Бойко Борисов за властта, чуждата жена, комунистите и други размисли

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов и заместникът му в партията Цветан Цветанов прекараха един час в разговори с президента Росен Плевнелиев за политическата стабилност у нас.

© Георги Кожухаров

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов и заместникът му в партията Цветан Цветанов прекараха един час в разговори с президента Росен Плевнелиев за политическата стабилност у нас.Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов и заместникът му в партията Цветан Цветанов прекараха един час в разговори с президента Росен Плевнелиев. На срещата на "Дондуков" 2 те трябваше да се консултират как да запазят стабилността в държавата, след като в сряда парламентът прие оставката на втория кабинет на Борисов.


Първоначално лидерът на ГЕРБ не желаеше да говори пред медии, но после се спря на площадчето пред президентството и в отговор на журналистически въпроси близо 19 минути обясняваше своите виждания за властта, референдумите, изборните победи и загуби, собствения си политически живот и по някои други въпроси.


От думите на Борисов не се разбра кога ще бъдат предсрочните парламентарни избори, нито точно по каква мажоритарна система биха могли да се провеждат те. Той отново призова БСП да си направят служебен кабинет и да си управляват. "Дневник" публикува едно към едно основните тези, които обяви лидерът на ГЕРБ днес.
За служебния кабинет


"Той (бел. ред. - Росен Плевнелиев) има прекрасни взаимоотношения с новия президент (бел. ред. - Румен Радев) - да седнат и да направят едно правителство. Чисто технологично едно служебно с един премиер, после друго, самото НСО с двама президенти, с две дами, те ще изнемогнат. Това са много пари. Да седнат с г-н Радев, с БСП - те са победители, ние ги поздравихме, чувстват се такива, да направят служебен кабинет и да караме до следващите избори, когато и да са те."


За БСП, г-н Радев и жената на ближния


"Защото БСП дезертират. Едно е да говориш, друго е да управляваш; едно е да обещаваш; друго е да носиш отговорност. Има хубава приказка: "Не си пожелавай жената на ближния, защото може да стане твоя". Не сте ли я чували? Г-н Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде. Сега има възможност да пази границите, да вдига пенсиите, да строи, да не строи, да прави "Белене", да ходи в Крим. Каквото иска може да прави. Без никаква опозиция и без никаква съпротива".


"Какво иска повече, защо да не направят правителство? Защо да не носят цялата отговорност? Защото той, ако е искал да има партньорство, можеше да го има, той си даде оставката, аз го поканих в Министерския съвет и му казах: "Три неща ще направя - ще върна "Авионамс", ще докараме руски двигатели, ще дадем повече пари и ще модернизираме авиацията." Той можеше да дойде и да каже: "Влизаме в тежка криза." Поне така казва. Според мен никаква криза няма да има, нищо няма да се случи, ако те си приемат най-демократично управлението."


За Радев от ВВС


"Мина кампанията и почнахте да питате за паднал за 100 млн. самолет МиГ-29 през 2011 г. (бел. авт. - след въпрос на журналист защо Радев е повишен тогава, като е паднал изтребител). Народът си е дал гласа. Аз се съобразявам с избора на народа. Сега дават само самолети, които излитат. Ще дойде време да дават купчините желязо."


За своята участ в последните две години


"Преди две години мислите ли, че ми се управляваше с Радан Кънев, с Валери Симеонов, с Първанов. Казах "Правим правителство", защото иначе нови избори, пак идваше зима. Пак нови избори, същите резултати, пак избори, избори. А на границата бежанска вълна, икономическа криза... И си го понесох. Две години с такова мнозинство и управление. Какво страшно има? Нищо няма страшно. Напротив, направете правителство, влезте, управлявайте, ние сме в парламента, няма да ви правим ингилъци (бел. ред. - тарикатлъци). Имате си ДПС до вас, имате си патриотите, имате си който искате! ДСБ искаха да са опозиция, направиха така и ние да сме опозиция."


За победителите от БСП


"Естествено, че БСП са ги спечелили. Г-жа Йотова вкара целия потенциал на БСП вътре. Г-жа Нинова обнови партията, направи така, че да се почувства подем. Парите ги даде БСП. Направиха модерна кампания, много по-модерна от нашата. От сутрин до вечер - аз толкоз обичам да гледам МиГ-ове как летят, бил съм на учения - така им се възхити и самият народ. Но ние имаме и други летци. И други капитани на кораби, на военни катери и на фрегати."


За модата в парламента


"При това насипно състояние на парламента, при тази концентрация на опозиционни партии вече в този парламент е модерно да кажеш, че си опозиция. И ние, вървейки по модата, отиваме да ставаме опозиция и искаме тези, които пожелаха властта, да си я консумират."


За бюджета за 2017 г.


"ГЕРБ търси максимален кворум за приемане на бюджета. Ние правим всичко възможно и сме предложили бюджет - да се приеме. Ако другите партии не гласуват, въпросите ви са към тях."


За мажоритарните избори и двуличието


"А по кои? По старите. Естествено, че изборите трябва да бъдат по новите правила. Това, което ме притеснява, са изказванията вчера. Аз ги слушах внимателно, защото двуличието на мен не ми е присъщо. И просто как се променят хората за часове, но то ще им се върне от Господа, не от мене. Когато си спомням как се возеха с мене напред-назад и да отчитат свършената от нас за тяхна заслуга (бел. ред. - Борисов не отговори на журналистически въпрос дали визира Валери Симеонов)".


За Борисов от "Осанна" до "Разпни го"


"Няколко пъти съм минавал от "Осанна" до "Разпни го". Веднъж ме отписаха като главен секретар, после като кмет, после като премиер. Това са безценни уроци, които ГЕРБ придобива. Така че приемам го много спокойно, защото максимумът беше една година на това правителство. Аз мислех, че това ще се случи още на местните избори. Но там, понеже хората гласуват за местни власти. Познават ги. ГЕРБ имаше категоричен успех и не се случи тогава. Сега беше друга модата."


Пак за мажоритарния избор на депутати


"Два милиона и половина са казали "Да". Популизмът да ни припише, че ние спираме референдума, който е висша форма на демокрация и много опасно оръжие. Представете си да си направим едно предаване в някоя телевизия ние и да почнем да казваме искаме референдум за 1000 лева пенсия и 1% данък. Ще мине ли този референдум? Ще мине. Демократичен ли е? Демократичен е. Ще съборим ли държавата с него? Ще я съборим (бел. ред. - конституцията не позволява референдуми по бюджетни и данъчни въпроси). И затова са толкова опасни популистите, които си играят с това, което хората харесват и искат да им се случи. Кой не иска да има повече пари?"


За опасните референдуми или какво "ще сърбат партиите"


"Когато трябваше да се говори това, вие ходихте да снимате Стефан Данаилов как пие шампанско и викаше "Миличко". Тогава трябваше да обясните какво значи референдум на хората. Но тогава целта беше ГЕРБ в парламента да остане единствената партия, която не подкрепя референдума, за да може Слави Трифонов да говори от сутрин до вечер срещу ГЕРБ. Това беше тактиката им. И за това тогава мина. Какво да кажа, че съм против сега или че е опасно, след като два милиона и половина са го подкрепили. Това, което са надробили всичките политически сили, трябва да си го изсърбат сега. И затова ние сме "за".


За увеличението на пенсиите


"60 милиарда са кредитите на българите по банките. Само едно повдигане без обосновка на парите за пенсиите автоматически води до вдигане на лихвените проценти. Милиарди ще са загубите на тези хора, които са си купили апартаменти, кола или са теглили кредити да си работят. Ако тръгна сега да ви го обяснявам, прекрасно за предизборната кампания на БСП - "Борисов не иска на пенсионерите да даде пари". Но ние сме длъжни да мислим за всички, да си го говорим честно и почтено, пък какво изберат избирателите."


За партньорите от властта


"Сега всички сме под емоции, Всичко стана бързо, очаквано, Всеки сега по някакъв начин е обиден за другите. Считам, че заради другите сме го понесли. В ГЕРБ мислят, че реформаторите са ни виновни. Реформаторите мислят, че моите министри са виновни. Патриотите считат, че премиерът е виновен. БСП, ДПС и ДСБ са радостни. Другите сме загубили. Не е хубаво."


За паметта на избирателите


"Много бързо забравяме. Това е, което ме притеснява. Максимум година и половина имаме памет и го забравяме какво съществува."


За Корнелия Нинова като дама


"Аз чух, че г-жа Нинова нямало да ритне паднал човек. Ние толкова пъти сме ги били, ако сме ги и ритали, да сме ги пребили досега. Използва такива - и с това ще завърша - изрази, които от една уста на дама хич не ми харесаха, но това си е нейно право - да използва такива, каквито тя намери за добре."


За качествата на Бойко Борисов


"Две години по-тих, по-диалогичен, по-компромисен, по-невъзгордял се, ежедневно изпълнявайки на всеки прищявките... и да ми кажат, че съм бил надменен - не го приемам. Всеки ден аз се съобразявах със всички. Всеки ден. В едно външно министерство няма един човек, който ГЕРБ да е изпратил."


За инстинкта на народа, ГЕРБ и промяната


"Но аз вярвам в инстинкта на народа. Той ни каза, че трябва да има промяна. Ние ще работим в тая посока. Партията понесе най-тежкото, което може да понесе - оставка на нейния кабинет. Вътрешнопартийна работа си е какво ще си говорим с колегите, който колко допринесе и за победата, и за загубата. Как ще продължим напред, Защото трябва да ви кажа, че 1.2 милиона са гласували за Цачева. Ние не може да предадем и тях, не можем да се продадем на популизма, колкото и да е модерно. Ще опитаме да отстоим нашите ценности."


За кметовете от ГЕРБ


"Никога не съм казвал кметовете да си подават оставките. Никога. Казал съм, че трябва да изпълняват програмата на партията и да работят добре. На нашата поща идват хиляди сигнали. Един има дупка на улицата, на друг - плочка му се клати, на трети - някой му паркира пред гаража. На всички трябва да се отговори... За кметовете да го уточните това, защото Курумбашев (бел. ред. - Петър Курумбашев, следващ евродепутат от БСП) сякаш забрави, когато си довеждаше децата да се снимат с мен."


За следващ кабинет


"Да минат парламентарните избори. Може да има различно от нашето мнозинство. Важното е дотогава Радев и Йотова, ползвайки своите кадри, само преди две години са били на власт. Това не е като аз от кмет да стана премиер, трябваше да събирам хора буквално. Те има готови министри, готови зам.-министри. Могат веднага да влязат във властта и да я упражняват."


За властта, комунистите и демократите


"Ние нито оспорваме избори, нито казваме с машинации печелите. Те, като паднат, от десет кладенеца вода донасят. За мен е достатъчно, че усещането, че те са ни победили, е факт. Има го.
Не виждам аз как преди парламентарни избори ще ида в парламента и ще защитавам, че нещо е правилно. За разлика от комунистите, които властта я дават и вземат с кръв, при нас - демократите, тя се дава от народа и веднага се връща по демократичния начин пак там. Да я разпредели, на който прецени най-добре."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (209)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 442 Весело
 2. 2 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Кой ли, обаче, ще е рецензент на тях ?

 3. 3 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Баце все повече копае дъното с лъжите и манипулациите си. И Плевнелиев и Радев го описаха идеално в последните седмици.

 4. 4 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Прав е, въпреки че съм много разочарован от ГЕРБ.

 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1148 Любопитно

  "Г-н Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде."

  Има предвид себе си?

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Айде приемайте смесена система с 50% мажоритарна квота и разтуряйте седянката, че вече ни омръзнахте.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7384 Неутрално

  За управлението в последните две години Борисов е напълно прав. Валери Симеонов беше гадна картинка като се изказваше какво ставало в управлението подкрепяно от партията, която ръководи. Очаквам гадните картинки на Лукарските, Меглените, Ненчевците и останалите използвачи

  karabastun1@abv.bg
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Този човек е тотално некомпетентен и не е в състояние да управлява държавата, поради което е опасен за България.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5768 Неутрално

  директно във вицовете !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Светослав Трайков:
  За 2 години управление: 20 млрд. дълг, 3% еврофондове, 3,5% ръст, 60 км магистрали. Чуждите инвестиции в момента са с 33% спад спрямо рекордно ниската 2015 г. Според годишника за 2016 г. на Световния икономически форум България е 118-а от 138 държави по борба с организираната престъпност, 115-а по защита на правата на собственост, 110-а по независимост на съдебната система, 93-а по качество на правителствените харчове. Добавяме и 113-о място на планетата по свобода на медиите. Продължаваме напред!

 12. 12 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 565 Весело

  Не може да се примири с факта, че кукловодите за момента го издърпаха и готвят нов сценарий.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Надявах се вече да не срещам по медиите името на Цветан Цветанов...

 15. 15 Профил на serpico
  serpico
  Рейтинг: 907 Неутрално

  ужас.... прочетох тези слънчеви мисли и се замислих че познавам деца на по 10-на години с по правилен и смислен изказ. Потресаващо тъп е Баце

  Pure Chewing Satisfaction
 16. 16 Профил на bcbg
  bcbg
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "60 млн. са кредитите на българите по банките"

  Не знам на кого е грешката, но истинската сума е в милиарди. И числото е по скоро 20, не 60

 17. 17 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Много злоба е насъбрал. И е обиден, сигурно на всички. Добре, че излиза от властта и няма да му слушаме и гледаме ежедневните глупости.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 660 Неутрално

  ... „за ... куклите и парцалките ... “

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 21. 21 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 573 Неутрално
 22. 22 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Простотията на Борисов няма да ми липсва.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 605 Неутрално

  За доста неща е прав баце.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 24. 24 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#1] от "evelin_m":

  Мемуарите искат писане, справки, цитати, проверка на данните, а така е по лесно, да треска умности на развесилите ушета журналистки в коридора на Президенството....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 25. 25 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#14] от "V.Iliev":

  мечтата ми е Цецко да бъде справедливо осъден и да влезе в затвора.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 26. 26 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Яаааа - колко всестранно развита личност бил драматурга от Банкя ?! Пожарникарчето, което вероятно си мисли, че и Нобелова награда може да получи ? Добре е все пак, че ни освобождава от присъствието си.

 27. 27 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1008 Весело


  https://youtu.be/yLHyihbjv94?t=1m41s Бойко Борисов: Колегата Цветанов с един багер ги копае и вади трупове! В жаждата си за власт, Борисов и Цветанов изровиха политическия труп на РъБ, за да извършат политическо съвокупление с тях! С края на правителството това нечистоплътно деяние най-после свърши! РъБ е послeдното лице на автентичната десница-многократно изравян и многократно погребван от избирателя политически труп!нЕма Бoрисов-нЕма дЕсно!Набий си го в главата!Той ви извади от политическото бунище,сдобри ви, раздаде ви толкова министерства!И показа на народа какво НЕможе политическия Труп РъБ-не може нищо друго,освен СКАНДАЛИ!И да бъде Негова изтривалка![quote#8:"Роси"]Боже, какви мижитурки.За един министерски пост,се изгавриха с избирателите си[/quote]

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 28. 28 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 967 Неутрално

  др. Кънев ще спечели следващите избори с 45%!

 29. 29 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 514 Любопитно

  [quote#7:"karabastun"]останалите използвачи[/quote]

  имаш предвид Ало Вальо, Кирьето Гела и Кой още?
  Използват го па го позахвърлят, после пак и така - той си го харесва това...

  Stef
 30. 30 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  С Борисов простащината застана начело на държавата, а Пеевски увеличи активите си.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 31. 31 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  "Хубавата приказка" за жената на ближния не съм я чувала, най-вероятно е "творческа" интерпретация на Десетата Божа заповед от страна на Борисов.
  Но щом Господ е наричан от него Началника, не е за чудене.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 32. 32 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2466 Весело

  “защото Курумбашев (бел. ред. - Петър Курумбашев) сякаш забрави, когато си довеждаше децата да се снимат с мен".

  Сега ще ги води да се снимат с Юнкер?!

  I Want To Believe
 33. 33 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  Има голяма доза истина.

 34. 34 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 956 Неутрално

  И нито дума за провалената съдебна реформа.

  Хората искат справедливост, а не банкянски терзания.
  Добре е да си го набие в неуката глава.

  Navigare Necesse Est
 35. 35 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Не го нападайте много. Всяко управление се изхабява. А това се саботираше и само. Колко ултиматума му даваха. не от БСПи дпс , а от АБВ, ПФ и РБ. А Симеонов пък само се хвалеше за всяко добро нещо.... А вчера плаче , Герб да съставел ново правителство без Б.Б. Да може пак да се фука на гърба на другите. Като е толкова печен сега да дава 300 лв. пенсиябез Герб.За Рада нямам думи. Първанов поне е ясен...
  Сега си вървим по реда . Идват избори и кой колкото получи....

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на fwf35308248
  fwf35308248
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Кукловодите създадоха ДПС за да оберат гласовете на турчеещите се, след това създадоха и Атака - за "националистите"
  На "лявата" БСП създадоха и "дясно", наречено ГЕРБ, да не би гласовете на работещите българи да отидат към евентуална дясна партия.Всички големи партии са оплетени в корупционни схеми, но мафията е разработила безотказен политически модел, който няма да позволи накърняването на интересите и - независимо кой управлява, важно е да се създава илюзия, че нещо се променя.

 38. 38 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1073 Любопитно

  Ами право куме в Очи .... , браво на Боце за първи път да ми хареса !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3775 Весело

  [quote#26:"678"]Яаааа - колко всестранно развита личност бил драматурга от Банкя ?! [/quote]
  Тц, тц, тц!
  Драматург? Не ви е срам да Го принизявате така!

  Демиург, Демиургът от Банкя ни е Той, наш'та Лъчезария ...

 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  За Борисов не бива да се правят генерални изводи. След всяко негово изказване или декларация, след кратко търсене в нета, намирате точно противоположно изказване или декларация. И така до безкрай....

 41. 41 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 777 Весело

  "Г-н Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде."

  ----------------------------------------------
  т.е. ББ му я даде - бел. ред.

  Евроатлантида
 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#32:"2.5"]“защото Курумбашев (бел. ред. - Петър Курумбашев) сякаш забрави, когато си довеждаше децата да се снимат с мен"[/quote]
  Скоро и Прас-Прес ще те забравят. И ще се преориентират към друг....

 43. 43 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 726 Гневно

  “Веднъж ме отписаха като главен секретар, после като кмет, после като премиер. Това са безценни уроци, които ГЕРБ придобива. “

  Не са безценни!Тези ваши уроци ще ги плащаме ние, децата ни и внуците ни!Да бяхте се изучили преди експеримента ГЕРБ!
  Некадърници крадливи и неуки!

 44. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#41:"sa6"]т.е. ББ му я дад[/quote]
  На тепсия му я поднесе. С действия/бездействия и глупави изказвания преди и по време на президентските избори. Горката Цецка, няколко пъти я унижаваше публично пред цялата страна...

 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Гневно

  [quote#43:"antikvarno"] ще ги плащаме ние, децата ни и внуците ни[/quote]
  Нови 20 милиарда и никакви оздравителни реформи....Винаги поставяше партийните си интереси, пред държавата и народа!..........

 46. 46 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Боко се е подплашил яко ... Не е на добре работа. Ако той е не адекватен и загуби и парламентарните избори ни чака тройна коалиция ... вие знаете от КОЙ съставена.

 47. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Пак е ръсил тъпотии наедро!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7384 Неутрално

  [quote#34:"Schopenberg"]И нито дума за провалената съдебна реформа.[/quote]
  Като получите 2/3 мнозинство в НС и Президент от ДСБ - ще си проведете съдебната реформа, като си назначите некадърните юристи от ФилипДимитровото килийно училище.

  karabastun1@abv.bg
 49. 49 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не адекватни постъпки на Боко последната година:
  - Не подкрепи Росен
  - Издигна не избираема леля
  - обвърза загубата на президентските избори с оставка на правителството
  - мисли, че реформаторите са му виновни....
  Ядовете му тепърва предстоят ....

 50. 50 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#30:"soave"] Борисов простащината застана начело на държавата, а Пеевски увеличи активите си.[/quote]
  Не си много прав. Именно в този форум събрах най-много просташки епитети насочени към един човек. Припомням най-веселите от тях: мутра, еднокнижник, Винету, сикаджия, селянин от Банкя, простак, "пожарникарче (вж. 678) - и т.н. - има още минимум 50. Същите изобислстват и в другите форуми. Хайде да се съгласим, че всички са верни.
  Ми само заради тях всеки нормален човек ще си каже "баста" - като ме мразят толкова, току са прави. И трябва да си взема торбичката и да се махна.
  Е - махна се - слава Богу. Идва ред на гении като Кънев, Каракачанов, Корнелия, Доган, Марешки и пр. и пр. Хайде да обсъждаме тях, а не падналия. Хайде - искаме пенси по 300 лв. минимум - и по 2500 максимум, минимална заплата 1,000 евро, съдебна реформа (Цацата - в затвора) и пр. и пр. Спомнете си до вчера какво искахме - и да го искаме от новите. Още от днес, или най-много - от Нова година.
  Б. остави България с 3.6 % ръст и 16 млрд. резерв - току стигне за 3 години увеличени пенсии.

  **
  [quote#24:"boby1945"]Мемуарите искат писане, справки, цитати, проверка на данните,[/quote]
  Боби - аз те мислих за голям, а излезе незавършил гимназия - айде научи, най-после, че на български се пише мемОари, а мемУари е на руски. Ти пък да не си руснак?

  Поздрави
 51. 51 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3317 Неутрално

  Общо взето е прав. Но премълчава основното - за ролята на вънщния и военния министър, както и на президента. Защо ли? Тема табу ли е?

  Мърфи е оптимист!
 52. 52 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#2] от "evelin_m":Време е за мемоари ! Кой ли, обаче, ще е рецензент на тях ?

  Яни Янев?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#22:"soave"]Простотията на Борисов няма да ми липсва. [/quote]
  Разбира се! След като простотията на бсп-дпс, на агнешките главички и патриотите е в пъти по-голяма, простотия не само няма да ни липсва, но ще е в излишък оттук нататък. Аз не виждам с какво Бат Бойко е по-прост от Нинова, Кънев, Каракачанов, Първанов и пр. политици, чийто ползи за България не правят и процент от направеното по Бойково време, а някои са направо ощетяващи държавата с милиарди (на Гоце и пр. енергийните тъпотии).

 55. 55 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 547 Неутрално

  преди 10-тина години махленския стил на бб се издигаше в култ защото обещаваше справедливост
  днес е жалък, защото вместо справедливост получихме назидателни слова, обиди, да копаме картофи за прехрана, броене на златни пръстени и зъби, много скъп асфалт, саниране, скъпи винетки и да търпиме още малко до светлото бъдеще
  Всички български политици успяват да изгубят доверие, но бб направо отвращава с лицемерие, популизъм, алчност и нарцисизъм

 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  [quote#44:"dobrich"]Горката Цецка, няколко пъти я унижаваше публично пред цялата страна...[/quote]
  Трудно ми е да съжаля човек, за когото не са гласували даже и съселяните му, пък се е готвил да става майкна нацията!а

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Да го сформират от скратч. Така ще е най добре за всички.

 58. 58 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 910 Весело

  Само с думите на Борисов, които са като анекдоти, може да се запълва времето на цяло радиопредаване

 59. 59 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Господи #КОЙто се скатаваш, не си оставяй царя ДПС, царицата БСП и пешките от другите партии да агонизират като управляващи!

 60. 60 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#50:"Starec"]Идва ред на гении като Кънев, Каракачанов, Корнелия, Доган, Марешки и пр. и пр. [/quote]
  Ами хак да им е, на тия дето гласуваха бсп-дпс-дсб-патриоти и пр. Жалко, че в крайна сметка страдат не само тъпите избиратели, но и тия дето имат малко здрав смисъл в главите си. Големи гении, няма що. ПроС бил Бойко - ами другите направиха ли и една десета от това, което се прави при ГЕРБ? Един свестен лидер няма в целия спектър от измислени партии, все рожби на дс-кгб. Патриоти, само че не за България, а за Русия. Комунистите те са ясни - за руски интереси България я предават даже безплатно. И сме на опашката на Европа. Единствената сила, която се движи по посока Европа е ГЕРБ. На костовистите вяра не може да се има, след като предадоха течните горива изцяло в ръцете на колхоза. А имаше алтернативи. Та, да ми посочат някой по-добър от Бойко, някой по-фит за премиер.

 61. 61 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3604 Неутрално

  "... Преди две години мислите ли, че ми се управляваше с Радан Кънев, с Валери Симеонов, с Първанов ..."!

  За Кънев, му вярвам! Обаче с останалите много добре се спогаждаше...! Така добре крепяха стабилността. За всекиго по нещо, както се казва. Само за реформи в правосъдието не остана време, че поръчките за Пеевски и Златев бяха по-належащи...!

  Бивш tww09306483.
 62. 62 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 565 Весело

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  Ма той Сайдера с Баце в една лодка гребат.

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4407 Весело

  "60 млн. са кредитите на българите по банките."

  Много малка сума е това!? Боко Тиквата явно е имал предвид 60 милиарда лева.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на fwf35308248
  fwf35308248
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#50:"Starec"]Б. остави България с 3.6 % ръст и 16 млрд. резерв - току стигне за 3 години увеличени пенсии. [/quote]

  Ръстът е 3%, а можеше да е по-голям, защото тръгваме от ниска база,а външната среда е благоприятна и лихвите се срутиха, постъпленията в бюджета можеха да са много по-високи, ако Р.Овч. не беше надзорник в Нефтохим и Лукойл най-после плати малко данъци, ако и прасчо спре да граби....ех,мечти

 65. 65 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Боку вижда всичко, само себе си не вижда. Не вижда, че ГЕРБ му гласуваха доверие, а той не го оправда. Не вижда, че "гъвкавостта" му, всъщност, е безгръбначност. Не вижда, че му се смеят, а си мисли, че му се усмихват.

 66. 66 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#34] от "Schopenberg":"И нито дума за провалената съдебна реформа.
  Хората искат справедливост, а не банкянски терзания.
  Добре е да си го набие в неуката глава."

  Няма как да стане, главата е Цвъки! Сто пъти да поеме власта, сто пъти ще е същото. Смелост няма и голям страх от "Кой" има!

 67. 67 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  [quote#37:"fwf35308248"]Кукловодите създадоха ДПС за да оберат гласовете на турчеещите се, след това създадоха и Атака - за "националистите"
  На "лявата" БСП създадоха и "дясно", наречено ГЕРБ, [/quote]
  Пропускате най-същественото - унищожиха, фрагментираха истинското дясно, създадоха СДС и чрез Костов циментираха руския контрол върху течните горива.
  Истинско дясно в България не съществува. Както и истинско ляво. Би трябвало, вместо БСП да имаме социалдемократи (Дертлиев се опита да ги възстанови и бяха съсипани в общото СДС). Почти всички партии са пребоядисани комунисти. Както и държавата - соца продължава под всякакви форми и след доста пребоядисвания, но държавата не е отлепила въобще - с това темпо, прехода ще продължи поне още толкова!

 68. 68 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ББ е време да си почине, а може в Банкя да си дочете Винету то ида го осени някоя гениална идея за бъдещето!

 69. 69 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#47:"tribiri"]Пак е ръсил тъпотии наедро![/quote]
  -Голям политик не ,,ръси'' дребнотии.

 70. 70 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4879 Весело

  До коментар [#4] от "Finland":

  Сега не е модерно така да се говори.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 71. 71 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2093 Весело

  баце отдавна е напълно ясен и абсолютно безинтересн ,един Провален Политик на квадрат

 72. 72 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#46:"dutch"]Ако той е не адекватен и загуби и парламентарните избори ни чака тройна коалиция ... вие знаете от КОЙ съставена.[/quote]
  -Ам'чи нъл може пак да си Го изберете и тогава /ня/КОЙ ще състави новата коалиция.

 73. 73 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2732 Неутрално

  Баце съвсем го е ударил на уволнение без да си дава сметка как ще печели следващите избори.
  Както е тръгнало ЦвЦв май ще трябва да връща втори часовник.

 74. 74 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#1:"evelin_m"]Време е за мемоари ! [/quote]

  [quote#2:"evelin_m"]Кой ли, обаче, ще е рецензент на тях ?[/quote]
  -За да станеш автор, първом трябва да си намериш съавтор, който да може да пише.

 75. 75 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#5:"Beyond"]"Г-н Радев си пожела цялата власт и Господ му я даде."

  Има предвид себе си?[/quote]
  -Този път не казва ,,АЗ'' поради присъщата Му голяма скромност, но хората са наясно кой е Господ.

 76. 76 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  Изключително неадекватни "лакардии" на бай Гуй.

  Бойко.
  Баце.
  Бай Гуй.
  Просто. Момче.
  Герпер.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 77. 77 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Весело

  Демек, боко не е комуне.....СМЯХ.....

 78. 78 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 704 Разстроено

  Независимо от театралните пози, и за децата стана ясно, че Борисов и Цветанов съзнателно ликвидират българската проевропейска десница и предават властта в ръцете на отявлената рубладжийска мафия. Всяко поредно тяхно действие е точно в тази посока - клинчене от истинска реформа на прокуратурата и съда, клинчене от разследване на аферата КТБ, отказ от номиниране на общ десен кандидат-президент, номиниране на очевидно губещ теснопартиен ГЕРБ кандидат-президент, отказ от номиниране на проевроатлантическия Плевнелиев за еврокомисар, самосваляне от Изпълнителната власт и т.н...

 79. 79 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#3] от "VR|46":

  Колкото баце е излъгал, толкова да си жив и зрав . Защото, точно хора като тебе шашавят народа. И аз бях и съм против Борисов, защото не направи съдебната реформа - но всичко което е казал тук, ако е лъжа, бог да прецени и да те НАГРАДИ за това, че си разкрил лъжата!!!!!

 80. 80 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#28:"balkantourist"]Кънев ще спечели следващите избори с 45%!
  [/quote]
  -Малко даваш, нека наддаването да продължи, предлагам 50%+ 1.

 81. 81 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Абе, пичове - кажете кое е лъжа бе , от това което е казал. Не можете ли да кажете , разобличете го , а вие само лакардии пишете ....

 82. 82 Профил на Люси
  Люси
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#48] от "karabastun":

  Ти не се ли усещаш,че прославяш значението на ДСБ.Може би поради безкористност.Няма нужда!Бойко започва и свършва с Радан Кънев.Цвъки по 5-6 пъти го споменава на реч.Знам,че г-н Кънев е човек с потенциал,но чак пък толкова шубе!!!!
  Въпреки,че колата се обърна и тиквите се разхвърчаха.

 83. 83 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Абсолютна боза е в главата на Баце - тотална неопределеност. Той не е нито в това време, нито в това измерение, нито са ясни импулсите, които го движат.

 84. 84 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 457 Неутрално

  "60 млн. са кредитите на българите по банките. Само едно повдигане без обосновка на парите за пенсиите автоматически води до вдигане на лихвените проценти."

  Направо разби с финансова си логика Да се смее ли човек или да плаче ...

 85. 85 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1152 Весело

  [quote#31:"Bramasole"]"Хубавата приказка" за жената на ближния не съм я чувала, най-вероятно е "творческа" интерпретация на Десетата Божа заповед от страна на Борисов. [/quote]
  -Не, бре. Иска да каже, че когато пожелаеш чуждата жена /сиреч г-жа Власт//, може да я получиш, пък после да се косиш и съжаляваш. Само че и той си пожела ,,чуждата булка'' и я взе от Орешарски, а сега вече май съжалява.

 86. 86 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#79] от "borismt":

  Внимавай защото клетвите се връщат.

 87. 87 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#44:"dobrich"]Горката Цецка, няколко пъти я унижаваше публично пред цялата страна...[/quote]
  А, може да й харесва?! Що?! Кожени гащи, камшици, белезници.. .....

 88. 88 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#81:"borismt"]пичове - кажете кое е лъжа бе , от това което е казал. [/quote]
  Че не е комуне!

 89. 89 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1928 Неутрално

  До коментар [#81] от "borismt":

  Задаваш отговори. няма истина, а само "лакардии".
  баце. лъжи.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 90. 90 Профил на White Hawk
  White Hawk
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дами и господа, големият антикомунист и демократ - Бойко Борисов.

 91. 91 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7384 Неутрално

  До коментар [#82] от "hlw08485203":

  Нищо не прославям аз - просто обяснявам как я разбират те ''съдебната риформа'', която постоянно възпяват и вдигат като знаме - цялата реформа е да се наместят на лакоми постове калпавите им юристи !

  karabastun1@abv.bg
 92. 92 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3775 Весело

  [quote#71:"Stewie"]един Провален Политик на квадрат [/quote]
  Напоследък Баце е по-скоро кръгъл.
  Даже объл, бих казал ...

 93. 93 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Тук много неща могат да се коментират. Аз ще наблегна на това:
  "Аз ги слушах внимателно, защото двуличието на мен не ми е присъщо"
  Моля! Кво каза? Това мога да го приема само в смисъл, че двуличие е твърде слабо определение за поведението на Борисов!
  Само в това интервю могат да се посочат куп противоречия и лицемерни изказвания.

 94. 94 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 678 Весело

  До коментар [#21] от "gl_avatar":
  "Дръж се Бойко !"
  За тръбата в тоалетната ли?

 95. 95 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4531 Неутрално

  Празните мисли на един празен човек!

  klimentm
 96. 96 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 956 Весело

  [quote#48:"karabastun"]Президент от ДСБ[/quote]

  Този е пародия на природата. Ръси ги бетер лидера си.
  Сега да изясним. Радев президент от ДСБ ли е или тепърва ще става. Както и да се въртят някои, акълът им е все отзад.
  Под кръста.

  Navigare Necesse Est
 97. 97 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  [quote#60:"transvaal"]На костовистите вяра не може да се има, след като предадоха течните горива изцяло в ръцете на колхоза. А имаше алтернативи. [/quote]
  Кажи я тази проклета алтернатива!
  Голямата фирма, която се отказа или онзи кандидат, който нямаше лев в банката?
  Казвай алтернативата!

 98. 98 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 497 Гневно

  "... пожела цялата власт и Господ му я даде. Сега има възможност да пази границите, да вдига пенсиите, да строи, да не строи, да прави "Белене", да ходи в Крим."

  Бай Х. на олигофрен ли се прави или наистина не знае какви са правомощията на президента!?!

  #killwhitey
 99. 99 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#91] от "karabastun":

  Изглежда имате "Колумбов" комплекс и все откривате топлата вода и колелото. За ваше сведение, от много години най-добрите и най-добре платени юристи са за ДСБ.

  Navigare Necesse Est
 100. 100 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#81] от "borismt":

  "....Само едно повдигане без обосновка на парите за пенсиите автоматически води до вдигане на лихвените проценти."

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK