"Яневагейт": Мондешки внезапно се сети, че разговорите били нарочно записвани

Румяна Ченалова, която помни, че такива разговори е имало, Владимира Янева, бивш председател на СГС, която не е коментирала записите, премиерът Бойко Борисов, който твърди, че това са "махленски клюки" и главният прокурор Сотир Цацаров, който не смята, че има какво да се разследва от скандала. От снимката отсъства Момчил Мондешки.

© Дневник

Румяна Ченалова, която помни, че такива разговори е имало, Владимира Янева, бивш председател на СГС, която не е коментирала записите, премиерът Бойко Борисов, който твърди, че това са "махленски клюки" и главният прокурор Сотир Цацаров, който не смята, че има какво да се разследва от скандала. От снимката отсъства Момчил Мондешки.Година след началото на скандала, станал известен като "Яневагейт" - изтичането на записите на разговори между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, нейната колежка Румяна Ченалова и Момчил Мондешки - третият, най-трудно откриваем участник, проговори пред "Труд" - вестника, който почти всеки ден публикува нападателни материали срещу съдебната реформа и защитниците й.


В интервюто адвокатът заявява, че разговорите всъщност били нарочно записвани. А внезапните му обяснения съвпадат и с новата версия на премиера Бойко Борисов за "Яневагейт". В началото на миналата седмица той отново избегна да коментира темата по същество, като каза, че записите са правени като сериал - "имат студио, в което се събират и снимат разговорите, и ги пускат" и не трябва да бъдат проверявани, защото са "врачки и махленски клюки".


Мондешки, който е осъждан и с когото Висшият съдебен съвет не успя да се свърже
при проверката в началото на тази година, казва, че Румяна Ченалова е предложила да бъдат направени записите "като гаранция, че ако проблемите им продължат, записите могат да послужат, да се използват".


Той твърди, че те са били направени с диктофон в дома на Ченалова и всичко, което се говори, е било предварително измислено и не е истина.


"Целта беше записите да им помогнат да се оправят с проблемите си, а след като бяха освободени като съдии, вече не знам. Не си задавах тогава въпроса как ще бъдат използвани", обяснява Мондешки.


Адвокатът твърди, че след време Ченалова му казала, че е "говорила с определени хора". Той намесва имената на бившия министър на правосъдието Христо Иванов (един от хората, които настояват най-много за проверка на "Яневагейт") и на кръга "Капитал" и "близки до Прокопиев" (Иво Прокопиев, един от издателите на "Капитал" и "Дневник", които са сред медиите, пишещи и задаващи въпроси по "Яневагейт" - бел. ред.). Според Мондешки съдия Ченалова обяснила, че "ако им даде нещо интересно срещу Борисов и Цацаров и други, то тези хора щели да й помогнат по някакъв начин. Искаше да се върне в съдебната система. Тогава каза, че ще им предостави записите. Аз бях против, но тя бе решила. Помолих я да не ме замесва. После знаете какво се случи. Вероятно същите хора са й казали да предаде записите на сайта "Биволъ".


Според адвоката е сигурно, че записите са направени с диктофон. Преди време "Бивол" представиха наблюдението на независима група експерти, според които в записите има следи от официално използвани специални разузнавателни средства. В интервюто си Мондешки твърди, че вероятно нарочно е бил направен опит записите да се замаскират на СРС-та.Мондешки влезе в медийното внимание в края на 2014 година, когато избухна скандалът с несъстоятелността на "Белведере" - дело, което беше разглеждано от Ченалова. Тогава стана известно, че той постоянно е бил забелязван в коридорите на градския съд и в кабинета на Владимира Янева. За него дори в доклада на ВСС за това как е бил управляван градският съд имаше констатация - "очевидно Мондешки има отношение към нарушенията, извършени от Ченалова по определени търговски дела".


В интервюто Мондешки казва, че се появява сега, защото скандалът е започнал да му се отразява


Той има предвид писмото на новосформирания инициативен комитет на адвокати за реформа (ИКАР), които писаха до Висшия адвокатски съвет с искане да вземе становище във връзка с участието му в разговорите. По думите на Мондешки, който е адвокат, заради искането той е заплашен от дисциплинарно производство и затова е решил да говори сега.


Пред "Дневник" тази сутрин на въпроси за интервюто


Ченалова заяви, че е потресена от лъжите на Мондешки,


с които той опитва да се защити. "Той твърди, че не познава хората, за които се говори в разговорите, но е лесно проверимо, че той работи с Александър Ангелов, който е адвокат на Делян Пеевски. Не е случайно, че интервюто излиза в медия, контролирана от Пеевски."


Ченалова каза, че не е говорила нито с Христо Иванов, който по това време внесе предложение във Висшия съдебен съвет за дисциплинарното й уволнение, нито с Прокопиев. "Това са семпли лъжи, за да се защити. Но той е осъждан за измама." (Какво каза още Ченалова, четете тук.) Владимира Янева остава единственият участник,. който пази пълно мълчание за записите, а Мондешки досега отказваше да коментира.


Бившият правосъден министър Христо Иванов отново призова прокуратурата да се самосезира


"Имаме ново, поредно, обстоятелство, потвърждаващо автентичността на записите, публикувани от "Бивол", поради което отново призовавам прокуратурата да се сезира направи сериозна проверка на съдържащите се в записите твърдения, като вземе мерки, които да гарантират, че ще бъде изключено влиянието на всички заинтересовани от изхода на проверката лица, включително на главния прокурор", написа той в коментар във "Фейсбук" веднага след интервюто в "Труд". (Реакцията на Иванов - тук.)


Към материала в сайта на вестника са приложени два звукови файла, които според редакционна бележка показват как Ченалова се подготвя да записва - без да е ясно те част от какъв запис са, както и дали адвокатът също разполага със записите по "Яневагейт".


В редакцонен материал сайтът "Биволъ", който публикува записите от "Яневагейт", пише по повод на записите в "Труд", че "един бърз анализ на честотната лента показва, че те са правени с микрофон с честотна лента до 12 Khz. А


всички записи, публикувани от "Биволъ", имат едни и същи характеристики до 16 Khz


За друг запис, в който Ченалова говори с врачка, "Биволъ" пише, че този запис е правен с микрофон, покриващ честоти до 20 Khz, и коментира "дали Ченалова сама е записвала тази богата аудиопродукция с три различни микрофона в крайна сметка трябва да каже разследването. Това, което със сигурност обаче може да се твърди, е, че записите, публикувани от "Биволъ" не са монтирани и че са автентични като съдържание".


В разговорите, които сайтът "Биволъ" публикува в различни периоди през последната година, получени през платформата "Болканлийкс," най-много говори Янева. Тя разказва на другите участници как главният прокурор Сотир Цацаров й се е обадил да я предупреди, че ще иска отстраняването й заради аферата "Червеи", как представляващият Димитър Узунов е "човекът на Бойко" и й е предавал съобщения от премиера. Споменати са имената на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, Делян Пеевски и други.


По случая беше инициирана проверка от ВСС, която приключи в началото на миналата година с констатация, че няма нарушение на етичните правила. Ченалова се яви в съвета и призна, че е имало такива разговори, Янева заяви, че не си спомня и адвокатът й Антон Станков представи писмените й показания. Мондешки не е говорил нито пред прокуратурата, нито пред ВСС. За това, че той е третият участник, призна Румяна Ченалова.


Основният аргумент на мнозинството в съдебния съвет за прекратяването на проверката беше, че експертизата, направена по поръчка на прокуратурата, е констатирала, че записите са манипулирани. По случая беше образувано и досъдебно производство, което беше спряно заради невъзможността да се открие кой е направил записите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Весело

  Готов сценарий за сериал на юридичèска сапунка !

  [email protected]
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3618 Весело

  Той твърди, че те са били направени с диктофон в дома на Ченалова и всичко, което се говори е било предварително измислено и не е истина."Глей ти каква удобна памет и колко навреме се е върнала.

 3. 3 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 935 Неутрално
 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Любопитно

  Ха, мой коментар от преди седмица:
  "Този адвокат Мондешки, така се е разприказвал, че сигурно след още един-два епизода подобни словоизлеяния, накрая ще ядосат всички и той "ще яде дърво" (по Ченалова) ...
  Пък ха дано и прокуратурата накрая да разследва по същество!"

 5. 5 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1276 Разстроено

  Мутро-олиго-милиционерски ад, в цялата му прелест, в 4-те власти.
  Нема събуждане и осъзнаване по тая територия, ама хич...

 6. 6 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Абе, Дневник, да не мислите, че вече някой помни как и защо е започнала тази история Яневагейт и за какво иде реч. Като подавате на час по лъжичка, пускайте най-долу под всяка "лъжичка" по едно резюме на сагата.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Гневно

  Мондешки, който е осъждан !!!

 8. 8 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Те така е, беше ясно от самото начало че фарсът, тиражиран от Бивол, е просто една несмаслена постановка.....
  Прав е Баце, какно друго да очакваш от две каки?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 9. 9 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Пеевски или кръгът Цацаров му поръча тази опорна точка. Всъщност те са едно и също нещо.

 10. 10 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Е заради такива неща се правят разните мерки за неотклонение и освобождаване от заеман пост - да не се влияе на разследване.
  Не че тук има разследване или даже намерение.
  Но със сигурно има повлияване над Мондьо.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 11. 11 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 944 Неутрално

  От идиотска ситуация се излиза с още по-идиотски начин. Това, може би за електората на идиотите е добре. Но се съмнявам, че дори "тук, където е така", глупаците са чак толкова много. Така че - не става идиотското обяснение

 12. 12 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2349 Любопитно

  "В интервюто адвокатът обяснява, че разговорите всъщност били нарочно записвани. А внезапните му обяснения съвпадат и с новата версия на премиера Бойко Борисов за “Яневагейт". "

  Обясникмо е че тази версия е като трън в джигера на некои издания(да не ги споменаваме изрично), доколкото прави опорните точки да приличат на съдържанието на селки нужник, но пък пасва отлично на последователността и съдържанието на всичко, което нахъсваше толкова толкова последователно троловете?!

  I Want To Believe
 13. 13 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Тоя си плю на суратя! Ако казва истината е интригант, но много глупав. Ако лъже (освен лъжец) е страхливец или продажник.

 14. 14 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Опит за фугасно отклонение от скандала.
  Вероятно на няКОИ им е запарило на определени части на тялото, и то вследствие външна намеса , чрез неудобни въпроси.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 15. 15 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Кой прав, кой лъже, но това не попречи на Дневник да въртят една година "записите" с вид на абсолютната истина.

  С политическа цел!

  Същото се отнася и за откровенията на беглеца от правосъдието Цветан Василев.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 16. 16 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Бай КОЙ, Пеевски и Цацаров явно са го привикали да му набият канчето и да следва техните опорни точки.

 17. 17 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Поредно доказателство за това какво представляват всъщност "авторитетните" издания Дневник и Капитал. Ужасяващи разкрития, които разкриват в пълна светлина позора на Дневник, Прокопиев, Христо Иванов и т.н. Псевдоморалните стожери на обществото.

 18. 18 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Стига толкова. Признанията на Мондешки слагат точка. Двете каки са режисирали разговора. Като застраховка. Какво повече? Ченалова - борец за честта на магистратурата? И срещу задкулисието?

 19. 19 Профил на Краси
  Краси
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Накажете ги на изборите.
  Гласувайте за някого, който няма нищо общо с БКП, ДС и не работи за чужди държави.

  Да почистим България от агентурата на руската империя!!!
 20. 20 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  https://bivol.bg/mondeshki-yanevagate.html
  Мондешки със самопризнания за #Яневагейт: Записите били автентични и направени с цел рекет

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#7:"Наблюдател"]Мондешки, който е осъждан !!![/quote]
  Именно!
  Кой знае какво са му обещали, та да вкара скандала в...."юридическа съпунка" и така да измъкне големите риби, които си мислеха че всичко ще бъде потулено.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Сега вече при тези самопризнания, прокуратурата да подхване тази организирана престъпна група за подкопаване на устоите на съдебната система и държавата като опасност за националната сигурност!
  Мъдашки в кауша!

  pastor
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#19:"Краси"]Гласувайте за някого, който няма нищо общо с БКП, ДС и не работи за чужди държави.[/quote]
  Значи за Трайчо Трайков.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  [quote#20:"Наблюдател"]рекет[/quote]

  Биволъ:
  "Налице е следователно организирана престъпна група, която планирано е създала компромати, злепоставящи и обвиняващи в престъпления по служба и търговия с влияние премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, шефа на ВАС Георги Колев, представляващият ВСС Димитър Узунов, шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров, други членове на ВСС, главен редактор на национален вестник, известен арбитражен адвокат, та дори и деловодителка и шофьор от СГС, които измъкнали по нареждане на Янева една „червена папка“. Списъкът на лицата не е изчерпателен."

 26. 26 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  До коментар [#23] от "pastor":

  Прокуратурата да разследва и Хр. Иванов, Л. Панов и другите видни толерасти, направили цял епос от въпросните "записи".

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  ае са... има си специализирани заведения за случаи като Недое_алко, Калоян Стоев и Мондешки, молим ви са - малко по-хуманно, каква прокуратура

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3753 Неутрално

  Аз съм силно раздвоен.

  От една страна - не бива човек да се бърка сред ... таквозата ...

  От друга страна - не бива да се остави тази сага, така прекрасно илюстрираща милата ни родна картинка, да заглъхне.

  Защото би трябвало да ни стресне.
  Без значение кой крив, кой прав ...

 30. 30 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 482 Весело

  [quote#1:"karabastun"]Готов сценарий за сериал на юридичèска сапунка ! [/quote]

  бАйко не е спуснал опорните точки и играете в центъра - а ?

  Stef
 31. 31 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  ""Труд" - вестника, който почти всеки ден публикува злобни материали срещу съдебната реформа и защитниците й."

  С главен редактор Петър Блъсков! Това мисля, че е достатъчно
  А, сега за тези записи се замитат следите. Всичко било измислено, само напълно лишен от разум човек би повярвал

 32. 32 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  [quote#24:"Храбър"]Значи за Трайчо Трайков.[/quote]

  Трайков е кандидатът на същия този ляво- толерастки кръг.

  И той дудне за " съдебна реформа".

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Весело

  До коментар [#26] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Я колко бързо се съгласи с бълтавенето на един доказан престъпник!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Разстроено

  За двете каки наскоро писах:
  "- Има просто решение - съдиите да седнат и да напишат примерно обвинение, което те биха потвърдили. И акцента в това "обвинение" би трябвало да е в доказването на облагата, което, по скромното ми мнение, е задължителен елемент в доказването на търговия с влияние. Та принципния въпрос е има ли търговия с влияние без доказана облага?"
  Беше реплика към Калпакчиев, но спокойно могат да се включат и Панов, и Хр.Иванов. Докато не видим нещо подобно, и каките, и батковците си остават само един клюкарски фарс.

 35. 35 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Тази грозна трагикомедия се разиграва твърде дълго вече и звучи абсурдно.
  Не знам дали Ченалова е омерзена,но още когато Ксавие дьо Кабан изнесе факти за гнилите ябълки и на слепия,и на глухия ни стана ясно,че съдебната система зависи от властимащите и никога не служи ""в името на народа""

 36. 36 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#22:"Храбър"]Кой знае какво са му обещали, та да вкара скандала в...."юридическа съпунка" и така да измъкне големите риби, които си мислеха че всичко ще бъде потулено. [/quote]
  но това е налудничаво, нали разбираш

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Весело

  [quote#32:"mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!"]И той дудне за " съдебна реформа".[/quote]
  И защо не желаеш съдебна реформа?
  Сигурно щото ще те хванат на тясно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 239 Неутрално

  ГЕРБ-ерските професионални тролове силно са се засилили в тази тема.

  Бих питал защо, ама отговорът е ясен.

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Весело

  [quote#0:"статията"](бел.ред, Иво Прокопиев - един от издателите на "Капитал" и "Дневник"[/quote]
  От тука надолу няма да продължа.То отдавна беше ясно,че Ченалова си е направила записите за "черни дни" и ги е продала на единия олигархичен кръг.Тоя на Прокопиев....

 40. 40 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 857 Весело

  Абсолютен фарс,още повече ,че цацаратурата отново няма да се самосезира. Все по-нескопосани и плоски обяснения пред "мат'ряла".....

 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#34:"plebs"]И акцента в това "обвинение" би трябвало да е в доказването на облагата, което, по скромното ми мнение, е задължителен елемент в доказването на търговия с влияние. [/quote]
  Всичко това би имало някакъв смисъл ако си имаме работа с честна и справедлива съдебна система.
  В тази нереформирана и престъпна съдебна система това е невъзможно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#3:"balkantourist"]Юридическо порно![/quote]

  ... а Боко е главен режисьор и основен герой

  Вяра. Надежда. Любов.
 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  [quote#39:"yanne"]То отдавна беше ясно,че Ченалова си е направила записите за "черни дни" и ги е продала на единия олигархичен кръг.Тоя на Прокопиев.... [/quote]
  изглеждате нередовни, рийш ли... натрапчиво нередовни... тоя салам с "аз ям" нема да го продадете

 44. 44 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 869 Весело

  Дачков и Патрашка се оказаха жалки дилетанти на фона тези великани на политическата сапунка.

 45. 45 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 629 Весело

  [quote#26:"mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!"]Прокуратурата да разследва и Хр. Иванов, Л. Панов и другите видни толерасти, направили цял епос от въпросните "записи". [/quote]

  Ооо, не се притеснявайте, можете и повече.
  Да погнат и тези, които изкараха записите за Мишо Бирата (лека му пръст) и тези, които питат какво стана с разследването срещу тъщата на Цв.Цв.която се оказа с недоказуеми доходи (щото той разбира се е чист като капка планинска вода).
  Няма да питате за същността на информацията, ами дайте да погнем тези, които са дръзнали да ги изнесат, нали така?
  Можете и повече-дето се вика-Путлер и Ердо(Ганя) са ви светли примери как да се борите с неудобните вам хора.

 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#17] от "Admiral":


  [quote#17:"Admiral"]Поредно доказателство за това какво представляват всъщност "авторитетните" издания Дневник и Капитал. Ужасяващи разкрития, които разкриват в пълна светлина позора на Дневник, Прокопиев, Христо Иванов и т.н. Псевдоморалните стожери на обществото. [/quote]
  Спомням си едно интервю на Прокопиев с Цонев.Цонев пита Прокопиев дали ползва медиите си като медийна бухалка,а Прокопиев се подсмихва,на свой ред Цонев се подсмихва също.Та така.Дневник не е много по-различен от Монитор-просто медийна бухала,ползвана от олигархичния кръг и толкова.Другите приказки като "реформа" са просто смокинов лист.Това,предполагам и на най-заслепените костовисити е ясно и то отдавна.

 47. 47 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 644 Весело

  До коментар [#8] от "boby1945":

  Ти си еманация на номенклатурчик от началото на 80-те. СССР е велик, капитализма е кофти, ЕС е кофти, Баце е голяма работа. Всичко е само за нас, щото лижем задника на Вожда.

  Неясното е дали си нагъл или глупав?

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#43] от "extraCACA":


  [quote#43:"extraCACA"] тоя салам с "аз ям" нема да го продадете [/quote]
  То е за кренвирши.И аз не ям кренвирши.И "Ченалова-борец за реформа" също не ям..

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#46:"yanne"]Та така.Дневник не е много по-различен от Монитор-просто медийна бухала,ползвана от олигархичния кръг и толкова.[/quote]
  Ми бегай да плещиш тъпотиите си в "Монитор" тогава.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  Ха познайте, кой взема интервюто в "труП"? Калоян Стоев, бе, по-познат като Блъсков.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#47:"peaspiring"]Неясното е дали си нагъл или глупав?[/quote]
  И двете!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#35] от "Cara Mia":


  [quote#35:"Cara Mia"]Не знам дали Ченалова е омерзена,но още когато Ксавие дьо Кабан изнесе факти за гнилите ябълки [/quote]
  Омерзена Ченалова?! Че тя е една от "гнилите ябълки" -тя е една от тези,които Кабан спомена,тя е една от тези,които отнемаха фирми,заради което и Кабан се активира.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  [quote#50:"Николай Колев"]Калоян Стоев, бе, по-познат като Блъсков.[/quote]
  Блъсков е най-ярък пример на мръсен, долен и добре подПЛАТЕН манипулатор.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  [quote#33:"Храбър"]Я колко бързо се съгласи с бълтавенето на един доказан престъпник![/quote]

  Кой прав, кой лъже, но това не попречи на Дневник да въртят една година "записите" с вид на абсолютната истина.

  С политическа цел!

  Същото се отнася и за откровенията на беглеца от правосъдието Цветан Василев.

  Чети бавно, ако трябва - върни е няколко пъти!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Весело

  До коментар [#49] от "Храбър":


  [quote#49:"Храбър"]Ми бегай да плещиш тъпотиите си в "Монитор" тогава. [/quote]
  Що,гониш ли ме?!да не си Прокопиев нещо?!Читателите на Монитор не са интересни-не се смятат за каймака на обществото..

 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Преди месеци писах, че тези записи са истински колката "фалшивите" бюлетини на Костинброд, убийците на Пеевски, изнесените с мерни чували пари от КТБ...

  Русия- проказата на планетата Земя.
 57. 57 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Издиша отвсякъде.И лъжите им 3-то качество.Застраховал се,ама нищо налично.Изчезва временно и като си назубрил думичките,явява се да ни "осветли".

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 58. 58 Профил на bluestar
  bluestar
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Елементарен Блъсков! Трябва да си абсолютен дебил, за да се хванеш на лъжите в така нареченото "интервю".

 59. 59 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 516 Любопитно

  До коментар [#54] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Какво показа проверката на прокуратурата по изнесените данни?

 60. 60 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 237 Разстроено

  Боже, боже!!! Некъв мърляв адвокатин,се превръща в централна тема на територия България!?Мъка,мъка.

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 61. 61 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Какви жалки опити на форумогерберариата да се подмаже на Койко Борисов и изкаже "правилно" мнение. Колкото и да се пънат обаче, поради изначалната си простота, оценена достойно от Най-Простия "демократ", само правят по-стръмен и хлъзгав наклона към историческата пропаст на масовата герберска простотия.

  Navigare Necesse Est
 62. 62 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 579 Весело

  Скандалът Кьорфишекгейт. Само занимават хората с глупостите си

 63. 63 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#52] от "yanne":

  Точно така,прав сте!Просто се питам защо друг трябва да ни показва гнилото,а властимащите удобно си затварят очите?

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  [quote#58:"bluestar"]Елементарен Блъсков! Трябва да си абсолютен дебил, за да се хванеш на лъжите в така нареченото "интервю".[/quote]
  О, не го подценявай Блъсков. Не е наивник той, за да се хваща на лъжи. Той обича да е от страната на авторите на лъжи. Но глупаво постъпи, че пусна тази пародия на интервю, защото ще предизвика нормалните хора да настояват за изясняване на истината.

 65. 65 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":
  До коментар [#54] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Харесвам яростната ви класова омраза във всеки коментар.
  Предполагам произлиза от оскъдното ви материално положение, което няма как да не доставя удоволствие и чувство за справедливост у можещите и имащите.

  Navigare Necesse Est
 66. 66 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#63] от "Cara Mia":


  [quote#63:"Cara Mia"]Просто се питам защо друг трябва да ни показва гнилото,а властимащите удобно си затварят очите? [/quote]
  А защо смятате,че точно "гнилото" (Ченалова,Цв.Василев) ви показва нещо друго,освен това,което те имат интерес да покажат?!

 67. 67 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#66] от "yanne":

  Отговорът се съдържа във въпроса Ви!

 68. 68 Профил на yjw15430768
  yjw15430768
  Рейтинг: 8 Неутрално

  странен ми е този Иванов.
  дето не го сееш там пониква.
  От кога Иванов стана адвокат на Ченалова ? и от кога Ченалова работи за Христо Иванов ?
  Аз лично се оплетох.
  Ако Ченалова ще се подлага на детектор на лъжата въпрос първи: получавате ли заплата от Христо Иванов или от негово НПО.

 69. 69 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 586 Неутрално

  "Мондешки, който е осъждан и с когото Висшият съдебен съвет, не успя да се свърже..." а "Труп" успя! Ами да им разменим ролите на ВСС и в-к "Труп"....

 70. 70 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Цялата история мирише на смрад. Смрад от съдебната система.

  Може би предвид новото развитие с интервюто на този адвокат е добре Бивол да обясни как точно са получили записите. Защото версията на адвоката е толкова правдоподобна колкото и за сересетата.

 71. 71 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 850 Весело

  [quote#62:"wild_rabbit"]Скандалът Кьорфишекгейт. Само занимават хората с глупостите си[/quote]

  [quote#2:"chicago514"]Той твърди, че те са били направени с диктофон в дома на Ченалова и всичко, което се говори е било предварително измислено и не е истина.[/quote]
  -Научете се да не разказвате нищо на никого и тогава всичко ще ви е наред!

 72. 72 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#2] от "chicago514":


  [quote#2:"chicago514"]Глей ти каква удобна памет и колко навреме се е върнала.[/quote]
  Абсолютно същата като на Ченалова и Янева .
  По нищо не се различава и на тримата.
  Само където всеки признава тази част от историята ,
  която му е удобна !
  Всеки от тях казва части от истината . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 73. 73 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Любопитно

  Защо ли обясненията на Мондешки са точно толкова малоумни колкото и обясненията на СУ за дипломата на Цецка Цачева? Дали пък не са писани на едно и също място? Може би и от един и същи човек? С повтарящи се инициали...

 74. 74 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 613 Неутрално

  ПЕДПОЛАГАМ ЧЕ ВСЕ ПАК ГИ Е ВЗЕЛ ПАРИТЕ,ПОКАЧИЛИ СА МИЗАТА И СЕ Е СЪГЛАСИЛ,ПЪК И СИГУРНО МУ СЕ ЖИВЕЕ

 75. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Весело

  До коментар [#68] от "yjw15430768":


  [quote#68:"yjw15430768"]От кога Иванов стана адвокат на Ченалова ? и от кога Ченалова работи за Христо Иванов ? [/quote]
  В грешка сте-и двамата работят за един кръг.Оня,дето не бил кръг.

 76. 76 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#46] от "yanne":

  Това, което казвате, е интересно. Редно е да се напомнят на читателите такива неща, за да не се стига до изкривени "истини" като възприятията за Дневник и Капитал - че са интелигентни, културни и стойностни издания.

 77. 77 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Любопитно

  Кога и ние българите ще доживеем да имаме публично достъпен електронен регистър на имуществото на властниците по подобие на Украйна. Не просто регистър, а с пълни подробности, валути, произведения на изкуството, къде се съхраняват и т.н.

  подпис
 78. 78 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 938 Любопитно

  мафията отвръща на удара ,само три дена преди изборите ,елементарно ,досадно ,мръсно ...

 79. 79 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Дебели лъжи. Дебели почти колкото Цацаров и Пеевски.

 80. 80 Профил на Бегемот
  Бегемот
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Има ли човек, за който да не е ясно, че ДС разиграва тоя сценарий, и че в него повечето страни са двойни агенти? Че Бивол не е на руските спецслужби?

  Замислете се - контролирате вестник, в който формално говорят против вас, без това да застрашава никого, но в даден момент, така честния "говорител" изпълнява поръчки )))))))
  Дневник, собственост на номенклатура, изобщо не е е точно същото, нали...

 81. 81 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#47] от "peaspiring":

  Моля, моля, силно ме надценяваш!
  Номенклатурата е ограничен кръг от хора, които държат ключови държавни позиции във всички сфери на обществения живот: в правителството, икономиката, образованието и др.
  Би било добри, де да бях от тях!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 82. 82 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Отвратително. Некадърен сценарий за отвличане на вниманието и спасяване на Бейко, Цацаров и компания.
  Оневинител се явява лице с меко казано съмнителна репутация.
  И защо това се казва сега, повече от година и половина след първите записи?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 83. 83 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Плоска опорка Оставка за всички, начело с Борисов и Цацаров.

 84. 84 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1058 Любопитно

  Въх, каква изненада, направо потрес - каките и адвокатина лъжели и си измисляли, а милото дневниче ни ги пробутваше като чиста истина.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 85. 85 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#32] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":
  толераст СИ ТИ

 86. 86 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 468 Весело

  Или ще приказва, каквото са му казали, или ще храни рибите в някой язовир - разбирам го донякъде.

 87. 87 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Весело

  Я виж ти,нещо не им се харесва на местните тази версия на записите
  Ми то нормално,изписаните няколко кв.км глупости под всяка публикация на записи в Дневник,сега трябва да ходят в канала

 88. 88 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  [quote#58:"bluestar"]Елементарен Блъсков! Трябва да си абсолютен дебил, за да се хванеш на лъжите в така нареченото "интервю".
  [/quote]
  Ами... горе-долу, за такава аудитория( и електорат) е предназначено.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 89. 89 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#35] от "Cara Mia":
  И милицията и милицията

 90. 90 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 600 Весело

  Всичкото трол на амбразурата...

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 91. 91 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Тези от ВСС до кога ще играят в миманса и баце да им приглася? Е га ти правосъдието е га ти държавата.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 92. 92 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Тия сами вярват ли си, че някой ще повярва на толкова плоска лъжа????

  Veritas odium parit obsequim amicos
 93. 93 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Честно казано, очаквах нещо далеч по-грандиозно от страна на милиционерите.
  Това, че са притиснали някакъв откровен и зависим престъпник да повтори до запетайка казаното от Байхуй, беше напълно очаквано, че даже закъсня с две седмици.
  Очаквах да измислят как Трайчо е изял десетина деца оня ден.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 94. 94 Профил на crazyjohny
  crazyjohny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тоя едва ли е толкова глупав да говори срещу себе си,ясно е че има нещо с записите ,които предстоят да излязат и затова тоя така уж доброволно се дава курбан,явно става въпрос за нещо супер скандално,нещо от рода на това,че всъщност Костинброд е било истина,че КТБ е наистина умишлено фалирана и,че всъщност Бойко Борисов е предложил Пеевски и всичко е било театър

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  "всичко, което се говори, е било предварително измислено и не е истина."
  Е, ние може да сме наивни, но не чак толкова. Прокуратурата обаче, сигурно ще ви повярва. Тя на какви по- смешни обяснения вярва, че на това ли няма.

 96. 96 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  [quote#92:"anihilator_jack"]Тия сами вярват ли си, че някой ще повярва на толкова плоска лъжа???? [/quote]
  Не ги подценявай, има достатъчно вЕрващи. Ше видиш на изборите!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 97. 97 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  Записите действително са правени нарочно от тримата. С тях те искат да покажат, че разполагат с определена информация (документи, снимки, видео-, звукозаписи и др.), която уличава лицата, споменавани в разговорите. Сега завесата се вдигна и следва второ действие - тези уличаващи доказателства наистина ще излязат наяве, ако наказателните производства срещу Янева и Ченалова добият неблагоприятна за тях посока или пък ако адвокатските права на Мондешки бъдат отнети.
  Записите на тримата наподобяват телевизионните интервюта на Цв. Василев, който също загатва, че разполага с определена информация, която би излязла наяве в случай на неговата смърт. Всъщност, тази информация ще излезе наяве, ако Цв. Василев бъде предаден на съд по делото КТБ. А тази информация би могла да сложи край на прехода в България - нещо, което някои задкулисни среди определено биха искали да предотвратят.

 98. 98 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2520 Весело

  [quote#22:"Храбър"]"юридическа съпунка" [/quote]
  Юридическа какво? Толкова си разстроен, че недоглеждаш вече, Храбърчо? По-спокойно го давай! Всяко балонче от сапунката ще бъде пукнато и истината пак ще изплува на повърхността. Знаеш каква е, нали? (отг. "Пак сте измамените камилчета"

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 99. 99 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Троицита КОЙ (Боисов, Пеевски и Цацаров) след месеци успяха да измислят поредната паническа защита с Мондешки и неговите смехотворни твърдения. Печеленето на време е важен момент тук! Откраднатите пари от КТБ и покриването на следите са залога! Кога ще се събуди България и ще прозре манипулациите на ДС в лицето на Борисов, ДПС, Пеевски, и техните прислужници като Цацаров? Кога?

 100. 100 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Вместо да се пъчим по сайтовете, да си съберем приятелите и да гласуваме за Трайков. От някъде трябва да започни оздравяването на държавата. Той го може.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK