Цитат на деня: Не се самозабравяйте, мандатите изтичат

Калин Калпакчиев

© Юлия Лазарова

Калин Калпакчиев"Не се самозабравайте, мандатите изтичат. Истината рано или късно излиза наяве. Някой си мисли, че е вечен и с диктата на мнозинството може да избягаме от темата. Ако го направим отново... всеки ще си получи заслуженото, казвам го в най-легитимния смисъл на думата".


Това заяви членът на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет Калин Калпакчиев. На заседанието на колегията във вторник, още преди да бъде гласуван дневният ред, избухна спор дали да се обсъжда предложението на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов етичната комисия към колегията да образува проверка срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева заради интервюто на Момчил Мондешки. Въпреки че е внесено като точка в официалния дневен ред, Галя Георгиева и председателят на Върховния административен съд Георги Колев, както и други членове на колегията, поискаха темата да не бъде обсъждана. В крайна сметка колегията гласува дневния ред и предложението ще бъде дискутирано.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK