Кандидатите за кмет на "Младост" показаха единомислие, разделя ги партийната принадлежност

Зелените площи в междублоковото пространство на кв. "Младост" са приоритет за кандидатите за районен кмет

© Георги Кожухаров

Зелените площи в междублоковото пространство на кв. "Младост" са приоритет за кандидатите за районен кметКандидатите за кмет на столичния район "Младост" Мария Илиева от ГЕРБ и издигнатата от инициативен комитет Десислава Иванчева показаха единомислие за решаването на голяма част от проблемите на квартала. Те излязоха на дебати по Би Ти Ви преди балотожа им в неделя, като изтъкнаха като основен свой приоритет запазването на зелените площи в междублоковите пространства.


Единственият спор, който възникна между двете беше свързан с партийната принадлежност на Илиева. Според Иванчева управлението на ГЕРБ в квартала, което продължава 10 години, е довело до протеста на жителите на "Младост". Причината – строителството на редица сгради, за които има съмнение, че са законни.


"В района няма никаква визия как да се строи. Строи се на парче – високи и ниски блокове в различни цветове. Проблемът с липсата на паркинги и паркове продължава", заяви Иванчева.
Мария Илиева уточни, че не се притеснява да прегледа всички разрешения за строеж в квартала, въпреки че подалият оставка кмет Цвета Авджиева също е кадър на ГЕРБ. В момента пък се прави преглед на общия устройствен план, за да се види има ли някакви неточности в него.


Иванчева изрази притеснение, че големи инвеститори купуват земи в "Младост" и подготвят строежи на тях, въпреки че по-голяма част от тях са зелена площ. Именно върху тях жителите на квартала искат да се построи голям парк. Точно заради това тя е готова да лобира за високи обезщетения на автентичните собственици на земи, но не и такива за инвеститорите.


Независимият кандидат, подкрепен от партията на Георги Кадиев "Нормална държава", добави, че вече са събрани 12 000 подписа за провеждането на референдум в "Младост" дали да продължи презастрояването.


Мария Илиева обеща от своя страна, че ако стане районен кмет, ще осигури 110 хил. кв. м. зелени площи чрез национализиране на 127 терена. "Места, където вече е започнало строителство няма как да вземем под шапката на общината", уточни тя.


Въпреки че не живее в "Младост", кандидатът на ГЕРБ заяви, че познава много добре проблемите на квартала и като доказан експерт щяла да се справи с тях.

Ключови думи към статията:

Коментари (38)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  От чрезмерната лакомия на старата кметица се стигна до тази ситуация. Затова, изибаните трябва да знаят, че не са за век и веков и че един ден идва Видов ден и Страшния съд!!!!

 2. 1 Профил на futurama
  futurama
  Рейтинг: 272 Неутрално
 3. 3 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално
 4. 4 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дедо Либен":
  Много си прав във България разчитаме само на божието наказание , защото наказани политици от закона няма .
  А народа е с къса памет и много бързо забравя и прощава на крадливите си политици .

 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  [quote#1:"Дедо Либен"]Затова, изибаните трябва да знаят, че не са за век и веков и че един ден идва Видов ден и Страшния съд!!!! [/quote]
  Най-страшното е ,че и децата плащат за греховете!

  А в Младост що грешни начинания се нароиха ....

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Пак си изсмукваме причини от пръстите!

 7. 7 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1447 Любопитно

  "Мария Илиева обеща от своя страна, че ако стане районен кмет, ще осигури 110 хил. кв. м. зелени площи чрез национализиране на 127 терена."

  хъхъ... че тъй де - първо ше си ги раздадем, после ше си ги "национализираме"...

  Иванчева ще обещае ли публикуването на пълното инфо за "наследниците" + всички изменения в плановете от 80-та насам?

 8. 8 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1136 Любопитно

  "Въпреки че не живее в "Младост", кандидатът на ГЕРБ заяви, че познава много добре проблемите на квартала"
  .....................................................................
  К'во? Разбрала е за проблемите от парашута, с който я спускат?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 9. 9 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 393 Любопитно

  "Въпреки че не живее в "Младост", кандидатът на ГЕРБ ..."

 10. 10 Профил на Христо Илиев
  Христо Илиев
  Рейтинг: 877 Любопитно

  http://www.facebook.com/DraggerCNA/posts/10209536546668368

  Защо няма да подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет на Младост идната неделя?

  Миналата седмица бях на среща между кандидата на ГЕРБ за Младост Мария Илиева и "домоуправители" и бях потресен от арогантността и надмеността, както на самия кандидат, така и на заобикалящите я гербери. Ето 11 причини защо аз няма да подкрепя Мария Илиева за кмет на Младост на балотажа в неделя:

  - директно ми се каза, че трябва да подкрепя кандидата на ГЕРБ само защото зад него стои партията, която има мнозинство в общинския съвет, и защото ще има подкрепата на Фандъкова откъм бюджет. "Това е най-важно" ми казаха. Трябвало съм да мисля "рационално", а не видиш ли сам да си преценя кой е най-добрият за поста кмет на Младост, базирано на личните му качества. Напомня ли ви за калинките - некомпетентни лица назначавани не защото са най-подходящите хора за работата, а защото са най-удобните и послушните?
  - кандидатът Мария Илиева отговори на въпроса ми "Вие от Младост ли сте?" с "Не, но много ми харесва района."
  - категорично се отрича да има проблем с инфраструктурните проекти от последните няколко години (безумно ремонтираният и пропадащ бул. България е "дребнотемие" и "чудесен булевард", пропадналият Малинов не е хич проблем защото са едва няколко квадратни метра пропаднали)
  - отказване от идеята за Източен парк - състоял се почти изцяло от частни земи и там парк трудно ще стане, фокусът сега е към Въртопо
  - без конкретни идеи за важни проблеми на квартала: Как ще решите проблема с паркирането? - В диалог с гражданите; Трябва ли да се правят промени в градския транспорт в Младост? - Зависи от хората; Ще се удължи ли предвиденият трамвай от Дружба през Младост 3 до Младост 4? - Трябва да се види дали хората го искат;
  - представителите на ГЕРБ започнаха изключително грозно да оплюват конкурентите на Мария Илиева за поста, а и други действащи районни кметове - дори и да са верни критиките към тях е изключително непочтено и отблъскващо на среща с потенциален избирател какъвто съм аз да се оплюват конкурентите по изключително непочтен начин
  - подписката за референдума била напълно безмислена - първият въпрос е за промяна на Общия устройствен план, което вече било инициирано от ГЕРБ, вторият - за мораториум на строителството в междублоковите пространства, което отново вече било подето от ГЕРБ (внушават, че дори и без протестите в Младост ГЕРБ биха се задействали по въпроса, което не е вярно - казвам го от опит с работата ми със Столичен общински съвет и Столична община)
  - Бойко беше възхваляван нееднократно, сякаш той ще управлява Младост - аз Бойко ли ще избирам или Мария Илиева?
  - бях обвинен, че съм отишъл предубеден на тази среща
  - категорично не се съгласиха с мен, че в София въздухът е мръсен
  - въпросната среща беше организирана между кандидата на ГЕРБ и "домоуправители от Младост". В Младост има около 2000 домсъвета. На срещата имаше точно четирима домоуправители - фенове на ГЕРБ, трима общински съветници от ГЕРБ и още няколко представители на същата партия, както и на районната администрация, агитиращи за Мария Илиева.

  Може би ако не бях отишъл на срещата щях да имам по-добра представа за Мария Илиева, но винаги контактът от първа ръка е най-ценен и верен, а не какво гледаш по телевизията или четеш по сайтовете. Нюхът ми подсказва да не гласувам за Мария Илиева на балотажа, така че гласът ми от сега отива за Десислава Иванчева - лидер на протестите срещу застрояването на междублоковите пространства в Младост

  Viva EU
 11. 11 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Предложената от герп е номенклатура с кариера, не е от Младост, може би дори не е от София

  Жителите на Младост нека изберат еди от тях, с техните грижи, с техните радости и проблеми, живеещ и отраснал в квартала.Да си изберат кмет, който милее за Младост, познава улиците, учителите, градинките, търговците, има съседи, които да го разпознават из же-ка-то, децата му посещават близката детска градина и училище, кмет който си познава квартала, а не спусната партийна креатура на залязваща партия.
  Бъдещето в местното управление в София е на жителите на общините, а голямата столична община е техен слуга.

 12. 12 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Хора,
  Човеци,
  Днес е 10 ноември!
  Комсомолската газета нищо не казва по повода...
  Нама дитирамби, няма отбелязване на датата!
  Пълнят ви главите с Тръмп!
  А днес е 10 ноември...
  http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=781033

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 13. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Тая Мария Илиева от ГЕРБ , ако я бяха издигнали за Президент можеше да има по-голям шанс от Цецка..

 14. 14 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Младост, изберете си един от вас, а не партийната марионетка

 15. 15 Профил на zahariy
  zahariy
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Лакомията няма спирка!

 16. 16 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#13] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Иванчева с теб за вице можеше да се справи по-добре.

 17. 17 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Точно така! МАЙНАТА ИМ НА ПАРТИЙНИТЕ СЛУГИ! Хората искат кмет, който ще слуша избирателите си, а не партията (разбирай групировката), която го е издигнала! Пожелавам успех на Десислава Иванчева!

  Жизнь или Life - избор има.
 18. 18 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Районните кметове са без особено значение, тъй като изпълняват нареждания на кмета на София. В първия мандат Фандъкова сама си ги назначаваше. После въведоха избори за повече шоу. Мария Илиева е много интелигентен човек и близка до Фандъкова, което гарантира добри позиции на Младост. Перхидролената кака на Кадиев и бивш кадър на БСП може само да навреди на квартала.

  [quote#13:"ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!"]Мария Илиева от ГЕРБ , ако я бяха издигнали за Президент можеше да има по-голям шанс от Цецка.. [/quote]

  със сигурност

 19. 19 Профил на didko8
  didko8
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Типична бай ганьовщина - дайте да си намираме причини за да не си вършим работата и да ни е виновен другия!

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  [quote#11:"ana_ni"]с техните грижи, с техните радости и проблеми, живеещ и отраснал в квартала.Да си изберат кмет, който милее за Младост, познава улиците, учителите, градинките, търговците, има съседи, които да го разпознават из же-ка-то, децата му посещават близката детска градина и училище[/quote]

  Тук е задължително да добавим "И който заедно с половината останали си пази бурканите туршия в бракуваната трошка пред входа, а поне един-два пъти седмично децата го питат "тате, къде ще ходиш през нощта" когато слиза да пука гумите на съседите, паркирали на "неговото си" паркомясто

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 21. 21 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1126 Любопитно

  Искам да попитам Бойко и кметицата му Фандъкова , дали са си взели поука от случващото напоследък .
  Ако не искат да загубят и кметското място в София , още утре да се забрани безобразното строителство във всички квартали на София или чакат да има протести като в Младост , за да се направят на загрижени

 22. 22 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  [quote#0:"др Иванчева"]тя е готова да лобира за високи обезщетения на автентичните собственици на земи, но не и такива за инвеститорите[/quote]

  Като как ше се реализира таз дивна мисъл? Кой още не е продал, щото чака по- дебела цена, общината ше му плати колко той иска, а кой вече е продал, на новия собственик нема му се даде нищо, щото не е "автентичен" , а "инвеститор".

 23. 23 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Ето защо съм против мажоритатен избор на депутати. Кметските избори в момента са мажоритарни, но има кандидат на ГЕРБ и то живеещ другаде! Какво мажоритарно има в това? Това е просто партиен човек, няма как иначе да е! И с мажоритарните депутати би било така. Ще има един куп живеещи в други избирателни райони, но издигнати другаде, за да влязат, както сега големите клечки водят листите на няколко места.

 24. 24 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Ето защо съм против мажоритатен избор на депутати. Кметските избори в момента са мажоритарни, но има кандидат на ГЕРБ и то живеещ другаде! Какво мажоритарно има в това? Това е просто партиен човек, няма как иначе да е! И с мажоритарните депутати би било така. Ще има един куп живеещи в други избирателни райони, но издигнати другаде, за да влязат, както сега големите клечки водят листите на няколко места.

 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Тази от партията на Кадиев си е направо комична. Да изберем някой за кмет, защото е безработен и трябва да го уредим на работа може да хрумне само в главата на див комунист.

 26. 26 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 505 Неутрално

  все от някъде се започва
  заклинанията на герп, че кмет трябва да стане близък до Фандъкова, партиен кадър за да се сработят са гадни
  Изнудването, че управлението на районите е само за партийци и жителите няма да се справят с тежката бюрокрация е смешно и жалко.

  Както цакат Владая и Мърчаево - там кметовете не са герперски и няма за тях нормален транспорт.наказани са да се мъчат и другия път да изберат правилния кмет

 27. 27 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#20] от "cinik":

  ми на село може и да сте имали буркани в мазето, и да сте свикнали да си паркирате трошката току пред вратата

 28. 28 Профил на wiky
  wiky
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#10] от "Христо Илиев":

  Не видях да са те излъгали за нещо. Явно твоята представа за реалност няма нищо общо с реалността. )) Няма как да се случат много от исканията на хората от Младост, просто защото не сме комунизъм и всичко не е държавна собственост.
  Много ми е интересно, ако имаше земя в Младост и знаеш какви пари можеш да вземеш за нея, дали щеше да си хепи, ако те обезщети държавата за нея, щото видиш ли, народа искал. Ми върнете комунизма, като искате всичко да е държавно и управниците да ви правят хепи със зелени площи.

 29. 29 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Гласувайте за Десислава Иванчева. Герберката както се кълне днес в едно, утре ще се извърти на 180 градуса и ще забрави за миг какво е говорила.
  Мислете за всички под Боко като за негово продължение. А знаем много добре как се измята той.

 30. 30 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#11] от "ana_ni": Те повечето от жителите на Младост са софиянци толкова, колкото и Фандъкова.....доста от тях си кукумьецчат още и живеят в сгради строени след 1994 година, когато вече се разсипа кварталът окончателно.........
  Сега вече отдавна всичко е разсипано и единствения начин да се подобри средата е да се събарят построени вече безразборно в продължение на десетки години. Разни олигарх-комунета и "народни трибуни" трупат сега актив на гърба на проблема, който е н все само на Младост, а на цяла София( системно съсипвана от времето на Янчулев, през Софиянски и Борисов, та вече и при Фънди от Белчин Баня ).

 31. 31 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Иванчева се подкрепя и от структурите на ДСБ, които не са съгласни с безумния кандидат на РБ от Русе на тези избори!

  Пожелавам и успех

 32. 32 Профил на Христо Илиев
  Христо Илиев
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#28] от "wiky":

  Първо - кандидатът не е подготвен да отговаря за Младост

  Второ - самото надменно отношение както на кандидата, така и на обкръжението й, просто отблъсква. Личното впечатление е изключително важно

  Viva EU
 33. 33 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#18] от "ambros":

  [quote#18:"ambros"]
  Районните кметове са без особено значение, тъй като изпълняват нареждания на кмета на София. В първия мандат Фандъкова сама си ги назначаваше. [/quote]

  Сега още една тайна, ако не спечели Цачева, ще спрат еврофондовете, саниранията, магистралите, много е е вероятно и слънцето да престане да свети, а водата в реките да пресъхне...

  Чудно ми е как всички партийни войници, пращите от интелект...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 34. 34 Профил на Дани Савов
  Дани Савов
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Бе как ще вземете земята на хората . Тъп КОМУНИСТ може да измисли това!!!

  HIRO
 35. 35 Профил на Дани Савов
  Дани Савов
  Рейтинг: 388 Гневно

  Има ЗУТ има Закони това е разликата между това да сме нормална Държава и това да отнемаш имотите на хората, защото така ти изнася и някакви Популист-Комунисти да дават акъл!

  HIRO
 36. 36 Профил на wiky
  wiky
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#32] от "Христо Илиев":

  Според това на което отговори, си е доста подготвен, ама просто реалността не ви изнася. Сори, ама няка как да върнем комунизма, за да ви изнася.

 37. 37 Профил на dragonball
  dragonball
  Рейтинг: 225 Неутрално

  От ТВ изявата на Борисов вчера всички останахме с впечатление, че изборите за кмет в квартал Младост са по-важни и показателни от изборите за президент на България

 38. 38 Профил на Христо Илиев
  Христо Илиев
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#36] от "wiky":

  Какъв комунизъм бре? На 28г. съм, какъв комунизъм, какви пет лева?

  Viva EU
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK