Радев и Цачева в спор кой е руският, турският и европейският кандидат

Цецка Цачева и Румен Радев преди дебатите по БНТ

© Юлия Лазарова

Цецка Цачева и Румен Радев преди дебатите по БНТКандидатите за президент ген. Румен Радев (БСП) и Цецка Цачева (ГЕРБ), които ще се борят за подкрепата на избирателите на балотажа в неделя, влязоха в дебати по БНТ1, по време на които спориха кой какъв кандидат е - руски, турски или европейски. Сериозен разговор за визии и приоритети не се получи, нито истински остри дебати, а от време на време прехвърчаха искри, свързани основно с партийна принадлежност, Русия или Турция, за армията и бежанците. Темите съвпадаха с тези от цялата предизборна кампания, но генерал Радев изненада с позиции за съдебната реформа близки до тези на най-големите й привърженици, а Цачева направи емоционално признание за смъртта на дядо си. И двамата не демонстрираха чуство за хумор, а в усилията да се харесат на колкото се може повече избиратели обявиха, че ще отидат на мач на националния отбор вместо на театрална премиера. Темата за подкрепата от ДПС и ДОСТ беше заобиколена.


Няма леви кандидати


Издигнатият от инициативен комитет генерал на няколко пъти се разграничи от подкрепящата го партия БСП и призна, че имат вина за прехода, а кандидатът на ГЕРБ се одиби, че я свързват с БКП. Радев беше принуден да отговори и, че не е член на левицата.
С всичко мога да се съглася. Знам, че не съм красива, не съм толкова млада, не ме харесват, направиха разследване за дипломата ми, но да ме нарекат ляв кандидат при семейната ми история, при смъртната присъда на дядо ми през 1952 г., за това трябва да ми се извинят, каза Цачева през сълзи.


Темите в дебата бяха определени след допитване на "Алфа рисърч" сред избиратели, които не са решили за кого ще гласуват и са отговорили позициите по кои въпроси биха повлияли върху избора им. Най-голямо значие за тях имат външнополитическите приоритети (Русия, САЩ, Турция и другите съседни страни), съдебната реформа, "решаване на въпроси, разделящи нацията", екипът на президента, действия за борба с картелите и монополите.


И двамата били проевропейски кандидати


Най-големият спор по отношение на външнополитическите отношения на страната, в който влязоха двамата кандидати, бе за Крим.


Цецка Цачева се опита да провокира ген. Румен Радев първо с въпрос за публикации в чуждите медии, според които на балотаж на президентските избори в България ще се явят проруски и проевропейски кандидат. "Кой сте вие?", попита Цачева, а ген. Радев я попита дали чете "Файненшъл таймс". Отговорът бе "Отговорете ми като военен", след което от него последва реплика "Не сте ми началник". "Благодаря ви, че ми отговорихте", заяви Цачева. Но Радев продължи темата за отразяването в международните медии, като я попита какво пише в турсия вестник "Милиет", където се обяснява как партията на Лютви Местан ДОСТ прави кампания за нея в Турция.


Цачева не отговори и не спомена заявката, която ДПС направи за подкрепа на ген. Радев. По-късно той все пак й каза, че в южната ни съседка тя има повече гласове от него – 12 хиляди. И побърза да се позиционира като "проевропейски кандидат за президент".


Кандидатът на ГЕРБ смени темата с въпрос за случващото се в Крим, на който ген. Радев отговори, че има нарушение на международното право. Цачева се опита да провокира опонента си какво ще направи, ако на Черноморието се развее руски флаг, но той й отвърна, че въпросът е несериозен.


И двамата заявиха, че трябва да има нов енергиен проект у нас, тъй като сме си купили реактори. Според Цачева не трябва да е АЕЦ "Белене", тъй като се свързва с корупционни практики. За ген. Радев е нужна цялостна енерийна стратегия.


Путин на СПА? Защо не. Турция в ЕС? Не.


И двамата кандидати трябваше да обяснят за какво биха разговаряли с новия американски президент Доналд Тръмп и с руския държавен глава Владимир Путин. Ген. Румен Радев постави две теми към Тръмп - сигурността и партньорството в инвестициите; а Цачева заяви, че ще говорят за правоохранителната система и визите на българите за пътуване в САЩ.


Цачева, която отговаряше доста по-подробно и обяснително, каза още, че ще даде на Путин да разбере, че България води прагматична и защитаваща националния интерес политика. И обеща да го покани да види в България туризма, курорти, на спа и на Панорамата в Плевен. Ген. Радев пък заяви, че ще обсъди как страната ни да си върне пазарите, като ще отвори и темата за санкциите от ЕС към Русия и обратните. "Между двата народа има духовна вековна връзка", подчертва ген. Радев.


И кандидатът на БСП, и кандидатът на ГЕРБ признаха, че Турция не е готова за присъединяване към ЕС, защото не спазва условията за това, както и за отпадането на визите за пътуване на турски граждани в Шенгенското пространство. Цачева обаче се обясни за връщането на турски граждани без съд в Истанбул: "България е правова държава. Не се дава възможност за липса на баланс между сигурност и човешки права".


Пари или гонитба за бежанците


Ген. Румен Радев нападна Цецка Цачева като представител на ГЕРБ за пропуските на управляващата партия в политиката за мигрантите, но самият той се отказа да се идентифицира с БСП, която реално го издигна.


По темата за кризата с бежанците Цачева разви тезата, че е немислимо България да се справи сама без европейска солидарност. Тя изтъкна строежа на оградата с Турция, ползването на 160 млн. евро от Европейския съюз (ЕС) и помощта от новата европейска гранична служба. Ген. Радев каза, че сме проспали две години, докато чакаме солидарна позиция от ЕС.


"Оградата поскъпна 4 пъти", заяви той и добави, че за цена от 30 млн. лева за 9 километра са наказани двама достойни генерали, а сега няма дори скандали в парламента. Цачева му отговори, че това не е само ограда, а се строят и пътища в един труднодостъпен район.


"Когато става въпрос за сигурност, не е въпрос на пари", декларира кандидатът на ГЕРБ. Ген. Радев и репликира, че оградата не само, че е 4 пъти по-скъпа на по-лесен терен, но е и по-лесна за преминаване. Според него нелегалният трафик процъфтява, а на сръбската граница се хващат и регистрират повече мигранти отколкото на турската. Той се обяви за ревизиране на Дъблинското споразумение и готовност на армията за действия при криза.


На въпрос за действията на президента при условията на криза ген. Радев каза, че ще свика КСНС, а Цачева го контрира, че "няма да има време за свикване на КСНС, а и неговите решения са консултативни". Тя отговори, че ще се разчита на новата гранична агенция.


Ген. Радев заговори за постановлението за интеграция на бежанци, като според него давало възможност за заселване на бежанци. Цачева му отговори, че не познава постановлението, което представлява споразумение на добра воля за една година между общини и бежанец, без да се ползват пари от българския бюджет. Радев продължи да настоява на своето, а Цачева го попита риторично: "Можете ли да разберете едно постановление по-добре от мен?".


Тя се опита да насочи разговора към резолюция на Европейския парламент (ЕП) за правата на мигрантите в трети страни, подписано от депутати от БСП, което ГЕРБ се опита да представи, като решение за стимулиране на миграцията, а Корнелия Нинова заяви, че ще привика евродепутатите си за обяснение. "Не ме намесвайте в партийни конфликти", отговори ѝ Радев.


Кой е виновен за кризата в отбраната


Ген. Радев, който доскоро командваше ВВС, заяви, че на практика бюджета на армията не е мръднал за следващата година, а увеличението ще отиде за осигуровки. Той смята, че кризата в армията е започнала по време на управлението на Николай Младенов с орязването за отбрана. "Президентът Плевнелиев опита, свика КСНС, но Борисов каза, който го е договорил да си го изпълнява" каза ген. Радев. Според него е прекрасно, че правителството ще отдели повече пари за ремонт на МиГ-29 и нови кораби, но хората напускат, защото са демотивирани.


"Сега се предлага 1,65% от БВП за армията и при поет ангажимент от 2% той скоро ще бъде достигнат", каза Цачева. Но нямало предвидени пари за сухопътните войски. "Ако бях президент нямаше да пусна бюджета без предвидени пари за сухопътните войски, няма да го направя" каза Цачева. Ген. Радев я попита, защо като председател на Народното събрание не е защитила предишните бюджети на отбраната."За разлика от вас, като не мога да убедя колегите си, аз не напускам", върна му Цачева.


Как се привличат избиратели с обещания за съдебна реформа


Ген. Румен Радев се опита да спечели дясномислещите избиратели с обещания за съдебна реформа, която да започне със среща с инициативата "Правосъдие за всеки", да премине през почерпване на опит от Румъния и законодателни промени. Цецка Цачева се опита да обясни как БСП и ДПС провалили поправките в Конституцията, с които м.г. се прокара реформата във Висшия съдебен съвет.


Кандидатът на БСП я нападна, че управляващите бягат от взаимодействие с бившия румънски правосъден министър Моника Маковей, а тя пък го обвини, че няма доверие в българските магистрати. В крайна сметка не се разбра за какви точно промени в съдебната система ще работят и двамата, ако бъдат избрани.


За референдума и медиите


И двамата кандидати обявиха, че щом това е волята на избирателите, участвали в националния референдум, трябва да има промяна в избирателната система. Цачева конкретно се застъпи и за въвеждане на мажоритарен избор на народни представители, заради което трябва да има промяна в многомандатните избирателни райони. Ген. Радев заяви, че политическата класа трябва да се вслуша в гласа на българите.


Попитани за медиите, Цачева заяви, че има проблеми със собствеността, които се отразяват и върху свободата на словото. А ген. Радев допълни: "Най-големият проблем на медиите е когато печалбата вземе връх над истината!".


От кой отбор сте


И двамата казаха, че нямат време да четат книги по време на кампанията и обявиха, че подкрепят националния отбор по футбол. Ген. Радев все пак си призна пристрастия към ЦСКА, а Цачева - че не разбира много от играта.


Ако бъде избрана, Цачева каза, че ще продължи да се вижда с приятелите си, а Радев - да се движи свободно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (262)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "който ще се борят"

  А за правопис кой ще се бори?

 2. 2 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Само аз ли забелязах, че на пултовете им имаше две букви ТТ -- Трайчо, ти си!

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  За мен и двамата са далеч от нивото на един президент.

 4. 4 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Весело

  Мамчето се прояви като артист. В нейния рабфаковски стил. Некадърно.
  И тя кът боце. Партийци от репресиран род. Божеее. Напрао се разплаках.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 5. 5 Профил на Babimu
  Babimu
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Поздрави на форума на Дневник (имам предвид коментарите от последните дни): ще строим АЕЦ Белене и ще имаме ДС-агенти за послaници следващите 5 години!

 6. 6 Профил на ramsi
  ramsi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Отговорът бе "Отговорете ми като военен", след което последва реплика "Не сте ми началник""

  Съвсем точно и отговори. Военните са длъжни да отговарят на началниците си, а не на подчинените си и всякакви други.

 7. 7 Профил на Колобър
  Колобър
  Рейтинг: 294 Неутрално

  те са двама, кво спорят за 3 фракций?

 8. 8 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5659 Неутрално

  Защо спорят КОЙ като и двамата СА. Тетка Цеца Боко ще я изкомандва "да не счупи" хатъра на Путя, а на Радев ще му диктуват тези с които "принудително" ще го заобиколят под формата на политически съветници.

 9. 9 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Тъжна картинка, грях му на душата на Баце, че използва Цецка в такъв кофти сценарий. Колкото и да е антипатична Цачева, никой не заслужава да бъде хвърлен като жертвено агне.

 10. 10 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  Ама беше куул с Турция и Столипиново.
  Останалото мъка. Еле със самоварите и некви си исторически връзки с раша. За времето на извънредните пълномощия ли говореха, за Стамболов ли? За войните за национално обединение ли?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 11. 11 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Цачева определено е за Оскар!

  Да не говорим, че историята за дядо й, убит от комунистите, която история обещала да не разказва, а пък сега я каза пред цяла България, звучи комично, меко казано, още повече от устата на бивш член на Бкп, който не се срамува от това.

 12. 12 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "" В крайа смеътка не се разбра за какви промени в съдебната система ще работят и двамата, ако бъдат избрани.""

  В крайна сметка и двамата бягат от този парещ въпрос. Ей така ще си стоим бавноразвиващи.

 13. 13 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 481 Неутрално

  ""Според него нелегалният трафик процъфтява, а на сръбската граница се хващат и регистрират повече мигранти отколкото на турската."""

  Г-н Радев явно не знае, че България освен с Турция граничи и с Гърция, от където и влизат тези хора.

  Пари за ограда в ЕС никой няма да даде и от политическа и от "техническа" гледна точка.

  Ние пари за ограда с Гърция нямаме.

  Г-н Радев е меко казано трагичен!

 14. 14 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Относно убития дядо на Цечева....Еми комунистите държат властта като убиват хора.... Това младите не го знаят. Не са го виждали. Да те хвърлят в концлагер на остров щото не харесваш властта. Ето ТОВА Е БПС !

 15. 15 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "няма доверие в българските магистрати"

  И това откога е проява на лош вкус?

 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  Абе Цецка е кандидат само и единствено на Бойко и едноличната му партия! Така ,че госпожата за президентка печели служебно спора!
  [quote#4:"Цецо"]И тя кът боце. Партийци от репресиран род. Божеее. Напрао се разплаках. [/quote]
  Ама той и бил завещал повеля на смъртния си одър ...

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Кой кандидат на кого е?

  Радев казва, че чете турска преса и се уповава на румънската министърка и ще даде още някои друг милярд за меьдународни екперти да оценят отново ползата от проекта Белене.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 18. 18 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  Не му е останала длъжна на червения...поне според текста тук.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 19. 19 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Проблемът не е Цачева. Повечето ще гласуват за Радев, или няма да се месят, само и само да натрият носа на Божествения и да го махнат от политиката. Но с мажоритарен вот Слави пак ще го вкара в парламента. Ето защо ГЕРБ ще подкрепят мажоритарните избори.

 20. 20 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  От тези пионки така или иначе нищо няма да зависи следващите няколко години при процесите в света, които наблюдаваме. Излишно си хабят енергията, особено при факта, че и от двамата всеки нормален гражданин на България би се срамувал.

 21. 21 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#13] от "patrokalche":

  Радев имаше предвид, че сърбите ловят повече имигранти от нас и то такива, които минават през нас, като през разграден двор, се хващат от тях след това. Въобще не ставаше дума с кой граничим.

 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Жалки опити за скъсване на опашката, ала Мултигруп
  И двамата са безкрайно далеч от еталон, но такъв провинциализъм и неподправена ограниченост в кръгозора лъха от "дуела", че ти дожалява

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#5] от "Aleh":

  Ай да си повторя краткото изброяване от съседната тема.
  Назначения бизнесмен, ученика и фен на тато, боце два мандата премиер. Роската също назначен бизнесмен президент. Агент Гоце президент два мандата. Обслужвания от ДС станишко премиер и председател на ПЕС. А да спра, че ми става мъчно.
  Ама за цура посланиците ни били баш проблема. Не кандидата ни за ООН и шеф на ЮНЕСКО да речем. Активно подкрепена от целото герберско войнство. И лично от нея и баце.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 24. 24 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#9] от "VR|46":

  И аз това си казах. Тоя келеш Борисов трябваше да е на нейното място, да ги видим двамата генералитети как се дегенерират генерално.

 25. 25 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3160 Весело

  Цецка се оля, че бая въпроси беше наизустила. Радев е достатъчно интелигентен, че да отговаря избирателно. Цецка е председател на някаква асамблея… Радев е военен, наясно с патриотизма… Руският президент ще се запознава с БГ забележителности и красоти, та да не развява знаме по Черноморието, което си е супер прагматично, но пък Тръмп си е енигма. Темата за Турция чок засегната в тоя дебат, много по-официални позиции от управленските във Фейса. Българщината в генерала надделява и я показва много по-смислено. Цецка пречупва всичко през ЕС и началниците. Очакванията за фланг или граница на Европа наистина още висят без решения. Мигрантите ни са си наша грижа, а реакциите наистина са на границата ни със Сърбия. Оградата сама не може да ни пази. Значи наистина не са си направили изводите… Експертите вЕрно ги няма или не ги допускат, или само с условия, изпълнявани от назначилите ги. Радетелят за справедлива съдебна реформа го шкартираха също като Трайчо, а пък гражданските позиции съвсем. Статуквото се крепи по мафиотски и с отплескващи скандали, а ОПравляващите се кандърдисват помежду си, та ЕК ще има да се чуди още и още. Румъния според ментора на Цецка са назад, а Радев точно ги припознава като реален пример. Времето никак не е наше, вече 27 години, а старите, корумпирани дейци са толкова обвързани, че дори и по закон не могат да ги мръднат. САЩ е разделена като нация, та ние ще се сплотяваме!? Обединителят президент трябва да мисли самостоятелно, да е независим, а условията, които ги създават правителствата да са по правилата и ако са нарушавани точно той трябва да го прави достояние заради положението си. Референдумът на Слави ги приземи, но за предишните изчезнали кутии с подписи нищо не ги оправдава. Аз съм една обикновена жена, и майка, и не съм още за пенсия, и тази, която потрети опорната точка - от съчувствие заради пазената злокобна тайна, до усещане за фалшиво. Не само заради младежкия ентусиазъм в партията-майка, а и заради плътното ново членство. Бързо включва тази жена - от сълзи заради миналото до еуфория за светлото бъдеще, че и с тембър го докарва! Така и не го и попитаха генерала бил ли е в БКП-то като военен, като едното нищо щеше да си каже, а тогава май само курсантите от Ангола и Куба не бяха такива?! Отраканата партийка вице и добрякът адмирал - дори не са като гърнета с похлупак. На 13 всички на мача, а ББ вече нЕма да бие дузпи!!! Истината е там! Пък може и да бием… Беларус!? Европа е в България. Да живей!!!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 26. 26 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Добре, че не гледам телевизия.

 27. 27 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#13] от "patrokalche":

  Ма що румито вика да се засилва охраната на сръбската граница?
  И ква файда като хванат някой и го настанят да го раним и да угаждаме на културните му особености?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#4] от "Цецо":

  Мамчето е жалко, ама и генералчето е същото, като нея.Страхливо и зависимо човече, крило под генералската униформа посредствеността си.

 30. 30 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#14] от "lele266":

  Комунистите изобщо не проверяваха родата на кандидатите за членове. Никак. То и за това репресирания боце постъпил в комунистическото МВР.
  Ба си как навремето не разбрах колко толерантни са били другарите.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Гоце 2.0 ще ни е новият президент. Дано щетите бъдат в някакви приемливи граници.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Гневно

  Да ме прощава Господ, няма да подкрепя нито недоразумението, нито този дето слезе самолета заради някоя друга рубла.

 34. 34 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Весело

  "Цецка Цачева се опита да обясни как БСП и ДПС промавили поправките в Конституцията..."

  и тва беше отговор на въпрос "какво правихте 6 години", нали?

 35. 35 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#11] от "Преспанец":


  [quote#11:"Преспанец"]дядо й, убит от комунистите[/quote]
  А дедо И какво е направил, че са го убили ?

 36. 36 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#25:"ЗаНи3А"]Радев е достатъчно интелигентен, че да отговаря избирателно[/quote]

  Наистина ли?Това, че не можеш да различиш интелигентност от заучени фрази и посредственост, не говори добре за теб.Признай, че си мислил така и за не един и двама политици досега, които са те разочаровали и излъгали.Ама не са виновни те, а ти, защото си толкова елементарен!

 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Цецка беше на моменти по добра, поне по моето скромно мнение.

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 40 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Трудно да се дефинира кой спечели.И двамата отговаряха по-скоро шаблонно и като че ли се стараеха да не допуснат грешка, отколкото да притиснат опонента.Предвид изходните им позиции, този тон определено е в полза на Радев.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 40. 41 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#29] от "chinaski":

  Шапкар от БНА. Какво очакваш?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 41. 42 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Весело

  На фона на битовизмите и размахването демонстративно на мръсното си бельо в хода на президентската кампания в Америка, нашите кандидат президенти , оказа се , са далеч по обрани и очаквано...умерено некомпетентни, сиреч, подходящи за президент на България.
  Изборът ще е определено емоционален и ще е функция от текущото политическо противопоставяне и бъдещето разпределение на порциите , оооп, на властта

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 42. 43 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Не мога да повярвам, че Борисов не иска да загуби тези избори!!!

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 46 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Преразкази по картинка от "Дневник".
  Още колко статии ще пуснете за дебата Цачева - Радев?

  Цачева беше с по - добрите опорки.

  Ако Радев беше издигнат от ГЕРБ, печелеше още на първи тур с 80 процента!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 45. 47 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 967 Весело

  До коментар [#37] от "Peni Nikol":

  Такова ще е служебното мнение на всеки порядъчен гербер. А истината е, че и двамата се представиха ужасно.

 46. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 49 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  кандидатите от репресирани до по репресирани и десни ,а иначе ще ни управляват от комунисти до още по комунисти ,егати и държавата ,дето не може да излъчи един млад ,подготвен и нормален човек ,защитаващ евро ценностите не само с демагогия и празни приказки ,ами наистина , а и да е без партийна книжка ,нито преди ,нито сега

 48. 50 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Тия и двамата са отвратителни! На моменти Радев изглежда по-грозен и от Цачева. За простотията, дето се лее, ще е обидно да отваряме дума...
  Който и да стане президент, ще ме е срам. Отивам да повръщам. Пак.

 49. 51 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Цецка беше жалка. Нямам нищо против тази женица. Имам против това нещо да ни е президент. Роската ще ни се види като Шварценегер и Брус Уилис взети заедно в сравнение с нея.
  Срам, голям срам ще берем с нея, добре, че няма да бъде избрана.
  Стига ни тиквата, че ни орезили пред целия свят

 50. 52 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  [quote#5:"Aleh"] ще строим АЕЦ Белене и ще имаме ДС-агенти за послaници следващите 5 год
  ини! [/quote]
  Е нали посланика на България в Турция е либерална туркофонка ?!
  Посещаваше най-мутренските фитнеси в София.
  Да не говорим как с предишния и мъж гушнаха гаражите на ЦК-то на БКП-то!
  Можете да разгледате списъка с посланици и бюджетите на посолствата ...МИСИЯ ЛОНДОН пасти да яде ,ГЕРБ са велики!
  Добре ,че Цачева ги доведе до оставки и разпускане на авторитарната им партия!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 53 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  а иначе явно всеки комунист в тази държава е убит дядо от народната власт. Да се чуди човек как сме стигнали до 8 милиона

 52. 54 Профил на uhu58510162
  uhu58510162
  Рейтинг: 237 Неутрално

  На тоз не му давам да чете секретната информация. Той достоевски бил чел. Ама цецка и без друго я знае, за кво и курнелия да научава.

 53. 55 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Неутрално

  27 години = ходене на Богородица по мъките. Че още 27 ни предлагат бившите членове на БКП-то. Настоящи фурнаджийски лопати. Въобще не им вярвам нито на единия, нито на другата. Вълкът козината си мени, но не и нрава си.

 54. 56 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Весело

  бе, каквото и да си приказваме, спорът кой е по-грозен и по-дрът измежду тримата беше най-продуктивен

 55. 57 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Изборите за президент се очертаха ясно още на първия тур, а след победата на Тръмп, на практика приключиха в полза на Радев.
  Няколко изречения в този дебат няма да променят нищо. В неделя г-н Борисов ще бъде в нокаут. И това никой вече не може да промени освен волята на Всевишния (за сведение на герберите, нямам предвид г-н Борисов ).

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 56. 58 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#56:"extraCACA"]бе, каквото и да си приказваме, спорът кой е по-грозен и по-дрът измежду тримата беше най-продуктивен[/quote]
  много мило и трогателно беше

 57. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 60 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 481 Неутрално

  [quote#21:"Преспанец"]Радев имаше предвид, че сърбите ловят повече имигранти от нас и то такива, които минават през нас, като през разграден двор, се хващат от тях след това. Въобще не ставаше дума с кой граничим.[/quote]

  !!!!???? Абе вие на колко години сте, изобщо що ли си правите труда да коментирате изобщо!?

  Ще падна от подобно плоско мислене!

 59. 61 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3160 Весело

  До коментар [#36] от "chinaski":

  Очите виждат, ушите слушат, а осмислянето става по елементарен начин, но пък специфичен, различен, разнообразен и неповторим. Колкото до анализирането на инфото, то може и инстинктивно да се случва, ама с притъпени нагони никак не се получава. Елементарно си е, то според 2.2. затова се разбираме.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 60. 62 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 481 Неутрално

  [quote#49:"edin drug"]егати и държавата ,дето не може да излъчи един млад ,подготвен и нормален човек ,защитаващ евро ценностите не само с демагогия и празни приказки ,ами наистина , а и да е без партийна книжка ,нито преди ,нито сега[/quote]

  Ами, явно ще трявба да е поне след набор 1985, ще почакаш за подобна кандидатура.

 61. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  Час и половина надпразнодумстване

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 62. 64 Профил на bodomir
  bodomir
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Като гледам неуспешните артистични умения на Цецка, Цв.Цв. много чували с бюлетини ще трябва да докарва за да има шанс.

 63. 65 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#35] от "Sааlеte": Предполагам, че много яко им се е набил на очите на комунистите. Въобще комунистите се дразнеха от заможните, от умните, от можещите, дори от физически силните.


 64. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 67 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#9] от "VR|46":

  Ми тя нали за това реве. Да не мислиш, че я е много еня за дядо й? И да й се налга да се оправдава, че не е най-красивата. Не знам как удържа на общо основание, особено след вчерашните откровения на лидера им. И все пак, не трябваше да разиграва сълзливото театро, ей така, за опазване на нейната си чест трябваше да си го спести. Не я оправдавам, съжалявам.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 66. 68 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 303 Весело

  До коментар [#57] от "популист националист":

  Това copy-paste мнение от партийната централа ли ти я пратиха? Повтаряш се. Малко по-оригинално колега!

 67. 69 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Цеца вкара разговора в специфичната за ГЕРБ долнопробна лаещо-обвиняващо-назидателно-лицемерна линия характерна за цялостната същност на този проект на ДС.

 68. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 72 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Мама счупи тъпомера с тятрото и лижата да убития си дядо. Удари дъното най-тъпото парче куха лейка. Ей такива противни същества ни управляват. И постоянното и кодкудякъне "пък аз съм юрис с вишу" от рабфак. Не са за оставка гербавите за затвор са всинца барабар с менторите им царчето, хамстера, първановци, пръмовици..... Измет долна.

 71. 73 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1163 Любопитно

  Тетка стоеше със странно дори за нея Отвратно изражение на лицето през 90% от дебата. Какво й бяха дали?

 72. 74 Профил на Jeina Peleva
  Jeina Peleva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Дневник", оправете си правописните грешки...

 73. 75 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Любопитно

  До коментар [#32] от "Орел и червен плужек":
  Даже "по турските" ъвър-зъвъри и сложили дипломата. Само че не можах да я прочета. Нещо беше замазана. Не исках да обидя сънародника си в нета. И не му за дадох въпроса, който ме гложеше.

 74. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 77 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#9] от "VR|46":

  Тъкмо лъснаха какви са. ТАя Цеца Данговска ила внучка на някой си Цачев, мъ тя Данговска и никога не е била с ляви убеждения и никога не е чела Огоньок. Ми в общината като партиен председатил ква си била ма? С леви убеждения или ТИКВА. МАй второто и продължава да бъде.

 76. 78 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1163 Неутрално
 77. 79 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 967 Неутрално

  До коментар [#67] от "tourlache":

  Моето мнение е, че Баце отдавна е спазарил тези избори. Самият факт, че издигна точно Цецка го доказва. Една от малкото неизбираеми. Вчера дори призна публично, че било грешка, че не била красива и т.н. Пусна най-непопулярните министри в последните дни да агитират за нея, знаейки какъв антиефект ще последва. А тя горката може би си вярва и съм сигурен, че театъра тази вечер е солова инициатива. Пиарите на Тиквун са много добри и със сигурност не биха я посъветвали да се самоубие така.

 78. 80 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Празнодумие по партийна линия - това е Цачева. Не става за държавен глава!!! Радев говори спокойно и звучеше обединително. Дано с действията си го докаже!

 79. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 82 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  "спориха кой какъв кандидат е - руски, турски или европейски."
  ....................
  е те това е лесно - кво спориха толкоз:
  - кой е руски - и ДВАМАТА
  - кой е турски - ама, че глупост
  - кой е европейски - НИТО ЕДИН ОТ ДВАМАТА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 81. 83 Профил на spyrogyra.
  spyrogyra.
  Рейтинг: 237 Неутрално

  е , нема такова тъпо нещо от политическото ни нищо.
  Мятайте оставките и да почваме финалния сезон.

 82. 84 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#72:"foure"]Мама счупи тъпомера с тятрото и лижата да убития си дядо. Удари дъното най-тъпото парче куха лейка.[/quote]
  То всъщност за бесене са тъпите и ПР-и. Тъпите герберски калинки си мислеха, че ще изтрият членството й в БКП по този начин.
  Как пък един с повече от 2 грама мозък за цвят не се намери в тая партия. Но като се има предвид какви титани на мисълта ги ръководят няма какво да се чудим

 83. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 86 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  [quote#80:"VeLikoV"]Празнодумие по партийна линия - това е Цачева. Не става за държавен глава!!! [/quote]

  и двамата не стават - и двамата

  и за чистачки в президенството не стават

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 85. 87 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Вече и слепите трябва да прогледнат

  След запяването в хора на синьото БКП на Кънев, Радев наполовина изпълни ролята си на обединител на нацията. Поне в частта ретроградни болшевики. С подемането на частушката със "съдебната реформа" на Кънев, Моника Маковей и "румънския модел", другаря Радев хвърли неразрушим мост между умереното (БСП) и радикалното (ДСБ) крила на компартията и е на път да постигне така дълго чаканото от симпатизантите на Кънев обединение. Според запознати, другарката Нинова е обещала на др. Кънев, че ако не предявява претенции към летящата чиния на Бузлуджа, сливането ще мине по мед, масло и тук-таме по някоя пребоядисана в огнените цветове на вицепрезидентката синекоса реститутка. Гроздан Караджов ще получи поста маникюрист на Антон Кутев, а генерал Атанасов ще стане началник смяна на охраната на Позитано. Самият Кънев ще стане неофициален съветник на Корнелия, като ще има по два часа дневно в понеделник, сряда и петък, за да подготвя новия си "десен" проект. Общо взето, нещата си идват по естествените места...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 86. 88 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#68:"stinkfoot"]Това copy-paste мнение от партийната централа ли ти я пратиха? [/quote]
  Що, ти мислиш, че тиквата няма да е нокаут в неделя ли?
  по точно в Правителствена с 200 кръвно

 87. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 90 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  [quote#56:"extraCACA"]бе, каквото и да си приказваме, спорът кой е по-грозен и по-дрът измежду тримата беше най-продуктивен [/quote]

  ахахахахахахахах - да това си беше гвоздеят на програмата

  [quote#53:"stile libero"]а иначе явно всеки комунист в тази държава е убит дядо от народната власт.[/quote]

  това е извода от "дебата", заедно с това, че ще имаме 5 години иди.от/идиот.ка за президент

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 89. 91 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  добре де - ако Квадратчето победи на изборите какво следва??

  това е единственият шанс на тая държава за нормален президент явно

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 90. 92 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1043 Весело

  Цачева декларира, че ще изпрати поне 1 агент на ЗЛОВЕЩАТА КОМУНИСТИЧЕСКА тайна службана РУМНО-посланик! Нали и тя е била партиен секретар на същата тая партия!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 91. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 94 Профил на noo
  noo
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Цецка този номер с дядото вече веднъж го е играла. Още през 2011 г. в предаването "Свободна зона" на Коритаров. Ето какво казва тогава "Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като николапетковист. Аз не съм скъсала пъпната връв със семейството ми, така че в мое лице да се говори за някаква носталгия по комунистическо минало би било просто несериозно..."

 93. 95 Профил на kimara
  kimara
  Рейтинг: 237 Любопитно

  Е как добра драматургия, каква е тая идиотия с предсмъртния завет. Дядото ти го убиха комунистите, ама ти не казвай на никой. Все едно комунистите, които впоследствие са си я отгледали, не са я проверявали ама хич и тайната е останала дълбоко скрита до ден днешен, или нещо ми се губи. Хич не го разбрах това, но като цяло дебатът беше досаден, с изключение на комичните моменти. Които всъщност е жалко, защото все единия от двамата ще ни е президент...
  .

 94. 96 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Мен не ми стана ясно за какви духовни връзки с Русия говори Радев. Тои от името на всички ли говори? Тои е болен анти-български комунист които обича повече Русия отколкото собствената си страна, и има много такива като него, но защо винаги обичаат да говорят от името на другите не ми е ясно. Аз нито имам някакви духовни връзки с Русия, нито ми пука за тая пропаднала страна, България няма нищо общо с Русия, учебниците трябва да се променят и да спрът да преподават анти-Българска пропаганда.

 95. 97 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 753 Любопитно

  До коментар [#94] от "noo":

  Тя не каза ли, че сега го казва за първи път?!

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 96. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 100 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 967 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK