Какво се случва, когато кмет забрави да благодари на премиера

Какво се случва, когато кмет забрави да благодари на премиера

© Община БлагоевградКакво става, когато при посещение на премиера Бойко Борисов в дадено населено място, в официалната част кметът забрави да му благодари за оказаната помощ и направените инвестиции? Самият премиер го подсеща. Или поне това се случва при посещението на Борисов в Благоевград в сряда (2 ноември), показа предаването "Господари на ефира".


Премиерът инспектира блокове, санирани по Националната програма за енергийна ефективност. Кметът Атанас Камбитов обаче пропуска да изрази благодарността си за финансирането, което общината е получила от бюджета.


"Ела си благодари ти", призовава го Борисов в края на официалната част и избутва кмета пред микрофона. Камбитов се опитва да излезе от ситуацията, като казва, че е забравил да благодари, а има много поводи за това. "И колко пара ти дадох миналия път", пита премиерът. "Аз, ако почна, времето няма да стигне", отговаря, усмихвайки се, кметът и започва да изрежда суми.
Преди това в Благоевград Борисов изтъкна колко много църкви, манастири и пътища се строят и ремонтират из страната. "Кметът се пъчи, вика: Това, зали правим. Прави, щото изкарваме парата и влиза пряко при хората. За тоя град 200 млн. кой е досега осигурил? 78 млн. днеска пуснахме селските програми – само на малки села, на малки фирми и фермери – безвъзмездно", заяви министър-председателят.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK