ГЕРБ и Цачева в Перник – код "стабилност" и заплаха за криза

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева DГЕРБ в Перник.

© Юлия Лазарова

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева DГЕРБ в Перник.18:00 ч. Четвъртък вечер. Перник. На площада пред Дома на културата се раздават чантички с шапки, тениски, меки бонбони и други рекламни артикули за президентските избори на ГЕРБ на които, кой знае защо липсва името на кандидатпрезидентската двойка Цецка Цачева – Пламен Манушев. Лек дъжд мокри влизащите в залата привърженици на управляващата партия. Дъждът намалява, колкото млади активисти да пуснат разноцветни летящи фенери. Публиката се подгрява с музика на живо.


Предизборното мероприятие на ГЕРБ в Перник.

© Юлия Лазарова

Предизборното мероприятие на ГЕРБ в Перник.


Във фоайето пред залата се събира "комитета по посрещането". Подготвена е пита с надпис "ГЕРБ 2017" и букет.
Цецка Цачева в Перник.

© Юлия Лазарова

Цецка Цачева в Перник.


18:18 ч. В Дома на културата влизат Цачева, Манушев, Цветан Цветанов, депутатите Ирена Соколова, Красимир Велчев, кметът на Перник Вяра Церовска и други активисти и политици. След ритуалното хапване на питата следва даване на автографи и селфита. Пламен Манушев запознава Цачева със сестра си, която живее в Перник. Междувременно на сцената се е качил "бардът" на ГЕРБ (бивш на БСП, МВР и Армията) Веселин Маринов. През отворените врати се чува подходящият му за всичко хит "За теб България". Част от антуража на Цачева си припява под мустак.


Веселин Маринов

© Юлия Лазарова

Веселин Маринов


18.30 ч. Цачева и сие влизат в залата, на същата песен от предизборния саундтрак и се качват на сцената. Веско Маринов, който вече е разгащил и разгърдил бялата си риза, дава думата на Цветан Цветанов: "Да посрещнем един политик в чийто речник думата загуба не съществува".


Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на предизборното мероприятие на ГЕРБ в Перник.

© Юлия Лазарова

Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева на предизборното мероприятие на ГЕРБ в Перник.


Цветанов заяви на жителите на Перник, че винаги трябва да помнят в какво състояние е бил Перник и какво са завещали предишните управляващи на общината в лицето на БСП. "Кметът д-р Вяра Церовска пое Перник с 35 милиона задължения на общината. Искаме ли БСП и ДПС отново да бъдат на власт – разбира се, че не. Правителството на ГЕРБ направи много, за да оставим 0.46 дефицит за 2013 година. Правителството на Пламен Орешарски остави държавата с дефицит над 4-5%. 3.7 милиарда лева трябваше да плати вторият кабинет на Бойко Борисов за фалита на КТБ и за политически решения, взимани от предишните управляващи – "Мариците" и АЕЦ "Белене". Искаме ли да се върнат тези, които оставят тежко наследство и после ГЕРБ трябва да възстановява щетите? Разбира се, че не", каза с глас на границата на крещенето Цветанов на перничани. Той припомни пред присъстващите как са дошли на власт през 2013 година ДПС, БСП и АТАКА, които искали да унищожат ГЕРБ и България да спре да се развива и да отклонят страната от единствения възможен път на развитие – европейския.


Според Цветанов днес повече от всякога местната власт се нуждае от стабилност. Той обеща, че всяка година ще бъде заделян по 1 млрд. лева за продължаване на програмата за саниране, ако правителството на Бойко Борисов остане стабилно. До края на митинга "стабилност" ще се чуе десетки, може би и стотици пъти. Цветанов заяви на присъстващите, че ако не гласуват за двойката на ГЕРБ, политическата криза в страната е гарантирана.


След него археологът проф. Николай Овчаров обясни на "наследниците на великия Кракра Пернишки", че стабилната политическа обстановка в България е нужна, за да продължи реставрацията на паметници на културата в страната.


Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев каза на перничани, че трябва да се гордеят, че са наследници на 26-ти Пернишки полк и им разказа за славните му бойни действия през Балканската и Първата световна война. "Само една стабилна държава се развива. Само тогава има европейска солидарност. Нямаме време за губене. Не трябва да влизаме в политически кризи", каза Манушев и призова да се гласува за да имаме първата жена президент на България – Цецка Цачева.


Цецка Цачева в Перник.

© Юлия Лазарова

Цецка Цачева в Перник.


Самата Цачева обясни, че усетила със сърцето си "прилив на енергия" от срещите си със избирателите в над 200 населени места, които искат да живеят в "стабилна и сигурна България".


Тя обясни, че политическите партии не трябва да преминават онази граница, след която настъпва политическа криза. "Трябва да удържим стабилността на втория кабинет на Бойко Борисов, за да гарантираме финансовата и икономическа стабилност, да продължи държавният просперитет, който има в момента. Така институциите ще могат да работят спокойно и в интерес на гражданите", каза Цачева. Според нея опонентите на партията правят опит за дестабилизация на страната. "Объркали са изборите – посланията им са подходящи за парламентарни избори. Президентът има функции и правомощия по Конституция, според които трябва да бъде обединител на нацията", каза Цачева и обеща да бъде гарант за спазването на принципите на демокрацията, на правовата и социалната държава. Тя смята, че България трябва да продължи активната си външна политика, за да се чува гласът на страната ни ясно и настойчиво. "Така, както го прави днес премиерът Бойко Борисов".


Дора Митова

© Юлия Лазарова

Дора Митова


Митинг-концертът изглеждаше да е завършил, но Цветанов даде думата на госпожа, която не познавал и не знаел, какво ще каже. На сцената се качи белокоса дама, която с кален пред публика глас заяви, че е дошла да види "тази борбена жена, която прилича на мен". Представи се, като Дора Митова и разказа, че след като била на първия митинг на СДС в Перник комунистите искали да я уволнят от мините и затова тя оглавила секция на "Подкрепа". Нейните миньори свалили "зловещото правителство на Луканов, бог да го прости". Митова каза, че умолява всички да агитират за Цачева и, че е "по-добре да мреме, но да не се предадеме".


"Убеден съм, че всяка една жена проявява солидарност за първата жена президент. Мъже, послушайте жените си", каза Цветанов за финал.


В 19.13 ч. митингът завърши. Активистите и политиците напуснаха залата, а забавлението за младите продължи със "звезди" от популярен музикален реалити формат.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Миньора
  Миньора
  Рейтинг: 217 Неутрално
 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  Това е "паролата" на мошениците от ГЕРБ:

  "Трябва да удържим стабилността на втория кабинет на Бойко Борисов..."

  Трябва да се краде колкото се може по-дълго време

 3. 4 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  "Разбира се, че не", каза с глас на границата на крещенето Цветанов на перничани. .........

  Според Цветанов днес повече от всякога местната власт се нуждае от стабилност. Той обеща, че всяка година ще бъде заделян по 1 млрд. лева за продължаване на програмата за саниране, ако правителството на Бойко Борисов остане стабилно. До края на митинга "стабилност" ще се чуе десетки, може би и стотици пъти. Цветанов заяви на присъстващите, че ако не гласуват за двойката на ГЕРБ политическата криза в страната е гарантирана."
  =======================
  Мааааллиийййй, баси порн.графията

 4. 5 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 438 Весело

  Ако бяхме нормална държава, Цецо щеше да има проследяваща електронна гривна в дните на предизборна кампания и гласуване.

 5. 6 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Да посрещнем един политик в чийто речник думата загуба не съществува"

  Ще обогати речника май.
  Сори ноември.

 6. 7 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Тия пък да бяха сложили Веско Маринов за президент.Що се излагат с тая Цецка ,не разбирам?

 7. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Цветанов заяви на присъстващите, че ако не гласуват за двойката на ГЕРБ политическата криза в страната е гарантирана."Това звучи по милиционерски,заплашително.

 8. 9 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Трябва да удържим стабилността на втория кабинет на Бойко Борисов(защо), за да гарантираме финансовата и икономическа стабилност(чия), да продължи държавният просперитет(къде го), който има в момента. Така институциите ще могат да работят спокойно (не изглеждат притеснени) и в интерес на гражданите(надали)".

 9. 10 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 272 Неутрално

  айде, престанете да се занимаваме с Цачева и ГЕРБ, гледайте си собствената кочина.

 10. 11 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "по-добре да мреме, но да не се предадеме".

  Щом това ви възбужда. Не възразявам.

 11. 12 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 831 Любопитно

  К'во пееше Веско?

  "Родната полиция ви пази"
  или
  "Цецка - ваш'та мама..."

  Да разлая троловете!!
 12. 13 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Брррр - лумпенизацията е пълна.
  А това:
  "...рекламни артикули за президентските избори на ГЕРБ на които, кой знай защо липсва името на кандидатпрезидентската двойка Цецка Цачева – Пламен Манушев"
  едно към едно с ДПС, които преди кметски избори просто облепяха градовете и селата с образа на Ахмед Доган...

 13. 14 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Веско президент! Вице Пищова!

 14. 15 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Какво ни обещават ГЕРБ, освен стабилност? Нищо друго, само криза, ако не гласуваме за техния кандидат. Запазването на статуквото е главната им цел, за да довършат започнатото разграбване на остатъците от предшествашите хиени, които ни управляваха.

 15. 16 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#10] от "еко":

  Ами гледам я. Нали тя мама свинка иска да става.
  Та така.

 16. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Цецка обикаля стреаната да си търси дипломата! Трябва да прескочи до печатницата в Костинброд!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 18 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 394 Любопитно

  Ееее, разочарован съм. Какво дълго писание за събития у Перник, а нищо за винкело. какво става с традициите бе , алоооу, перничаните.

 18. 19 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1484 Неутрално
 19. 20 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2863 Весело

  Тука всички разбирачи (тип стенлита) дето лаят с/у кака Цецка , ще завъртят радостно опашки когато генерал Льотчик долети подпрян в едното крилце от БСП , в другото от ДПС , защото тях кризите ги радват а те ще долетят !

  ПП. М/у другото Кака Цецка с радост бих я шкартирал ако се яви на балотаж с/у някой друг

 20. 21 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Някои перничани си заслужават вицовете.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 21. 22 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 479 Неутрално

  с 4-5 заучени израза се печелят избори

  Ще, стабилност, интерес на гражданите, ние работим, наследството на предишните и огромната субсидия за Партията и други контролирани потоци

  Сигурно слънцето няма да изгрее, ако лелята не стане президент

 22. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  След изборите Цецо ще обвини матряла за загубата на Цеца.

 23. 24 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2337 Неутрално
 24. 25 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Ако народът е загубил самоуважението си, Цачева ще стане президент. А хубавото на демокрацията е, че съмва без която и да е партия, ще съмне и без ГЕРБ....

  FILII MARIS SUMUS
 25. 26 Профил на drakon
  drakon
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Трябва да удържим стабилността на втория кабинет на Бойко Борисов, за да гарантираме финансовата и икономическа стабилност, да продължи държавният просперитет, който има в момента. Така институциите ще могат да работят спокойно и в интерес на гражданите", каза Цачева. Според нея опонентите на партията правят опит за дестабилизация на страната. "Объркали са изборите – посланията им са подходящи за парламентарни избори. Президентът има функции и правомощия по Конституция, според които трябва да бъде обединител на нацията"

  Не можах да разбера за кого говори, тези 2 изречения си противоречат - хем да крепи кабинета, хем да е обединител на нацията ....

 26. 27 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Американците казват, че е по-добре да ги удари метеорит, отколкото Тръмп да стане президент. За Цецка Цачева - Драгойчева важи същото. И все пак по-добре да се махнем от териорията...

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 27. 28 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Класикът се е произнесъл:

  ''Боже, колко мъка има по този свят.''

 28. 29 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Малииий, това се не чете бе...
  Малеби и тиква - отвратителна комбинация.

 29. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 865 Весело

  страшна е конкуренцията между герб и планета пайнер

 30. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  "Митинг-концертът изглеждаше да е завършил, но Цветанов даде думата на госпожа, която не познавал и не знаел, какво ще каже. На сцената се качи белокоса дама, която с кален пред публика глас заяви, че е дошла да види "тази борбена жена, която прилича на мен".

  Евтините иширети от селски вечеринки вече са на привършване!
  И Цветанов ще си намери майстора, както и неговия патрон!

  I Want To Believe
 31. 32 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 484 Неутрално

  [quote#26:"lenilaf"]"Трябва да удържим стабилността на втория кабинет на Бойко Борисов, за да гарантираме финансовата и икономическа стабилност, да продължи държавният просперитет, който има в момента. Така институциите ще могат да работят спокойно и в интерес на гражданите", каза Цачева.[/quote]

  Това май съм го чувал вече. Първо от Луканов,после Виденов,а последно го слушах от Орешарски ! Само правителствата бяха други . Или може би не са ?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 32. 33 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Гневно

  Някакви нови, ефикасни хапчета против повръщане?

  Честно, трябва да гледам календара, коя година е. Не е истина да сме го дали толкова на заден ход. Комунизмът да си е отишъл? Не, децата няма да спят спокойно.(Визирам Васко Кръпката).

 33. 34 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 972 Любопитно

  Номенклатурния ни елит се опитва да ни накара да забравим, че кризата продължава непрестанно повече от 25 години. Какво ни плашите, партийци?

 34. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7831 Неутрално

  Направо ми е обидно от такива изпълнения. Абе, ние дебили ли сме, че ни излизате с тези номера. Не ни плашете и не ни обещавайте. Знаем ви възможностите.

 35. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3223 Весело

  Хайл Хитлер!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 37 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ще гласувам за Трайчо Трайков. Цялата машинерия - социолози, средства за масова дезинформация, закани, заплахи, популизъм и демагогия, бяха впрегнати да доказват, че той няма шанс. Ако сме будали, да им се хванем на номера.

 37. 38 Профил на blackwaver
  blackwaver
  Рейтинг: 8 Неутрално
 38. 39 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 484 Неутрално

  [quote#38:"blackwaver"]Страхуват ли ви?[/quote]

  Ами,да! Всеки нормален човек би се страхувал от всяка червена,кафява и каквато и да било чума!

  А,между другото - въпросът не трябва ли да е "Плашат ли ви?" ? Ако правилно си спомням уроците по БЕЛ,с този глагол,спрегнат по този начин,въпросът е : "Страхуват ли се ? "

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK