ГЕРБ искат да си направят удобен за тях избирателен кодекс, смята Георги Кадиев

ГЕРБ искат да си направят удобен за тях избирателен кодекс, смята Георги Кадиев

© Юлия ЛазароваГЕРБ отиват на избори и ще направят избирателен кодекс, удобен за тях", така лидерът на партия "Нормална държава" Георги Кадиев коментира по Би Ти Ви намеренията на депутатите от най-многобройната група да подкрепят въпросите от референдума.


"Те имат пари и могат да си позволят и нула лева субсидия. Имат и най-популярните медийно лица и затова искат мажоритарни избори", посочи депутатът.


Според Кадиев няма никаква аргументация в предложението депутатите да бъдат намалени наполовина - от 240 на 120. Този въпрос отпадна от референдума, но ГЕРБ са склонни да подкрепят и такова предложение.


"Ако депутатите са 120, цели области ще бъда представени от двама народни представители, вероятно от една или от две партии. Ако идеята е да се пести, намалете ни заплатите наполовина", каза Георги Кадиев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK