Лиляна Павлова: Ако Борисов сега не беше подал оставка, щеше да го стори скоро

Лиляна Павлова: Ако Борисов сега не беше подал оставка, щеше да го стори скоро

© Георги КожухаровДори и сега премиерът да не беше подал оставка, то щеше скоро да го стори, защото резултатите от президентските избори показаха, че ГЕРБ очевидно няма подкрепата на мнозинството граждани.


Това обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.


Нейната оценка е, че ГЕРБ е понесла щетите от "толкова много компромиси" с коалиционните партньори. "В едно семейство човек трябва да прави компромиси, но очевидно не да прекалява", заключи тя.
На въпрос от кого биха търсили подкрепа занапред в ГЕРБ Павлова отговори, че това ще зависи от резултата на предстоящите парламентарни избори.


По казуса с бюджета за следващата година министър коментира, че във вида, в който е внесен от правителството, той може да гарантира стабилността.


В ефира на БиТиВи в анализ на следизборната ситуация вицепремиерът в оставка Томислав Дончев коментира, че няма да се търси отговорност от кметове на ГЕРБ.


"Всичко, което правим в момента, според мен, е доказателство за отговорността ни към държавата, включително решението ни да не оттегляме. По чисто партийна линия там, където резултатите са слаби, там където бъдат идентифицирани причините защо са слаби, може да бъдат взети мерки. Но един кмет е избран мажоритарно с гласовете на гражданите. Как ще се оттегли? Това е несериозно, това е саботаж към цялата държава. Не знам кой измисля подобни глупости", каза Дончев.


Очевидно има дефект в начина, по който сме работили до момента, и трябва да се вземат мерки той да бъде коригиран, това е същественото сега, каза още той. Неговото усещане е, че обществото изпитва липса на справедливост.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK