От "Яневагейт": С кого, с коя ...

Румяна Ченалова, Владимира Янева, Бойко Борисов, Сотир Цацаров

© Дневник

Румяна Ченалова, Владимира Янева, Бойко Борисов, Сотир ЦацаровСайтът "Биволъ", който периодично публикува записи на скандални разговори на бившия шеф на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева със съдия Румяна Ченалова и адвоката Момчил Мондешки, разпространи пореден аудиозапис от аферата "Яневагейт". Изданието твърди, че в него се говори за министър-председателя Бойко Борисов и неговите отношения с различни жени.


В записа, който продължава две минути и половина, не се споменава името на премиера. В началото и края му са части, които вече са публикувани през януари тази година, а "новото" от разговора между тримата е в средата и е "приносът" на адвокат Мондешки към темата. Известни от по-рано са думите на бившата председателка на Софийския градски съд как "ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години" и това, че Борисов е купил на една от близките си жени къща в Барселона за 1.5 млн. евро, а друга "ходи в Шервиньо".


В този контекст Мондешки разказва на събеседничките си, че "той" има две скрити камери, с които заснема клипчета "с кого, с коя", а после ги обсъжда с охраната си.
В началото на тази седмица адвокат Мондешки в интервю за "Труд" заяви, че разговорите всъщност били нарочно записвани. Според обясненията му Румяна Ченалова е предложила да бъдат направени записите "като гаранция, че ако проблемите им продължат, записите могат да послужат, да се използват". Той твърди, че те са били направени с диктофон в дома на Ченалова и всичко, което се говори, е било предварително измислено и не е истина. Така адвокатът всъщност призна, че е приел да участва в подготовка за изнудване чрез злепоставяне на хора на властови позиции.


Ето какво разказва Мондешки на събеседничките си, според записа, пуснат от "Биволъ".

Мондешки: Той е така и после разказва на всички квооо
Янева: Моля ти се
М: С кого, с коя, клипчета си прави, има две камери в тва, после ги рас с охраната много се забавляват
Ченалова: Е
М: Ловят се на бас дали от първия или от втория път. Там е страшно!
Я: Ми естествено.
М: Цинично е. Вечер се събират на карти, люпят семки и обсъждат клипчето.
Ч: Много е грозно тва
М: Хахаххахаа, добре, че (не се разбира). Добре извинявай, тва не е...


Край на записа.


Вчера прокуратурата възобнови разследването по "Яневагейт".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK