Кабинетът вече е в оставка, политиците спорят за бюджета и Велико Народно събрание (хронология)

Бойко Борисов внесе оставка в народното събрание кабинет

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов внесе оставка в народното събрание кабинетСлед двучасови дебати и без изненади Народното събрание прие подадената от премиера Бойко Борисов оставка на правителството. Тя беше официално депозирана в понеделник след тежката изборна загуба на управляващата партия - ГЕРБ, на президентските избори.


В изявления от парламентарната трибуна основните политически сили се обявиха за спокойно преминаване през трусовете на оттеглянето на правителството и провеждането на предсрочните избори. Управляващото досега мнозинство призова за приемане на държавния бюджет, който трябва утре да влезе на първо четене в зала, а БСП декларира, че няма да го подкрепи, а Патриотичният фронт, чието участие ще е решаващо, запази мълчание как ще действа.-.


АБВ се обяви за свикване на Велико Народно събрание, което да направи много по-драстични промени в Конституцията, отколкото поисканите в референдума на 6 ноември.
"Дневник" проследи в реално време събитията в парламента. Вижте хронологията:


Най-важното:


ДПС и АБВ настояха за избори за Велико Народно събрание


Патриотите настояха за нов кабинет на ГЕРБ и обещаха подкрепа


БСП няма да подкрепи бюджета


Бойко Борисов си отива, защото не е получил достатъчно подкрепа


16 10 ч. Оставката е приета. "За" гласуваха 218 народни представители, "против" нямаше, а "въздържал се" бяха двама депутати.


16.08 ч. Общо 12 министри от кабинета "Борисов" се връщат на парламентарните банки. Премиерът още обмислял дали да стане временно депутат. Не е известно за момента как ще постъпи Томислав Дончев, който се отказа от евродепутатското си място, за да влезе в правителството.


15. 55 ч. Цветан Цветанов завършва изявлението си с предупреждението, че не трябва да се допускат "нови месии", защото те очевидно няма да могат да изпълнят обещанията, които дават, но отговорността ще е на цялата политическа класа. От думите му се разбра, че "месиите" вижда в създалата се за президентските избори коалиция "Обединени патриоти" (ВМРО, "Атака", НФСБ) и бъдещ проект около класиралия се изненадващо на четвърто място на вота варненски бизнесмен Веселин Марешки.


Последните изречения в изказването са декларация, че ГЕРБ никога няма да участва в популистки изказвания и действия, ще бъде честна с народа си (за което очаква оценка на следващи избори) и че запазва ориентацията си към НАТО и ЕС.


15. 45 ч. В пространно изявление от трибуната председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че за две години формацията му винаги е отстъпвала при напрежение и се е съобразявала с останалите политически сили, за да пази стабилността на държавата. "Ако бяхте лоялни в намеренията си и спазвахте ангажиментите си от 2014 г., сега трябваше да сме много повече хората, които подкрепяме правителството", заяви Цветанов и посочи, че Радан Кънев, който излезе в опозиция след провала на съдебната реформа, беше сред главните преговарящи за подкрепа на управлението преди две години.


Цветанов атакува и Патриотите, които досега подкрепяха правителството, за това, че между двата тура на изборите са обещали повишение на пенсиите с ясното съзнание, че това е невъзможно.


Лидерът на групата на ГЕРБ повтаря тезите на Бойко Борисов за опитите на управляващата партията с цената на компромиси да създаде стабилност в държавата и безотговорното политиканстване на останалите партии, които са жертвали държавността в името на партийните си цели.


15. 36 ч. Хората виждат построеното, но виждат също откраднатото и безнаказаното, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той припомни, че в началото на мандата е настоявал партиите предварително да уговорят кратък мандат на управлението и насрочване на избори за Велико Народно събрание заедно с президентския вот. Ако това беше станало, сега ситуацията щеше да е друга, посочи той.


Кънев призова за подкрепа на бюджета, за да не спират увеличението на учителските заплати и модернизацията на армията.


Петър Москов: Оставам в Реформаторския блок


15. 33ч. АБВ е за нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание, обяви депутатът от партията Светослав Белемезов. Той допълни, че формацията на бившия президент Георги Първанов е в състояние да подготви вариант за нова Конституция и да участва в консултации по темата. Той настоя за много по-дълбока промяна в избирателната ситема, отколкото заявената в референдума от 6 ноември: "Мажоритарният вот, задължителното гласуване, финансирането на партиите са само част от инструментите към постигането на тази цел", обясни Белемезов.


15. 18 ч. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова за съгласие при приемането на бюджета и определянето на датата на предсрочните избори. Той настоя политиците да спрат с езика на омразата и да заложат за диалога. "Имаме нужда от нов обществен договор между управляващи и граждани и нека го осъществим чрез опит за диалог между политиците, от една страна, и между политиците и гражданите, от друга.


15.07 ч. От името на Реформаторския блок - коалиционен партньор на ГЕРБ във властта, Найден Зеленогорски изтъкна успехите на правителството и предупреди, че с оставката "държавата ще поеме по несигурен и опасен път".


15. 02 ч. Лютви Местан, бивш лидер на ДПС и сега водач на ДОСТ, призова от трибуната да започнат незабавни консултации за свикване на Велико Народно събрание.


14. 50 ч. БСП няма да подкрепи проекта за бюджет за 2017 г., заяви Корнелия Нинова. Тя повтори, че социалистите отказват да са съучастници на властта, подготвила този финансов разчет, и призова мнозинството да го прокара само, тъй като има достатъчно гласове в подкрепа на решенията си.


Нинова заяви, че левицата настоява за предсрочни избори и тогава ще предложи свой бюджет, в който ще залегнат предложенията й, основното от които е връщане към прогресивното подоходно облагане, отменено от предишния кабинет на БСП.


14. 45 ч. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в непоносимо високомерие към парламента и към народа си. Тя обвини правителството в пълен провал на всички реформи, особено на промените в образованието и здравеопазването.


Мъдрото решение на народа да избере този държавен глава очаква мъдро отношение на политиците. Имаме две цели: първо, мъдро и спокойно преминаване през процедурата на оставка на кабинета и организирането на предсрочни избори и най-вече приемане на бюджета, и второ: разумно решение как да се отговори на исканията от референдума, обобщи Нинова.


Кабинетът вече е в оставка, политиците спорят за бюджета и Велико Народно събрание (хронология)

© Георги Кожухаров


14. 41ч. В залата Валери Сименов отрече като неверни думите на Борисов от изборната нощ, че вече е налице ново мнозинство в парламента на БСП, ДПС и Патриотите и затова ГЕРБ се оттегля. Симеонов включи "Атака", която беше в коалиция с НФСБ и ВМРО за президентските избори, към подкрепящите политиките на кабинета парламентарни групи. "Не, уважаеми колеги, мнозинството е същото, старото, даже увеличено, защото "Обединени патриоти" разполагат с 33 депутати... Щеше да се получи едно бетонирано мнозинство", заяви Симеонов.


Той призова ГЕРБ да състави ново правителство, когато получи проучвателен мандат от президента според изискванията на конституцията и заплаши, че в противен сл,учай страната ще изпадне в ситуация на ново едногодишно безвремие. Още в неделя от ГЕРБ обявиха, че няма да правят нов опит да управляват в този парламент.


Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов


14.32 ч. "Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ" - така Борисов отговори на въпрос дали ще даде свои кадри за служебното правителство, което трябва да назначи неговия кабинет. Тези два-три месеца няма да ни ги простят, затова не искам да участваме, допълни той.


Борисов, който преди месец обвини президента Росен Плевнелиев, че е развалил отношенията на България с Русия, сега оцени мандата му като "успешен и труден" и изрази надежда новият държавен глава да не прехвърли изцяло върху Плевнелиев отговорността за служебния кабинет.


14. 30 ч. "Патриотите нямаше да подкрепят бюджета, пак щеше да падне правителството", тълкува поведението си пред медиите в кулоарите на парламента Борисов. Повтаря, че ще направи сериозен анализ къде управляващите са сгрешили, за да бъдат наказани от избирателите на изборите, въпреки постиженията на изпълнителната власт.


"БСП направиха модерна кампания, самолети летяха на всички страни, хората харесват това", иронично обясни грешките на ГЕРБ в предизборната кампания лидерът на партията.


14.30 ч. Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт, който от началото на правителството официално подкрепяше кабинета "Борисов", първи взима думата в пленарната зала и започва изявлението си с декларацията, че за изминалите 2 години правителството е свършило огромна работа. Посочва като решени редица проблеми - заплахата от банкова криза около фалита на КТБ и гласуваните 3.4 млрд. лв за стабилизиране на банковата система, проблемите около бежанската вълна, решението за строеж на оградата по границата с Турция, както и налагането на мораториум върху сечта на дървесина за износ и т.н. като успех на кабинета Симеонов посочва, че са били "сериозно увредени икономическите източници и възможността на ДПС да консумира и изнасилва властта".


14. 28 ч. Борисов отговаря на репортерски въпроси в кулоарите на парламента. Гледайте на живо:


14. 26 ч. С думите "Благодаря, за мен беше чест" премиерът завършва речта си и под бурните аплодисменти на депутатите от ГЕРБ напуска пленарната зала.


14.24 ч. Борисов приключва краткия преглед на постиженията си с репликата, че народът е предпочел левицата и той приема това решение, като се надява хората да дадат оценка не само на отминалите избори, но и след година. Дава да се разбере, че е разочарован от отношението към ГЕРБ, но декларира, че приема решението на гласоподавателите и че не е сърдит.


Благодари многократно на парламента, макар да не са се разбирали твърде в последните две години.


14. 21 ч. Премиерът призова партиите в парламента да подходят внимателно към бюджета, за да не поставят под опасност държавата: "Когато гласувате бюджета, имам една молба към вас - популизмът вече взима панически връх в държавата. Ако много от предложенията, които чух, станат част от този бюджет, на годишна база бюджетът ще губи около 3 млрд, на втората година ще се мултиплицират, а на третата ще счупите държавата", предупреди той.


14.18 ч. Борисов призова БСП като победител в президентските избори да състави служебно правителство и да управлява, като декларира, че ГЕРБ ще бъде максимално конструктивен и ще осигури приемственост във властта.


"Вместо да правите едно служебно правителство до 21 януари 2017 г. и второ след това, поемете отговорността, направете консултации с г-н Плевнелиев и направете служебно правителство, което да направи изборите", обърна се към Борисов лидера на БСП Корнелия Нинова.


14 .16ч. "Вотът в неделя даде да се разбере, че народът иска промяна. Народът в неделя каза: "Търсете друг начин да продължи управлението" - с тези думи министър-председателят обясни решението си да напусне , въпреки че резултатите от президентските избори не са обвързани с изпълнителната власт.


14.15 ч. Две години след клетвата на кабинета Бойко Борисов обявява, от трибуната, че подава оставка.За начало честити на победителите в току що отминалите избори и подчертава, че не е имало толкова честни избори.


Борисов казва, че никога не е очаквал правителството му да изкара две години, а най-смелите му прогнози са били за една година управление при тежките събития по света, мигрантската криза и сложните коалиционни отношения в страната.


"Аз си знам какво ми е струвало тези две години, но не се е вдигнала цената на тока, платихме каквото имаше да се плати, приходите в бюджета скочиха, макар че сигурно има и нещо, което не сме свършили, декларира премиерът.


14.05 ч. Депутатите започват дискусия за седмичната програма на Народното събрание. Десет минути покъсно пристъпват към обсъждането на оставката.


14.01ч. Електронната система отчита 219 регистрирани депутати, председателят на парламента Цецка Цачева открива заседанието. Тя заема отново мястото си начело на Народното събрание след като загуби президентските избори. Можете да следите прякото предаване на БНТ от пленарната зала тук.


13. 59 ч. В пленарната зала започна регистрацията на присъстващите депутати. Министрите също заемат местата си.


Процедурата предвижда премиерът Бойко Борисов да обяви от парламентарната трибуна мотивите да оттегли правителството. След това ще започнат дебатите по оставката, в които право на участие имат всички осем парламентарни групи. Обикновено, обсъжданията траят между три и четири часа. След това ще е гласуването. За приемането на оставката е нужно обикновено мнозинство.


13.58 ч. Искрено се надявам, че множеството започнати от правителството реформи, включително здравната, ще продължат, каза здравният министър Петър Москов и обяви, че се надява заявките за отмяна на идентификационната система в болниците да не бъде отменена.


13. 57 г. "Бяхме успешни, това показват и резултатите за икономиката и състоянието на бюджета. Хората трябва да разберат, че могат да харчат само толкова, колкото изкарват", заяви на влизане в парламента финансовият министър Владислав Горанов.


Бюджетът ще се използва като основа за политически внушения, предупреди Горанов.


13.45 ч. Бойко Борисов влезе в парламента, подминавайки мълчаливо чакащите го репортери. Малко след него се появи вицепремиерът Томислав Дончев.


13.42 ч. Направил съм грешки като министър, със сигурност, но те не са били фатални. Стоял съм винаги на пронатовски и проевропейски позиции, заяви на влизане в парламента външният министър Даниел Митов. Малко преди него в сградата влязоха министрите на културата - Вежди Рашидов, и на земеделието - Десислава Танева.


Фотогалерия: Кабинетът заседава преди гласуването на оставката му >


13. 30 ч. Депутатите се събират за заседанието. Един по един пристигат и министрите от кабинета "Борисов". Заседанието е насрочено за ранния следобед, тъй като сутринта имаше редовно заседание на Министерския съвет.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plamen12345678
  plamen12345678
  Рейтинг: 237 Неутрално

  А кога Даниелчо,ще отстояваш про български позиции,не про руски или про американски.Прочети малко история и се научи от Цар Борис как се защитават български интереси.

 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 1318 Весело
 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  "Стоял съм винаги на пронатовски и проевропейски позиции, заяви на влизане в парламента външният министър Даниел Митов."

  Чудя се, на какви позиции може да бъде министър на държава член на ЕС и НАТО, освен проевропейски и пронатовски?

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5995 Любопитно

  А к'во става, ако парламентът не гласува приемане на оставката - докога продължава правителството работа - някой знае ли ?

  karabastun1@abv.bg
 5. 5 Профил на vava
  vava
  Рейтинг: 413 Неутрално
 6. 6 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  14.00 Оставка приета
  14.05 Бурен плач герберски /и други/
  14.30 Заявка на Кукунева за мандат и мин. председател
  След 1 седмица - Всички натоварени в Сибир
  След още 1 седмица - Руснаците: "Идвайте и си ги прибирайте, че окрадоха гората"............

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1218 Любопитно

  Хайде, чЕкам коментари, че български политик не подава оставка...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 9. 9 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  Отвън чакат ли го с белезници?
  Или все пак Цацата е негово назначение

 10. 10 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Бях потресена от решението на младеж да избере фатален край при ББ#1. Таих надежда от ББ#2, за да изведе страната от пустинята, където вече се скитаме за през последните 27 години. Алас!

 11. 11 Профил на След Герб и пустиня
  След Герб и пустиня
  Рейтинг: 1196 Весело


  До коментар [#3] от "Beyond":


  къдравата сю е незаменим,дано не го лапнат на запад и пак да ни стане министър)

 12. 12 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#3] от "Beyond":
  Е как какви, там съдето се вее руско знаме е Русия. По нашето Черноморие са хиляди руските знамена!!!! Но коя държава принадлежи тази земя? Наскоро рускиня живееща до нас от 70-те.... спря да говори на български, говори само на руски, иска това и от околните. Аргумента и е, че "дедите ни са проливали кръв за тази земя, и тя вече е наша".... какво ще кажеш срещу този аргумент!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 13. 13 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#3:"Beyond"]Чудя се, на какви позиции може да бъде министър на държава член на ЕС и НАТО, освен проевропейски и пронатовски? [/quote]
  Британски зет на какви позиции да бъде? На пробритански разбира се....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 14. 14 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  [quote#3:"Beyond"]Чудя се, на какви позиции може да бъде министър на държава член на ЕС и НАТО, освен проевропейски и пронатовски? [/quote]
  Скоро ще имаш възможността да видиш как президент на натовска и европейска държава гаварит па руссский.

  Gunter glieben glauchen globen
 15. 15 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#12:"chichka"]Наскоро рускиня живееща до нас от 70-те.... спря да говори на български, говори само на руски, иска това и от околните. Аргумента и е, че "дедите ни са проливали кръв за тази земя, и тя вече е наша"[/quote]
  Айде стига си измисляй ситуации моля.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 16. 16 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5477 Любопитно

  [quote#4:"karabastun"]А к'во става, ако парламентът не гласува приемане на оставката [/quote]
  А какво става, ако се подкваси Панчаревското езеро?

  Gunter glieben glauchen globen
 17. 17 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#1] от "plamen12345678": На голо дупе пищоФ.

 18. 18 Профил на slainte
  slainte
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Днес другарите ще имат историческият шанс от блянове за 16-та република да направят България първа република понеже други няма.

 19. 19 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 524 Неутрално

  БАЦЕ, НЯМА ДА НИ ЛИПСВАШ!

  Долу евроатлантическите ценности!
 20. 20 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Абе малко е притеснително, кой ще го наследи.
  Щото ако е Марешки, подкрепен от Слафи....
  Ма ние си ги заслужаваме!

 21. 21 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До пост 7 .....това да си гнусен в изказа ти докарва оргазъм най-вероятно , защо се бориш да си най-неприятния и досаден във форума,където се предполага,че езика няма да бъде от най-вулгарния !!!!

 22. 22 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1310 Весело

  Черен ден за Кунева...Освен ако не остане като едноличен и целокупен МС в сянка.

 23. 23 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#8:"Nil satis nisi optimum"]Хайде, чЕкам коментари, че български политик не подава оставка... [/quote]
  Трябва да с еорганизира флаш-моб:
  Депутати от БСП (примерно) при влизането на Бойко падат на колене и влачейки се започват да викат вайкайки се един през друг:
  "НА КОГО НИ ОСТАВЯШ БАЩИЦЕЕЕЙЙ!"

  Долу евроатлантическите ценности!
 24. 24 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#22:"Лелка"]Черен ден за Кунева[/quote]
  От американското посолство я били определили за следващ премиер.

  Долу евроатлантическите ценности!
 25. 25 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "Направил съм грешки като министър, със сигурност, но те не са били фатални. Стоял съм винаги на пронатовски и проевропейски позиции, заяви на влизане в парламента външният министър Даниел Митов."

  Бе, малко попресоли манджата.В поне 5 от 10 случая никой не ти искаше мнението, пък и с Боко така се разминавахте понякога, та се чудя що не си хвърли тогава оставката...мишок.

 26. 26 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 579 Неутрално

  борисов предаде pet shop boys
  кпсс
  фсб
  ка

 27. 27 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Къде сте, кутевки, опорираме ли здраво!?
  Сова и прочие!

  Every cradle is a grave.
 28. 28 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#7] от "mtmvb":

  Истината е, че абсолютно никой не се радва на ситуацията в момента. Всички са в ступор и чакат тълкуване и указания. Дори мурзилките и троловете тук са утихнали.
  Мен повече ме безпокои предстоящото крадене като за последно сред редиците на ГЕРБ и особено местните им структури...

  Умен и красив жълтопаветник.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#2:"VR|46"]
  Булката беглец...[/quote]
  2 години кмет+2 години кмет+3,5 години премиер+2 години премиер. Все другите са виновни, пък батко винаги е в бяло....

 31. 31 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Любопитно

  До коментар [#12] от "chichka": Слава Богу! Нямаме такава съседка от памти века. При нас въобще щеше да е спряла да говори. И близките и щяха да я разнасят от едно патологично отделение в друго. Лоша работа. Жалко ми е за бедната женицата не че е болна, а защото съседите и са джамбази и са зарязали всякакъв патриотизъм. на бащина земя.

 32. 32 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#23] от "Сова":

  Може и да си прав... Не знам. Просто иронизирах мантрата "български политик не подава оставка". И ако видиш минусите, ще разбереш, че съм прав.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 33. 33 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#25:"pettkov"]пък и с Боко така се разминавахте понякога, та се чудя що не си хвърли тогава оставката...мишок.[/quote]
  Сега да не вземе и той като Трайков да направи една партия и да вземе да разправя какви долни били Герб и как той никога не бил подкрепял Герб.

  Долу евроатлантическите ценности!
 34. 34 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5477 Весело

  До коментар [#30] от "dobrich":

  Нищо де, сега Боко ще се махне, ще сложат пак Орешарски или някой още по-симпатичен, и ти ще си доволен.

  Gunter glieben glauchen globen
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#27:"Ватник"]Къде сте, кутевки, опорираме ли здраво!?
  Сова и прочие! [/quote]
  Сова е на свободна практика и ви обича безплатно!

  Долу евроатлантическите ценности!
 37. 37 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Борисов се хвaли, че кaто по чудо изкaрaл кабинета две години .

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Бай бай хуй.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на След Герб и пустиня
  След Герб и пустиня
  Рейтинг: 1196 Весело

  плаче той,плаче
  със сълзи кървави, мъжки
  че той е егаси пича
  а България не го обича

  ))))))))))

 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело
 41. 41 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Москов по news.bg:
  "икономическа сила, която има медийна власт, не може да притежава политическа партия, която да управлява, защото това бе наречено модел КОЙ."
  https://news.bg/politics/moskov-tvardo-ostava-v-reformatorskiya-blok-pomneyki-sinyata-taga-ot-2013-g.html

 42. 42 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2049 Весело

  14.18 ч. Борисов призова БСП като победител в президентските избори да състави служебно правителство и да управлява, като декларира, че ГЕРБ ще бъде максимално конструктивен."Победилите в президентските избори да правят правителство.Това ще е някаква милионерска смешка.

 43. 43 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#34:"Blood Red Skies"] сега Боко ще се махне, ще сложат пак Орешарски[/quote]
  Що па Орешарски? Може да сложат вашия общ кадър с комунягите Румен Овчаров? Министър в правителствата на Съсела, на Орешарски, още е на герберска хранилка. Ще пасне като дялан камИк....

 44. 44 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  “Борисов казва, че никога не е очаквал правителството му да изкара две години, а най-смелите му прогнози са били за една година управление при тежките събития по света, мигрантската криза и сложните коалиционни отношения в страната.”

  Ами факторите които според Баце са клатили този кабинет не виждам как ще се изпарят в обозримо бъдеще!
  Нищо чудно Радев и да изпревари Плевнелиев по брой служебни правителства. Освен ако не връчи мандата на ДПС...

  I Want To Believe
 45. 45 Профил на Умнокрасив стиковащ резидент
  Умнокрасив стиковащ резидент
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#1] от "plamen12345678":

  Даниелчо както и всеки външен министър отстоява проционистски идеи като един истински евреин. Соломончо го изказа най-точно когато беше външен министър. Външните ни министри почти 100 процентно са евреи.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 46. 46 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 409 Любопитно

  До коментар [#34] от "Blood Red Skies": "Нищо де, сега Боко ще се махне, ще сложат пак Орешарски..."

  Я ми обясни разликата?!Пеевски ли, реформи ли...що стана!?

 47. 47 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Някой хора така и не се научиха да губят.
  Поне един да му беше обяснил на Бойко преди изборите, че няма как да има по-рано от март избори, за да не вярва на тъпите социологически прогнози, но уви сам падна като зряла круша. От собственото си его. Нито хората са гласували за БСП, нито някой иска с 40 депутати да ни управляват.

 48. 48 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  “Вместо да правите едно служебно правителство до 21 януари 2017 г. и второ след това, поемете отговорността, направете консултации с г-н Плевнелиев и направете служебно правителство, което да направи изборите”, обърна се към Борисов лидера на БСП Корнелия Нинова."

  Този цитат според мен не съответства на заглавието.
  Къде е истината?

  I Want To Believe
 49. 49 Профил на zazu1
  zazu1
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Да. Не се е вдигнала цената на тока. Но дълговете ги плащаме всички през бюджета и заемите, които страната взема, за да покрие недостига и дупките в БЕХ.

 50. 50 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2377 Разстроено

  [quote#39:"миглен локумев"]България не го обича
  [/quote]
  Хор на ДСБ-мъже: Бай, бай Х*й
  Хор на ГЕРБ-жени: Бай, бай, хепинес
  Хор на РБ-смесен: Хелоу, лонлинес
  Борисов соло: Ай тинк айм гона дай.


  https://www.youtube.com/watch?v=LRyrWN-fftE

 51. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3023 Разстроено

  ЗЪбогом Бойко! Няма да ми липсваш!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 52. 52 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#49] от "zazu1":

  И кой направи дълговете на БЕХ!?А!?

 53. 53 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 696 Весело

  Бойко Борисов с всеки изминал ден става все по-смешен. Загубил си е и посладната капчица от разумчето. Личи си, че се сърди на всички, а практически, той САМ си се издъни с тази Тетка. Кога ли ще го разбере и дали изобщо може да го проумее във времето. И този човек ни е бил премиер 2 пъти. Ако го изберат за трети път другата година, тази дръжава трябва да се закрие ВЕДНАГА! Смешни хора, които се барат за най-всши ръководители. Нямам думи!!!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9082 Неутрално

  Борисов не прави разлика между президентски и парламентарни избори.

 55. 55 Профил на Цецо Цачев
  Цецо Цачев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз предлагам за служебен премиер Виктор Орбан.

 56. 56 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2049 Весело

  На живо: Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, обяви Борисов".Нова милиционерска страшка.

 57. 57 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  До коментар [#31] от "Nazlim S":
  Не се сили, проблема не е в женицата, а в тези които я надъхват да се държи като помещик на новите руски територии! А новия президент приглася на тези руски агенти.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 58. 58 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  неадекватен (както обикновено).

 59. 59 Профил на Nikolay Rusev
  Nikolay Rusev
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Спокойно, БСП (Бесни Страшни Пенсии) и ПФ (Путинов Фронт) дадоха популисткия тон за песен:
  "Да харчим ний кат за последно! Щот може после да не влезем в Парламента".
  Красная Сволоч !

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  Патриотите са първите които заявиха подкрепа за нов мандат на Герб в този Парламент. Дали ще има и други....

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 61. 61 Профил на Юмрукчал
  Юмрукчал
  Рейтинг: 294 Весело

  На Графа продават печена тиква.

 62. 62 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1944 Весело

  а независимата българска журналистика начело с бенатова си скуби косите и бърше сълзите ...баце на кого ги изоставяш ?

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9082 Неутрално

  Борисов не иска да дели властта с никого. Или цялата власт, или нищо.

 64. 64 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#60] от "hamilton F1":

  Няма да има, но и те ще са достатъчни. Със 100 депутата ни трябват още двайсетина....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 65. 65 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#63] от "Роси":

  с кого да я дели като всички са некадърници и боклуци

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 66. 66 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  [quote#54:"Роси"]Борисов не прави разлика между президентски и парламентарни избори.[/quote]
  Не само, той не прави разлики и с местните-общинските и кметските избори, само прави разлика дали Той/ГЕРБ печели или губи.

 67. 67 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1944 Весело

  а патриотите надминаха и журналистките в слагачеството си

 68. 68 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  "Валери Симеонов към ГЕРБ: Когато президентът ви възложи мандат за съставяне на правителство, съставете го в почти същия състав, но с друг премиер ... Симеонов апелира към ГЕРБ да извърши това, което хората очакват от партията и да го направи в името на благополучието. Той посочи, че според него с това ще се отговори на българския избирател. Според Валери Симеонов обаче няма нищо общо между президентските и парламентарните избори."
  http://www.focus-news.net/news/2016/11/16/2331299/valeri-simeonov-kam-gerb-kogato-prezidentat-vi-vazlozhi-mandat-za-sastavyane-na-pravitelstvo-sastavete-go-v-pochti-sashtiya-sastav-no-s-drug-premier.html

 69. 69 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1554 Весело

  [quote#56:"chicago514"]На живо: Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, обяви Борисов".Нова милиционерска страшка.[/quote]
  -А и който не гласува два пъти за кандидат на ГЕРБ, ще бъде лишен от българско гржданство.

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9082 Неутрално

  До коментар [#65] от "mtmvb":
  Е , това ви е най- голямата грешка на вас, герберите. Смятате се за много умни и кадърни. Не уважавате никого и не се съобразявате с нищо. Вие, т.е. Борисов дава и той взема, той строи и той разпределя.

 71. 71 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#65] от "mtmvb": "с кого да я дели като всички са некадърници и боклуци"

  Така ли ви учат в ГЕРБ.Ясно що не можете да броите до четири.

 72. 72 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Абе защо червената мафия БСП се държи така все едно, че са спечелили парламентарните избори и ще могат пак да крадат?!?

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 73. 73 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1541 Любопитно

  Простакът си отиде!
  Поне до изборите!

  Но това е малко!
  Да си взема със себе си в небитието Цецко, Цецка, Фандъчката, Миленчето Дамянова, Велчев....вицеадмиралчето....
  Да си кооптира там в герберската сган Кунева, Ненчев, Танев, Даниелчо Вълчев, Даниелчо Митов, Търгашът Москов...

  Време е ЗА ДЕГЕРБЕРИЗАЦИЯ на Отечството!
  !

 74. 74 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  В парламента влязоха в техния си театрален режим който ги доведе до рейтинг на одобрение - 7%,а именно - Реплика - Дуплика.Другарката Нинова хем отвори магазинчето на надеждата,ние всички партии трябва да се обединим и да дадем надежда на хората за по добър живот и завърши-Обаче ние този бюджет няма да го подкрепим - той си е ваш и с това затвори магазинчето на надеждата.

 75. 75 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#14:"Blood Red Skies"]Скоро ще имаш възможността да видиш как президент на натовска и европейска държава гаварит па руссский. [/quote]
  Защо, Плевнелиев не говори ли руски?
  Президентите на Естония, Латвия и Литва, на Полша, Чехия Словакия също говорят руски. Както и президента на Исландия и канцлера на Германия.

 76. 76 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4666 Весело

  "Не, не си отивай
  Ще ми бъде тъжно!"

  klimentm
 77. 77 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1554 Весело

  [quote#42:"chicago514"]Борисов призова БСП като победител в президентските избори да състави служебно правителство и да управлява, като декларира, че ГЕРБ ще бъде максимално конструктивен.[/quote]
  -Депутатите Му няма да стоят винаги отвън залата на Народното събрание, през ден ще влизат, за да има кворум.

 78. 78 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 4037 Неутрално

  Абе не разбрахте ли, че Борисов иска да се изсухли тихичко от властта? И самия той е наясно, че никога няма да има пълно мнозинство, дори и до сто депутата няма да ги докара, колкото и да се напъват...!
  Осребрява, къде каквото има и отива да си гледа внука, на място с по-приятен климат. Ще остави Дончев или някой подобен да представлява партията и толкова...!

  Бивш tww09306483.
 79. 79 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 237 Неутрално

  В момента слушам Зеленогорски.
  Така говори, че всеки момент ще заспя.

 80. 80 Профил на marobo
  marobo
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Радан Кънев не става за нищо

  Демокрацията е за тълпата. По-нагоре имат значение само парите.
 81. 81 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 606 Неутрално

  "Не, уважаеми колеги, мнозинството е същото, старото, даже увеличено, защото "Обединени патриоти" разполагат с 33 депутати... Щеше да се получи едно бетонирано мнозинство", заяви Симеонов.

  ...

  Фелацио по патриотарски. За благото на народа.

 82. 82 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1541 Любопитно

  И още нещо!
  Намерете последната реч на Сиянието на Мрака Борисов пред сборището на ГЕРБ в арена "Мутреец". Онази същата, пропитата със самодоволният хедонистичен садизъм!
  От тук до изборите тази ЗАПАЛШИТЕЛНА реч да МУ се навира в сурата на Борисов и на всеки гербераст. Всеки гербераст носи отговорност за инквизиторските полюции на Тартора си!
  Милиционери....
  !

 83. 83 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#68] от "plebs":

  Така е. Значи, с Гоце можеше да управлява Баце, а с генерала нище, ц..ц..ц..що тъй прави тос човек? Нещо обиден ми се чини. На инат прави. Тропа с краче. Ама тук не е децката градинка, да са разбирем.

 84. 84 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  [quote#72:"Щ"]
  Абе защо червената мафия БСП се държи така все едно, че са спечелили парламентарните избори и ще могат пак да крадат?!? [/quote]
  Ами защото два милиона българи не са се излекували от носталгията по Тато и билетчето за автобус от 30ст. Затова. В България има над два милиона пенсионери. Твърдя, че поне 80% от тях пак ни бутнаха в същото безвремие. След като народът разбра от Борисов че тези избори са своеобразен вот на доверие към ГЕРБ и въпреки предстоящата зима реши да гласува против ГЕРБ, значи така било писано.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Да призоваваш да се приеме бюджет с аргумент за национална отговорност, когато ден по-рано си щял да го оттегляш...

  Москов, пускай клинична пътека...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#75] от "Panda":


  [quote#75:"Panda"]Защо, Плевнелиев не говори ли руски?
  Президентите на Естония, Латвия и Литва, на Полша, Чехия Словакия също говорят руски. Както и президента на Исландия и канцлера на Германия. [/quote]

  Предполагам, че говори руски...
  Но единственият президент на европейска страна, който си позволи да говори на руски пред руската Дума беше...Първанов!

 87. 87 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Радан кога ще се изкаже, че ми писна от тъпотии!

 88. 88 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#84] от "достатъчно":

  Е, са, носталгия е силно казано. И кой е този тато, дето го развявате ката ден? Барем не съм го скиал на живо. Или не го помня. Истината е в това, че кой каквото сам си направи, друг не може. баце си стреля в коляното. Затова ще покуца малко, ше се изправи и пак ще продължи. Ако не му е писнало вече. Щото го виждам, че не може да изкара един цял мандат. Не се справя, човекът. "Работещи бедни". Това завеща на историята...чак сърбите ни се смеят на беднотията.

 89. 89 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Митов влиза в българския парламент и веднага почва да се обяснява, че е бил на пронатовски и евроатлантически позиции.
  Не счита изобщо за нужно да обяснява дали случайно не е бил и на пробългарски позиции.

 90. 90 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5159 Неутрално

  До коментар [#83] от "Арон":


  [quote#83:"Арон"]Значи, с Гоце можеше да управлява Баце, а с генерала нище,[/quote]
  Генерала не пие бира..., ако се сещаш какво имам изподнадпредвид...

 91. 91 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1748 Разстроено

  "Нинова заяви, че левицата настоява за предсрочни избори и тогава ще предложи свой бюджет, в който ще залегнат предложенията й, основното от които е връщане към прогресивното подоходно облагане, отменено от предишния кабинет на БСП."

  Лоша работа.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 92. 92 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Да състявят патриотите кабинет с БСП като толкова искат.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 93. 93 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#45] от "zuk_trombon":

  Завиждаш ли на евреите? Сън ли не те хваща?))))))))

 94. 94 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#90:"Добрин Велков"]Генерала не пие бира.[/quote]

  До коментар [#90] от "Добрин Велков":

  Ахааам, начи Баце затуй даде "фира"

 95. 95 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#83] от "Арон":

  ГЕРБ много сериозно трябва да се размисли по въпроса за ЗАМЯНА на Баце "ти" и разните Цецовци, Цецки, Фандъчки с нещо по-нормално като политически началници. Ако не могат сами да помага ЕНП.

  !

 96. 96 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#84:"достатъчно"]Ами защото два милиона българи не са се излекували от носталгията по Тато и билетчето за автобус от 30ст. Затова.[/quote]
  Има и още - поколението м/у 20-30 години, което "познава" комунизма само от приказките на баби, дядовци и родители, също гласува в червено !
  Защото не можахме да им разкажем в учебниците нито за руската окупация на задунайската губерния, нито за съвецката окупация на Царство България, нито за зловещите престъпления на комунизма !
  И защото няма такава могъща пета колона в никоя друга държава от бившия съвецки блок !
  Бих казал, че няма и толкова "умен народ" ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 97. 97 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  Да поканим Румънската Прокуратура и Съд

 98. 98 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Хаха, тия го пързулнаха Бойко, сега зор заман...Каракачанов отклони най-много гласове и седмицата преди репешажа не направиха нищо със Симеонов да агитират за Цачева. Същото стана и с Трайчо и Марешки. Хубаво, така решили, да дуят малко мускули, сега обаче кво реват.

 99. 99 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#95] от "AzDebil":

  ЕНП има силен резерв в лицето на другия си член - ДСБ. Да дойде някой началник и да сложи нещата у ред. Тия, нашите, ще изпълняват, къде ше одат?

 100. 100 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1541 Любопитно

  До коментар [#89] от "dokoro":


  [quote#89:"dokoro"]Не счита изобщо за нужно да обяснява дали случайно не е бил и на пробългарски позиции. [/quote]

  Той никога не е бил!
  Какво има да обяснява.
  А това за натовските и проатлантическите е само прах в очите. И на тях не е бил. Други му са позициите на помиярчето.
  !
  !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK