Предсрочните избори трябва да са по нови правила, обяви Томислав Дончев

Предсрочните избори трябва да са по нови правила, обяви Томислав Дончев

© Пресцентър на ГЕРБВицепремиерът Томислав Дончев обяви, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума. Коментарът му е, след като гласува в Габрово и е изпратен до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.


"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм, ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.


Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, накъдето е тръгнал или дори, че се връща назад. Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви. Това обяви още Дончев, след като пусна бюлетината си.


При журналистически въпрос във връзка със заявката за оставка на правителството Дончев коментира, че политиката не е аритметика. "Политиката е и принципи, и морал, и чест, и достойнство. Ако резултатът не е добър, ние друг път нямаме. Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK