"Шоуто на Слави" представи клип от чуждестранни избори за манипулации на български парламентарен вот

Слави Трифонов

© Анелия Николова

Слави ТрифоновЗаглавието е коригирано в 14:14 часа, след като читатели сигнализираха, че клипът според тях не е от избори в Русия, макар и заглавието му в Youtube да е Election Fraud in Russia, а е от избори в Полша.


В "Шоуто на Слави" на 9 ноември бе излъчен видеоклип как жена слага допълнителни бюлетини в урна по време на избори. Клипът бе показан покрай данни за нарушения при гласуването на президентските избори и референдума на 6 ноември и бе анонсиран от водещия Слави Трифонов с думите: "Всички ние, гражданите, трябваше да постигнем избирателна активност от парламентарните изборите през 2014 г. Вижте защо е постигната тази избирателна активност през 2014 г. и вижте защо е хубаво да има видеонаблюдение на изборите."


Върху видеото, излъчено от "Шоуто на Слави", имаше надпис "Парламентарни избори 2014", но се оказа, че то е от чуждестранни избори.

Върху видеото, излъчено от "Шоуто на Слави", имаше надпис "Парламентарни избори 2014", но се оказа, че то е от чуждестранни избори.
Според ЦИК участвалите в референдума са 3 487 428 души, колкото са намерените пликове в урните, а гласувалите на парламентарните избори на 5 октомври 2014 г. - 3 500 585 души. Това значи, че не достигат около 13 хил. гласа да станат решенията от допитването задължителни.


Върху видеото, което бе излъчено в "Шоуто на Слави", имаше надпис "Парламентарни избори 2014", а от думите на Трифонов се разбра, че високата активност тогава е постигната и по такъв начин - чрез слагане на допълнителни бюлетини в урната.Оказа се, че видеото е качено в сайта youtube на 12 септември 2014 г., което е три седмици преди парламентарните избори у нас. Заглавието на видеото е Election Fraud in Russia.


"Дневник" потърси коментар от "Шоуто на Слави" по случая, но оттам отказаха такъв.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK