"Правосъдие за всеки" призова последователите си сами да решат за кого да гласуват

"Правосъдие за всеки" призова последователите си сами да решат за кого да гласуват

© Анелия НиколоваГражданска инициатива "Правосъдие за всеки", чиито предложения за съдебна реформа бяха подкрепени снощи в телевизионния дебат от кандидата за президент Румен Радев, призова последователите си сами да преценят за кого да гласуват на балотажа.


Нашите последователи и симпатизанти са сред най-активната и мислеща извадка на обществото, те вече знаят всичко казано, и ще си решат как точно да гласуват, се казва в съобщението до медиите, което публикуваме по-долу.


Темата за съдебната реформа неочаквано влезе с пълна сила в последните дни на предизборния период, като кандидатите не споменаваха изобщо прокуратурата, с изключение на Татяна Дончева. "Правосъдие за всеки" организира кампания под наслов "Изпит за кандидат-президенти" и обобщи резултатите на пресконференция преди първия тур.
А по повод думите на кандидат-президента Румен Радев, че той подкрепя идеите им за промени в съдебната система и конкретно в прокуратурата, от "Правосъдие за всеки" казват: "Дела трябват".
Към бъдещия президент: Дела трябват, думите не са достатъчни


"Вчера страницата на Инициатива "Правосъдие за всеки" регистрира своите 20 000 симпатизанти. Това е голямо признание и чест, но и голяма отговорност за всички ни! Тези хора носят дълбоко в себе си чувството за справедливост и идеята за обективно и ефективно правосъдие. Те изискват и държат отговорни политиците и магистратите за техните думи и действия.


Направихме всичко възможно, за да изясним и доведем до знанието на всички отговорите и визията на кандидатите за президент за съдебната реформа по представения от нас публично въпросник под наслов "Изпит за кандидат-президенти";. Проведохме две дълги и интересни срещи и получихме конкретни отговори от г-н Трайчо Трайков и г-жа Татяна Дончева, както и писмено мнението на г-н Ивайло Калфин.


Опитахме се да се срещнем и с водещите след първия тур на изборите кандидати - г-жа Цецка Цачева и г-н Румен Радев, като ги адресирахме за втори път с въпросите ни и покана за среща-дискусия по този най-важен за обществото ни проблем. Не успяхме, за съжаление, да се срещнем, понеже никой от тях не отговори на повторната ни покана.


Същевременно вчера, в ТВ-дебат помежду им, а и през последните няколко дни, и двамата превърнаха тази тема в основна в своите кампании и започнаха да поемат публични ангажименти.


Ген. Радев дори поименно назова Инициатива "Правосъдие за всеки"; и заяви, че ще се срещне с нас, което до момента не се е случило. Ние приветстваме тази готовност, както и заявената от него подкрепа за нашата подписка и нашите идеи за съдебна реформа и ще му я напомним след изборите!


Приветстваме и намерението на г-жа Цачева да продължи съдебната реформа, с което явно се отказва от предишното си заявление, че същата е приключена!


Прекрасно отчитаме и факта, че всичко това се прави в момент на ожесточена битка за балотажа на изборите, когато винаги се обещава повече, отколкото после се изпълнява. Затова няма как безрезервно да вярваме на тези думи. Но обещаваме и на двамата, че впоследствие ще си търсим обещаното, като наследство от тези избори!


И да кажем и на г-жа Цачева, и на г-н Радев: Съдебна реформа без радикална реформа в модела, структурата и отчетността в прокуратурата и в абсолютните и безконтролни правомощия на главния прокурор е НЕВЪЗМОЖНА! Нека следизборният ни разговор започне оттам, дами и господа!


А относно изборите, нашите последователи и симпатизанти са сред най-активната и смислена извадка на обществото, те вече знаят всичко казано, и ще си решат как точно да гласуват!"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  КОИ бяха тия-правосъдие за всеки? А БОйко в затвора? А Трайчо в затвора? А Р.ОВЧ в затвора? Или правосъдие за всеки, ама не баш за всеки?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4187 Неутрално

  До коментар [#1] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  Аййййй.. намали кафетата пич.. Правосъдие за всеки ли трябва да вкарва в затвора?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#1] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  Аз пък съм от секта "Без правосъдие" за "Правосъдие за всеки"
  и кой от където е !

 4. 4 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1072 Весело

  Асен Генов пак се е развълнувал нещо.....

  нещо поне като Мадона няма ли да обещаят ?

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  [quote#2:"Darth Plagueis"]Правосъдие за всеки ли трябва да вкарва в затвора? [/quote] Разбира се, че НЕ! Те са само по проказките! Трабват нови референсуми! С въпроси като извънреден закон за съдене виновниците за националната катастрофа-1989-2016. След което-привеждане решенията в действие!
  В Румъния има министри за няколко окомплектовани кабинета в затовра! Тук няма ни един министър в затвора! И докато са ГЕРБ няма ида има! Затова и равосъдие за всеки, и РъБ и десните от ДСБ ще подкрепят статуквото на корупцията, в лицето на Партийната секретарка!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4187 Неутрално

  До коментар [#5] от "Евроатлантически вилает Булгаристан!":

  Братле, предлагам ти да изтрезнееш малко, после да прочетеш статията. Нема да е лошо и да се лишиш от някои илюзии, като тази, че някой в ДСБ подкрепя партийната секретарка.

  До тогава - наздраве!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на chevyvolt, Радев - национален предател!
  chevyvolt, Радев - национален предател!
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Изключително срамно е комунисти и путинисти да се кичат с името на тази организация!

  "...and justice for all"

  "..Justice is lost
  Justice is raped
  Justice is gone.."

  http://www.youtube.com/c/SSCBulgaria
 8. 8 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Това с Цачева и Радев,
  за реформа в Цацатурата, ще е до понеделник!
  След това ни вопъл, ни стон

  Happy face says, adios !
 9. 9 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Ето част от плевенската кариера на адвокат Цачева, описана от плевенските медии,която сега ще отстоява правосъдието за всеки:

  В продължение на 7 години и половина Цецка Цачева Данговска е била юрисконсулт на Община Плевен по силата на сключен граждански договор. През всичките тези години Цачева обаче е играела двойна игра – уж оказвала правна помощ на местната администрация, а междувременно тя давала съвети и на другата страна. Е, по-голям конфликт на интереси – здраве му кажи! А за лоялност и коректност, изобщо няма да питам. Но се чудя дали това са прословутите гаранции на ГЕРБ за почтеност и морал?!

  Прави чест на Адвокатска колегия - Плевен, че не се повлиява от обясненията на прегрешилата общинска съветничка. Въпреки опитите и надеждите на Цачева за снизходителност, колегите й отсъждат: “При така събраните доказателства, Адвокатският съвет намира, че е налице нарушение от адв. Цачева на чл. 43, т.3 от Закона за адвокатурата поради това, че е налице договор с Община Плевен и интересите са противоречиви по две граждански дела. Но на основание на чл. 134 от Закона за адвокатурата дисциплинарното преследване е погасено по давност.” Късметлийка! Само няколко месеца я деляха от сериозни последствия – защо не и отнемане на адвокатски права. Но така отсъжда закона – едногодишна давност. Въпреки това обаче, за липсата на тези основни морални качества във всеки човешки индивид - давност няма! В живота властват не само приетите закони, но и неписаните правила, които явно Цачева е пропуснала да научи в РАБФак като студентка.

  С цел да измие накърненото си достойнство и отмие грозното петно върху етикета “професионалист”, който сама си е сложила и за каквато се представя пред своя лидер Бойко Борисов, Цачева обжалва решението на плевенските си колеги пред Висшия адвокатски съвет - София.

  За голямо нейно разочарование и изненада обаче, Висшият адвокатски съвет потвърждава решението на Адвокатски съвет – Плевен: ”Действията на адвокат Цецка Цачева срещу Община Плевен по времето, когато тя е имала сключен договор за правна помощ с общината, водят до конфликт на интереси и съставляват нарушение на чл. 13, ал. 1, 2 и 4 от Етичния кодекс на адвоката.” /решение № 537/12.11.2008 г./

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 10. 10 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Дневник в часове се превръща в казионна медия.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9099 Неутрално

  Аз решавам да не отида.

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 11359 Неутрално

  Не знам дали на някого във форума дали му нареждат за кого да гласува, всеки както си го акъл учи, така да гласува.

 13. 13 Профил на radev38
  radev38
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И все пак "В началото бе СЛОВОТО!" С делата след встъпване в ДЛЪЖНОСТ!!!

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Не разбирате ли , че това е подкрепа за радев от америка ??? очевадно е !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Колко са членовете на това сдружение, че е важно какво призовава то!? Няма да се учудя ако в него членуват 2 или 3 човека и Дневник е решил да ни занимава с призива на Сульо и Пульо!

 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 13290 Неутрално

  Добре е да се напомня на измамниците за лъжите им. Радев май още преди избора си започва да лъже. Кога стана политик, кога прие лошите навици?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#16] от "penetrating":

  агитираш незаконно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#12] от "Peni Nikol":

  недей никога да говориш от чуждо име в живота. ще се опариш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 13290 Неутрално

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Виноват
  Вярно, сега виждам, че е трябвало да бъде 51 минути по-рано

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK