От успеха на Радев не следва задължителна победа на БСП на следващите избори, смята Курумбашев

От успеха на Радев не следва задължителна победа на БСП на следващите избори, смята Курумбашев

© Георги КожухаровАко някой си мисли, че от победата на Румен Радев на изборите следва и победа на БСП на следващите, ще бъде заблуден", каза днес по БНТ новият евродепутат Петър Курумбашев, който беше и в предизборния щаб на новоизбрания президент. Той заема мястото в европарламента на избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.


"Би било доста елементарно да се екстраполират тези резултати върху директни партийни резултати. Нашите опоненти през цялото време искаха да кажат, че това са директни партийни резултати. Ние през цялото време твърдяхме, че това са мажоритарни избори и те са мажоритарни избори", допълни Курумбашев.


Той посочи, че изборът на Радев се дължи на мажоритарния елемент (самият той е силна кандидатура), на протестния вот и на факта, че е бил издигнат от БСП. Курумбашев каза още, че спрямо новия президент има големи очаквания.
"Аз се надявам и тези, които не са гласували на изборите, и тези, които не са гласували за него, да застанат зад него като президент на държавата, защото имаме остра нужда от обединителни фигури, от обединителни институции. Българските граждани престанаха да вярват в базови институции", посочи Петър Курумбашев.


В отговор на въпрос дали Слави Трифонов ще се включи в политиката той заяви, че с референдума телевизионният водещ е натрупал една енергия, която трябва да намери политически излаз. "Лесно е да определяш правилата на играта, но трябва и да участваш в нея. Четири-пет пъти като кажеш, че искаш да скочиш във водата, е хубаво и да скочиш", допълни Курумбашев.


По повод номинирането на нов български еврокомисар на мястото на отиващата в Световната банка Кристалина Георгиева той препоръча премиерът първо да направи консултации по темата с лидерите на основните партии в страната, преди да изпрати кандидатурата в Брюксел. "Първо трябва да се разберем помежду си, за да не се получава ситуацията отпреди няколко месеца", допълни евродепутатът, визирайки българската кандидатура за лидер на ООН.


Курумбашев е на мнение, че българските евродепутати трябва да изработват обща национална позиция и по актуалните външнополитически теми като мигрантската криза. Той призова и да се помисли за вкарването на тема от национален интерес по време на българското председателство на ЕС.

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plamen12345678
  plamen12345678
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Така е.Аз гласувах за Радев,но никога няма да гласувам за БСП на избори.Същото е и с много хора.

 2. 2 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  бсп направиха нещо умно и то беше да изкарат кандидат който да не е свързан с партията, на изборите ако си изкарат пак стандартните измекяри нищо няма да спечелят. бойко от гордост не можа да се пречупи и да издигне надпартиен човек и го отнесоха... явно българина иска нови лица.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Весело

  Йеее! Курумбашев най-накрая успя да стане евродепутат! Какъв рев беше на евроизборите...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Този Генералчо не е лошо да направи едно изявЛенине пред хората че да го разберем що за стока е...Няма само да ми мънка ..България това.България онова..

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  За Радев гласуваха БСП ,ДПС и патрЕотите прегърнати , малко Марешки и малко гербери.Толкова за „мъдрия народ“

 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Много се надявам да не следва победа на БСП /и ДПС- че са си едно/

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3107 Весело

  До коментар [#4] от "lynyrdS":
  сричай това като начало . тук смятахте , че е най силната ви опорна точка .
  "Може ли България още догодина да има нови изтребители? Няма такъв прецедент. Това са сложни преговори и договори, време за производство и доставки, за оборудване, за обучение, за подготовка на инфраструктурата. Доставката на една нова ескадрила самолети отнема най-малко 3 години. Затова казвам, че времето изтече. Ако сега не се вземе решението, ние навлизаме във времето на големи разходи за МиГ-29. Това се опитваме да избегнем. Защото, ако се забавим още малко, неизбежно ще трябва да купуваме нови агрегати за МиГ-29 поради изтичане на ресурса на сегашните, за да имаме въздушен суверенитет.

  - Това ли е основният аргумент в дебата "Няма пари за здравеопазване и образование, а вие искате ново въоръжение"?

  - Мисля, че това е доста повърхностен поглед върху развитието на една държава. Тя е сложна система и в нея всички сектори са важни. И здравеопазването, и образованието, и инфраструктурата са важни, но сигурността също е важна. Когато пренебрегнеш един от тези сектори за сметка на другите, то ти внасяш дисбаланс в цялата система. Защото, за да имаш здравеопазване, образование и култура, трябва да има минимално ниво на сигурност. В съвременния свят това се постига по най-ефикасен начин със съвременни ВВС. Да, проектът е скъп, но той създава по-добра сигурност, а оттам по-голямо доверие в България и по-големи инвестиции.

  - Втора употреба, трета употреба или изцяло нов изтребител?

  - Естественото, че новопроизведен изтребител.

  - Това ли препоръчахте като ръководител на експертната група за избор на нов изтребител?

  - Да. Въпросът обаче е какви са възможностите на страната. Ние също така казваме: "Не изтребител на всяка цена". Той трябва да отговоря на определени минимални военни изисквания, да има достатъчно продължителен жизнен цикъл и възможна поддръжка в нашите условия. Ние можем да вземем най-прекрасния самолет, но ако неговата поддръжка е скъпа и непосилна за нас, значи сме допуснали непоправима грешка. Така че дебатът "Нов или стар" явно тепърва пак ще се изостря. Нашето виждане е за нов. Има още нещо, което, за съжаление, не се отчита. На този проект все още се гледа единствено като на консуматорски, който ще изяде парите на държавата. Напротив, това ще бъде една инвестиция, която ще даде сигурност и стабилност в региона. При определени условия този изтребител може да даде и съществен принос за икономическото развитие на страната.

  - Говорите за индустриално сътрудничество.

  - Да, индустриално сътрудничество в областта на високите технологии. Нещо, което ни липсва в момента. Този проект може да открие нови работни места с гарантирани международни пазари на продукцията. Да вземем за пример Унгария и офсетната програма, която реализираха "Грипен". Те преместиха цял един сектор от своята икономика - заводите "Електролукс", в Унгария. В момента те дават 5% от БВП на Унгария и страната е един мощен и добре познат износител на бяла техника.

  - Наскоро НАТО излезе с тревожно съобщение за активността на руските самолети по границите на алианса. Продължават ли вдиганията на български изтребители заради полети на руски самолети?

  - Продължават вдиганията на наши самолети по линията на Air Policing. Руската стратегическа авиация си провежда своите рутинни полети и учения и ние сме длъжни, като участници в интегрираната система за ПВО на НАТО, да осъществяваме контрол и охрана на това въздушно пространство, което е делегирано на България. То се простира далеч навътре в Черно море, извън нашите териториални води. Изтребителите ни действат по сигнал и указания от обединения център за въздушни операции на НАТО в Торехон, Испания. Така че за нас това вече е рутинна дейност.

  - Наскоро се чу, че се е провалил ремонтът на хеликоптерите Ми-17, на авиошоуто не видяхме Ми-24?

  - В момента се удължава летателният ресурс на Ми-17 в Терем, тези доказали се хеликоптери ще продължат да летят. Ремонтът на Ми-24 обаче е проблемен. Има дейности, за които заводът трябва да използва подизпълнители от Русия или Украйна. Там вече нещата стават по-сложни.

  - Има ли вълна от напускания на офицери от ВВС заради предложението за промяна на пенсионната възраст?

  - Има вълна. Тя вече придобива тревожни мащаби, застрашаващи нашата дейност и способности. Този проблем повече не може да бъде пренебрегван. Нужна е спешна намеса на държавното ръководство, внасяне на яснота и отчитате на спецификата на военната професия. Надявам се в най-скоро време да се вземе разумно решение, да се внесе спокойствие в личния състав и да се прекратят упражненията в пенсионната област, които могат да имат изключително негативен ефект върху системата за национална сигурност.

  - Можете ли да кажете броя на подалите рапорт?

  - Мога да кажа, че за последните 3 месеца има рязък скок на напусналите, който се увеличава прогресивно. Това са хората с опит. Особено тревожно е положението в изтребителната авиация, където само трима летци нямат право на пенсия. Можем да си представим какво става, ако летците с право на пенсия си тръгнат. България ще загуби не само въздушен суверенитет, но и национално достойнство. Нека, преди да се напъваме да вдигаме възрастта за пенсиониране, първо да помислим дали сме създали на хората необходимите минимални условия за работа и бит, гарантиращи работоспособност до преклонна възраст. Да помислим дали на посочената преклонна възраст хората ще са в необходимата физическа и умствена кондиция да изпълняват натоварена и рискована дейност, каквито са летателната и обслужването на сложна авиационна техника във всякакви неблагоприятни условия. И как ще се отрази това на безопасността на полетите и ефективността на задачите.

  - Какво става с младите летци? Споменахте, че има затруднения и там?

  - Налице е тревожно застаряване на летателния състав, особено в изтребителната авиация, където средната възраст на носещите дежурство летци е 41г. Поради липса на ресурси през последните години не сме подготвяли млади летци. Още по-голям е проблемът, че курсантите, които завършват Националния военен университет, излизат с крайно недостатъчно количество летателни часове и способности за приучване на изтребител. Практиката е да ги връщаме обратно в Учебната авиационна група, където да натрупат необходимите 200 часа на учебен самолет преди да се качат на изтребител. Това обаче отнема години и „младите” придобиват право да се приучат на изтребител чак на 33-34 г. – крайно неефективно и опасно. Още повече, в тези 200 часа те трупат нальот, но не и достатъчно способности.
  За съжаление, в близко бъдеще не очакваме съществено подобряване на ресурсното осигуряване. В така очерталата се тежка ситуация предприемаме тотална трансформация на летателната подготовка. На 11 ноември в Долна Митрополия стартираме нова програма за летателна подготовка с 10 избрани млади летци – лейтенанти и старши-лейтенанти. Амбициозното обучение има за цел да развие у пилотите широк спектър от способности за кратко време и с минимален ресурс. По време на интензивната летателна подготовка те ще придобият квалификация „летец-пилот първи клас” и ще усвоят най-сложните видове подготовки по профила на изтребителната авиация като удари по земни цели, свободен маневрен въздушен бой поединично и в група, тактически прехват, прехвати по Air Policing и то по съвременни тактики, техники и процедури. Цялото обучение ще се извършва на по-евтините учебни самолети Л-39 и PC-9M и впоследствие младите летци бързо и ефективно да продължат полетите на изтребител с високо ниво на подготовка.
  Длъжни сме да успеем. В настоящите тежки условия това е единствения начин да развиваме съвременни способности, да осигурим приемственост и бъдеще за ВВС – поне докато получим ресурси, адекватни на сериозните задачи, които изпълняваме."  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Любопитно

  До коментар [#1] от "plamen12345678":

  И как се чувстваш ? Като в Южноамериканска кокаинова република управлявана от генерали?

 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#6] от "daam":

  Забрави патрЕотите

 10. 10 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#1] от "plamen12345678":

  разбира се че е така
  Това с БСП са приказки на еврогейците
  Мажоритарната с-ма е единствения начин да влязат в парламента хора със силни характери а не мижитурки
  Лично винаги бих гласувал за Йорданка Фандъкова но никога за ГЕРБ
  В почти всяка от партиите има свестни работещи хора
  и естествено клакьорски боклук

  гошо
 11. 11 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не следва автоматично победа, но победата на Радев, беше една успешна реанимация на червената мърша. Която почти си беше отишла...

  Ама българския народ я възкреси за пореден път. Иска си я, не може без нея. Периодично явно трябва да се връща на власт.

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5302 Неутрално

  Ти намаза най много, затова си ги спонсорирал тлъсто, но поне се добра до ЕП.

 13. 13 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1878 Весело

  До коментар [#5] от "hodounski":
  "За Радев гласуваха БСП ,ДПС и патрЕотите прегърнати , малко Марешки и малко гербери"

  ...и 35 % от РБ. Да ти идва наум от коя партия са? Щото ние знаем!

 14. 14 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 371 Любопитно

  Ако на Генерал Радев му бяха сложили някое друго вице, щеше да спечели изборите с 80%.

 15. 15 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#14] от "batgosho":

  +++++++
  Вице не от кликата на станишев.

 16. 16 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 418 Весело
 17. 17 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Корнелия реализира идеята за непартиен кандидат за президент и това е успешен ход, с който тя "би" Бойко Борисов. Дано да й е за последен път. Но залагането на образован човек извън политическата система е печеливш ход. Точно такова беше предложението към ГЕРБ за общ кандидат президент в рамките на ЕНП, което арогантно беше отхвърлено от ГЕРБ, Борисов и Цветанов.

 18. 18 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  [quote#13:"Дон Кихот"]Щото ние знаем! [/quote]

  А бе ние знаем и защо БайХой предпочете Цуцка рабфакаджийка вместо Плевнелиев. Да не му развалял отношенията с Русия. Ей сега ще си ги подобри. То и преди беше първа дружка с Първанката. Между другото, генерала не го ли крепеше до последно БайХой. Както и до оня месец Румен Овчаров.

 19. 19 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 418 Любопитно

  [quote#2:"lol"]бойко от гордост не можа да се пречупи и да издигне надпартиен човек и го отнесоха... [/quote]

  А някой да може да посочи по високите етажи на ГЕРБ надпартиен?!...

 20. 20 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#1] от "plamen12345678":

  +1

 21. 21 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#8] от "hodounski":

  Каза един избирател на ГЕРБ...

 22. 22 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Тази мутра пак изпълзя от небитието. Както и Бриго, Р. Овч. и останалите сенки от миналото. Честито на избралите Радев!

 23. 23 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#17:"ck"]Но залагането на образован човек извън политическата система е печеливш ход. [/quote]

  Не става дума за Радев, нали? Той кара самолети, не ги конструира. И никога не е влизал в бой. Няма особена разлика от един обикновен тираджия.

 24. 24 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  Естествено че победата на Радев е и победа на БСП. И разбира се това не значи, че БСП ще спечели изборите. Там дсеки се готви и всеки ще си опита късмета. Важното е, че ГЕРБ падна. Защото ГЕРБ не е политическа а криминална структура. Сега политическото пространство е по-чисто и по-ведро. И по-обещаващо.

 25. 25 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Разбира се, че не следва победа за БСП. Но почти гарантирано следва пореден пълен провал за ГЕРБ. Понеже процентът му спадна до около 20%, а ГЕРБ не могже да работи в коалиция, защото те просто са една машина за легализирано ограбване на бюджет и евросубсидии и няма добър механизъм за споделяне на ограбеното с други.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 26. 26 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  Не сме само ние!
  Молдовците се избраха за президент Игор Додон, комунист и русофил (вляво на снимката) в конкуренцията на Майя Санду.
  Между двамата има отчетлива даже антропологична разлика.
  Не сме само ние, значи

 27. 27 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 586 Весело

  До коментар [#5] от "hodounski":

  ама и от реформаторите имало е повечето от тях били за Цецка
  Сигурно са искали да стане президент и после да я лустрират за да ни покажат твърда европеиска воля и принципност
  Иначе нямам друго обяснение заклетите борци против комунизма да изберат БКП комисарка

  гошо
 28. 28 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Таксиметровият шофьор, млад мъж на не повече от 30 години, ме поглежда и казва: „За генерал Радев гласувахте, нали? И аз! И баща ми, и майка ми, и брат ми! Всички! Крайно време беше мутрата да ни се разкара от главите! Представяте ли си -15 години от моя живот гледам тая муцуна – да ми се пъчи по телевизорите, да ми вика „Аз, аз, аз!”, той давал, той пускал, той спирал, той разрешавал, той забранявал! И все другите му виновни! Все той света вода ненапита! А бе, бай Х..., България не е само магистрали, София не е само метро! Ще ме плаши той мене, че щял да си даде оставката! Ха-ха! Все едно да плашиш куче с кренвирш! Айде пътувай! Знаете ли защо гласувах за генерал Радев?! Защото си искам държавата! Искам да живея нор-мал-но! Кой живее нормално в България?! Никой! Накъдето се обърнеш – мизерия! Даже богатите – и те не живеят като хората в тая джунгла. Защото може да си облечен в кралски дрехи, ама като си в джунглата, не си никакъв крал. В джунглата си една маймуна!”.
  как да му кажа, че гласувах за тетка цецка? И да му обясня, че след Герб идва отново БСП, с архаичното мислене, което ше ни докара 1997...

 29. 29 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  [quote#12:"Peni Nikol"]Ти намаза най много, затова си ги спонсорирал тлъсто, но поне се добра до ЕП.[/quote]

  Вярно е, че един от най-печелившите от президентските избори е Курумбашев. На изборите за Европарламент през май 2014 година той беше сигурен ,че ще стане евродепутат, но не една , а две черни котки му минаха път, когато необразования и некомпетентен червен електорат на БСП му изигра лоша шега с ефекта 15-15 и това , че Станишев по Бойковски се отметна от обещанието си да става евродепутат. Самата БСП се представи много зле на евроизборите и успяха да вкарат само 4 депутата , а очакваха да са поне 5.Това изхвърли Корумбашев извън сигурните избираеми места от евролистата.

 30. 30 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Разбира се това беше вот срещу ГЕРБ, но не и за БСП, ДПС.

 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  “...Четири-пет пъти като кажеш, че искаш да скочиш във водата, е хубаво и да скочиш”

  Да не излезе, че докато Триифонов се назландисва, басейнът се изпразнил...

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Аз много се надявам БСП да не печелят изборите. Радев някак ще го преживея, но тея пак да управляват парламента - тва си е живо безумие

 33. 33 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Как да му вярвам на Къръмбашев - преди години той разправяше в ефир, че АЕЦ Козлодуй бил гръмнал ... от тогава не му вярвам.

 34. 34 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Всичко зависи колко издънки ще направи Боко до парламентарните избори... Освен това БСП не трябва да ги печели, достатъчно е да могат да направят коалиция с ДПС и/или с патриотарките - като нищо може да стане.

 35. 35 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 586 Весело

  До коментар [#28] от "Арон":

  вярно че голям срам ,това за Цецка

  гошо
 36. 36 Профил на bai_john_petrov
  bai_john_petrov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ами да. Радев беше добър мажоритарен кандидат. И най-големият му плюс беше, че никога не е бил член на БСП. Това му спечели гласове повече от всичко друго.

 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#1] от "plamen12345678":


  [quote#1:"plamen12345678"]Така е.Аз гласувах за Радев,но никога няма да гласувам за БСП на избори[/quote]
  Няма да гласувате за БСП,но ще го направите за някоя партия,която от зор ще се коалира с тях.Така БСП се домогва до властта през последните 15-тина години.

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  До коментар [#5] от "hodounski":


  [quote#5:"hodounski"]За Радев гласуваха БСП ,ДПС и патрЕотите прегърнати , малко Марешки и малко гербери.[/quote]
  А "малкото' костовисти къде ги забравяш?!

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Само от Радев зависи дали ще обедини или още повече ще разедини нацията. Ако почне да се заиграва с Русия и санкциите срещу нея, ако заговори за провалените енергиини проекти и да угажда на стари муцуни от БКП и ДС, никакъв обединител няма да стане.

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#17] от "ck":


  [quote#17:"ck"]Но залагането на образован човек извън политическата система е печеливш ход. [/quote]
  Може и да е печеливш ход,но е просто лъжа към избирателите.не смятам,че е хубаво да ги лъжеш,макар,че явно доста искат да бъдат лъгани.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  До коментар [#5] от "yanne":
  Не слушайте Борисов. Костовистите въобще не гласуваха на втория тур, още по-малко за Радев. Ние имаме морал, за разлика от други в РБ.

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#28] от "Арон":


  [quote#28:"Арон"]Знаете ли защо гласувах за генерал Радев?! Защото си искам държавата! Искам да живея нор-мал-но![/quote]
  Идва нормалното-не се коси!Дядо Ахмед идва и нормализира.

 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#41] от "Роси":


  [quote#41:"Роси"] Костовистите въобще не гласуваха на втория тур, още по-малко за Радев.[/quote]
  Има костовисти дори в тоя форум,които с гордост си признават,а аз познавам лично такива.така,че мерси за откровенията...

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  До коментар [#43] от "yanne":
  Не виждам, защо трябва да се срамувам, че съм костовистка. Напротив, за мен е чест.Все пак това беше най-успешния министър председател на България след 9 септември 1944 година.

 45. 45 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1482 Весело

  Прочетете: 1/Първите три букви на името му, 2/Третата, четвъртата и петата букви; 3/Четвъртата и петата; 4/Шестата, седмата и осмата. Аз избирам 4 и 1. А Вие?

 46. 46 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1482 Весело

  П.С. На фамилното име, в заглавието на статията

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  [quote#38:"yanne"]А "малкото' костовисти къде ги забравяш?![/quote]
  Костовистите мой човек няма да се свършат....за разлика от Бойковистите, защото техните цели не са да отмъкнат повече от държаваното и да го завлекат в къщи!
  Единственото което събира ГЕРБ са папото и властта. Те нямат идеи, за които да се борят. Сега като я загубят няма да има какво да ги държи на едно място!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Весело

  До коментар [#2] от "lol":
  Я погледни на снимката от другата статия колко...."нови лица" са се наредили в шпалир, ухилили са се до уши и чакат да ги назначат за съветници.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#47] от "Храбър":

  ГЕРБ поема по пътя на НДСВ. Що така се получава? Защото са лидерски партии ли?

 50. 50 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#1] от "plamen12345678":
  Недейти така сега. Ше има кибапчита на Бузлуджа, вее! Нема ви земам паре, чесно

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси":


  [quote#44:"Роси"]Не виждам, защо трябва да се срамувам, че съм костовистка. Напротив, за мен е чест.Все пак това беше най-успешния министър председател на България след 9 септември 1944 година. [/quote]
  Съсипването и на вашата партия стана заради егото Костово. И той не търпеше около него хора с по-висок рейтинг от неговия. Като Б. Бонев примерно...

 52. 52 Профил на T
  T
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":
  "За Радев гласуваха БСП ,ДПС и патрЕотите прегърнати , малко Марешки и малко гербери.Толкова за „мъдрия народ“".

  Десен човек по убеждение НИКОГА няма да гласува за тоя червен шапкар! Така че извода е, че народа е оглупял яко, като се има в предвид кои са наъвн, колко са застаряващите, колко са образованите- работата е ясна ! Най ми е интересно интелигентната българка на генерала ли "полегна" или защити честта на феминизма и лелеяната еманципация и равноправие!

 53. 53 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#10:"гошо"]В почти всяка от партиите има свестни работещи хора
  и естествено клакьорски боклук[/quote]
  Правилно! И най-много са при вас, в БКП, опс извиняюсь - БйеСиПету.
  Доказано!


  шуменско пиво
 54. 54 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#47:"Храбър"]Костовистите мой човек няма да се свършат....за разлика от Бойковистите, защото техните цели не са да отмъкнат повече от държаваното и да го завлекат в къщи! [/quote]
  Въх! Тоз изтрепа рибата ... по небето!
  Направо взех, че ти повярвах! Бегам да се запиша в ДеСайБе-то, дорде не са се свършили партиймните билети!

  шуменско пиво
 55. 55 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#39:"Роси"]ако заговори за провалените енергиини проекти и да угажда на стари муцуни от БКП и ДС, никакъв обединител няма да стане. [/quote]
  Ама ти сериозно ли се надяваш на нещо такова, та го слагаш в условно наклонение?
  Не се заблуждавай, тоя е купена маша на червената олигархия, кукла на конци! А рижата плямпалница зад врата му просто ще му предава инстрикциите от КОЙ-чо и ще следи за изпълненито!
  Това е положението! Преди ни бяха изтупали кукла-премиер, сега ни натресоха кукла-президентин!
  Ами, да ви е честито!

  шуменско пиво
 56. 56 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#43] от "yanne":

  Ти кажи за герберите , които гласуваха за Радев. Над 200 000 .Честито!

 57. 57 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#43] от "yanne":

  Аз за комунисти не гласувам.Особено за „бивши“

 58. 58 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#21] от "lechevalier":

  Грешиш

 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5028 Неутрално

  Пилците този път ще се броят напролет

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#56] от "hodounski":


  [quote#56:"hodounski"]Ти кажи за герберите , които гласуваха за Радев. Над 200 000 .Честито! [/quote]
  Голяма партия,с периферия-периферията е решила да подкрепи друг,на други избори може да се върне.При ДСБ периферия няма-там самите костовисти сте гласували за Радев.Даже 40% от РБ,които са гласували на втория тур са глсували за Радев.

 61. 61 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#58] от "hodounski":

  Грешките не бяха ли новата запазена марка на ГЕРБ?

 62. 62 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#60] от "yanne":

  Ъхъ! Агнешките главички ви свалиха.

 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#62] от "hodounski":


  [quote#62:"hodounski"] Агнешките главички ви свалиха. [/quote]
  Те само активно помагаха на БСП.ГЕРБ се самосвали.

 64. 64 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Весело

  До коментар [#63] от "yanne":

  И ретроградният Меркурий

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK