Пиарът на правителството атакува Би Ти Ви: Приличате на фалирала вече телевизия

Севдалина Арнаудова - ПР на правителството може да бъде видяна плътно до Борисив на почти всички публични прояви, записвайки думите му с телефон

© Надежда Чипева, Капитал

Севдалина Арнаудова - ПР на правителството може да бъде видяна плътно до Борисив на почти всички публични прояви, записвайки думите му с телефонДиректорът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова обвини Би Ти Ви, че подкрепя кандидата за президент на БСП ген. Румен Радев.


"Продуктово позициониране!!! Всеки ден членове на щаба на Радев гостуват в Btv да коментират изборите в щатите и случайно да си рекламират продукта! Btv, приличате на една фалирала вече tv! Това е моята гледна точка! А при вас "всички гледни точки" отдавна липсват!", пише Арнаудова в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".


Под "фалирала вече" телевизия, шефът на правителствената пресслужба явно има предвид ТВ7, която беше спонсорирана от мажоритарния собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев и беше известна с манипулации и тенденциозност, а лицензът й беше отнет преди два месеца от Съвета за електронни медии.
Постът на Арнаудова е провокирал бурна дискусия, в която се включват и журналисти от Би Ти Ви. Ето основната част от нея:


"Понеже фактите говорят, ето ги и тях - тази седмица по Btv: Цецка Цачева, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Даниел Митов, Владислав Горанов, Божидар Димитров. И други в защита: Божидар Лукарски и М. Кунева. И едно уточнение - всички министри в подкрепа на кандидат-президента на ГЕРБ", пише Валя Гиздарска, главен редактор "Актуални предавания" в Би Ти Ви.


"Съгласна съм! Обективност е гостите да са само от ГЕРБ!", иронизира журналистката Мария Цънцарова.


Севделина Арнаудова: Защо се засягате? Значи вие имате право да коментирате - Цачева едикаква си..., Борисов едикакъв си..., ГЕРБ също, епитети всякакви. Дръжте се светски - и аз мога да си казвам мнението!


Валя Гиздарска: Божидар Димитров беше в осем - девет минути. (след Цецка Цачева) Точно 9 минути беше и Елена Йончева.


Севделина Арнаудова: Божидар Димитров не е в щаба на Цачева! Не съм мерила времето и не това е важното! Внушенията след Цачева ги прави член от щаба на опонента!


Валя Гиздарска: Надявам се, че правим разлика между светски и професионален коментар. Поздрави.


Севделина Арнаудова: Правим разлики и затова коментираме светски, не просташки, както правите вие! Поздрави!


"Севда, обиждаме се ето на това- "Btv, приличате на една фалирала вече tv! " И ето на това: "Правим разлики и затова коментираме светски, не просташки, както правите вие!", коментира журналистката Весела Кисьова. И продължава:


"В една нормална държава, правителственият ПР не може да се държи така с една медия! Журналистите могат да коментират кандидат-президенти, политици, министри, Обратното обаче не е допустимо - първо, защото да се заяждаш с медия е обречено на провал, второ, защото намирисва на цензура. Нека не си изтърваваме нервите и не обвиняваме медиите за грешките, които допускат политиците. С уважение към теб и работата ти."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK