Изборът на балотажа е прост - БСП и ДПС или европейско бъдеще за България, обяви Захариева

Изборът на балотажа е прост - БСП и ДПС или европейско бъдеще за България, обяви Захариева

© Георги КожухаровИзборът следващата неделя е много прост - управление на БСП и ДПС или управление за европейското бъдеще на България, с икономически ръст, реформи в съдебната система, здравеопазването, пенсионната система. Това заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева пред БНР в коментар на проведените вчера президентски избори.


"Имаме двама кандидати за балотаж и българският избирател е пред избора дали иска демократичното европейско развитие на България или да се върнем през 2001 г. Да не забравяме, че един подценен балотаж 2001 г. даде силата на това, което е ДПС в момента, състоянието на съдебната система и доста неща, с които не се гордеем в новата си история", подчерта Захариева.


Тя припомни, че е била служебен министър след управлението на Пламен Орешарски, подкрепен от БСП и ДПС, когато състоянието на България далеч не било добре само след година управление - спрени еврофондове, фалирала банка, риск за срив в банковата система, огромни дългове на държавата и икономика, която вървяла надолу. "Сега е точно обратното - има 13 млрд. в резерва, има строителство, което се вижда навсякъде. Има и реформи, които вървят в съдебната система, в здравеопазването. Има ясна политика за енергийна ефективност, строителство, подкрепа на икономиката и бизнеса, икономически ръст, какъвто не сме имали 10 години", коментира министърът.
Тя коментира и евентуалната остава на кабинета, заявявайки, че премиерът ясно е заявил, че при загуба на ГЕРБ на балотажа оставка ще има. По думите й подмятанията, че Борисов не е подал оставка още след изборната нощ, не отчитат факта, че да си министър-председател е отговорна задача. Емоционалното хвърляне на оставки само би довело до абсолютна нестабилност по време на избори, а един отговорен държавник не може да направи това.


Тя призовава избирателите да мислят рационално, не емоционално.


"Една емоция ще ни накаже в следващите 10 години поне",


подчерта Захариева. По думите й България не трябва да се поставя в положение, в което тепърва ще решава къде стои в геополитическото пространство - дали ще е част от европейското семейство, или ще върви към семейство на Изток. Отбеляза и че вчера е нямало опашки пред секциите в Москва, което показвало, че българските избиратели и граждани са избрали къде да отидат.


По думите й няма да е добре за България президентът и премиерът да се гледат с презрение заради неразбирателства във външната политика на България. Тогава нейният глас няма да се взема под внимание при решенията на международно ниво.


Според нея на тези избори всички били срещу ГЕРБ, срещу госпожа Цачева. Ползвали и "опорките", че ГЕРБ "се е договорил и играе с ДПС".


"То се видя кой е направил задкулисната уговорка с ДПС".


Захариева каза още, че трябва да се разгледат резултатите по градове, които може би щели да покажат, че още на първи тур "ДПС са прелели част от гласовете си към ген. Радев".


И министърът на правосъдието повтори аргумента на премиера Борисов, с който той обясни защо няма да подаде оставка сега - че Цецка Цачева е била единственият кандидат, който се е явил на изборите от политическа партия. "От тази гледна точка политическа партия ГЕРБ има най-висок резултат. Ген. Радев се скри зад инициативни комитети, бе финансиран по странен начин. Част от хората, които го финансираха, не знаеха за това", коментира Захариева. Тя сборува и резултата на партии и коалиции, които подкрепят правителството, който бил около 45%, т.е. много повече от другите представители.


След като подчерта, че изборите вчера са мажоритарен вот, може би сравнено с парламентарните избори, ГЕРБ наистина има по-малко подкрепа в абсолютни гласове, но призова да се изчакат окончателните резултати. Тя обаче подчерта, че опонентите на Цачева са водели кампании с нереалистични обещания от президентска институция - увеличаване на пенсиите, намаляване на осигурителните тежести, вдигане на минимални заплати, обявяване на военни действия на съседни държави, преразглеждане на бъдещето на страната. "В повечето случаи обещанията и лозунгите бяха неизпълними", коментира Захариева.


Допълни, че кампанията на Цецка Цачева била ясна кампания и фокусирана върху реалните правомощия на президентската институция. Тя се обърна към избирателите с припомнянето, че президентът представя България във външните отношения - "но си представете президент, който на висок международен форум, на който се вземат важни решения за бъдещето на всички, той започва да е тяхна опозиция".


Захариева коментира още, че тепърва предстои анализ на кампанията. Но по нейно впечатление Цачева е заложила на кампания, при която избирателите да чуят лично от нея какво ще направи. Тя отново повтори, че българските избори са в хипотезата на балотаж и само след седмица гражданите трябва да гласуват и да направят категоричния избор - дали искат ситуацията от 2001 г. и 2013/2014 г. да се повтори и "да започнем да се чудим накъде да вървим като страна, граждани, държава".


Надявам се и съм убедена, че българинът ще направи правилния избор -


демократичното европейско управление пред задкулисните договорки,


допълни Захариева.


Според нея четири седмици не били малко като време за кампанията на Цачева. Сравнявайки я с тази на основния й опонент - генерал Радев, който било нормално да е обявен по-рано, защото бил никому неизвестен. Цачева от своя страна освен председател на парламента за втори мандат била и в ръководството на политическа партия ГЕРБ и затова - позната на поддръжниците на ГЕРБ и другите избиратели.


Тя изтъкна и възможна грешка от страна на ГЕРБ в тези избори - че не обясняват на гражданите както върши правителството, като мислят, че те виждат това. "Ние сме изключително ангажирани хора, работим по 12-13 часа на ден и мислим, че се вижда, но трябва да обясняваме това, което правим", коментира Захариева.


Завърши с това, че демокрацията не е необратим процес, както и членството в ЕС, което не трябва да се забравя. Обясни и че ако президентът или правителството ги поставят под съмнение, с проблемите в Европа - бежанската криза, гръцкия проблем, Брекзит и все по-надигащия се глас на стари демокрации, че Европа трябва да върви на две скорости, не е невъзможно България да остане в чакалнята и това може да се случи, ако "не направим правилния избор в неделя".

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А когато и двамата кандидати са неприемливи, тогава изходът е ...?
  Отиваш в магазина да си купиш хляб, а на тезгяха има два налъма. Цъфнали.

 2. 2 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1151 Весело

  А нещо за гласовете от турция за мама от ДОСТ,
  Ердоган или Доган ...
  Това ли се опитвате да ни кажете , че избираме ...

  Колкото повече говорите глупости , повече се закопавате

 3. 3 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Мила как така като все сте един дол дренки всичките ....

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 4. 4 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А скрий са ма...

  Не съм толкова прост, че да ти се вържа, че изборът бил прост.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 5. 5 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Муахахах, Цачева печели сериозно в Турция и сред голям процент от малцинствата в България, но те хич не били с ДПС. Всички министри на амбразурата!

 6. 6 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  За простите всичко е просто.

  TAKE THE RED PILL!
 7. 7 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 573 Весело

  С лъжите като тези на Захариева, герберите все повече бутат материала към летеца. Основният въпрос е - нарочно ли го правят?

 8. 8 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Опитаха се да пробутат на народа плашило за негова майка , а сега се чудят от къде им е дошло.
  Със зъби и нокти драпат да си запазят министерските кресла .
  Сорри, но отивате на избори, там ще се докажете пак

 9. 9 Профил на Prosevchomai
  Prosevchomai
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Не разбирам какво толкова зависи от един президент ... ако правителството си остане на мястото. Даже може да е по-добре да са от различни партии от гледна точка на дискусията.

 10. 10 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  мислях я за по-интелигентна таз жена

  Pure Chewing Satisfaction
 11. 11 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Така, ясно. Значи цяла седмица ще изтерясват и ще повтарят едни и същи мантри и лъжи. Никой обаче не иска да погледне и да признае истината. А тя е простта - Бойко пр**ба мача абсолюно сам. Нито комунисти, нито Путин, нито нароченият за червен ген. Радев са виновни за това. Резултатите са категорични на тези избори, осбено що касаят РФ. На Боко трябва да му е пределно ясно че, РФ са астероирден напомпан мускул без никакви реални възможности за подкрепа. До края на седмицата съвсем ще са изперкали.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 12. 12 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Аз пък не искам куца кокошка с квалификация на папагал да ме излага пред света. Бойко е виновен на него се сърдете.

 13. 13 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 719 Разстроено

  Захариева, за жалост задника, който лижете реанимира БСП и даде отново властови ресурс на етническите партии.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 14. 14 Профил на Thracian
  Thracian
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#1:"sega_007"]Отиваш в магазина да си купиш хляб, а на тезгяха има два налъма. Цъфнали. [/quote]

  Ами не си купувай хляб тогава.

  Форумът на Дневник е пълен с БАТКИ!!!
 15. 15 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Ние сме изключително ангажирани хора, работим по 12-13 часа на ден и мислим, че се вижда, но трябва да обясняваме това, което правим", коментира Захариева.

  А, не мерси! Боко ни е достатъчен. По 5 пъти на ден слушаме за магистралити, 160млн. от Брюксел за границата, залите, пречиствателните станции и тинтири минтири. Не моем да поемем повече.

 16. 16 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Изборът на балотажа верно е прост - имаме прост народ и двама прости кандидати. Във всеки случай никакво европейско бъдеще не ни чака.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 17. 17 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Дилемата в тези избори е ясна.
  Падане на статуквото, подмяна на мутри, ДС агенти, атакисти и набожни измамници със лица, склонни да правят реформи, да наложат законност и справедливост, да издигнат образованието над "сътворението на света" и да доближат страната до нациите с европейско мислене и поведение.
  Борисов, Симеонов, Каракачанов, Нинова, ДПС'ара и Сидеров - не стават. Всички вън.

 18. 18 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1043 Весело

  елементарно дори за калинка захариева

 19. 19 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Тихо бе, мълчете! С всяко отваряне на устатата майчето на турци и ромляни губи все повече гласове.

 20. 20 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1151 Весело

  Не че нещо , но снощи ни убеждавахте , че разликата била само 1%, днес е 3% , след една седмица ще отидете на 13% разлика , а заради наглостта на лилиту винеткова и на делян приятеля , съвсем си намалявате шансовете за предсрочните избори.
  Народа много добре помни , кой ви върна на власт. Ако не беше ДПС , сега щеше да е края на правителството орешарски. Едва ли ДПС са ви направили тази услуга безплатно, че да се опитвате да внушавате на хората още измислици.

 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  . "Сега е точно обратното - има 13 млрд в резерва, има строителство, което се вижда навсякъде.
  ___________
  Нормално, герберите няма да строят в полето - строят в паркове и градинки което си е очевадно! Само не разбрах за какво са ни 13млрд резерва а преструктурираме заеми за 15 милиарда докато в българяи сиу е нещо съвзем нормално хора да умират поради лоши реформи в здравеопазването или пътища построени без влагане на акъл?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на bobsan75
  bobsan75
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Те пък сега едни реформи правят.

 23. 23 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 786 Любопитно

  [quote#11:"Thracian"]А тя е простта - Бойко пр**ба мача абсолюно сам. Нито комунисти, нито Путин, нито нароченият за червен ген. Радев са виновни за това.[/quote]

  Стига, ве, Иван Костов не е ли задочно виновен по някакъв начин? Въй, въй, Бай Хой много го е закършил, ако дори не може да хвърли вината върху Костов.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 24. 24 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 466 Разстроено

  "Изборът на балотажа е прост"

  "Аз съм прост и вие сте прости; затова се разбираме"

  Който иска, нека коментира...

 25. 25 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 469 Весело

  Значи, трябва да търпим безобразията на Горанов, Москов, Лилето и печеленето на всякакви обществени поръчки от Делянчо, иначе идвали лошите на власт ?!
  Захариева,
  вие сте точно толкова лоши, колкото БСП/ДПС.
  Всички политици изтръпнахте от референдума и беше небивала канонада в четвъртък и петък от защитници на статуквото.
  Който въведе мажоритарните избори, ще спечели не по-малко от 100 места в следващият парламент.
  Борисов има съвсем малко място за маневри, около три месеца.
  Или въвежда мажоритарните избори и намалява субсидията на 1 лев, както и категорично да се премахне монопола на здравната каса и се спира въобще с опороченият модел на осигуряване, или ГЕРБ отива при НДСВ.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 26. 26 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4286 Весело

  Ми не е толкова прост.Две милиционер социалистически групировки се борят за гласовете на този който разпределя порциите.Трябват обещания и подаръци.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 913 Неутрално

  "Изборът следващата неделя е много прост - управление на БСП и ДПС или управление за европейското бъдеще на България, с икономически ръст, реформи в съдебната система, здравеопазването, пенсионната система. "
  Е досега къде бяхте? Като болшевики преследвахте бизнеса, който, хм, оцеля ВЪПРЕКИ вас, съдебната система осана непипната, здравеопазването същата левичарска бюрократична затлачена солидарна система със задълбочаване на статуквото и същото с пенсионната система с елементи на заличаване на стълбове и национализиране на спестявания. Гнус!

 29. 29 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Глупава патка...
  Извинявам се за грозните думи, но толкова ли не вижда, че избора е между ГЕРБ и ДПС, от една стана или БСП и ДПС.
  Та ДПС са всеядни и са винаги с този, който е на власт.

  nikoia
 30. 30 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1151 Весело

  Мамата сигурно е вдигнала кръвно ...
  искаше да става президентин , а си загуби и председателското място в парламента.

 31. 31 Профил на topal
  topal
  Рейтинг: 307 Неутрално

  По избирателната активност ще познаете колко сте европейци... Избор на практика няма. Ако познавах гъбите, щях да отида за гъби...

 32. 32 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Чак пък опашки в Масква...Радев има 200 гласа там
  колкото във Волуяк

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 33. 33 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Тази женица какво, по-точно, работи 13 ч. на ден?

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  [quote#10:"serpico"]мислях я за по-интелигентна таз жена [/quote]

  Тази кака съвсем не взе за балъци

 35. 35 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Какви "емоционални решения за хвърляне на оставки" бе моме, никой нямаше да очаква нещо подобно, ако бабаита не се беше изтъпанчил да се прави на единствен и недостижим и да шантажира с анонса за оставката си да се гласува за безумната кандидатура на ЦЦ при положение, че имаше опции като Плевнелиев и Дончев.
  И сега пак мънкане- то тъй, ама не съвсем, ама те са много по-лоши от нас...
  Няма какво да се сърдите на избирателите, отвратихте мислещите хора с примък-отмък и с това, че не правите политика за тях както и подценявате IQ-то им- сега резонно ви заболя от консолидирания вот на зомбитата, но е твърде късно.

 36. 36 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Още не са се обадили и другите двама "незаменими гербаджии" със зачервени носове и мухички около тях - Божидар Димитров и Вежди Рашидов.

  Единият отвъд всякакви законови норми стои директор на НИМ, а вторият, министър на първия, смята да продължи да нарушава закона, но да държи първия пияния старчука до живот на поста.

 37. 37 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1151 Весело

  До коментар [#31] от "topal":

  цецковците точно на ниска избирателна активност разчитат на втори тур. Много по лесно кметовете по места , ще бутнат по една махала с гласове и ще повлияят на вота , ако излезят малко хора да гласуват.
  Очаквам с около 5-10% по ниска избирателна активност.
  мама ще замести митьо пищова на скарата за кебапчета

 38. 38 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#15:"Дундурук"]Не моем да поемем повече. [/quote]
  Е тогава ще поемаш шлемове,батко и братко и по милиард и двеста на седмица...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 39. 39 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#28:"bobix"]Е досега къде бяхте? Като болшевики преследвахте бизнеса, който, хм, оцеля ВЪПРЕКИ вас, съдебната система осана непипната, здравеопазването същата левичарска бюрократична затлачена солидарна система със задълбочаване на статуквото и същото с пенсионната система с елементи на заличаване на стълбове и национализиране на спестявания. Гнус! [/quote]
  Напълно си прав,но само не ми казвай че очакваш тия неща да бъдат свършени от БСП+ДПС,от Паричния фронт,Слави,Льотчика,Магарешки,разпадащия се РБ с 6те процента и т.н.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 40. 40 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#36] от "agata_kristi":

  Фандъчката и тя активирана да свири на тази струна.
  Падането на ГЕРБ било "заплаха за националната сигурност"

  А то няма по-голяма заплаха за нац. сигурност от крадливите ГЕРБерски Калинки на власт

 41. 41 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#10] от "serpico":

  Гербер и интелигентост две диаметрално противоположни понятия!

 42. 42 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 912 Весело

  А.а.ааа усетиха се герберунгелите най накрая! Къде спаха досега?
  Нищо едно отупване на 13 11 2016 ще е полезно за потягане на редиците!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 43. 43 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#39] от "tqh42306221":

  Два мандата какво направиха герберите? Некачествени магистрали с чужди пари, които ще трябва да връщаме и 13 милиарда резерв от 16-те заеми. И тях трябва да връщаме

 44. 44 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2486 Весело

  Както вече писах, вместо да пуска Захариева да гаси пожара тази сутрин, Борисов можеше да я номинира, вместо Цецка!
  Така поне щеше да си спести Уплаха, който създаде сред избирателите...

  I Want To Believe
 45. 45 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Права е Екатерина Захариева. Изборът е прост, но за простите хора изглежда сложен. Те го разбират чак когато видят Орешарски премиер, а се искат два грама мозък, за да не го допуснеш.

 46. 46 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 294 Неутрално
 47. 47 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#43:"naskom44"]Некачествени магистрали с чужди пари[/quote]
  Не съм голям почитател и не превъзнасям на леенето на асвалт,но за 7(ЦИФРОМ-СЕДЕМ)мандата на БСП от 89та-колко магистрали построиха те?

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 48. 48 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 712 Неутрално

  "По думите й подмятанията, че Борисов не е подал оставка още след изборната нощ, не отчитат факта, че да си министър-председател е отговорна задача. Емоционалното хвърляне на оставки само би довело до абсолютна нестабилност по време на избори, а един отговорен държавник не може да направи това.

  Тя призовава избирателите да мислят рационално, не емоционално."

  Кате, а Бойку не трябва ли да мисли рационално, преди да ги плещи емоционално?
  Някой да не го би по главата да се ерчи, че щял да фърга оставка, ако не биел на първи тур, щото тогава му се мерела подкрепата за партията?

  Е, биха го и сега хората с право го питат ще си удържи ли на думата, като мъж или пак кълбета по земята.
  Видяхме - кълбета.

 49. 49 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 527 Неутрално

  [quote#45:"ambros"]а се искат два грама мозък, за да не го допуснеш. [/quote]
  Глупавия проумява само онова, което вече е станало.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2885 Неутрално

  Брех..., как е израстнала в развитието си, Катето Захариева!
  Като че ли беше вчера, когато беше директор на дирекция Правна в МОСВ, по времето на... Джевджет Чакъров! Тогава, други работи говореше, за ДПС...!

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "Изборът на балотажа е прост - БСП и ДПС или европейско бъдеще за България"

  Мутрите на ГЕРБ ли са "европейското бъдеще"?
  Ай бягай ма!

  Долу евроатлантическите ценности!
 52. 52 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 477 Неутрално

  ""Сега е точно обратното - има 13 млрд. в резерва, има строителство, което се вижда навсякъде. Има и реформи, които вървят в съдебната система, в здравеопазването. "

  И 16 милиарда кредити.
  Така и баба може да управлява-с кредити!

  Долу евроатлантическите ценности!
 53. 53 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#23:"majorman"]Стига, ве, Иван Костов не е ли задочно виновен по някакъв начин? Въй, въй, Бай Хой много го е закършил, ако дори не може да хвърли вината върху Костов.[/quote]
  Ти май не си гледал снощи пресконференцията на Бойку от централата на ГРОБ?
  Баш на Костов - ДСБ метна вината.

  "Репортер: От кого търсите подкрепа? От ДПС ще търсите ли, ще водите ли разговори с тях?
  Бойко Борисов: Много е ясен вече фронтът – БСП, ДПС, за съжаление ДСБ. Виждате, 14% от Реформаторския блок са гласували за Радев. И аз такива сведения, че следобед, като са видели, че губят – представянето на Трайков е повече от слабо, са започнали да гласуват нататък, което не им прави чест. Но това си е тяхна работа. Така че търсим подкрепа от всички граждани, най-вече от тези, които нямат сега представители на втори тур."
  http://www.focus-news.net/opinion/2016/11/07/40621/preskonferentsiya-na-gerb.html

 54. 54 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "но си представете президент, който на висок международен форум, на който се вземат важни решения за бъдещето на всички, той започва да е тяхна опозиция".

  ЩО? недемократично ли е да не си съгласен с другите? Трябва ли да си YES-мен за да си добър президент? Не е ли обратното? Да защитава интересите на България и да ги поставя над тези на ЕС, НАТО, САЩ, Русия и който и да е!

  Долу евроатлантическите ценности!
 55. 55 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "Завърши с това, че демокрацията не е необратим процес, както и членството в ЕС, което не трябва да се забравя."
  То и социализЪма беше необратим! Явно още не сте изхвърлили комунизма от главите си!
  ОСТАВКА МУТРИ ТАКИВА!

  Долу евроатлантическите ценности!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 884 Неутрално

  [quote#53:"choss"]Виждате, 14% от Реформаторския блок са гласували за Радев.[/quote]

  Това и аз го гледах. Защо обаче Разбойко удобно пропусна да каже колко процента от електората на ГЕРБ са гласували за други кандидати - различни от Цецка Цачева? Може би се надява на чудо което да направи този факт невидим за хората?

 58. 58 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 477 Неутрално

  [quote#9:"molinaba"]Даже може да е по-добре да са от различни партии от гледна точка на дискусията.
  [/quote]
  АБСОЛЮТНО!
  От кога го разправям!

  Долу евроатлантическите ценности!
 59. 59 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Изборът е ощв по-прост - чеп за зеле не става и от двамата.
  Добре, че направиха все пак нещо по въпроса за енодобрението, че иначе щеше да ми се наложи да НЕ гласувам за първи път от 30 години.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 60. 60 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Лъжа! Изборът е Боко или не-Боко! И познайте кое ще избера.

 61. 61 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 477 Неутрално

  [quote#28:"bobix"]

  "Изборът следващата неделя е много прост - управление на БСП и ДПС или управление за европейското бъдеще на България, с икономически ръст, реформи в съдебната система, здравеопазването, пенсионната система. "
  Е досега къде бяхте?[/quote]
  Баце къде дрема до сега два мандата??? Къде са реформите??
  Ай ОСТАВКА!

  Долу евроатлантическите ценности!
 62. 62 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Избор за балотажа може да има едва след като Бойко Борисов си удържи на думата и подаде оставка след първи тур.

  Преди това има планове за гъби!

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 63. 63 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Де да беше толкова просто. Само че и двамата не става избора е много труден, ГЕРБ да ми го играят като единствените представители на европейските ценности и западната ориентация някак си не върви.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8319 Неутрално

  "управление на БСП и ДПС или управление за европейското бъдеще на България, с икономически ръст, реформи в съдебната система, здравеопазването, пенсионната система."
  И ГЕРБ прави всичко това ли? Боже, не бях забелязала. Добре че Захариева ни го каза.

 65. 65 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Захариева, и ти ли? Да ви приседне дано на всичките!

 66. 66 Профил на ramsi
  ramsi
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Мда, гледах я тая, тази сутрин по някоя от телевизиите. Има невероятен талант да изговори огромно количество глупави и неверни внушения за единица време. Но факта, че казаното от нея е абсолютно невярно я прави много жалка.

 67. 67 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5944 Неутрално

  Невероятно, колк много глупости може да изговори човек толкова време с едно изключения
  Всички били срещу Цачева - напълно вярно, дори ГЕРБ е срещу нея.
  Иначе изборът бил прост. Ами защо ГЕРБ го направи труден като посочи Цачева? Изборът на тази дума "прост" е показателна и запазена марка за Борисов
  Странно е ГЕРБ да очакват да се избере магарето, посочено от Борисов, просто за да не бъде другия в двойката

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK