 30 октомври, е била последната среща с избиратели, на която той е присъствал.


Това се разбра в последния епизод от "Изборна лаборатория", проект на "Дневник" и "Отворен парламент", който се опитва да проследи как ДПС прави избори и какво може да постигне кандидат, на когото социологическите проучвания отреждат роля на аутсайдер, но според собствените му предвиждания подкрепата за него ще е по-голяма от очакваното, а според подкрепящата го партия може да спечели дори на първи тур.


От проучването на екипа стана ясно още, че информация за предизборните срещи по градове и на Орешарски, и от щаба на ДПС е невъзможно да се получи предварително. Максимумът е два-три часа преди началото на среща (за кандидата за президент). А след това се качват кратки съобщения и некачествени снимки в профилите на Орешарски и ДПС във "Фейсбук".

Орешарски пред симпатизанти на ДПС в Разград

© ДПС

Орешарски пред симпатизанти на ДПС в Разград
Преждевременният край на кампанията на Орешарски бил по негово лично желание,
а и поради недостиг на финансиране


Орешарски беше издигнат от инициативен комитет, а средствата идват само от "фондонабиране". Това се разбра от думите на Ралица Стоянова, PR на комитета. С нея "Дневник" се свърза в началото на миналата седмица, когато започна проектът "Изборна лаборатория". Тогава тя обяви, че няма предварително планирани обиколки на Орешарски из страната и всичко се решава ден за ден. След това повече не отговаряше на "Дневник".


В понеделник при позвъняване от непознат за нея номер тя прие обаждането и каза:


Екип на "Изборна лаборатория" видя билбордове с Орешарски и Данаил Папазов и на магистрала "Тракия", и на "Хемус". Снимката е в близост до Ихтиман.

© Изборна лаборатория

Екип на "Изборна лаборатория" видя билбордове с Орешарски и Данаил Папазов и на магистрала "Тракия", и на "Хемус". Снимката е в близост до Ихтиман.


"Не сме предвиждали закриващо събитие.
Ние имаме кампания, която си върви в медиите,


но като събитие няма да имаме нещо специално. Няма да имаме срещи с избиратели. Всъщност вчера беше последната среща с избиратели", завърши Стоянова.


В неделя от съобщение, изпратено от щаба на Орешарски, се разбира, че той е бил в Разград, където по същото време са били и лидери и депутати от ДПС. Информацията до медиите, разпространена в понеделник рано сутрин, гласеше още: "Днес срещите на Пламен Орешарски със симпатизанти продължават." Стоянова заяви, че оттеглянето от събития през последната седмица преди вота е лично решение на Орешарски. След това тя изтъкна и липсата на средства като аргумент:


"Нека не забравяме и нещо друго, което е изключително важно, а ми се струва, че всички забравят. Кампанията на господин Орешарски се финансира единствено от дарения, от фондонабиране на средства. Всички останали кандидати, които обикалят страната денонощно, са подкрепени от големи партии. Някак си не са равнопоставени нещата."Въпреки официалната подкрепа на ДПС според Изборния кодекс няма как партии да финансират директно предизборни кампании на независими кандидати. Кандидати, издигнати от инициативни комитети, могат да спонсорират кампанията си чрез лични средства или дарения от физически лица. Справка на сайта на Сметната палата показва, че семейството на Пламен Орешарски е сред най-големите дарители. След сина му Десислав Орешарски (6000 лева) и неговата съпруга Михаела Заманова-Орешарска (9000 лева) и братът на Орешарски - Милети, е дарил 7 хиляди. Над 120 души са другите спонсори, предимно от Варна. Орешарски заяви миналата седмица пред Би Ти Ви, че досега кампанията му струва 40 000 - 50 000 лева, като цялата сума била от дарения на симпатизанти.


Така през последната седмица на предизборната надпревара кампанията приключва. Пламен Орешарски участва в предизборен дебат по "Нова телевизия" във вторник заедно с Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин и Трайчо Трайков. В него той обяви, че призовава всички участници да носят отговорност за изборни нарушения на партиите, които ги подкрепят. Малко по-късно от щаба му разпространиха декларация по темата.


Кампанията на Орешарски - приказки с неочакван край

© Фейсбук профил на Орешарски


Информация за кампанията се даваше само постфактум


Както и за повечето други кандидати предварителна информация за срещите на Орешарски липсваше. Малко след издигането му се появи сайт - poresharski.com, на който бяха качени биографиите, плакати, форма за контакт, предизборен клип. В рубрика "Новини" може да се видят телевизионни участия на Орешарски, както и негови изказвания - някой път цитирани от неговия профил във "Фейсбук", а други от репортер на БГНЕС (който обикаля с кандидатпрезидентската двойка). От сайта се разбира, че кампанията е открита във Варна на 9 октомври.


"Доскоро не вярвах в бъдещето, страхувах се от него –
не за себе си, а за нашата страна"


Думите са на Орешарски. "Защо трябва да гласувате за нас? Президентската институция трябва да се деполитизира и да се върне на хората – това е първата основна причина и ние може да го направим. Ние сме необвързани с политически платформи и зависимости. Достатъчно и двамата сме били обвързани по стечение на обстоятелствата в миналото, но в изпълнителната власт е така. Имаме достатъчно както позитивен, така и негативен опит в управлението. Знаем какво не довършихме, за да върнем страната на пътя на демокрацията и просперитета", заявява тогава Пламен Орешарски.


След това от сайта се разбира, че кандидатпрезидентската двойка е била в Монтана, а от Ловеч има качена информация, илюстрирана със снимка на Орешарски в компанията на хора с шапки на ДПС. Следващата изява е от Кърджали, където е съобщено, че


"кандидатската двойка Пламен Орешарски - Даниел Папазов
бе представена по време на разширеното събрание на Областния съвет на ДПС".


Това е първият път, в който официално двете кампании се засичат.


"Дневник" се опита да разбере как движението участва в предизборните обиколки на Орешарски. PR на партията Велислава Кръстева заяви, че ДПС прави предизборна кампания и срещи с избиратели. Партията е регистрирана в ЦИК за изборите, но няма издигнат кандидат. Въпросите, свързани с посланието на ДПС към избирателите, как те агитират за Орешарски, къде ще бъде закриващото събитие, останаха без отговор.


В София предизборни плакати почти липсват. Снимката е от Кърджали.

© Изборна лаборатория

В София предизборни плакати почти липсват. Снимката е от Кърджали.


След три изпратени мейла и няколко разменени есемеси Кръстева така и не отговори. От снимките и информацията на фейсбук страницата на ДПС се вижда, че в кампанията са ангажирани депутати от движение, а най-важните прояви са на т.нар. централен лъч.


В него влизат партийният лидер Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Тунчер Кърджалиев, Хасан Адемов и други народни представители, както и евродепутатът Филиз Хюсменова.


В епизода на "Изборна лаборатория" "Дневник" успя да се свърже с Кърджалиев, който заяви, че във вторник ДПС ще бъде в Ловеч. Той насочи към пресцентъра за въпроси, свързани със закриването.


"Нито в ефир, нито в неефир давам интервюта по време на кампания. Това е принцип от 20 години", заяви Йордан Цонев пред екипа ни.


Кандидатурата на Орешарски беше обявена на 26 септември, когато стана известно, че зад него застава инициативен комитет. Две седмици след официалното начало на предизборната кампания ДПС съобщи, че ще застане официално зад Орешарски. По думите на председателя на движението Мустафа Карадаъй от 20 октомври: "Цената на ДПС между първия и втория тур може да се окаже много сериозна. И нещо повече - между първи и втори тур няма да има такова пространство политическо." А после допълни: "Ако не успеем на първи тур, на втори тур най-вероятно ще изберем Пламен Орешарски за президент."


Всички епизоди на "Изборна лаборатория" може да гледате тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Тоя тъп@к като нищо ще стане 3-ти.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3045 Любопитно

  Какво ме интересува кампанията на Орешарски - много ли са симпатизантите на ДПС в сайта на ''Дневник'' ?

  [email protected]
 3. 3 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дали ще има подобен анализ за Трайчо Трайков?

 4. 4 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 594 Неутрално

  То няма нужда от кампания. Те си гласуват под строй.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 5. 5 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#1] от "napitbratmu":

  Не думай , това ще означава , че патриотите българи са по-малко от българите -турци !

 6. 6 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5274 Любопитно

  "Цената на ДПС между първия и втория тур може да се окаже много сериозна....."
  Орешарски включен ли е в цената или е бонус.

 7. 7 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  порешарски?

  בני אתה אני היום ילדתיך
 8. 8 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Тази статия не разбрах по какъв повод е!

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  А от изборната лаборатория разбрахте ли как Радев при дарения от 200+ хиляди лева е похарчил вече 400+ хиляди за медийна реклама?
  Не за друго, ами имам само едни 450 лева заделени за хладилник, та се чудех дали направо да не купя хладилник за 920?
  Ако и вие знаете рецептата, де.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Каква кампания. Няма нужда електората дори името му да знае. Само да им спуснат номера на бюлетината.Толкоз стига за кампания...

 11. 11 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  И в живота е така, всеки орех завършва с неочакван край, но в крайна сметка счупен и употребен.

 12. 12 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  ДПС участва с Орешарски, за да преброи твърдия си електорат, който гласува с феса си, а не с главата си.
  Така на балотажа Доган ще шантажира и изнудва и двамата големи. При всички случаи някой от тях ще клекне и ще плати - или с пари, или с власт. А най-вероятно и с двете.
  Тогава ще видим хидроинженер свинско яде ли...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 13. 13 Профил на deep_water
  deep_water
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не мога да го гледам, а и слушам този човек! Адски ми е неприятен! А е независим, колкото аз съм панда!

 14. 14 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#6:"pet_fire"]Орешарски включен ли е в цената или е бонус.[/quote]
  Той е опаковката !

 15. 15 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Орешарски смело се включи в кандидатпрезидентската кампания, благодарение на подкрепата на ДПС. Той е бита карта, но щом му се осигуряват гласовете на овчия електорат на ДПС, шансовете му стават реални. Виждам го като трета сила на първия тур.

 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Не е тъпак Орешарски. В една страна, където 2млн. души ще дадат гласовете си за Цецка, Радев, Каракачанов, Орешарски и още толкова сигурно са готови да дадат гласа си за един чалгаджия - СТрифонов значи нещата са неутешими.
  Да не говорим, че някои агенции дават преднина на Марешки пред Трайков.
  Коментарът ми е само един - тъп народ, който си заслужава чалгаджиите.

 17. 17 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Целта на ДПС е ясна.

  Преброяване на подкрепата след раздялата с Местан и след това дърпане на лостове и извиване на ръце според тази подкрепа за следващи избори.

  Орешарски удари дъното след като се съгласи да стане кандидат президент на ДПС.

  Трудно ми е да си представя, че Българин може да се съгласи на подобно нещо на каквато и да е цена!

 18. 18 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 916 Весело

  [quote#5:"aboto"]До коментар [#1] от "napitbratmu":

  Не думай , това ще означава , че патриотите българи са по-малко от българите -турци ![/quote]
  -Доста примитивно съждение!
  П.П.-Да не си искал да напишеш, ,,че патриотите българи са по-малко'' патриоти от патриотите ,,българи -турци''?

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Защо трябва да прави Орешарски кампания. ДПС-то ще каже за кой номер да гласуват турците и толкова. И ГЕРБ са същите.

 20. 20 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Доста находчиво, и без това вече всеки е наясно със своя избор.

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Какво значение има...?! Сметната палата, едва ли ще си губи времето да се задълбава, в такива подробности...!

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#1] от "napitbratmu":
  И заслужено.
  Както и заслужено, умния, готин и единствено неповторим ще води епична битка за почетното 7-мо място

 23. 23 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#8] от "Само Левски": Тази статия не разбрах по какъв повод е!
  ====================================

  Не само че поводът не е много ясен, но и за едно толкова маловажно нещо е написана статия, по-дълга и от великите пости. И то за един от аутсайдерите в надпреварата. Като че ли от това зависи кой ще бъде избран на края за президент.

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#16] от "SSS":
  А може би за Вас ще е по добре веднага да напуснете този народ.
  Той не Ви заслужава....

 25. 25 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Те ДПС-то не желаят Орешарски да продължи на втори тур, защото тогава няма да могат да искат, а ще трябва да дават...

 26. 26 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ДПС си прави уникален експеримент. Не стига, че имат собствен кандидат, което май никога не е било досега, ами и не трошат излишно пари за кампания!

 27. 27 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2149 Весело

  Накратко, "диаболични разкази"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 28. 28 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Весело

  Кампанията на Орешарски....-всички някогашни седесари са такива! Приказка с един ил друг олигархичен край!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 29. 29 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Весело

  Абе аз предлагам всеки да си ходи с по една лепенка на челото изписваща името на партията и с лепенка на устата. Айде стига трошене на народна пара. А пък най-паче името на партията да е ... нейното име да е ... БКП!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 30. 30 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#19] от "Роси":

  Номера с електората на ДПС е отигран но гласуващите за Цецка-тивата пожарникар може и да объркат номерата не,че не се е случвало.Толкова им е под шапката.

 31. 31 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#16] от "SSS": Да не говорим, че някои агенции дават преднина на Марешки пред Трайков. Коментарът ми е само един - тъп народ, който си заслужава чалгаджиите.
  ====================================

  Фактът, че при социологическите проучвания Марешки е пред Трайков, не означава, че народът ни е тъп. Той означава, че този, който прави такъв извод, е наистина абсолютно тъп в политиката, и че елитите на българските партии са тъпанарски. Всъщност от всички кандидати за президент само един има безспорно доказани лични качества за президент, но той би водил политиката на своята партия, която едва ли би била полезна за България. И само един, който вероятно би водил полезна за България политика, но зад когото стои малка партийка и който може би има, но до сега не е имал възможност да докаже, че наистина притежава необходимите за един президент лични качества.

  И още един трети, който може би има, а може би и няма достатъчно добри качества за президент, а и никой не знае, каква точно би била воденатна от него политика, ако бъде избран. Така че виновен е не народът, а партийните елити. Защото на практика карат народа да избере нещо свястно, като му предоставят да избира измежду глухо, нямо, кьораво и сакато.

 32. 32 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Весело

  Имал и брат.Милети!Какво име е това!Родителите им също не са добре явно!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#18] от "Бенк-Бенк":

  Сигурен съм , че си разбрал за какво става дума , но жалкото е , че станаха много българите -турци , а ние с теб си намираме за какво да се критикуваме .

 35. 35 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Орешарски, вземи се скрий някъде, брат.

 36. 36 Профил на balaban
  balaban
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#6] от "pet_fire":

  орешарки вече си е осигурил милиончето за слугинажа...

 37. 37 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#31] от "glog":

  След като народа е толкова умен защо избира крадлив дедо,Станишев,Доган,пожарникаря Винету,Орешарски,да не говорим за атакаджиите за "патриотите",че даже и за оня Бареков е разбира се и ръкопляскат на чалгаря Трифонов.Както се пъчат герберастите:Видими резултати.

 38. 38 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#8] от "Само Левски":

  Икономедия да изкара някой лев...

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  [quote#9:"dogwoman"]Не за друго, ами имам само едни 450 лева заделени за хладилник, та се чудех дали направо да не купя хладилник за 920? [/quote]
  а заделени за запълването му със ... съдържание ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  Тук няма кой знае каква кампания, на тях им е посочен № на бюлетината, просто ще се преброят след разцеплението с Местана.

 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  "Доскоро не вярвах в бъдещето, страхувах се от него –
  не за себе си, а за нашата страна"

  Да, за своето бъдеще няма защо да се притеснява, със сигурност няма да мизерства с толкова поръчки, които изпълнява

 43. 43 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#12] от "Депутат 241":
  Цецка и Радев са две карти от един отбор - този на Орешарски и ДПС-то. Статуквото играе със скрити карти.

 44. 44 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  То си е преброяване на ДПС пилците на есен. Орехчо няма никакво значение. Просто е единственият се съгласил на това известен българин.

  chavo64
 45. 45 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Оставете го човека, той не обича да е пред медиите.

 46. 46 Профил на runmen._
  runmen._
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#16] от "SSS":
  Народа си е същия, този който преди двадесетина години даде гласа си на няколко поредни вота за СДС, но тогава не беше прост. Нямам спомен в последните 1300 и кусур години да се е сменял народа по тези земи.

 47. 47 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#37] от "anty": След като народа е толкова умен защо избира ....
  ====================================

  Не съм казал, че народът е умен. Народът избира не с ума си, а с джоба си. Той оценява партиите и правителствата в зависимост от това, какво е станало с неговия жизнен стандарт по времето на управлението на дадена партия или коалиция. Дали се е повишил, дали е стабилен или се е понижил. Като при оценката на жизнения си стандарт се влияе от своите доходи, от цените, от вътрешната и от външната си сигурност, от социалната си сигурност, от бита си и от други подобни, маловажни за политиците, но важни за обикновения човек от народа неща. И това е правилно, защото именно те определят колко ефективно или катастрофално е било управлението на съответната партия или коалиция. А не измислените ценности, глобализацията или медийните промивания на мозъците.

  При това народът и да иска, не може да си избере да го управляват такива хора, които ще го управляват добре и ефективно. Защото той гласува не за тези, за които иска, а за някои от тези, които му се предлагат от партиите. И тъй като в България например нито една от политическите партии не е съвсем наред, обикновеният човек от народа гласува не за добрите, защото такива няма, а за възможното най-малко зло. А когато трябва да избираш измежду кобрата, мамбата, кротала, пепелянката или аспида, каквото и да избереш, все отровна змия ще бъде.

  Ако към това прибавим, че медиите правят всичко възможно, за да го излъжат да гласува за тези, които е вероятно да са най-лоши като управляващи, картината е пълна. И абсолютно безнадеждна.

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#13] от "deep_water":


  " А е независим колкото аз съм панда . "


  Толкова са независими и другарите Радев и Тетка !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 494 Любопитно

  В статията липсва информация за това на какъв език се е провеждала кампанията - на "майчин" или на туземното наречие "poresharski".
  А за самото понятие "независим кандидат подкрепен от ДПС" (пък и от когото и да било друг) има едно много точно определение - оксиморон

 50. 50 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 702 Весело

  До коментар [#7] от "abdelhaqq":

  И аз не повярвах, че не са сложили поне точка след п-то

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3684 Весело

  [quote#19:"Роси"]Защо трябва да прави Орешарски кампания. ДПС-то ще каже за кой номер да гласуват турците и толкова. И ГЕРБ са същите. [/quote]

  Само ДСБ-то ноо срамежливо си крий номира на бюлетина, кажи го ве Роси

 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3684 Весело

  [quote#49:"the_librarian"]А за самото понятие "независим кандидат подкрепен от ДПС" (пък и от когото и да било друг) има едно много точно определение - оксиморон [/quote]

  Чеки че и Трайчето попада в същата категория. Издигнат от инициативен комитет подкрепен от РБ. Щото и той са пише независим нещо

 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3684 Весело

  [quote#48:"niksan1"]Толкова са независими и другарите Радев и Тетка ! [/quote]


  Анещо за Трайчето да каиш, щот кат го слушам и кат ва чита, и той са пише независим

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Весело

  [quote#0:"Орешарски"]"Доскоро не вярвах в бъдещето, страхувах се от него – не за себе си, а за нашата страна"[/quote]
  Ах недей!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  [quote#53:"сидер"]Анещо за Трайчето да каиш, щот кат го слушам и кат ва чита, и той са пише независим[/quote]
  Трайков е на-независимия от всички кандидати!
  Очаквам да кажеш кои е по-независим от него, за да ти се изсмея!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Наглата физиономия на пропадналия Орехов повече няма да се показва. Това е добра новина. До кога обаче марионетката на БСП Радев ще гълчи тук и там. Той вече обходи всички запасни водени от Путиновите си господари.

 57. 57 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Защо му е на кандидат кампания, щом избирателите му ще гласуват за него под строй? Защо да си губи времето да ходи и да ги лъже, като активистите на ДПС вече са минали навсякъде и са дали разпореждане за гласуването? Тарторите на ромските махали вече са получили заплащането, взели са личните карти на ромите там и са ги натиснали да гласуват за Орешарски, ако не искат да връщат двойни кредитите към лихваря-тартор. На други са им пуснали месец безплатен ток към незаконната жица отново с предизборна цел. А мюсюлманите от кърджалийско си знаят урока - а не гласуват за посочения човек, а останали без работа на улицата. Така се правят избори по депесарски. С любезното съдействие на БКП и политиците от българския преход.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 58. 58 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не знам какви пари е взел от всичките му предателства,
  но поне се е опозорил до 9-то коляно.

 59. 59 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#17] от "patrokalche":

  Наистина удари дъното! За момент си помислих, че тоя човек има малко достойнство и морал, но не!

  Интересно ми е колко пари са му дали! За колко се е продал този дребен човек!?

 60. 60 Профил на brassway
  brassway
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Екип на "Изборна лаборатория" видя билбордове с Орешарски и Данаил Папазов и на магистрала "Тракия", и на "Хемус". Снимката е в близост до Ихтиман. Фотограф: Изборна лаборатория"

  По пътя София - Плевен - Русе има едно 7-8 билборда на Орешарски. Не знам по колко струват. Като бивш главен счетоводител на България, сигурно накрая ще може да даде отчет.

 61. 61 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#24] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  много типичен отговор на комуне. за ваше огромно съжаление, не ще да останат само ватенки в "татковината". винаги класата е била малцинство, какво да се прави.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 62. 62 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#60] от "brassway":

  и аз като пътувах тия дни в тази посока, се смях със сина ми. "тате, за кого от тия, чийто билбордове подминаваме, ще гласуваш". "няма го засега, гледам само комунета и патреоте".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 63. 63 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#11] от "4ort":
  .. Не се притеснявай, дори и Ореха да счупен, добре му е платено от ДПС../под масата/.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 64. 64 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4131 Весело

  До коментар [#62] от "abdelhaqq":

  Ранна политическа подготовка? Може пък докато порастне да се яви народу подходящ кандидат...

 65. 65 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 594 Неутрално

  А това излезе току-що:
  "Документи разкриват как кандидат-президент е взел 70 000 евро, за да защитава интереса на България за АЕЦ "Белене"!
  Единственият достоен ход на Реформаторите е незабавно да свалят доверието си от Трайчо Трайков, ако сам не го направи"
  Идват дните на истината!

 66. 66 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  От статията не разбрах,колко е дарил Делян Пеевски или той не си хвърля парите на вятъра.

 67. 67 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Кампанията на Орешарски - приказки с неочакван край.
  Още един край:
  http://www.blitz.bg/news/article/459373

 68. 68 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  и най-хубавото е - дпс губят още повече влияние, като подкрепят куц кон като Плавмен О.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 69. 69 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#61] от "abdelhaqq":
  Много типичен отговор за неокомуне.
  За Ваше огромно съжаление, българските граждани не са ватенки А каскети са тези от "малцинството", които нямате даже и елементарна грамотност...

 70. 70 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 396 Разстроено

  [quote#17:"patrokalche"]Орешарски удари дъното след като се съгласи да стане кандидат президент на ДПС.
  Трудно ми е да си представя, че Българин може да се съгласи на подобно нещо на каквато и да е цена! [/quote]

 71. 71 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Хайде бегай,сюнет да си направиш,куха шамандура.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 72. 72 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Добре, че го кандидатираха за президент та и той да мине през някой официален вход поне в смесените райони ! Иначе шансовете му да стане президент са отрицателни ! Както се казва , хората не го пускат в селото, а той пита за поповата къща ! Мерна единица за наглост е този мерзавец !

 73. 73 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Този човек обединява в себе си всичко най-гнусно в българската политика.

 74. 74 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  "Нека не забравяме и нещо друго, което е изключително важно, а ми се струва, че всички забравят. Кампанията на господин Орешарски се финансира единствено от дарения, от фондонабиране на средства. Всички останали кандидати, които обикалят страната денонощно, са подкрепени от големи партии. Някак си не са равнопоставени нещата."
  Виц, като всичко, касаещо сламеното човече.

 75. 75 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 539 Неутрално

  С три думи: ДПС, ДПС, ДПС

 76. 76 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Задавате ли си въпроса защо Орешарски, привсичките опити да бъде низвергнат, все още има достатъчно авторитет в политическото ни протранство? Едни от най-вероятните причини за пораждане на вътрешна политическа нестабилност, в която и да е държава, са социално-икономическите, особено бедността. България е една от страните с най-голямо социално напрежение в Европейският съюз и като такива се явяват дестабилизиращ фактор в политиката на съюза. По стечение на обстоятелствата, ние сме и в особена близост до конфликта, а България и в огромна енергийна зависимост от Русия. Орешарски добре разбира това, защото е професионалист от най-високо ниво. Той знае, че минимална заплата в размер на 450 евро е напълно реалистична към момента и дори може още. Изключително обидно е, европейски граждани, каквито сте и вие българите, да бъдат рекламирани като евтина работна ръка. Това, може би, би било логично за страни от третия свят, но не и за държава членка на ЕС. Българите неведнъж са доказвали, че са интелигентна техническа нация с огромен научен потенциал и подобно отношение към труда и способностите им е меко казано престъпление. Нашите държавници умишлено не желаят да въведат строг ред и законност в трудовите правоотношения, защото самите те са и политици, и бизнесмени. Дори имахме един министър, който имаше наглостта да каже, че е по-добре сива икономика, отколкото никаква. Орешарски знае отлично, че ЕК скоро ще задължи Българското правителство да въведе минимална заплата от 600 евро, рано или късно. Става въпрос за предложение, което не е ново, но досега не е било поставяно на дневен ред по време на заседанията на комисията.
  Според това постановление, всички страни членки на съюза са задължени да въведат в срок от три месеца от датата на приемане на постановлението, минимално заплащане за положен труд, в размер на 600 евро на месец. България изгуби много време в лутане. Затова сега е належащо да вземем правилното решение. Заложете на хората, които знаят как да изведат икономиката от блатото. Ще видите, че 2017 година ще бъде преломна година. Тя ще донесе на българското население най-после малко радост в немотията.

 77. 77 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Хладнокръвният Орешарски е корав лешник. Баща ми беше агроном в това забутано село Фролош. Аз ще гласувам за земляка.
  Самообладание, дисциплина и премерена реч е необходима на държавниците. А той това го има. Освен това никога не е твърдял, че в блок "Хан Аспарух" има гигантски залежи от нефт и газ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK